"ד"ר זיתון טיפל בי בהקשר של חרדה ו-ADHD. דרך הרבה שאלות הוא ניסה להבין בדיוק את המצב הספציפי שלי והייתה אינטואיציה טובה שכן הטיפול שהעניק לי עבד. הוא היה מאוד נחמד וסבלני והסביר לי בנועם את ההגיון מאחורי כל המלצה שלו. חוץ מזה, הוא מוכן לעשות מעל ומעבר כדי לעזור לכל מטופל עם הנסיבות הספציפיות שלו - גם אם הן מורכבות. אני ממליץ בחום!"
במקרה כזה יש וההשפעה היא מהירה בתוך יום-יומיים, ויש שלוקח 3-6 שבועות ויותר לתחילת ההשפעה זיפרקסה נוטה לגרום לצורך מוגבר בשינה, וזה נוטה להמשך כל עוד אתה מטופל בתרופה.
הוסף תגובה
המשך
רון28/03/2020 | 16:23
ההפרעה שלי זה אוסידי מחשבתי ללא טקסים פיזיים ואני מקבל אותו כאוגמנטזיה לרסיטל אחרי נסיונות כושלים עם ריספרדל ואריפלי ואיתו אני מרגיש ממש רגיע אחרי כמה ימים...אבל מאוד מעייף אני לוקח אותו בלילה אבל כל היום אני ישן זה יחלוף?
הכל תלוי באבחנה, בגיל המטופל ומצבו. בדרך כלל נהוג להגיד כי לוקח 2-6 שבועות לזיפרקסה להשפיע כשניתנת כטיפול נוגד פסיכוזה. משך זמן ה יכול להשתנות באופן קיצוני. יש צעירים שמגיעים למיון במצב פסיכוטי ועם זיפרקסה הטיפול נעלם לפעמים בתוך שעות או יום בודד, יש כאלו שיצטרכו ליטול את הטיפול שבועיים ואך 6 שבועות כדי לראות תחילת שיפור. לאחר שכבר יש שיפור ניתן כמעט תמיד לראות התקדמות נוספת במצב ככל שממשיכים בטיפול לפעמים עד שנה ויותר מזמן תחילת הטיפול.
סרוקוול אינה תרופה ממכרת, ולכן אין צורך בגמילה ממנה. כמו בכל התרופות המשפיעות על המוח עדיף לא להפסיק בבת אחת אלא לרדת בהדרגה. חיוני וחשוב מאד להתיעץ עם פסיכיאטר אם נכון עבורך בכלל לרדת מהתרופה. שכן יש סיכון שאם תפסיק את הסרוקוול (בבת אחת או בהדרגה) תסבול שוב מההפרעה שבגללה קיבלת את הטיפול מלכתחילה.
שלום ד"ר אני סובל מחרדה חברתית, חרדה די קשה שמפריעה מאוד לתפקוד ולצאת מהבית. הרופאה שלי נתנה לי אנטומין 40 מ"ג ואמרה לי לקחת חצי כדור בערב. האם מותר לקחת את התרופה הזאת כל יום? האם אין התרגלות? והאם היא טובה נגד חרדה? בנתיים נראה שאין תופעות לוואי ושהיא משפיעה טוב. מחכה לתשובתך ותודה מראש.
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
איטומין
1234567809/12/2024 | 19:35
היי אני גומלת את עצמי מרבע איטומין לבד ואני סובלת מפיבורמאלגיה אחר 5 ימים בלי איטומין נהייה לי עיקצוצים וכאבים מטורפים בגב האם יש המלצה
שלום האם הכדור אנטומין הוא גם נוגד דיכאון? בעלי מקבל פקסט 30 מג וכן לאחרונה הרופא הוסיף גם אנטומין 30 מג בגלל בעיות בשינה. הוא בדיכאון מאד.שאלתי היא האם האנטומין יכול לעזור גם לדיכאון בנוסף לפקסט. תודה
אנטומין היא תרופה נוגדת פסיכוזה מהדור הישן. היא בעלת השפעה מרגיעה, ומפחית חרדה יעילה מאד. ניתן לקחת את התרופה גם בבקר, אבל אז יש לצפות לתחושת נמנום, וכמובן אין לנהוג תחת ההשפעה של התרופה הזו. אנטומין אינה ממכרת כלל, יש התרגלות להשפעה המנמנמת של התרופה, ולכן עם הזמן הרדימות שהיא גורמת פוחתת ואף נעלמת.
הוסף תגובה
המשך
עומרי28/12/2018 | 11:55
עוד שאלה האם אפשר לקחת את האנטומין בנוסף גם בבוקר אם יש צורך?
שלום רב ד"ר הרמן אני נוטלת פריזמה 20 מג כבר 5 חודשים עקב חרדות קשות ומחשבות טורדניות.לקח 3 חודשים עד שהגעתי להטבה מלאה ובשבועיים האחרונים עקב סטרס אני חשה נסיגה וחזרה למצב הקודם טרום טיפול. אציין שאני בת 46 אמא ל4 ילדים ובעבר לפני 20 שנה לקחתי סרוקסט למשך 8 חודשים שעזר והפסקתי כי עליתי במשקל המון ולפני 4 שנים לקחתי סימבלטה 60 מג במשך 3 שנים שעזרה אך גם שמנתי מאוד. הפסיכיאטרית המליצה על פריזמה מכיוון שהיא פחות מעלה במשקל. אכן לא עליתי במשקל אך החרדות הקשות חזרו. בחודשיים הראשונים כשעדיין לא הייתה התיצבות והרגשתי מאוד רע המליצה הרופאה שאעלה את המינון של הפריזמה ל30 אך זה עשה לי כאבי ראש חזקים והחמרה בחרדות ולכן הפסקתי. מה היית ממליץ לעשות? להעלות מינון ? תודה על תשובתך מראש.
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
פריזמה לילד בן 10.5
שירלי08/12/2024 | 20:56
הילד שלי לוקח רבע כדור של פריזמה כבר שבועיים.מאותו הרגע יש לו שיעול קצר כל הזמן.האם יכול להיות רגישות לחומר מסויים בכדור?תודה רבה.
הבעייה הנוספת עם הפריזמה היא עלייה הדרגתית במשקל שזה עוד שיקול ולכן מתלבטת אם לבצע החלפה.כרגע פריזה על מינון 30 מג עובדת יפה וישנו שיפור ניכר אבל כנגד החלה השמנה ותאבון מוגבר ובלתי נשלט... בעברי עליתי במשקל מסרוקסט ומסימבלטה כ25 קילו. אני ממש מתלבטת ומפחדת מצד אחד להשמין שוב כי היה לי מאוד קשה לרדת במשקל ומצד שני החרדות . מצב מתסכל מאוד
כלל חשוב בטיפול תרופתי כפי שאת נוטלת הוא שכאשר אין שיפור כדאי להעלות את המינון בהדרגה עד למינון מקסימלי (המינון המקסימלי של פריזמה הוא 80 מ"ג ביום). כדאי להחליף טיפול רק אם תחת מינון מקסימלי משך 6-12 שבועות אין כל שיפור, או אם יש תופעות לוואי קשות המחייבות הפסקת הטיפול. אם לא נוהגים כך ועוברים מטיפול תרופתי אחד לאחר למעשה רק משלמים את מחיר תופעות הלוואי ולא נהנים מההשפעה החיובית של כל טיפול. ראיתי מטופלים שעברו בעצמם מטיפול אחד לאחר, או שלחצו על הרופא שלהם עד שהסכים להחליף כל פעם טיפול. התוצאה היא תמיד סבל מתמשך הן מהחרדה והן מתופעות הלוואי. מכאן שההמלצה הכללית היא תמיד למצות טיפול אחד לפני שמחליפים אותו. לגבי איקסל - זו היא תרופה מצויינת, היכולה לפעול כנגד חרדה, אינה משמינה כלל, ואינה פוגעת בחשק המיני, אך יש לה תופעות לוואי אחרות (לרוב נסבלות - יובש בפה, הזעה מוגברת). איקסל יכולה לגרום לקושי במתן שתן בעיקר אצל גברים מעל גיל 50. איקסל פועלת לאט, וראיתי מקרים בהם היה צורך להתעקש להמשיך 2-3 חודשים עד לקבלת השפעה. לא בכל המקרים היא מוכיחה עצמה יעילה, והיו גם מקרים בהם היה צורך להחליפה עקב כך ולחזור ל- SSRI. מכאן שאם תחליפי את הטיפול, את לא תמצי את האפשרות של טיפול בפריזמה מחד, ומאידך תתחילי טיפול שיתכן יעזור ואולי לא.
הוסף תגובה
מעבר מפריזמה לאיקסל
ללי19/08/2020 | 10:09
שלום ד"ר הרמן לפני כחודש התייעצתי איתך לגבי העלאת מינון פריזמה ל30 מג. אני כבר 8 שבועות עם מינון 30 ובסהכ נוטלת פריזמה כבר 7 חודשים.הבעייה שיש לי בעיות בזיכרון הקצר מאז ההעלאת המינון, עייפות קיצונית מידי פעם, התאבון עלה ויש מעט עלייה במשקל והכי חשוב שמצב החרדות והמחשבות הטורדניות לא משתפר, ההפך... אני שוקלת מעבר לאיקסל, האם הוא כדור טוב? לא גורם להשמנה ועייפות? האם הוא טוב גם לחרדות ? ויש הטוענים שהוא גורם לבעיות בשתן. מרגישה שהssri לא ממש מדויק עבורי . אציין שבעבר נטלתי סימבלטה שהייתה מצוייינת אך גרמה לי להשמנה רבה של 25 קילו . אודה לחוכמתך ועצתך בנושא המעבר , אם כדאי. תודה רבה
הוסף תגובה
פריזמה
ללי02/07/2020 | 23:05
ניתן ליטול יום אחד 20 ויום אחד 40? אין מינון של 30 מג וחציית הכדור בעייתית.
השיפור צפוי רק לאחר 6-9 שבועות טיפול רציף במינון המוגבר. נסיגות זמניות ותנודות הן חלק מהתהליך התקין.
הוסף תגובה
פריזמה
ללי01/07/2020 | 13:46
תודה על תשובתך , ברשותך יש לי עוד,שאלה: תוך כמה זמן הגדלת המינון אמורה להחזיר את ההטבה שחשתי בחודשיים האחרונים במינון 20 מג? והאם יתכן שהכדור לא מתאים לי לכן יש לי עדיין נפילות? אציין כי הפריזמה לא עשתה לי תופעות לוואי מלבד כאבי ראש בשינוי מינון . ממש מקווה שאני בכיוון הנכון ורוצה לחזור לעצמי , במקביל משלבת טיפול פסיכולוגי אך כל נפילה מלחיצה אותי ביחוד שאני תחת טיפול ועדייי סובלת. תודה מראש על תשובתך
ע"פ מה שאת מתארת אכן כדאי להעלות מינון. כאבי הראש הם תופעה נפוצה, שחולפת עם המשך הטיפול. ניתן להתגבר עליה עם טיפול באקמול או תרופה אחרת שאת רגילה לקחת נגד כאבים.
שלום רב ד"ר הרמן. בת 70 סובלת שנים רבות מ או סי די המוביל לחרדה ודיכאון,טופלתי בכל התרופות של ssri ו snri עם שיפור קל מאוד, לפני 8 חודשים התגברות של האו סי די, הפסיכיאטר המליץ לחזור שוב ללוסטרל 100 מ"ג ועקב הגיל שלי העדיף שלא להגיע למינון גבוה,אני שמונה חודשים עם לוסטרל 100 מ"ג שיפור קל מאוד בדיכאון יום מרגישה סביר יום מרגישה גרוע, עדיין עם האו סי די ללא שיפור כלל, מרגישה חוסר אנרגיה, עייפות, רדימות,אי שקט.עצבנות, הפסיכיאטר נואש מהמצב ואמר לי להמשיך עם הלוסטרל,אני רוצה להפסיק את הלוסטרל איך אני אמור לעשות את זה?אציין שאני עם קלונקס 2 מ"ג שנים רבות.
ממה שאת מתארת הטיפול בלוסטרל עוזר לך חלקית. במצב זה אם תפסיקי את הלוסטרל תהיה החמרה במצבך, וגרוע יותר, אח"כ יהיה קשה מאד להגיע אף למצב בו את נמצאת כיום. במצב שאת מתארת ניתן וכדאי לפנות ולהתייעץ עם מומחה יועץ בכיר. יש רשימה של פסיכיאטרים כאלה בכל הביטוחים המשלימים של קופות החולים, יחד עם עזרה במימון ההתייעצות. לקראת הייעוץ כדאי מאד לערוך רשימה מפורטת ככל שניתן של תרופות שניסית עד היום, מינונים, משך שימוש, תופעות לוואי, ומדוע התרופה הוחלפה. כדאי מאד לשתף את הפסיכיאטר שלך בצעד זה, הוא יוכל לתת בידך גם מכתב הפניה. אם היו נסיונות טיפול תרופתי לא מספיק מוצלחים ניתן לשקול בדיקה להתאמה גנטית של התרופות, ראה כאן: https://neuropharmagen.ctsgenetics.co.il/