פורום כאבים בכתף ובמרפק - עמוד 57
ד"ר ירון סלע
ד"ר ירון סלע, מומחה בכירורגיה אורתופדית ומומחה בכירורגיה של כף היד. בעל תת התמחות בתחום הכתף והמרפק.
ד''ר סלע הוא מנהל שירות כף היד ומרפק במרכז הרפואי האוניברסיטאי הלל יפה, כרופא כירורג אורתופד בכיר.
ד''ר סלע מקבל מטופלים דרך "המרכז הרפואי רמת אביב" - המרכז לכירורגיה ורפואה התערבותית, המספק שירותי רפואה פרטית ברמה הגבוהה ביותר. במרכז עובדים מיטב הכירורגים, כולם מנתחים בכירים ומנהלי מחלקות בבתי החולים המובילים בישראל.
ב"מרכז הרפואי רמת אביב" סטנדרטים אתיים ומקצועיים גבוהים, ציוד חדשני ושיטות ניתוח מתקדמות בעולם המערבי. המרכז מעניק מענה אישי עבור המטופלים ודואג ללוות את המטופל לפני, בזמן ולאחר הניתוח.
קביעת תור ב"מרכז הרפואי רמת אביב" - 054-3439454, 053-5322168
ד"ר ירון סלע מנהל פורום "כאבים בכתף ומרפק באתר
תחומי עניין:
• שברים, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה - אזור הכתף, מרפק וכף היד
• תסמונת תעלה קרפלית, תסמונת תעלה קוביטלית ותסמונות לחץ על עצבים אחרים
• שיחרור אצבע הדק, טיפול בתסמונות תפס ותסמונות דלקתיות של גידים
• פגיעות רצועתיות ופגיעות ספורט ביד,במרפק ובכתף
• ארטרוסקופיות של הכתף,מרפק שורש היד והאגודל
• טיפול ניתוחי ולא ניתוחי בשחיקת סחוסים ודלקות מפרקים ביד/מרפק/כתף- כולל קיבועים והחלפות מפרקים
• מכלול הבעיות המולדות והנרכשות של הגפה העליונה בילדים
• מיקרוכירורגיה של הגפה העליונה
• תיקון קרעים בגידיי השרוול המסובב בכתף ותיקון אי יציבות בכתף
• שחזורים מורכבים של הגפה העליונה
תחומי מחקר:
קרעים בגידי השרוול המסובב בכתף, החלפות גידים בכתף, שחיקה סחוסית בבסיס האגודל, בעיות רצועתיות במרפק, פגיעות ספורט במרפק, שברי רדיוס דיסטלי, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה.
מרפאות:
מרפאת יועצים רמת אביב, רחוב אינשטיין 40, קומה 3 מעל קניון רמת אביב טלפון: 0737028834
מרפאת יועצים ב- BEST MEDICAL, רחוב יהודי פקיעין 1, מרכז מסחרי "שערי חדרה", בחדרה טלפון: 0737028834
מרפאת ייעוצים, מרכז מסחרי לב הפארק, רחוב רבקה גובר 5, רעננה טלפון: 0737028834
מרפאת ייעוצים רפואיים - אורתופדיה כתף, מרפק, וכירורגית כף היד - רחוב קהילת וילנה 39, רמת השרון. טלפון: 0737028834
מרפאה לאומית, הבנים 14, הוד השרון טלפון: 0737028834
מאמר: תן כתף, אבל בזהירות: פציעות במסובבי הכתף
-
אולטרסאונד כתף
עופרה 04/05/2021 | 10:09בת 28, כתף מרוסקת מגיל 16.5 אחרי שתי תאונות דרכים עם פגיעה באותה הכתף. לאחר התאונה השנייה נאמר לי שאין טיפול שיעזור חוץ מפיזיותרפיה שלא כלכך עזרה. לאחר קרע TFCC שקרע בחודשים האחרונים, נבדקה לי גם הכתף שוב והוחלט לנסות סיבוב נוסף של פיזיותרפיה ונשלחתי לעשות אולטרסאונד לראות מה המצב. האם אחרי 12 שנים יש אפשרות לראות משהו או שהכתף כבר מאוחה ואין דרך לראות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
אולטרסאונד כתף
דר' ירון סלע 05/05/2021 | 10:02שלום רב עופרה ותודה על פנייתך ! אשמח לסייע לך באופן ישיר עופרה. לשם כך עלי לבדוק אותך ואז להמליץ לך האם יש צורך בבדיקת עזר הדמייתית. יש בדיקות שונות כדוגמת צילום רנטגן או US או CT או MRI ועוד ועוד. ההחלטה האם צריך בדיקה כלשהי מותנת בבדיקת מומחה כתף. אשמח לעזור. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תודה
עופרה 05/05/2021 | 10:20תודה דוקטור! אני גרה בחול כרגע והמומחית הפנתה אותי אחרי בדיקה. רק רציתי לדעת אם אפשר לראות בבדיקות הדימות עדיין משהן למרות שעבר כלכך הרבה זמן.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אולטרסאונד כתף
דר' ירון סלע 05/05/2021 | 14:09בהחלט כן !הוסף תגובה
-
-
תוצאות בדיקת MRI כתף שמאל
ירון 04/05/2021 | 09:48שלום רב, ביצעתי בדיקת MRI מאחר ואני סובל מכאבים חזקים בכתף וגם מהגבלת תנועה, אודה לעזרתך בהבנת התוצאה,להלן סיכום הבדיקה: "נוזל מוגבר בכמות מינימלית בבורסה הסובדלטואידית סובאקרומיאלית. קרע בעובי חלקי בחיבור הבורסלי של גיד הסופרה-ספינטוס בגודל כ-7 מ"מ עם בצקת גרמית פוקלית בגבשושית הגדולה באחיזת הגידהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
דר' ירון סלע 05/05/2021 | 10:10שלום רב ירון ותודה על פנייתך ! כדי להמליץ לך על טיפול ראוי בעבורך, יש להיבדק ובמקביל לראות את בדיקת ה MRI . במקרה דנן כל שיש לי זה רק פענוח של הבדיקה. לאור זאת, אינני יכול לייעץ לגופו של מקרה על הטיפול המומלץ לך. אינני יודע מי בדק אותך עד כה. האם מומחה כתף ומה הפתרונות שהוצעו לך עד כה. אינני יודע שלל מידע קליני אודותך לרבות גילך ותפקודך הכללי ומה עיסוקך ופעולות פסורטיביות המהוות גורם סיכון לכתף ועוד ועוד מידע. כל הפרמטרים הנ"ל ועוד רבים אחרים, מכוונים אותנו הרופאים בהמלצה הטיפולית. כאן מוצג בפניי מידע פענוח של MRI. הכולל נוזל מוגבר בבורסה. בכמות מינימלית משמע בורסיטיס קלה. המס מאד שכיח בשכבות גיל מסויימות. צריך לבדוק את הקורולציה הקלינית לבדיקה הגופנית ולממצאי האנמנזה בתשאול הרפואי למולךם האם יש בורסיטיס זו חשיבות כלשהי. כמו כן יש קרע חלקי וקטן בגיד הסופרה ספינטוס. שוב. מאד שכיח בשכבות גיל מסויימות. ומגיע עד לכבי עשרות אחוזים מהאוכלוסייה בשכבות גיל מסויימות. אינני ידע גילך ולכן אינניו יודע איך להתייחס לממצא. לרוב הממצא הדרגתי ושחיקתי ולא חבלתי/אקוטי. האם הסיפור החל לאחר חבלה ? האם כבר שנים ? מה הטיפול שהוצע לך בנוגע לקרע החלקי בגיד ? הטיפול לרוב שמרני ורק אם אין ברירה ניתוחי... דבריי תאורטיים בלבד ולא נוגעים לגופו של מקרה. אשמח לסייע מחוץ לפורום. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
ירון 02/05/2021 | 17:07שלום רב, ביצעתי בדיקת MRI מאחר ואני סובל מכאבים חזקים בכתף וגם מהגבלת תנועה, אודה לעזרתך בהבנת התוצאה,להלן סיכום הבדיקה: "נוזל מוגבר בכמות מינימלית בבורסה הסובדלטואידית סובאקרומיאלית. קרע בעובי חלקי בחיבור הבורסלי של גיד הסופרה-ספינטוס בגודל כ-7 מ"מ עם בצקת גרמית פוקלית בגבשושית הגדולה באחיזת הגיד."הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
דר' ירון סלע 05/05/2021 | 10:09שלום רב ירון ותודה על פנייתך ! כדי להמליץ לך על טיפול ראוי בעבורך, יש להיבדק ובמקביל לראות את בדיקת ה MRI . במקרה דנן כל שיש לי זה רק פענוח של הבדיקה. לאור זאת, אינני יכול לייעץ לגופו של מקרה על הטיפול המומלץ לך. אינני יודע מי בדק אותך עד כה. האם מומחה כתף ומה הפתרונות שהוצעו לך עד כה. אינני יודע שלל מידע קליני אודותך לרבות גילך ותפקודך הכללי ומה עיסוקך ופעולות פסורטיביות המהוות גורם סיכון לכתף ועוד ועוד מידע. כל הפרמטרים הנ"ל ועוד רבים אחרים, מכוונים אותנו הרופאים בהמלצה הטיפולית. כאן מוצג בפניי מידע פענוח של MRI. הכולל נוזל מוגבר בבורסה. בכמות מינימלית משמע בורסיטיס קלה. המס מאד שכיח בשכבות גיל מסויימות. צריך לבדוק את הקורולציה הקלינית לבדיקה הגופנית ולממצאי האנמנזה בתשאול הרפואי למולךם האם יש בורסיטיס זו חשיבות כלשהי. כמו כן יש קרע חלקי וקטן בגיד הסופרה ספינטוס. שוב. מאד שכיח בשכבות גיל מסויימות. ומגיע עד לכבי עשרות אחוזים מהאוכלוסייה בשכבות גיל מסויימות. אינני ידע גילך ולכן אינניו יודע איך להתייחס לממצא. לרוב הממצא הדרגתי ושחיקתי ולא חבלתי/אקוטי. האם הסיפור החל לאחר חבלה ? האם כבר שנים ? מה הטיפול שהוצע לך בנוגע לקרע החלקי בגיד ? הטיפול לרוב שמרני ורק אם אין ברירה ניתוחי... דבריי תאורטיים בלבד ולא נוגעים לגופו של מקרה. אשמח לסייע מחוץ לפורום. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
AVN בראש ההומרוס
שריי 22/07/2018 | 16:53לאחר שבירת ראש ההומרוס,לא יכולה להרים יד ימין למעלה,מגיעה עד 45% בתוצאת מםאראיי : לסיכום: AVN בראש ההומורס. שבר שהתאחה בראש ההומרוס. עדות לסינוביטיס דיפוזית של המפרק שיכולה לייצג קפסוליטיס אדהזיבית. האם תוכל בטובך להסביר לי את התוצאה. תודה רבבה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
המשך מידע AVN ראש ההומרוס
שריי 22/07/2018 | 16:57דר יקר, אני מצרפת את כל התשובה כדי שיהיה לפניך כל המידע, ממוקירה את פועלך, תודה. באספקט העליון של ראש ההומרוס נראה מבנה בעל צורה גאוגרפית תת קורטיקלית בקוטר כ- 25 מ"מ מוקף בבצקת לשד עצם ומתאים לאוטם - AVN. שבר של הגבשושית הגדולה שהחלים עם יצירה של מדרגה בגובה של כ- 4 מ"מ בערך. אין כמות חריגה של נוזל במפרק גלנוהומרלי. לא נראה נוזל בבורסה סבאקרומיאלית סבדלתואידית. לא נראים קרעים בגידי השרוול המסובב. המסה השרירית של הסופרה ספינטוס שמורה יחסית. האינפרה ספינטוס, הסבסקפולריס והביספס תקינים. האקרומיון שטוח. שינויים ארטרוטים במפרק האקרומיו-קלביקולרי. ה - notch הספינוגלנואידי חופשי. בגדוליניום נראית האדרה סביב ה- AVN. האדרה של קופסית המפרק והאדרה ב- ACJהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
AVN בראש ההומרוס
דר' ירון סלע 22/07/2018 | 21:23שלום רב שריי, ותודה על פנייתך ! עושה רושם שיש בבדיקת ה MRI הסבר להגבלה בתנועת הכתף שלך. גם הדלקת בקופסית המפרק (כתף קפואה = FROZEN SHOULDER= ADHESIVE CAPSULITIS) גורמת נוקשות אופיינית (הן בתנועה אקטיבית והן בתנועה פאסיבית), וגם נזק סחוסי באשר הוא... אם זה כתוצאה מארתריטיס או כתוצאה מ AVN ( או ליתר דיוק, אוסטאונקרוזיס של ראש ההומרוס). כל אחד בנפרד, ובוודאי שהשניים יחדיו, גורמים לך למיגבלה. אומנם שלחת לי הפענוח המפורט, ואני מודה לך על כך. אך כמובן, ולא ראיתי בעיניים שלי את הבדיקה (ורק על זה אני מסתמך...) , ולכן לא התייחס לגופו של מקרה. כמו כן לא בדקתי אותך ולא עברתי על שלל הבדיקות שלך. ולא בצעתי בדיקה גופנית. פעמים רבות, אנו רואים לאחר שברים בצוואר וראש ההומרוס בעיה באספקת הדם לראש עצםפ הזרועי והתפתחות של "נמק" בעצם. הסחוס המפרקי אט אט נהרס והעצם התומכת בו מלמטה. כיוון שלא הולכים עם הידיים., (בניגוד לרגליים) פעמים רבות אפשר לחיות עם המצב הנתון ללא צורך בהתערבות ניתוחית. יש לציין כשיש AVN בראש עצם הירך לדוגמה (מפרק עם נשיאת משקל) , "האצבע הרבה יותר קלה על ההדק" בנושא של התערבות ניתוחית. אסכם ואומר, שיש צורך להיות במעקב מומחה כתף בנושא שלך. יש לעקוב אחר בדיקות הדימות החוזרות. לטפל בנוקשות התנועה לפי הממצאים בבדיקה ובשלל טיפולים נוגדי כאב הקיימים בשוק. אאחל לך בריאות שלמה, ובמהרה !הוסף תגובה
-
כאבי כתף
לאה פרננדס 04/05/2021 | 01:45שלום רב ,שמי לאה ויש לי כאבים ממושכים בכתפיים . צילום מראה שיש צללים סקרלותים בראש ובצוור ההומרוס. ימליצו לי לעשות זריקות prp.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי כתף
דר' ירון סלע 05/05/2021 | 10:00שלום רב לאה ותודה על פנייתך ! מה שאלתך לאה?הוסף תגובה
-
-
כאבים באיזור השכמות והכתף בהזזת הראש
רונן 04/05/2021 | 11:40קיימים כאבים חזקים מאוד באיזור השכם והטרפז לכיוון כתף שמאל כשאני מזיז את הראש לכל מיני כיוונים כבר תקופה ארוכה מאוד, מה זה יכול להיות, מה הפתרון?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים באיזור השכמות והכתף בהזזת הראש
דר' ירון סלע 05/05/2021 | 09:59שלום רונן ותודה על פנייתך ! אינני יודע מצב בריאותך הכללי ומה הרקע לתופעה. כמה זמן נמשכת, האם חבלה גרמה לה, מה הטיפול שבוצע עד כה ומי בדק אותך עד כה... מומלץ לדון בפורום עמוד שדרה באתר זה בנוגע לבעיות צוואר. יתכן ובעייתך נובעת מעמוד השדרה הצווארי ומקרינה לשכמות ולכתפיים. אני ממליץ לך להיבדק על ידי מומחה עמוד שדר הומומחה כתף. יש לבצע כשלב התחלתי ובסיסי - צילום עמוד שדרהצווארי וצילום שכמות וכתפיםי וUS לכתפיים . במידה והבודק יחליט לשלוח לבדיקות נוספות כגון CT או MRI, זו החלטתו וזה מותנה בממצאי הבדיקה הגופנית ואמנמנזה יסודית (תשאול רפואי). בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
שבר במפרק
אושרית 03/05/2021 | 01:36שלום יש לי שבר רציני במפרק. הגעתי לבית חולים אורטופד בדק אותי לגבי שיש שברים במרפק עם תזוזה. קבע לי ניתוח אחרי כמעט שבוע. בינתיים יש לי גבס ביד. האם זה הגיוני לחכות כל כך הרבה זמן לניתוח? הרקמות לא מתחילות להתאחות שם וכו.... האם יכול להיגרם נזק מכך?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שבר במרפק
דר' ירון סלע 03/05/2021 | 12:36שלום רב אושרית ותודה על פנייתך ! שאלתך חשובה מאד אולם אינני יכול לענות עליה מבלי לעבור על צילומי הרנטגן של המרפק. יש עשרות סוגים של שברים - חלקם מצריכים ניתוח וחלקם לא. במידה ותרצי חוות דתעי הישירה, כמובן ואשמח לסייע נא פני אלי ישירות ולא דרך האתר. לאחר בדיקתך ומעבר על הצילומים, אענה על כל שאלותייך בנדון. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
שבר במרפק
אושרית 03/05/2021 | 12:52תודה על תשובתך. אין לי בידי צילומי רנטגן וסיטי כי הכל נשאר בבית חולים... ההפגנה שאורטופד רשם היא closed fracture of unspecific part of humerus סוג הניתוח orif of humerus בצילום סיטי שבר תוך פרקי מרוסק של הומרוס דיסטאלי עם תזוזה. מה דעתך? האם הניתוח מורכב? למה לחכות שבוע עד לניתוח? לא יכול להיגרם נזק מההמתנה? תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שבר במרפק
דר' ירון סלע 05/05/2021 | 09:56תודה על העדכון אושרית. כמובן שלא ראיתי הצילום וה CT , אך ממה שציינת עושה רושם שיש שבר משמעותי בעצם הזרוע התחתונה סביב המרפק. יש אינדיקציות לניתוח עליהן צריך לשוחח איתך במעמד הפגישה. צריך לדון איתך על הממצאים בצילום ולבדוק אפשרויות טיפול - שמרני או ניתוחי. במידה ואין מחלות רקע קשות , ומותנה בגילך ובתפקודך הכללי (שזה מידע שלא ידוע לי לגביך) , פעמים רבות, מבצעים ניתוח לשיפור עמדת השבר וקיבוע פנימי או לחילופין מבצעים החלפת מפרק עם תותבת פנימית . משתל מחליף מפרק. כל מקרה לגופו. דבריי תאורטיים בלבד ולא נוגעים למקרה שלך כיוון שאינני מכירך. אאחל לך בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
MRI כתף- מה המשמעות וצעדים נוספים
ארזי 02/05/2021 | 13:00שלום, בן 38 , לפני כשנה שנה התגברו לי מאוד כאבים שהיו לי בכתף בעקבות אימון בעצימות גבוהה, הופנתי לפיזיוטרפיה ששיפרה מיט את המצב אבל לא מספיק, הכאב ממשיך לחזור ולעיטים אפילו בפעולות פשוטות כמו נהיגה. ובמקביל נשלחתי לMRI שאלה התוצאות שלו, אשמח לחווד כי אני לא באמת מצליח להבין האם הפתרון היחיד הוא ניתוח או שיש פתרון אחר, להלן תוצאות במישור קורונלי, אקסיאלי וסאגיטלי, T1, T2, SPIR בשקלול TSE הבדיקה בוצעה בטכניקת לאחר הזרקת גדוליניום מדולל לתוך המפרק. MR ARTHRO וכן בטכניקת ברקע כאבים ממושכים בכתף שמאל. 1. אין עדות לשינויים מלשד העצמות. ישנן ציסטות סובקורטיקליות בגבשושית הגדולה הקדמית באזור אינסרציה של סיבים קדמיים של הסופרה ספינטוס. ללא עדות לקרע. מצב טרופי של השרירים שמור. :ROTATOR CUFF .2 .SLAP - 3. גיד ביצפס ללא שינויים פתולוגיים. אין עדות ל אקרומיון DOWN SLOPPING 4. המפרק האקרומיו-קלביקולרי תקין. צורת אקרומיון מספר 3 וגם יש צורה של במידה קלה, מרחק הראש ההומרלי לאקרומיון תקין. נא קורלציה אם יש תסמונת צביטה. .HAGL - יכול להתאים ל IGHL - 5. הפאוץ' האקסילרי נראה אירגולרי מתאים לפגיעה של הפאוץ' ככל קרעים של ה 6. הלברום הקדמי והאחורי ללא שינויים פתולוגים. בסיכום: יש ציסטות סובקורטיקליות באזור האינסרציה הקדמית של הסופרה ספינטוס אם כי לא נראו קרעים של הסופרה ספינטוס אך יתכן שיש שינויים טנדינופתים באזור האינסרציה הקדמית של הסופרה ספינטוס. .HAGL - הפאוץ האקסילרי מראה תמונה אירגולרית ככל הנראה מדוברהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
MRI כתף- מה המשמעות וצעדים נוספים
דר' ירון סלע 02/05/2021 | 13:06שלום רב ארזי ותודה על פנייתך ! הממצאים אינם דרמטיים מיוחד. כמובן, ויש לראות הבדיקה ולהיבדק על ידי מומחה כתף. לפחות, לפי הפענוח הרשמי אין רושם לדחיפות ניתוחית. אולם, ההחלטה האם יש מקום לניתוח לא נקבעת רק לפי פענוח MRI. בראש ובראשונה, יש לבצע תשאול רפואי יסודי בנושא הכתף. ויש להיבדק על ידי מומחה כתף. יש לבחון את הטיפול שבוצע עד כה. לאחר קבלת אינפורמציה מהבדיקה הגופנית, מהתשאול הרפואי , וממעבר על בדיקת ה MRI - תתקבל ההחלטה הסופית. אשמח, כמובן, לעבור באופן ישיר מחוץ לפורום. אני זמין לתקשורת ישירה. כך או כך, בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
דלקות חוזרות וקנאקים בכל הגוף
דניאל 28/04/2021 | 19:17שלום רב, כבר שנים שמטרידה אותי שורש כף היד, במיוחד בכיפוף, לא מצליח לעשות שכיבות שמיכה, מאוד כואב, זה התחיל מחדר כושר שהייתי דוחף מוט כנגד כיוון החזה ומאז תמיד עם תחבושת בזמן אימון, ולאחרונה בחוג איגרוף לא מצליח לעשות שכיבות שמיכה,,, ובכלל שמתי לב שכל הגוף שלי התחיל לעשות קנאקים, ועכשיו גם הכתף , אחרי מכת איגרוף במהלך אימון שנתתי אני מרגיש גם כאב וגם קנאקים שהתחילו כמעט מכל תנועה של הכתף, גם הברכיים עושות קצת בעיות, קיצר דוקטור אני מתפרק :) אגב אני בן 38 שוקל 90 ק"ג , האורטופד אמר לי שזה מעומס אימונים, לדעתי הוא אפילו לא הקשיב לי שניסיתי להסביר לו על שורש כף היד שאני כבר שנה לא אימצתי אותה ואחרי מספר אימונים ישר חזר לי הכאב, 1) מה זה יכול להיות ומה עלי לבדוק או איזה בדיקות לעשות לבירור? 2) במידה וזה דלקות של מפרקים כרונית האם שמן cbd יכול לעזור ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
דלקות חוזרות וקנאקים בכל הגוף
דר' ירון סלע 29/04/2021 | 10:15שלום רב דניאל ותודה על פנייתך ! בנוגע לכף היד ושורש כף היד- כמובן שיש פורום ראוי באתר זה העוסק בכף היד ואתה מוזמן להפנות השאלה לשם. בנוגע לדלקות בכל הגוף וכאבי מפרקים שונים בגוף, ראוי לברר במקביל לתחום האורתופדי, עם את האפיק הראומטולוגי. האם יש רקע ראומטי אצלך או אצל בני המשפחה. נא פנה לייעוץ ראומטולוגי במקביל לבירור האורתופדי. בנוגע לקנאקים בכל הגוף . האם יש רקע של גמישות יתר במפרקים ? מה עברת טיפול שיקומי פיזיותרפי בעברך במפרקים אחרים ? האם נשלחת לטיפול בכתף ו/או שכמה בעבר ? נא עדכן. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
כאבים בכתף
חנה 25/04/2021 | 17:08ד"ר שלום רב, אני בת 50 וכבר יותר מחצי שנה מסתובבת עם כאבים בכתף שמאל . לא יכולה להרים אותה ולסובב . לאחר צילום אולטרסאונד נאמר לי שיש קרע חלקי ב SS. קיבלתי בינתיים 2 זריקות כל חודש זריקה , האחרונה לפני כשבוע ונאמר לי שאצטרך עוד אחת . אני עדיין עם כאבים ותפקוד לקוי בכל הנוגע להוזזת הכתף. כששאלתי את הרופא האם אני יכולה לחזור לספורט הוא אמר שכן ואין כל בעיה להמשיך להתאמן זה ולא מריך להפריע. האם באמת אפשר להמשיך להתאמן כרגיל כולל הוזזת הכתף למרות הכאבים? האם זה לא יכול להגביר את הנזק/ הקרע? והאם זריקות זה הפתרון האידיאלי ביותר שקיים? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בכתף
דר' ירון סלע 28/04/2021 | 12:20שלום רב חנה ותודה על פנייתך ! מה החומר שהוזרק ולאן הוזרק? האם יש הקלה ? האם את מטופלת בפיזיותרפיה או הידרותרפיה ? מה טווחי התנועה בכתף כיום ? האם יש שיפור לאורך התקופה? האם יש תנועה פאסיבית ואקטיבית מלאה בכתף ? על מנת לענות על שאלותיך החשובות באופן מקצועי ויסודי, אני זקוק לבדיקה ישירה ומעבר על בדיקות הדימות שבצעת. אני מקווה שביצעת עם צילום רנטגן לכתף, ובמידה ולא, אני ממליץ לבצע צילום בנוסף ל US . בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
תת פריקה בכתף..
סטפן 25/04/2021 | 21:56שלום רב .. הובחן אצלי בכתף על ידי רופא כתף. תת פריקה בבדיקה קלינית ואי יציבות כתף. והגבלה בתנועה פנים חוץ ועד גובה השכמה.. יש לציין שמעולם לא היתה חבלה/פריקה בכתף. איך הוא הגיע להווכנה של תת פריקה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תת פריקה בכתף..
דר' ירון סלע 28/04/2021 | 12:17שלום רב סטפן ותודה על פנייתך ! אינני יכול לענות על שאלתך הנוגעת לרופא אחר. לא שוחחתי איתו ולא הייתי נוכח בחדר במעמד הבדיקה על מנת לספק לך מענה. אתה מוזמן לשאול אותו איך הוא הגיע לאבחנתו. אשמח לספק לך חוות דעת נוספת בנוגע לכתף שלך מחוץ לפורום. אני זקוק לבדיקה גופנית ותשאול רפואי מקיף ומעמיק על מנת לספק לך אבחנה. האם קיימת אצלך גמישות יתר במפרקים ? מה הרקע הרפואי שלך ומה עיסוקך בשגרת היום יום. האם יש עומס על הכתף בשגרה ? בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
בלט דיסק
-
דמם
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
פיזיותרפיה
-
יישור שיניים שקוף
-
בדיקות קשורות
-
אולטרסאונד עמוד שדרה
-
בדיקת ויטמין D
-
מונחים קשורים
-
עצם הירך
-
אוסטאובלסט
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםהלוקס ולגוס (עצם בולטת)- אורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום הלוקס ולגוס ניתן להתייעץ עם צוות פיט סטפ פרו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הלוקס ולגוס (עצם בולטת)- ...פורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםמדרסים
בפורום מדרסים ניתן להתייעץ עם אורתוטיסט שמואל להב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מדרסיםפורוםדיקור סיני וכאבי גב
בפורום דיקור סיני וכאבי גב ניתן להתייעץ עם מר תום רוטנברג, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור סיני וכאבי גב
ד"ר ירון סלע
פיט סטפ פרו
ד"ר בתיה יפה
תום רוטנברג