פורום כאבים בכתף ובמרפק - עמוד 73
ד"ר ירון סלע
ד"ר ירון סלע, מומחה בכירורגיה אורתופדית ומומחה בכירורגיה של כף היד. בעל תת התמחות בתחום הכתף והמרפק.
ד''ר סלע הוא מנהל שירות כף היד ומרפק במרכז הרפואי האוניברסיטאי הלל יפה, כרופא כירורג אורתופד בכיר.
ד''ר סלע מקבל מטופלים דרך "המרכז הרפואי רמת אביב" - המרכז לכירורגיה ורפואה התערבותית, המספק שירותי רפואה פרטית ברמה הגבוהה ביותר. במרכז עובדים מיטב הכירורגים, כולם מנתחים בכירים ומנהלי מחלקות בבתי החולים המובילים בישראל.
ב"מרכז הרפואי רמת אביב" סטנדרטים אתיים ומקצועיים גבוהים, ציוד חדשני ושיטות ניתוח מתקדמות בעולם המערבי. המרכז מעניק מענה אישי עבור המטופלים ודואג ללוות את המטופל לפני, בזמן ולאחר הניתוח.
קביעת תור ב"מרכז הרפואי רמת אביב" - 054-3439454, 053-5322168
ד"ר ירון סלע מנהל פורום "כאבים בכתף ומרפק באתר
תחומי עניין:
• שברים, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה - אזור הכתף, מרפק וכף היד
• תסמונת תעלה קרפלית, תסמונת תעלה קוביטלית ותסמונות לחץ על עצבים אחרים
• שיחרור אצבע הדק, טיפול בתסמונות תפס ותסמונות דלקתיות של גידים
• פגיעות רצועתיות ופגיעות ספורט ביד,במרפק ובכתף
• ארטרוסקופיות של הכתף,מרפק שורש היד והאגודל
• טיפול ניתוחי ולא ניתוחי בשחיקת סחוסים ודלקות מפרקים ביד/מרפק/כתף- כולל קיבועים והחלפות מפרקים
• מכלול הבעיות המולדות והנרכשות של הגפה העליונה בילדים
• מיקרוכירורגיה של הגפה העליונה
• תיקון קרעים בגידיי השרוול המסובב בכתף ותיקון אי יציבות בכתף
• שחזורים מורכבים של הגפה העליונה
תחומי מחקר:
קרעים בגידי השרוול המסובב בכתף, החלפות גידים בכתף, שחיקה סחוסית בבסיס האגודל, בעיות רצועתיות במרפק, פגיעות ספורט במרפק, שברי רדיוס דיסטלי, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה.
מרפאות:
מרפאת יועצים רמת אביב, רחוב אינשטיין 40, קומה 3 מעל קניון רמת אביב טלפון: 0737028834
מרפאת יועצים ב- BEST MEDICAL, רחוב יהודי פקיעין 1, מרכז מסחרי "שערי חדרה", בחדרה טלפון: 0737028834
מרפאת ייעוצים, מרכז מסחרי לב הפארק, רחוב רבקה גובר 5, רעננה טלפון: 0737028834
מרפאת ייעוצים רפואיים - אורתופדיה כתף, מרפק, וכירורגית כף היד - רחוב קהילת וילנה 39, רמת השרון. טלפון: 0737028834
מרפאה לאומית, הבנים 14, הוד השרון טלפון: 0737028834
מאמר: תן כתף, אבל בזהירות: פציעות במסובבי הכתף
-
כאבים בכתף ימין
אלונה 20/09/2020 | 23:29שלום. בתחילת החודש היו לי כאבים מאוד חזקים בכתף הימנית הלכתי למיון עשות לי צילום לא אמרו משהו מיוחד אמרו לי לחזור לרופא רופא המשפחה שלח אותי לעשות אולטסאונד הכל נראה תקין חוץ מ נוזל בפרק של הכתף לא הודגם אציין שאני בת 29 ללא חבלות. אתה יכול להגיד לי בבקשה מה זה יכול להיות ומה הטיפול?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בכתף ימין
דר' ירון סלע 22/09/2020 | 11:37שלום רב אלונה, ותודה על פנייתך ! קשה לומר בוודאות ללא בדיקה גופנית. אשמח לראות את ממצאי הצילום ופענוח ה US אני שומח רק על ההמצאים בבדיקה,ולא על החלפת אחרים... אשמח לעזור לך באופן ישיר, אך לשם כך עלינו לתאם פגישה. אני זמין באפיקים השונים לתקשורת מחוץ לפורום. יתכן שלל גורמים לכאבי כתף לרבות כאבים המוקרנים מאזורים אחרים בגוף, או כאבים ממקור של גידים/רצועות/סחוסים ועוד בתוך מפרק הכתף. יש לשלול את רוב הכיוונים האפשרים על ידי בדיקה גופנית יסודית לכתף. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
לאחר MRI אשמח לתגובתך
יהודה 18/09/2020 | 18:10להלן תוצאות סריקה בתהודה מגנטית של כתף ימין: הסריקה בוצעה בטכניקת TSE, FFE ,בשקלול SPIR, DUAL, T2, T1 ,במישור קורונלי, סאגיטלי ואקסיאלי. התוויה: הערכת נזק לשרוול המסובב. השוואה: אין. ממצאים: שינויים ניוונים מתונים במפרק האקרומיו-קלביקולרי. נוזל יתר בלתי אחיד בכמות בינונית במפרק, מתמזג עם הנוזל בבורסה הסוב-אקרומיאלית. מודגם קרע עובי מלא ולכל רוחב של גידים ה- SSP וה- ISP עם רטרקציית גדם הגידים כ- 4 ס"מ ואטרופיה משמעותית של השרירים. עיבוי משמעותי ואותות חריגים דיפוזים במרקם גיד ה- SSC ,אין לזהות קרע מוגדר/ניתוק. הידקקות משמעותית עם רושם לקרע כמעט מלא של גיד הביצפס הארוך. דילול דיפוזי של הסחוס המכסה במדור הגלנו-הומרלי בליווי זיזים גרמיים מתונים בשולי המדור. שינויים היפראוסטוטיים ובצקת לשדית סביב התעלה הביציפיטלית. לא הודגמו קווי שבר או אוסטאונקרוזיס. בסיכום: קרע מסיבי ישן בשרוול המסובב עם נזק ניווני/שחיקתי נלווה מגוון כמתוארהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
MRI
דר' ירון סלע 18/09/2020 | 18:20שלום רב יהודה,ותודה על פנייתך ! אשמח לשאלה ברורה יהודה ולא רק העתקת פענוח בדיקה. אשמח לפירוט על מצבך הרפואי הכללי ורקע רפואי של הכתף. ככל שתשקיע ותפרט, אוכל להבין מה הבעיה, ולהשקיע ולפרט תשובתי בהתאם. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
שלום לך...אשמח לחוות דעתך בעניין כאבי כתףלאחר MRI השבוע
אורן 19/09/2020 | 07:54המשך; מאז הנפילה אני סובל מכאבים בכתף,עשיתי US ונתגלו ממצאים כלשהם וכעת ה MRI הזה.את האמת שהכאבים פחתו ורק בשכיבה במיטה ישנה אי נוחות בכללי. האורטופד שלנו הפחיד אותי עם ניתוח ולפי תוצאות הבדיקה הזה אני רואה שהניתוח אולי יירד מהפרק האמנם?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בעניין כאבי כתף לאחר MRI
דר' ירון סלע 19/09/2020 | 18:04שלום רב אורן, ותודה על פנייתך! אורן אינני מבין מה החלק הראשון של פנייתך, כשאתה מציין "המשך". האם אתה "יהודה" מהפנייה הקודמת ? על מנת שאוכל לנסות ולעזור, עלי להבין את הבעיה הרפואית ואינפורמציה ברורה ומסודרת. תודההוסף תגובה
-
אכן כן אני אורן יהודה בן 72...
יהודה 20/09/2020 | 08:22נפלתי לפני חודשיים בבית..ומאז כאבי כתף שהלכו ונחלשו עם הזמן.הקרע המדובר בוף תוצאת הבדיקה הוא מנפילה קודמת לפני כחמש שנים. תודה לך על ההקשבה..ובכל זאת מה דעתך על תוצאת ה MRI שנה טובההוסף תגובה
-
-
כאבים בכתף שמאל אחרי תנועה לא נכונה עם משקולת
יואב 15/09/2020 | 14:17היי, אני בן 22, אורח חיים ספורטיבי מתאמן בחדר כושר לא מעט זמן, ולפני שבועיים בערך עשיתי תרגיל דחיקה כלפי מעלה עם משקולת, במהלך הסט הרגשתי שהכתף שלי נסוגה אחורה ומיד זרקתי את המשקולות והפסקתי את האימון, זה לא היה במפרק אלא יותר הרגשה בשריר שמשהו קרה. למחרת קמתי עם כאבים נוראיים, תחושה של חוסר יציבות וכאב כללי והגברתו בעיקר בהנפת יד למעלה ולאחור. עשיתי בדיקת רנטגן וUS שניהם יצאו תיקנים. הכתף עדיין כואבת אך הכאב פחת, ועדיין במנחים מסוימים זה כואב מאוד, מה זה יכול להיות אם הבדיקות יצאו תקינות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בכתף שמאל אחרי תנועה לא נכונה עם משקולת
דר' ירון סלע 19/09/2020 | 18:21שלום רב יואב, ותודה על פנייתך ! בשלב הראשון יואב, אנא הורד פעילות מאומצת עם הכתפיים. ניתן לקחת משככי כאב ונוגדי דלקת פומיים ובמידה ואין הטבה, לשקול זריקה מקומית. מומלץ להיבדק על ידי מומחה כתף. יתכן, ויהיה מקום לשקול בדיקת MRI ארתרו, במידה ולא תהיה הטבה לאורך זמן. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
כאבים בכתפיים מזה כמה שנים ללא עדות לקרעים בגידים
שרון 15/09/2020 | 19:03שלום, אני סובלת כאבים חזקים בכתפיים מזה כמה שנים, לאחרונה שלחו אותי לUS כתפיים ואלי הממצאים, אשמח להסבר א.ס כתפיים * אין בידיי צילומי רנטגן מעודכנים של כתפיים ROTATOR CUFF SYNDROME Bi-Lateral * US כתף ימין ======= הבדיקה מבוצעת תוך כדי השוואה עם הכתף השנייה . נוזל היפראקואי, מכיל חלקיקים אקוגניים צפים לאורך גיד הביצפס ו בבורסות . גידים סובסקפולריס, סופראספינטוס ,ואינפראספינטוס נראים שלמים, מכילים הסתיידויות אמורפיות בודדות ACJ הודגם תקין . קורטקס ראש ההומרוס מודגם סדיר . . US כתף שמאל ======= הבדיקה מבוצעת תוך כדי השוואה עם הכתף השנייה . נוזל לאורך גיד הביצפס ובבורסות בכמות קטנה . מכיל הסתיידויות אמורפיות בודדות עדינות . גידים סובסקפולריס,,ואינפראספינטוס נראים שלמים . הגיד ה - SST מעט מעובה, במרקם לא אחיד, לא נצפה קרע . ACJ - תפליט שינויים ארטרוטיים קורטקס ראש ההומרוס מודגם סדיר . סיכום : סיבת ההפניה: ממצאים: סימנים של HADD תודה ושנה טובההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בכתפיים מזה כמה שנים ללא עדות לקרעים בגידים
דר' ירון סלע 19/09/2020 | 18:19שלום רב שרון, ותודה על פנייתך! הממצאים המתוארים יכולים להתאים לתלונות על כאב דו צדדי בכתפיים זמן רב. עושה רושם שישנם שינויים שחיקתיים במרכיבים שונים בכתפיים שלך בשילוב עם הסתיידויות. אשמח לדעת גילך (בגילאים מסוימים ממצאים מסוג זה, יותר שכיחים מגילאים אחרים...) כמו כן, אשמח לדעת את ממצאי הבדיקה הגופנית ומה הטיפול שבוצע עד כה. מומלץ לבצע צילום רנטגן בנוסף לUS. האם נבדקת על ידי מומחה כתף ? בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
הסתיידות וקרע חלקי בכתף
אביהו 14/09/2020 | 20:48אני סובל מכאבים 3 חודשים קיבלתי אקרוקסיה ומשככי כאבים לפני שבוע הזריקו לי לכתף זריקה ונאמר לי שלא יכאב יותר אחרי יומיים הכאבים חזרו איך ממשיכים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הסתיידות וקרע חלקי בכתף
דר' ירון סלע 15/09/2020 | 13:30שלום רב אביהו, ותודה על פנייתך ! בשלב זה, יש להיבדק על ידי מומחה כתף. על מנת לקבל אבחנה אמינה והנחיות להמשך טיפול. אני זמין למפגש ישיר במידה ותחפוץ בכך. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
כתף תותבת.
צביקה 13/09/2020 | 21:05שלום לך ד"ר מה זה ריבוי מתכות בכת ף תותבת?והאם ריבוי המתכות יכולות לגרום לכלבים בלתי נסבלים? זאת התוצאה של C.T.כתף.מחכה לתגובתך צביקה תודה רבה מראש.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כתף תותבת
דר' ירון סלע 14/09/2020 | 07:49שלום רב צביקה, ותדה על פנייתך ! צר לי, אך לא הבנתי את מהות פנייתך. אנא נסחה מחדש, ונסה לפרט את מהות השאלה, על מנת לתאר לי את מצבך ולמקד לי את עיקר הבעיה. בברכה,הוסף תגובה
-
-
מרפק גולף
רועי 09/09/2020 | 19:19הרמתי בעבר לפני שנים משקולות בחדר כושר. מאז תמיד שאני עושה תנועות של חביטה אני מרגיש את המרפק הפנימי כואב. יתכן כי זה כאב כרוני כתוצאה מההרמת משקולות בעבר? יש טיפול לזה? לציין רק שביום יום אני לא סובל כלל מכאבים והגבלות. רק כאשר אני עושה תנועת חביטה והאיזור כמו נמתח ואז יש כאב.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מרפק גולף
דר' ירון סלע 10/09/2020 | 08:02שלום רב רועי, ותודה על פנייתך ! המלצתי אליך, להיבדק על ידי מומחה בתחום. מספר שניות של בדיקה גופנית, יהיו אפקטיביות הרבה יותר מאלף מילים תאורטיות באתר. קשה להבין מה האבחנה לי התיאור שניתן. במידה וטרם נבדקת על ידי מומחה - לרוב כירורג כף היד או מתחום הכתף/מרפק, מומלץ להיבדק. לאחר הבדיקה הגופנית, יוחלט האם יש מקום לבדיקות עזר כדוגמת צילום או US (אולטרסאונד). לבינתיים, לא לבצע פעילות מאומצת המעודדת כאב, כל עוד לא בוצעה אבחנה מלאה של המקור לכאב. בריאות שלמה!הוסף תגובה
-
-
פריקת כתף שמאל
חייל 25/12/2016 | 16:58אהלן, אני בן 19 בשירות קרבי. לפי חודש נפלתי באימון בשטח ופרקתי כתף שמאל. פעם ראשונה שזה קורה לי. במיון אחרי שעתיים החזירו לי את הכתף למקום. מאז אין לי כאבים. אני עדיין עם מתלה לזרוע ואני מרגיש שהוא קצת מיותר עכשיו. אני מפחד מצד שני להוריד אותו בלי רשות. מה השלב הבא בהחלמה ? תודה רבה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
פריקת כתף טראומתית ראשונה בצעיר (חייל)
דר' ירון סלע 25/12/2016 | 20:07שלום לך, תחילה, אפנה אותך לתחתית העמוד, שם יש התייחסות אנטומית למפרק הכתף - תחת "פציעות בכתף ובעיית אי יציבות המפרק" . בגילך הצעיר, פריקה טראומתית ראשונה בכתף גוררת סיכויים גבוהים מאד לפריקות נוספות לאורך חייך. הדיווחים על שכיחות הפריקות החוזרות, בספרות המקצועית, נעים עד כ 90 אחוז סיכויי פריקה חוזרת. אנו רוצים למנוע זאת. בגדול, יש 2 אפשרויות - שמרנית או ניתוחית. ישנם אורתופדים, מנתחי כתף, שימליצו ניתוח ארתרוסקופי לייצוב מחודש של הכתף (תיקון נזק לסחוס הטבעתי - הלברום ו/או לקפסולה) כבר אחרי הפריקה הראשונה ( לרוב יומלץ לספורטאי "עלית" עם חוזים "שמנים" או לוחמי יחידות מובחרות וכו' וכו'). מנתחים אחרים, יבצעו תיקון היציבות בגישה ניתוחית פתוחה ולא ארתרוסקופית. ישנם כאלו, שימליצו להמתין לפריקה נוספת, במידה ותתרחש ב"מורד המדרון", ורק אז יבצעו אותה פרוצדורה. לרוב, המגמה היא לתת לכתף אפשרות התאוששות ו"הצטלקות פנימית" של הרקמות הרכות, שהוזכרו, פשוט על ידי מנוחה עם מתלה ולאחר מכן חזרה לפעילות מבוקרת במקביל לפיזיותרפיה תואמת. משך הזמן לשימוש במתלה, גם הוא אינו ודאי. ישנם שימליצו לאחר כשבוע להורידו, וישנם אחרים, שימליצו שימוש ממושך עד כדי 6 שבועות... באשר אליך, אני מקווה שמתואמת לך ביקורת אצל אורתופד. עליך לראותו בקרוב ולשאול על מועד הורדת המתלה. איננו רוצים ליצור קישיון מפרק הכתף עקב שימוש ממושך במתלה. עליך לעבור בדיקה גופנית ספציפית לאי יציבות הכתף ולפי שיקול הבודק, לבצע הדמיה נוספת (CT או MRI ). בכל מקרה עליך להימנע מספורט מגע ופעילות קרבית אינטנסיבית לעוד 2-3 חודשים במינימום. מאחל לך החלמה מהירה !הוסף תגובה
-
פריקת כתף שמאל ראשונה.
זאוס 08/09/2020 | 12:21אתמול 07.09.2020 פרקתי כתף שמאל לראשונה.בגיל 73. השאלה היא מתי אוכל לירכוב על האופנוע הכבד שברשותי? בתודה מראש דוקטור.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פריקת כתף שמאל ראשונה
דר' ירון סלע 08/09/2020 | 12:31שלום רב זאוס ותודה על פנייתך ! איזה פריקה נגרמה ? של מפרק ACJ בכתף או המפרק עצמו - GHJ. האם רופא החזיר לך הפריקה בבית החולים במיון או המצב חזר לעצמו ללא עזרת רופא ? נמה גרם לפריקה ? האם חבלה ? מה המליצו לך במסגרת הרפואית בה טופלת ? אינני יכול לעזור לך, ולכוון אותך ללא סיכון בהטעייתך), ללא יידע בסיסי. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
פריקת כתף שמאל ראשונה.
זאוס 08/09/2020 | 16:55תודה על המענה.הפריקה התרחשה בים כשתפסתי גל לא מוצלח בים שסיבב לי יד שמאל אחורה.באיכילוב החזירו את הכתף בטישטוש. ACJ בכתף ניראה לי.לאחר חבישה לא הדוקה.חזרתי הביתה.הורדתי את המיתלה וישנתי שעה.כשהתעוררתי היתברר שהכתף יצאה שוב ממקומה.כאבים עזים כל הלילה.וחזרה בבוקר לאיכילוב וטיפול רדוקציה.חבישה מהודקת.ושיחרור.עוד שבוע בדיקת אורטופד.תודה דוקטור.בריאות.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פריקת כתף
דר' ירון סלע 09/09/2020 | 08:39המלצתי להמשיך עם המתלה עד לביקורת חוזרת בעוד שבוע. בהצלחה !הוסף תגובה
-
-
שבר עצם הבריח+קרע בגיד
דוד 06/09/2020 | 11:12היי ד"ר, אני בן 28 לפני שנתיים וחצי בתאונה עם אופניים נפלתי על צד ימין האחורי של הכתף ושברתי את עצם הבריח מימין בהמשך לכאבים לאחר מספר חודשים נשלחתי למ.ר.י שבממצאים כתוב: ממצא חשוד להיל זקס ולקורלציה של פריקה בעבר (לא הייתה לי בעיה מעולם בכתף בעבר ולא שום פגיעה ) בנוסף נראה קרע ארטיקולרי בעובי חלקי בגיד האינפרה ספינטוס במימדים של 7 מ"מ על 1.3 ס"מ בתוך דפקט גרמי על שם היל זקס . עוד נראה קרע ללא עדות ברורה קרע בלברום בבדיקה לא ארטרוגרפית זו . ושיש עיבוי של הקפסולה התחתונה שיכול להיות כתוצאה מקרע של הליגמנט הגלנו הומרלי קידמי בעבר (מזכיק בעבר לא הייתה שום פגיע/כאב או משהו אחר הקשור לכתף.) זה נראה הרבה ממצאים ששום דבר מהם לא מובן גם מביקורים אצל אורטופדים האבחנה הייתה סינית ולא מובנת תאכלס מה יש איך וכמה קרעים אם בכלל מופיעים בבדיקה זו . אשמח לתשובה ד"ר ברורה על קצה המזלג שתוכל להכווין אותי תודה מראש .. בנוסף לציין שאני סובל מכאבים מטרידים שבאים והולכים בכל תנועה אפשרית של היד כולל בהרמת דברים לא כבדים . שאלה נוספת אם וכאשר אני ניגש היום לעוד מ.ר.י יכולה להיראות החמרה של הקרע/ים או ההפך ודווקא תראה החלמה זה אפשרי ? (לציין שלא ביצעתי שום טיפול עד העת הזו על אף שלפי אורטופד מומחה שמטפל בי פרטי מרגע הפגיעה ועד היום אני כן בשלב כלשהו אצטרך ניתוח אבל כרגע אפשר להסתפק גם בזריקות/משככי כאבים כשכואב ממש .הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שבר עצם הבריח+קרע בגיד
דר' ירון סלע 06/09/2020 | 14:13שלום רב דוד, ותודה על פנייתך ! פנייתך רוויה במידע ויש קושי רב להתייחס לגופו של מקרה ללא בדיקה מעמיקה של הכתף שלך ומעבר על בדיקת ה MRI יש המלצה לבצע בדיקת MRI ארתרו על מנת לראות היטב את המרכיבים התוך מפרקיים כדוגמת הלברום והרצועות. במידה והמומחה כתף שבדק אותך, מצא לנכון, לשלוח לבדיקה חוזרת ולהשוותה לבדיקה המקורית, אני ממליץ לבצע בדיקת ארתרו. מאד חשוב להשוות את "ישן" ל"חדש" על מנת להדגים דינמיקה. חיובית או שלילית. אשמח לעזור ברמה האישית. לשם כך אזדקק לבדוק אותך, וכך תוכל לקבל את חוות דעתי בנושא הכתף שלך. ברמת הפורום אינני יכול לספק את מבוקשך. אני זמין באתר זה או באתרים אחרים ברשת. שאלת מספר שאלות חשובות, אך התשובה לכולן זהה - כשאבדוק אותך ואעבר אל החומר ההדמייתי שבוצע, אוכל לייעץ לגופו של מקרה ולא להטעותך (חלילה וחס). בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
שבר עצם הבריח+קרע בגיד
דוד 06/09/2020 | 20:50ברור ברור, רק רציתי לדעת את משמעות הממצאים הקיימים בשפה שאוכל להבין .. וכמובן שאעשה את הבדיקה שהמלצת לי בלי קשר ואגיע אליך (דרך מכבי או פרטי) על מנת שתפענח לי מול שני הבדיקות , אבל מהממצאים הללו על פניו אולי בקצרה מה זה אומר אני בכל זאת אשמח כי אני באוויר בקטע של הידע על כך . ולגביי ה"חדש" "ישן" הכל חדש כי מעולם לא הייתה לי בעיה שום בעיה בכתף לא מכה ולא שום דבר דומה שאפשר לקשר אפילו לא מכה תנועה או כל דבר אחר שהיה קרוב לשם .הוסף תגובה
-
שבר עצם הבריח+קרע בגיד
דוד 07/09/2020 | 08:43*אם הכוונה של הבדיקה הייתה חומר ניגוד אז אכן הבדיקת מ.ר.י שבוצעה היא כרית מסובבת ו : עם דיכוי שומן ו-T1 עם דיכוי שומן לפני ואחרי הזרקת גדוליניום .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בדיקת MRI ארתו
דר' ירון סלע 08/09/2020 | 12:02אמת לאמיתה, בדיקתMRI I ארתרו מבוצעת עם הזרקה של חומר ניגוד. במידה והבדיקה הראשונה של MRI בוצעה עם הזרקה, זה מצוין וכך יהיה ניתן להשוותה בצורה אמינה, לבדיקת MRUI ארתו החדשה שאתה מיועד לבצעהוסף תגובה
-
-
שימוש במתלה לאחר ניתוח
מאיר 08/09/2020 | 10:20שלום, עברתי ניתוח ארתוסקופיה כתף לפני חמישה ימים לתיקון לברום והייל זקס. התחלתי השבוע פיזיוטרפיה והפיזיוטרפיסט אמר לי להוריד כבר את המתלה ליד בבית, למרות שבפרוטוקול כתוב אחרת, ושכשאני בלי המתלה זה כואב לי מאד כרגע(מעדיף כמעט ולא לקחת משככים), מה דעת הד"ר בנושא? מבחינת נהיגה, האם אפשרי לנהוג לאחר הניתוח?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שימוש במתלה לאחר ניתוח
דר' ירון סלע 08/09/2020 | 11:55שלום רב מאיר ותודה על פנייתך ! נא ליישם אך ורק את המלצות והוראות המנתח. יש להתייעץ עם המנתח ולעדכן אותו במידה ונותן שירות רפואי אחרת ממליץ על שיקום שונה מאשר נתן המנתח. אני ממליץ לך לעדכן את המנתח על המידע שסיפקת לי ולהקשי להנחיותיו. זו הדרך הבטוחה ביותר למנוע נזק מיותר לכתף. בנושא נהיגה. לא ניתן לנהוג עם מקבע כתף, זה מסוכן ואינך מבוטח כמובן, אם חס וחלילה, אתה מעורב בתאונה. ולכן, נא להימנע מנהיגה עם מקבע כתף. כמובן, שוב, עליך להתייעץ עם המנתח בנוגע למועד חזרה לנהיגה. בריאות שלמה ובהצלחה !הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
פריקת כתף
-
בלט דיסק
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
איחוי מפרק
-
יישור שיניים שקוף
-
בדיקות קשורות
-
תרבית נוזל סינוביאלי
-
בדיקת ויטמין D
-
מונחים קשורים
-
דיסק, דיסק בין חולייתי
-
פילאטיס
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםהלוקס ולגוס (עצם בולטת)- אורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום הלוקס ולגוס ניתן להתייעץ עם צוות פיט סטפ פרו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הלוקס ולגוס (עצם בולטת)- ...פורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםמדרסים
בפורום מדרסים ניתן להתייעץ עם אורתוטיסט שמואל להב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מדרסיםפורוםדיקור סיני וכאבי גב
בפורום דיקור סיני וכאבי גב ניתן להתייעץ עם מר תום רוטנברג, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור סיני וכאבי גב
ד"ר ירון סלע
פיט סטפ פרו
ד"ר בתיה יפה
תום רוטנברג