פורום כאבים בכתף ובמרפק - עמוד 102
ד"ר ירון סלע
ד"ר ירון סלע, מומחה בכירורגיה אורתופדית ומומחה בכירורגיה של כף היד. בעל תת התמחות בתחום הכתף והמרפק.
ד''ר סלע הוא מנהל שירות כף היד ומרפק במרכז הרפואי האוניברסיטאי הלל יפה, כרופא כירורג אורתופד בכיר.
ד''ר סלע מקבל מטופלים דרך "המרכז הרפואי רמת אביב" - המרכז לכירורגיה ורפואה התערבותית, המספק שירותי רפואה פרטית ברמה הגבוהה ביותר. במרכז עובדים מיטב הכירורגים, כולם מנתחים בכירים ומנהלי מחלקות בבתי החולים המובילים בישראל.
ב"מרכז הרפואי רמת אביב" סטנדרטים אתיים ומקצועיים גבוהים, ציוד חדשני ושיטות ניתוח מתקדמות בעולם המערבי. המרכז מעניק מענה אישי עבור המטופלים ודואג ללוות את המטופל לפני, בזמן ולאחר הניתוח.
קביעת תור ב"מרכז הרפואי רמת אביב" - 054-3439454, 053-5322168
ד"ר ירון סלע מנהל פורום "כאבים בכתף ומרפק באתר
תחומי עניין:
• שברים, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה - אזור הכתף, מרפק וכף היד
• תסמונת תעלה קרפלית, תסמונת תעלה קוביטלית ותסמונות לחץ על עצבים אחרים
• שיחרור אצבע הדק, טיפול בתסמונות תפס ותסמונות דלקתיות של גידים
• פגיעות רצועתיות ופגיעות ספורט ביד,במרפק ובכתף
• ארטרוסקופיות של הכתף,מרפק שורש היד והאגודל
• טיפול ניתוחי ולא ניתוחי בשחיקת סחוסים ודלקות מפרקים ביד/מרפק/כתף- כולל קיבועים והחלפות מפרקים
• מכלול הבעיות המולדות והנרכשות של הגפה העליונה בילדים
• מיקרוכירורגיה של הגפה העליונה
• תיקון קרעים בגידיי השרוול המסובב בכתף ותיקון אי יציבות בכתף
• שחזורים מורכבים של הגפה העליונה
תחומי מחקר:
קרעים בגידי השרוול המסובב בכתף, החלפות גידים בכתף, שחיקה סחוסית בבסיס האגודל, בעיות רצועתיות במרפק, פגיעות ספורט במרפק, שברי רדיוס דיסטלי, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה.
מרפאות:
מרפאת יועצים רמת אביב, רחוב אינשטיין 40, קומה 3 מעל קניון רמת אביב טלפון: 0737028834
מרפאת יועצים ב- BEST MEDICAL, רחוב יהודי פקיעין 1, מרכז מסחרי "שערי חדרה", בחדרה טלפון: 0737028834
מרפאת ייעוצים, מרכז מסחרי לב הפארק, רחוב רבקה גובר 5, רעננה טלפון: 0737028834
מרפאת ייעוצים רפואיים - אורתופדיה כתף, מרפק, וכירורגית כף היד - רחוב קהילת וילנה 39, רמת השרון. טלפון: 0737028834
מרפאה לאומית, הבנים 14, הוד השרון טלפון: 0737028834
מאמר: תן כתף, אבל בזהירות: פציעות במסובבי הכתף
-
ניתוח כתף כן או לא?
כחול 12/05/2019 | 23:37לאחר בדיקות us ו-mri נמצא קרע מלא של ה ssp סמ2.5 וקרע מלא של הביספס.הומלץ לי על ניתוח ארתרוסקופיה.אני בן 68 ועובד לבד במטבח.הבנתי שההחלמה היא ארוכה.שאלתי מה סיכויי ההצלחה והאם ניתן לדחות בשנה שנתיים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ניתוח כתף כן או לא?
דר' ירון סלע 15/05/2019 | 12:49שלום רב "כחול" , ותודה על פנייתך ! בבואי לענות לאדם על שאלת השאלות - "ניתוח או לא?" , אני מכניס המשוואה שלל פרמטרים. (רבים מהם חסרים לי, מהמידע שספקת לי, ולכן אינני יכול לענות ישירות לך באופן וודאי). הבדיקה הגופנית, בראש ובראשונה ! מה טווחי התנועה כעת. מה המגמה- שיפור החמרה עם הזמן ? מתי כואב? בסוף התנועה בכל זווית תנועה? האם יש כתף "קפואה" בנוסף ? האם יש חולשה של השרירים הקרועים ? האם ב MRI נמצאה אטרופיה (דלדול) והסננה שומנית של השרירים כביטוי למצב בלתי הפיך ... מה הטיפול שבוצע עד כה ? כמה זמן אתה סובל? האם הנזק נוצר בהדרגה שנים רבות או מחבלה אקוטית (פחות שכיח...) מי בדק אותך ? מומחה כתף או לא ? מה מצבך הרפואי הכללי ? האם יש סיכון להרדמה כללית בגלל רקע רפואי ? ועוד כהנה וכנה ... אשמח לעזור באופן ישיר במידה ותחפוץ בכך. אני זמין לתקשורת ב"ערוצים המקובלים". בהצלחה רבה !הוסף תגובה
-
-
כאבים בכתף ימין
לילך 10/05/2019 | 22:33שלום, לאחרונה יש לי כאב בעת נשימה עמוקה בכתף ימין. הכאב מתחיל בחזה הימני, ועולה למעלה עד לכתף, ואפילו מסביב לאוזן. אציין, כי לפני מספר חודשים נפלתי על מכשיר כבד, וקבלתי מכה מאוד חזקה גם ברגל וגם באזור הבטן. ברגל יכולתי לראות שהיה לי שטף דם מאוד משמעותי וגדול, שעבר אחרי הרבה מאוד זמן. בנוסף , היה לי הרפס בגב לפני כחודש, וקבלתי את הטיפול בכדורים. מה יכול להיות הכיוון, ואיזה בדיקות עלי לעבור? תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בכתף ימין
דר' ירון סלע 11/05/2019 | 16:39שלום לילך, ותודה על פנייתך ! מספר כיוונים צריכים להיבדק (וזאת בהינתן שאין לי את כל המידע הנדרש ממך בתשאול הרפואי, ולא בדקתי אותך! - חלק קרדינלי, בבואו של רופא להמליץ למטופל על כיוון טיפולי...) : יש בעיות רפואיות שונות המקרינות מאזור גוף אחד לאזור אחר. 1. נושא הנשימה - "נשימה עמוקה- מחמירה כאב". יכול להיות כיוון של הריאות, מעטפת הריאות (הפלאורה) שרירי בית החזה הקדמי ושרירים בין צלעיים. בעיות סביב השכמה. בעיות עצביות סביב עמוד השדרה הגורמים לכאב המקרין לצוואר ואוזן (ישנם עצבים העוברים באזור). 2. נושא ההרפס זוסטר -שלבקת חוגרת, ככאב בעל אופי שורף עצבי. לבירור רופא העור. 3. "מכה בבטן לפני מספר חודשים". ישנם איברי בטן עמוקים, אשר בעיות בהם, יוצרות כאב סביב השכמה הימנית והכתף הימנית (אלו איברים רטרו-פריטונאלים). לדוגמה בעיות בכיס מרה, כבד בחלקו האחורי. כליות תמיד צריכות להיות באבחנה המבדלת לכאב מותני וגב צידי אחורי. 4. הכתף עצמה מחייבת צילום וUS לכתף לבירור העצמות וסחוס מפרקי וגידים בכתף. 5. בירור הצוואר במידה ויש כאב בעורף וסביב האוזן. אינני יודע גילך, אך בשכבות גיל מבוגרות יש שחיקה סחוסית בין המפרקים בצוואר ולעתים הכאב מקרין לראש ואוזן. יש עוד כיוונים רבים, אך חסר לי מידע כדי להיות יותר מדויק וספציפי למקרה שלך. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תודה רבה ד"ר סלע
לילך 11/05/2019 | 17:46חן חן על תשובתך ומהירות תגובתך.הוסף תגובה
-
-
מעידה ונפילה
יעקב 07/05/2019 | 18:51דר שלום בן 53 בריא גובה 192 ס"מ משקל 89 קילו במהלך סיור במחסן ראיתי משטח אך לא שמתי לב שזה משטח כפול ובעצם הרמתי את הרגל בהתאמה לגובה משטח אחד כשבפועל היו שני משטחים כתוצאה מכך מעדתי וממש עפתי תוך כדי דילוגים ונחתתי על היד השמאלית כאשר היא פשוטה לקדימה והרגשתי מעין מתיחה ולא מכה תוצאה אין כחול או מכה יבשה אך היד נמתחה לי אין מגבלה של תנועה אך מופיע לי כאב כשאני לוקחת את היד ממש לאחור מה דעתך ללא שום התחייבות ומ לדעתך כדאי לי לעשות בשלב הזה תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מעידה ונפילה
דר' ירון סלע 08/05/2019 | 12:29שלום רב יעקב, ותודה על פנייתך! הפירוט מעלה מעורפל מאד. אין לי מושג איזה אזור נחבל. המילה "יד" מאד כללית ויכולה להיות כתף, מרפק , אמה כף יד... אשמח לפירוט נוסף. לפי הממצאים בבדיקה הגופנית ניתן לקבל החלטה מה להמליץ בשלב הבא... האם צילום או אולטרסאונד או בדיקה אחרת. במידה ותחפוץ בחוות דעת "מלומדת יותר" - אשמח לבדוק אותך, ולהתקדם משם.... אני זמין לתקשורת ישירה "מחוץ לפורום" . בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
תוצאות mri בכתף
טלי 07/05/2019 | 23:12שלום ד״ר סלע אשמח לחוות דעת ממך נפלתי לפני 4 חודשים ונחבלתי בכתף קשה מאז כאבים קשים בעת מאמץ וגם ללא כל מאמץ. עשיתי מבדיקת MRI שריר וגיד הסופראספינטוס נראים סימני טנדינופתיה לאורך 3 סמ דיסטליםשל הגיד ועד להומרוס. השריר תקין. סימני בורסיטיס בבורסות הסובאקרומיאלית והסובדלטואידית. נוזל סביב גיד הביצפס, בתעלה הביציפיטלית - משני לקשר אנטומי עם המפרק הגלנוהומרלי? טנוסינוביטיס קלה? ארוזיה סובקורטיקלית בגבשושית הגדולה של ראש ההומרוס. היפרטרופיה קפסולרית במפרק האקרומיוקלויקולרי. אשמח לחוות דעתך ולהבין את התוצאות, עד שאפגוש את הרופא. האם התוצאות דורשות התערבות כירורגית? תודה מראש טליהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תוצאות mri בכתף
דר' ירון סלע 08/05/2019 | 12:26שלום רב טלי, ותודה על פנייתך ! אינני יודע את גילך ובריאותך הכללית ואת עיסוקך, והכי הכי חשוב- את ממצאי הבדיקה הגופנית, בכדי לתת לך המלצות רפואיות. קונקרטיות. העתקת פענוח רשמי של MRI, לא מקדמת אותי, למעט תרגום ופירוש הממצאים במובן התאורטי, ולא במובן של "לגופו של מקרה"... אשמח לעזור לך ישירות על ידי בדיקתך ומעבר על החומר הרפואי במו עיניי. הממצאים ב MRI מעידים על "מתנות של החיים" - שינויים הבאים עם השנים. שחיקה במפרק ה ACJ וטנדינוזיס של גיד סופרה ספינטוס ובייספס - הנם מאד שכיחים וקיימים באחוזים גבוהים באוכלוסיה. אינני יודע גילך, על מנת לשייך זאת כ "פיזיולוגי" או "פתולוגי". בנערה בת 15 - ממצאים אלו היו מוגדרים כ"לא סבירים" . אני מניח שהמסר שלי הועבר. אשמח, שוב, לעזור לך ישירות, ולקדם מצבך הרפואי. בברכה רבה, ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
כאבים במרפק והקרנה עד הכתף
אסנת 06/05/2019 | 12:54שלום, לפני כעשרים שנה שברתי את המרפק ואחרי טיפול ממושך וגבס כמעט חצי שנה הכל עבר בשלום. לאחרונה, מזה כחודש, כאבים עזים במרפק שבאים וחולפים מעצמם אבל בעת הכאב יש "משיכה" של הכאב עד לבית השחי/הכתף וקושי להרים דברים / להחזיק דברים ביד. מורחת וולטרן ג'ל על המרפק. מה עושים :-(הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים במרפק והקרנה עד הכתף
דר' ירון סלע 06/05/2019 | 13:25שלום רב אסנת, ותודה על פנייתך ! לאור הרקע המתואר מעלה, יש המלהצ לבצע בירור רפואי הכולל - צילום מרפק, אולטרסאונד כתף וצילום כתף, וצילום עמוד שדרה צווארי. במידה ויש נימולים וזרמיםפ וחולשה ביד יש המלצה גם לבדיקת הולכה עצבית EMG-NCV כל זאת יש לבצע רק לאחר בדיקת מומחה בתחום - כתף ומרפק, על מנת שיהיה יותר מדויק איתך בבדיקות. הבדיקה הגופנית היא ההתחלה והסוף של כל התהליך , כל השאר זה רק קידום האבחנה בהצלחה !הוסף תגובה
-
-
נימול בשכם כאבים במרפק ורדימות ביד
מור 02/05/2019 | 19:29שלום רב, אני סובל מזה כ8 חודשים נימולים מאוד חזקים לאורך כל השכם השמאלית בעיקר בחלק התחתון שלה אשר באים והולכים. בערך חודש וחצי אחרי שזה התחיל עשיתי קצת מתיחות לכתף ומאותו היום יש לי גם תחושת רדימות בחלק הפנימי של יד שמאל לאורך היד עד לאצבעות 4 ו5 אשר מורגשת קצת לאורך היום אך בעיקר בלילה לפני שינה כאשר אני שוכב. יחד עם זאת יש גם כאבים במרפק. התחושות ביד ובשכם הם שונות כאשר באזור השכם אני מרגיש ״זרמים״ מאוד חזקים ותחושת ״צביטה״ חזקה לפעמים בפעולות מסויימות ולעומת זאת ביד יש פשוט חוסר תחושה מסויים. בנוסף אני מרגיש שכל היד מהכתף נמצאת במצב של סיבוב לכיוון פנימה וכל פעולה של סיבוב כלפי חוץ מוגבלת מעט בטווח תנועה לגורמת לאי נוחות במרפק ובכתף הקדמית. התוצאות של הEMG יצאו תקינות ועכשיו קיבלתי תוצאות של הMRI כתף אשמח אם תוכל להסביר לי בבקשה על הממצאים ״להלן ממצאי בדיקת MRI של כתף שמאל הטכניקה: הבדיקה בוצעה בתהודות T1, PD, T2 עם דיכוי שומן, ו- GE במישורים השונים. התוויה קלינית: כאבים בצוואר וצוואר תפוס. כאבים באזור הכתף משמאל ובשכמה. קרע בגידים בשרוול המסובב? הסתיידות? אחר? ממצאים: נוזל בכמות פיזיולוגית בחלל המפרק. נוזל בכמות קטנה ברצס הקדמי סוב סקפולרי. בורסה סב אקרומיון / סוב דלטואיד עד 1 מ״מ. הסחוס בחלק ההומרלי והגלנואידי של המפרק נראה תקין. Acromio-clavicalar joint שמור. אין לראות os acromiale. האקרומיון שמור, סוג 1. הרצועה קורקאקרומיאלית ללא עיבוי. קצת נוזל יתר בACJ. הביצפס - הגיד במראה תקין, עובר בתעלה, ללא סטייתו. ללא נוזל יתר במעטת של הגיד. סופרה-ספינטוס, אינפרה-ספינטוס, סוב-סקפולריס נראים תקינים, ללא עדות לקרע או טנדינוזיס. מצב טרופי של שרירים בשרוול המסובב נראה תקין, ללא אטרופיה או החלפה שומנים של השרירים. אין לראות קרע גדול בלברום, הממצאים במגבלות הסריקה ללא ארטרו. אזור SGN נראה תקין. ללא לימפאדנופתיה פתולוגית בבית השחי אשר נכלל לשדה הסריקה. סיכום: גידים בשרוול המסובב והביצפס נראים שמורים. בורסה סוב אקרומיאלית / סוב דלטואיד קטנה קצת נזל יתר בACJ.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
נימול בשכם כאבים במרפק ורדימות ביד
דר' ירון סלע 05/05/2019 | 14:12שלום רב מור, ותודה על פנייתך ! אני שמח על ממצאי ה MRI המעידים שאין פתולוגיה תוך מפרקית. יחד עם זאת, בכנות מלאה, לא חשתי מלכתחילה שהבעיה נובעת מפתולוגיה בכתף. לאור התיאור שלך, יש לברר מספר נושאים שלא ציינת. מקור צווארי- יש לבצע צילום/ CT או MRI צווארי. בירור שאין מקור לחץ אצבע צווארי וייעוץ מומחה עמוד שדרה. במידה ולא ביצעת עד היום. פעמים רבות , קיימות פתולוגיות בצוואר המתבטאות קלינית בשכמה ולאורך היד, לרבות זרמים ונימולים וחולשה לאורך היד וירידה בתחושה. פעמים רבות, בדיקת ה EMG תקינה למרות הבעיה. צריך לראות איזה עצבים נבדקו ב EMG , ומה השאלה שהופנתה למומחה EMG ,ולאיזה עצבים התייחס בבדיקתו. באבחנה המבדלת, קיימת תופעה פחות שכיחה של "תסמונת מוצא בית החזה" - THORACIC OUTLET SYNDROME היכולה להתבטא לעתים בתלונות דומות. יש לבצע בדיקה גופנית מכוונת לתופעה זו. לעתים מבצעים בדיקות של כלי דם בנושא זה על ידי כירורג חזה. לעתים מבצעים בדיקת MRI המכוונת למקלעת העצבית - BRACHILA PLEXUS לבירור ספציפי זה. יש לציין ולהדגיש, אינני אומר שאלו אבחנותיך.. אני רק מציין שיש לחשוב באפיקים נוספים גם. בהצלחה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
אולטרסאונד כתפיים
הודיה 03/05/2019 | 22:37שלום רב ד"ר, אשמח לעזרתך בנוגע לפענוח בדיקת אולטרסאונד כתפיים. הדגש על כתף שמאל. גיד הסופרהספינטוס: עובי תקין. בחלק דיסטלי של הגיד הודגם אזור היפואקוגני 0.5*0.3. אשמח לדעת מה זה אומר? תודה רבה!!!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
אולטרסאונד כתפיים
דר' ירון סלע 05/05/2019 | 12:20שלום רב הודיה ותודה על פנייתך ! אשמח לעזור לאחר קבלת המידע הקליני. כמומחה כתף, אני עוסק בשילוב המידע מהבדיקה הגופנית יחד עם תוצאות בדיקות עזר. במקרה כאן, לא סיפקת לי שום מידע על עצמך - גילך, תלונותיך, הטיפול שבוצע עד כה, בדיקות נוספות שבוצעו... וכו' וכו'. לתרגם פענוח של בדיקה ניתן לקרוא באינטרנט. תפקידי כאן לתת את האינפורמציה הקלינית. היפו = נמוך אקוגני = הדיות . (אקו זה הד). בדיקת הסונר משתמשת במתמר הקולט את הגלים החוזרים מהריקמה. ישנה תגובה שונה של ריקמה נוזלית מריקמה מוצקה והביטוי לכך שונה בתמונה המתקבלת במסך. את ההקשר בין הממצא ההיפואקוגני בגיד SS ובין הבדיקה הגופנית, אשמח לבצע, ועל כן אני זקוק למידע הקליני. בברכה,הוסף תגובה
-
-
כאבים בכתפיים
אורלי מזרחי 05/05/2019 | 07:52אני חולת קרוהן ולאחרונה יש לי כאבים חזקים בכתפיים בבדיקת מיפוי עצם לא יצא כלום , בבדיקת צפיפות עצם יצא תקין , בצילום רגיל יצא לי כתף שמאל פענוח רדיולוג: כתף ימין - ב מ פ כתף שמאל - שינוים OA בACJ לא הדגמו הסתידויות ברקמות רכות אבל אני סובלת מאוד מה ניתן לעשותהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בכתפיים
דר' ירון סלע 05/05/2019 | 10:57שלום רב, אורלי, ותודה על פנייתך ! אני ממליץ לך להיבדק על ידי מומחה כתף. הבדיקה היסודית של הכתף, מכוונת, ברוב המקרים, לאבחנה. צריך לראות האם אכן יש כאב סביב המפרק ACJ בכתף שמאל. צריך לבדוק את הגידים והשרירים ויציבות הכתף שלך. לפי הבדיקה, יוחלט על המשך הטיפול. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
כאב בכתף
י 28/04/2019 | 15:11שלום רב אני לוחם בצבא מזה כשנה אני סובל מכאב באיסור כתף שמאל שמקרין לשכמה ולכל כתף שמאל האב מתחזק עם הזמן ונוא מפריע לי בתפקוד היומיומי לא קבלתי מכה באיסור ולא פרקתי מעולם את הכתף האם תוכל לעזור לי בהבחנה לבעיה והאם דבר זה יכול להוריד את הפרופיל שלי?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב בכתף
דר' ירון סלע 02/05/2019 | 13:19שלום רב י', ותודה על פנייתך ! אאחל לך בריאות שלמה, והמשך שירות צבאי מוצלח ובטוח. אינני יכול לאבחן בני אדם ללא מפגש עמם. כמו כן, אינני מכיר רופא המסוגל לכך... הבסיס לכל דיאגנוזה הוא הבדיקה הגופנית. לא ניתן לעקוף זאת... אינני מכיר אותך , מה הפרופיל הנוכחי שלך ? מה עיסוקך בצבא ? קרבי או לא? מה העומסים על הכתף ? מה החל אותו ? איזה טיפול בוצע עד כה? האם יש באפשרותך לתת מנוחה לכתף ? אשמח לעזור במפגש פנים מול פנים ולהתקדם משם... בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
קרע חלקי בגיד ה סופרה ספינטוס
ליאת 28/04/2019 | 12:45שלום רב, אני בת 38 בריאה לא נוטלת תרופות מתאמנת שנים בח.כושר (כח,משקולות,אירובי,ריצות) לאחר כשנה עם כאבים בכתף עם הגבלת תנועה ולאחר שאולטרסאונד יצא תקין נישלחתי לבדיקת MRI. בבדיקה נתגלה: שינוי סיגנאל גיד SS בחיבור ל GT עם קרע חלקית 3 מ"מ.לברום תקין.בייפספס+ACJ - ב.מ.פ. פיזיותרפיה בשום שלב לא עזרה, הדבר היחידי שעזר זה מנוחה ארוכה לאיזור (ללא שום עבודת פלג גוף עליון כחצי שנה) הכאבים חזרו לאחר בדיקת ה MRI וזריקת מדולל. האם ישנו פתרון למצב? האם לנצח נזגר עליי הכאב הזה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
קרע חלקי בגיד ה סופרה ספינטוס
דר' ירון סלע 28/04/2019 | 13:11שלום רב ליאת, ותודה על פנייתך ! מצבך שכיח ביותר. המלצות ספציפיות, אמינות ומדויקות כלפיך , אוכל לבצע רק במפגש פנים מול פנים. באופן תאורטי, מקרים אלו משתפרים בהדרגה, לרוב ללא טיפול ניתוחי. נדיר שמגיעים לניתוח על ממצאים אלו. יש טיפולים נוספים ראויים לדלקות כרוניות וקרעים חלקיים בגיד SS , שלא ציינת. כמובן, שבנוסף לטיפול, מומלץ להימנע מ"סטרס" רב וממושך לגידים, המתבטא בעומס מעל גובה חגורת הכתפיים, וכמו כן, להימנע מעומס עם הזרועות רחוקות ממרכז הכובד של הגוף. הימנעי ממאמצים אלו. שמרי על הזרועות צמודות לגוף בעת מאמץ ועל גובה הזרועות מתחת לחגורת הכתפיים , על מנת למנוע החמרת הקרע. במידה ותחפצי בעזרה ספציפית, אני זמין לתקשורת מחוץ לפורום. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תודה
ליאת 29/04/2019 | 13:37תודה רבה ד"ר סלעהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
כאבי צוואר, צוואר תפוס
-
פריקה, נקע
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ניתוח ארתרוסקופיה של הכתף
-
יישור שיניים שקוף
-
בדיקות קשורות
-
בדיקת MRI
-
מיקרוסקופיה לנוזל סינוביאלי בברך
-
מונחים קשורים
-
הידרותרפיה
-
אוסטאומה
רופאים בתחום
פרופ' רונן דבי
אורתופדיה
5.0
( 39 חוות דעת )
"תודה והערכה רבה על הּטיפול המקצועי והמסור ועל ההתייחסות לכל שאלה ונושא שעולה 🙏❤️"
ד"ר ענאן שתייוי
אורתופדיה עמוד שדרה
4.9
( 26 חוות דעת )
"דר ענאן היה נעים, מקצועי, וסבלני. ניכר היה שהוא נעזר בניסיון וידע רחב שצבר ונעזר בו למען מטופליו"
ד"ר נמרוד נחמיאס
אורתופדיה
מומחה בכירורגיה אורתופדית, מנתח עמוד שדרה, סגן מנהל המחלקה לכירורגיה אורתופדית - מרכז רפואי רבין בית חולים השרון
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםדיקור סיני וכאבי גב
בפורום דיקור סיני וכאבי גב ניתן להתייעץ עם מר תום רוטנברג, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור סיני וכאבי גב
ד"ר ירון סלע
ד"ר בתיה יפה
תום רוטנברג