פורום טיפולי פוריות - עמוד 1219
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ.
פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב.
כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר
בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב.
פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות
האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו.
במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה.
עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם).
את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע:
אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד.
הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות.
בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF.
פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית.
מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית.
ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות >
כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר
קבלת קהל:
יום שני וחמישי
15:30-20:00
יום שלישי
17:30-20:00
אפשרויות חניה:
כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello
כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף
יש הנחה לתושבי תל אביב
-
מה נחשב ליום הראשון של המחזור אם מקבלים בלילה?
נננ 22/08/2019 | 12:33האם אותו לילה בו קבלתי את המחזור נחשב ליום הראשון של המחזור, או היום שלמחרת נחשב ליום הראשון של המחזור? אני אמורה להתחיל לקחת כדורים ביום הרביעי למחזור, ולא בטוחה אם זה היום או מחר. תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
מוסיפה
נננ 22/08/2019 | 12:47שכחתי לציין, מדובר על כדורים להכנס להריון DUFINE עליהם כתוב להתחיל מהיום החמישי, בעוד הרופא אמר לי להתחיל מהיום הרביעי (המחזור שלי הוא כל 24-28 יום)הוסף תגובה
-
-
פוריות
הילה 12/08/2019 | 21:05הי פרופסור יש לי שאלה ישלי תסמונת של שחלות פולסטיות והביוץ לא סדיר אני עומדת להתחיל הזרעות יש לי שאלה יש לי הפרשות כבר כמה כמה ימים שהם הפרשות לבנות בהתחלה היו מימיות ואחרי זה ניהיה כמו נזלת סליחה על התיאור ואחרי זה בדיקה עצמית ממש נימתח יש מצב שאני מבייצת ויש לי התקפים של דקירות ברחם ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מדובר כנראה בהפרשה הנובעת מהשפעת הורמון האסטרוגן המגיע לרמתו הגבוהה לקראת הביוץ יחד עם הבשלת בזקיק המוביל,יש לראות (אולטרסאונד)אם אכן אלו פני הדברים במקרה שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 13/08/2019 | 08:05הוסף תגובה
-
פןריןת
הילה 13/08/2019 | 18:36אני אחרי 3 סבבים של לטרוזל ואסטרופם וזריקה אוביטרל עכשיו חודש הפסקה אמורה להתחיל הזרעות יש מצב שיכןל לבוא ביוץ עם כול התסמינים של ההפרשותהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
האפשרות קיימת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 14/08/2019 | 15:56הוסף תגובה
-
פוריות
הילה 21/08/2019 | 18:08הי פרופסור היתי אמורה לקבל מחזור לפני 5 ימים לא הגיע היתי אמורה היום לשתות דופסטון להבאת מחזןר ומאתמול יש לי הפרשות חומות ומלווה בדם יחד עכשיו אני לא יודעת אם זה מחזור או לא כול היום בפד בקושי יצא בניגוב יש מין הפרשה צמיגית של חום ויחד עם דם מה דעתך? לשתות כדור דופסטון או שזה ניחשב מחזורהוסף תגובה
-
-
פרוברה (לת)
דני 21/08/2019 | 11:40שלום, יש לי שאלה , לקחתי פרוברה במשך 5 ימים ולאחר מכן קיבלתי מחזור. בסיום המחזור עשיתי בדיקת היסטרוסקופיה אבחנתית,לאחר הבדיקה היו לי הפרשות דמיות וגם קצת לפניה. היום אני יומיים אחרי הבדיקה ויש דימום בניגוב דיי כבד שגם קצת עבר לתחתון. יש לי 2 שאלות: 1.האם זה הגיוני שיש דימום כזה אחרי הבדיקה? 2. האם הדימום הזה יכול להיות מחזור שהתחיל? אני שואלת כי אני עוד שבועיים אמורה לקחת שוב פרוברה (אני לא מקבלת מחזור טבעי בחודשים האחרונים) אודה לתשובתך,תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
לפני שאיבה
ש.א 20/08/2019 | 16:46היי פרופסור יקר. ערכי אסטרדיול 1180 פרוגסטרון 0.35 ישנם 2 זקיקים של 18 ו 2 של 15 ועוד המון קטנים. רוצים לבצע לי את השאיבה ביום שישי ולא בראשון.. מהי המלצתך לאור הנתונים שציינתי?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
האם קיימת אופציה של שאיבה בשבת?
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 21/08/2019 | 10:17הוסף תגובה
-
לא פרופסור.. זה בבית חולים ציבורי
ש.א 21/08/2019 | 10:41וזה טיפול שמגיע לאחר טיפול בו היה לי גירוי יצר. הפעם הוחלט לתת הורמונים במינונים מאד מאד נמוכים.הוסף תגובה
-
-
כושר
אא 15/08/2019 | 23:39עד לפני 3 חודשים התאמנתי כ3 שיעורים בשבוע זומבה ו2עיצוב וחיטוב. אני שבוע אחרי החזרה. מותר לי לחזור לכושר? ואם כן מותר תרגילי בטן... הכל רגיל? עד היום שמרתי לא לעלות במדרגות הביתה-4 קומות. כבר מותר?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הכול אפשרי פרט לפעילות אירובית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 16/08/2019 | 00:23הוסף תגובה
-
למה הכוונה?
מודאגת 18/08/2019 | 02:13למה הכוונה פעילות אירובית? לי הרופא אמר לחזור לפעילות שהייתי רגילה אליה. אני בחדר כושר, רוכבת על אופניים. האם בסדר?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פעילות אירובית היא פעילות קופצנית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 18/08/2019 | 18:05הוסף תגובה
-
המשך
א 20/08/2019 | 23:56ופעילות לא קופצנית שמזיעים בה הרבה? כמו אופני כושר?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לא הייתי ממליץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 21/08/2019 | 09:57הוסף תגובה
-
כושר
גילי 21/08/2019 | 10:35פעילות אירובית וקפיצות ותרגילי בטן לפני ההחזרה בזמן נטילת ההורמונים למיניהם בסדר?הוסף תגובה
-
-
עוד שאלה
אסתי 20/08/2019 | 14:01אחרי 6 החזרות שכשלו ,ואחרי היסטרסקופיה,ובדיקת דם לקרישיות יתר, מה יכול ליהות סיבה לכשלונות החוזרים? תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
צריך לתת משקל גם למרכיבי הזרע והאמצעים למיון זרע איכותי על מנת לשפר את איכות העוברים ההשתרשות ושיעורי ההיריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 20/08/2019 | 14:40הוסף תגובה
-
המשך
אסתי 20/08/2019 | 14:46היי תודה על התשובה האמביריולגית אמרה לי שהעוברים אא כולם, אז מה זה אומר? תודה מראשהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
יש לנסות לגדלם לשלב בלסטוציסטים(יום 5)תוך מעקב באמבריוסקופ לבחירה סלקטיבית של העוברים האופטימאלים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 21/08/2019 | 10:30הוסף תגובה
-
-
כישלונות בהחזרה
אסתי 20/08/2019 | 13:56היי אחרי 6 החזרות שכשלו הרופאה הפרטית המליצה לנו להחליף מעבדה (שזה כולל גם לרוב שרופא אחר ממנה יבצע את ההחזרה), רציתי לשאול האם יש משמעות לרופא שמכין את הרחם? ושאולי כדאי להחליף גם אותה? או שרק המעבדה והרופא המחזיר חשוב שיהיו מצויינים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
גישה חדשנית ויישומה לאחר כשלונות חוזרים עשויה להועיל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 20/08/2019 | 14:44הוסף תגובה
-
המשך
אסתי 20/08/2019 | 14:49תודה על התשובה, לא הבנתי, אז רצוי גם להחליף גם את הרופא שמכין את הרחם וקובע מה התמיכה שאקח? (כל פעם ניסה לשנות סוגי תמיכה ותזמונים להחזרה) תודה מראשהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בהחלט שיקול אפשרי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 21/08/2019 | 10:28הוסף תגובה
-
-
דימום קל שבוע 11
גילי 20/08/2019 | 14:09דימום קל מאוד שבוע 11+1 כרגע רק בניגוב איך לפעול אם זה כל כך קל האם ללכת להבדק או רק לנוחהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
להיבדק בכל מקרה מידת הדחיפות לפי עוצמת הדימום
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 20/08/2019 | 14:38הוסף תגובה
-
דימום
גילי 20/08/2019 | 14:51עוצמה נמוכה מאודהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לא דחוף לקבוע תור לשבוע הבא
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 21/08/2019 | 10:27הוסף תגובה
-
-
בדיקת דופק
ליש 18/08/2019 | 14:35שלום עברתי החזרת עובר מוקפא ב23.7 בלסטוציסט יום 6. לפי בדיקת אולטרסאונד ברביעי שעבר הרופא אמר לי לחשב מחזור אחרון 5.7. אני הולכת מחר לאולטרסאונד לדופק אהיה בשבוע 6 פלוס 3 - האם ניתן לראות דופק ? או כדאי ללכת יותר מאוחר?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בשלב זה חייבים לזהות דופק
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 18/08/2019 | 17:49הוסף תגובה
-
המשך
ליש 19/08/2019 | 08:27שבוע 6+3 לא נצפה עובר עם דופק. יש שק הריון ( 12 ממ) ושק חלמון גדול. אמרו לי לחכות עוד שבוע. יש באמת סיכוי?הוסף תגובה
-
????
ליש 19/08/2019 | 17:22.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בהחלט צפוי לזהות דופק
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 20/08/2019 | 00:34הוסף תגובה
-
חישוב גיל ההריון
ליש 20/08/2019 | 17:54תודה. אחכה לאולטרסאונד האם זה נכון שאני היום בשבוע 6+4? אם הייתה החזרה של בלסטוציסט ב23.7 - כל פעם אני רואה חישוב אחר לivf.הוסף תגובה
-
הבהרה- הבלסטוציסט היה מוקפא
ליש 20/08/2019 | 22:26תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אכן
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 21/08/2019 | 09:58הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
נכון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 21/08/2019 | 09:58הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
לא סביר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 21/08/2019 | 10:26הוסף תגובה
-
-
שק הריון
אוריאן 20/08/2019 | 13:57שלום. היום עשיתי us. שבוע שש פלוס חמש. נאמר לי שיש שק הריון ריק. נשלחתי למיון לבדיקה נוספת. יש סיכוי שאם אבדוק עוד כמה ימים יתפתח משהו או אבוד?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
אם גיל ההיריון מדויק,הרי שהסיכוי נמוך מאוד להיריון תקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 20/08/2019 | 14:42הוסף תגובה
-
המשך שאלה
אוריאן 20/08/2019 | 15:10הייתי במיון, בבדיקה נצפו שני שקים אחד תואם והשני קטן. בקטן לא היה תוכן ובשני היה ספק עובר. אמרו לי לבדוק בעוד שבוע. יש סיכוי עדיין?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אני עדיין בספק
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 21/08/2019 | 10:18הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
הפלות חוזרות
-
לידת עכוז
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפולי פוריות
-
תחליף אסטרוגן
-
בדיקות קשורות
-
אבחון תסמונת ה-X השביר
-
טסטוסטרון זמין בדם
-
תרופות קשורות
-
אמיקצין
-
אסטריול
-
מונחים קשורים
-
גרידה
-
ביצית
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
ד"ר אהוד רז
ד"ר בתיה יפה
גב' יאנה - בדיקה קורן