פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 280
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
מודאגת
12/03/2012 | 15:12אני מזה כמה חודשים טובים יש לי כאב ראש אחורי מימין. ומזה יומיים יש לי כאב בצוואר מימין ואני לא מצליחה להזיז את הצוואר לימין. קראתי באינטרנט שאלה סימנים לדלקת קרום המוח? אני מתה מפחד. הייתכן??? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
המשך
12/03/2012 | 19:49גם יש לי תחושה כזו של ריחוףהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מודאגת
דר' דניאל עובד 12/03/2012 | 23:27דלקת קרום המוח גורמת לקישיון עורף- הגבלה בכיפוף הצוואר. לרוב כאבי הראש סימטריים (ולא רק מימין), ומלווים בחום גבוה, בחילות והקאות, רגישות לאור ולרעש. אם התיאור לא מרגיע אותך, כדאי לפנות לרופא נויורלוג...הוסף תגובה
-
-
עייפות, סחרחורת..
ענבל 11/03/2012 | 14:32שלום, אני בת 26, בשלושה - ארבעה שבועות האחרונים אני מרגישה עייפות וחוסר ריכוז ולעיתים אף סחרחורת. חשוב לציין כי אני ישנה בין 6-8 שעות בלילה וגם כשאשר ניסיתי לישון קצת יותר עדיין הרגשתי עייפות. אני עובדת במשרה חלקית ולומדת, אך אם פעם לא הרגשתי את מה שאני מרגישה לאחרונה.. ממה זה יכול לנבוע? ומה צריך לעשות? חברה אמרה לי שכדאי שאתחיל לעשות ספורט, אבל השאלה אם זה יעזור והאם זה באמת קשור?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
עייפות וסחרחורת
דר' דניאל עובד 11/03/2012 | 21:17פורום זה דן בנושאים הקשורים בכאבי ראש ומיגרנה. לגבי עייפות וסחרחורות, כדאי לפנות לרופא המשפחה לצורך בירור...הוסף תגובה
-
-
דיקור סיני
11/03/2012 | 15:51שלום ד"ר! האם דיקור סיני יכול לעזור במקרים של כאב ראש חיצוני (בקרקפת) או כאב ראש על רקע גירוי של העצה העורפי ? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
דיקור סיני
דר' דניאל עובד 11/03/2012 | 21:16גם וגם. ובצורה מאוד יעילה....הוסף תגובה
-
-
בדיקת דם
11/03/2012 | 15:30שלום ד"ר! האם בדיקת C-REACTIVE PROTEIN תקינה יכולה לשלול דלקת בעצב העורפי או באיזור מסויים בראש? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
המשך
11/03/2012 | 16:04גם חשוב לציין שבתקופה שעשיתי את הבדיקה הייתי מקבלת אינדוביס 25 מ"ג (לא יודעת אם משפיע על תוצאת הבדיקה ) .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בדיקת דם
דר' דניאל עובד 11/03/2012 | 21:15התשובה היא שלילית. האבחנה של דלקת בעצב העורפי היא קלינית בלבד (עפ"י הבדיקה), ולא עפ"י מדדים דלקתיים בבדיקות הדם.הוסף תגובה
-
-
שואלת
11/03/2012 | 16:05שלום ד"ר! אני מזה חודש מקבלת אינדוביס ( אחת בוקר ואחת ערב) ובקלוסל 10 מ"ג חצי בוקר ואחת ערב. ו לא עזרו לי. מתכננת להפסיקן. איך אני אפסיק האם יש צורך בהדרגתיות או פעם אחת ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שלום רב
דר' דניאל עובד 11/03/2012 | 21:13אינדוביס אפשר להפסיק בפעם אחת, בקלוסל כדאי בהדרגה- חצי כדור בבוקר, חצי כדור בערב, ולאחר שבוע להפסיק לגמרי. בהצלחה.הוסף תגובה
-
-
כאב ראש
11/03/2012 | 11:53שלום ד"ר ! אולי אני ארחיב קצת בהודעה אך אולי זה מתחושת הייאוש שיש לי בעקבות כאבי הראש שלא נעלמים. אני בת 28,נשואה מזה שנתיים ללא ילדים.עובדת סוציאלית במקצוע. לפני שנה וחצי היה לי כאב ראש ברקה ימנית, עברתי MRI מוח תודה לאלוהים היה תקין. והכאב הלך ופחת עם הזמן עד. ברקע היה לי כאב במפרק לסת ימני עברתי לפני חודשיים MRI מפרק לסת הופיע שיש חיספוס במפרק הימני. אך לא פה הבעיה.לפני 7-8 חודש נכנסתי להריון ועברתי הפלה כי ההריון לא היה רצוי.ובאותו שבוע עברתי טיפול שיניים שפתחתי במהלכו הרבה זמן הפה . ומאז המצב נהווה קטסטרופלי.מאז התחיל כאב בחלק העליון של הראש בנקודה מסויימת עם רגישות במגע בקרקפת רצתי לנוירולוגים.וטענו שאין כלום וקיבלתי אולטרול 25 מ"ג שלא שיפר כ"כ המצב. ולפי מה ששמעתי שלחיצה עמוקה על הראש מלמטה יכולה להקל על הכאב, לחצתי חזק על נקודה בצוואר ומאז התחיל כאב חדש והוא כאב בחלק האחורי של הראש כאילו קו ישר מאחורה שלפעמים מגיע עד הראש למעלה (הכל מצד ימין)ולפעמים מתפשט לכל הראש מימין.הייתי אצל מומחה לכאב ראש הוא לא שמע אותי טוב אלא שאל אותי לפי שאלון מורכב והרגשתי שלא הצליח להבין את אופי הכאב שלי.נתן לי זריקה של LIDOCAINEּ DEPOMEDROL ואבחן את הכאב כ hemicrania continua .והמליץ על בקלוסל 10 מ"ג ואינדוביס 25 מ"ג שאני מקבלת מזה חודש.אך לא עזר כלום.הייתי לפני שבוע אצל נוירולוג שעשה לי בדיקת נוירולוגית והייתה תקינה ורופא עיניים והבדיקה תקינה (ברוך השם), ושניהם אמרו שלא רואים שום בעיה.וכולם אומרים שעשיתי בדיקת MRI לפני שנה וחצי ולא יכול להיות משהו חדש כי הבדיקה הייתה תקינה.אך אני מנסה להסביר להם שכשעשיתי בדיקה היה מדובר בכאב ברקה ועכשיו הכאב הינו כאב ראש אחורי.הכאב מלווה אותי מאז שאני מתעוררת עד שנרדמת ללא בחילות או הקאול לפעמים תחושה כזו של ריחוף(התחושה התחילה אחרי שהתחלתי בפיזיוטרפיה לצוואר). במהלך השינה אינני מרגישה בכאב .הכאב כמעט נעלם. כאשר נוטלת איתופן מאוד עוזר.עברתי טיפולי פיזיוטריפה אך לא ממש סייע. עשיתי בדיקת דם C-REACTIVE PROTEIN תקינה.אני הולכת להשתגע. נמאס לי מלחיות כך, אני מבקשת בכל מילה של בקשה שתעזור לי אין לי בעיה להגיע אליך פרטי לאיפה שאתה אך העיקר שתעזור לי אני מתה מפחד שיהיה לי משהו, מאוד מודאגת .חושבת לעבור שוב MRI אפילו שיהיה פרטי.מתכננת הריון אך מפחדת להיכנס בגלל החרדות מהכאב והתרופות הרבות שנוטלת.(אני גרה בצפון הארץ).סליחה על אורך ההודעה אך אני מרגישה חסרת אונים כמעט הקשר עם בעלי הולך ומדרדר בגלל מה שאני עוברת ובעבודה אלוהים ישמור ! תודה ומקווה שתרגיע אותי ותעזור לי .הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב ראש
דר' דניאל עובד 11/03/2012 | 12:19שלום רב, נשמע מורכב. אשמח כמובן לראות אותך במרפאה. תוכלי אם תרצי להתקשר בשעות הבוקר והצהריים למרפאות מרכז המומחים בבי"ח לניאדו 09-8609335 לקבוע תור. בהצלחה.הוסף תגובה
-
המשך
11/03/2012 | 12:38תודה ד"ר אך ממה שקראת האם תוכל לומר מה אתה חושב הבעיה והאם יש משהו רציני ? והאם יש צורך בעוד MRI ? תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
דר' דניאל עובד 11/03/2012 | 14:02לדעתי אין צורך ב- MRI נוסף, ויש סיכוי גבוה שאוכל לעזור...הוסף תגובה
-
-
כאב ראש חדש
אביב 10/03/2012 | 23:03שלום כבר מזה שבוע וחצי יש לי כאב ראש חדש וממוקד במרכז הראש ,הכאב בתחילה היה חלש ולא ממש יחסתי חשיבות אך הוא מתגבר עם הימים .יש לציין שזה לא כאב בצידי הראש ואני בריא לחלוטין. הכאב מתגבר באותו רגע של שיעול,עיטוש ,או מאמץ .זה כאב חד וחריף כזה לא של מיגרנה .והיום היה לי פעמיים מעיין סיחרור כזה כאילו לפני התעלפות ל 2 שניות .אני אפנה לרופא המשפחה כמובן ..אבל מה זה יכול להיות אני די מתחיל לחשוב מחשבות מלחיצות ...הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב ראש חדש
דר' דניאל עובד 11/03/2012 | 09:25אביב שלום, קשה לומר מה זה יכול להיות דרך פורום זה, אבל כדאי לבקש מרופא המשפחה גם בדיקת עיניים לפונדוס (קרקעית העין) ולהיבדק ע"י רופא נוירולוג...בהצלחה..הוסף תגובה
-
-
כאבי ראש חזקים במשך מלא זמן
עמית 06/03/2012 | 20:56כבר כמה שנים שכואב לי הראש, אך לפני חצי שנה הכאב ממש התחזק, לפני שבועיים התחילו לי גם כאבים במצח וזה יחסית עבר עם תרופות, אך הכאב ראש שהיה לפני הכאביים במצח לא עבר, מהיום בבוקר התחילו לי סחרחורות חזקות ובחילות בגלל הכאב, ניסיתי נורופון ואקמול וזה לא עוזר. יורדות לי גם דמעות מהעניים בלי סיבה מתחילת שנה בערך, יכול להיות שזה קשור? איך אפשר לשרוד ו''להדחיק'' את הכאב ראש כדי לקיים אורך חיים נורמלי? יכול להיות שיש לי גידול?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבי ראש חזקים
דר' דניאל עובד 06/03/2012 | 21:00עמית שלום, אם הכאב החמיר בחצי שנה האחרונה ונוספו סחרחורות ובחילות, כדאי לפנות לרופא נוירולוג בהקדם על מנת לשקול הדמייה מוחית, כמו CT ראש. אין צורך לשרוד ו"להדחיק", אפשר לטפל בכאב, לא צריך לסבול. בהצלחה.הוסף תגובה
-
-
כאבי ראש מוזרים וראיה לקויה.
יגאל 03/03/2012 | 18:21שלום, בשבוע האחרון יש לי בעיה ממש מוזרה שמפחידה אותי. יש לי כאבי ראש תמידיים והרגשה שכאילו אני רואה הכול בהילוך איטי. לא בידיוק כואב לי הראש בכאבים עזים זה יותר הרגשה שכאילו הכול צף באוויר. אני מרגיש שהראיה שלי נהייתה פחות טובה בשבוע הזה. רוב הפעמים שאני לא מרגיש לא טוב זה באור יום חזק או מול הטלוויזה והמחשב.כשאני נוהג ביום אני מרגיש שאני לא יכול לנהוג כי השמש מסנוורת אותי אפילו שהיא לא באמת מפריעה.גם בזמן האחרון העפפיים שלי רוטטים בלי שליטה ואני מזיז את הרגל בעצבנות, בדקתי לחצץ דם והכול תקין.יגאל בן 21, השמח לתשובה כי הרופאים בצבא לא מקשיבים לי בכלל. תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבי ראש מוזריםוראיה לקויה
דר' דניאל עובד 03/03/2012 | 20:12יגאל שלום, קשה לומר ללא התרשמות קלינית ובדיקה נוירולוגית, אבל אם אכן כפי שאתה מתאר כאבי הראש הם תמידיים עם הפרעות ראיה, אני הייתי ממליץ על CT ראש בלי ועם חומר ניגוד, ובדיקת עיניים לפונדוס. בהצלחה.הוסף תגובה
-
כאבי ראש וראות לקויה.
יגאל 04/03/2012 | 10:11תודה על התגובה המהירה, אבל זה לא בידיוק כאבי ראש זה מין הרגשה כזאת של סחרור וחוסר ריכוז . אני ממש מרגיש כמו הרגשה של שכרות , יש לי סחרחורות ותגובות. איטיות יחסית. וגם כשאני לוחץ בין העניים יש לי כאב ממש מעל האף. ובקשר לראיה עשיתי בדיקה וכן יש לי ליקוי ראיה בעין ימין בלבד , אני לא משתמש במשקפיים כי עין שמאל רואה טוב ובשניי העניים זה מתאזן . השמח לתגובה. יגאל.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש וראות לקוייה
דר' דניאל עובד 04/03/2012 | 10:55למרות זאת כדאי לדעתי לעבור הדמייה מוחית, אבל זה כמובן נתון לשיקול הקליני של הרופא המטפל. בהצלחה.הוסף תגובה
-
-
כאב ראש בצד אחורי במשך יותר משבוע
רועי 03/03/2012 | 10:22שלום. לחברה שלי יש כאב ראש בצד האחורי שמאלי של הראש כבר יותר משבוע. יום-יומיים לפני שהתחיל היא התלוננה על שרירים נוקשים בצוואר. כל משככי הכאבים לא עוזרים - אופטלגין, אקסידול, אדוויל, רוקסט פלוס (שהומלץ על ידי הניורולוג). היינו אצל נוירולוג ששלל גידול או שבץ כלשהו. הוא נתן את הכדורים ונתן הפניה ל-MRI. בינתיים הכאבים לא עוברים במשך יותר משבוע. מה ניתן לעשות כדי להרגיע את הכאב? האם אפשר לדעת ממה נגרם כאב הראש? (חשוב לציין שבינתיים היא בלחץ אטומי מהאפשרות שהרופא טעה ובכל זאת מדובר בבעיה רצינית, ונכנסת לדיכאון מזה שהכאב לא עובר). תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב ראש בצד האחורי יותר משבוע
דר' דניאל עובד 03/03/2012 | 10:59רועי שלום, הכאב שאתה מתאר יכול לנבוע ממס' סיבות, למשל התכווצות ומתח של השרירים, כפי שקורה למשל בכאב ראש תעוקתי, גירוי או דלקת של העצב העורפי הגדול וכו'. אני לא יודע אם זה ינחם את חברתך, אבל לרוב לא מדובר בבעיה רצינית, ניתן לטפל בקלות, ואין צורך להיכנס לדיכאון. אם עדיין לא מנחם, כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש...בהצלחה.הוסף תגובה
-
רועי 03/03/2012 | 11:33תודה על התגובה המהירה. האם ניתן לעשות משהו בינתיים כדי להקל על הכאב? אולי כדורים אחרים או במינון יותר גבוה, מקלחת חמה, עיסוי... חוץ מהפניה ל-MRI וכדורים שלא ממש עוזרים, הניורולוג לא נתן פתרון כלשהו חוץ מלהגיד ש"זה יעבור".הוסף תגובה
-
כאב ראש בצד אחורי במשך יותר משבוע
רוע 03/03/2012 | 11:35תודה על התגובה המהירה. האם יש משהו שניתן לעשות כדי להקל על הכאב? מינון יותר גבוה של הכדורים, סוג אחר של כדורים, מקלחת חמה, עיסוי... מעבר להכדורים שלא עוזרים והפנייה ל-MRI הניורולוג לא נתן פתרון כלשהו חוץ מלהגיד ש"זה יעבור".הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טיפול
דר' דניאל עובד 03/03/2012 | 11:44ללא אבחנה, לא אוכל להמליץ על טיפול. כדאי לחזור לרופא המטפל.הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
נוירופיברומטוזיס
-
היפוטוניה
-
בדיקות קשורות
-
קובלט בדם
-
אנטיגן של קריפטוקוקוס
-
תרופות קשורות
-
ליסוריד
-
אוזנימוד (זפוסיה)
-
מונחים קשורים
-
אונת המצח
-
אזורי אסוציאציה
רופאים בתחום
פרופ' חן הלוי
נוירולוגיה
4.9
( 33 חוות דעת )
"פרופ הלוי
מקצועי , אדיב ומומלץ בחום !
הרגשנו בידיים הכי טובות שיש
ברמה הכי מקצועית שיש !
אין ספק שבחרנו בטוב ביותר"
ד"ר מוחמד הוארי
נוירולוגיה
5.0
( 5 חוות דעת )
"ממליצה בכל פה . רופא נדיר:
מקצועי , קשוב אמפטי , אכפתי , סבלני ,
הרגשתי שממש חשוב לו לדייק ולזקק את תחושותי רופא נעים הליכות
משכמו ומעלה
ירבו כמותו"
ד"ר רני ברנע
נוירולוגיה
5.0
( 31 חוות דעת )
"ד"ר רני ברנע רופא מקצועי ביותר, הקשיב בנועם בדק את תוצאות בדיקת MRI הסביר את מקור הסימפטומים והפנה את אבי לבדיקות הנדרשות להמשך טיפול.."
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואיפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים
פרופ' שלומית יוסט-כץ
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס
ד"ר ורוניקה צ'רנוחה