פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 281
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
כאבי ראש בחצי ראש עובר דרך עין אוזן עורףמיה 07/12/2011 | 09:01בת 35 לאחרונה סובלת מכאבי ראש חזקים שמתחילם ממרכז העיין ועוברים לעורף באותו צד העין ומשם כאב חד לאוזון בו זמנית הכאב חודר עמוק הכאב נמשך כיומיים שלושה ולווה בחוסר שינה עיפות אני לא מצליחה להרדם אך נחה זזקוקה למנוחה שקט לוקחת כדור אך הכאב חוסר אשמח לעזרההוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש במחצית ראש
דר' דניאל עובד 07/12/2011 | 11:09מיה שלום, את מתארת כאבי ראש במחצית ראש מזה כשלושה ימים, זקוקה למנוחה ולשקט (אי סבילות לרעש)- בהחלט יכול להתאים למיגרנה, אם כי באבחנה המבדלת יתכנו כאבי ראש, המיקרניה וכו'. כדאי לפנות לנוירולוג או מרפאת כאבי ראש...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש במחצית ראש
-
כאבי ראש כרוניים תעקותיים שניםםםם (לת)רועי 05/12/2011 | 00:40אשמח להתייעץ עם חברי הפורום אם מישהו סובל כמוני שים מTENTION HEDECE....שני רועי ואני במייל roi_nezek@gmail.com..עברתי לצערי המוןןןןןן ככה שאולי גם אוכל לעזור בהבחנות מנסיו...רפואה שלמה לכולםהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
כאב ראש01/12/2011 | 20:53שלום, אני בן 21 חייל ... וכבר תקופה ארוכה סובל מכאבי ראש יומיים כאבי ראש בעיקר בחשיפה לשמש ובנוסף לכך עייפות כבדה במשך כל היום הייתי אצל נירולוג בוצע EEG עירנות,בדיקת עניים-תקין ניתן לי אלטרולט 10 מ"ג השתמשתי בו כשבועיים רצוף והשאר לא בהתמדה מכוון שהתחלתי להרגיש לחץ מוזר בראש,בלבול,עייפות כבדה,ותחושה של ניתוק (מין בועה של עצמי) יותר מהרגיל וזה גרם למצב רוח ירוד כבר מהבוקר אני חש בעייפות ותחושת לחץ בראש לא הייתי בטווח שהתופעות האלו קשורות לתרופה אז אמרתי לרופא שהתרופה לא עזרה ולא היה שינוי העלה מינון לאלטרול 25 מ"ג משתמש כ3 שבועות והתופעה החמירה וקיצוני מידי להפסיק שימוש? אלו תופעות לוואי ידועות? אשמח לקבל תשובה ושתיהיה שבת שלום......הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 02/12/2011 | 17:51ציינת שהשתמשת כשוביים ברציפות, אם כפי שטענת הופיעו תחושת לחץ בראש, עייפות, תחושת ניתוק וכו', סימן שהכדור לא יעיל. תופעות הלוואי לרוב חולפות תוך מס' ימים. כדאי להפחית ל-10 מ"ג למשך כשבוע ואז להפסיק לחלוטין. כדאי לפנות לרופא נוירולוג או מרפאת כאבי ראש להערכה מחודשת והתאמת טיפול חדש.הוסף תגובה
-
תגובה
02/12/2011 | 17:04כל כמה זמן בעצם לקחת כדי להפסיק בהדרגה? הרופא טוען שצריך לקחת לפחות שבועיים התופעות הנל אמורות לעבור מתישהו? מימה לדעתך בכללי אני סובל עם הכאבים האלו? וכיצד לטפל בהם? אני מיואש...הוסף תגובה
-
02/12/2011 | 17:01כל כמה זמן בעצם לקחת כדי להפסיק בהדרגה? הרופא טען שצריך לקחת חודשיים לפחות התופעות הנ"ל יכולים להעלם? כיצד אתה ממליץ לטפל בכאבים? ומימה נגרמים הכאבים שלי בכללי לדעתך? אני מיואש...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש
דר' דניאל עובד 01/12/2011 | 22:20בהחלט ייתכן שאלה הן תופעות לוואי, כדאי להפסיק בהדרגה...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
-
כאבי ראש מלחיצים..מתן ברג 02/12/2011 | 11:48שלום ד"ר דניאל, אני פונה אליך לאחר ייאוש גדול של חוסר הבנה ממצבי.. אני בן 22 סובל מהליקובקטר פילורי ופריצת דיסק בחוליות l4 l5. בחצי שנה האחרונה (קורה בעיקר בשעות הערב) יש לי המון מקרים של לחצים בראש שמלווים במין תחושת ניתוק מן העולם , סחרחורות, בלבול, חוסר ריכוז, חוסר שיווי משקל, תחושה שכאילו עוטפים לי את הראש במשהו כבד ואני מרגיש שאני עומד ליפול. בנוסף לכל התופעות הנ"ל שקורות בעיקר בערב, המון פעמים כאשר אני מתעורר בבוקר אני מרגיש סוג של לחץ בראש ובעיינים כאילו אני עומד ליפול. הייתי אצל ניורלוג אשר חושב שמדובר במיגרנה וכאבי ראש ממקור צווארי. הייתי רוצה לדעת מספר דברים: א. איך הוא קבע אבחנה זו ללא שום בדיקה מעמיקה אך רק על פי בדיקה גסה? ב. האם תופעות הנ"ל באמת משויכות לאבחנה של הניורולוג? ג. איך מתמודדים עם הכאבים הללו? כי שההתקף מתחיל זה פשוט כמעט מפיל אותי לרצפה. ד. אני מאוד מאוד לחוץ שמדובר או בגידול במוח או בשבץ מוחי כי התופעות הנ"ל פשוט מלחיצות.! אודה להתייחוסתך, בתודה מראש.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המשך
דר' דניאל עובד 02/12/2011 | 14:07במקרה שלך קשה להעריך, בעיקר בשל ריבוי תלונות, בדיקה נוירולוגית הכרחית, על פניו לא נשמע מדאיג...הוסף תגובה
-
המשך..
מתן ברג 02/12/2011 | 12:25ראיתי שהרבה אנשים פה בפורום סובלים מתופעות דומות.. לפי הערכתך רק משמיעת הדברים כמו מה זה נראה לך ומה כדאי לי לבדוק?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש מלחיצים...
דר' דניאל עובד 02/12/2011 | 11:58מתן שלום, א. אני מסכים שקביעת אבחנה צריכה להיעשות רק לאחר הערכה נוירולוגית יסודית ומקיפה. אם התרשמת שהבדיקה לא הייתה מספיק רצינית, זכותך להיבדק ע"י נוירולוג אחר. ב. זה לא נשמע כמו מיגרנה או כאבי ראש ממקור צווארי ג' ו-ד'- כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
-
כאבי ראש בעת התרגשות או מעברים דרמטיים בין מצביםתומר 29/11/2011 | 20:05היי, אני בחור בן 30 , פעיל ומתאמן ... מדי פעם אני נתקף בכאבי ראש קלים וסחרוחורת קלה שהפחד הגדול שלי זה שהם יחריפו וישתקו אותי מהשגרה ליום יומיים ... מייד באותו רגע אני עוצר הליכתי , נושם באופן סדיר ומבוקר , ואחרי מספר שניות זה עובר ... למרות שזה עובר אני עדיין מוטרד מזה שבזמן האחרון התדירות של התחלות התקף גדלה. שמתי לב ששינויים פתאומיים בפעילות , קימה מהירה מהמיטה , או אפילו שינויים מנטאליים קוגנטיביים חדים משפיעים עלי - כמו התרכזות נורא גדולה בנושא לימודי למשך זמן וכדומה ... בתור ילד הייתי מטופל אצל רופא שניסה כל מיני כדורים שונים למנוע או להקטין את התדירות של ההתקפים, היום בתור מבוגר זה הרבה פחות, .. האם זה קשור ללחץ דם לא סדיר ?( עברתי מספר בדיקות של לחץ דם אצל רופא המשפחה, אך לא הגענו לקביעה חד משמעית, כיוון שהוא חשש שהערכים הגבוהים יחסית הם בגלל חרדה שלי מתוצאות גבוהות , או בגלל שלא נחתי מספיק לפני הבדיקה) .. מצאתי שעוזר לי למתן את המעברים בין שכיבה לקימה , או בין סט אחד של אימוני כוח לבין מנוחה חייב לבוא בהדרגה ( אני לאחר הסט מנער עדיין טיפה את ידי ולא עוצר טוטאלית למנוחה )..- האם הצורך הזה יכול להגרם בגלל אי סדירות בלחץ הדם ? אני לא ממש רוצה להתחיל בבדיקות מקיפות, שמנסיון שלי רק יתפסו זמן רב , ויפנו אותי לעוד ועוד בדיקות.. יש משהו שאוכל לנסות בעצמי , אולי תרגילים כיצד למתן את המעברים החדים האלה , ע"י שליטה יותר טובה במדדי הגוף .... תודה :)הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 29/11/2011 | 21:29תומר שלום, אם כאבי הראש מחמירים בזמן קימה ממצב של ישיבה או שכיבה, אזי התופעה מוכרת היטב-כאבי ראש אורטוסטטיים- orthostatic headache, שלרוב נובעים מתת לחץ של נוזל השדרה. אם אכן זה כך, יש לפנות למרפאת כאבי ראש לצורך אישוש האבחנה וקביעת טיפול מתאים. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
-
כאבי ראש מוזריםאנה 15/11/2011 | 13:29שלום רב, מזה כעשרה ימים יש לי כאבי ראש מוזרים, זה אפילו לא בדיוק כאב, אלא יותר תחושה של לחץ בראש, כאילו יש לי על הראש קסדה או כובע, זה מאד מציק ולא מגיב כמעט בכלל למשככי כאבים. בנוסף יש לי מדי פעם גם לחץ באזניים ותחושה שהאזניים סתומות, בעיקר באוזן שמאל. אני סובלת מלחץ דם גבוה ומטופלת בטריטייס שמאזן את לחץ הדם. רופאת המשפחה שלי ייחסה את הכאבים ללחץ דם אבל אני מודדת כל יום ולחץ הדם תקין לגמרי. אני בת 39, עם עודף משקל, עומדת לעבור עוד חודש ניתוח בריאטרי, וחייבת להודות שכאבי הראש האלה גורמים לי לפאניקה, אני מפחדת שיש לי גידול בראש. מה אתה מציע לעשות? מה זה יכול להיות?תודה!הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאבי ראש וצוואר, סחרחורות
דר' דניאל עובד 29/11/2011 | 21:22שלמה שלום, כאבי ראש, לחץ צווארי חזק וסחרחורות יכולים לנבוע מכאבי ראש תעוקתיים (ראה לעיל), שינויים ניוונייים בעמוד השדרה הצווארי או/ו בלטי דיסק ועוד מצבים פחות שכיחים. כדאי להיבדק ע"י נוירולוג...הוסף תגובה
-
כאבי ראש
ביטון שלמה 29/11/2011 | 21:00היי וערב טוב.רציתי לדעת יש לי כמו כאבי ראש לחץ צאוורי חזק ומדיי פעם גם סחרחורת.ממה זה יכול להיות.עשיתי בדיקות דם והכל היה בסדר,בבדיקות שעשו לי במיון.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עוד שאלה
דר' דניאל עובד 15/11/2011 | 15:18הסבר מפורט לגבי כאבי ראש תעוקתיים ומיגרנה תוכלו למצוא בכתבה שכתבתי ב- ynet לא מזמן, בלינק הבא: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4131421,00.html בהצלחההוסף תגובה
-
עוד שאלה
15/11/2011 | 13:55תודה רבה על התגובה המהירה והמרגיעה, ובכלל קראתי חלק מהתשובות שלך כאן והתפעלתי מהאמפתיה והסבלנות. מה הם בעצם כאבי ראש תעוקתיים? ואיך אפשר להקל עליהם? תודה!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 15/11/2011 | 13:45אנה שלום, התיאור שלך מתאים לכאבי ראש תעוקתיים. יתר ל"ד אינו גורם לכאבי ראש אלא רק בערכים מאוד גבוהים (ל"ד מאליגני). היו לאחרונה דיווחים על כך שניתוח בריאטרי הפחית עוצמת ותדירות כאבי ראש. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש וצוואר, סחרחורות
-
שאלה26/11/2011 | 20:50שבוע טוב, אימי אישה בת 80 חולת סוכרת, מטופלת באינסולין. בחודשים האחרונים כשבחודש וחצי האחרונים במיוחד ובעיקר בשבועיים האחרונים, החלה לסבול מהתקפים שלא ברור לי בדיוק מה טיבם מהתאור שלה עולה תחושה של דופק מואץ, לחץ על איזור הראש, חולשה רצינית. לעיתים מדובר בהתקף קצר של כמה דקות ולעיתים זה נמשך כמה שעות ואפילו יום שלם. היא מתארת שהיא חשה טשטוש, מעין ערפול, וחוסר יציבות, הולכת לאט יותר. לעיתים לדבריה היא חשה בעיקר דופק מואץ וחולשה, לעיתים לחץ על אזור מסויים בראש לכיוון ימין יותר של הראש, לדבריה: "זה כואב אך ללא כאב, מעין לחץ שמופעל הראש". ממה שאני מצליחה להבין ממנה זו אולי תחושה של טרום התעלפות מעין ירידה בלחץ דם אולם היא עברה כמה פעמים בדיקות של לחץ דם, סוכר , בדיקות לב מקיפות הכל על פניו תקין. בהתחלה ייחסו זאת לסוכר אך אנדוקרינולוג שלל זאת ואני חוששת שאולי זה סיפטום למשהו נוירולוגי. לדבריה אין לה סחרחורת. אני חוששת שאולי מדובר במשהו נוירולוגי וחוששת אולי שזה ביטוי ל - LAS??? האם אלההסימפטומים? אני מאוד מודאגת. אודה על חוות דעת עד שתראה את רופא המשפחה ונוירולוג. תודה רבה.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
המשך
דר' דניאל עובד 26/11/2011 | 23:15מניסיוני אני יכול לומר שרוב התקפי החרדה מופיעים באנשים מודעים לעצמם, ששוללים מכל וכל חרדה, ונמצאים דווקא בתקופות רגועות בחייהם. זהו ביטוי גופני של תהליכים לא מודעים. כפי שכבר צייינתי, אסור להסיק מראש שמדובר בהתקפי חרדה וצריך לבדוק את כל האופציות בהערכה גופנית מקיפה ויסודית כולל בדיקות מעבדה. בהצלחה...הוסף תגובה
-
תודה והמשך
26/11/2011 | 21:32ראשית תודה רבה על תשובתך! אכן התכוונתי ל - ALS האמת היא שעל פניו זה אכן סימפטומים של חרדה לכאורה, העניין הוא שאימי כלל לא היתה נתונה בחרדה, היא אדם מודע לעצמו ואני מכירה אותה היטב כך שאכן ברמה התאורית זה דומה לתאורים הקלאסים של התקף חרדה אך היא ממש לא היתה בחרדה - דווקא בתקופה יחסית רגועה בחייה. בעקבות רמת האקוטיות של ההתקפים האחרונים היא נכנסה לדאגה אך היא אינה חרדתית כלל, (ההפך - אני חרדה) כשזה הופיע לראשונה בצורה הקלה ביותר אני נכחתי לצידה והיא פתאום חשה חולשה ולחץ בראש (אני נכנסתי לחרדה) וכעבור כחודשיים ההתקפים נעשו תכופים יותר, ממושכים יותר, ורק לאחרונה כשזה החל לפקוד אותה לראשונה בצורה אקוטית במיוחד היא נלחצה והזמינה מונית למגן דוד אדום כי חששה שזה לב ומשזה נשלל היא נרגעה אך כעת מטבע הדברים כולנו מודאגים (מגידול במוח? מחלה נוריולוגית קשה?...). רב תודות. לפחות הרגעת אותי בעניין ה ALS שמרוב חשש לא העזתי לעיין בספרות סימפטומים שלה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה לשאלה
דר' דניאל עובד 26/11/2011 | 21:04התיאור שלך יכול להתאים להתקף של חרדה, אך יש לשלול קודם סיבות גופניות שיכולות לגרום לתמונה דומה. כדאי להתחיל מהערכה ניוירולוגית אצל נוירולוג. אם כוונתך הייתה ל- ALS, זה ממש לא נשמע בכיוון. בהצלחה...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
-
כאב 'ראש' קל באיזור הרכה הימנית/מעל הרכהיקיר 26/11/2011 | 11:19שלום ד"ר, אני בן 18. בארבעת הימים האחרונים החל כאב קל , אפילו קל מאוד יחסית בצד ימין באיזור הרכה הימנית. זה לא ממש כואב, במהלך היום אני יכול לגמרי לשכוח מזה, ורק בזמן שבלילה שאני במיטה ומנסה להרדם אני יותר שם לב לכאב הזה. זה מרגיש כמו כאב שהרגשתי בעבר, כמו סתם מן סוג של דבר כזה שקורה בהצטננות כזה.. אבל אני מרגיש טוב ואין לי ממש נזלת, שיעול , בחילות או דברים בסגנון. מיד כשאני קם בבוקר אני נזכר בזה ויכול לחוש בכאב טיפה, במהלך היום זה לא ממש כואב אבל אני יכול לחוש באיזור שהוא לא שקט לגמרי מכאב. לחיצה/נגיעה בנקודה מסוימת באיזור הרכה , כאילו איפה שמרכז הכאב מחזקת את הכאב באיזור.. כאילו ממש עליתי על הנקודה הזאת. לאימי נמצא גידול בראש השנה ולמרות שכאב ראש כזה לא היה בתסמינים, זה די מלחיץ אותי ואני לא רוצה למהר לבקש מההורים ללכת לרופא כי כל זה קצת עניין רגיש... אשמח לתשובה תודה מראש.הוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב ראש קל באיזור הרקה הימנית
דר' דניאל עובד 26/11/2011 | 21:07שלום יקיר, התיאור שלך יכול להתאים למס' מצבים, כמו מיגרנה, כאב ראש תעוקתי, וכו'. כדאי לפנות לרופא נוירולוג להערכה ולטיפול מתאים...הוסף תגובה
-
אפילו קשה לי לכנות את זה ממש כאב, זה יותר תחושה מעצבנת
יקיר 26/11/2011 | 14:47הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב ראש קל באיזור הרקה הימנית
-
כאב חד בראש24/11/2011 | 20:41שלום מזה כשנה יש לי כאב בצד ימין של הראש קבוע החודש הכאב נעלם ובמקומו יש ברום הראש כאב כל 10 דקות חודר וכואב כנעיצת חפץ מה זה???האם לגשת לבדוק קיבלתי mri עדיין לא עשיתיהוסף תגובהפתח בחלון חדש
-
תשובת מומחה
כאב חד בראש
דר' דניאל עובד 24/11/2011 | 21:24יש מס' שוגים של כאבי ראש שיכולים להתאים לתיאור שלך, למשל כאבי ראש תעוקתיים, Ice Oick like headache וכו'. כדאי לפנות למרפאת כאבי ראש לאחר mri מוח...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב חד בראש
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
- מיאסטניה גרביס
- מחלת הכאב הכרוני
-
בדיקות קשורות
- צפלוגרם
- מבחן טובה
-
תרופות קשורות
- קלוראזפאט
- קלדריבין
-
מונחים קשורים
- אלקסיה
- אגרפיה
רופאים בתחום
ד"ר יהודה ספקוטי
נוירולוגיה
5.0
( 5 חוות דעת )
"דר ספקוטי מעבר למיקצועיות מרשימה. הינו אדם אנושי קשוב ואיכפתי. נסך בי בטחון ואמון. הלואי וכל הרופאים יהיו כמוהו."
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים