שאלות ותשובות - עמוד 471

אני בת 36. עברתי לפני 5 חודשים הריון בחצוצרה הימנית, שנכרתה בשבוע ה-7. השבוע שוב עברתי הריון מחוץ לרחם שהופסק בשבוע ה-6, כשהביצית נדבקה לגדם החצוצרה הימנית. מה גורם לביצית להיצמד לדופן או לחוסר תנועתיות להגיע לרחם? האם יחסי מין בשבועות הראשונים מזיקי
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 14/05/2013

הריון חוץ-רחמי (ectopic pregnancy), כשמו כן הוא - הריון שאינו מתפתח בתוך הרחם. לצערי איננו יודעים מה בדיוק גורם להריון מחוץ לרחם, אך ישנם כמה גורמי סיכון להיווצרות הריון כזה: ניתוחי בטן קודמים, זיהום באגן, אירוע קודם של הריון מחוץ לרחם, חסימת חצוצרות, גיל מאוחר ועוד. אין משמעות לזמן קיום יחסי המין, ואין דרך ודאית למנוע הריון חוץ-רחמי. עליכם רק לנסות לשמור על אופטימיות, וכן להיות במעקב צמוד של רופא/ת הנשים לקראת ההריון הבא ובמהלכו. שיהיה המון בהצלחה! ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד קרא עוד

אני בת 33, ונמצאת כרגע בהחלפת תרופות. קיבלתי  סרוקוול 300 מ"ג ליום וירדתי למינון של 100 מ"ג ליום. במקביל אני מקבלת כתחליף  טגרטול 200 מיליגרם ליום. בעוד 10 ימים אני אמורה להפסיק לחלוטין לקחת סרוקוול, ולהעלות את מינון הטגרטול ל-200 מ"ג
אני בת 33, ונמצאת כרגע בהחלפת תרופות. קיבלתי סרוקוול 300 מ"ג ליום וירדתי למינון של 100 מ"ג ליום. במקביל אני מקבלת כתחליף טגרטול 200 מיליגרם ליום. בעוד 10 ימים אני אמורה להפסיק לחלוטין לקחת סרוקוול, ולהעלות את מינון הטגרטול ל-200 מ"ג
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 14/05/2013

Enuresis (השתנה לא רצונית, בעיקר בלילה), יכולה להיות תופעת לוואי של קלונקס. לא ברור באיזה אחוז מהחולים. טגרטול יכולה לגרום לתכיפות בהטלת שתן. ד"ר שירי אורי - אינפומד קרא עוד

אני בת 28, לוקחת זה 7 שנים  ויאפקס, שני כדורים של 75 מ"ג, שהרופאה נתנה לי לטיפול בדיכאון. אני לא לוקחת שום תרופה נוספת באורח קבע. התרופה עוזרת לדיכאון, ויש לי רק תופעת לוואי אחת - אני סובלת מחום ומהזעה באופן יוצא דופן. בשנים הראשונות זה היה נסבל
אני בת 28, לוקחת זה 7 שנים ויאפקס, שני כדורים של 75 מ"ג, שהרופאה נתנה לי לטיפול בדיכאון. אני לא לוקחת שום תרופה נוספת באורח קבע. התרופה עוזרת לדיכאון, ויש לי רק תופעת לוואי אחת - אני סובלת מחום ומהזעה באופן יוצא דופן. בשנים הראשונות זה היה נסבל
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 14/05/2013

התופעה שאת מתארת מוכרת כתופעת לוואי של תכשיר זה. בהחלט שווה לנסות לעבור לפורמולה ארוכת הטווח (XR), כיוון שלעיתים בפורמולות אלו, תופעות הלוואי פחותות מאשר בנטילה של הכדור הרגיל. אני מסכימה עם הפסיכיאטר המטפל שלך, שחבל לוותר על תרופה שעוזרת, כיוון שבמקרה של החלפה, אף פעם אי אפשר לדעת מראש אם התכשיר החדש יהיה טוב באותה מידה. עם זאת, מדובר במציאת שיווי המשקל שיאפשר לך ליהנות מההשפעה הרצויה של תרופה, עם מינימום תופעות לוואי. אם התופעה פוגמת באופן משמעותי באיכות חייך, ייתכן שבכל זאת תחליטי שאת מוכנה לקחת את הסיכון ולנסות תכשיר אחר. בכל מקרה, אני ממליצה לבצע בדיקה גופנית כללית, ובדיקות דם, כולל בדיקה של תפקוד בלוטת התריס, על מנת לשלול שיש איזושהי סיבה אחרת גופנית לתופעה של החום ושל ההזעה. בברכה, ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית קרא עוד

אני בת 28, בהריון בשבוע ה-21. כבר כמה שבועות יש לי פריחה על הפנים שעוברת כשאני משתמשת  בבטאקורטן. האם המשחה בטאקורטן בטוחה לשימוש בהריון? באיזה מינון?
אני בת 28, בהריון בשבוע ה-21. כבר כמה שבועות יש לי פריחה על הפנים שעוברת כשאני משתמשת בבטאקורטן. האם המשחה בטאקורטן בטוחה לשימוש בהריון? באיזה מינון?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 14/05/2013

קודם כל אני ממליצה לגשת לרופא/ת המשפחה או לרופא/ת עור על מנת לעמוד על טיב הפריחה. לגבי השימוש בבטא קרוטן (למעשה זהו ויטמין A), אמנם ידוע שכמויות עודפות של ויטמין A עלולות לגרום למומים מולדים בעובר, אך לרוב זה מתרחש רק בשימוש פומי (דרך הפה). מריחת משחה כזאת מדי פעם, גם במשך ההריון, לא אמורה לגרום נזקים. אם את משתמשת בתרופה בתדירות גבוהה יותר, אני ממליצה לך להיוועץ בשירות הטרטולגי, במספר הטלפון 02-6243669. תוכלי למצוא מרכז דומה גם בבית חולים אסף הרופא. המשך הריון בריא וקל! ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד קרא עוד

אני בן 79. להלן ממצאים של  בדיקת מיפוי עצמות שנעשתה בגלל כאבים במפרק הירך:   קיימת קליטה מוגברת במדור המדיאלי בפרק הברך מימין,  מעט מוגברת דיפוזית בפרק הירך מימין ואי-סדירות בקליטה בעמוד השדרה בעיקר בע"ש מותני.  סיכום: הנ"ל ככל הנראה על רקע
אני בן 79. להלן ממצאים של בדיקת מיפוי עצמות שנעשתה בגלל כאבים במפרק הירך: קיימת קליטה מוגברת במדור המדיאלי בפרק הברך מימין, מעט מוגברת דיפוזית בפרק הירך מימין ואי-סדירות בקליטה בעמוד השדרה בעיקר בע"ש מותני. סיכום: הנ"ל ככל הנראה על רקע
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 14/05/2013

מטרת בדיקת המיפוי, בין היתר, היא לנסות לאפיין את מיקום התהליך הפתולוגי ולאפיין את תבנית הקליטה. אזורים שנראית בהם קליטה במיפוי הם לרוב אזורים שבהם מתקיים תהליך בניית עצם או תהליך דלקתי כלשהו. על תנאי זה עונים מצבים דלקתיים, זיהומיים, גידוליים ומחלות מטבוליות שונות. במקרים רבים נגרמת קליטה על ידי שינויים ניווניים המתרחשים בחלק גדול מן האוכלוסייה המבוגרת, והגורמים למצב דמוי דלקת, שמרכזו במשטחים הסחוסיים במפרקים. אם הממצאים המתוארים מקורם אכן בשינויים ניווניים, האורתופד יפנה אותך לטיפולים מתאימים, בהתאם לבעיות שמהן אתה סובל. בהצלחה, ד"ר רונן בלכר - אינפומד קרא עוד

אני בן 37, גובהי 1.80 מ', לפני חודש שקלתי 118 ק"ג, ועכשיו משקלי. 116 ק"ג. אני לא נוגע בלחם כמעט, רק 2 פרוסות ביום בבוקר, עם קפה עם סוכרזית, אני לא אוכל כלום עד ארוחת הצהריים בשעה 13:00, ועד 20:00 לא נוגע בכלום. ב-20:00 אני שוב שותה קפה עם ס
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 14/05/2013

לפי תיאורך ירד משקלת ב-2 ק"ג לחודש. זהו בהחלט קצב ירידה מומלץ, של 1/2 ק"ג לשבוע. לפי תיאורך, התפריט שאתה צורך שגוי מבחינות רבות, ביניהן חלוקה לא נכונה של האוכל על-פני היום, ומרכיבים תזונתיים חיוניים אשר חסרים בו. גם אינך מבצע כמעט כל פעילות גופנית יום-יומית, והדבר פוגע בבריאותך וביכולתך לשמור על משקל תקין. אני ממליצה לך לקבל הכוונה אישית מאיש מקצוע כמו דיאטנית קלינית. בברכה, נטע מלחי -דיאטנית קלינית דואר אלקטרוני: netta_m@015.net.il קרא עוד

אני בת 55. יש לי גזים פנימיים שלא יוצאים החוצה. לא נעים לי להיות ליד אנשים, שומעים רעש נוראי ואני במצב של חוסר נעימות. אפילו במשרד, כששקט, מהחדר השני אפשר לשמוע את קשקושי הבטן. מה אני יכולה לעשות? למה זה קורה? האם אני צריכה לאכול משהו שישקיט את הרעש?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 14/05/2013

לפי התיאור שלך, מדובר ברעשי תנועתיות המעי - פריסטלטיקה. רעש זה נוצר כתוצאה מערבול המזון המעוכל בגזים שישנם במעי, וככל שתנועתיות המעיים נמרצת יותר, כך מתחזק הרעש. ישנם כמה מצבים שבהם הפריסטלטיקה ערה במיוחד, אירועים חדים כגון דלקות מעי דק (גסטרואנטריטיס) או חסימה חלקית או מלאה של המעי; ואירועים כרוניים כגון תגובה למוצרי חלב אצל אנשים רגישים, או לעיתים במצב של תסמונת המעי הרגיז. לפי התיאור לא מדובר אצלך במצב חד אלא במצב כרוני, ועל מנת לברר את סיבתו המדוייקת, אני ממליץ לך לפנות לרופא המשפחה או לרופא גסטרואנטרולוג. בברכה, ד"ר נחום ורבין מומחה לכירורגיה כללית קרא עוד

אני בת 49. לפני כחודשיים אובחן אצלי הרפס זוסטר באיזור הגבה מעל העין. טופלתי בכדורי ולטרקס 5000 מ"ג ליום + משחת  dermovate. כמה חודשים לפני ואחרי המחלה הופיעה אצלי תופעה בעיניים המתבטאת בכך שעין אחת נשארת פקוחה מאוד והשניה חצי סגורה. תופעה זו מתר
אני בת 49. לפני כחודשיים אובחן אצלי הרפס זוסטר באיזור הגבה מעל העין. טופלתי בכדורי ולטרקס 5000 מ"ג ליום + משחת dermovate. כמה חודשים לפני ואחרי המחלה הופיעה אצלי תופעה בעיניים המתבטאת בכך שעין אחת נשארת פקוחה מאוד והשניה חצי סגורה. תופעה זו מתר
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 14/05/2013

חוסר היכולת לסגור את העפעפיים קרוי Lagophthalmos. באופן תיאורטי, פגיעה משמעותית בעור יכולה להביא לעיוות בעפעף ולחוסר יכולת לסגור את העפעפיים, אולם הדבר אינו שכיח, והפגיעה בעיר צריכה להיות משמעותית כדי שזה יתרחש. סיבות נוספות יכולות להיות טראומה לעפעף, שיתוק של עצב הפנים, ובלט עין מסיבות שונות. הבעיה במצב זה, מעבר לסיבה הבסיסית של חוסר היכולת לסגור את העפעפיים, היא שהקרנית יכולה להיפגע. הקרנית יכולה להתייבש, ואם הדבר לא מאובחן בזמן ומטופל - היא עלולה להיפגם באופן בלתי הפיך. לצורך טיפול בלגופתאלמוס ניתן, בשלבים הראשונים, לטפטף לעין חומרי סיכה, להשתמש במשחות לסיכה, ולהניח עדשת מגע טיפולית (בהוראת רופא בלבד), וקיימים טיפולים דרסטיים יותר. המלצתי היא כי תיבדקי על ידי רופא עיניים כדי לבחון אם יש לך לגופתאלמוס וכדי לבדוק את מצב הקרנית. בברכה, ד"ר עידו דידי פביאן - אינפומד קרא עוד

האם התינוק שלי, בן 5 חודשים, יכול להידבק בסטרפטוקוקוס מילדה שהיה לה משטח חיובי ואינה חולה, ולא מטופלת עדיין באנטיביוטיקה? האם ההידבקות מתרחשת על ידי מגע?
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 14/05/2013

בגיל 5 חודשים נדיר לראות דלקת גרון מסוג סטרפ. ההידבקות מתרחשת דרך הפרשות מהפה (רוק, התעטשות) ולא על ידי מגע בעור. אם לילדה היה משטח חיובי והיא לא טופלה באנטיביוטיקה וכעת אינה חולה, זה אומר שהיא התגברה על הסטרפ בכוחות עצמה ושהיא לא מידבקת יותר, אך חשוב תמיד לטפל בדלקת גרון מסוג סטרפ על מנת למנוע סיבוכים. בכל אופן, אין מה לעשות כעת. אם תוך יומיים יופיע חום אצל התינוק שלך, צריך לחשוב על האפשרות שבכל זאת נדבק מהילדה. בברכה, ד"ר שמואל הייטנר - אינפומד קרא עוד

אצל אמי, בת 62, אובחן סרטן שד גרורתי מפושט. בין השאר יש גם גרורה בארובת העין ופיזור תאים סרטניים בקרקפת. הציעו לה טיפול כמותרפי בתרופות  טאקסול  ואווסטין, ללא טיפול קרינתי באזור הראש. רציתי לדעת אם הטיפול הזה הוא הטיפול המתאים ביותר עבורה.
אצל אמי, בת 62, אובחן סרטן שד גרורתי מפושט. בין השאר יש גם גרורה בארובת העין ופיזור תאים סרטניים בקרקפת. הציעו לה טיפול כמותרפי בתרופות טאקסול ואווסטין, ללא טיפול קרינתי באזור הראש. רציתי לדעת אם הטיפול הזה הוא הטיפול המתאים ביותר עבורה.
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 14/05/2013

לפי הנתונים בשאלתך אימך סובלת מסרטן השד ב- stage IV. שלב זה נקבע כאשר הגידול מתפשט מקומית לבלוטות לימפה ועם גרורות באיברים אחרים בגוף. החלוקה לשלבים קובעת באופן סטטיסטי את מהלך המחלה, את הטיפול, ואת התוצאות הצפויות. הטיפול המומלץ לנשים עם סרטן שד גרורתי הוא טיפול כמותרפי וטיפול ביולוגי עם אווסטין, אך חשוב לציין כי הטיפול מותאם אישית לכל חולה על סמך מצב בריאותה הכללי ונתוני המחלה, ולכן איני יכולה לדעת אם במקרה של אמך זהו הטיפול הכי מתאים. פנה לאונקולוג המטפל של אמך כדי לקבל תשובה יותר מדויקת. רפואה שלמה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד קרא עוד

רופאים מומלצים
פרופ' מיכל קרמר
פרופ' מיכל קרמר עיניים
מנהלת שרות אוביאיטיס, כולל מרפאת אוביאיטיס ילדים בשניידר, מחלקת עיניים, מרכז רפואי רבין
פרופ' דוד ורסנו
פרופ' דוד ורסנו עיניים
מנתח קטרקט ,מנהל את היחידה לקרנית ומנהל המקטע הקדמי במחלקת העיניים, מרכז הרפואי תל אביב (איכילוב).
פרופ' יעקב בר
פרופ' יעקב בר יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
5.0
( 3 חוות דעת )
"טיפול מסור מקצועי סבלני"