עובר ללא דופק - שבוע 8 + 4 ימים
פורום טיפולי פוריות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ. פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב. כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו. במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה. עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם). את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע: אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד. הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות. בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF. פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית. מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית. ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות > כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר קבלת קהל: יום שני וחמישי 15:30-20:00 יום שלישי 17:30-20:00 אפשרויות חניה: כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף יש הנחה לתושבי תל אביב
עובר ללא דופק - שבוע 8 + 4 ימים מאי 12/01/2013 | 19:54פרופ' יקרים, לפני כחודשיים התבשרתי בבטא חיובית (אחרי שנה וחצי של טיפולים אינטנסיביים)לאחר שכבר עייפתי מטיפולים, יצאנו לנופש ונקלטתי להריון ספונטני. הייתי מאושרת עד הגג כחודשיים. שמחה שאין אפשרות לתאר במילים. עד כה הכל היה תקין. לפני יומיים, בהיותי בשבוע 8 + 4 ימים הרופא שלח אותי למיון בשל אי וודאות לדופק עוברי. חששותיי התממשו לדאבוני, ובמיון אישרו את העדר הדופק העוברי. כמובן שאין מילים לתאר את תחושותיי והרגשתי באותו הרגע. חשבתי שהשמיים קורסים מעליי. כ"כ ציפיתי וקיוויתי להריון המיוחל. אני בעוד 4 חודשים בת 39. כבר קבעו לי תור להפלה. שאלותיי: 1) האם עוד יש סיכוי לדופק עוברי בשבוע 9? 2) האם ההפלה היא בגרידה/שאיבה - האם ישנו סיכון לנזק? האם עדיף כדורים? 3) האם בגילי עדיף לנסות טבעי / טיפולים? מהי ההסתברות לקליטה בגילי ב- 6 חודשים הראשונים? 4) האם אחרי ההפלה בביה"ח, עלולה להיסתם חצוצרה ? מתנצלת מראש על כל השאלות, אודה להתייחסותכם המלאה לכל שאלותיי. אני כאובה ומדוכאת, ולא מאמינה שזה קורה לי !!!הוסף תגובה
תשובת מומחה הפלה נדחית בשבוע 8 +4 ימים פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 14/01/2013 | 10:561.במידה ולא נמצא דופק עוברי בשבוע כל כך מתקדם בבדיקת הרופא ,ובבדיקת המיון ,אין סיכוי שימצא דופק עוברי בבדיקה חוזרת 2.בשתי האפשרויות הסיכוי להינזק קטן ביותר למרות שלטעמי בשלב זה של ההריון ומאחר ומדובר בהפלה נדחית הייתי שוקל ביצוע גרידת ואקום 3.מאחר והרית באופן ספונטני כדאי שתנסי מספר חודשים להרות באורח ספונטני ורק אם הדבר לא יתרחש יש לפנות להמשך טיפול באמצעות רופא הפריון שלך 4.סיכוי קטן מאוד לפגיעה חצוצרתיתהוסף תגובה
פרופ' אשכנזי תודה - שאלות נוספותמאי 14/01/2013 | 12:42מחר כבר נקבע לי תור להפלה בביה"ח "מאיר" בכפ"ס. 1)האם ניתן לנסות מיד להרות אחרי הווסת הראשון? מתי צפוי לחזור המחזור? 2)הטכנאית במיון כתבה בממצאים: "נמצא נוזל עכור של הגופיף הצהוב בחצוצרה שמאל.." מהי המשמעות? האם תקין? 3)האם חוסר ההתפתחות של העובר מצביע על ביצית לא איכותית? תודה רבה רבה על התייחסותך לשאלותיי.הוסף תגובה
פרופ' אשכנזי, תוכל להתייחס בבקשה?מאי 15/01/2013 | 14:16לשאלות שלי אחרי תגובתך הראשונה.הוסף תגובה
תשובת מומחה הריון לאחר הפלה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 16/01/2013 | 23:00אין כל בעיה לנסות להרות לאחר מחזור אחד ,ההפלה בשלב זה של ההריון,ובהתחשב בגילך נובעת בד״כ מפגם בעובר,באשר לדברי הטכנאית לא הייתי מתייחס בשלב זההוסף תגובה
תשובת מומחה הריון לאחר הפלה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 16/01/2013 | 23:02אין כל בעיה לנסות להרות לאחר מחזור אחד ,ההפלה בשלב זה של ההריון,ובהתחשב בגילך נובעת בד״כ מפגם בעובר,באשר לדברי הטכנאית לא הייתי מתייחס בשלב זההוסף תגובה
שבוע 7 להריון ללא דופקמתוקי 16/06/2013 | 18:41הרופא שלי טוען שהעובר קטן מדי לגיל ההריון לפי חישוב הוסת האחרונה אני אמורה להיות בתחילת השבוע השמיני והרופא טוען לפי גודל העובר שזה שבוע 7 לפני 9 ימים בוצעה בדיקת דופק והיה דופק חלש מאוד היום נבדקתי ולא היה דופק כלל הרופא טען שיש 2 שקי חלמון וזה לא תקין ושאין זרימת דם ברחם הוא נתן לי כדורים לריקון חלל הרחם האם לבצע זאת ? או לבדוק אצל עוד רופא כדי שאהיה שלמה עם המעשההוסף תגובה
תשובת מומחה הפסקת הריון פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 18/06/2013 | 14:30חזקה על הרופא שלך שהוא לא היה מכוון אותך להפסקת ההריון ללא בטחון מלא בהבחנה,יחד עם זאת אם מכרסמת אותך המחשבה שאולי חלה טעות לא תזיק ביקורת חוזרת אצל רופא נוסףהוסף תגובה
אין דופקאיילת 26/08/2014 | 19:27הי מאמי, בימים אילו גם אני עוברת חוויה מהסוג הזה, ואני בשבוע 8 הבנתי שעד שבוע 11 ניתן לרוקן את הרחם על ידי בליעת כדור. אין צורך לעבור תהליך פולשני וכואב של וואקום ולא גרידה. אינני רוצה להשלות אותך, אך היו מקרים שתאריך הביוץ היה שגוי והעובר היה קטן ולא מצאו דופק אלא רק לאחר מס' ימים אחרי. גם אני נשלחתי לרוקן את הרחם, והחלטתי בחששות ולב כבד להמתין לשבוע 9 להיבדק שוב ולקוות לנס.. רפואת ה' כהרף עין, מאחלת לך מכל ליבי שתשאי ברכה והצלחה, ובקרוב תתבשרי בפרי בטן מבורך ובריאהוסף תגובה
תשובת מומחה גיל ההריון פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 27/08/2014 | 11:03אם ההריון תועד בשלב מוקדם ע"י בדיקת דם ואולטרסאונד בהתאם ונקבע גיל ההריון ,הרי שאין מקום לטעות בחישוב גיל ההריון ,ולפיכך אם אכן ההריון בשבוע 8 אין כל סיכוי שלא ניתן לצפות בדופק בשלב זההוסף תגובה
גדילת עובר איטיתמבולבלת 17/09/2014 | 20:39שלום, יום לפני מחזור עשיתי בדיקת הריון שיצאה חיובית. בדיקת בטא בשבוע 4 וחצי הייתה 450 משבוע 6 וחצי דימומים קלים כל כמה ימים בשבוע 7 בוצע בדיקת דופק- נצפה שק הריון שק חלמון לא נצפה קוטב עוברי בשבוע 8 בדיקה חוזרת נצפה שק הריון שני שקי חלמון שמאחד מהם נצפה עובר קטן ללא דופק. האם יכולה להיות התפתחות תקינה של הריון במצב כזה? האם נתקלת במצב דומה בו לא היה איחור בביוץ והייתה התפתחות מאוחרת אך תקינה של עובר? תודה, מבולבלתהוסף תגובה
תשובת מומחה הפלה נדחית פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 18/09/2014 | 09:55מדובר בהריון לא תקין-הפלה נדחיתהוסף תגובה
הפלה נדחית?מבולבלת 18/09/2014 | 10:12תודה על התשובה, לא ברור לי איך יכול להיות מצב של הפלה נדחית כאשר יש עדיין גדילה של העובר (בשבוע 7 לא ראו עובר ובשבוע 8 ראו) אם ההריון לא תקין לא אמורה להיות עצירה בהתפתחות?הוסף תגובה
תשובת מומחה דופק עוברי פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 19/09/2014 | 00:22לאור התיזמון המדויק של ההריון ,ולאור העובדה שאין דופק עוברי בשבוע 8 סביר להניח שמדובר בהריון לא תקין אלא עם כן מדובר בטעות בחישוב גיל ההריוןהוסף תגובה
אין דופקקלי 06/02/2019 | 08:31היי, אפשר לדעת איך זה הסתיים בסוף? גם אני במצב דומההוסף תגובה
עובר ללא דופק בשבוע 6.6לי 26/02/2021 | 17:43שלום, לפי החישוב של הווסת האחרון אני אמורה להיות בשבוע 7+4 והרופא ראה באולטרסאונד שהעובר מתאים לשבוע6.6 ראה שק ואת העובר אך ללא דופק יש מצב שיהיה דופק עוד כמה ימים?הוסף תגובה
תשובת מומחה תשובת מומחה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 27/02/2021 | 17:09למרבה הצער נראה שנדובר בהיריון לא תקיןהוסף תגובה
הייסי 08/04/2021 | 19:23תגידי קרא לה דבר כזה שהלכת ל3 רופאים אחד אמר לא ברור רואים ואין דופק השני אומר יש דופק ויש עובר השלישי אומרת יש עובר לא רואה דופק מה קורה פההוסף תגובה
תשובת מומחה תשובת מומחה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 10/04/2021 | 13:49לא אמור לקרותהוסף תגובה
הריוןסי 10/04/2021 | 15:48אבל אייך זה שפיתאום כן יש דופק. ויש עובר ויש לי בחילות והרופא השלישית אומרת לי יש עובר וזה יום אחרי שכבר הייתי אצל רופא אחד והרופא למחורת אומרת לי יש עובר. ואין דופק למה מה קורה ולמה יש עדין בחילות עם ההיריון לא תקין ואייך זה שפיתאום רואים עובר. כשאין דופק אין. ביכלל נוצר עובר. עם אין דופק.הוסף תגובה
הריוןסי 10/04/2021 | 15:54ועוד דבר. אמרו לי לחכות לשבוע 8. וכבר בשבוע שבע ראו דופק עובר. הכי מפחיד זה שלא ניתן לסמוך על הרופאים כי הרופא השני שהלכתי אמר לי להגיע בעוד שבועיים שוב ל אולטרסאונד אבל לא חיכיתי הלכתי שוב פעם למחורת לבדוק שזה יצא פעם שלישית ואמרה לי רואה עובר אבל לא רואה דופק אני כבר. לא יודעת על מי לסמוך. הרופא ה1 אומר. אין דופק רואים פה משהו לא בבירור הרופא. ה 2 אומר יש עובר. יש דופק. תחזרי בעוד שבועיים ל אולטרסאונד הרופאה ה. 3 אומרת לי יש עובר. ואין דופק. וכול זה נעשה בשבוע 7 שכביכול הרופא 1.אמר לי לחזור בשבוע 8 שוב ל אולטרסאונד אני ממש חסרת אונים. מאוכזבת וממש עוברת ימים לא קלים תוכל בבקשה לעזור לי מה קורה פה לא כול אחד אומר משהו אחד ולמה יש לי בחילות היום שבת במיטה מרגישה לא יכולה להריח את המזג האוויר בחוץ. עושה לי בחילה ברמות בבקשה תעזור ליהוסף תגובה
הירוןסי 10/04/2021 | 15:57אהל זה מה שעובר עלי בחילות רעב שותה המון הפה שלי יבש. מתפנה היום במשך היום ובלילההוסף תגובה
תשובת מומחה תשובת מומחה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 12/04/2021 | 14:59כאמור בשלב בפה היריון שאת מצויה לא יכולה להיות תשובה המשתמעת לשתי פניםהוסף תגובה
שטלה דחופהליליה בוגרצוב 24/09/2021 | 13:24שבוע 7 הייתי לפני שבוע באולטרסאונד יש שק הריון עובר זעיר אמר ללכת לאוטרסאונד עוד שבוע הייתי היום ולפי הבדיקה עובר זעיר 3מ"מ לא נראה ממש שינוי אין דופק עדיין לקבוע הפלה או שיש סיכוי שיתפתחהוסף תגובה
תשובת מומחה תשובת מומחה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 24/09/2021 | 17:12יהיה צורך בהתערבות לריקון הרחם מההיריון החא תקיןהוסף תגובה
הריוןמתנה 25/01/2023 | 17:55אני בשבוע 8+3 , אני אחרי 4 בדיקות בטא תקינות מבחינת קפיצות. המחזור שלי לא סדיר. יש לי שק הריון בגודל 23 ס״מ ללא תוכן הריוני. מה הסיכויים שזה תקין ?הוסף תגובה
היריון רגיל ללא טיפולנני 13/11/2023 | 19:30מתחילת היריון אין דופק ועכשיו אני בשבוע שמונה וארבע ימים ועדיין אין דופק והרופאה אמר שהסיכוי להפסיק יש סיכוי שפתאום אחרי שבוע יהיה דופקהוסף תגובה
תשובת מומחה תשובת מומחה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 14/11/2023 | 11:48למרבה הצער מזה שבועיים מדובר בהיריון חא תקין שאמורים היו לסיים כדי שלא יגרם נזק לרחם,כל השעיה בנדון הנה באחריות מי שהחליט אחרתהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
תאחיזה לכרומוזומי מין
-
לידה שקטה
טיפולים וניתוחים קשורים
-
הקפאת ביציות
-
הזרעה תוך רחמית IUI
בדיקות קשורות
-
סקירת מערכות שלישית
-
תרבית צוואר הרחם
תרופות קשורות
-
נורפלוקסאצין
-
ליסוריד
מונחים קשורים
-
אטרופיה
-
דיספראוניה

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיוןפורוםסחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)
בפורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים) ניתן להתייעץ עם ד"ר יעקב בן דוד, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סחרחורת וטינטון (רעשים ...פורוםדיקור מי שפיר וסיסי שליה
בפורום דיקור מי שפיר וסיסי שליה ניתן להתייעץ עם ד"ר יוסי הר-טוב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור מי שפיר וסיסי שליה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
גב' יאנה - בדיקה קורן
ד"ר יעקב בן דוד
ד"ר יוסי הר-טוב