שלום פרופסור משיח, מוזאיקה של טרנר
פורום טיפולי פוריות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ. פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב. כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו. במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה. עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם). את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע: אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד. הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות. בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF. פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית. מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית. ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות > כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר קבלת קהל: יום שני וחמישי 15:30-20:00 יום שלישי 17:30-20:00 אפשרויות חניה: כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף יש הנחה לתושבי תל אביב
שלום פרופסור משיח, מוזאיקה של טרנר ליאת 04/07/2012 | 00:02שלום רב, ראשית אני מודה לך על המענה. אני בת 35 שנים, יש לי בת בת 4 שנים מהריון ספונטני. לפני כשנה וחצי אובחנתי עם מוזאיקה של טרנר בעקבות נסיונות כניסה להריון. FSH- 20. AMH-0.63 לפני כשנה נכנסתי להריון בעקבות טיפול IUIלאחר מתן GONAL-F ההריון נפל בגיל 8 שבועות. מאז עברתי 6 טיפולים של IVF שברובם ממוצע הביציות שנשאבו היה 2(לאחר זריקות מנוגון/ מנופור במינונים גבוהים כחמש אמפולות) ובד"כ היתה החזרה של עובר אחד, בדרגה B-C בדרך כלל, ללא הצלחה. כיום עברתי טיפול IVF נוסף (מספר 7)על בסיס ביוץ טבעי (שבסיומו קבלתי צטרוטייד ומנופור במינון נמוך על מנת שלא לפספס את הביוץ). נמצא זקיק בשל עם ערכים טובים של אסטרדיול ופרוגסטרון והתאים לגודל הזקיק ביום מתן האוביטרל 18 מ"מ. היום בוצעה שאיבה של הזקיק ולא נמצאה ביצית. שאלותי: 1. מה עשוי להסביר את הממצא היום של זקיק ללא ביצית? 2. האם אתה יכול להמליץ על טיפול אחר שעשוי לסייע בידי? 3. מה היא הפרוגנוזה של נשים כמוני ומה יהיה לדעתך הקו האדום שבו אוכל לומר בודאות שמומלץ להפסיק הטיפולים ולפנות לתרומת ביצית? תודה רבה מראש, ליאת לויןהוסף תגובה
Nוסיפה שיש לי מחזור סדיר כל 28 יום.04/07/2012 | 00:05הוסף תגובה
תסמונת טרנרפרופ משיח 04/07/2012 | 09:20ליאת אני מניח שאת יודעת שתסמונת טרנר סבתה ליקוי כרומוזומלי בה במקום שיהיו שני כרומוזומים xx בטרנר יש x0 ז. א. רק כרומוזום אחד. במקרים של מוזאיקה: בחלק מתאי הגוף יש שני כרומוזומי x ובחלק רק אחד. כאשר התסמונת היא שלמה אין בכלל פעילות שחלתית. אין ביציות בשחלה ואין וסת טבעית. מאידך במוזאיקה יש זקיקים וביציות אבל מספרם מועט ומוגבל. זו הסבה שיש לך וסת ואף הרית. מנסיוני רב השנים, במקרים אלו כדאי להמשיך במחזורים טבעיים בתמיכה. לשאוב כל פעם ביצית אחת ולקוות שתתן הריון. הסיכוי להצלחה מוגבל. אני ממליץ לתת את האוביטרל בזקיק 17 ולא לחכות לגדילה נוספת כי יש סכנת ביוץ מוקדמת. אם בנספר מחזורים רצוף (2-3) לא תתקבלנה ביציות אמליץ על טיפול בתרומת ביציות. בהצלחההוסף תגובה
תודה רבה על המענה ועוד מספר שאלות04/07/2012 | 19:15לצערי למדתי את מאפייני התסמונת ולכן אני מבינה על מה אתה מדבר... ביחד עם זאת ישנן מספר שאלות המטרידות את מנוחתי ואשמח לקבל עליהן מענה. 1. מה הפרוגנוזה של נשים כמוני? 2. האם מנסיונך נשים אלו הצליחו להרות באמצעות טיפולים? האם הגיל שלי 35, מהווה גורם מעודד לפרוגנוזה או שבכל מקרה ערכי הרזרבה הם המשמעותיים יותר במקרה שלי (FSH=20 AMH= 0.6)? 3. האם היית ממליץ על פרוטוקול ארוך עם צטרוטייד ומנופור (עד עכשיו היו לי פרוטוקולים קצרים) ? 4. כפי ששאלתי קודם, מה עשויה להיות הסיבה לכך שלא היתה ביצית בזקיק? ושאלה אחרונה: מדוע אני צריכה לעשות IVF אם אין בעית זרע? מה הרציונל שעומד מאחוריו, האם אין מקום להזרעה? אני מאווד מודה לך על המענההוסף תגובה
הוספתי שאלות שלא קבלו מענה. בבקשה אם אפשר לענות. תודה רבה!05/07/2012 | 19:49הוסף תגובה
תשובת מומחה הריון במוזאיקה של תסמונת טורנר-הנסיון השבדי(מאמר מ-2011) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 05/07/2012 | 21:10להלן הנסיון השבדי המשליך על סיכויי ההריון בכל טכנולוגיות הפריון המתקדמות ואכן העובדות מדברות בעד עצמן לכן על יאוש Search Pregnancy rate and outcome in Swedish women with Turner syndrome. AuthorsBryman I, et al. Show all Journal Fertil Steril. 2011 Jun 30;95(8):2507-10. Epub 2011 Jan 22. Affiliation Unit of Clinical Sciences, Department of Obstetrics and Gynecology, Sahlgrenska University Hospital, Gothenburg, Sweden. inger.bryman@vgregion.se Abstract Pregnancies occurred in 57 (12%) of 482 Swedish women with Turner syndrome with a liveborn rate of 54% in 124 pregnancies. Spontaneous pregnancies occurred in 40%, mainly in women with 45,X/46,XX mosaicism, and oocyte donation in 53% where miscarriages were less frequent, odds ratio = 0.43 (95% confidence interval 0.17-1.04). Copyright © 2011 American Society for Reproductive Medicine. Published by Elsevier Inc. All rights reserved. לגבי התשובות לשאלותיך 1.המאמר נותן לך מושג לגבי הפרוגנוזה 2.הפרוגנוזה משתנה לרעה ביחס לגיל במיוחד שבחלק מהמקרים מופיע בלות מוקדמת-ולמעשה הנתונים ההורמונליים והקלינים מורים על ירידה ניכרת ברזרבה השחלתית ביחס לגילך 3.אינני ממליץ על פרוטוקול ארוך בשום מקרה במצבים אלו היות ופרוטוקול ארוך עלול לשתק את הפעילות ההורמונלית והזקיקית של השחלה 4.יתכן מאוד שהעדר ביצית הוא מקרי,אולם תיתכן אפשרות שחלק מהזקיקים במצב זה הינם מבנים ציסטים שהתפתחו בעקבות הטיפול ההורמונלי ומבנים אלו הינם ריקים מביציות(empty follicles ) 5.בנסיבות המקרה כדאי להישאר ממוקדים ולהפיק את המירב באמצעות IVF ולא לבזבז זמן על מחזורים ספונטנייםהוסף תגובה
תודה רבה על התשובה המפורטת! ואם אפשר להוסיףליאת 05/07/2012 | 22:591. כתבת שחבל לבזבז את הזמן על מחזור ספונטני. למה אתה מתכוון? האם הכוונה למחזור על בסיס טבעי (ללא גונודרוטרופינים)? האם אין יתרון למחזור טבעי על פני הורמונים, שכן אין את הדיכוי של דקפפטיל? האם אין סיכוי להשיג ביצית איכותית יותר במחזור טבעי על פני הורמונים? 2. האם לא עדיף IUI (כולל תמיכת גונדוטרופינים) על פני IVF, אחרי הכל הבעיה איננה במפגש זרע-ביצית אלא בהשגת הביציות, וחבל לדכא עם דקאפפטיל, מה עוד שבמילא לא הושגו אף פעם יותר מ-2-3 ביציות גם עם 6 מונופור/מונוגון ליום. אגב, כפי שכתבתי, השגתי הריון (שנפל) רק ב-IUI, כל 6 ה-IVF שבאו אחריו נכשלו. 3. האם הוכחה יעילות השמוש בלטרזול בנשים כמוני? מודה ומאוד מעריכה את המאמץ שפרופסור משיח ואתה משקיעים על מנת לתת מענה לנשים כמוניהוסף תגובה
תסמונת טרנרפרופסור משיח 06/07/2012 | 08:10ליאת. מצטער שדברי קודם לא הובנו וכדאי שתחזרי לתשובתי הקודמת:: הדגשתי שלצורך הםריה חוץ גופית אני מעדיף את המחזור ה״טבעי״ בתמיכה לעומת הטיפול על כמויות עדירות של הורמונים שגם הוא לא מניב יותר מביצית אחת. הסברתי שבמחזור הטבעי מוטב לתת אוביטרל בזקיק 17 ולא להמתין כי כך מונעים ביוץ ואיבוד הביצית. יש גם , לצערנו, זקיקים ריקים מה שמסביר מדוע לא היתה ביצית (או שהיה ביוץ מקדים). באשר לפרוגנוזה : היא כמובן תלויה באם בטיפולים הבאים יצליחו לשאוב ביציות איכותיות שיתנו עוברים יפים. בהצלחההוסף תגובה
תשובת מומחה המשך פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 06/07/2012 | 12:23ליאת להלן המענה לשאלותייך האחרונות 1.כוונתי היתה לבצע טיפולי IVF ובהחלט באים בחשבון פרוטוקולים ״רכים״-natural cycle או modified natural cycle 2.לדעתי בשלב הטיפול שבו את מצויה ,טיפול IVF יעל יותר וסיכוייו לכל מחזור טיפולי עולים על מחזור טיפול פריוני ,יחד עם זאת בחודש שאת לא מבצעת טיפול IVF כדאי לנצל אותו ולבצע הזרעה(בבחינת חודש לא מטופל,חודש מבוזבז) 3.לגבי לטרזול ,יעילותו במקרים של תגובה ירודה לא הוכחה פרט למאמר אחד Extended high dose letrozole regimen versus short low dose letrozole regimen as an adjuvant to gonadotropin releasing hormone antagonist protocol in poor responders undergoing IVF-ET. AuthorsFouda UM, et al. Show all Journal Gynecol Endocrinol. 2011 Dec;27(12):1018-22. Epub 2011 Jun 30. Affiliation Department of Obstetrics and Gynecology, Faculty of Medicine, Cairo University, Cairo, Egypt. umfrfouda@yahoo.com Abstract OBJECTIVE: To compare the efficacy and cost-effectiveness of extended high dose letrozole regimen/HPuFSH-gonadotropin releasing hormone antagonist (GnRHant) protocol with short low dose letrozole regimen/HPuFSH-GnRHant protocol in poor responders undergoing IVF-ET. METHODS: In this randomized controlled trial, 136 women who responded poorly to GnRH agonist long protocol in their first IVF cycle were randomized into two equal groups using computer generated list and were treated in the second IVF cycle by either extended letrozole regimen (5 mg/day during the first 5 days of cycle and 2.5 mg/day during the subsequent 3 days) combined with HPuFSH-GnRHant protocol or short letrozole regimen (2.5 mg/day from cycle day 3-7) combined with HPuFSH-GnRHant protocol. RESULTS: There were no significant differences between both groups with regard to number of oocytes retrieved and clinical pregnancy rate (5.39 ± 2.08 vs. 5.20 ± 1.88 and 22.06% vs. 16.18%, respectively).The total gonadotropins dose and medications cost per cycle were significantly lower in extended letrozole group (44.87 ± 9.16 vs. 59.97 ± 14.91 ampoules and 616.52 ± 94.97 vs. 746.84 ± 149.21 US Dollars ($), respectively).The cost-effectiveness ratio was 2794 $ in extended letrozole group and 4616 $ in short letrozole group. CONCLUSION: Extended letrozole regimen/HPuFSH-GnRHant protocol was more cost-effective than short letrozole regimen/HPuFSH-GnRHant protocol in poor responders undergoing IVF-ET.הוסף תגובה
תודה רבה על התשובות המפורטות!!!06/07/2012 | 14:55הוסף תגובה
אם תוכלי לשתף אם הצלחת זה יכול מאוד לעודדאני 22/09/2020 | 09:56בבקשההוסף תגובה
הריון עם מוזאיקה של טרנרליאת 22/09/2020 | 12:47שלום רב יש לי כיום שלושה ילדים. הבכורה נולדה ספונטנית ושניים אחכ ב IVF. מוזמנים להשאיר טלפון ואחזור אליכם. בהצלחה רבה!הוסף תגובה
אני אשמח מאוד. כותבת לך את המספר.אני 22/09/2020 | 12:57054-9481181הוסף תגובה
תשובת מומחה למרבה הצער הרקע הגנטי והרזרבה השחלתית שלך בנוסף לכשלון החוזר בטיפולים מובילים לפתרון ייעודי באמצעות תרומת ביציות פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 22/09/2020 | 16:44הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
גלי חום
-
סרטן רירית הרחם
טיפולים וניתוחים קשורים
-
כריתת פות
-
כריתת קרום בתולים
בדיקות קשורות
-
אבחון תסמונת ה-X השביר
-
אולטרסאונד וגינלי
תרופות קשורות
-
נונוקסינול 9 + חומצה רצינולית
-
מטנאמין היפוראט
מונחים קשורים
-
איברי מין
-
אנדרוגן

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיוןפורוםסחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)
בפורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים) ניתן להתייעץ עם ד"ר יעקב בן דוד, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סחרחורת וטינטון (רעשים ...פורוםדיקור מי שפיר וסיסי שליה
בפורום דיקור מי שפיר וסיסי שליה ניתן להתייעץ עם ד"ר יוסי הר-טוב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור מי שפיר וסיסי שליה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
גב' יאנה - בדיקה קורן
ד"ר יעקב בן דוד
ד"ר יוסי הר-טוב