פורום כאבי ראש ומיגרנה - עמוד 299
פרופ' שלומית יוסט-כץ
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה. בוגרת ביה"ס לרפואה תל אביב. מומחית בנוירולוגיה ובנוירואונקולוגיה. התמקצעות בכאבי ראש. פירסמה מאמרים רבים בעיתונות מקצועית. מקבלת מטופלים בגבעת שמואל.
פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה נוירולוגית בכירה במרכז הרפואי רבין (קמפוס בילינסון) ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה במרכז דוידוף לסרטן (אשר במרכז רפואי רבין).
נוירו-אונקולוגיה הינו מקצוע העוסק בגידולי מערכת העצבים ובמכלול הבעיות הנוירולוגיות בקרב חולי סרטן.
פרופ' שלומית יוסט-כץ נבחרה ע"י מרכז רפואי רבין ונסעה להתמחות על בת שנתיים וחצי בנוירו-אונקולוגיה במרכז הסרטן MD ANDERSON אשר הינו מרכז הסרטן הגדול ביותר בארצות הברית.
במסגרת עבודתה כנוירו-אונקולוגית פרופ' יוסט מטפלת בחולים עם מגוון בעיות:
* גידולי מוח ראשוניים
* גידולי מוח משניים - גרורות
* סיבוכים נוירולוגיים בקרב חולי סרטן הכוללים:
נוירופתיות משנית לטיפול כימותרפי
פרכוסים משנית לגרורות מוחיות
תופעות לוואי נוירולוגיות כתוצאה מטיפול כימותרפי וקרינתי
חסרים נוירולוגיים וכאב משנית לגרורות גרמיות (cord compression)
אירועים תרומבואמבוליים
תסמונות פרהנאופלסטיות
בנוסף, פרופ' שלומית יוסט-כץ הינה רופאה בכירה במרפאה לכאב ראש בבית החולים בילינסון.
במסגרת מרפאה זאת מטפלת בחולים עם כאבי ראש כגון:
* מיגרנה
* TENSION HEADACHE
* CLUSTER HEADACH
* כאבי פנים
* HEMICRANIA CONTINUA
* TRIGEMINAL NEURALGIA
בנוסף לעיסוקיה העיקריים, ממשיכה פרופ' יוסט-כץ לעבוד כנוירולוגית כללית ומטפלת במגוון רחב של חולים עם בעיות נוירולוגיות שונות. פרופ' יוסט-כץ זוכה להערכה רבה מצד מטופליה.
-
כדורי אלטרולט
יהודית 08/08/2011 | 23:5910 מ"ג פעם ביום מה התופעות לוואי? האם כשרוצים מפסיקים עם הכדור ללא בעיה? האם הכדורים משמינים? האם זה לדעתך ומנסיונך עוזר לכאבי ראש? אשמח לתשובתךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
אלטרולט
דר' דניאל עובד 09/08/2011 | 08:24יהודית שלום, טיפול באלטרולט מאוד יעיל בכאבי ראש תעוקתיים וניגרנה, תוכלי למצוא את כל רשימת תופעות הלוואי בעלון המצורף לצרכן, או באתר משרד הבריאות. לאחר התחלת הטיפול, אפשר להפסיק אותו בכל עת, היות ומדובר במינון די נמוך. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תודה רבה לך אתה אדיב ונחמד
09/08/2011 | 15:14הוסף תגובה
-
-
מיגרנה מתמשכת
אמיר 08/08/2011 | 15:46אני סובל כבר למעלה מעשור ממיגרנות, בתדירויות שונות. בשבוע האחרון, אני כל הזמן במצב שהמיגרנה "ברקע" ובבקרים באופן קבוע אני קם עם תחושה שההתקף עומד להגיע, היו ימים שזה עבר לבד וברוב הימים אני לוקח כדור (סומטרידקס). חשוב לציין שאני מקפיד לשתות המון (כ-3-4 ליטר ליום), נמנע משוקולד חלב ומגביל את עצמי ל-3 כוסות קפה ביום. עוד חשוב לי לציין, כי יש תקופות יחסית ארוכות (4-6 שבועות) שאני ללא התקפים ואז לפתע יש תקופות עם תדירות גבוהה של מיגרנות. בכל מקרה, מצב בו שבוע שלם אני מסתובב עם מיגרנות לא קרה לי מעולם. אני כבר חושש לקחת כדורים נוספים, כי הבנתי ששימוש מוגבר בכדורים, מגביר את הופעת המיגרנות. האם זה נכון או שאין חשש להמשיך לקחת כדורים כל עוד ההתקפים ישנם?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מיגרנה מתמשכת
דר' דניאל עובד 08/08/2011 | 15:55אם אתה נוטל יותר מ-10 כדורים ממשפחת הטריפטנים (סומטרידקס) בחודש, או מעל 15 כדורים ממשפחת נוגדי הדלקת, קרוב לוודאי שאתה סובל מכאבי ראש שנובעים משימוש יתר מתרופות, המחייב טיפול גמילה באישפוז. במקרים של התקפים תכופים, יש צורך בטיפול מניעתי שיפחית את מס' ההתקפים וימנע מצב של שימוש יתר של תרופות בהצלחה.הוסף תגובה
-
-
כאבי ראש
יצחק 07/08/2011 | 19:45בן 48 בריא בד"כ .נשלחתי לבדיקת CT מוח בגלל מיגרנות שהחלו בשנה האחרונה. התור נקבע לסוף החודש . בדיקת נאורולוג תקינה בדיקת דם תקינה הבעייה שבימים האחרונים החלו כאבי ראש קלים כל יום לאורך היום ותחושת לחץ ברקות כולל סחרחורת קלה מדי פעם. אני אדם חרדתי ומנסה לשייך זאת לכך אבל אולי צריך לבדוק בכיוון שונה מאחר וכמו שכתבתי התור לCT רק בסוף החודש. כמו כן האם להשתמש במשככי כאבים? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבי ראש
דר' דניאל עובד 07/08/2011 | 21:38יצחק שלום, קשה לקבוע אם כאבי הראש שמהם אתה סובל הם על רקע חרדות עד שלא שוללים סיבות אחרות גופניות לכאבי הראש. אם אתה חרד, וכאבי הראש במגמת החמרה, כדאי לפנות לחוות דעת נוספת, עדיף במרפאת כאבי ראש. בהצלחה.הוסף תגובה
-
-
כאבי ראש אצל בחור בן 25
06/08/2011 | 16:26כאבי ראש שלא עוברים גם בנטילת כדורים כמו טרמדקס פלאשטב כל הבדיקות שבוצעו עינים מערות פנים הכל תקין אבל הכאב הוא עמום וקבוע ומשתנה ממקום למקום האם זה מסוכן ומה נקרא מסוכן מה תופעות הלוואי לכאב מסוכןהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבי ראש מסוכנים
דר' דניאל עובד 06/08/2011 | 21:12כל סוג של כאב ראש נחשד לכאב ראש מסוכן עד שלא הוכח אחרת. הבדיקה הנוירולוגית תורמת אינפורמציה נוספת לגבי מידת המסוכנות של כאבי הראש. במקרה שלך, טרמדקס היא לא תרופה טובה לכאבי ראש, אני ממליץ לך לפנות לרופא נוירולוג או מרפאת כאבי ראש להערכה מקיפה לגבי תלונותך. בהצלחה.הוסף תגובה
-
-
כאבי ראש חזקים עם הקרנה לעמוד שדרה לאחר מחלה
כלנית 02/08/2011 | 10:31בתחילת השבוע הבראתי ממחלה ויראלית אולי (לא עברתי איבחון) די קשה שכלל כאבי ראש, עורף וגב עם קצת הקאות, חום, הזעה מרובה ואפילו היה שלב שראיתי הכל צהוב. זה נמשך יומיים ואח"כ התחלתי להרגיש טוב, כעבור 3 ימים החלו להופיע אצלי כאבי ראש חזקים (אתמול) שלא עוברים עם אקמול והיום זה כבר מקרין לי גם לכל העמוד שדרה - כשאני הולכת זה כואב.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבי ראש עם הקרנה לגב
דר' דניאל עובד 02/08/2011 | 17:26כלנית שלום, מומלץ לפנות בהקדם למיון לבדיקה של נוירולוג על מנת לשלול אפשרות של דלקת קרום המוח ויראלית, שהיא לא מדאיגה, אך כאמור צריך לעבור בירור. בהצלחה.הוסף תגובה
-
-
CT מוח
צחי 01/08/2011 | 20:48בן 49. נשלחתי לבדיקת CT מוח בעקבות מיגרנות וכאבי ראש. ואני קצת חושש מהבדיקה מהשימוש ביוד.ומתוצאותיה. אודה לך אם תוכל להאיר את עיני לגבי משמעות הבדיקה . תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
חומר ניגוד ב- CT
דר' דניאל עובד 01/08/2011 | 21:28אם אינך רגיש ליוד ותפקודי הכליות שלך תקינים, צחי, מומלץ שתעבור את הבדיקה בלי ועם חומר ניגוד. השלמת הבדיקה עם הזרקת חומר ניגוד חשובה מאוד, כי היא מוסיפה אינפורמציה לגבי כלי הדם המוחיים, ולגבי אופי הנגעים של רקמת המוח באם יימצאו. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תודה .. המשך
צחי 02/08/2011 | 02:06אין לי מושג אם אני רגיש ליוד ומה הכוונה לעשות עם ובלי יוד ???הוסף תגובה
-
-
כאבי ראש אצל בחור בן 25
יהודית 29/07/2011 | 01:29בני בריא כבן 25 לפני כשבועיים היה לו וירוס של הקאות וכאבי ראש ההקאות עברו וכאבי הראש לא לוקח אדוויל ואחרי מספר שבעות 5 6 שעות מתחיל קצת לעבור הוא עשה בדיקות דם התשובות שיש לו חוסר בפוליק אסיד יצא נמוך 4.4 gpt38 גבוה מה עלי לעשות האם לעשות לו mri? האם לפני זה ללכת לנאורולוג אני מאד מוטרדת ודואגת אשמח לתשובתך המהירה תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
כאבי ראש לאחר מחלה ויראלית
29/07/2011 | 11:15יהודית שלום, לעיתים לאחר מחלות ויראליות יש גירוי של קרומי המוח עד לכדי דלקת קרום המוח. מצב זה לרוב לא מדאיג ועובר לבד, אך כדאי לפנות לנוירולוג להערכה נוירולוגית מקיפה. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש לאחר מחלה ויראלית
דר' דניאל עובד 29/07/2011 | 11:17יהודית שלום, לעיתים לאחר מחלות ויראליות יש גירוי של קרומי המוח עד לכדי דלקת קרום המוח. מצב זה לרוב לא מדאיג ועובר לבד, אך כדאי לפנות לנוירולוג להערכה נוירולוגית מקיפה. בהצלחה.הוסף תגובה
-
תודה רבה
יהודית 29/07/2011 | 21:40דוקטור על התיחסותך המהירה החלטתי ששלב ראשון אלך איתו לרופא עינים ואחרי זה לנאורולוג תודה רבההוסף תגובה
-
בבקשה אם אפשר תשובה דחופה
01/08/2011 | 20:16בני עשה צילום מערות הפנים והתשובה עיבויפוליפואידי של הרירית בסינוס מקסילרי ימני האם בבקשה תוכל להסביר לי והאם לדעתך זה מה שגורם לכאבי הראש של בני אודה לך על התיחסותךהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עיבוי רירית בסינוסים
דר' דניאל עובד 01/08/2011 | 21:26יהודית שלום, תלוי, אם כאבי הראש עמומים, מחמירים בכיפוף הראש, מלווים בליחה, נזלת, שיעול וכו', ואם ממצאי הבדיקה מעידים על דלקת חריפה, קרוב לוודאי שמדובר בסינוסיטיס. לרוב עיבוי רירית בסינוסים חסר משמעות קלינית אם מתגלה כממצא אקראי ללא כל המתואר לעיל.הוסף תגובה
-
כאבי הראש
01/08/2011 | 21:58הם עמומים ומשתנים ללא שייכות לליחה או לשיעול כי אין לו שאלתי היתה האם התשובה של הצילום שכתבתי לך האם זאת יכולה להעיד על כאבי הראש או להמשיך לבדוק הלאה אודה לך שוב על התיחסותך המהירה תודההוסף תגובה
-
סליחה אבל
01/08/2011 | 21:59הוסף תגובה
-
שאלה נוספת
01/08/2011 | 22:00האם כשיעשה mriהאם כדאי עם חומר ניגוד או בליהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
MRI
דר' דניאל עובד 01/08/2011 | 22:30חומר ניגוד יכול להוסיף עוד אינפורמציה ולכן עדיף.הוסף תגובה
-
-
מיגרנה
מזל רוביו 31/07/2011 | 07:46אני סובלת ממיגרנות שנים רבות , לוקחת היום רילרט כשכואב ומאוד עוזר וטופומקס למניעה. שאלתי -1. האם אין בעייה לקחת במקביל את הכדורים. 2. בגלל שיש לי 9-10 פעמים בחודש מיגרנות, האם כדאי להמשיך עם הטופומקס. 3. הייתי שמחה לדעת שיש פתרון אחר תודה מראש מזלהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מיגרנה, טופמקס ורילרט
דר' דניאל עובד 31/07/2011 | 09:48מזל שלום, 1. אין מניעה לקחת טופמקס ורילרט 2. טוומקס הוא טיפול מניעה. אם הוא לא מונע, ועדיין יש 9-10 התקפים בחודש, יש להחליפו בטיפול מונע אחר. 3. פיתרון אחר יכול להיות דיקור רפואי או סיני, אבל חשוב לדעת שלא כל מי שמטפל בדיקור סיני יודע לטפל ביעילות בכאבי ראש. מומלץ לפנות לטיפול בדיקור במרפאת כאבי ראש מוכרת, כמו במרפאתינו ובבתי חולים אחרים.הוסף תגובה
-
מזל רוביו 01/08/2011 | 10:32תודה על התשובה, אכן ניסיתי גם טיפול של דיקור סיני במפראה של מכבי טבעי, וזה עזר לתקופה של חצי שנה. אבל בקשר לטופומקס יש לי וידוי , לקחתי מינון של 50 מ"ג ליום במקום 100 מ"ג . . זה משמעותי. ואני מוכנה לנסות כל טיפול שיכול להקל על הכאבים . תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מינון טופומקס
דר' דניאל עובד 01/08/2011 | 12:37בהחלט, המינון האופטימלי הוא 100 מ"ג ליום...הוסף תגובה
-
-
כאבי ראש שלושה ימים
31/07/2011 | 10:51שלום אני בן 36 חולה אפילפסיה לוקח 450 מ"ג למיקטל כמו כן לוקח ספסמקס וקסטרל לדחיפות במתן כבר שלושה ימים מיום רביעי בערב יש לי כאב ראש בקדמת הראש המצח מעל הגבה ולפעמים ברכות זה לא כאב ראש חזק אבל הוא בא בהפוגות ניסיתי את כל הכדורים נרופן אקמול אדקס ולא עזר לי כל fך נתן הקלה זמנית יש לציין שאני בתקופת מבחנים ישן די מאוחר אין לי בעיה של הקאות או בחילות או בעיות בראיה אני מרכיב משקפיים ואני מרגיש שהעיניים שלי מתאמצות שאני מול המחשב הכאב הוא לרוב ביום בלילות אין לי כאב יש לציין שאני אוכל רגיל(אפילו יותר מדי ) אני שומר על דיאטה כי היתי שמן בעבר אבל אני מרגיש כל הזמן עייפות רעב תמידי וסחרחורות כבר שנה וחצי מאז הדיאטה במיוחד שאני קם מהמיטה אחרי ישיבה ממושכת מדאיג אותי כאב הראש הממושך כי בדרך כלל יש לי כאבי ראש מדי פעם כבר שנים אבל כדור עוזר לימה שעכישו לא מה עושים ?יש לציין שלפני שלושה ימים היה לי איזה סידור בשעה 1500 והיתי בשמש ממש שעה וחצי הרגשתי שהראש שלי "מתבשל" האים יש לפנות לרופא אני קצת מודאג תודה אריאלהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבי ראש לשושה ימים
דר' דניאל עובד 31/07/2011 | 12:39אריאל שלום, ישנן כ"כ הרבה סיבות שיכולות להסביר את כאבי הראש שלך, החל משימוש בלמיקטל שיכול לגרום תופעת לוואי של כאבי ראש, דרך כאבי ראש מיגרנוטיים, וכלה בכאבי ראש תעוקתיים שמתאימים למצבים של תקופת מבחנים ולחץ. אני ממליץ לך לפנות להערכה אצל רופא נוירולוג ו/או מרפאת כאבי ראש. בהצלחה.הוסף תגובה
-
-
כאבי ראש אחרי השתלת שיניים
31/07/2011 | 11:58אבא שלי ביצע השתלץ שיניים בלסת עליונה צד שמאל לפני כ-14 ימים. 3 ימים אח"כ לא היו כאבים, אך מהיום הרביעי ועד עכשיו יש כאבי ראש חזקים במצח מעל עין שמאל.אין סימנים אחרים של מיגרנה. כאבים שקצת פוחתים עם אופטלגין, וכשהשפעת אופטלגין חולפת - הכאבים חוזרים. אבא מגדיר עוצמת כאבים כ-7/10 (10/10 - אחרי ניתוח), עם אופטלגין - עוצמה של כ-5/10. הוא טופל באנטיביוטיקה אחרי השתלה (לקח יום ראשון אוגמנטין, אח"כ 3 ימים מוקסיפן, אח"כ שוב אוגמנטין ל-4 ימים). עד כה נעשה צילום סינוסים + בדיקת אאג+ בדיקת רופא שניים+ צילום פנורמי - הכל תקין. אבא מכיר בעבר כאב ראש במצח אך לא בצד שמאל של הראש. יתר ל"ד שלו מאוזן, מדד מספר פעמים. מה עוד כדאי לבדוק/ לעשות? רופא שיניים שעשה השתלה טוען שהוא לא נתקל במצב דומה בעבר. האם רצוי לחכות או שיש דחיפות להמשך בירור?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבי ראש לאחר השתלת שיניים
דר' דניאל עובד 31/07/2011 | 12:29אם רופא שיניים ואא"ג שללו מקור לכאבי הראש, מומלץ לפנות לבירור אצל רופא נוירולוג או מרפאת כאבי ראש. בהצלחה.הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
דלקת קרום המוח
-
מיאסטניה גרביס
-
בדיקות קשורות
-
חומצה מנדלית בשתן
-
אנטיגן של קריפטוקוקוס
-
תרופות קשורות
-
חומצה כנודאוקסיכולית
-
פירידוסטיגמין
-
מונחים קשורים
-
אגוניסט
-
עמותת ישראלס - העמותה לחקר ה- ALS בישראל
רופאים בתחום
ד"ר יאיר זלוטניק
נוירולוגיה
4.9
( 52 חוות דעת )
"ממליצה בחם על הטיפול המסור של ד"ר יאיר זלוטניק . הרגישות וההקשבה שלו למטופל ראויה להערכה."
ד"ר מוחמד הוארי
נוירולוגיה
5.0
( 5 חוות דעת )
"ממליצה בכל פה . רופא נדיר:
מקצועי , קשוב אמפטי , אכפתי , סבלני ,
הרגשתי שממש חשוב לו לדייק ולזקק את תחושותי רופא נעים הליכות
משכמו ומעלה
ירבו כמותו"
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבי ראש ומיגרנה
פורום כאבי ראש ומיגרנה מנוהל ע"י ד"ר שלומית יוסט-כץ, נוירולוגית בכירה ומנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה בבלינסון. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום כאבי ראש ומיגרנהפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואיפורוםטיפולי קנאביס בילדים
בפורום טיפולי קנאביס בילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר ורוניקה צ'רנוחה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי קנאביס בילדים
פרופ' שלומית יוסט-כץ
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס
ד"ר ורוניקה צ'רנוחה