פורום לופוס ומחלות אוטואימוניות - עמוד 59
פרופ' ננסי אגמון-לוין פרופ' ננסי אגמון-לוין היא מומחית לאימונולוגיה קלינית ואלרגיה. משמשת כמנהלת המכון לאימונולוגיה קלינית, אנגיואדמה ואלרגיה, מרכז למחלות אוטואימוניות בבית החולים שיבא- תל השומר תחומי עיסוק עיקריים - מחלות אוטואימוניות: כגון זאבת (לופוס), תסמונת הנוגדנים האנטיפוסופוליפידים ואחרים - הריון ומחלות אוטואימוניות ואלרגיות - אימונולוגיה של פוריות - מחלות מערכת החיסון: כגון אורטיקריה (סרפדת), אנגיואדמה, חסר חיסוני - מחלות אלרגיות בילדים ובמבוגרים
חיסון אבושילד המתלבט 27/03/2022 | 14:36שלום פרופ' אני עם ווגנר ברמיסיה יציבה ומטופל במבטרה. הומלץ לי לקבל חיסון אבושילד במקום חיסון רביעי. שלושת הקודמים עברו עליי בסדר. אני חושש שהחדרה ישירה של נוגדנים לגוף תפתח/תדליק לי את מערכת החיסון ותעורר את המחלה או תגובות אוטיאימוניות אחרות. אשמח לשמוע את חוות דעתך ולקבל מידע נוסף.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה חיסון אבושלד למטופלים מדוכאי חיסון פרופ' ננסי אגמון-לוין 27/03/2022 | 20:22שלום לך, מטופלי הסובלים מווגנר (או וסקוליטיס אחרת) ומטופלים במבטרה - מגיבים באופן פחות טוב לחיסון קורונה. במילים אחרות יעילות החיסון ה"רגיל" בקרב מטופלים אלה (בדומה אליך) מוגבלת - החיסון הרגיל (של פייזר, מודרנה או אסטראזניקה) מפעיל את מערכת החיסון ואמור לגרום לה לייצר נוגדנים כנגד הקורונה. למרות היעילות המוגבלת מומלץ למטופלים בתרופות מדכאות חיסון (גם מבטרה) להתחסן (גם בחיסון הרביעי) אך לפחות 4-6 חודשים לאחר קבלת הטיפול במבטרה. במקרה זה מומלץ לבדוק רמת נוגדנים (לחיסון) כדי לבדוק האם החיסון אכן השיג את מטרתו. ומה לגבי אבושלד ? זהו חיסון פאסיבי ! כלומר בכלל לא מפעיל את מערכת החיסון אלא פשוט מעניק לך את הנוגדנים הרצויים ולכן הסיכון להחמרת מחלתך נמוך מאוד מאוד. חיסון זה חשוב במיוחד לחולים המקבלים מבטרה או חולים שמערכת החיסון שלהם לא מצליחה להגיב לחיסון ה"רגיל". במילה אחת - מומלץ .הוסף תגובה
לופוס וחיסון קורונה שמחה 25/03/2022 | 15:02אני חולת לופוס שגרם גם לדלקת פרקים.מחוסנת חיסון שלישי בטיפול מטרטוקסרט ופלקוויל. עכשיו מטופלת בבליסטה ופרנדיזון האם יכולה לעשות חיסון רביעי? ואם כן האם צריך להפסיק לשבוע את הטיפול בבנליסטה? תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה לופוס, בנליסטה וחיסון רביעי לקורונה פרופ' ננסי אגמון-לוין 27/03/2022 | 20:15שלום שמחה לא ציינת את גילך (שיקול בהחלטות על חיסון רביעי לקורונה) אך ככלל - אין מניעה לקבל את החיסון הרביעי (אפילו מומלץ לחולים המטופלים בטיפול מדכא חיסון) אין צורך להפסיק את הטיפול בבנליסטה - אך הייתי מציעה להתרחק לפחות 3 ימים בין הטיפול בבנליסטה לבין החיסון.הוסף תגובה
אלופציה ארטאה מאי 23/03/2022 | 20:32שלום רב, אני סובלת מאלופציה בערך שנה... כרגע אני בטיפול השני של הזרקת סטריאודים לקרקפת... וכל פעם אחרי טיפול יוצאות לי קרחות נוספות ואני חוששת מהחמרה נוספת. רציתי לשאול האם ניתן לצד הטיפול הרפואי לעשות גם טיפול אלטרנטיבי של דיקור סיני? או שזה לא נכון לשלב בין שני הטיפולים? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה אלופציה אראטה - מהלך וטיפולים אלטרנטיבים פרופ' ננסי אגמון-לוין 25/03/2022 | 08:06שלום מאי אלופציה אראטה היא מחלה אוטואימונית בה התהליך הדלקתי פוגע בזקיק השערה ולכן יש נשירה של השערות באיזורים מאוד מוגדרים - במרבית החולים התהליך הפיך ועם ההחלמה השיער צומח. במידה והמחלה מתקדמת (בערך שנה... ?) ישנם היום טיפולים תרופתיים נוספים להזרקות סטרואידים אשר יכולים לסייע . דיקור סיני למיטב ידיעתי יכול להפחית מתח (הפחתת מתח זה טוב לטיפול במחלות אוטואימוניות) אבל לא הוכח כיעיל לטיפול באלופציה - עם זאת אין בו נזק , ואין מניעה להעזר בטיפול זה. למטופליי אני תמיד מייעצת לא לעשות טיפולים במקביל (במידת וזה אפשרי) שכן אם יהיה שיפור - איך תדעי מה עזר ו/או עם איזה טיפול להמשיך ? ההחלטה שכזו תמיד נכון שתדוני עליה עם הרופא/ה המטפלים בך - וגם אם תחליטי לשלב טיפול בדיקור ביחד עם טיפול בזריקות - הרופא/ה יכלול זאת במערך ההחלטות/הערכה של הצלחת הטיפולים. .הוסף תגובה
תוצאות CRP, ESR גלית 24/03/2022 | 20:43שלום רב, קיבלתי תוצאות CRP 1.7 ESR 65 האם התוצאות חריגות בטווח הסביר? (רקע: בת 42 , סובלת מכאבי שרירים ומפרקים נימול וקישיון בכפות ידיים שהחלו לפני כשנתיים וחצי לאחר כריתת רחם ושחלות, אובחנתי לפיברומיאלגיה לפני כשנה וחצי) תודה מראש,הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מדדי דלקת CRP ו ESR - מה זה אומר פרופ' ננסי אגמון-לוין 25/03/2022 | 07:58שלום גלית CRP ושקיעת דם =ESR , הם מדדי דלקת - כלומר מעידים על תהליך דלקתי בגוף ש"ד תקינה היא לרוב עד 20-30 (תלוי גיל) כך ש 65 זה מוחש (מוגבר) CRP - נמדד בישראל בשתי שיטות באחת הנורמה מתחת ל 0.5 ובשנייה הנורמה מתחת ל 5 - במידה והבדיקה שלך בוצעה בשיטה הראשונה (עד 0.5) הבדיקה מוגברת גם כן. - אם כי שתי הבדיקות מוגברות באופן מתון. מדדי דלקת הם כלי חשוב למעקב אחר חולים עם מחלות אוטואימוניות (בהן יש כמובן דלקת) - אבל - הם עולים גם במגוון רחב של מצבים אחרים למשל : בכל זיהום גם ויראלי וגם חיידקי , במטופלים הסובלים מעודף משקל, במעשנים ועוד ועוד , ויש אנשים אשר מדדי הדלקת שלהם מוגברים באופן בסיסי (תמיד) ולכן - כמדד יחיד למספר אין משמעות - או במילים אחרות צריך לטפל באדם ולא בבדיקת המעבדה . אני בטוחה שרופא/ת המשפחה יוכלו קודם כל לבדוק איך היו הבדיקות שלך בעבר והאם יש סיבה "ברורה" למדדים המעט מוגברים, ובהתאם החלטה להפניה לבירור במידת הצורךהוסף תגובה
התיעצות לגבי טבילה בחמת גדר קוטי 19/03/2022 | 08:17שלום. מבקשת התיעצותך לגבי אפשרות בטבילה במים תרמומינרלים בחמת גדר הנני חולת לופוס עם דלקת מפרקים מאוזנת כרגע . תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה לופוס ו - טבילה בחמת גדר פרופ' ננסי אגמון-לוין 20/03/2022 | 18:04שלום קוטי שאלה מעניינת ובוודאי חשובה לאנשים רבים עם מחלות אוטואימוניות ולופוס בפרט. לצערי - אין תשובה וודאית אך אנסה לחלוק איתך את מה שאני יודעת ואת הנסיון האישי שלי - בליווי חולי לופוס רבים. אין עבודות על לופוס וטבילה במים תרמומינרלים - אבל יש עבודות על סאונה (שזה קרוב למדי ) אשר הראו שיפור בכאבי מפרקים בחולים עם מחלות אוטואימוניות. יש מעט עבודות על טבילה בים המלח אשר הטיבה (לפחות מעט) למחלות אוטואימוניות בעיקר פסוריאסיס ומחלות מפרקים . מהנסיון של חולים בישראל (זה כמובן נסיון אישי ולא וודאי) - בזאבת יציבה מאוד - לא נצפתה בעיה. אז מה אפשר לעשות ? לנסות. בזהירות. נראה שבפעם הראשונה טבילה לזמן קצר , ולאחר מכן מעקב תסמינים תלמד אותך האם זה מתאים לך או לא. במידה והטבילה תטיב איתך תוכלי להאריך את הזמן בהמשך - עדין במתינות. תהני.הוסף תגובה
אלרגיה לכל תרופה חדשה? אפרת 18/03/2022 | 22:36שלום, לפני 4 שנים החלה לי אורטיקריה כרונית למרות 2 אריוס 2 טלפסט אך יש תקופות של כמה חודשים שהמצב רגוע. שמתי לב שכל תרופה או טיפול חדש שניסיתי גרם לאורטיקריה כמה דקות אחרי בתקופות רגיעה. האם ייתכן שהגוף נהיה רגיש לכל תרופה חדשה? נגיד ניסיתי משחת ארניקה לראשונה. שמן מגנזיום. מי טוניק בתוסף ותרופה לריפלוקס. כל דבר חדש שניסיתי גרם לגרד ואורטיקריה שברור שזאת לא האורטיקריה הרגילה וגם זה היה בתקופות רגיעה אז אני מסיקה שאני אלרגית לכל הדברים האלו. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה אורטיקריה כרונית (היא מחלה אוטואימונית ) והאם זה קשור לאלרגיה ל"כל תרופה" פרופ' ננסי אגמון-לוין 20/03/2022 | 17:57שלום אפרת אורטיקריה כרונית היא לרוב מחלה אוטואימונית ולא אלרגית. היא עלולה להחמיר בחשיפה לתרופות , ו אכן יש קשר בין תחלואה אוטואימונית ואלרגיה. לא פחות חשוב ישנם מצבים מסוימים בהם אכן תהא תגובה "מוגזמת" לתרופות שונות. מה עושים ? זה דורש בירור ייעודי לגורמים לאורטיקריה הכרונית, וכמובן לשלילת רגישות לתרופות שונות - בירור שכזה מבוצע במרפאות לאימונולוגיה/אלרגיה במרכזים הרפואים הגדולים בארץ - נשמח לסייע לך.הוסף תגובה
לקיחת טיפול ביולוגי למרות אלרגיה לימור 14/03/2022 | 17:09שלום, עליי לקחת טיפול ביולוגי למיגרנה שמזריקים לבד פעם בחודש בחוסמי cgrp. יש לי בשגרה אורטיקריה כרונית ואני קבוע לוקחת 4 אריוס ביום ואסתמה קשה מאוזנת. גיליתי שאני אלרגית לזריקה כי היתה לי תקופה של רגיעה באורטיקריה ואחרי הזריקה המון פריחה וגרד. אני אנסה שוב אבל במידה ואני אכן אלרגית לטיפול, האם יש דרך כן לקחת אותו פעם בחודש קבוע עם הכנה מתאימה? אם כן, כמה סטרואידים לרוב לוקחים? והאם זה אולי סיכון גדול מידיי ועדיף לא להסתכן? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה איך אפשר לקבל טיפול ביולוגי למרות ש"אלרגים" לטיפול הזה פרופ' ננסי אגמון-לוין 15/03/2022 | 06:07שלום לימור, בהחלט אפשר לתת למטופלים טיפולים שהם "אלרגים" אליהם גם טיפולים בכדורים וגם טיפולים ביולוגים . לרוב ברגע שנצפתה אלרגיה לתכשיר יש לקבל אותו בפעם הבאה בהשגחה מיוחדת במרפאת אלרגיה לתרופות - הליך כזה נקרא דסנסיטיזציה -הפחתת רגישות. מרפאות קיימות במרכזים הרפואים הגדולים, אנו בשיבא מבצעים הליכים טיפולים שכאלה באופן יומיומי למגוון רחב מאוד של טיפולים כימיים וביולוגים בהצלחה של מעל 90%.הוסף תגובה
Ana חריג ללא תסמינים מיוחדים אנה 10/03/2022 | 16:01הי בבדיקת דם שגרתית התגלה אצלי ANA גבוה, ונמצאו נוגדני DNA במספר 14, מלבד זה לא היו דברים חריגים, crp היה 31 אבל באותו יום היה לי וירוס, הייתי עם חום, ממצאים חריגים שהיה לי דם בלילה ולכן נשלחתי לבדיקת דם, והכל חלף למחרת. השאלה מה לעשות בעקבות בדיקות הדם החריגות? היתה לי קורונה לפני חודש וחציהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה בדיקות חריגות, ובפרט ANA חריג פרופ' ננסי אגמון-לוין 11/03/2022 | 12:46שלום אנה, בדיקת ANA - היא לא בדיקת דם שגרתית ולכן השאלה העיקרית היא מדוע הבדיקה בוצעה ? בדיקת ANA - יכולה להיות חיובית ב10-20% מאוכלוסיה בריאה , ובמקרה הזה לא צריך לעשות שום דבר - אלא לדווח לרופא המשפחה שימשיך לעקוב. בדיקת ANA - חיובית בהרבה מצבים לא רק בלופוס (למשל מחלות אוטואימוניות של הכבד, מחלות אוטואימוניות בל בלוטת המגן ועוד ועוד ) ולכן - אם היתה סיבה /תלונה רלוונטית לבדיקת ה ANA (ולכן הבדיקה בוצעה) כדאי להשלים בירור בהתאם . אם זה בוצע "בטעות" רופא המשפחה יכול להמשיך ולעקוב אחריך ולראות שהכל בסדר, וכדאי לחזור על הבדיקות בעוד 6 חודשים (רק למעקב).הוסף תגובה
חשד ללופוס תמר טצושוילי 09/03/2022 | 17:39פרופסור שלום. אני בת 41 יש לי אודם בפנים מגיל מאוד צייר. בזמן אחרון צורת פרפר. קצת יותר אדום. הלכתי לרופא עור איך שראה אמר זה נירא לופוס. ואמר דחוף לבדיקות דם. כול הבדיקות כבר היו לי כולל Ana , dna , RFועוד בדיקות. הכול שלילי. רופא עור ראה בדיקות ואחר כך שינה דעה ואמר שכנרא זה סבוריה ( כי בעבר היה לי סיבוריה) או אלרגיה. ובכל זאת שלח אותי לאיכילוב. לשלול לופוס? דיבר על ביופסיה לפי מה שיחליטו... שאלה: האם שיש לי רק אודם צורת פרפר יכול להיות עדיין שיש לי לופוס? אין לי כאבים מפרקים ועוד סימנים אחרים שקשור ללופוס. האם שיש לי - Ana שלילי זה 100% אין לי לופטס? גם לפני שנים היב ana שלילי. ושוב שנים אני סובלת מאודם ועור כלוף. תודה רבה תמרהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה חשד ללופוס עורי - זה לא תמיד כמו לופוס רב-מערכתי פרופ' ננסי אגמון-לוין 11/03/2022 | 12:42שלום תמר השאלה שלך חשובה להרבה אנשים לופוס עורי (כזה שמערב רק את העור) יכול להופיע גם בלי סימנים אחרים של לופוס וגם בלי נוגדנים במקרה זה - צריך קודם כל לשלול אבחנות אחרות כמו סבוראה, או רוזצאה ועוד רבות (במיוחד אם התפרחת היא רק על הפנים). ביופסיה חשובה לאבחנה (להבדיל בין האבחנות) - אך הרבה פעמים אפשר לטפל ולעקוב, בפרט אם מדובר על ביופסיה בפנים - אשר עלולה להשאיר צלקת. הטיפול בלופוס של העור בלבד הוא לרוב מקומי, מוגבל לעור ורק לעיתים צריך גם טיפול בכדורים. כיום מקובל להניח כי מי שיש לו ANA שלילי - אין לו לופוס סיסטמי (רב-מערכתי)הוסף תגובה
הזעות לילה וחום אסיף 02/03/2022 | 11:14שלום, אני סובל מהזכות לילה וחום גבוה 39-40 כבר כמה שבועות ללא אבחנה עם CRP של 100 האם זו יכולה להיות מחלה אוטואימוניתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה חום ומדדי דלקת פרופ' ננסי אגמון-לוין 06/03/2022 | 16:55שלום אסיף התשובה הפשוטה היא כן. חום ומדדי דלקת (כמו CRP) - הם לעיתים קרובות הסימן הראשון של מחלה אוטואימונית - ולעיתים גיל המטופל מאוד חשוב לכוון איזה מחלה יש לחפש. אבל ! סמנים אלה אינם אופיינים רק למחלות אוטואימוניות ויש בהחלט מחלות אחרות הדורשות בירור במקביל - למעשה מצב זה מוגדר כ "חום מסיבה שאינה ברורה" ואם הוא נמשך כמה שבועות ואין לו הסבר יש תהליך בירור מובנה ומקובל למצב זה - וזה בהחלט לפתחו של רופא המשפחה ו/או במידת הצורך במסגרת אשפוז. מציעה כי תפנה לרופא המשפחה בהקדם בריאות שלמה.הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
הפטיטיס G
-
אי ספיקת כבד
בדיקות קשורות
-
לימפוציטים (Lymphocytes (Lymph
-
נוגדנים לטוקסופלזמה
תרופות קשורות
-
גמפיברוזיל
-
מבהידרולין
חיסונים קשורים
-
תרכיב נגד שלבקת חוגרת (הרפס זוסטר)
-
חיסון נגד דלקת ריאות ודלקת קרום המוח
מונחים קשורים
-
אגלוטינוגן
-
אבקת ריאות (צורנת)

פורומים נוספים בתחום
פורוםלופוס ומחלות אוטואימוניות
בפורום לופוס ומחלות אוטואימוניות ניתן להתייעץ עם פרופ' ננסי אגמון-לוין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום לופוס ומחלות אוטואימוניותפורוםסרטן המעי הגס
בפורום סרטן המעי הגס ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן המעי הגספורוםנפרולוגיה ויתר לחץ דם (מחלות כליה, מחלת כליות כרונית, אי ספיקת כליות ודיאליזה, לחץ דם גבוה)
ברוכים הבאים לפורום שמוקדש לבריאות הכליות ולטיפול ביתר לחץ דם. כאן תוכלו למצוא מידע מהימן, לשאול שאלות ולקבל תמיכה בנושאים כמו אי ספיקת כליות, דיאליזה, השתלת כליה, וכן על לחץ דם גבוה ודרכים לטפל בו. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה
לפורום נפרולוגיה ויתר לחץ דם (מחלות ...פורוםסרטן הלבלב
בפורום סרטן הלבלב ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן הלבלבפורוםאורטיקריה (סרפדת)
בפורום אורטיקריה (סרפדת) ניתן להתייעץ עם ד"ר רמית מעוז-סגל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטיקריה (סרפדת)פורוםמחלות לב נשים
בפורום מחלות לב נשים ניתן להתייעץ עם ד"ר אביטל פורטר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מחלות לב נשים

פרופ' ננסי אגמון-לוין
ד"ר רונן ברנר
ד"ר יובל הורביץ
ד"ר רמית מעוז-סגל
ד"ר אביטל פורטר