פורום כאבים בכתף ובמרפק - עמוד 8
ד"ר ירון סלע
ד"ר ירון סלע, מומחה בכירורגיה אורתופדית ומומחה בכירורגיה של כף היד. בעל תת התמחות בתחום הכתף והמרפק.
ד''ר סלע הוא מנהל שירות כף היד ומרפק במרכז הרפואי האוניברסיטאי הלל יפה, כרופא כירורג אורתופד בכיר.
ד''ר סלע מקבל מטופלים דרך "המרכז הרפואי רמת אביב" - המרכז לכירורגיה ורפואה התערבותית, המספק שירותי רפואה פרטית ברמה הגבוהה ביותר. במרכז עובדים מיטב הכירורגים, כולם מנתחים בכירים ומנהלי מחלקות בבתי החולים המובילים בישראל.
ב"מרכז הרפואי רמת אביב" סטנדרטים אתיים ומקצועיים גבוהים, ציוד חדשני ושיטות ניתוח מתקדמות בעולם המערבי. המרכז מעניק מענה אישי עבור המטופלים ודואג ללוות את המטופל לפני, בזמן ולאחר הניתוח.
קביעת תור ב"מרכז הרפואי רמת אביב" - 054-3439454, 053-5322168
ד"ר ירון סלע מנהל פורום "כאבים בכתף ומרפק באתר
תחומי עניין:
• שברים, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה - אזור הכתף, מרפק וכף היד
• תסמונת תעלה קרפלית, תסמונת תעלה קוביטלית ותסמונות לחץ על עצבים אחרים
• שיחרור אצבע הדק, טיפול בתסמונות תפס ותסמונות דלקתיות של גידים
• פגיעות רצועתיות ופגיעות ספורט ביד,במרפק ובכתף
• ארטרוסקופיות של הכתף,מרפק שורש היד והאגודל
• טיפול ניתוחי ולא ניתוחי בשחיקת סחוסים ודלקות מפרקים ביד/מרפק/כתף- כולל קיבועים והחלפות מפרקים
• מכלול הבעיות המולדות והנרכשות של הגפה העליונה בילדים
• מיקרוכירורגיה של הגפה העליונה
• תיקון קרעים בגידיי השרוול המסובב בכתף ותיקון אי יציבות בכתף
• שחזורים מורכבים של הגפה העליונה
תחומי מחקר:
קרעים בגידי השרוול המסובב בכתף, החלפות גידים בכתף, שחיקה סחוסית בבסיס האגודל, בעיות רצועתיות במרפק, פגיעות ספורט במרפק, שברי רדיוס דיסטלי, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה.
מרפאות:
מרפאת יועצים רמת אביב, רחוב אינשטיין 40, קומה 3 מעל קניון רמת אביב טלפון: 0737028834
מרפאת יועצים ב- BEST MEDICAL, רחוב יהודי פקיעין 1, מרכז מסחרי "שערי חדרה", בחדרה טלפון: 0737028834
מרפאת ייעוצים, מרכז מסחרי לב הפארק, רחוב רבקה גובר 5, רעננה טלפון: 0737028834
מרפאת ייעוצים רפואיים - אורתופדיה כתף, מרפק, וכירורגית כף היד - רחוב קהילת וילנה 39, רמת השרון. טלפון: 0737028834
מרפאה לאומית, הבנים 14, הוד השרון טלפון: 0737028834
מאמר: תן כתף, אבל בזהירות: פציעות במסובבי הכתף
-
כאבים בכתף כתוצאה מתאונת דרכים
מיכאל 03/01/2025 | 00:28שלום. עברתי תאונת דרכים לפני כ5 חודשים, מאז יש לי כאבים בכתף. סיימתי סט של פיזיותרפיה עם שיפור בטווחים אבל עדיין עם כאבים בתנועות מסויימות. חייב לציין שבשנת 2003 נעשה ניתוח תיקון גיד ss/si. ביצעתי mri בפיענוח רשום: 1: נזק ניווני במפרק האקרומיוקלוויקולרי עם שינויים תגובתיים קלים במרווח הסובאקרמיאלי. 2: לא הודגם נזק בשרוול המסובב. 3: שינויים פוסט ניתוחים בגלאוניד. 4: חשד לנוכחות נזק slap- לקורלציה קלינית, להערכה מיטבית של הליברום לשקול בדיקת CT/MR אורתוגרפיה. אשמח להסבר יותר פשוט של הפיענוח.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בכתף כתוצאה מתאונת דרכים
ד"ר ירון סלע 07/01/2025 | 11:28שלום רב מיכאל ותודה על פנייתך ! 1. שחיקה במפרק ACJ- תהליך ממושך ולא קשור לתאונה. יש לברר מה מקור הכאב לפי ממצאי בדיקה גופנית. יש לברר בתשאול רפואי מה אופי חייך ומה גורמי הסיכון לשחיקה בכתף. 2. כל הכבוד- אין קרע בגידים. בשורה טובה. 3. לאחר הניתוח בשנת 2023 יש השלכות ואלו השיניים שרואים ב MRI 4. הוא לא יודע מה הוא רואה בוודאות ומשחד לנזק בלברום ולכן אומר לברר בבדיקה גופנית האם יש משמעות לממצא ב MRI. אני ממליץ להיבדק. אני זמין עבורך מחוץ לפורום ! בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
ניתוח בכתף
מיכאל 08/01/2025 | 23:28תודה רבה על תשובה המהירה. הניתוח היה בשנת 2003 לא ב2023 ומאז הניתוח לא היו כאבים.הוסף תגובה
-
-
קליקים בכתף
דיקלה 23/12/2020 | 19:27שלום רב, מזה תקופה ארוכה אני סובלת מכמויות מטורפות של קליקים בכתף ימין. גם על ידי תנועה של הכתף. הולכת לעיסויים ומבקשת שבמשך שעה רק יעבדו על הכתף להוציא שם קליקים. בשנה האחרונה יש לי גם כאב עורף ימני לכיוון הראש שלפעמים מרגיש לי מהכתף. מה יכולה להיות הסיבה לכתף תפוסה ומלאת קליקים? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
קליקים בכתף
דר' ירון סלע 24/12/2020 | 13:14שלום רב דיקלה, ותודה על פנייתך ! ציינת כאן שתי סוגיות נפרדות. הנושא הצווארי חשוב לבירור על ידי מומחה עמוד שדרה ויש להעלות הפנייה בפורום הנכון באתר. בנוגע ל"קליקים" - מאד חשוב לבצע בדיקה גופנית יסודית לכתף על ידי מומחה כתף על מנת לאבחן את מקורם. יש אזורים שונים בחגורת הכתפיים אשר הנעתם מייצרת חיכוך/רעש. לפי ממצאי בדיקה גופנית ותשאול רפואי מדויק, בשילוב עם בדיקות עזר (סוגי צילום שונים), יהיה קל יותר לאבחן את הבעיה ולתת לך המלצה נכונה. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
קליקים בכתפיים,במרפקים,בפירקיי הידיים
מאיר 09/05/2021 | 17:51אני בן 61 עשיתי בדיקות דם ואין ממצאים מיוחדים עשיתי פיפוי עצמות ואין ממצאים מיוחדים יש לי קליקים בכתפיים,במרפקים,ופירקיי הידיים לאחרונה יש גם כאבים בכתף ימין,ואני מוקבל בתנועה מה עושים ? לאיזה סוג רופא אני צריך לפנות תודה מראש-מאירהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קליקים בכתפיים,במרפקים,בפירקיי הידיים
דר' ירון סלע 12/05/2021 | 12:22שלום רב מאיר, ותודה על פנייתך ! לפי המידע המתומצת שיספקת, וללא בדיקתך הישירה, בגדול, הייתי ממליץ לך להיבדק על ידי תחומי רפואה במקביל - מומחה כתף - אורתופד מומחה ראומטולוג. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
כאבים בכתף
יעקב 05/12/2023 | 18:09היי שלום אני סובל במשך שנתיים וחצי מכאבים בכתף שמאל לכיוון הצלעות ומשדר לי לצוואר ולשכמות בגב בשתי הצדדים הכאב חד כאילו זז משהו בעצם ויש מלא קנאקים בכתף שמאל עשיתי כל צילום אפשרי פיזותרפיות אסטופטיה ועוד מלא דברים ואין שום הטבה כאב יומיומי 24/7 יש לך מושג מה זה יכול להיות תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בכתף
ד"ר ירון סלע 12/12/2023 | 11:42שלום רב יעקב ותודה על פנייתך ! כמובן, שעל מקרה כה מורכב, לא ניתן לענות בקלות, ללא בדיקה גופנית. אני ממליץ לבדוק את עמוד השדרה שלך. יתכן והמקור לכאב מקרין משם. יש לבצע בירור מעמיק על ידי בדיקות דימות ובדיקה גופנית של מומחה כתף ומומחה עמוד שדרה . מומלץ להיבדק על ידי מומחה כאב במקביל. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
כאבים בכתף ימין
אדם 07/01/2025 | 18:49היי שלום לפני 3 שנים נפצעתי בצבא יש לי מסמכים והכול אמרו לי שיש לי כנראה דלקת חמורה וממציאה בבדיקה MIR אין כלום השתחררתי עם כאבים והתחלתי לטפל בעמי פזיורתיפה וכרגע יש לי קלקולים בכתף וכואבים והגבלה לגעת ויש לי כאב חד מאחורי הכתף בגב מה יש לי בדיוק סובל מזה ממשהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בכתף
ד"ר ירון סלע 08/01/2025 | 12:10שלום רב אדם ותודה על פנייתך ! על מנת לענות בצורה מקצועית על שאלתך הבסיסית - "מה יש לי? " - יש להיבדק אשמח לעזור לך מחוץ לפורום. נא ליצור קשר ולהביא את כל החומר הרפואי שצברת. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
מפרקים - תוצאות מיפוי עצמות
רונית 30/12/2024 | 19:15היי ערב טוב אני מתלוננת כבר הרבה זמן על כאבים קשים ועוד תסמינים קשים במפרקים וצביטות בכתפיים בפענוח של מיפוי עצמות יצא : הדגשה באזור הדיסטלי של אקררומין פרקי הכתף , מתאים להליך דלקתי ארטריטי. והדגשה באזור הטרסלי דורסלי של ה mid foot בכפות הרגליים , מתאים להליך דלקתי ארטריטי. ואני סובלת מכאבים בכפות רגליים , עד לקושי בתפקוד . השאלה מה זה אומר הממצאים הנ"ל ? בבדיקה תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מפרקים- תוצאות מיפוי עצמות
ד"ר ירון סלע 07/01/2025 | 11:22שלום רב רונית ותודה על פנייתך ! האם יש רקע ראומטולוגי אצלך או אצל בני משפחתך ? האם נבדקת על ידי מומחה כף רגל ו/או מומחה כתף ? מי שלח אותך לבדיקה זו ? ואיזה בדיקות נוספות בוצעו ? נא עדכני, בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובה לד"ר ירון סלע
רונית 07/01/2025 | 20:13תשובה יש רקע ראומטולוגי במשפחה וכן נבדקתי אצל מומחה כף רגל וקרסול שטען שיש דלקת מפרקים . הסיבה לבדיקה , לבקשת רופא ממפרק הלסת כי יש לי דלקת מפרקים TMG והוא רצה לברר עם זה בעוד מקומות בגוף , לפי התלונות שלי .הוסף תגובה
-
תשובה לד"ר ירון סלע
רונית 07/01/2025 | 20:26תשובה בצילום רנטגן לכפות ידיים יצא אוסטאוארטריטיס במפרקים : STT CMC1 MCP1 IP1 PIP2-5 DIP2-5 דו"צ את הבדיקה הזאת נתן ראומטולוג . ב.דם - ARTIL CCP 1.1הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
רקע ראמטולוגי
ד"ר ירון סלע 08/01/2025 | 12:08ממצאי הבדיקות אכן מתאימים לרקע זה. לא מפתיע. במידה ותרצי עזרה ישירה , פני אלי מחוץ לפורום. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
יש שילוב של שחיקה במפרקים.
ד"ר ירון סלע 08/01/2025 | 12:09זה תלוי גיל. יש לראות את הצילום עצמו ולשלב וטיפול על ידי מומחה כף היד ומומחה ראומטולוגי. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
נפיחות מכל עצם הבריח צד ימין
ניר 06/01/2025 | 17:37היי, לפני חצי שנה נוצר אצלי קריש דם מעל עצם הבריח בצד ימין, אני בן 27 מתאמן בסביבות השנתיים (הפסקתי בעכבות הכריש) מאז מטופל במדללי דם על בסיס יומי אבל בחודשים האחרונים יש לי נפיחות באיזור של הכריש שאני מרגיש אותו בעיקר כשאני שוכב על צד ימין ושאני מנסה לחזור להתאמן אימונים פיזיים זה מאוד מורגש, אשמח לדעת אם יש הבנה לבעיה? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
פרטים ששכחתי להזכיר*
ניר 06/01/2025 | 17:39הנפיחות לא כואבת בכלל, אני יכל לגעת ולמעוך את האיזור ללא כאב, הנפיחות לא כל כך קשההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
נפיחות מכל עצם הבריח צד ימין
ד"ר ירון סלע 07/01/2025 | 11:45שלום רב ניר ותודה על פנייתך! מדובר ב"קריש" דם ולא "כריש"... (ברוך השם). יש לברר בפורום מומחה כלי דם באתר זה, ולא בפורום אורתופדי. נא בדוק נושא ווסקולרי (כלי דם). בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
פריקת כתף
חן 31/12/2024 | 10:57שלום רב,בן 33 פעיל מאוד בדרך כלל - חדר כושר וכדורגל, לפני כשלושה שבועות עברתי פריקת כתף קדמית עקב תאונת דרכים. הייתי שבועיים עם מתלה, בשבוע שעבר התחלתי פיזיותרפיה - עדיין מוגבל מאוד בתנועה, בפענוח MRI קיבלתי את התוצאה הבאה: מפרקה-C/A מודגםתקין. מודגם נוזל בכמות קטנה בבורסההסוב-אקרומיאלית. מודגם קרע חלקי של המשטח הארטיקולרי של גיד הסופרספינטוס,המערב יותר ממחצית מעובי הגיד,בקוטר2.1 ס"מבמישורהקורונלי) חתךקורונלי9 ,סדרה4 ) ובקוטר1.1 ס"מ בציר הסגיטלי)חתך סגיטלי 5 ,סדרה6).שאר הגידים המסובבים מודגמים תקינים.גיד הביצפס הודגם שמור.הלברום הקדמית תחתון מודגם קטום ובעל שוליים סדירים,כנראה עקב תלישה של הלברום.הקפסולה הודגמה שמורה.מודגם קרע חלקי בבסיס הלברום האחורית חתון.מתחת לבסיס הלברום אחורי תחתון מודגם גופיף היפואינטנסי בקוטר4 מ"מ במישור הקורונליובגובה1.1 ס"מ,ייתכן שבבלברום מנותק.לא הודגמה בצקת לשדית בגלנואיד.מודגם נזק הילזקס עם קונטוזיה לשדית בסמוך.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
פריקת כתף
ד"ר ירון סלע 07/01/2025 | 11:43שלום רב חן, ותודה על פנייתך ! מה שאלתך ? מעבר להעתקת פענוח MRI , לא הוספת דבר. מומלץ להיבדק על ידי מומחה כתף על מנת לראות את ההקשר בין ממצאי ה MRI ובין ממצאי הבדיקה הגופנית. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
אפקט רפואי של אתופן כשלא לוקחים ברצף
עו 01/01/2025 | 07:51בעקבות דלקת, האורתופד רשם לי כדורים ETODOLAC ER 400MG TAB ל 10 ימים. אחרי 5 ימים שלקחתי, הרגשתי שהכאב נעלם והחלמתי אז הפסקתי את הכדורים אבל זה הכאב חזר אחרי כמה ימים. אני עכשיו חודשיים אחרי שהפסקתי ויש לי התלבטות בין אם לקחת ל 5 ימים שנותרו את הכדורים או לבקש מהאורתופד שוב 10 ימים... ההתלבטות בגלל שהבנתי שאם מפסיקים את הטיפול באמצע אז צריך לחזור על הטיפול כולו שוב (10 כדורים) כי אם זה לא ברצף ויש הפסקה של חודשיים אז זה מאבד את האפקט המרפא של הכדורים. זה נכון?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
אפקט רפואי של אתופן כשלא לוקחים ברצף
ד"ר ירון סלע 07/01/2025 | 11:37שלום רב ותודה על פנייתך ! נא לדון על השפעות של תרופות כאלו ואחרות (באשר הן...) - על תופעות הלוואי והאפקט החיובי של התרופות, בפורום הרלוונטי. במידה ויש פורום פרקמקולוגי או פורום רופאי משפחה עם דיונים על תרופות- זה המקום לשאלות אלו. כל מקרה, לגופו של מקרה ! יש לבדוק אותך, ולהבין מה הבעיה הרפואית, על מנת לברר מה הטיפול הנכון והראוי עבורך. אינני יכול להתייחס לגופו של מקרה. מכיוון שחסר מידע רב (מעבר לבדיקה הגופנית, שלא קיימת) אשמח לסייע מחוץ לפורום. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
כאבים ונפיחות בשורש כף היד
גיטי 05/01/2025 | 18:59בצילום נכתב כי יש הסתיידות גסה צמודה לסטיילואיד אולינרי. אשמח להסבר ודרכי טיפול אפשריים תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים ונפיות בשורש כף היד
ד"ר ירון סלע 07/01/2025 | 11:25שלום רב ותודה על פניתך! אשמח לעזור באופן ישיר מחוץ לפורום. הפורום לא מאפשר טיפול ישיר לפונים בשאלות, ללא בדיקה גופנית. אני זמין עבורך מחוץ לפורום. יש לברר תשאול רפואי מעמיק בנושא - לראות את הצילום ולעבור על בדיקות נוספות שבוצעו לברר מה גרם לכאב, כמה זמן הכאב .מה הטיפול שבוצע עד כה, ועוד שלל שאלות. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
קרע חלקי ב SST כתף
דפנה גיל 19/12/2024 | 14:20שלום רב בפיענוח אולטראסאונד גיד הסופרה ספינטוס- הסתיידות גסה בגודל 0.3 בחלקו לטרלי ארטיקולרי באורך 0.9 ס"מ. בסיכום : קרע חלקי ב- SST רציתי לשאול האם גודל הקרע משמעותי, גדול?? או שאפשר לטפל במשככי כאבים ופיזיותרפיה? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
קרע בגיד סופרה ספינטוס
ד"ר ירון סלע 22/12/2024 | 11:36שלום רב ותודה על פנייתך ! מדובר בקרע קטן וחלקי בעוביו. באשר לאופי הטיפול - צריך לבדוק אותך על מנת לענות על השאלה. לרוב, מתחילים בטיפול "שמרני" ולא ניתוחי. יש סוגים שונים של טיפולים ויש לבדוק אותך ולשוחח איתך על מנת לקבל מידע על רקע רפואי כללי וספציפי לכתף. לאחר בדיקה גופנית ניתן לקבל החלטה משותפת על הטיפול הנכון לך. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
בניי בן ה 16 שבר את עצם הבריח , איזה משכך כאבים יכול לעזור
אילת 21/12/2024 | 01:18נכנס בו קורקינט כשעבר במעבר חציה. ללא גבס רק מתלה. אופטלגין לא עוזר לו לכאבים. איזה כדור מתאים במקרה כזה להקלה. בכאבים? הוא סובל המסכןהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שבר בעצם הבריח
ד"ר ירון סלע 22/12/2024 | 11:32שלום רב ותודה על פנייתך ! פורום זה עוסק באורתופדיה של הכתף ולא בתחום הכאב או הפרמקולוגיה, ניתן לדון לפורום כאב או פרמקולוגיה באתר זה. כמו כן, נא לגשת לרופא הילדים/משפחה. לברר מחלות רקע/אלרגיות לתרופות וכו' וכו', והוא יכול לייעץ בצורה מיטבית, מה התרופה הנכונה לבנך. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
קרע בגיד עקב נפילה
סמדר 19/12/2024 | 20:19אני בת 64, במהלך הליכה לשם הספורט, נפלתי והכאב הגדול היה באזור הצלע והזרוע הימנית. צילום הראה שאין שברים, US כתף הראה ממצאים של קרע מלא בגודל 0.6 ס"מ ב TENDOM SUBSCRAPULARIS נוזל בכמות בינונית סביב ל LONG TENDOM OF BICEPS MUSCLE שינויים אוסטיוארטרוטיים במפרק אקרומיוקלביקולרי. במפרק הכתף לא הודגם נוזל יתר. כל השאר תקין. אני קצת יותר משבועיים לאחר הנפילה, יש שיפור, אבל אין חזרה לתפקוד מלא של היד. מה עושים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
קרע בגיד לאחר נפילה
ד"ר ירון סלע 22/12/2024 | 11:34שלום רב ותודה על פנייתך ! באשר לשאלתך- חשוב להיבדק על ידי מומחה כתף. יש לברר רקע רפואי של הכתף, בירור טיפול נוכחי, בירור ממצאי בדיקה גופנית , לאחר קבלת כל המידע, "לתפור" לך את הטיפול הנכון והמתאים לך. אשמח לסייע מחוץ לפורום, מכיוון שהפורום לא עונה על שאלות ספציפיות לגופו של מקרה ... (רפואה נכונה לא מתבצעת ללא בדיקה). בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
בורסיטיס
-
היצרות תעלת עמוד השדרה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
איחוי מפרק
-
ניתוח ארתרוסקופיה של הכתף
-
בדיקות קשורות
-
אולטרסאונד עמוד שדרה
-
בדיקת ויטמין D
-
מונחים קשורים
-
אוסטאובלסט
-
אוסטאופתיה
רופאים בתחום
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםדיקור סיני וכאבי גב
בפורום דיקור סיני וכאבי גב ניתן להתייעץ עם מר תום רוטנברג, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור סיני וכאבי גב
ד"ר ירון סלע
ד"ר בתיה יפה
תום רוטנברג