פורום כאבים בכתף ובמרפק - עמוד 75
ד"ר ירון סלע
ד"ר ירון סלע, מומחה בכירורגיה אורתופדית ומומחה בכירורגיה של כף היד. בעל תת התמחות בתחום הכתף והמרפק.
ד''ר סלע הוא מנהל שירות כף היד ומרפק במרכז הרפואי האוניברסיטאי הלל יפה, כרופא כירורג אורתופד בכיר.
ד''ר סלע מקבל מטופלים דרך "המרכז הרפואי רמת אביב" - המרכז לכירורגיה ורפואה התערבותית, המספק שירותי רפואה פרטית ברמה הגבוהה ביותר. במרכז עובדים מיטב הכירורגים, כולם מנתחים בכירים ומנהלי מחלקות בבתי החולים המובילים בישראל.
ב"מרכז הרפואי רמת אביב" סטנדרטים אתיים ומקצועיים גבוהים, ציוד חדשני ושיטות ניתוח מתקדמות בעולם המערבי. המרכז מעניק מענה אישי עבור המטופלים ודואג ללוות את המטופל לפני, בזמן ולאחר הניתוח.
קביעת תור ב"מרכז הרפואי רמת אביב" - 054-3439454, 053-5322168
ד"ר ירון סלע מנהל פורום "כאבים בכתף ומרפק באתר
תחומי עניין:
• שברים, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה - אזור הכתף, מרפק וכף היד
• תסמונת תעלה קרפלית, תסמונת תעלה קוביטלית ותסמונות לחץ על עצבים אחרים
• שיחרור אצבע הדק, טיפול בתסמונות תפס ותסמונות דלקתיות של גידים
• פגיעות רצועתיות ופגיעות ספורט ביד,במרפק ובכתף
• ארטרוסקופיות של הכתף,מרפק שורש היד והאגודל
• טיפול ניתוחי ולא ניתוחי בשחיקת סחוסים ודלקות מפרקים ביד/מרפק/כתף- כולל קיבועים והחלפות מפרקים
• מכלול הבעיות המולדות והנרכשות של הגפה העליונה בילדים
• מיקרוכירורגיה של הגפה העליונה
• תיקון קרעים בגידיי השרוול המסובב בכתף ותיקון אי יציבות בכתף
• שחזורים מורכבים של הגפה העליונה
תחומי מחקר:
קרעים בגידי השרוול המסובב בכתף, החלפות גידים בכתף, שחיקה סחוסית בבסיס האגודל, בעיות רצועתיות במרפק, פגיעות ספורט במרפק, שברי רדיוס דיסטלי, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה.
מרפאות:
מרפאת יועצים רמת אביב, רחוב אינשטיין 40, קומה 3 מעל קניון רמת אביב טלפון: 0737028834
מרפאת יועצים ב- BEST MEDICAL, רחוב יהודי פקיעין 1, מרכז מסחרי "שערי חדרה", בחדרה טלפון: 0737028834
מרפאת ייעוצים, מרכז מסחרי לב הפארק, רחוב רבקה גובר 5, רעננה טלפון: 0737028834
מרפאת ייעוצים רפואיים - אורתופדיה כתף, מרפק, וכירורגית כף היד - רחוב קהילת וילנה 39, רמת השרון. טלפון: 0737028834
מרפאה לאומית, הבנים 14, הוד השרון טלפון: 0737028834
מאמר: תן כתף, אבל בזהירות: פציעות במסובבי הכתף
-
mri ארטרו מצב לאחר ניתוח
נועם 14/08/2020 | 15:56שלום רב יש לי מספר שאלות: אני בן 34 עם המון פריקות כתף מאז הצבא מעל 20 במספר אפילו בפעילויות הכי בסיסיות. עברתי ניתוח ראשון ב 2009 בנקרט עם עוגנים לייצוב הכתף וניקון הקרע slap של הלברום לאחר שני וחצי ברקתי אותה שוב כשלבשתי חולצה. ב 2013 בדיקת MRI הודגם קרע בלברום הקידמי והמשך קרע של לברום עליון דךשפ כמו כן הודגם נזק ע"ש hill sachs ונזק לגלנואיד הגרמי הקידמי anterior straight glenoid. הניתוח השני LATARJET . במהלך הניתוח זיהוי נזק לברלי קדמי נרחב עם חסר עצם בקדמת הגלאנואיד נזק היל זקס גדול engagion בעת אבדוקציה וסיבוב חיצוני. מאז כאבים חזקים שבחצי שנה האחרונה התגברו מאוד והתנועה מוגבלת כאבים בעיקר בלילות או במאמץ קטן. MRI עדכני 8.8.2020 "קושי תכני בביצוע הבדיקה עקב קושי תכני בהזרקהבנוסף בוצע הזרקה של חומר ניגוד תוך ורידי עקב ממצאים בהומרוס ובקלויקטלה" ממצאים: המפרק האקרומיו קלביקולרי נראה עם מעט שינויים היפרטרופיים הגורמים להטבעה קלה של הסופראספינאטוס. אקרומיון מסוג II . גיד הסופרא ספינאטוס ניראה תקין ללא קרע או סמני טרדינוזיס השטחה באספקט העליון אחורי של ראש ההומרוס מתאימה לשבר על שן היל זקס בינוניץ מצב לאחר ניתוח לטרז'ה קשה לדון לגבי איכות הפרגמנט בבדיקה זו. קשה לדון לגבי הלברום באזור הקידמי גיד הביצפס מודגם בחריצו המשכי. נראה שישנו SLAP הנמשך ללאברום האחורי ללא פגיעה בסחוס הגלנו הומרלי. לציין אזורי אות גבוה בהומרוס המקורב וכן בחלקה הדיסטלי של הקלויקולה עם האדרה מינימלית באזורים אלו לאחר הזרקת חומר ניגוד, נראה שמדובר בממצאים ישנים יתכן שינויים ציסטיים עם החלמה או אזורים של פיברוס דיספלזיהץ סיכום: בדיקה מוגבלת תכנית חשד לקרע בלאברום האחרוי הנמשך מלאברום עליון. קשה לדון במצב הפרגמנט בבדיקה זו. ככל שניתנן לראות ללא חסר גרמי משמעותי ומדרגה משמעותית לשקילת CT הממצאים הלחיצו אותי מאוד הכל נישמע רע אשמח לתשובה והתייחסות בהקדם כמו כן הדרכה.ייעוץ לגבי המשך טיפול והסבר מה קורה לי בכתףהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
mri ארטרו מצב לאחר ניתוח
דר' ירון סלע 16/08/2020 | 09:49שלום רב נועם, ותודה על פנייתך ! חשוב להיבדק על ידי מומחה כתף. האם אתה במעקב של המנתח ? האם עברת שני הניתוחים באותו מוסד רפואי או שמא, קיבלת חוות דעת נוספת ? כמה זמן עבר מאז הניתוח השני ? מה ממצאי הבדיקה הגופנית נכון להווה ? האם יש עוד פריקות ? האם יש כאב תמידי ? האם סיימת טיפול פיזיותרפי לאחר הניתוח השני? מומלץ לבצע בדיקת CT אשר מדגימה היטב את העצמות ותוכל להראות היטב את המצב הגרמי סביב הגלנואיד כולל תיקון הלטרז'ה שבוצע , ומה המצב עם הקלוויקולה וההומרוס. מומלץ גם לבקש שחזורים תלת מימדיים מהטכנאי ב CT על מנת להדגים היטב את המצב התלת מימדי ולא רק דו מימדי בכתף. בהצלחה רבה !הוסף תגובה
-
מצב לאחר ניתוח
נועם 16/08/2020 | 16:28היי דר תודה רבה על התייחסותך המהירה כמו כן אחרי הניתוח שעשיתי אחרון ב 2013 עשיתי מספר סדרות של טיפולים פיזיוטרפיים שעזרו לי לשפר את טווחי התנועה של הכתף אבל הכאבים אף פעם לא עברו ויתרה מכך רק התגברו. את הניתוח האחרון עשיתי לפניי 7 שנים באסותא רמת החייל ואת הניתוח בנקרט ב 2009 בבית חולים רמב״ם. בחצי שנה האחרונה יש החמרה בכאבים במיוחד בסיבוב חיצוני.. זה החמיר שלבשתי חולצה והזזתי את הכתף לא טוב שמעתי קליק ומאז מאוד כואב. בבדיקה גופנית הגבלה קשה חסר עצבי נמלים כיפוף קדמי 70 מעלות סיבוב חיצוני 10 סיבוב פנימי עכוז. רגישות מעל LHBT .הומלץ לבצע סיטי ושיחזורים במישור הגלנואיד. כמה שאלות: א. מה אומרים השינויים במח העצם הומרוס?? יש מה לדאוג? ב. האם יש טעם לבצע בנוסף גם בדיקת US לכתף בנוסף לסיטי? ג. מה האופציות הטיפוליות שלי? יש אפשרות לטיפול שמרני ללא ניתוח במצב הנ״ל? נוטל פרוסט 3 פעמים ביום ומדבקות של בוטרס שגורמים לי לעייפות רבה ובחילות. האם טיפול של הזרקת פלזה עשירה בתסטיות יכול לעזור? או זריקות של קורטיזול עם חומר הרדמה( קוקטייל)? תודה על התשובות המקצועיות ועל זמנך היקר!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מצב לאחר ניתוח
דר' ירון סלע 17/08/2020 | 07:56תודה על העדכון נועם. א הנושא הגרמי יבדק בצורה יעילה בבדיקת ה CT שתבצע. ב. בדיקת US פחות אפקטיבית מ MRI . במידה וה MRI עדכני , אין הכרח בביצוע US בנוסף. ג. ללא בדיקתך הישירה ,אינני יכול להתייחס לטיפול קונקרטי. "האם טיפול של הזרקת פלזה עשירה בתסטיות יכול לעזור? " - לא הוכח בספ]רות הרפואית כאינדיקציה למצבך. דיפרוספאן עם לידוקאין יעיל לרוב באופן זמני. משך הזמן בו יש הקלה, משתנה מאדם לאדם. יתכן מספר ימין של הקלה או מספר שבועות או מספר חודשים. תלוי דרגת חומרה של הפתולוגיה הבסיסית.הוסף תגובה
-
-
כאבים בכתף
ערן 15/08/2020 | 13:25עברתי ניתוח לפני שנה וחצי היה לי תסמונת הצביטה ועדיין כאבים במאמץ האם הדלקת תעבור יש דלקת עדיין בגידים מה עלי לעשות האם גלי הלם יעזור להסתידות של כתף ימיןהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בכתף
דר' ירון סלע 16/08/2020 | 08:51שלום רב ערן, ותודה על פנייתך ! האם המנתח מודע למצבך ? מה בדיוק בוצע בניתוח ? מה היתה מסקנתו של המנתח? איזה טיפול נוסף קיבלת ? האם היתה הפוגה בכאב לאחר הניתוח לתקופה מסוימת, ולאחריה שבו הכאבים, או שמא, מעולם לא היתה הקלה בכאב? מה עיסוקך ומה העומס הקיים על הכתף בשגרה ? מה האבחנה המדויקת? האם דלקת והסתיידויות או ממצאים נוספים ? האם בוצע MRI לכתף לאחרונה? ועוד שלל שאלות שניתן לשאול... בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
כאבים בכתף
ערן 16/08/2020 | 18:14מנתח אמר שניתוח הצליח אבל עדיין כאבים בהרמת היד ניתוח אמר שהיה עצם והוא שייפף אותה האם יהיה מוגבל בהרמת היד בגלל בניתוח עשיתי אולרסונד מצאו דלקת ב2 גידים האם יש כזה דלקת בגידים כרוני או צריך ניתוח נוסף חושב איך פותרים הבעיה או שלדקת עד שנעלמת אחרי ניתוח לוקח יותר זמן אני עובד בידייםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בכתף
דר' ירון סלע 17/08/2020 | 07:51תודה על העדכון ערן. שאלותיך חשובות ומעידות על המצוקה בה אתה נמצא. אשמח לעזור. אני מניח שאתה יודע שעזרה מצידי אפשרית רק לאחר בדיקה גופנית. אתה מוזמן ליצור קשר ישיר ואישי מחוץ לפורום הקולקטיבסי הזה . יש דרכי תקשורות ישירים איתי, באתר זה ובאתרים אחרים. בהצלחה !הוסף תגובה
-
-
כאבים בכתף ובזרוע
איתן 12/08/2020 | 14:43שלום רב. אני בן 52, מצב בריאותי תקין, משקל 88, גובה 177. באופן פתאומי ולא בעקבות חבלה הופיעו לי כאבים בכתף עם הקרנה לאורך יד שמאל. הכאבים הם במצב שאני מותח את היד ועושה תנועה סיבובית. מן כאב ממושך של כמה שניות שנעלם. עשיתי אולטרסאונד כתף זרוע שמאל במלצת אורתופד. הממצאים: TENDON SUPRASPINATUS - קרע בעובי כמעט מלא 5 מ"מ. קרע נוסף חלקי 2 מ"מ. שאר הדברים יצאו תקינים. הרופא המליץ לי זריקה ופיזיותרפיה. העניין הוא שהזריקה מן הסתם לא מטפלת בבעיה אלא רק בכאבים. יש לי כאב כאמור במתיחות וכו'. יש פתרונות נוספים? תודה מראש.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בכתף ובזרוע
דר' ירון סלע 16/08/2020 | 09:09שלום רב איתן, ותודה על פנייתך ! רק לידיעה, בשכבת גיל של עשור 6-7 לחיים, הממצאים הנ"ל מאד שכיחים. ולרוב ללא חבלה או טראומה ברורה. אינני יודע מה עיסוקך והאם היתה שחיקה ועומס לאורך השנים על הכתף, אינני יודע האם זו היד הדומיננטית או לא, והאם יש פעילות ספורטיבית המסכנת את הכתף לאורך השנים. מידע זה חשוב לאופי ההמלצות לטיפול. האם נבדקת על ידי מומחה כתף או אורתופד כללי ? האם יש הגבלה בטווחי התנועה של הכתף ? האם טופלת בכדורים נוגדי דלקת או מסגרות טיפול אחרות ? כמה זמן קיימות התלונות ? האם הומלץ על בדיקת MRI ? האם בוצע צילום רנטגן על מנת לשלול פתולוגיות גרמיות (עצם וסחוס) בנוסף לבעיות בגידים שתיארת ? האם יש מחלות ברקע כדוגמת סכרת או אלרגיות לתרופות הפחיתות או שוללות אפשרות של זריקה ? לידיעה, הזריקה היא לא משככת כאב בלבד כמו לדוגמה אקמול או אופטלגין... היא יעילה מאד בהפחתת דלקות ממוקדות סביב הקרע בכתף. לרוב לגיטימי (במטופלים מסוימים...) לבצע זריקה חד פעמית או בתדירות של מספר חודשים בין זריקה לזריקה בשילוב עם פיזיותרפיה. הפחתת הדלקת בטרם הפיזיותרפיה מאפשרת פרודוקטיביות ואפקטיביות מוגברים בטיפול השיקומי. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
כאבים בכתף ובזרוע
איתן 16/08/2020 | 16:16תודה רבה לך על התשובה המפורטת. עשיתי רק אולטראסאונד וטרם עשיתי צילומים אחרים. כמו כן טרם קיבלתי זריקות.הוסף תגובה
-
-
כאב בכתף שמאל
מושיקו 15/08/2020 | 19:57שלום, יש לי כאב בכתף שמאל בערך 4 שנים. בתשובת האולטרסאונד היה כתוב התעבות של האיזור הקפסולו- לג מורי של ה- ACJ וסובלוקסציה של הקלויקולה שני ראית זזה בשעת האדוקציה , מתאים לצלקת של נקע קל ללא עדות לקרע. ה-ACL בצורה קמורה, לא מעובה, הסופראספינטוס לא משפיע עליו בשעת האבדוקציה . טנדינוזיס בחלק פרוקסימלי של גיד הבייספס, חלקו היותר דיסטלי ניראה תקין אך הודגם נוזל בכמות בינונית מסביבו. אנטזופטיה בגיד הסובסקפולאריס , הודגמה ארוזים של ראש הומרוס מאחורי חלקו הדיסטלי. אנטזופטיה עם הסתיידות קטנות בחלקו הדיסטלי של גיד האינפרטספינטוס, הגדולה באורך 6מ״מ ובעובי 0.6 מ״מ. ארוזיות קטנות של ה- מתחתGT , אנטזופטיה בגיד הטקס- מינור. טנדינוזיס עם אנטזופטיה בגיד הסופראספינטוס ללא עדות להסתיידות. התעבות קלה של הבורסה תת דלת ואחד, מתאים לבורסיטיס. ובתשובתMR- ARTHROGRAPHY של כתף שמאל, לאחר הזרקת גדוליניום מדולל לתוף המפרק. כמות טובה של החומר הניגודי בתוך המפרק. ללא הדגמת קרע בחברון. הסחוס המכסה שמור. הדגמה תקינה של הגידים המסובבים ושל גיד הביצפס. הרצועות הגלנו- הומרליות שמורות. מרקם ונפח השרירים תקינים. מודגמים שינויים ציסטיים תוך גרמיים קטנים בגבשושית הקטנה. לסיכום נזק כרוני תוך גרמי קל בגבשושית הקטנה, ללא הדגמת ממצאים חריגים נוספים. מה אומרות 2 התוצאות שקיבלי מה אולטרסאונד וה- MRI תודה .הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב בכתף שמאל
דר' ירון סלע 16/08/2020 | 08:48שלום רב מושיקו, ותודה על פנייתך הכוללת העתקת תשובת 2 הבדיקות - US ו MRI. יש הכרח בקבלת מידע על המטופל הכולל את גילו, בריאותו הכללית, הטיפול שבוצע עד כה ומה התלונות ומה הדינמיקה של הבעיה הרפואית. מבלי שיש מידע בסיסי זה, לא ניתן להתייחס. הרי אנו הרופאים, מטפלים בבני אדם ולא בפענוח של תשובות בדיקות עזר. בדיקות עזר נועדו להשלים את התמונה הקלינית הכללית ולחדד אותה. הרי ברור לך מושיקו, שבמידה ואתה בן 12 ואתה סובל 4 שנים ללא טיפול עד כה, ההתייחסות שלי תהיה שונה, מאשר מקרה בו אתה בן 69 וכבר מיצית כל טיפול אפשרי שקיים בספרות הרפואית. נכון לרגע זה, אינני יודע לאיזה משני תרחישי הקיצון שנתתי, אתה שייך... ולא לגופו של מקרה, אתייחס ואומר, שבדיקת MRI ברוב המקרים יעילה יותר וברורה יותר ורגישה יותר מאשר בדיקת US. ולכן מומלץ להתייחס למימצאה ביתר חשיבות. בריאות שלמה מושיקו !הוסף תגובה
-
המשך לכאב כתף שמאל
מושיקו 16/08/2020 | 10:30שלום ד״ר , אני בן 39 מתאמן במשקולות כבר 15 שנים. בחור בריא. עברתי כבר לפני 2 שנים בערך טיפול של פיזיוטרפיה, שלא בדיוק עזר. אפילו לפני שעשיתי את הבדיקות שתיתי כדורים לדלקת וכמובן מנוחה של בערך 4 חודשים מפעילות.כיום אני ממשיך להתאמן כמובן שמניסיון שיש לי אני משתדל לא להעמיס המן תרגילים כגון דחיקה של המשקולות בתרגיל החזה והכתפיים, אבל לפעמים אני לא שם לב לתנועה ואז מרגיש את הכאב. כתבתה תשובה מפורטת וכמובן שאני מודה לך מכל הלב. השאלה שלי מה זה יכול להיות. לפי תשובתMRIהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך לכאב כתף שמאל
דר' ירון סלע 16/08/2020 | 10:45תודה על העדכון מושיקו ! אכן, 15 שנה עומס עם משקולות נותנים אותותיהם.. אני ממליץ לך להימנע מעומס גבוה מעל חגורת הכתפיים ובטח שלא רחוק עם הזרועות לצדדים. נסה לשמור הזרועות צמודות לבית החזה ומתחת לגובה הכתפיים. כך יורד העומס ממפרק ACJ ומגידי ה RC . יש לך שינויים שחיקתיים בכמה מרכיבים בכתף. נא להיבדק על ידי מומחה כתף. יש לשקול זריקה מקומית במידה ולא קיבלת עד היום זריקה... במידה ואין מחלות רקע המהוות בעיה לזריקה, ובמידה ואין תופעות לוואי, בהחלט זריקה מקומית חד פעמית או בתדירות של מספר חודשים בין זריקה לזריקה, יכולה להקל על מכאוביך (בשילוב עם הורדת העומס). רפואה משלימה על סוגיה השונים, לעתים נותנת מזור ברמה כזו או אחרת. בהצלחה !הוסף תגובה
-
כאב בכתף שמאל
מושיקו 16/08/2020 | 12:05תודה רבה לךהוסף תגובה
-
-
ארתרוגרפיה של הכתף
צחי 13/08/2020 | 11:03שלום רב ד"ר סלע, לאחר בדיקת ארתרו כתף... 1. יש ציסטה גנגליונית תוך לשדית תת קפסולרית בחלק הקדמי תחתון של הגלנואיד בקוטר של 7 מ"מ וציסטה נוספת שלא ברור אם תת קורטיקלית או שמא פרא לברלית נראתה בחלק האמצעי קדמי של הגלנואיד. יש ציסטה תת קורטיקלית קטנה באזור הגבשושית הגדולה בחלק האחורי עליון לטרלי באזור האחיזה של האינפרה ספינטוס. ללא עדות לקרע. מצב טרופי של השרירים שמור. :ROTATOR CUFF .2 Bicipital groove- 3. יש מעט טשטוש של ראש ארוך של גיד הביצפס בחלק הארטיקולרי בדיוק במעבר מה לחלק הארטיקולרי, אזור בעייתי להדמיה מאחר וישנם ארטיפקטים של זוית הקסם באזור זה אך בכל הסדרות יש רושם לשינויים טנדינופתיים. ראש ארוך של גיד הביצפס נראה המשכי עד ההתחברות לאזור הלברום. 4. המפרק האקרומיו-קלביקולרי תקין. צורת אקרומיון מס' 2. מרחק בין ראש ההומרלי לאקרומיון מודד 8 מ"מ שזה תקין. מרחק ראש ההומרלי לקורקואיד תקין. 5. היחס הגלנו-הומרלי שמור. ישנה ציסטה בקוטר של 2 מ"מ מתחת לאקרומיון ומעל האינפרה ספינטוס. 6. הלברום הקדמי והאחורי ללא שינויים פתולוגים. יש שנץ קטן בלברום האמצעי תחתון וקדמי תחתון אך לא קרע ניכר. בסיכום: ישנם ציסטות סוב-קורטיקליות בקוטר של 7 מ"מ בחלק הקדמי תחתון של הגלנואיד וקוטר 3 מ"מ מעט מעל בחלק הקדמי של הגלנואיד. באזור של הציסטה הגדולה יותר בסמוך יש שנץ בלברום האמצעי תחתון אך לא קרע ניכר. ככל הנראה שינויים טנדינופתיים בתחילת החלק הארטיקולרי של הראש הארוך של גיד הביצפס.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ארתרוגרפיה של הכתף
דר' ירון סלע 16/08/2020 | 09:53שלום רב צחי, ותודה על העתקת הבדיקה ! מה שאלתך ?הוסף תגובה
-
-
קרע בגידים בכתף
אביב 13/08/2020 | 20:18שלום ד"ר. לפני מספר ימים החלו כאבים משמעותיים ביותר בכתף ימין שלי. לאחר ברור וUS האבחנה היא קרע משמעותי בשניים מהגידים. חשוב להגיד שלא חוויתי שום כאב לפני כן והכאבים הראשונים החלו כ24 שעות לפני מצב שבו ממש נשכבתי ולא יכולתי להזיז את היד והכתף. רציתי לשאול האם מנסיונך תוכל לתת הערכה גסה של זמן החלמה ממצב כזה בדרכי טיפול שונות (פיזיותרפיה או ניתוח). אני לא עובד בעבודה פיזית, אבל מאחר ונמצא רוב היום מול מחשב זקוק לידיים בריאות ומתפקדות וכרגע אני מושבת.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
קרע בגידים בכתף
דר' ירון סלע 16/08/2020 | 09:22שלום רב אביב, ותודה על פנייתך ! אשמח לעזור . בנוגע לשאלתך - "רציתי לשאול האם מניסיונך תוכל לתת הערכה גסה של זמן החלמה ממצב כזה בדרכי טיפול שונות (פיזיותרפיה או ניתוח)" - כיד שאוכל להתייחס לגופו של מקרה, ולתת לרק "הערכה גסה" , אלא "הערכה מדויקת" - אני זקוק לבדיקה גופנית ולראות את בדיקות העזר שביצעת. אני ממליץ גם לבצע צילום רנטגן של הכתף, ולא מן הנמנע, שלאחר בדיקת מומחה כתף, תידרש גם בבדיקת MRI של הכתף. זה תלוי בגילך, בריאותך הכללית, וממצאי הבדיקה הגופנית ובדיקות העזר. אשמח לעזור. לשיקולך. כך או כך, בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
כאבים בכתף ובשכמה
עמית 09/08/2020 | 23:04היי, לפני כמה חודשים בתרגיל לחיצת חזה הרגשתי משהו בכתף יוצא וחוזר למקומו, לא כל כך כאב אבל הורגשה חולשה ביד מיד לאחר מכן. כמה ימים לאחר הפציעה ביצעתי אולטרסאונד, הכל היה תקין חוץ מנוזל בSubacromial Bursa. הכאבים הורגשו לאורך כל היד עד קצות האצבעות, עם מעט עקצוצים. לאחר שיפור התחלתי לחזור בהדרגה לפעילות בחדר הכושר, והכאבים חזרו וכנראה שהחמרתי את המצב. החלטתי להפסיק לגמרי ולתת למקום זמן לנוח. לפני חודש בערך התחלתי פיזיותרפיה, הכאבים קצת השתפרו. הפיזיותרפיסט אומר שאין צורך בmri כי אופן הטיפול לא ישתנה. יש כאב ב External rotation עם התנגדות, הפיזיותרפיסט חושד שמדובר באינפרספינטוס (שגם כואב למגע). שמתי לב שבהרמת היד מעל הראש נשמעות חריקות וקולות מעצם השכמה, כאילו היא מתחככת בצלעות או בעצם אחרת. בבדיקת רנטגן שנערכה גם היא מיד לאחר הפציעה הכל היה תקין. רציתי לשאול במה לדעתך מדובר. כרגע כאבים במנוחה במשך רוב היום בעוצמה של 2-3/10. הכאב לא מתגבר בלילה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
שכחתי לציין
עמית 09/08/2020 | 23:12רק רציתי להוסיף, תרופות אנטי דלקתיות לא כל כך עזרו לכאבים אבל שיפרו את העקצוצים משמעותית. כרגע בפיזיותרפיה מחזק את שרירי הגב והכתף לייצוב המפרק, תרגילי לחיצה כואבים לביצוע, בעיקר תרגילי חזה. לא נערך אולטרסאונד לגב, רק לכתף. ללא עבר מלא בפציעות, הייתה לי רק פציעה אחת לפני שנתיים של תת פריקה של עצם הבריח באותה כתף. תודה רבה ולילה טוב.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בכתף ובשכמה
דר' ירון סלע 16/08/2020 | 08:42שלום רב עמית, ותודה על פנייתך המפורטת. התמונה הכללית נראית מספיק מורכבת וחשובה, על מנת לתאם מועד לפגישה עם מומחה כתף, וביצוע בדיקה גופנית שתכלול את הצוואר , את השכמה ,הכתף ואת הגף העליון המעורב. יש תמונה קלינית המערבת גידים/שרירים ועצבים ולכן יש חשיבות מכרעת לבדיקה הגופנית. לאחר ביצוע הבדיקה יהיה ניתן לכוון לבדיקות עזר רלוונטיות -לדומה בדיקת EMG/NCV לבירור הנימולים ועקצוצים. חשוב לברר לעומק את תפרוק הכתף והשכמה. יש פתולוגיות שונות באזורים אלו, וללא בדיקה יש קושי במיקוד וחידוד התשובה לשאלותיך. אשמח לעזור מחוץ לפורום - אתה מוזמן לפנות. בריאות שלמה עמית !הוסף תגובה
-
-
כאבים בכתף שמאל
דידי 08/08/2020 | 18:32ד"ר סלע ערב טוב, אני עם כאבים בכתף שמאל, מוגבלת בתנועה (יכולה להרים את היד עד לגובה מסוים), נטלתי תרופות נוגדות דלקת, עברתי זריקות אצל מומחה לכתף אך כלום לא עזר. בבדיקת אולטרסאונד נמצאה התשובה הבאה: גיד הסופרהספינטוס: עובי תקין. בחלק דיסטלי של הגיד הודגם אזור היפואקוגני 0.5*0.3. אשמח לעזרתך לגבי הבדיקה. האם זהו מצב הדורש ניתוח? תודה רבה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
שכחתי לציין
דידי 08/08/2020 | 19:12אני בת 41. הכאב בכתף כבר המון זמן (כמה שנים). לא התחיל מחבלה אותה אני זוכרת. זו היתה תקופה שבה טופלתי בשיאצו דרך קופת חולים + קיבלתי מתנה עיסוי בספא. הרופא אמר שיתכן ואחד הטיפולים העמיס על הכתף, אבל נכון לכרגע לא ידועה הסיבה לכל זה. תודה!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בכתף שמאל
דר' ירון סלע 09/08/2020 | 08:58שלום רב דידי, ותודה על פנייתך ! האם נבדקה האפשרות של כתף קפואה ? האם בבדיקה הגופנית יש קושי הן בתנועה אקטיבית והן בתנועה פאסיבית של היד ? האם טופלת בפיזיותרפיה / הידרותרפיה לאורך התקופה , בנוסף להזרקות ? האם בוצע צילום רנטגן בנוסף לבדיקה הסונוגרפית ? יש לשלול בעיות גרמיות כדוגמת שחיקה סחוסית כמקור לנוקשות בתנועה (וזו רק דוגמה אחת...) אשמח לראות הבדיקה בעיניי, ולייעץ בנושא באופן ישיר. ללא בדיקת הישירה, אני מוגבל ביכולת העזרה. אאחל לך בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
כאבים בכתף שמאל
דידי 09/08/2020 | 10:51שלום ד"ר, בוצע רנטגן אך ללא ממצאים והרופא גם שלל כתף קפואה. פיזיותרפיה עברתי בכמה סדרות אך ללא הועיל. אשמח לתאם אליך תור ולהראות לך את הבדיקה. אצור קשר עם קופת החולים. המון תודה!!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בכתף שמאל
דר' ירון סלע 09/08/2020 | 11:02בריאות שלמה, ובמהרה !הוסף תגובה
-
-
כרב חד במרכז החזה העליון
אביטל 08/08/2020 | 12:09בת 52 , לפני כיומיים לאחר קניות , העברתי אבטיח כבד מעגלה לרכב , תוך כדי כאילו נשמט ואחזתי בחוזקה , התנועה בסטרס גרמה לכאב חד מאד במרכז החזה העליון שנמשך כחצי דקה , הייתי קצת מבולבלת ולא הבנתי מה נגרם, אחרי מס דקות ובחינת הנשימה והתנועה , סהכ היה בסדר והמשכתי . עדין בתנועה חדה יש כאב , יש כאב באזור כתף ימין ומתחת. יבנה תחושה עמומה של כאב פנימי וכאב חזק יותר בתנועה חזקה או הרמה. האם יש צורך להגיע לרופא?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב חד במרכז החזה העליון
דר' ירון סלע 09/08/2020 | 09:11שלום רב אביטל, ותודה על פנייתך ! התשובה היא כן. יש צורך להיבדק על ידי רופא. נושא של כאבים בבית החזה, על סוגיהם השונים ומקורותיהם השונים, תמיד מצריך התייחסות "לחומרה" ולא "לקולה". יש לשלול בעיות משמעותיות על ידי רופא המשפחה, הזמין ברמה היומית, ובמידה ויראה לנכון, יפנה אותך למומחה כתף. הבדיקה הגופנית קריטית כאן. יש לבדוק את הלב והריאות, ובנוסף, את מערכת השרירים והשלד. יתכן מתיחה של שריר בית החזה הקדמי, או קרע או בעיות סחוס/עצם במפרק עם בית החזה הקדמית. מומלץ להתחיל לפחות עם צילום חזה וכתף, ולהשלים עם בדיקת US מקומית. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
כאבי פרקים ובעיקר כאבים בכתף ימין
ריקי 08/08/2020 | 10:55שמעתי על מכשיר נגד כאבים בי קיור לייזר.האם הם עוזרים לכאבי פרקיםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבי פרקים
דר' ירון סלע 08/08/2020 | 12:06שלום רב ריקי, בפורום זה אין מקום להתייחסות בעלת אופי שיווקי/פרסומי. לכן אני מנוע מלהגיב. בהצלחה!הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
פריקה, נקע
-
דמם
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
איחוי מפרק
-
יישור שיניים שקוף
-
בדיקות קשורות
-
מיקרוסקופיה לנוזל סינוביאלי בברך
-
תרבית נוזל סינוביאלי
-
מונחים קשורים
-
אוסטאומה
-
פילאטיס
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםהלוקס ולגוס (עצם בולטת)- אורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום הלוקס ולגוס ניתן להתייעץ עם צוות פיט סטפ פרו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הלוקס ולגוס (עצם בולטת)- ...פורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםמדרסים
בפורום מדרסים ניתן להתייעץ עם אורתוטיסט שמואל להב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מדרסיםפורוםדיקור סיני וכאבי גב
בפורום דיקור סיני וכאבי גב ניתן להתייעץ עם מר תום רוטנברג, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור סיני וכאבי גבפורוםטיפול בגלי הלם
בפורום טיפול בגלי הלם ניתן ניתן להתייעץ עם ד"ר דן צין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בגלי הלם
ד"ר ירון סלע
פיט סטפ פרו
ד"ר בתיה יפה
תום רוטנברג
ד"ר דן צין