פורום כאבים בכתף ובמרפק - עמוד 6
ד"ר ירון סלע
ד"ר ירון סלע, מומחה בכירורגיה אורתופדית ומומחה בכירורגיה של כף היד. בעל תת התמחות בתחום הכתף והמרפק.
ד''ר סלע הוא מנהל שירות כף היד ומרפק במרכז הרפואי האוניברסיטאי הלל יפה, כרופא כירורג אורתופד בכיר.
ד''ר סלע מקבל מטופלים דרך "המרכז הרפואי רמת אביב" - המרכז לכירורגיה ורפואה התערבותית, המספק שירותי רפואה פרטית ברמה הגבוהה ביותר. במרכז עובדים מיטב הכירורגים, כולם מנתחים בכירים ומנהלי מחלקות בבתי החולים המובילים בישראל.
ב"מרכז הרפואי רמת אביב" סטנדרטים אתיים ומקצועיים גבוהים, ציוד חדשני ושיטות ניתוח מתקדמות בעולם המערבי. המרכז מעניק מענה אישי עבור המטופלים ודואג ללוות את המטופל לפני, בזמן ולאחר הניתוח.
קביעת תור ב"מרכז הרפואי רמת אביב" - 054-3439454, 053-5322168
ד"ר ירון סלע מנהל פורום "כאבים בכתף ומרפק באתר
תחומי עניין:
• שברים, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה - אזור הכתף, מרפק וכף היד
• תסמונת תעלה קרפלית, תסמונת תעלה קוביטלית ותסמונות לחץ על עצבים אחרים
• שיחרור אצבע הדק, טיפול בתסמונות תפס ותסמונות דלקתיות של גידים
• פגיעות רצועתיות ופגיעות ספורט ביד,במרפק ובכתף
• ארטרוסקופיות של הכתף,מרפק שורש היד והאגודל
• טיפול ניתוחי ולא ניתוחי בשחיקת סחוסים ודלקות מפרקים ביד/מרפק/כתף- כולל קיבועים והחלפות מפרקים
• מכלול הבעיות המולדות והנרכשות של הגפה העליונה בילדים
• מיקרוכירורגיה של הגפה העליונה
• תיקון קרעים בגידיי השרוול המסובב בכתף ותיקון אי יציבות בכתף
• שחזורים מורכבים של הגפה העליונה
תחומי מחקר:
קרעים בגידי השרוול המסובב בכתף, החלפות גידים בכתף, שחיקה סחוסית בבסיס האגודל, בעיות רצועתיות במרפק, פגיעות ספורט במרפק, שברי רדיוס דיסטלי, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה.
מרפאות:
מרפאת יועצים רמת אביב, רחוב אינשטיין 40, קומה 3 מעל קניון רמת אביב טלפון: 0737028834
מרפאת יועצים ב- BEST MEDICAL, רחוב יהודי פקיעין 1, מרכז מסחרי "שערי חדרה", בחדרה טלפון: 0737028834
מרפאת ייעוצים, מרכז מסחרי לב הפארק, רחוב רבקה גובר 5, רעננה טלפון: 0737028834
מרפאת ייעוצים רפואיים - אורתופדיה כתף, מרפק, וכירורגית כף היד - רחוב קהילת וילנה 39, רמת השרון. טלפון: 0737028834
מרפאה לאומית, הבנים 14, הוד השרון טלפון: 0737028834
מאמר: תן כתף, אבל בזהירות: פציעות במסובבי הכתף
-
ניתוח הטריה מרפק טניס (לת)
אלעד 21/04/2025 | 01:26שלום ד"ר . לפני חודש וחצי עברתי ניתוח הטריה מרפק טניס . מאז כאבים בכל היד מלמטה עד למעלה כלומר עד הכתף כולל . עכשיו הכאבים בכתף מאוד החמירו ברמה שלא יכול לקחת את היד לגב במקלחת להיסתבן או לנגב את הגב. תודה ד"רהוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
תופעה מוזרה בחלק הפנימי של המרפק (גומץ)
ירין 26/08/2019 | 09:20שלום דר׳ ירון, שמי ירין אני בן 26 חי באופן בריא מתאמן ואוהב ספורט. ביומיים האחרונים אני חש לעיטים כאב מוזר (לא באמת כואב כמו צביטה קטנה שאני מותח את יד ימין. הכאב הוא איפה שהוריד המרכזי (איפה שלוקחים דם) השכלתי והבנתי שקוראים למקום גומץ אשמח לעצה איך לטפל בזה האם זה עובר אחרי כמה ימים? להפסיק אימונים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תופעה מוזרה בחלק הפנימי של המרפק
דר' ירון סלע 28/08/2019 | 15:00שלום רב ירין, ותודה על פנייתך ! בכנות מלאה, אינני בטוח בשלב זה מה האבחנה הרפואית ולכן אני מוגבל בייעוץ. אשמח לבדוק אותך, ולאחר מכן אהיה בטוח יותר בהמלצה. ישנם גורמים שונים לכאב במקום אותו תיארת, ולא ניתן "לעקוף" בדיקה גופנית יסודית , בדרך לאבחנה. בהצלחה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
פציעה
אריאל אסף 18/04/2025 | 22:59היי מה זה היה בסוף? ואיך טיפלת? סובלת כבר שבוע מאותו כאבהוסף תגובה
-
-
MRI (לת)
שרי 10/04/2025 | 23:33שלום קבלתי תשובה של. MRI כתף מבקשת. הסבר בבקשה האם יש אפשרות לשלוח. את התשובה את המכתב שקבלתי. לשלוח כאן. או במיילהוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
תוצאות MRA - כיצד להמשיך מכאן? (בן 16) (לת)
איתן 09/04/2025 | 20:12בהמשך לבדיקה שבוצעה (MRI עם הזרקת חומר ניגוד – MRA) של כתף ימין בתאריך 25.02.2025, התקבלו הממצאים הבאים: 1. קרע חלקי מסוג PASTA בגיד הסופרספינטוס, בצידו הארטיקולרי. הקרע בגודל של כ־0.6 ס"מ ברוחב וכ־1 ס"מ באורך. מערב פחות מ־50% מעובי הגיד. שאר מרכיבי השרוול המסובב הודגמו שמורים. 2. Sublabral foramen יתר מבני המפרק (גיד הביצפס, הלברום התחתון והעליון, הסחוס, והעצם) תקינים. לא נצפו סימני דלקת חריפה, שבר או נוזל פתולוגי. הכתף "מתנתקת" מדי פעם וכואבת לאחר פעולות ספורט כמו הגשה בטניס וזריקות. קבעתי תור לאורטופד, אך אני לא רוצה לחכות לפעול עד אז. מה לעשות? בתודה ובברכה, איתן מילגרום --- אם תרצה שאכניס את זה למסמך Word או PDF מסודר עם מקום לחתימה – אשמח לעשות את זה עבורך.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
שבר בכתף שמאל טיפול מומלץ
אבנר 17/03/2020 | 09:31לאחר תאונת נפילה שינויים ניווניים במפרק האקרומיו-קלביקולרי. נוזל מוגבר בבורסה סובאקרומיאלית סובדלטואידית. ס"מ מישור קדמי אחורי, 0.4 ס"מ מישור צידי פנימי. SSP 0.3- קרע עובי מלא מרקם ונפח של השרירים תקינים. גיד הביצפס הודגם שמור. קרע בבסיס הלברום האחורי תחתון. שבר ניתוק בחלקו הקדמי תחתון של הגלנואיד עם רקמת גירעון במיטת השבר. ללא תזוזה מהותית. שבר בבסיס הגבשושית הגדולה, ללא תזוזה עם רקמת גירעון בקו השבר. נוזל מפרקי בכמות מוגברת. לסיכום : קרע עובי מלא בגיד הסופרה-ספינטוס. שברים בגלנואיד ונזק לברלי כמפורטהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שבר בכתף שמאל
דר' ירון סלע 17/03/2020 | 13:31שלום רב אבנר, ותודה על פנייתך ! איך אפשר לעזור אבנר? מעבר להעתקת בדיקת דימות, לא צרפת מידע. בן כמה אתה? מה קרה בתאונה? מאיזה גובה ? מה המנגנון ? מה התרחש בדיוק ואיזה פציעות נלוות נגרמו ? איכן טופלת? בבית חולים בקופ"ח? מה הציעו לך לעשות ? מה עזר יותר ומה עזר פחות ? האם ראה אותך מומחה כתף ? איזה בדיקות עזר בוצעו ? צילום או US או CT או MRI וכו' וכו'... אנא השקע בפירוט כפי שאני משקיע בתגובה חזרה וננסה להתקדם משם... בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
שבר כתף שמאל
אבנר 17/03/2020 | 13:48שלום אני בן 60 נפלתי לבור בעומק 1.80 מטר עם רגל שמאל בלמתי עם מרפק שמאל הכתף פרקה , הוחזרה למקומה ע"י כירורג שנכח במקום לאחר 3 ימים ,במנוחה פרקתי את הכתף שוב הופניתי למיון באסף הרופא ואובחן שבר , תוצאות הבדיקה ששלחתי הן בדיקת MRI. נבדקתי ע"י ד'רמשה פריטש , לבני פענוח הmri, אבחנתו היתה שאין צורך בניתוח, בפענוח נכתב קרע רוחבי מלא באחת הרצועות , רציתי לדעת מה משמעות הקרע הזה מחינת אפשות האיחוי? האם נדרש ניתוח? לא נגרמו לי חבלות משמעותיות נוספות מלבד הכתף . תודה אבנרהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שבר פריקה בכתף
דר' ירון סלע 25/03/2020 | 11:54תודה על העדכון אבנר. אכן, המידע הנוסף תורם לתיאור התמונה הכללית של מצבך. מאד חשוב לבצע בדיקה גופנית של הכתף. ומאד חשוב לראות את הדינמיקה בתפקוד הכתף. כמה זמן חלף מאז התאונה? האם זמן קצר או ארוך ? לנתון זה גם יש "משקל" בקבלת החלטה על ניתוח למוחל טיפול שמרני. חשוב בשלב הראשון להיות בטיפול שיקומי. האם התחלת פיזיותרפיה. יש לשקול ניתוח במידה ואין הטבה ברמת הכאב ורמת התפקוד של הכתף ובמידה ויש אי יציבות חמורה אם פוטנציאל פריקה נוסף. כמה זמן עבר מבדיקת ה MRI ? מה הומלץ על ידי מומחה הכתף שבדק אותך לגבי המשך השיקום ? בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
U.s שבר בכתף שמל צילום c.t גבשושית גדולה
שמואל 01/04/2025 | 10:13שלום ד״ר נפלתי בעבודה על כתף שמאל וזה יותר מחדש אני לא ישן מכאבים האם גבשושית גם ניקרה שבר כי בc.t אין שברהוסף תגובה
-
-
מקסיבון (לת)
חיהלה 11/03/2025 | 12:42האם כאבים בשרירים ובעצמות נגרמים כתוצאה ממקסיבון כמה זמן עד שהגוף מתנקההוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
קרע חלקי תוך סיבי באזור המוצא המשותף של הגידים האקסטנסורים (לת)
עומר 03/03/2025 | 09:06אני בן 40, חזרתי לשחק טניס לפני שנה וחצי אחרי הפסקה של שנים רבות. לפני חצי שנה התחילו כאבים במרפק והאבחנה הראשונים של האורתופד היתה טניס אלבו והוא שלח אותי לעשות פיזיו וצילומי US ורנטגן. בצילום US גילו לי קרע חלקי תוך סיבי כ-3 מ"מ באזור המוצא המשותף של הגידים האקסטנסורים. מלבד זה אזור המוצא המשותף של הגידים הפלקסורים תקין, אזור האחיזה של גיד הטריצפס תקין, לא נצפה נוזל עודף בבורסה אולקרנון ולא נמצא ממצא חריג ברקמות הרכות השטחיות. מהו הטיפול המומלץ במקרה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
כאבים בכתף (לת)
רוני 21/02/2025 | 07:24לפני כ4 חודשים כמעט נפלתי כשניסיתי לעלות למקום גבוה, בזמן הנפילה עשיתי תנועה עם יד שמאל בפתאומיות כדי לנחות בבטחה והרגשתי כאב חד וקול של מין קרע בכתף שמאל ובחלק עליון של הזרוע. עשיתי צילום רנטגן וus כתף ולא מצאו כלום, לקחתי גם שבועיים תרופה אנטי דלקתית. הכאבים עדיין יש, אך רק בתנועות עם היד שמאל ואפילו כשאני עושה אפצ'י יש כאב חד בכתף. יד שמאל מאוד מוגבלת מקודם, קשה לסובב אותה לכוונים ולקחת אותה לאחור. מה זה יכול להיות ומה עוד אני יכולה לעשות כדי לגלות למה יש כאבים והגבלה בתנועה, בדיקות נוספות? או שאין טעם ולחכות שזה יעבור מתישהו? תודה על מענה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
כאבים בכתף ימים ובזרוע
אני 19/06/2018 | 14:21שלום רב, מזה כשבוע אני חווה כאב ביד ימין והכתף. הכאב התחיל מזרוע ימין והקרין לאמה וכעת אני חווה כאב גם בכתף ימין בצוואר בשכמה בצד ימין של הגב וכן עד לאמה ולכף היד. כשאני מרימה את היד אני מרגישה כבדות ומשיכות ביד וכן, משיכה של הצוואר רק בצד ימין. ביד שמאל אין לי את התחושות האלו. לא נפלתי, לא התעמלתי. הכאב התחיל במהלך היום וכעת אני חווה אותו גם בלילה בשכיבה. מה פשר הכאב הזה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב מקרין מהצוואר לאורך היד
דר' ירון סלע 19/06/2018 | 15:01שלום רב ותודה על פנייתך ! כמובן, שאין תחליף לבדיקה גופנית יסודית. אמליץ לך להיבדק על ידי מומחה כתף ו/או מומחה עמוד שדרה. על פניו, נשמע לי שמקור הכאב מהצוואר ו/ או מקלעת עצבי הצוואר היורדת לכיוון הכתף ובית השחי. יש להיבדק ולבצע בדיקות דימות מתאימות, בהתאם לממצאי הבדיקה הגופנית. יתכן ותתבקשי לבצע צילום צוואר וצילום כתף, US כתף ובדיקת עצבים (EMG- NCV). לאחר בדיקת המומחה בתחום, יהיה ניתן להיות מדויקים יותר בבדיקות העזר. בהצלחה רבה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
הכאב מחמיר
אני 26/06/2018 | 19:15היי, בשבוע האחרון הכאב החמיר, כעת גם המרפק כואב ואף כף יד ואני לא יכולה ליישר כלל את היד כשהיא מורמת. תור לאורטופד יהיה רק בעוד שבוע. האם ניתן לקבל בשלב זה זריקה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בכתף ימים ובזרוע
דר' ירון סלע 30/06/2018 | 07:56שלום רב לך, ותודה על פנייתך ! כמובן, שטיפול רפואי יסודי/מקצועי /אחראי... איננו מתבצע מעל דפי האינטרנט. מידע בסיסי שחסר לי הוא גילך, בריאותך הכללית, עבודתך, עיסוקייך בשעות הפנאי, מאמצים למיניהם , אופי וסגנון החיים, ויותר חשוב מהכל- בדיקה גופנית יסודית !!! לאור זאת, אמליץ לך בחום להיבדק על ידי מומחה אורתופדי עם דגש על מומחה בעמוד שדרה ומומחה כתף. על פניו, לאור התיאור הלקוני הקיים ברשותי , נטיית ליבי לכיוון עמוד השדרה הצווארי שלך , כמקור לבעיה. לרוב, בעיות מבודדות לכתף , כמו דלקות או קרעים בגידים או בעיות בסחוס המיפרקי- גורמות לכאב בכתף, במיוחד בלילה, כאב המקרין לזרוע, אך לרוב , לא מתחת למרפק. לרוב אין זרמים באמה ויד ואצבעות ואין נימול או "שריפה". כאשר מצטרפים אלמנטים עצביים אלו - יש לחשוב בצוואר כמקור. לעתים, בשכבת הגיל המבוגרת, יתכנו 2 מקורות לכאב- צוואר וכתף... בברכה רבה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
בעיה דומה
מיכאל 01/02/2019 | 22:16אני חווה בדיוק את אותן תופעות וגם בנוסף זרמים מכיוון המרפק לאורך האמה עד לזרת. בהנחה שאכן מקור הבעיה בעמוד השדרה הצווארי, מה הטיפול הנדרש? האם פעילות סםורטיבית (ריצה) מותרת?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הכאב מחמיר
דר' ירון סלע 03/02/2019 | 09:30שלום רב, ותודה על העדכון. לאור העובדה, שלא השתנה דבר באינפורמציה הקיימת ברשותי, אין לצפות, שאוכל לתת המלצה לטיפול, ללא אבחון. במידה ויש קשיים להשיג בדיקה של מומחה בתחום, אני זמין, בערוצים המקובלים באתר זה, לתקשורת ישירה, קבלת אינפורמציה נוספת, ובשאיפה, אוכל לעזור לך באופן ישיר. בהצלחה רבה, ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בעיה דומה
דר' ירון סלע 03/02/2019 | 10:26שלום רב מיכאל, ותודה על פנייתך ! מיכאל היקר, אין אדם דומה למשנהו. במקרה שלך, יתכן בעיה ממקור צווארי או בעיה ממקור לחץ עצבי במרפק. לחץ על העצב האולנרי העובר בתעלה הקוביטאלית במרפק, יכול ליצור סימפטומים של רדימות וזרמים באצבע 5 (זרת). יתכן לחץ במקומות שונים כדוגמת שורש כף היד וכו' וכו'. לאור זאת, עליך להיבדק על ידי מומחה כף היד ו/או מומחה עמושד שדרה ולעבור בדיקת EMG-NCV לפי הצורך. בשורה התחתונה- יש מקום להיבדק על ידי מומחה, ובהמשך, לפעול לפי הנחיותיו. בהצלחה רבה !הוסף תגובה
-
זרם בכתף בלי כאבים .החישמול כל כמה שעות.
אביבה קופמן 02/10/2021 | 09:54כיצד אפשר לטפל הרם חוזר מידי פעם.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
זרם בכתף בלי כאבים .החישמול כל כמה שעות.
דר' ירון סלע 03/10/2021 | 12:10שלום רב אביב ותודה על פנייתך ! לא הבנתי את מנות הפנייה. אין כל פירוט על הבעיה. נא השקיעי בהסבר מצבך על מנת שאוכל להבין את בעייתך הרפואיתץ בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
כאבים
ניסים 09/11/2021 | 11:33אני בן 67 יש לי כאבים בכתף ולאורך כל היד אין לי כאבים בכף הידהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים
דר' ירון סלע 09/11/2021 | 12:17שלום רב ניסים ותודה על פנייתך ! יש לבדוק את היד לכל אורכה - הן אצל מומחה כף היד והן אצל מומחה כתף. לעתים, יש לבדוק עם כיוון צווארי כמקרין לאורך היד. קשה לכוון אותך ללא בדיקתך באופן ישיר. במידה ותחפוץ בעזרה ישירה, נא תאם פגישה מחוץ לפורום ונתקדם משם... בגיל 67, יש מקורות כאב שונים המייצרים כאב מהסוג שאתה מתאר, ויש לבדוק בבדיקה הגופנית, האם הכאב מוקרן, והאם יש צורך בבדיקות עזר שונות (כדוגמת צילום ו US או בדיקת הולכה עצבית לאורך היד וכו'). בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
כאבים מהכתף ועד לכף היד
חן 14/02/2025 | 06:51היי בת 23 שנה אחרי תאונת דרכים מעולם לא היה לי כאבים כאלה בשתי הידיים יש לי פריצת דיסק מזערית בצוואר צד ימין האם יכול להיות שקשור אחד לשני למרות שהכאב הוא בשתי הידיים והוא כאב בילתי נסבל חשוב לציין כי אני עובדת כל יום על המחשב 8 שעות בערך ומעולם לא חוויתי כאב כזההוסף תגובה
-
-
כאביפ כמו חשמל בזנב במותן ובגב (לת)
Djea 13/02/2025 | 01:40היי הייתי באירוע מהעבודה במועדון מנהל הכריח אותי לעלות על הכיסא לרקוד איתו עליתי רקדנו על הכיסא ופתאום הוא החזיק לי את רגל ימין באוויר אחרי כמה דקות מעדתי ונפלתי על הגב היו לי כאבים באזור הישבן אחרי כמה ימים עד היום שבוע בערך מרגיש בתזוזה הרגשה של כמו צביטה כמו חשמל במותן בירך ובגב דבר שמאוד מפריע הייתי אצל אורתופד ששלח אותי לעשות c.t עשיתי במכון מור אמרו שבועיים וחצי עד התוצאה בנוסף נתן לי כדורי זלדיאר מה אפשר לעשות אני לא עובד מהכאב וזה מאוד מפריע לי ביום יום אשמח לעזרההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
כאבי גב תחתון
-
סיאטיקה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ניתוח ארתרוסקופיה של הכתף
-
איחוי מפרק
-
בדיקות קשורות
-
בדיקת MRI
-
תרבית נוזל סינוביאלי
-
מונחים קשורים
-
אוסטאוקלסטומה
-
אוסטאומה
רופאים בתחום
ד"ר שמוליק יצחק
אורתופדיה
4.9
( 10 חוות דעת )
"אני יניב וינשטיין שופט כדורגל
עברתי פציעה של קרע בשריר
לדר יצחק שמואל יש אבחנה מקצועית וקבלת טיפול מקצועי
ברמה גבוהה
ברצוני להודות לו על היעוץ והטיפול המסור!"
ד"ר דני רוטמן
אורתופדיה
5
( 7 חוות דעת )
"הייתה חווית טיפול מאוד נעימה, היה מאוד מקצועי ונחמד, ממליץ לגמרי!"
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםדיקור סיני וכאבי גב
בפורום דיקור סיני וכאבי גב ניתן להתייעץ עם מר תום רוטנברג, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור סיני וכאבי גב
ד"ר ירון סלע
ד"ר בתיה יפה
תום רוטנברג