פורום כאבים בכתף ובמרפק - עמוד 73
ד"ר ירון סלע
ד"ר ירון סלע, מומחה בכירורגיה אורתופדית ומומחה בכירורגיה של כף היד. בעל תת התמחות בתחום הכתף והמרפק.
ד''ר סלע הוא מנהל שירות כף היד ומרפק במרכז הרפואי האוניברסיטאי הלל יפה, כרופא כירורג אורתופד בכיר.
ד''ר סלע מקבל מטופלים דרך "המרכז הרפואי רמת אביב" - המרכז לכירורגיה ורפואה התערבותית, המספק שירותי רפואה פרטית ברמה הגבוהה ביותר. במרכז עובדים מיטב הכירורגים, כולם מנתחים בכירים ומנהלי מחלקות בבתי החולים המובילים בישראל.
ב"מרכז הרפואי רמת אביב" סטנדרטים אתיים ומקצועיים גבוהים, ציוד חדשני ושיטות ניתוח מתקדמות בעולם המערבי. המרכז מעניק מענה אישי עבור המטופלים ודואג ללוות את המטופל לפני, בזמן ולאחר הניתוח.
קביעת תור ב"מרכז הרפואי רמת אביב" - 054-3439454, 053-5322168
ד"ר ירון סלע מנהל פורום "כאבים בכתף ומרפק באתר
תחומי עניין:
• שברים, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה - אזור הכתף, מרפק וכף היד
• תסמונת תעלה קרפלית, תסמונת תעלה קוביטלית ותסמונות לחץ על עצבים אחרים
• שיחרור אצבע הדק, טיפול בתסמונות תפס ותסמונות דלקתיות של גידים
• פגיעות רצועתיות ופגיעות ספורט ביד,במרפק ובכתף
• ארטרוסקופיות של הכתף,מרפק שורש היד והאגודל
• טיפול ניתוחי ולא ניתוחי בשחיקת סחוסים ודלקות מפרקים ביד/מרפק/כתף- כולל קיבועים והחלפות מפרקים
• מכלול הבעיות המולדות והנרכשות של הגפה העליונה בילדים
• מיקרוכירורגיה של הגפה העליונה
• תיקון קרעים בגידיי השרוול המסובב בכתף ותיקון אי יציבות בכתף
• שחזורים מורכבים של הגפה העליונה
תחומי מחקר:
קרעים בגידי השרוול המסובב בכתף, החלפות גידים בכתף, שחיקה סחוסית בבסיס האגודל, בעיות רצועתיות במרפק, פגיעות ספורט במרפק, שברי רדיוס דיסטלי, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה.
מרפאות:
מרפאת יועצים רמת אביב, רחוב אינשטיין 40, קומה 3 מעל קניון רמת אביב טלפון: 0737028834
מרפאת יועצים ב- BEST MEDICAL, רחוב יהודי פקיעין 1, מרכז מסחרי "שערי חדרה", בחדרה טלפון: 0737028834
מרפאת ייעוצים, מרכז מסחרי לב הפארק, רחוב רבקה גובר 5, רעננה טלפון: 0737028834
מרפאת ייעוצים רפואיים - אורתופדיה כתף, מרפק, וכירורגית כף היד - רחוב קהילת וילנה 39, רמת השרון. טלפון: 0737028834
מרפאה לאומית, הבנים 14, הוד השרון טלפון: 0737028834
מאמר: תן כתף, אבל בזהירות: פציעות במסובבי הכתף
-
פענוח אולטסאונד בשוק הרגל
דודי 03/10/2020 | 19:56עע שלום ד"ר. לפני שבוע נפלתי ונחבלתי בשוק. אחרי כשעה החלה נפיחות גדולה מאוד וכאבי תופת, ללא יכולת ליישר את הרגל או לדרוך. צילום שלל שבר. אחרי כיום עם חבישה ביום ושינה בלילה ברגל מורמת, ירדה הנפיחות אך לא נעלמה, הכאבים פחתו אך עדיין קיימים, בעיקר בהליכה או בקימה לאחר שכיבה ממושכת. הופניתי לבירור אולטסאונד בחשש לקרע בשריר שתוצאותיו: "בשכבה התת עורית הודגם נגע היפואקואי מעורב, לא מוגדר היטב בגודל 14*77 מ"מ. הודגם טשטוש שומן תת עורי מסביב, הממצא תואם המטומה ישנה בשלבי התארגנות ". מה זה אומר מבחינת החשש לקרע בשריר, ומבחינת הטיפול המומלץ? מבחינת פעילות: עמידה הליכה, ריצה וכו׳ - מה מותר/רצוי/אסור לי לעשות? תודה מראש דוד ליבוביץהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
פענוח אולטסאונד בשוק הרגל
דר' ירון סלע 10/10/2020 | 11:21שלום רב דודי, ותודה על פנייתך ! נא העתק את שאלתך ושלח אותה בשנית לפורום הנכון באתר. פורום זה עוסק בכתף/מרפק. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
התייעצות בנושא גמישות יתר בכתף שמאל
ימית 29/09/2020 | 00:40גמישות יתר בכתף שמאל ברמה שברגע שאני עושה תנועה עם היד הכתף יוצאת לבד מהמקום בו היא אמורה להיות זה יוצא כאבים לאורך כל היד מהכתף ועד קצוות האצבעות מה עלי לעשות ? יש דרך לסדר את זה ? או רק ניתוח ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
התייעצות בנושא גמישות יתר בכתף שמאל
דר' ירון סלע 30/09/2020 | 13:31שלום רב ימית ותודה על פנייתך ! אשמח לעזור באופו ישיר, אך לשם לכך ימית, עלינו לתאם פגישה. חשוב מאד לבצע בדיקה גופנית לכתפיים. האם יש לך גמישות יתר בכל המפרקים. במידה וכן, אסטרטגיית הטיפול שונה ממצבים בהם אין גמישות יתר במפרקים. האם הפריקות "וולנטריות" ויזומות על ידך או מקריות וללא כוונה. האם היה אירוע חבלתי בעבר ? האם יש בעיות רפואיות אחרות ברקע? (מה המצב הרפואי הכללי) מה גילך ועיסוקך בשגרה ? עבודה פיזית? פעולות ספורטיביות "מסכנות כתפיים" ... וכו' וכו'. בריאות שלמה ימית. כפי שאת רואה, יש הרבה נושא לבירור, והכי הכי חשוב, הבדיקה הגופנית. רק לאחר מכן, יוצאים במסקנות והמשך בירור. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
כאב בזרוע
חן 22/07/2020 | 22:53היי יש לי מזה זמן מה לפעמים כאבים באצבעות בידיים ולעתים נדירות גם זרמים באצבעות בידיים (יד ימין). מזה הרבה זמן יש לי חולשה ביד ימין עצמה בפעולות פשוטות כמו הורדת האנדברקס באוטו.. פתיחת דברים , הרמת נשק במטווחים(אני חיילת) וכו. חשוב לי לציין שיש לי כבר שנה ומשהו כאבים הולכים ובאים מדי פעם בזרוע ימין והם גורמים לי לחולשה ביד באותו רגע גם כן. הפנו אותי לאורטופד ולניורלוג לאורטופד שכחתי לציין את העבודה של הכאב בזרוע שהוא בעיקר מפריע לי כי באותה תקופה שהייתי אצלו, היה לי יותר נראה חשוד הכאבים באצבעות .. והוא אמר שבכף היד הכל תקין. הניורלוג שלח אותי לבדיקת emg ולmri מוח שלהם אני מחכה לבדיקה. רציתי לשאול האם זה לא טוב שלא אמרתי לאורטופד על הזרוע?? אולי הבעיה היא אורטופדית ולא ניורלוגית??? וגם האם בדיקת emg אכן קשורה לזרוע כדי שאוכל לדעת אולי זה משהו של מערכת העצבים בזרוע ולא אורטופודי? תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב בזרוע
דר' ירון סלע 23/07/2020 | 12:28שלום רב חן, ותודה על פנייתך ! ללא ספק יש לבצע בירור בכמה כיוונים. יתכן מקור צווארי- ולשם כך ייעוץ מומחה עמוד שדרה (ניתן לדון בפורום עמוד שדרה באתר זה). יש לבצע במינימום צילום צוואר ולעתים מבקשים גם CT צוואר או MRI צוואר ( בהתאם לבדיקה גופנית והחלטת המומחה ). יש לדון עם מומחה כף היד (יש פורום כף היד באתר זה...) בנוגע לבעיות עצביות פריפריות כמו לחץ על עצב מדיאני בתעלה קרפאלית או לחץ אולנרי במרפק או בעיות אחרות. יש מקום לבדיקה גופנית יסודית לאורך כל היד על מנת לנסות ולמקד את הבעיה. פעמים רבות, יש לזכור, יתכן פתולוגיות בכמה מקומות שונים. מצב ההופך את התמונה למורכבת יותר ומאתגרת יותר. כמו כן, נוירולוג בודק בעיות בראש בין השאר. ולכן ה MRI מוח. בדיקת EMG חשובה מאין כמוה, ועליך לבקש EMG מהצוואר הכולל שורשי עצבים ולאורך היד הימנית לרבות עצבים פריפרים כפי שהוסבר מעלה. באשר לכאב בזרוע, יתכן והוא קשור לבעיה העצבית, או בהקשר אחר כמו בעיות בכתף - לדוגמה דלקות או קרעים בגידים בכתף עלולים להקרין לזרוע. אסכם ואומר שבדיקה גופנית יסודית תאיר ותבהיר חלק מהדילמות. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
היי
חן 23/07/2020 | 20:25הייתי בבדיקת הemg . התוצאות יצאו תקינות(עשו לי בדיקה לאורך היד וכף היד אבל לא עשו לי בצוואר כפי שציינת). אם אפילו לדייק את מה שכתבתי לך בפוסט הקודם, עיקר הכאב הוא בשריר הדו ראשי.. כדאי ללכת שוב לאורטופד?הוסף תגובה
-
בנוסף
חן 23/07/2020 | 20:28יש לציין שהנוירולןגית נתנה לי גם mri צוןאר אך הצבא ביטל לי את התקציב עבורו.. ולא אישר לי את הבדיקה ולצערי אני רואה לפי הדברים שכתבת שדווקא הוא חשוב מאוד.. יותר מההקשר של המוח בסיפורהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בבייספס
דר' ירון סלע 23/07/2020 | 20:31במידה ולא בוצעה בדיקת מומחה כתף עד היום, אני ממליץ גם להיבדק על ידי מומחה כתף. בהצלחה !הוסף תגובה
-
הייתי אצל מומחה זרוע
חן 29/09/2020 | 23:55היי, הייתי שוב אצל אורתופד מומחה זרוע, עשה לי רנטגן ואמר שהכל תקין. הרופאה בצבא נתנה לי פיזיותרפיה ביד ומקווים שזה יעזור. אני עדיין חוששת שזה לא יעזור כי זה כאבים שמקרינים לי בזרוע ובכף היד ויש לציין שגם אני סובלת מכאבי גב לפעמים . בדיקות צוואריות לא עשו לי כללהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עדכון בדיקת EMG
דר' ירון סלע 30/09/2020 | 13:23שלום רב חן, ותודה על העדכון. בהחלט כן. נא להיבדק בשנית. עבר זמן רב ויתכן שינויים בממצאי הבדיקה. כמו כן, חשוב לבדוק את הצוואר. יש לבקש EMG כולל שורשי עצבי הצוואר. ויש להיבדק עם הדמייה רלוונטית לצוואר לפי הנחיית נוירוכירורג או אורתופד עמוד שדרה. בהצלחה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
MRI צוואר
דר' ירון סלע 30/09/2020 | 13:24בהחלט נכון. מומלץ לבצעו בכל מקרה. בהצלחה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאמור, כדאי לבצע בדיקות עמוד שדרה
דר' ירון סלע 30/09/2020 | 13:25חבל שלא בצעו, נא להיבדק על ידי מומחה עמוד שדרה כולל בדיקות שהוא ימליץ לצוואר וגב עליון. בהצלחה !הוסף תגובה
-
-
כאבי כתפיים
דליה 28/09/2020 | 15:07סובלת מאוד מכאבים - באוגוסט במרפאת כאב תל השומר הזריקו לי סטרואידים תחת שיקוף מאז עשיתי המון צילומים לפני שבוע רופא ראומטלוג נתן לי כדורי פרמידינוזון האמת זה התחיל להקל על הכאבים השאלה שלי :ביום חמישי שוב במרפאת כאב יש לי הזרקה שניה האם אני צריכה ללכת למרות הכדורים? אני לוקחת 10 מג ביוםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבי כתפיים
דר' ירון סלע 28/09/2020 | 15:10שלום רב דליה, ותודה על פנייתך ! דליה, קשה לענות לך על שאלתך החשובה, מבלי לדעת מה האבחנה ומה המקור לבעיה הכרונית בכתפיים. מה המידע שניתן לך עד כה? האם נבדקת על ידי מומחה כתף שסיפק לך אבחנה ? טיפול בכאב מאד חשוב. אך חשוב לא פחות לשאוף לאבחנה ברורה ולנסות לתת מזור בהתאם. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
כאבי כתפיים
דליה 29/09/2020 | 12:05תודה על התשובההוסף תגובה
-
-
ממיצאים מאולטרסאונד כתף
רויטל 22/09/2020 | 17:56שלום רב דר סלע, עברתי בדיקה בעקבות כאבים בכתף ובזרוע העליונה.הממצאים הראו נוזל היפראקואי לאורך גיד הביצפס , הסתיידויות רבו וקטנות בגיס האס ציסטי וקורטקס ראש ההומרוס מודגם לא סדיר. אני בת 62 ומורה ליוגה. האם מומלץ להפחית תנועתיות באזורים אלו. לחזק בתרגילים? ובאופן כללי מה הטיפול הכי שמרני שניתן לעשות? תודה רבה רבה ושנה טובה, רויטלהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ממצאי אולטרסאונד כתף
דר' ירון סלע 23/09/2020 | 08:13שלום רב רויטל, ותודה על פנייתך ! כמובן, מומלץ להיבדק על ידי מומחה כתף, על מנת לקבל טיפול מותאם אישית. הדיון כאן תאורטי בלבד ויש סכנה בלקיחת המלצות תאורטיות ולממשן לגופו של מקרה ללא בדיקה גופנית יסודית. יש לבצע צילום רנטגן בנוסף ל US על מנת לקבל תמונה "גרמית" טובה יותר. יש לשקול טיפול בפיזיותרפיה לכתף, רפואה משלימה פעמים רבות נותנת מזור (מאד סובייקטיבי...), נוגדי דלקת פומיים במידת הצורך. מניעה מניעה מניעה ! בהתאם לבדיקה המומחה כתף, תקבלי הנחיות ברורות ממה להימנע משגרת חייך. לעתים זריקה מקומית היא ה"טיל מונחה מטרה" לו את כה זקוקה ובמיידיות מקבלים הקלה משמעותית בסימפטומים (לטווח ארוך או קצר, תלוי מקרה...). ועוד כהנה וכהנה. אשמח כמובן לעזור ישירות, לאחר פנייתך הישירה אלי. בריאות שלמה, שנה טובה וחתימה טובה !הוסף תגובה
-
-
פריקת כתף
דוד 20/09/2020 | 22:22שלום! הבן שלי כיום בן 17 פרק את הכתף לראשונה בשנת 2016 עד 2019 פרק מספר פעמים נוספות את הכתף בדיקת mri גילתה קרע בגודל 12מ"מ לאחר 8 חודשים ביצע פעם נוספת mri שהראה מוקד על שם היל זקס בגודל 17מ"מ אפשר. הסבר? האם הניתוח נכשל?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
פריקת כתף
דר' ירון סלע 22/09/2020 | 11:50שלום רב דוד, ותודה על פנייתך ! אני מבין שבנך עבר ניתוח. כמובן שיש לדון על המנתח על הממצאים. האם היו פריקות חוזרות לאחר הניתוח ? במידה וכן- חשוב ביותר שהמנתח ידע מזה. מדוע בוצע MRI חוזר לאחר הניתוח. מה היתה האינדיקציה ? כאשר יש פריקות חוזרות ובעיית יציבות בכתף, יש לרוב נזק בלברום (קרע) ובראש ההומרוס (עצם הזרוע) יש שקע - סוג של שבר דחיסה על שם היל זקס. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
כאבים בכתף ימין
אלונה 20/09/2020 | 23:29שלום. בתחילת החודש היו לי כאבים מאוד חזקים בכתף הימנית הלכתי למיון עשות לי צילום לא אמרו משהו מיוחד אמרו לי לחזור לרופא רופא המשפחה שלח אותי לעשות אולטסאונד הכל נראה תקין חוץ מ נוזל בפרק של הכתף לא הודגם אציין שאני בת 29 ללא חבלות. אתה יכול להגיד לי בבקשה מה זה יכול להיות ומה הטיפול?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בכתף ימין
דר' ירון סלע 22/09/2020 | 11:37שלום רב אלונה, ותודה על פנייתך ! קשה לומר בוודאות ללא בדיקה גופנית. אשמח לראות את ממצאי הצילום ופענוח ה US אני שומח רק על ההמצאים בבדיקה,ולא על החלפת אחרים... אשמח לעזור לך באופן ישיר, אך לשם כך עלינו לתאם פגישה. אני זמין באפיקים השונים לתקשורת מחוץ לפורום. יתכן שלל גורמים לכאבי כתף לרבות כאבים המוקרנים מאזורים אחרים בגוף, או כאבים ממקור של גידים/רצועות/סחוסים ועוד בתוך מפרק הכתף. יש לשלול את רוב הכיוונים האפשרים על ידי בדיקה גופנית יסודית לכתף. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
לאחר MRI אשמח לתגובתך
יהודה 18/09/2020 | 18:10להלן תוצאות סריקה בתהודה מגנטית של כתף ימין: הסריקה בוצעה בטכניקת TSE, FFE ,בשקלול SPIR, DUAL, T2, T1 ,במישור קורונלי, סאגיטלי ואקסיאלי. התוויה: הערכת נזק לשרוול המסובב. השוואה: אין. ממצאים: שינויים ניוונים מתונים במפרק האקרומיו-קלביקולרי. נוזל יתר בלתי אחיד בכמות בינונית במפרק, מתמזג עם הנוזל בבורסה הסוב-אקרומיאלית. מודגם קרע עובי מלא ולכל רוחב של גידים ה- SSP וה- ISP עם רטרקציית גדם הגידים כ- 4 ס"מ ואטרופיה משמעותית של השרירים. עיבוי משמעותי ואותות חריגים דיפוזים במרקם גיד ה- SSC ,אין לזהות קרע מוגדר/ניתוק. הידקקות משמעותית עם רושם לקרע כמעט מלא של גיד הביצפס הארוך. דילול דיפוזי של הסחוס המכסה במדור הגלנו-הומרלי בליווי זיזים גרמיים מתונים בשולי המדור. שינויים היפראוסטוטיים ובצקת לשדית סביב התעלה הביציפיטלית. לא הודגמו קווי שבר או אוסטאונקרוזיס. בסיכום: קרע מסיבי ישן בשרוול המסובב עם נזק ניווני/שחיקתי נלווה מגוון כמתוארהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
MRI
דר' ירון סלע 18/09/2020 | 18:20שלום רב יהודה,ותודה על פנייתך ! אשמח לשאלה ברורה יהודה ולא רק העתקת פענוח בדיקה. אשמח לפירוט על מצבך הרפואי הכללי ורקע רפואי של הכתף. ככל שתשקיע ותפרט, אוכל להבין מה הבעיה, ולהשקיע ולפרט תשובתי בהתאם. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
שלום לך...אשמח לחוות דעתך בעניין כאבי כתףלאחר MRI השבוע
אורן 19/09/2020 | 07:54המשך; מאז הנפילה אני סובל מכאבים בכתף,עשיתי US ונתגלו ממצאים כלשהם וכעת ה MRI הזה.את האמת שהכאבים פחתו ורק בשכיבה במיטה ישנה אי נוחות בכללי. האורטופד שלנו הפחיד אותי עם ניתוח ולפי תוצאות הבדיקה הזה אני רואה שהניתוח אולי יירד מהפרק האמנם?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בעניין כאבי כתף לאחר MRI
דר' ירון סלע 19/09/2020 | 18:04שלום רב אורן, ותודה על פנייתך! אורן אינני מבין מה החלק הראשון של פנייתך, כשאתה מציין "המשך". האם אתה "יהודה" מהפנייה הקודמת ? על מנת שאוכל לנסות ולעזור, עלי להבין את הבעיה הרפואית ואינפורמציה ברורה ומסודרת. תודההוסף תגובה
-
אכן כן אני אורן יהודה בן 72...
יהודה 20/09/2020 | 08:22נפלתי לפני חודשיים בבית..ומאז כאבי כתף שהלכו ונחלשו עם הזמן.הקרע המדובר בוף תוצאת הבדיקה הוא מנפילה קודמת לפני כחמש שנים. תודה לך על ההקשבה..ובכל זאת מה דעתך על תוצאת ה MRI שנה טובההוסף תגובה
-
-
כאבים בכתף שמאל אחרי תנועה לא נכונה עם משקולת
יואב 15/09/2020 | 14:17היי, אני בן 22, אורח חיים ספורטיבי מתאמן בחדר כושר לא מעט זמן, ולפני שבועיים בערך עשיתי תרגיל דחיקה כלפי מעלה עם משקולת, במהלך הסט הרגשתי שהכתף שלי נסוגה אחורה ומיד זרקתי את המשקולות והפסקתי את האימון, זה לא היה במפרק אלא יותר הרגשה בשריר שמשהו קרה. למחרת קמתי עם כאבים נוראיים, תחושה של חוסר יציבות וכאב כללי והגברתו בעיקר בהנפת יד למעלה ולאחור. עשיתי בדיקת רנטגן וUS שניהם יצאו תיקנים. הכתף עדיין כואבת אך הכאב פחת, ועדיין במנחים מסוימים זה כואב מאוד, מה זה יכול להיות אם הבדיקות יצאו תקינות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בכתף שמאל אחרי תנועה לא נכונה עם משקולת
דר' ירון סלע 19/09/2020 | 18:21שלום רב יואב, ותודה על פנייתך ! בשלב הראשון יואב, אנא הורד פעילות מאומצת עם הכתפיים. ניתן לקחת משככי כאב ונוגדי דלקת פומיים ובמידה ואין הטבה, לשקול זריקה מקומית. מומלץ להיבדק על ידי מומחה כתף. יתכן, ויהיה מקום לשקול בדיקת MRI ארתרו, במידה ולא תהיה הטבה לאורך זמן. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
כאבים בכתפיים מזה כמה שנים ללא עדות לקרעים בגידים
שרון 15/09/2020 | 19:03שלום, אני סובלת כאבים חזקים בכתפיים מזה כמה שנים, לאחרונה שלחו אותי לUS כתפיים ואלי הממצאים, אשמח להסבר א.ס כתפיים * אין בידיי צילומי רנטגן מעודכנים של כתפיים ROTATOR CUFF SYNDROME Bi-Lateral * US כתף ימין ======= הבדיקה מבוצעת תוך כדי השוואה עם הכתף השנייה . נוזל היפראקואי, מכיל חלקיקים אקוגניים צפים לאורך גיד הביצפס ו בבורסות . גידים סובסקפולריס, סופראספינטוס ,ואינפראספינטוס נראים שלמים, מכילים הסתיידויות אמורפיות בודדות ACJ הודגם תקין . קורטקס ראש ההומרוס מודגם סדיר . . US כתף שמאל ======= הבדיקה מבוצעת תוך כדי השוואה עם הכתף השנייה . נוזל לאורך גיד הביצפס ובבורסות בכמות קטנה . מכיל הסתיידויות אמורפיות בודדות עדינות . גידים סובסקפולריס,,ואינפראספינטוס נראים שלמים . הגיד ה - SST מעט מעובה, במרקם לא אחיד, לא נצפה קרע . ACJ - תפליט שינויים ארטרוטיים קורטקס ראש ההומרוס מודגם סדיר . סיכום : סיבת ההפניה: ממצאים: סימנים של HADD תודה ושנה טובההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בכתפיים מזה כמה שנים ללא עדות לקרעים בגידים
דר' ירון סלע 19/09/2020 | 18:19שלום רב שרון, ותודה על פנייתך! הממצאים המתוארים יכולים להתאים לתלונות על כאב דו צדדי בכתפיים זמן רב. עושה רושם שישנם שינויים שחיקתיים במרכיבים שונים בכתפיים שלך בשילוב עם הסתיידויות. אשמח לדעת גילך (בגילאים מסוימים ממצאים מסוג זה, יותר שכיחים מגילאים אחרים...) כמו כן, אשמח לדעת את ממצאי הבדיקה הגופנית ומה הטיפול שבוצע עד כה. מומלץ לבצע צילום רנטגן בנוסף לUS. האם נבדקת על ידי מומחה כתף ? בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
אוסטאופניה
-
בורסיטיס
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ניתוח ארתרוסקופיה של הכתף
-
פיזיותרפיה
-
בדיקות קשורות
-
בדיקת MRI
-
אנדוסקופיה
-
מונחים קשורים
-
אוסטאוכונדריטיס דיסקנס
-
איחוי
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםדיקור סיני וכאבי גב
בפורום דיקור סיני וכאבי גב ניתן להתייעץ עם מר תום רוטנברג, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור סיני וכאבי גב
ד"ר ירון סלע
ד"ר בתיה יפה
תום רוטנברג