דלג לתוכן

איידס חתולים

FIV, Feline immunodeficiency virus
המומחים של Infomed מסבירים:
הגורם למחלת איידס חתולים הוא נגיף (וירוס), הדומה לנגיף ה- HIV שפוגע בבני אדם. עם זאת, חשוב להדגיש כי הנגיף החתולי אינו פוגע בבני אדם.
הנגיף פוגע בתפקוד תאי הדם הלבנים האחראיים על מלחמה בפתוגנים שונים ולכן - לכשל חיסוני.

איידס חתולים נחשב למחלה חדשה יחסית, שאובחנה לראשונה בשנות השמונים. הנגיף קיים ופוגע בחתולים ברחבי העולם.
  • איידס חתולים תסמינים

    בשלב הראשוני לאחר ההדבקה, ייתכנו חום גבוה, קשרי לימפה מוגדלים, שלשול, ולעיתים החתול ייראה אפאטי מהרגיל.
    לאחר מכן, יכול להיות שלב בו החתול מרגיש טוב ונראה נורמאלי לחלוטין והוא רק נשא של הנגיף (תקופה זו יכולה להימשך שנים רבות).
    בשלבים מתקדמים, עם הזמן נפגעת מערכת החיסון, ייראו קשרי לימפה מוגדלים, איבוד משקל, בהמשך לעיתים ייראו גידולים סרטניים המקושרים לנגיף (כגון לימפומה) ויתרחשו הידבקות במחלות שונות (דלקות חניכיים, דלקות במערכת הנשימה, הפרשות מהאף או העיניים ועוד).
    בשלב הסופני, ישנו כשל מוחלט של מערכת החיסון ומוות כתוצאה מאחת המחלות אשר תקפו את החתול.

רופאים בתחום

פנימית
ד"ר אבשלום (אבשי) ליבוביץ'
4.7
( 23 חוות דעת )
"טפול ענייני עם הרבה סבלנות והבנה. עזר לי מאד"
קראו עליי עוד לקביעת תור
יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
ד"ר יזהר ארז מומחה לסקירת מערכות פרטית
5.0
( 177 חוות דעת )
"הגעתי לדר' יזהר ארז לביצוע סקירת מח מכוונת , אני ובעלי הגענו עם חששות והרבה אי וודאות, חשוב לציין שלא הרבה רופאים מבצעים את הבדיקה הזו בשבועות כאלו. מהרגע שנכנסנו לחדר הרגשנו שאנחנו בידיים טובות, ד"ר ארז הסביר הכל בצורה נעימה עם הרבה רגישות והכלה. מקצועיות וירידה לפרטים, נתן מענה לשאלות כל הזמן, וזה כל כך מה שהייתי צריכה! אני בטוחה שאני אמליץ עליו לכל היריונית שאני מכירה. מי שמגיע אליו פשוט זוכה . אין מילים לתאר את תחושת ההקלה שהרגשנו אחרי , והכל בזכותו !"
קראו עליי עוד לקביעת תור
עיניים
ד"ר חגי אביזמר
5.0
( 22 חוות דעת )
"רופא אדיב, מקצועי ועשה עבודה מצויינת"
קראו עליי עוד

המומחים של Infomed ממליצים לקרוא:

מאמרים בנושא איידס חתולים

איידס: הזן שתוקף חתולים יכול לפצח את זה שתוקף אנשים
איידס: הזן שתוקף חתולים יכול לפצח את זה שתוקף אנשים
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 11/09/2014

גם חתולים עלולים לחלות באיידס. הנגיף החתולי דומה מאוד לנגיף שתוקף אנשים, ה- HIV. חוקרים בטכניון סבורים שעובדה זו יכ... לכתבה המלאה

באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו