כניסה להיריון
פורום טיפולי פוריות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ. פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב. כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו. במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה. עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם). את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע: אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד. הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות. בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF. פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית. מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית. ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות > כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר קבלת קהל: יום שני וחמישי 15:30-20:00 יום שלישי 17:30-20:00 אפשרויות חניה: כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף יש הנחה לתושבי תל אביב
כניסה להיריון מיריל׳ה 17/12/2014 | 16:26שלום לך ד״ר אני סוג של מיואשת...יש לי רופאת נשים קבועה כבר מס חודשים אני מנסה להכנס להיריון אך ללא הצלחה יש לי כבר ילדה 1 בבית בת 11 חודשים עליה נקלטתי תוך חודש 1 בצורה טבעית,המחזור שלי סדיר כל 28 יום...אני על סף ייאוש ולא יודעת כבר מה לעשות,אוקיי החודש הזה ביום ה6 למחזור (תוך כדי שאני עוד בווסת)עשיתי בדיקת פרוגסטרון ואסטרדיול שהרופאה שלחה אותי שוב לעשות היה אסטרדיול 258 ופרוגסטרון 2.3 היא אמרה לי שאני ממש בהתחלה של הביוץ שעוד אין לי ביוץ וזה יעלה,יש עוד זמן....עוד כמה ימים טובים...אמרה לי שהביוץ שלי יהיה בערך כמו בחודש הקודם (בחודש הקודם אותו בדיקה בדיוק עשיתי...היה פרוגסטרון 3.8 ואסטרדיול 800 ומשהו ביום ה-16!!!) היום 17/12 היום ה13 סהכ לווסת עשיתי בדיקת דם עם ההפניה שהרופאה הביאה לי שוב הלכתי ועשיתי בדיקת דם כי הרופאה אמרה לי שאלו הימים שבערך אני אמורה לבייץ כמו החודש הקודם (ביום ה16) עשיתי והתוצאה השאירה אותי בהלם ד״ר ....פרוגסטרון 1.7 ואסטרדיול 220 אני לא מבינה אני מקבלת ווסת סדיר כל 28 יום ביוץ שלי חודש קודם היה ביום 16 מה קרה פתאום שהחודש יום 13 לווסת יש ירידה??? ביום 6 החודש היה לי אסטרדיול 285 ופרוגסטרון 2.3 אני לא מבינה מה קורה כאן?מתי בייצתי??? ביום 7?8?9?10?11?12? הרופאה אמרה לי שהביוץ צריך להיות סדיר שאם היה חודש קודם ביום ה16 אז גם החודש יהיה כך.... למה זה השתנה ככ מחודש קודם??ד״ר בבקשה תעזור לי אני מתחננת בפנייך תעלה בפניי פתרון.אני חשבתי כפי שהרופאה הנחתנה אותי שאני רק בהתחלה של הימים הפוריים שיש לי זמן לביוץ עוד כמה ימים....כמו בחודש קודם...בבקשה עזור לי.הוסף תגובה
תשובת מומחה ביוץ פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 18/12/2014 | 10:16בראש ובראשונה את עדיין לפני הביוץ,אינך צריכה להכנס לחששות עקב התנודות בביוץ,הלחצים הנפשיים האלו עלולים גם הם לשבש את הביוץ שלך,בכל מקרה לכל אישה יתכנו סטיות תקן של מספר ימים בין מועד ביוץ אחד למשנהו,לכן אין כל מקום לדאגה-הכול כשורה-בצעי בדיקת דם לפרוגסטרון 7 ימים לאחר הביוץ המשוער כדי להעריך את תקינותו של הביוץ ועוצמתוהוסף תגובה
כניסה להיריון המשךמיריל׳ה 18/12/2014 | 13:12שוב שלום לך ד״ר,סליחה על השאלות המרובות,רוצה לדעת בבקשה ממך,איך אני לפני הביוץ??????אם היום זה היום ה 14 למחזור ואני מקבלת ווסת כל 28 יום ואתמול בבדיקה היה פרוגסטרון ואסטרדיול נמוך שאמור לעלות לי בערך ביום ה14 ומעלה כי אלו הימים בהם אני פורייה ומבייצת (בייצתי חודש קודם ביום ה16תקופת הפוריות שלי ויום הביוץ זה מהיום ה12 בערך) אז איך אני צריכה לבייץ ואני לפני הביוץ?שוב אציין פרט חשוב מאוד שהחודש הזה ביום ה6 היה לי פרוגסטרון 2.3 ואסטרדיול 280 אז איך הגיוני שמהיום ה6 ליום ה14 חלה ירידה במקום עלייה?איך אני אמורה לבייץ אם כבר החודש ביום ה6 היו לי ערכי פרוגסטרון ואסטרדיול גבוהים יותר:-((( איך הכיוני בכלל שביום ה6 החודש היו לי ערכים כה גבוהים של כמו לקראת ביוץ???בבקשה תעזור לי בכל הבלגן הזה שיהיה לי סדר ורוגע בראש ובלב...לא הייתה לי בעיה בהיריון הראשון אני לא מבינה מה יש לי?תודה רבה לך ומראש ד״ר.מיריל׳ה:-)מיואשת....הוסף תגובה
תשובת מומחה ביוץ פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 18/12/2014 | 14:01כאמור יתכן שישנה סטיית תקן בביוץ שלך שעשוי להתרחש עוד מספר ימים-בצעי בדיקה חוזרת כוללנאולטרסאונד זקיקים בעוד מספר ימיםהוסף תגובה
המשך כניסה להיריוןמיריל׳ה 18/12/2014 | 14:56אני חייבת לבייץ מעכשיו עד יום קבלת הווסת החדשה של חודש ינואר?איך אתה יודע שביוץ צריך להצרחש אצלי?אוף אני מבולבלת...איך אדע מתי לבצע את האולטרסאונד ובדיקת דם נוספת?אני לא יודעת מתי אני מבייצת כתוצאה מהסטייה הזו...יש מצב שאני אמורה לבייץ בימים הקרובים במידה וכן איך אדע מתי ללכת לעשות בדיקה כדי לא לפספס ד״ר...?הוסף תגובה
חמודה תקשיבימעין 18/12/2014 | 19:17עם הלחץ שיש לך גם אם תגלי בדיוק מתי היה ביוץ לא תיקלטי !! קודם כל להירגע ולהישמע להוראות הרופא שמנוסה מאיתנו שכן לפני ביוץ יש עליות וירידות ולא בהכרח משהו לא בסדר! בהצלחה רבה לךהוסף תגובה
תשובת מומחה בדיקה חוזרת פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 19/12/2014 | 14:05יש לבצע בדיקה חוזרת בטווח של יומיים שלושה מהבדיקה האחרונההוסף תגובה
כניסה להיריון המשךמיריל׳ה 21/12/2014 | 11:36המון תודה רבה לך ד״ר ולך מדהימה שאתם כאן עונים לי....!!!! ממש קשה ליישם את העניין של להוריד את המחשבה והלחץ אני מנסה ממש לעבוד על זה עם עצמי...אבל אין לי ברירה....ד״ר עבר 4 ימים מהבדיקה האירונה (ביצעתי את האחרונה ב17/12) האם מחר אם אבצע שוב בדיקת לרוגסטרון זה יהיה בסד?מה כבר אוכל לראות שם?יש מצב שהתפספס מועד הביוץ? שהוא היה בין ימים אלו....תודה.:-))))הוסף תגובה
תשובת מומחה בדיקת ביוץ פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 21/12/2014 | 12:55אם לא תבצעי לא נדע,בכל מקרה נקווה שאת עדיין לפני הביוץהוסף תגובה
כניסה להיריוןמיריל׳ה 21/12/2014 | 15:28אוקיי תודה רבה ד״ר מחר על הבוקר אגש לבצע את הבדקה ואעשכן אותך בהקדם!! :-)הוסף תגובה
תשובת מומחה בהצלחה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 22/12/2014 | 10:09בהצלחההוסף תגובה
כניסה להיריוןמיריל׳ה 22/12/2014 | 17:19ד״ר שלום לך:-)דיברנו אמש....ביקשת שאלך לבצע שוב בדיקות דם היום עשיתי שוב בדיקת פרוגסטרון ואסטרדיול כבקשתך בגלל הסטייה שאמרת שהייתה לי וכבר יש לי תוצאות הן כבר הגיעו....אסטרדיול 1380 ופרוגסטרון 3.8........ מה זה אומר ד״ר? מה אני צריכה לעשות??? אני ביום ה18 למחזור.....תודה רבה ומראש.הוסף תגובה
תשובת מומחה סטטוס הורמונלי פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 23/12/2014 | 13:57הנתונים ההורמונלים מצביעים שהינך לפני הביוץ,יש לבחון את גודל הזקיק המובילהוסף תגובה
כניסה להיריוןמיריל׳ה 23/12/2014 | 14:35מה הכוונה לבחון את הזקיק המוביל?מדוע אתמול הסטיק הביתי (בלי קשר לבדיקת הדם שעשיתי אמש....) הראה ביוץ 2 פסים כהים וזהים והבוקר כבר לא? :( אני לא מבינה....הוסף תגובה
ביוץ וכניסה להיריוןמיריל׳ה 24/12/2014 | 11:44ד״ר שלום,רציתי לדעת בבקשה ממך,מדוע אתמול הסטיק הביתי (בלי קשר לבדיקת הדם שעשיתי אמש....) הראה ביוץ 2 פסים כהים וזהים והבוקר כבר לא? :( אני לא מבינה....האם יום למחרת גם הקפדנו על קיום יחסים ולא היה זכר לקו ביוץ בבדיקה הביתית זה התפספס לנו??? כי בערב לפני שהופיע בעלי פשוט לא היה בבית....:-( האם התפספס בוודאות בגלל שבבדיקת ביות בבוקר למחרת לא הופיע כבר סימן בסטיק....? תודה וסליחה!!!הוסף תגובה
ביוץ וכניסה להיריוןמיריל׳ה 24/12/2014 | 11:46בלי קשר לבדיקות הביתיות שעשיתי,ברגע זה,עכשיו ממש...אני מחכה לתור שלי של מעקב הזקיקים שאמרת...עושה כל מה שאתה אומר!! :-)הוסף תגובה
תשובת מומחה ביוץ פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 24/12/2014 | 12:42התגובה החיובית בסטיק הביתי מופיעה בפועל כ24-28 שעות חפני הביוץהוסף תגובה
ביוץ מעקב זקיקים כניסה להיריוןמיריל׳ה 24/12/2014 | 13:24אז זה שלא הופיע לי בבוקר למחרת תשובה חיובית זה לא אומר שלא מבייצת באותו יום????? כי לא הופיע...ד״ר ממש סליחה על כל ה״חפירות״ וממש הטרדה מצדי באמת...היום הייתי במעקב זקיקים כפי שאמרת לי בדק אותי טכנאית שהיא בעצם מוזמכת לבדיקת מעקב זה...ולא רופא...היא אמרה שלא ראתה שום זקיק מוביל ושיש זקיקים קטנים...איך זה הגיוני אם שלשום היה לי בתוצאות של בדיקות דם שעשיתי (כפי שאמרת:-))ערכים של ביוץ/לפני ביוץ? פרוגסטרון 3.8 ואסטרדיול 1400....? הצילו ד״ר תציל אותי!!הוסף תגובה
ביוץ מעקב זקיקים כניסה להיריוןמיריל׳ה 24/12/2014 | 13:25אז זה שלא הופיע לי בבוקר למחרת תשובה חיובית זה לא אומר שלא מבייצת באותו יום????? כי לא הופיע...ד״ר ממש סליחה על כל ה״חפירות״ וממש הטרדה מצדי באמת...היום הייתי במעקב זקיקים כפי שאמרת לי בדק אותי טכנאית שהיא בעצם מוזמכת לבדיקת מעקב זה...ולא רופא...היא אמרה שלא ראתה שום זקיק מוביל ושיש זקיקים קטנים...איך זה הגיוני אם שלשום היה לי בתוצאות של בדיקות דם שעשיתי (כפי שאמרת:-))ערכים של ביוץ/לפני ביוץ? פרוגסטרון 3.8 ואסטרדיול 1400....? הצילו ד״ר תציל אותי!!אמרת שכביכול וככל הנראה אני לקראת ביוץ....הוסף תגובה
מתי יש לי ביוץ?מיריל׳ה 24/12/2014 | 13:31נתונים:שחלה ימנית זקיק 11 מ״מ בממוצע....(יום 19 למחזור) שחלה שמאלית לא כתוב...עןבי רירית:12...הוסף תגובה
מתי יש לי ביוץ?מיריל׳ה 24/12/2014 | 13:31נתונים:שחלה ימנית זקיק 11 מ״מ בממוצע....(יום 19 למחזור) שחלה שמאלית לא כתוב...עןבי רירית:12...הוסף תגובה
תשובת מומחה איתור ביוץ פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 25/12/2014 | 14:08הסטיק הביצינהיה חיובי בעקבות עליית הורמון ה-LH המקדימה את הביוץ ב-24-28 שעותהוסף תגובה
תשובת מומחה ביוץ פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 25/12/2014 | 14:14יתכן שבייצת ולא זוהה הזקיק המוביל שלך,בדיקת רמת הפרוגסטרון תאשר אם בייצת או לאהוסף תגובה
מתי היה לי ביוץ?מיריל׳ה 25/12/2014 | 21:42ד״ר שלום לך,כיצד הגיוני שבייצתי אם אמרת לי שהנתונים מראים שאני עומדת לבייץ ובמעקב יום למחרת לא היה נראה וגם בבדיקת דם לא היה נראה...הייתה ירידה בערכים (כלומר ביוץ)ביום של מעקב הזקיקים אם הנתונים הנ״ל שציינתי בפנייך עשיתי גם בדיקת דם שהראתה אסטרדיול 660 ופרוגסטרון 6....אני פיספסתי את הביוץ?אבל איךךך אם כל יום עקבתי...יום לפני היה לי אסטרדיול 1400 ופרוגסטרון 3.8???אני לא ככ מבינה....מה אני אמורה לעשות חודש הבא ד״ר...? סביר להניח שאקבל ווסת...לא מצפה בכלל כלל... אני נורא מבולבלת:-(הוסף תגובה
תשובת מומחה ביוץ פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 26/12/2014 | 10:07אכן בייצת כבר כנראה יום לאחר שהתשובה ההורמונלית הייתה אסטרדיול 1400 ופרוגסטרון 3.8הוסף תגובה
ימים פוריים....מתי ניתן להיקלט אם הביוץ ב-23/12 היה?מיריל׳ה 26/12/2014 | 12:38יום למחרת ניסיתי לבדוק בסטיק (שערב לפני הראה ביוץ) ולא הראה לי דבר.... ויום למחרת הסטיק עשיתי את המעקב זקיקים שלא ראה זקיק מוביל ובבדיקת דם ירידה בערכים 660 ו-6....בוודאות בייצתי יום למחרת למרות שהסטיק לא הראה כלום ד״ר?אם אתה אומר שכנראה הביוץ היה ביום למחרת 23/12 יום שלישי מתי היו הימים הפוריים שלי??? מוצה״ש נחשב ליום פורה?כי ראשון,שני לא קיימנו יחסים 21,22/12...קיימנו במוצה״ש...שישי וחמישי...18,19,20/12 האם אלו ימים פוריים שלי?וקיימנו ביום הביוץ גם ב23/12 מתי שאמרת שבייצתי...הוסף תגובה
תשובת מומחה יום רביעי וחמישי פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 27/12/2014 | 16:33יום אביעי וחמישיהוסף תגובה
ימים פורייםמירילה 27/12/2014 | 17:29ד״ר איזה יום רביעי וחמישי אחרי הביוץ?או שאתה מתכוון ל17/12 ול18/12??ולמה יום שישי ומוצהש לא נחשבים כימים פוריים?הוסף תגובה
תשובת מומחה אני מתכוון ל-24-25 לחודש דצמבר השנה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 27/12/2014 | 18:2924-24 לחודש דצמבר השנההוסף תגובה
ימים פוריים...מיריל׳ה 27/12/2014 | 22:09שלום לך שוב ד״ר תודה על מענה לכל השאלות (המרובות) שלי!!:-) שבוע טוב,כוונתך שימיי הפוריים היו ברביעי וחמישי יומיים אחרי היום שאתה אומר שכביכול בייצתי? לא לפניו? אלו הימים הפוריים היחידים שהיה לי חלון הזדמנויות בהם??? או שגם ראשון ושני שתחמו את יום הביוץ בשלישי שפיספסתי גם אותם לכן לא ציינת כי כבר ציינתי ממקודם..? הימים הפוריים שלי הם רביעי וחמישי 24-25 דצמבר השנה הזו וזהו? או שהיו עןד ימים עם הזדמנויות קליטה החודש הזה...מוצה״ש לא?? :-( תודה...הוסף תגובה
תשובת מומחה תקופת פוריות פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 28/12/2014 | 10:13כאמור טווח הזמן שבו הביצית היתה ברת הפריה היה בתאריכים 24-25 לחודש,אולם יתכן מצבים שאיכות זרע הינה מצויינת ושורדת במערכות המין של האישה במשך טווח זמן גדול יותר ,כך שיתכן שקיום יחסים גם ב22-23 לחודש עשוי להניב היריוןהוסף תגובה
תשובת מומחה בדיקת ביוץ פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 29/12/2014 | 11:30נהוג חבצע בדיקות עטקבוצ לניטורהביוץ בטווחים של יומייםהוסף תגובה
עיכוב חודשי של הביוץ יעיד גם על עיכןב קבלת הווסת הקרובה?מיריל׳ה 30/12/2014 | 15:53ד״ר אחה״צ טובים,רציתי לדעת בבקשה האם העובדה שהביוץ שלי החודש התאחר והתעכב...הייתה לי סטיית תקן כנראה כמו שאמרת אז המחזור שלי יאחר החודש בוודאות? כי אני אמורה לקבל מחרתיים ויש לי חום גבוה,המחזור יתעכב בגלל עיכוב הביוץ החודש ולא בגלל קליטת היריון בוודאות?הוסף תגובה
תשובת מומחה אכן פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 31/12/2014 | 20:53אכןהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
ריבוי מי שפיר ומיעוט מי שפיר
-
תאחיזה לכרומוזומי מין
טיפולים וניתוחים קשורים
-
שאיבת ביציות
-
ניתוח קיסרי צרפתי
בדיקות קשורות
-
בדיקת נוגדנים ל-CMV
-
תרבית שופכה
תרופות קשורות
-
ניטרופוראנטואין
-
דיאתילסטילבסטרול
מונחים קשורים
-
גלי חום
-
אקטודרם

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיוןפורוםסחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)
בפורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים) ניתן להתייעץ עם ד"ר יעקב בן דוד, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סחרחורת וטינטון (רעשים ...פורוםדיקור מי שפיר וסיסי שליה
בפורום דיקור מי שפיר וסיסי שליה ניתן להתייעץ עם ד"ר יוסי הר-טוב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור מי שפיר וסיסי שליה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
גב' יאנה - בדיקה קורן
ד"ר יעקב בן דוד
ד"ר יוסי הר-טוב