פורום לופוס ומחלות אוטואימוניות - עמוד 49
פרופ' ננסי אגמון-לוין פרופ' ננסי אגמון-לוין היא מומחית לאימונולוגיה קלינית ואלרגיה. משמשת כמנהלת המכון לאימונולוגיה קלינית, אנגיואדמה ואלרגיה, מרכז למחלות אוטואימוניות בבית החולים שיבא- תל השומר תחומי עיסוק עיקריים - מחלות אוטואימוניות: כגון זאבת (לופוס), תסמונת הנוגדנים האנטיפוסופוליפידים ואחרים - הריון ומחלות אוטואימוניות ואלרגיות - אימונולוגיה של פוריות - מחלות מערכת החיסון: כגון אורטיקריה (סרפדת), אנגיואדמה, חסר חיסוני - מחלות אלרגיות בילדים ובמבוגרים
שלום מפחדת מאוד אנןנימית 21/08/2022 | 14:47בבדיקת דם יצא במעבדה שana titer חיובי 1:160 משלים תקין Rf תקין Crp תקין Esr תקין ישלי פיברומיאלגיה על סמך התסמינים שיש לי כמובן אבל האם על הבדיקת מעבדה הזו הסתמכו? זה איך שגילו לי אותה? ואני מפחדת שאין לי מחלות אחרות הראומוטןלוג לא הוסיף לי יותר מידי אני מפחדת על לופוס וכאלההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה האם ANA חיובי זה לופוס? פרופ' ננסי אגמון-לוין 21/08/2022 | 19:09התשובה הפשוטה היא - לא ! כפי שפרטתי בתשובות קודמות ANA - יכול להיות חיובי גם ב 13-20% מכלל האוכלוסיה (אנשים בריאים) ANA - שכיח הרבה יותר בחולים שיש להם מחלות אוטואימוניות ולכן הוא סמן לבירור מחלות כאלה באנשים שיש להם תלונות רלוונטיות. הבדיקות הנוספות שבוצעו לך הן תקינות ומאוד מרגיעות ואני משוכנעת שהראומטולוג שבדק אותך ביצע הערכה מלאה. אם יש עדין ספק - ניתן להשלים בירור אימונולוגי נוסף.הוסף תגובה
לופוס וגרד...,.. אנמ 14/08/2022 | 17:37שלום פרופסור ננסי. אובחנתי עם לופוס לאחרונה ...אני נוטלת פלקווניל 400 מ"ג. הלופוס מתבטא בעיקר בפריחות . כרגע אני נוטלת כבר כ 3 שבועות פלקווניל. אבל לאחרונה התחיל אצלי גרד מטריד ממש בכל הגפיים. האם יש קשר בין הדברים ? ומה ניתן לעשות ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה לופוס, פלקוויניל וגרד פרופ' ננסי אגמון-לוין 20/08/2022 | 18:51שלום לך הטיפול בפלקוויניל מאוד מאוד חשוב לכל חולה עם לופוס (ואפילו עם פרה-לופוס) אבל... כמו לכל טיפול גם לפלקוויניל תתכנה בעיות - ואחת מהן היא גרד למעשה מדובר בתגובת רגישות יתר לתכשיר. כיוון שהוא מאוד חיוני - אנחנו מבצעים תהליך של הפחתת הרגישות לתכשיר (דסנסיטיזציה). מפסיקים את הטיפול - ומחדשים אותו בפרוטוקול מאוד ייחודי שמאפשר לגוף לקבל את התכשיר בלי להגיב נגדו. במקרה הזה את צריכה עזרה של מרפאת אלרגיה המתמחה באלרגיה לתרופות.הוסף תגובה
תגובה - אז לצורך טיפול בגרדאני 20/08/2022 | 23:03והחמרת הפריחה ותופעות נוספות.. קיבלתי סטרואידים ובנוסף גם אנטיהסמין ומיד הפסיק לי התופעות הלא נעימות. אז לא ברור אם מדובר בהתפרצות ...החמרה. או באלרגיה?הוסף תגובה
״תיקון״ מערכת החיסון עילם 14/08/2022 | 18:23שלום בעבר שאלתי אם מחלות אוטואימונית יכולות להיעלם ואמרת שלפעמים המערכת מוצאת את האיזון מחדש רציתי לדעת האם יש לך טיפים איך ״לעזור״ למערכת להתאזן והאם מערכות שנפגעו (ראיה, שמיעה וכו׳) לפעמים חוזרות לעצמם לחלוטין תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה טיפים לאיזון מערכת החיסון פרופ' ננסי אגמון-לוין 20/08/2022 | 18:48שלום עילם, כן יש טיפים - אבל הם מאוד אישיים קשורים לגורמים ולנסיבות המובילות כל אדם/מטופל לצאת מאיזון . לא אין לי קסמים בכובע... אבל לפעמים יש טיפים לסייעהוסף תגובה
מחלת ה Apla רינת 15/08/2022 | 01:02האם טיפול בחמצן 03 ובאוזן יכול לעזור נגד כריתת רגלים במחלת ההפלה כאשר החסימות ברגלים הם במצב מתקדם מאוד ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה APLA - ומחלה קשה של כלי הדם ברגליים פרופ' ננסי אגמון-לוין 20/08/2022 | 18:47שלום רינת כיבים ברגלים, וחסימות כלי דם בגלל APLA - דורשים טיפול מאוד נרחב ורב תרופתי - ואני מאוד ממליצה להגיע בקדם לייעוץ במרפאה ייעודית לכך - במרכז רפואי גדול. אנחנו נותנים טיפולים מאוד מתקדמים הן לכלי הדם והן לנוגדני ה APLA - לצורך הצלת גפיים ולמרות שאינני יודעת לאיזה מרכז רפואי את תפני /או תפני את החולה - אין לי ספק , ובוודאי אצלנו - אלה בעיות שאנו מטפלים בהם בבהילות ובאופן מיידי. לשאלתך - לחלק מהחולים מתאים גם טיפול בתא לחץ/אוזון - לסייע בטיפול בכיבים - אבל לא הייתי ממליצה על כך כטיפול יחיד.הוסף תגובה
החמרה ופגישה אביאור 15/08/2022 | 01:40שלום פרופסור אגמון עברה כמעט שנה מאז שהייתי אצלך אז לא נמצא כלום למעט ירידות בשמיעה היום הסיפור יותר ״מלא״ ונמצאו עוד דברים (קוליטיס כנראה) ניסיתי לקבוע תור למרפאה בתל השומר ללא הצלחה מי שמטפלת בי בעיקר בתל השומר זו פרופסור אופירה סלומון האם תוכלי לעזור לי בקביעת התור אני חושב שעכשיו יהיה יותר קל להגיע לאבחנה וטיפולהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תיאום פגישות. פרופ' ננסי אגמון-לוין 20/08/2022 | 18:43אביאור יקר נשמח מאוד לסייע לך - אבל זה לא הפורום לקביעת תורים ... פשוט צריך לפנות למזכירות ולתאם תור (ואני חושבת שיש לך את כל פרטים בתל השומר)הוסף תגובה
אורטיקריה אוטואימונית מאיה 14/08/2022 | 12:42שלום רב, יש לי אלרגיה לאבק אסתמה ואסתמה של העור. בנוסף כבר שנה אורטיקריה כל יום למרות 4 אריוס. האם אורטיקריה כרונית היא תמיד אוטואימונית או שבגלל שיש לי רקע אלרגי מובהק דווקא ייתכן שהיא בגלל חשיפה לאבק שיש תמיד בבית? אני עם אלרגיה לאבק מהילדות. האורטיקריה כל יום החלה בגיל 38. לפני כן היתה פעם בכמה חודשים ולא היתה מורגשת לעומת השנה שבה המון כמו חתכים בגוף ושריטות. אני תוהה אם זה אוטואימוני אצלי כי יש צימחי מרפא שעלולים לחזק את המערכת החיסונית ורציתי לדעת אם להמנע ובכלליות האם יש לי מחלה אוטואימונית. תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה אורטיקריה כרונית - היא מחלה אימונית/אוטואימונית ולא אלרגית פרופ' ננסי אגמון-לוין 20/08/2022 | 18:42שלום מאיה למרות הכותרת שבחרתי לשאלתך - אורטיקריה כרונית אוטואימונית שכיחה יותר אצל אנשים עם אלרגיה - כלומר כאשר המערכת "מתקלקלת" היא מיצרת לעיתים יותר מבעיה אחת. אם למרות 4 אריוס כל יום את לא מסתדרת כבר שנה ... בהחלט הגיע הזמן ל"שדרג" את הטיפול שלך וזה יוכל לעזור גם למחלות האחרות מהן את סובלת ובכלל.... השנים האחרונות הן באמת מהפך למחלות אלרגיות ואימונולוגיות ומגוון הטיפולים שיש לנו היום יכול "כמעט להעלים" את הסבל ממליצה שתגיעי למכון לאימונולוגיה ואלרגיההוסף תגובה
ליכן סקלרוזיס אשה 59 05/08/2022 | 14:12ליכן בווגינה, האם יש דרך להבין מה גורם למחלה..מה הטריגר האוטואימוני לזה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מה גורם למחלות אוטואימוניות פרופ' ננסי אגמון-לוין 13/08/2022 | 21:18זו שאלה יפה, נכונה לכל מחלה - אנחנו יודעים על גורמים סיכון גנטים וסבביתיים כמעט לכל מחלה אוטואימונית, אך לצערי זה לא "פותר" את הבעיה למטופל/ת.הוסף תגובה
קרוהן ובירור נוסף אנונימית 09/08/2022 | 19:35שלום מה שלומך? בת 24, בשנה האחרונה נמצאת בבירור לאבחון קרוהן. כרגע ממתינה לMRE ובדיקה בקפסולה לאחר קולו וגסטרו תקינים. תור הבא לעוד חצי שנה. במשפחה אבא (בן 50) אובחן השנה עם אלופישה, אמא עם אנמיה (שלא מצליחים לאבחן ממה נגרמת). עם ההחמרה בתסמינים במערכת העיכול הופיעו אצלי דלקות חוזרות במפרקים, או בברכים+מרפקים או במפרק כף היד והאצבעות. הדבר מלווה בכאב ונפיחות, US בברך הראה נוזלים בלבד. בבדיקות דם מלבד חוסרים תזונתיים, קלפרוטקטין וכו ASCA 90, ANA 1:320 Fine specs. כבר תקופה שאני סובלת מתסמינים "מינוריים" באים וחוזרים, כמו למשל עייפות, יובש רציני בעיניים ובפה (עיניים אדומות למשך ימים), אפטות, פריחה בעור שלרוב עוברת מעצמה, דלקות חוזרות בכליות ועוד ועוד. לאור כל העניין אני שואלת האם כדאי או מומלץ להגיע לבירור אימונולוגי, שכן להבנתי קרוהן מחלה אוטואימונית, ועד כה אני לא מטופלת לא למפרקים ולא לקרוהן (כי אין אבחנה). המפרקים מפריעים לי יותר, כי הם משביתים אותי מלהתאמן /ללמוד (לכתוב) /לעבוד (להקליד). אז אשמח לדעת האם יש צורך בבירור נוסף או שמספיק המעקב הגסטרואנטרולוגי.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מחלות אוטואימוניות - הן לעיתים קרובות רב-מערכתיות , וגם "אוהבות" להופיע בחבורות פרופ' ננסי אגמון-לוין 13/08/2022 | 21:17שלום לך, התשובה הפשוטה לשאלתך היא כן - בהחלט ! קרוהן היא אכן מחלה אוטואימונית הפוגעת בעיקר במערכת העיכול, אך בדומה להרבה מחלות יש לה גם ביטויים רב-מערכתיים וביטויים מפרקים - שכיחים - ואפילו מהווים אינדיקציה לטיפולים ייחודיים . בנוסף לעיתים קרוהן מופיעה ביחד עם מחלות אוטואימוניות אחרות, כמו שנאמר "אוהבות להופיע בחבורות" ולפי פרופיל הנוגדנים שציינת יש הצדקה להשלים בירור גם בכיוון הזה. אז - בין שמדובר רק בקרוהן מורכב ובין שמדובר במשלב עם מחלה אוטואימונית נוספת - נראה שצריך להשלים בירור ולהתאים לך טיפול שישפר את הרגשתך. החלק הטוב - הוא שיש לנו היום טיפולים מצוינים למצבים הללו שיכולים בהחלט להחזיר אותך לתפקוד מלא ומצוין. מה עושים הייתי מתייעצת עם רופא הגסטרו שלך - במידה והוא עובד באחת מבתי החולים הגדולים בכולם יש מרפאות משולבות שיכולות לתת לך מענה, וכמובן שניתן לפנות גם ליייעוץ אוטואימוני/ראומטולוגי שיכול לכוון אותך בהתאם.הוסף תגובה
אורטיקריה וטיפול ביולוגי למיגרנה יעל 10/08/2022 | 12:53שלום, עד לפני 8 חודשים היתה לי אורטיקריה כל יום במצב קשה ומאז רגיעה ורק פעם בכשבוע שבועיים קצת נגעים אדומים לעומת מצב חמור קודם של שריטות וכמו חתכיםץ ממשיכה לקחת 4 אריוס ביום. יש גם אסתמה של העור שלאחרונה יותר פעילה. עברתי 3 זריקות אג'ובי טיפול ביולוגי למיגרנה והכל היה בסדר. אתמול עברתי זריקה 4. מקום ההזרקה היה קצת יותר אדמומי אבל ממש קצת יותר ואולי כי ירד יותר דם הפעם. אחרי 20 דקות האדמומיות חלפה. כעבור שעה וחצי התחיל ממש לגרד לי בגב. ראיתי שיש לי 3 עקיצות יתוש שם אחת ליד השניה אך לא בדקתי האם יש אוקטיקריה בשאר הגב כי זה הרגיש מקומי. הזריקה היתה ב 8 בערב. ב 4 בבוקר התעוררתי באמצא כי כל הגב שלי והזרוע גירדו ושרפו. ראיתי שיש לי כ 30 נגעי אורטיקריה בגב ובזרוע ובחזה שאצלי הם כמו שריטות וחתכים בעור. האם לפי דעתך ד" ר פיתחתי אלרגיה לאג'ובי? זה המצב עם 4 אריוס קבוע ביום. האם כדאי להמנע מזריקה 5? יש לציין שזה קרה יותר בצד של הגב והזרוע שישנתי עלייהם. האם זה נכון שאם זאת היתה אלרגיה מקום ההזרקה היה אמור להיות הרבה יותר אדמומי מתמיד? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה אורטיקריה ותרופות פרופ' ננסי אגמון-לוין 13/08/2022 | 21:13שלום יעל, אורטיקריה כרונית (כמו זו שאת מתארת ) היא בהחלט מחלה אימונית/אוטואימונית - ונדמה שאת מקבלת טיפול הולם והתהליך יחסית בשליטה. תרופות שונות יכולות לגרום לאורטיקריה להחמיר. זריקות אג'ובי - נמצאות יחסית זמן קצר בשימוש ולפיכך המידע לגבי השפעתן על אורטיקריה אינו רב, אך לאחרונה נדרשנו לטפל בהחמרה של אורטיקריה ו/או הופעה של אורטיקריה בהקשר לתכשיר זה - אז אף שהמידע מוגבל אינני יכולה לשלול את הקשר. מה עושים ? א. אני מעריכה שאם הגעת לטיפול ב אג'ובי - את צריכה את הטיפול הזה ולא הסתדרת עם טיפולים חלופים ולפיכך הייתי מנסה לשמר את הטיפול - אנחנו ביצענו הליך הפחתת רגישות שצלח למטופלות שהגיבו בתפרחת לזריקה. ב.התגובה היתה אורטיקריה - לזה יש טיפול - ואם צריך ניתן לשדרג את הטיפול ולכסות את שתי הבעיות טוב יותר , בכל מקרה אין מדובר בתגובה מאוד קשה . ולכן - מציעה שתגיעי למרפאת אלרגיה לתרופות - לצורך הכוונה והמשך טיפול משולב.הוסף תגובה
אבחון זאבת רפי 09/08/2022 | 17:39שלום, בן 69. בשל תפרחת פורפורית נשלחתי למיון בשאלה וסקוליטיס או דימום. בוצעה ביופסיה בתפרחת העורית אשר הראתה שכנראה מדובר ב Thrombosis. נתבקשתי להשלים קשת רחבה של בדיקות דם לבירור קרישה.( טרם התקבלו התוצאות). בדיקת ANA MULTIPLEX יצאה Indeterminate וגם בדיקת ANTI DSDNA יצאה מעט מוגברת (7) וצוינה כ Indeterminate. נתבקשתי כעבור חודש לחזור על בדיקת ANA יצאה חיובית ו ANTI DSDNA יצאה 11 והוגדרה גם כחיובית. שתי שאלות: 1. האם התוצאות החיוביות הנ"ל הן אבחון ודאי לזאבת? 2. בדיקת ANA בוצעה (עפ"י דוח המעבדה)בשיטה חדשה הבודקת את כל 16 הפרמטרים במקביל .הבנתי ששיטה זו פחות אמינה ועדיף לאמת את הבדיקה בשיטת קריטידיה. בתודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה אבחון זאבת ... האם בדיקת ANA מספיקה ? פרופ' ננסי אגמון-לוין 13/08/2022 | 21:07שלום רפי, התשובה הפשוטה לשאלתך היא שבדיקת ANA (בוודאי בשיטה שבה בוצעה ) ובגילך (השכיחות של ANA חיובי בגיל 60-70 היא סביב 25-30% מהאוכלוסיה) ולפיכך אינה אבחנתית לזאבת, היא לכל היותר מכוונת לביצוע בירור נוסף - ובהחלט בדיקת אימות במקרה הזה ANA - בשיטת אימונופלורסנציה וANTIDNA - בשיטת כריתידה - יכוונו טוב יותר ולנושא התפרחת - לאור הממצא שתארת חשוב להשלים גם נוגדנים אחרים כמו ANCA ו- נוגדנים לקרישיות דם - שיתנו תמונה טובה יותר מה גורם לתפרחת. כמו גם רמות משלים ורמות מדדי דלקת. ועם כל הנתונים הללו - נכון להגיע למומחה למחלות אוטואימוניות שכן תפרחת פורפורית מופיעה במגוון רחב של מחלות אוטואימוניות ולכל אחת מהן בדיקות אחרות, וטיפול קצת שונה. מקווה שעוזר.הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
גרגירומת
-
אי ספיקת כבד
בדיקות קשורות
-
קראטינין (Creatinine (Cr
-
GGT גמא-גלוטאמיל טראנספפטידאז
תרופות קשורות
-
מבהידרולין
-
ליזינופריל
חיסונים קשורים
-
חיסון נגד דלקת ריאות ודלקת קרום המוח
-
תרכיב נגד שלבקת חוגרת (הרפס זוסטר)
מונחים קשורים
-
אבנים בשלפוחית השתן
-
אי-ספיקה

פורומים נוספים בתחום
פורוםלופוס ומחלות אוטואימוניות
בפורום לופוס ומחלות אוטואימוניות ניתן להתייעץ עם פרופ' ננסי אגמון-לוין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום לופוס ומחלות אוטואימוניותפורוםסרטן המעי הגס
בפורום סרטן המעי הגס ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן המעי הגספורוםנפרולוגיה ויתר לחץ דם (מחלות כליה, מחלת כליות כרונית, אי ספיקת כליות ודיאליזה, לחץ דם גבוה)
ברוכים הבאים לפורום שמוקדש לבריאות הכליות ולטיפול ביתר לחץ דם. כאן תוכלו למצוא מידע מהימן, לשאול שאלות ולקבל תמיכה בנושאים כמו אי ספיקת כליות, דיאליזה, השתלת כליה, וכן על לחץ דם גבוה ודרכים לטפל בו. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה
לפורום נפרולוגיה ויתר לחץ דם (מחלות ...פורוםסרטן הלבלב
בפורום סרטן הלבלב ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן הלבלבפורוםאורטיקריה (סרפדת)
בפורום אורטיקריה (סרפדת) ניתן להתייעץ עם ד"ר רמית מעוז-סגל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטיקריה (סרפדת)פורוםמחלות לב נשים
בפורום מחלות לב נשים ניתן להתייעץ עם ד"ר אביטל פורטר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מחלות לב נשים

פרופ' ננסי אגמון-לוין
ד"ר רונן ברנר
ד"ר יובל הורביץ
ד"ר רמית מעוז-סגל
ד"ר אביטל פורטר