"אני מטופלת אצל דנה כבר מעל שנה. היא תמיד מאוד קשובה ורגישה לתכנים ולבעיות שאני מביאה לטיפול. שיטות הטיפול שלה מגוונות ומרתקות. קשה להסביר אבל יש שם איתה אנרגיה מסוג אחר. היא סופר מקצועית ותמיד בודקת בכמה מקורות איך לפתור או לסייע בבעיה. כאבים פיזיים ורגשיים מדוברים ונפתרים. ממליצה בחום לכל מי שרוצה לפתוח את הראש ואת הלב - להיפגש עם דנה לטיפול קסום מסוג מיוחד"
בן 50 בריא בדרך כלל, בשבוע האחרון חזרתי לעשות קצת כושר לאחר תקופה של היעדרות - כולל שרירי בטן באופן מתון. לאחר 3-4 ימי פעילות התחלתי להרגיש כאב חד במותן ימין, כמו דקירה, שמופיע כל רבע דקה, בערך ל2 שניות. התחלתי להרגיש זאת לאחר שנת לילה, אך התופעה ממשיכה גם בהליכה וישיבה. האם זה כתוצאה מהפעילות? האם ייתכן שניגרם נזק פנימי? ומדוע רק בצד אחד? איך להתקדם מכאן והאם להפסיק את הפעילות? תודה רבה מראש
שלום יקרה, תודה ששיתפת במה שאת עוברת. אני מבינה את התסכול והכאב שאת מתארת, וחשוב לי קודם כל להרגיע אותך – אין שום דבר בגוף שלנו שקורה "סתם". הכאב שאת חווה הוא מסר חשוב שהגוף שולח, והוא יכול לעזור לנו להבין איפה יש צורך בטיפול, תשומת לב, או שחרור רגשי. הכאב לפי הגישה ההוליסטית המותן הימנית קשורה לאנרגיות זכריות, לעשייה, לניהול אחריות ולחוויית הכוח האישי שלך. הכאב כאן עשוי להצביע על מתח מצטבר או קושי "לשאת" משהו, בין אם זה עומס פיזי או רגשי. היבטים רגשיים אפשריים: עומס יתר: האם את נושאת אחריות רבה מדי לאחרונה? האם יש תחום שבו את מרגישה שאת חייבת להיות חזקה במיוחד? תחושת תסכול או כעס מודחק: צד ימין קשור לפי הרפואה הסינית למרידיאן של כיס המרה, שקשור להתמודדות עם כעסים, החלטות לא פתורות או לחצים פנימיים. מה המשמעות מבחינת המרידיאנים? הכאב שלך עשוי להיות קשור למרידיאן של כיס המרה או למרידיאן של הכליות: מרידיאן כיס המרה: קשור להחלטות, קונפליקטים פנימיים וליכולת לשחרר מתח. מרידיאן הכליות: אחראי על אנרגיית החיים שלנו (צ'י), תחושת ביטחון וכוח פנימי. איך תוכלי לעזור לעצמך? רמה פיזית: מנוחה ותנועה מותאמת: חשוב להקשיב לגוף. מנוחה היא קריטית כרגע, אך גם תרגילים עדינים כמו מתיחות או תנועות יוגה שמרגיעות את המותן יכולים לעזור. נסי מתיחות כמו "תנוחת הילד" או "חתול-פרה." עיסוי עצמי לאורך המרידיאנים: עסי בעדינות את הצד החיצוני של הירך (מסלול מרידיאן כיס המרה) ואת הגב התחתון (מרידיאן הכליות). רמה רגשית: התבוננות פנימית: שאלי את עצמך: האם יש תחום בחיים שבו אני מרגישה עומס יתר? האם יש רגשות שלא שחררתי? נסי לכתוב את מה שאת מרגישה ביומן או לשתף אדם קרוב. מדיטציה או דמיון מודרך: עצמו עיניים, נשמי עמוק, ודמייני שהכאב שלך מתפוגג בהדרגה עם כל נשימה. אפשר גם לדמיין אור רך עוטף את אזור המותן. רמה אנרגטית: החזרת האיזון למרידיאנים: נקודה לעיסוי: GB34 (מרידיאן כיס המרה), שנמצאת מתחת לברך בצד החיצוני של הרגל. עסי את האזור בעדינות כדי להרגיע את האנרגיה. נשימות להרגעת הכאב: נשמי עמוק תוך דמיון של זרימת אנרגיה חמה ונעימה במותן. מתי כדאי לפנות לעזרה נוספת? מאחר וכל הבדיקות שערכת יצאו תקינות, הכאב עשוי להיות ממקור שרירי, עצבי או רגשי. יחד עם זאת, אם הכאב נמשך או מחמיר, בהחלט מומלץ לפנות לאורטופד, מטפל בכאב, או מטפל אנרגטי שיכול לעזור לך ברמה עמוקה יותר. את גם מוזמנת ליצור איתי קשר בפרטי
הוסף תגובה
כאב ים ממושכים במותן ימין
איריס12/12/2024 | 07:53
אני בת 72, פעילה מאוד ומתעמלת שנים רבות. לפני למעלה משבוע החלו לי כאבים חדים במותן ימין האחורית והם נמשכים כל(!) הזמן, כמעט ללא הפוגה. עברתי מספר בדיקות-שתן, דם, סי טי בטן והכל יצא תקין. משתמשת לצערי, בהרבה משככי כאבים ואין הקלה. אשמח לשמוע את דעתך. תודה
הוסף תגובה
כאב של דקירה במותן ימין
פרח30/11/2020 | 17:16
ניר שלום, יש לי כאבים לגמרי זהים לשלך, האם אפשר לדעת האם מצאת פתרון לכאבים?
מעבר לגיל 40 בהפסקה וחזרה לפעילות יש לצפות לכאבים באים והולכים. ראשית תמיד הייתי ממליץ לבצע בדיקה שגרתית אצל רופא המשפחה. יותר ספציפי: סביר להניח כי הכאב מקורו בחזרה מהירה לפעילות, גם אם מתונה. אני מבין כי חזרת לפעילות יומיומית. רצוי תמיד לחזור בהדרגה הכוללת יום פעילות ויום מנוחה. לגבי הכאב. אם הוא ממשיך מעבר לשלושה-ארבעה ימים רצוי לגשת לבדיקה פיזית אצל רופאך האישי ובדרך גם לבקש בדיקות לתחילת הפעילות. אינני חושב מתשובותיך לשאלותיי כי יש מקום לדאגה אך הייתי ממליץ לבצע את הביקורת.
הוסף תגובה
כאב חד במותן ימין
ניר25/05/2014 | 16:57
תודה על התגובה המהירה. בלחיצה על המקום ובעזיבה - אין כאב. לאורך היום תדירות הכאבים נחלשה - מופיע כעת בערך פעם בדקה כאב חד של 2-3 שניות ונעלם. בחלק מהזמן שבין המופעים יש כאב קל עמום או שאין בכלל. הכאב בינתיים נמשך לאורך היום במופעים הנ"ל, ללא קשר למועד האימון. הפעילות כללה גם שרירי רגליים / ידיים / גב - אבל בעומס לא מאוד גדול.. ייתכן ולא היה חימום מספיק קודם לכן?
מספר שאלות על מנת למקד את תשובתי: 1. האם בלחיצה ועזיבה מהירה של המקום בו יש כאב הכאב מתגבר? 2. מה כוללת הפעילות מעבר לשרירי בטן? 3. האם הבנתי נכון והכאב הינו כל רבע דקה גם לא באימון, תמיד? אשמח לאחר התשובות לתת לך מענה מדוייק. בכל מקרה אתה כבר בגיל שאם אתה חוזר לפעילות הייתי ממליץ בדיקות שגרתיות לפני או במקרה שלך בתחילת הפעילות. המטרה היא שתחזור לפעילות, התנועה היא מקור חיים.
קיבלתי לפני חודש מכה חזקה בצלעות (כאב לי לצחוק/ לנשום) אבל חשבתי שזה נורמאלי ורגיל אז נתתי לזה איזה שבוע/שבוע וחצי (בערך) בלי ללכת לרופא, וזה עבר. עכשיו אחרי המקרה הזה באותו מקום כואב לי כאבים חדים בזמן מאמץ/נשימות עמוקות בזמן מאמץ אבל לא בזמן מנוחה. וגם לא כואב לי ללחוץ על המקום. הכאב מרגיש כאילו מישהו דוקר אותי מבפנים. אני חייבת לציין שהכאבים במקום הזה חדשים לי וזה פשוט מדאיג אותי אבל אני לא רוצה סתם להיבהל כי הבנתי שזה יכול להיות גם סתם כאבי שרירים. אני מקווה שנתתי מספיק מידע (אם צריך עוד בבקשה תגידו לי) אני פשוט רוצה לדעת האם כדי לי לפנות לרופא, תודה מראש לכל מי שעונה :]
מה שאת מתארת בהחלט נשמע מדאיג, ואני מעריכה את זה שאת מקדישה זמן להבין את מה שקורה במקום להיבהל. ברשותך, אתייחס לכאב שלך בגישה הוליסטית ורחבה יותר, שמשלבת בין גוף, נפש ותודעה: אין שום דבר "סתם" לפי הגישה שלי, כאב הוא אף פעם לא "סתם." הוא הדרך של הגוף והנפש לסמן לנו שמשהו מבקש תשומת לב. כאב יכול להיות קריאה להתבוננות, שינוי או ריפוי – גם בגוף וגם בנפש. במקרה שלך, ייתכן שהמכה הראשונית הייתה הטריגר, אבל הכאב שחזר יכול להיות קשור גם לרגשות או קונפליקט פנימי שלא נפתר עד הסוף. מבט על הכאב בגוף ובנפש הקשר לגוף הפיזי: כאב בצלעות קשור לנשימה – פעולה שמחברת אותנו לחיים עצמם. כשהכאב מופיע רק במאמץ או בנשימות עמוקות, הוא עשוי לרמוז על מגבלה או פחד להתמסר לתנועה חופשית. ייתכן שהמכה גרמה לפגיעה פיזית, כמו דלקת מקומית, והגוף נמצא בתהליך ריפוי. הקשר לנפש ולרגש: הצלעות מגנות על הלב והריאות, ולכן כאב באזור הזה עשוי לסמן תחושת פגיעות, קושי "לנשום עמוק" במובן הרגשי, או תחושה של חוסר הגנה. אם חווית בזמן האחרון מתח או קונפליקט פנימי, הכאב יכול להיות הדרך של הגוף להזכיר לך שמשהו מבקש התייחסות. הכאב שאת מתארת (בצלעות, בעיקר במאמץ או נשימה עמוקה) עשוי להיות קשור לזרימת האנרגיה במרידיאנים של הריאות או הכבד, שהם מרידיאנים שעוברים באזור הזה. מרידיאן הריאות: קשור ליכולת שלנו "לקחת" (אוויר, חופש, חיים). במישור הרגשי, הוא עשוי להצביע על תחושת עצב, חוסר יכולת לשחרר או להתמודד עם תחושת אובדן. מרידיאן הכבד: קשור לאנרגיית התנועה והיכולת שלנו לזרום עם החיים. חוסר איזון בכבד יכול לבוא לידי ביטוי במתח, כעס, או תחושה של "תקיעות" רגשית. מה זה אומר בגישה הזו? הכאב הוא קריאה להתבוננות ולחקירה. ייתכן שהמכה הראשונית הייתה הטריגר, אבל הגוף שלך מנסה לסמן לך שייתכן שיש רגש שלא שוחרר לחלוטין, או שיש תחום מסוים בחייך שדורש תשומת לב. דוגמאות לשאלות שיכולות לעזור לך להבין את המסר: האם יש משהו בחיים שלי שאני "לא מצליחה לשחרר"? האם אני מרגישה שאני לא "נושמת מספיק חופש"? האם יש תחום שבו אני מרגישה כעס או תסכול שהצטבר? כשעולה תשובה, אפשר להקשיב לה בכנות ולשחרר. איך תוכלי לעזור לעצמך? נשימה עמוקה ומודעת: נשמי באיטיות והתרכזי באזור הכאב. נסי לדמיין שהנשימה שלך מגיעה לאזור, ממלאה אותו ברוגע ומשחררת את הכאב. תנועה רכה: תרגילים עדינים כמו יוגה יכולים לעזור להחזיר את הזרימה למרידיאנים באזור הצלעות. מגע קל או עיסוי: אם תרצי, תוכלי לנסות לעסות נקודות לאורך מרידיאן הריאות (בחלק הפנימי של הזרוע) או מרידיאן הכבד (בצד הפנימי של הרגל).- יכולה לבדוק באינטרנט מה הערוץ של מרידיאנים אלו למרות שאני מאמינה בריפוי טבעי, הכאב שאת מתארת בזמן מאמץ הוא סימן שחשוב לא להתעלם ממנו. כדאי לפנות לרופא כדי לשלול פגיעות פיזיות כמו דלקת או פגיעה ברקמות הפנימיות. אין בכך סתירה לטיפול רגשי או הוליסטי – להפך, זו השלמה. כאב הוא שפה – הדרך של הגוף והנפש לתקשר איתנו. הוא לא אויב, אלא מדריך שמכוון אותנו להתבוננות ולעשייה שמקדמת אותנו. אני ממליצה לשלב בין הקשבה פנימית לבדיקה רפואית, כדי לוודא שאת פועלת לטובתך המלאה. מאחלת לך בריאות.
היי, 2 שאלות: 1. שריר בצלע הימנית נתפס לי, זה קורה כמעט כל יום לפחות פעם אחת, בדרך כלל תוך כדי\אחרי שיעול. אני מייד מרגיש כאב חזק כמו של שריר שנתפס בצלע בימנית (זה לא כואב יותר אם אני לוחץ על המקום). זה לפעמים עובר תוך כמה שניות ולפעמים זה עובר וחוזר כל כמה דקות. אני מנסה תמיד למתוח את הצלעות כשזה קורה כדי להקל על הכאב (כאב ממש חזק!) אבל לא שמתי לב שזה עוזר.. אני פשוט ממשיך לעמוד ולהסתובב עד שזה עובר. 2. קורה לי אותו דבר בדיוק (אותו כאב) עם הבטן לאחר שאני מאמץ את הבטן. זה בדרך כלל קורה פעם ב.. שאני מנסה לחזק את שרירי הבטן, אחרי לדוגמה 5-10 שכיבות שאני עושה, ברגע שאני מכווץ את שרירי הבטן (מתכופף, מנסה לקום מהריצפה, עושה מתיחה כלשהי) שרירי הבטן מיד נתפסים! זה גם כאבי תופת שאני לא כל כך יודע מה לעשות איתם, אני מנסה למתוח את הבטן אבל זה זה עוזר רק לאותו מתיחה, ברגע שאני מפסיק מתוח הכאב מייד חוזר. זה ממש מפחיד להמשיך להתאמן על שרירי הבטן כי אני יודע שזה ייקרה לי גם בפעם הבאה! אציין שאני בן 25 מעשן ולא מתאמן הרבה (משתדל לעשות לרוץ 2,3 פעמים בשבוע אבל לא תמיד יוצא) רציתי לשאול אם אלו דברים שאני צריך לדאוג לגביהם וללכת לרופא לעשות צילומים או משהו? מניסיון עבר שלי. ברגע שהגעתי לכמה רופאים (אורתופדיים\משפחה) שונים בקשר לכאבי גב שיש לי, רואים בחור צעיר שיושב רוב היום (הייטק) ולא ממש עושה ספורט, אוטומטית שולחים אותי הביתה בטענה שזאת הסיבה ולהתחיל לעשות ספורט\רפואה משלימה. זה נכון ואני מבין את זה ברוב המקרים (גם לגבי התכווצויות השרירי בטן) אבל לגבי השיעול ושריר הצלעות שנתפסים, זה נראה לי פחות קשור לספורט מה גם שבעבר היו לי כאבי גב שנבעו מחוסר ספורט ובחודשים האחרונים אני מקפיד קצת לעשות ספורט אבל בכל יום אני עושה מתיחות לכל הגוף לפני ואחרי העבודה מה שהקל ממש על כאבי הגב, אבל שרירי הצלעות ממשיכים להתפס. תודה רבה!
לכל בעיה יש פתרון תלוי לאיזה מקום פונים כדי לפתור את הבעיה (אם עוסקים רק בתסמין או שואלים למה זה קרה לי מלכתחילה ומה הסיבה שזה קרה לי שנמצאת בתת מודע), אתה מוזמן לראות מה אני כותבת לאנשים בתגובות במידה ותרצה יעוץ פרטני מוזמן לדבר איתי.
הוסף תגובה
סובל מאותו דבר
ירון26/11/2024 | 07:19
האם יש פתרון לזה? אצלי זה גם מופיע אבל בתדירות פחות גבוהה
הוסף תגובה
מתיחה בבטן במהלך כפיפה או מאמץ סטטי של הבטן
K.K15/08/2022 | 07:51
האם מצאת מה הסיבה לכאבים האלה?! יש לי אותו דבר בדיוק ולא מוצאים כלום כבר שנים וזה סבל לא נורמאלי!
לאור תשובותיך ובהתאם לכך אין בדיקות שליליות ניתן ליחס את הבעיה אכן לעומס נפשי-רגשי. מערכת ההגנה האוטונומית לא יוגעת להבחין אם אודף אחרי אריה או שאני בלחץ כלכלי או אחר. הפעילויות המתבצעות בגוף הן רבות וזהות בשני המקרים וחלק מהם זה יצירת ATP שהוא אחד הבסיסים ליצירת אנרגיה בשריר. אם אין פעילות להוצאת האנרגיה זה עלול להתבטא בשרירים תפוסים. מציע לך להכניס פעילות פיזית מונה לחייך ואולי גם להכניס פעילות כגון מדיטציה או יוגה. בנוסף להתחיל לתת פרופורציות לשאיפות שהן מבורכות לחיים אך צריך להשתמש בהם בחוכמה ולא לתת להם להשתלט.
הוסף תגובה
עומס
ברק24/04/2019 | 15:07
היי. עומס פיזי לא ממש, רק הישיבה הממושכת מה שיכול להוות עומס על מקומות מסויימים. עומס נפשי קיים, בעיקר בעבודה ותוכניות שלי להמשך החיים, אבל בסך הכל אין משהו חריג.. תודה!
שלום רב אני בת 40 וחליתי לפני כ-3 שבועות בשלבקת חוגרת, קיבלתי טיפול עם הטבה משמעותית ולמעט איזור קטן אדום בבטן התסמינים חלפו. לפני שבוע חזרתי לפעילות ומלאה ופתאום אתמול עלה לי החום +סחרחורות+ גרד בקרקפת. האם זה תופעה של השלבקת חוגרת? האם יתכן שגם אחרי שבוע שבו אין תסמינים השלבקת החוגרת יכולה ׳להתעורר׳?
הי דנה, אני לא יודעת איך טיפלת אבל כל מחלה שמגיעה לחיינו יש לה סיבה רגשית!!, אם הסיבה לא טופלה והיה טיפול רק בתסמינים אז המחלה לא תעבור לחלוטין או בהמשך תתחלף בבעיה אחרת. חום, סחרחורות וגרד בקרקפת: אלו יכולים להיות ביטויים של מערכת החיסון שעובדת חזק כדי להתמודד עם שאריות הווירוס בגוף. הגוף עשוי להשתמש בסימפטומים אלו כדי להשלים תהליך ריפוי שלא הסתיים לחלוטין מההתפרצות הקודמת. התעוררות לאחר שקט: גם אם התסמינים הראשיים נעלמו, הגוף עדיין משלים תהליכי ריפוי עמוקים. חזרה מהירה מדי לשגרה אינטנסיבית עשויה לגרום לגוף "לזעוק" באמצעות סימפטומים. מה חשוב לעשות כעת? לנוח, להקשיב לגוף, ולחזק את המערכת החיסונית. לשים לב לתזונה (הימנעי מסוכר ומזונות מעובדים), ולתמוך בגוף בתזונה עשירה בנוגדי חמצון. שלבקת חוגרת מקושרת לקונפליקט רגשי עמוק, במיוחד כזה הקשור ל: תחושת איום או מתקפה: תחושה שמישהו או משהו "תוקף" אותך, בין אם פיזית, רגשית או נפשית. חוסר פרטיות: חוויה שבה הרגשת שגבולותייך נחצו, במיוחד ביחס למקום האישי או לגוף שלך. כאב עמוק או תחושת נתק: תחושת בדידות, חוסר תמיכה או עומס רגשי גדול. מה קורה כשזה "מתעורר" שוב? ההתפרצות השנייה יכולה להתרחש כאשר יש "טריגר" רגשי שמחזיר את הגוף לקונפליקט המקורי. ייתכן שעומס רגשי, סטרס חדש או חזרה לאותה סיטואציה מהעבר מפעילים מחדש את הזיכרון הרגשי. מה חשוב לשאול את עצמך? האם חווית תחושה של מתקפה (רגשית או פיזית) בתקופה האחרונה? האם את מרגישה שקצב החיים שלך חזר להיות עמוס מדי מהר מדי? האם יש רגשות שלא אפשרת לעצמך לעבד (כעס, פחד, תסכול)? מבט רגשי: הקרקפת: ברפואה הוליסטית, הקרקפת מסמלת מחשבות, תחושת שליטה ורוגע מנטלי. גרד בקרקפת עשוי להעיד על מתח נפשי או רגשות "שזזים" ולא קיבלו ביטוי. חום וסחרחורות: סימנים שמערכת העצבים והגוף מאותתים על צורך ברגיעה והתנתקות ממחשבות טורדניות או מעומס. טיפים ותובנות להתבוננות רגשית: נסי לכתוב ביומן: "מה מטריד אותי באמת? ממה אני מנסה להחלים – פיזית ורגשית?" שימי לב לאירועים או תחושות שעוררו בך עומס לאחרונה. נסי לדמיין את האזור הכואב או את התחושות בגוף. שאלי את עצמך: "מה הכאב הזה מבקש לספר לי?" תרגול הרפיה: מדיטציה או דמיון מודרך שכולל נשימות עמוקות ודמיון של אור מרפא שעוטף את האזור הכואב. התמקדי בהכנסת רוגע לראש (במיוחד לקרקפת) ולבטן. אם הגרד והאזור הכואב מאפשרים, נסי עיסוי עדין עם שמן לבנדר או שמן קוקוס – תנועה שמרגיעה את העור ומביאה חום מרפא. מילים לחיזוק ותמיכה: "אני מאפשרת לגוף שלי להחלים בקצב שלו." "אני מקשיבה למסרים שהגוף שלי שולח לי ומשחררת את מה שאינו משרת אותי." "אני מוגנת ומחוברת לאנרגיה של ריפוי." סיכום: התסמינים יכולים להיות חלק מתהליך הריפוי ההוליסטי והרגשי שלך. ייתכן שהשלבקת "התעוררה" כדי להזכיר לך להאט, לנוח ולהקשיב לגוף ולנפש. התחילי בחקירה רגשית, תמכי בגוף עם תזונה ומנוחה, והחזירי לעצמך תחושת איזון פנימי. אם תרצי הכוונה נוספת או תרגול עמוק יותר, אשמח לעזור! 🌿
אני בן 28 בערך גובה 1.80 מ' ובמשקל 90 ק"ג. חזרתי היום מהעבודה על האופנים (לא חשמליות), לקחתי זווית לא נכונה ובבת אחת מצאתי את עצמי על הרצפה. בשניות הראשונות כמעט ולא הצלחתי לנשום. לאחר קצת זמן הנשימה חזרה, והרגשתי כאב חד בצלע התחתונה השמאלית, שכנראה עיקר הנפילה היה עליה (חוץ מעוד כמה מכות יבשות שלא כ"כ מטרידות...). המשכתי בנסיעה איטית הביתה, כדי לא להתאמץ יותר מדי. מאז כואב לי מאוד באיזור הצלע התחתונה, בעיקר כשאני מתכופף, עובר מישיבה לעמידה וכד'. מה כדאי לעשות?
שלום לך, אני מבינה את הכאב והקושי שלך לאחר הפציעה בצלעות. החוויה שאתה מתאר נשמעת לא פשוטה בכלל, במיוחד עם הכאב שמחמיר בשכיבה ומגביל תנועתיות מסוימת. בהסתכלות הוליסטית, כאב הוא סימן לכך שהגוף שלך מבקש שתפנה תשומת לב פנימה. פגיעה בצלעות נוגעת לרוב לאזור ההגנה שלנו, כמו מגן סביב הלב והריאות. ייתכן שזה רומז על תחושת פגיעות או רצון להגן על עצמך במובן רגשי. לפעמים חוויות פיזיות באות לעזור לנו להתמודד עם מה שקורה בתוכנו. בנוסף, זמן ההחלמה והקלה בכאב יכולים להיות תלויים גם ביכולת שלך לשאול מדוע התאונה הזו קרתה, מעבר לעיסוק בכאב עצמו. כשכאב ממשיך להחמיר על אף שבדיקות וצילומים יוצאים תקינים, זהו לעיתים סימן לכך שהכאב הפיזי משקף קונפליקט רגשי שדורש תשומת לב. הגוף שלך מסמן שמשהו בתוכך זקוק להקשבה, ייתכן שמדובר ברגשות שלא קיבלו ביטוי או במתח רגשי שהצטבר סביב חוויה כלשהי בחייך. ברפואה הגרמנית החדשה, גישה המתבוננת בקשר בין גוף לנפש, כאב בצלעות קשור פעמים רבות לנושאים של הגנה וביטחון אישי. ייתכן שיש כאן מסר פנימי בנוגע לתחושת פגיעות או צורך בגבולות ברורים יותר. הכאב עשוי להיות הדרך של הגוף להראות לך שעליך לבדוק מה יושב מתחת לפני השטח, ולתת לכך מקום. לכן, אני ממליצה לך לשאול את עצמך – אילו תחושות או קונפליקטים רגשיים ייתכן שלא ניתנו להם מספיק מקום לאחרונה? תהליך זה של תשומת לב לרגשות ולמשמעות הכאב יכול לקדם את הריפוי לא רק של הגוף אלא גם של הנפש, ולעזור לך להבין מה הכאב מבקש ממך לשחרר. מתוך הניסיון, ההחלמה הפיזית מתקדמת ברוב המקרים תוך מספר שבועות, אך אם ישנם רגשות מודחקים או חוויות לא פתורות, הכאב עלול להימשך או לחזור על עצמו עד שהתחושה הפנימית תמצא ביטוי ותשחרר את הצורך באותה ההגנה.
הוסף תגובה
כאב בצלעות שמאל.
עדי 14/11/2024 | 05:43
באותו נושא. עברתי תאונה לפני בדיוק 3 שבועות. בן 50. חבלה בצלעות שמאל , חיצונית לא רואים כלום. גם בצילום אמר הרופא תקין. בהתחלה הכאב החמיר. לאחר שבוועיים טיפה הקלה אבל עכשיו שוב בעיקר בשכיבה האזור רגיש. קשה להסתובב בשכיבה. קשה מאד לקום. הליכה אין בעיה ישיבה אין בעיה. אפילו לרוץ יכול קצת. האם יעבור עם הזמן ומתי עפ נסיון שלך
הליך ההחלמה משתנה ויותר מזה הליך ירידת הכאב. זה עלול להתארך גם עקב נעילה של מערכות טריגר ברקמה הרכה. מה שיכול לעזור זה טיפול מתחום הטריגר פוינט, עדין ולא חזק ו/או קינזיוטייפ
הוסף תגובה
כאב בצלע שמאל אחרי נפילה ללא שבר.
לני25/08/2023 | 20:59
נפלתי על צלע שמאל אין שבר. כבר כמעט 3 שבועות עם כאבים. כמה זמן לוקח לכאב לעבור? אציין אמרו לי שבועיים.
תלוי בהרבה גורמים כגון גיל, בעיות רקע וכו. בכל מקרה שך כאב חד כמתואר ממליץ לגשת לצילום
הוסף תגובה
כאבים בצלעות
רוני02/07/2022 | 11:20
נפלתי במהלך ריצה והשתטחתי ממש על הבטן העליונה ובלמתי עם המרפקים יש קושי בנשימה עמוקה ועכשיו ממש כואב לי בצלעות.מתחת לחזה.האם שווה ללכת לצילום או מה צריך לעשות
ראשית ליישם קרח על האזור, לא ישירות על העור. שנית אם ממשיך מעבר לשלושה ימים לגשת לצילום ובאם אין סדקים או שברים ניתן לטפל דרך רקמות השריר במגוון טיפולים