כאבי ראש בצד אחד של הראש כבר שבוע ואירוע של איבוד חלק משדה ראייה למשך 20 ד'
פורום כאבי ראש ומיגרנה
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל. פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין). נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן. פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית. במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות: * גידולי מוח ראשוניים * גידולי מוח משניים - גרורות * סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים: נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי פרכוסים משנית לגרורות מוחיות תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression) אירועים תרומבואמבוליים תסמונות פרהנאופלסטיות בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון. במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון: * מיגרנה * TENSION HEADACHE * CLUSTER HEADACH * כאבי פנים * HEMICRANIA CONTINUA * TRIGEMINAL NEURALGIA בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
כאבי ראש בצד אחד של הראש כבר שבוע ואירוע של איבוד חלק משדה ראייה למשך 20 ד' מיכל 10/01/2012 | 09:36שלום רב, מזה שבוע אני סובלת מכאבים חדים בצד אחד של הראש, כמו דקירות - באוזן, מתחת לאוזן לכיוון הצוואר, באוזן עצמה בכל מיני מקומות שונים, בצד שמאל של הראש מאחורה ובאיזור העין השמאלית, פעם מעל לעין ופעם מתחת. ֿ הכאב בא והולך, אין איזה מנגנון שאני יכולה להסביר אותו. לפני כשבועיים התחלתי לעשות פעילות גופנית אחרי הרבה זמן שלא זזתי. ביום שלישי שעבר כאמור התחילו הכאבים, ביום רביעי לא היו כאבים כלל והייתי בערב בבריכה, בחמישי התחילו שוב הכאבים ובשישי בבוקר לאחר שחייה, יצאתי לאוטו ופתאום היו חלקים בשדה הראייה שלא ראיתי, החזקתי את הנייד - ראיתי את הפלאפון אבל לא הצלחתי לקרוא את ההודעה. מאוד נלחצתי, עצרתי בצד ובסופו של דבר אחרי 20 ד' חזרה אלי הראייה, התחיל כאב ראש, לא פיצוצים, אבל כאב ראש, שיכול להיות גם מהלחץ והבהלה שהאירוע הביא איתו. נסעתי למיון, נבדקתי על ידי רופאת עיניים, כולל לחץ והרחבת אישונים - הכל תקין. עברתי בדיקה נוירולוגית - הבדיקה תקינה, הרופאה המליצה על mri ראש כדי לשלול טרשת נפוצה. מאחר והאירוע הזה של הראייה הוא אירוע שלישי או רביעי בשלוש שנים האחרונות. בתקופות יותר לחוצות יש לי הרבה פעמים תחושה של לחץ על העיניים (ללא כאבי ראש ) ושינויים בראייה, אני מרכיבה משקפיים כך שיותר נח לי להרכיב משקפי שמש שמחשיכות לי ומסננות את המידע. לפני שנתיים וחצי עברתי את הבדיקה הזו והכל יצא תקין. עברתי המון דברים בשנתיים וחצי האחרונות מאז הלידה של הילד השני שלי, גם פיזית וגם נפשית, המון תופעות והמון בדיקות ששללו כל מיני דברים, בשנה האחרונה יחסית היה שקט, אבל עכשיו הגיע האירוע הזה. באופן כללי אני לא ממש לחוצה, האירוע של חוסר הראייה היה מלחיץ מאוד אבל אני מניחה שזה יכול היה להיות מיגרנה? רק לא נעים לי הדקירות בראש, והלחץ בעיניים, והכל כל ביחד .... הייתי שמחה לשמוע מה אתה חושב על הנ"ל. תודה !הוסף תגובה
תהייה - יכול להיות שהדקירות בראש הן כתוצאה של וירוס?מיכל 10/01/2012 | 09:37לא יודעת אם יש לי וירוס, הילדים כל הזמן חולים ומדי פעם אני חוטפת ... תהיתי אם זה אפשרי שזה מוירוס. (אבל אז האירוע של שדה הראייה לא ממש מוסבר ) ... בקיצור. אודה לתשובתך.הוסף תגובה
תשובת מומחה כאבי ראש והפרעות ראיה דר' דניאל עובד 11/01/2012 | 09:41זה אכן נשמע כמו מיגנרה עם אאורה, וטוב עשית שפנית למיון ונבדקת ע"י נוירולוג, כדאי לעשות את ה- MRI ולהיות במעקב נוירולוגי בקופ"ח, במידת הצורך במרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
היפוטוניה
-
מיאסטניה גרביס
בדיקות קשורות
-
אלקטרומיוגרפיה, EMG
-
חומצה מנדלית בשתן
תרופות קשורות
-
אלטריפטאן
-
קלדריבין
מונחים קשורים
-
הספר הירוק
-
עמותת דיסאוטונומיה משפחתית
רופאים בתחום

ד"ר הדס מאירסון נוירולוגיה ילדים והתפתחות הילד
5.0 ( 27 חוות דעת )
"הגעתי עם הבן שלי בן 6, בכיתה א' לייעוץ בנושא קשב וריכוז. ד"ר מאירסון קיבלה אותנו בחיוך ובנועם. האינטרקציה עם הילד היתה מעולה . ד"ר מאירסון הקדישה לנו זמן רב, הסבירה בצורה ברורה את מסקנותיה וענתה על כל השאלות בסבלנות ובמקצועיות רבה."

ד"ר הדר קולב נוירולוגיה
5 ( 7 חוות דעת )
"בעל ידע נרחב ומקיף בתחום, לרבות בחידושים האחרונים. מאוד יסודית ונעימה"

ד"ר אופיר לוי נוירולוגיה
5 ( 14 חוות דעת )
"הבדיקה הייתה יסודית, הוא בסוף הסביר וענה על כל השאלות שלי הרופא היה סבלני ונעים מאוד"
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים
פרופ' שלומית יוסט-כץ
ד"ר ורוניקה צ'רנוחה