פורום כאבים בכתף ובמרפק - עמוד 8
ד"ר ירון סלע ד"ר ירון סלע, מומחה בכירורגיה אורתופדית ומומחה בכירורגיה של כף היד. בעל תת התמחות בתחום הכתף והמרפק. ד''ר סלע הוא מנהל שירות כף היד ומרפק במרכז הרפואי האוניברסיטאי הלל יפה, כרופא כירורג אורתופד בכיר. ד''ר סלע מקבל מטופלים דרך "המרכז הרפואי רמת אביב" - המרכז לכירורגיה ורפואה התערבותית, המספק שירותי רפואה פרטית ברמה הגבוהה ביותר. במרכז עובדים מיטב הכירורגים, כולם מנתחים בכירים ומנהלי מחלקות בבתי החולים המובילים בישראל. ב"מרכז הרפואי רמת אביב" סטנדרטים אתיים ומקצועיים גבוהים, ציוד חדשני ושיטות ניתוח מתקדמות בעולם המערבי. המרכז מעניק מענה אישי עבור המטופלים ודואג ללוות את המטופל לפני, בזמן ולאחר הניתוח. קביעת תור ב"מרכז הרפואי רמת אביב" - 054-3439454, 053-5322168 ד"ר ירון סלע מנהל פורום "כאבים בכתף ומרפק באתר תחומי עניין: • שברים, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה - אזור הכתף, מרפק וכף היד • תסמונת תעלה קרפלית, תסמונת תעלה קוביטלית ותסמונות לחץ על עצבים אחרים • שיחרור אצבע הדק, טיפול בתסמונות תפס ותסמונות דלקתיות של גידים • פגיעות רצועתיות ופגיעות ספורט ביד,במרפק ובכתף • ארטרוסקופיות של הכתף,מרפק שורש היד והאגודל • טיפול ניתוחי ולא ניתוחי בשחיקת סחוסים ודלקות מפרקים ביד/מרפק/כתף- כולל קיבועים והחלפות מפרקים • מכלול הבעיות המולדות והנרכשות של הגפה העליונה בילדים • מיקרוכירורגיה של הגפה העליונה • תיקון קרעים בגידיי השרוול המסובב בכתף ותיקון אי יציבות בכתף • שחזורים מורכבים של הגפה העליונה תחומי מחקר: קרעים בגידי השרוול המסובב בכתף, החלפות גידים בכתף, שחיקה סחוסית בבסיס האגודל, בעיות רצועתיות במרפק, פגיעות ספורט במרפק, שברי רדיוס דיסטלי, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה. מרפאות: מרפאת יועצים רמת אביב, רחוב אינשטיין 40, קומה 3 מעל קניון רמת אביב טלפון: 0737028834 מרפאת יועצים ב- BEST MEDICAL, רחוב יהודי פקיעין 1, מרכז מסחרי "שערי חדרה", בחדרה טלפון: 0737028834 מרפאת ייעוצים, מרכז מסחרי לב הפארק, רחוב רבקה גובר 5, רעננה טלפון: 0737028834 מרפאת ייעוצים רפואיים - אורתופדיה כתף, מרפק, וכירורגית כף היד - רחוב קהילת וילנה 39, רמת השרון. טלפון: 0737028834 מרפאה לאומית, הבנים 14, הוד השרון טלפון: 0737028834 מאמר: תן כתף, אבל בזהירות: פציעות במסובבי הכתף
כאבים ונפיחות בשורש כף היד גיטי 05/01/2025 | 18:59בצילום נכתב כי יש הסתיידות גסה צמודה לסטיילואיד אולינרי. אשמח להסבר ודרכי טיפול אפשריים תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כאבים ונפיות בשורש כף היד ד"ר ירון סלע 07/01/2025 | 11:25שלום רב ותודה על פניתך! אשמח לעזור באופן ישיר מחוץ לפורום. הפורום לא מאפשר טיפול ישיר לפונים בשאלות, ללא בדיקה גופנית. אני זמין עבורך מחוץ לפורום. יש לברר תשאול רפואי מעמיק בנושא - לראות את הצילום ולעבור על בדיקות נוספות שבוצעו לברר מה גרם לכאב, כמה זמן הכאב .מה הטיפול שבוצע עד כה, ועוד שלל שאלות. בריאות שלמה !הוסף תגובה
קרע חלקי ב SST כתף דפנה גיל 19/12/2024 | 14:20שלום רב בפיענוח אולטראסאונד גיד הסופרה ספינטוס- הסתיידות גסה בגודל 0.3 בחלקו לטרלי ארטיקולרי באורך 0.9 ס"מ. בסיכום : קרע חלקי ב- SST רציתי לשאול האם גודל הקרע משמעותי, גדול?? או שאפשר לטפל במשככי כאבים ופיזיותרפיה? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה קרע בגיד סופרה ספינטוס ד"ר ירון סלע 22/12/2024 | 11:36שלום רב ותודה על פנייתך ! מדובר בקרע קטן וחלקי בעוביו. באשר לאופי הטיפול - צריך לבדוק אותך על מנת לענות על השאלה. לרוב, מתחילים בטיפול "שמרני" ולא ניתוחי. יש סוגים שונים של טיפולים ויש לבדוק אותך ולשוחח איתך על מנת לקבל מידע על רקע רפואי כללי וספציפי לכתף. לאחר בדיקה גופנית ניתן לקבל החלטה משותפת על הטיפול הנכון לך. בריאות שלמה !הוסף תגובה
בניי בן ה 16 שבר את עצם הבריח , איזה משכך כאבים יכול לעזור אילת 21/12/2024 | 01:18נכנס בו קורקינט כשעבר במעבר חציה. ללא גבס רק מתלה. אופטלגין לא עוזר לו לכאבים. איזה כדור מתאים במקרה כזה להקלה. בכאבים? הוא סובל המסכןהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שבר בעצם הבריח ד"ר ירון סלע 22/12/2024 | 11:32שלום רב ותודה על פנייתך ! פורום זה עוסק באורתופדיה של הכתף ולא בתחום הכאב או הפרמקולוגיה, ניתן לדון לפורום כאב או פרמקולוגיה באתר זה. כמו כן, נא לגשת לרופא הילדים/משפחה. לברר מחלות רקע/אלרגיות לתרופות וכו' וכו', והוא יכול לייעץ בצורה מיטבית, מה התרופה הנכונה לבנך. בריאות שלמה !הוסף תגובה
קרע בגיד עקב נפילה סמדר 19/12/2024 | 20:19אני בת 64, במהלך הליכה לשם הספורט, נפלתי והכאב הגדול היה באזור הצלע והזרוע הימנית. צילום הראה שאין שברים, US כתף הראה ממצאים של קרע מלא בגודל 0.6 ס"מ ב TENDOM SUBSCRAPULARIS נוזל בכמות בינונית סביב ל LONG TENDOM OF BICEPS MUSCLE שינויים אוסטיוארטרוטיים במפרק אקרומיוקלביקולרי. במפרק הכתף לא הודגם נוזל יתר. כל השאר תקין. אני קצת יותר משבועיים לאחר הנפילה, יש שיפור, אבל אין חזרה לתפקוד מלא של היד. מה עושים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה קרע בגיד לאחר נפילה ד"ר ירון סלע 22/12/2024 | 11:34שלום רב ותודה על פנייתך ! באשר לשאלתך- חשוב להיבדק על ידי מומחה כתף. יש לברר רקע רפואי של הכתף, בירור טיפול נוכחי, בירור ממצאי בדיקה גופנית , לאחר קבלת כל המידע, "לתפור" לך את הטיפול הנכון והמתאים לך. אשמח לסייע מחוץ לפורום, מכיוון שהפורום לא עונה על שאלות ספציפיות לגופו של מקרה ... (רפואה נכונה לא מתבצעת ללא בדיקה). בריאות שלמה !הוסף תגובה
כאבים לאורך היד לירון 16/12/2024 | 15:30היי , אני בת 30 בריאה בדרכ , חמישה חודשים לאחר לידה שלישית. אני המטפלת העיקרית בילדה ומרימה אותה המון. בחודשים האחרונים (חושבת שזה מיד מהלידה) יש לי כאב שיוצא מהכתף שמאל עצמה לאורך כל היד עד האצבעות . הכאב קורה בעיקר בעת שאני מאכילה את התינוקת שזה היד שאני מחזיקה את הבקבוק או היד שאני נשענת עליה. לפעמים קורה לי גם אחרי מאמץ כמו ניקיון של משהו.. אבל עיקר הכאב הוא בהאכלה של הלילה, בעת ההאכלה ממש כואב לי ולוקח לזה בערך חצי שעה לעבור . יכול לכאוב לי גם ביום אבל זה כאב חלש לא באותה עוצמה שכואב לי בערב. מציינת שזה גם היה לי ביד השניה ועבר ומידי פעם זה קורה גם בימין.. בנוסף אני ישנה עם הידיים מתחת לכרית תמיד . האם זה משהו שלגיטימי שיקרה אחרי לידה בגלל ההרמה של משקל התינוקת והטיפול האינטנסיבי? האם זה חס וחלילה משהו שצריך להדאיג? תןדה רבה על המענה .הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
המשך משהו ששכחתי להוסיףלירון 16/12/2024 | 15:57רוצה להוסיף גם כאשר אני מזיזה את הכתף בסיבוב בשני הצדדים כואב לי בכתף.הוסף תגובה
תשובת מומחה כאבים לאורך היד ד"ר ירון סלע 17/12/2024 | 12:12שלום רב לירון ותודה על פנייתך ! לרוב, בעיות כתף מבודדות לכתף, מקרינות לזרוע ולא מתחת למרפק. במידה ויש כאב לאורך כל היד, יש לשלול מקור צווארי לכאב. יש לברר האם יש הקרנה של נימולים וזרמים לאורך הידיים. במידה ויש גם תלנוות עצביות, יש לברר כיוון צווארי. יש לברר מול מומחה עמוד שדרה ויש לברר מול מומחה כתף בבדיקה גופנית. לאחר הבדיקה הגופנית ניתן להחליט האם יש צורך בבירור עם בדיקות עזר . בריאות שלמה !הוסף תגובה
דלקת גיד SUPRASPINATUS TENDON מושיקו 11/12/2024 | 09:58שלום שמי משה, לאחר בדיקת אולטרסאונד כתף שביצעתי לפני 4 חודשים הודגם גיד בלתי אחיד ללא עדות לקרע קיבלתי טיפול תרופתי שלא עזר לדלקת, דיקור סיני שלא עזר. טיפול בכוסות רוח, פיזיותרפיה. הכאב הוא נקודתי ,כאשר אני לוחץ על האזור בעזרת האצבע הוא מורגש. אני עובד באחזקת מבנים ומתאמן בחדר כושר והכאב הוא רק בלחיצה של תרגיל חזה בשכיבה. שאלתי היא האם ניתן לעשות זריקה באזור זה ,הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
דלקת גיד SUPRASPINATUS TENDONמושיקו 11/12/2024 | 11:58בן 43 כתף שמאלהוסף תגובה
תשובת מומחה דלקת גיד SUPRASPINATUS TENDON ד"ר ירון סלע 12/12/2024 | 11:06שלום רב משה, ותודה על פנייתך המפורטת. באופן תאורטי, ולא לגופו של מקרה (כי לא בדקתי אותך), אפשרי לקבל זריקה. ישנן זריקות שונות ויש לראות האם אתה צריך זריקה, ובמידה וכן, מה הזריקה המתאימה לך. אשמח לענות לגופו של מקרה מחוץ לפורום. אתה מוזמן לפנות ישירות. בריאות שלמה !הוסף תגובה
תשובת מומחה דלקת בגיד סופרה ספינטוס ד"ר ירון סלע 12/12/2024 | 11:06שלום רב משה, ותודה על פנייתך המפורטת. באופן תאורטי, ולא לגופו של מקרה (כי לא בדקתי אותך), אפשרי לקבל זריקה. ישנן זריקות שונות ויש לראות האם אתה צריך זריקה, ובמידה וכן, מה הזריקה המתאימה לך. אשמח לענות לגופו של מקרה מחוץ לפורום. אתה מוזמן לפנות ישירות. בריאות שלמה !הוסף תגובה
תחושות נימול בשכמה השמאלית אמיר 20/10/2018 | 23:34שלום, אני בן 25 בריא בדר״כ. לפני כ3 שבועות התחילו להופיע לי תחושות נימול חזקות בשכמה השמאלית, התחושות מגיעות בעיקר בכל פעולה שבה אני מקרב את השכמות או לוקח את הכתף השמאלית אחורה אך גם בזמן עמידה זקופה נורמאלית של הכתפיים. במהלך היום כאשר אני משמיט את הכתפיים והגב הנימול קורה לעיתים רחוקות יותר. בכל מקרה כאשר מתחילה תחושת הנימול היא לא עוברת עד שאני דוחף את כף היד כנגד משהו יציב כמו קיר למשך כמה שניות כאשר היד מתוחה והכתף שלוחה קדימה. חשוב לי לציין שהתחלתי להתאמן בחדר כושר כמה שבועות לפני שזה התחיל ובין התרגילים עשיתי גם תרגיל של קירוב השכמות עם ידיים מתוחות לצדדים וכפות ידיים לתקרה תחת עומס גבוה יחסית. אין לי כרגע שום כאבים באזור אך ורק הנימול. מה זה יכול להיות? האם יש צורך לפנות לאורתופד?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תחושות נימול בשכמה השמאלית דר' ירון סלע 21/10/2018 | 14:35שלום רב אמיר, ותודה על פנייתך ! לפי מה שתיארת, הייתי קודם כל מתחיל במנוחה לשרירי השכמה והכתפיים. נשמע שיש קשר ישיר בין הפעולות הפיזיות שהתחלת לעשות ובין הקליניקה החדשה. במידה ומנוחה לא משפרת את המצב, בהחלט מומלץ להיבדק על ידי אורתופד עם דגש על מומחה גב ו/או כתף. בהצלחה רבה !הוסף תגובה
נימול בשכמהתהלה 12/12/2024 | 20:43יש לי נימול בשכמה בצד שמאל כל יום יומיים מופיע לכמה דקות ועוברהוסף תגובה
תשובת מומחה נימול בשכמה ד"ר ירון סלע 13/12/2024 | 13:49תהילה ותודה על פנייתך ! חשוב לברר כיוונים שונים כמו עמוד שדרה, בעיות סיסטמיות כמו מחלות שונות היוצרות בעיות עצביות. מומלץ לבצע בדיקות עצביות כמו בדיקת הולכה עצבית, בירור הדמייתי לעמוד שדרה לפי החלטת מומחה עמוד שדרה (אורתופד או נוירוכירורג) וייעוץ נוירולוג. יש לברר מול רופא המשפחה - מחלות רקע, סיפור משפחתי, תרופות ותופעות לוואי אפשריות. בריאות שלמה !הוסף תגובה
המשך לשאלתי דנה 06/12/2024 | 13:16בהמשך לשאלתי הנ"ל האם טיפול בזריקות prp יכול להועיל למצבי? ואיזה עוד טיפולים נוספים ניתן לעשות? תודה ד"רהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה טיפול בטנדינוזיס ד"ר ירון סלע 08/12/2024 | 10:22דנה, אשמח לבדוק אותך, לעבור על בדיקות הדימות שביצעת, ורק לאחר שאעבור על הטיפולים שביצעת עד כה, ועל האפשרויות הטיפוליות שטרם בוצעו, נוכל, יחדיו, ל"תפור את החליפה" הטיפולית המתאימה וראויה לך. אני זמין מחוץ לפורום. בריאות שלמה !הוסף תגובה
מה זה טנדיטוזיס? דנה 05/12/2024 | 19:39שלום מה זה טנדיטוזיס? ואיך מטפלים בטנדיטוזיס עם הסתיידות? אני בת 34 וברקע מחלת קרוהן מטופלת תרופתית תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
המשך סליחהדנה 05/12/2024 | 19:43התכוונתי בשאלתי מה זה טנדינוזיס? ומה הטיפול בטנדינוזיס עם הסתיידות?הוסף תגובה
תשובת מומחה טנדינוזיס ד"ר ירון סלע 08/12/2024 | 10:19שלום רב דנה, ותודה על פנייתך ! האם כוונתך לטנדינוזיס בגיד ? באיזה גיד ? באיזה איבר בגוף ? במידה וזה בכתף, יש כמה גידים, באיזה גיד יש בעיה ? מי בדק אותך ומה הבדיקות שבוצעו ? האם אולטרסאונד הדגים הממצא ? צריך לברר מה גודל ההסתיידות, ומה הטיפולים שבוצעו עד כה. נא עדכני. בריאות שלמה !הוסף תגובה
תשובת מומחה טנדינוזיס ד"ר ירון סלע 08/12/2024 | 10:20המשמעות היא - שינויים ממושכים המתרחשים ברקמת הגיד. גיד זה טנדון (TENDON). שינויים אלו לרוב מודגמים בבדיקות כמו אולטרסאונד ו/או MRI. בריאות שלמה !הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
בורסיטיס
-
דורבן
טיפולים וניתוחים קשורים
-
פיזיותרפיה
-
ניתוח ארתרוסקופיה של הכתף
בדיקות קשורות
-
מיקרוסקופיה לנוזל סינוביאלי בברך
-
תרבית נוזל ברך סינוביאלי
מונחים קשורים
-
אוסטאוכונדריטיס דיסקנס
-
פילאטיס
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםהלוקס ולגוס (עצם בולטת)- אורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום הלוקס ולגוס ניתן להתייעץ עם צוות פיט סטפ פרו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הלוקס ולגוס (עצם בולטת)- ...פורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםמדרסים
בפורום מדרסים ניתן להתייעץ עם אורתוטיסט שמואל להב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מדרסיםפורוםדיקור סיני וכאבי גב
בפורום דיקור סיני וכאבי גב ניתן להתייעץ עם מר תום רוטנברג, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור סיני וכאבי גבפורוםטיפול בגלי הלם
בפורום טיפול בגלי הלם ניתן ניתן להתייעץ עם ד"ר דן צין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בגלי הלם

ד"ר ירון סלע
פיט סטפ פרו
ד"ר בתיה יפה
תום רוטנברג
ד"ר דן צין