פורום טיפולי פוריות - עמוד 1917
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ.
פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב.
כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר
בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב.
פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות
האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו.
במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה.
עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם).
את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע:
אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד.
הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות.
בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF.
פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית.
מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית.
ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות >
כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר
קבלת קהל:
יום שני וחמישי
15:30-20:00
יום שלישי
17:30-20:00
אפשרויות חניה:
כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello
כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף
יש הנחה לתושבי תל אביב
-
תרומת ביצית קרינון -אוטרוגסטן
רונית 03/10/2015 | 10:57שלום רב אמורה להתחיל תרומת ביצית עם אסטרופם 3 פעמיים ביום 2 בבליעה ואחד ויגנלי האם שלוקחים קרינון צריך ללכת ? והאם 10 דקות מספיק ומדוע ? האם קרינון מעבה רירית רחם? מה תפקיד של הקרינון והאוטרוגסטן? והאם לא צריך לקחת פרוגסטרון ריטראד בזריקות ? או שהתמיכה מספיקה לתרומת ביצית ?תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
טיפול הורמונלי תחליפי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 03/10/2015 | 15:15הטיפול מיועד להתאים למצב במחזור הטבעי המבוסס מהפרשת אסטרוגן בהתחלה ,ולאחר הביוץ הפרשת אסטרוגן ופרוגסטרון להכשרת רירית הרחם לקליטה,עלייך לפעול לפי המלצת הרופא המטפל שלך בקשר לסוג והעיתוי של לקיחת התכשירים,,לאחר נטילת הקרינון יש ללכת קצת כדי למנוע התקשות של הג׳ל בנרתיקהוסף תגובה
-
-
החזרת מוקפאים
אניי 01/10/2015 | 17:15אתמול עברתי החזרה שלישית לשני עוברים בני שלושה ימים. החזרה הייתה בשעה אחד וחצי אחרי צוהריים. מיד לאחר ההחזרה שכבתי 20 דקות ויצאנו לדרך. הגעתי הביתה ומיד ישנתי. בשעה 5 קמתי מרוב הכאב. היה כאב מזעזע. אני בדרך כלל סובלת כאב . בעלי התקשר לרופא ואמר לי לקחת אקמול או אופטלגין ושזה דבר טבעי. בהחזרות הקודמות לא הרגשתי כלום. ממה זה יכול להיות???? האם הפריע לעוברים???? אני לא יכולה לחשוב על דבר אחרררהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
לאחר החזרה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 02/10/2015 | 10:04לדאבוני אין לי הסבר לכאבים העוצמתיים שחוית,בכל מקרה הדבר אינו שגרתי,בכל מקרה הסיכוי שהדבר השפיע על סיכוןייך להרות אינו סבירהוסף תגובה
-
-
הריון
שלומית 01/10/2015 | 17:19שלום ,יש לי שאלה אני בהריון שבוע 6 מתרומת ביצית שהתבצעה בביהח ציבורי. היום היה אולטרסאונד ראשון בו ראו שק הריון ודופק וקיבלתי מכתב שחרור מביהח ולהמשיך אצל הרופא נשים שלי, לרופא נשים שלי הצלחתי להשיג תור רק לעוד שלושה שבועות , האם קריטי שאעבור לרופא אחר? יש בדיקות שנחוצות דחוף לתקופה זו? אני התבקשתי להמשיך אוטרגסטאן עוד שבועיים וחצי .הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
המשך מעקב וטיפול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 02/10/2015 | 10:02המלצתי היא שתפני לרופא שיקבל אותך בהקדם,רצוי רופא מתחום הפוריות שידע להדריך אותך בכל הקשור להיריון מהסוג המדוברהוסף תגובה
-
-
גלולות גינרה כולל ויטמין e
רינה 01/10/2015 | 13:13שלום רב פרופ' אשכנזי מתחילה תרומת ביצית בארץ התחלתי גלולות גינרה אתמול נאמר לי עד 10.10 האם ניתן עם הגינרה בנוסף ויטמין e ועד מתי ניתן לקחת ויטמין e ? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
גינרה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 01/10/2015 | 14:10בעת לקיחת הגינרה אין צורך בנטילת ויטמין Eהוסף תגובה
-
ויטמין e
רינה 01/10/2015 | 21:20תודה רבה עוד שאלה בבקשה מתי ניתן לקחת ויטמיןe ? והאם לאחר הפסקת הגלולות גינרה ניתן לקחת ויטמיןe או בתחילת המחזור ? ועד מתי ? מאוד חשוב לי לדעת תודה רבה חג שמחהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ויטמין E
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 02/10/2015 | 09:59מאחר ומדובר בתוסף מזון אין כל חשיבות למועד ההתחלתי של נטילת התכשיר,בכל מקרה ככל שתקדימי יטב היות ההשפעה הינה מצטברתהוסף תגובה
-
-
מיקרופירין 75 מ"ג
אתי 18/06/2012 | 17:33שלום, אני בת 23 לאחר 8 טיפולי IVF ו 2 הפלות טבעיות בשבועות מוקדמים. לפני שבוע התבשרתי שאני בהריון והרופא המליץ לקחת מיקרופירין 75 מ"ג . ( לא ידועה בעיית קרישה ). האם זה מקטין את הסיכוי להפלה ? למה תורמת התרופה בתקופת ההריון ? אודה לתשובה. בברכה, אתיהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
אודה לתשובה בהקדם האפשרי .
19/06/2012 | 17:31הוסף תגובה
-
אודה לתשובה בהקדם האפשרי .
אתי 19/06/2012 | 17:31הוסף תגובה
-
פרופ משיח
19/06/2012 | 17:57מיקרופירין או אספירין יש לו חשיבות בתחומים רבים מלבד כאבי ראש. יש עבודות. מראות שיש בו תועלת בהאצת ההשרשה. אני מאמין שכדאי לקחת.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אספירין ו IVF
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 19/06/2012 | 17:58מתן אספירין ללא כל סיבה בטיפולי IVF לא מומלץ-נתונים אלו פורסמו במחקר אחרון Aspirin is not recommended for women undergoing IVF. Siristatidis CS, Dodd SR, Drakeley AJ. Hum Reprod Update. 2012 May-Jun;18(3):233. למרות זאת יש מביננו הנותנים באופן אמפירי היות שהוא מונע את היצמטות טסיות הדם הוא משפר את זרימת הדם לרירית הרחם ועל ידי אפקט זה יש בו כדי להואיל להשתרשותהוסף תגובה
-
אספירין והפלות
פרופ משיח 19/06/2012 | 18:01נוסף יעיל האספירין בהפחתת הנטיה לקרישיות יתר. חלק מההפלות ניגם על ידי קרישיות יתר ומכאן הסבה להישתמש באספירין למניעת הפלות.הוסף תגובה
-
תודה רבה על תשובתכם !
אתי 20/06/2012 | 08:43הוסף תגובה
-
אספירין
נטע 30/09/2015 | 17:27שלום רב, אם לא נמצאה קרישיות יתר בבדיקות קודמות, האם בכל זאת מומלץ ליטול מיקרופירין לאחר החזרת עוברים ? ציינתם שזה יכול להגביר את זרימת הדם לרחם ולמנוע הפלות, ואם כן, האם להמשיך אותו למשך השליש הראשון בנוסף לתמיכת הפרוגסטרון ? תודה רבה,הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מיקרופירין 75
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 01/10/2015 | 14:54התכשיר עשוי לשפר את זרימת הדם לרחם ולרירית הרחם ובצורה כזו חסייע להליך ההשתרשות של העוברהוסף תגובה
-
-
אחרי החזרת מוקפאים
אילנה 30/09/2015 | 22:58אני 11 יום אחרי החזרת מוקפאים כרגע עם 3 פעמים ביום אנדמטרין 3 פעמים ביום אסתרופם יש לי מידי פעם טיפטופים חומים שבאים והולכים רוב הזמן תחתונית נקייה יום שישי בדיקת דם יכול להיות ששוב זה לא צלח ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
סיכויי היריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 01/10/2015 | 14:52לא הייתי מספיד את סיכוייך להיריון גם לנוכח ההחתמה הדמית שהופיעההוסף תגובה
-
-
Cmv
י 01/10/2015 | 06:42בתחילת ההריון ביצעתי בדיקת דם ונמצא שאני מחוסנת לcmv Igg 164 Igm שלילי אני בשבוע 28 ולפני יומיים שמרתי על ילדות בנות 4 ושנה. היום יש לי קצת כאבי גרון ללא חום. האם יש סיכוי שנדבקתי בוירוס? האם כדאי לחזור על הבדיקה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
CMV
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 01/10/2015 | 14:51מאחר ואת מחוסנת ,גם אם נחשפת לוירוס בשבוע כל כך מאוחר של היריון הסכנה לעובר הינה מועטה ביותרהוסף תגובה
-
-
vag tab estrogen 3mg&Nifedinpine 20%
אפרת 26/09/2015 | 15:29לאחר 2 החזרות של עוברים בלטאטוסט שכשלו מתרומת ביצית. הרופא שלי מציע לעיבוי הרירית שאקח נרות שרוקחים באופן מיוחד. ולאחר מכן הזלפה של gcsf בחלל הרחם. לאור רקע בשד (טרום סרטן) האם הנרות במינון אסטרוגני גבוה ומסכנות? והאם לא מסוכן לאחר 2 החזרות ברצף לבצע החזרה שלישית?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
טיפול בגורמי גדילה ברירית הרחם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 27/09/2015 | 09:431.באשר לשימוש בנרות אסטרוגן ורצף הטיפולים,איני רואה בעיה אם הדבר מתואם עם האונקולוג שלך. 2.באשר לטיפול המוצע בגורמי גדילה-ניתן לשקול טיפול ניסיוני שמיישם גישות חדשות, כמו הזלפה תוך רחמית של גורמי גדילה (למשל G-CSF) ורפואה רגנרטיבית שנעזרת במתן תאי גזע. גישות אלה נחשבות עדיין ניסיוניות ובעלות יעילות ובטיחות לא ברורים, ולכן אינן מוצעות עדיין באופן שגרתי,והן מחקריות בלבג ובביקורת ועדת הלסינקי. ובאשר ליעילות להלן מספר מחקרים ראשונים- מצאו שהזלפה של גורמי גדילה שמגרים תרביות של תאי דם לבנים או גרנלוציטים (granulocyte colony-stimulating factor = G-CSF) עשויים לשפר את ההתעבות של רירית הרחם מחקר מקדים, שתוצאותיו פורסמו לאחרונה, בדק האם הזלפת G-CSF לתוך הרחם מסייעת לנשים עם רירית רחם דקה שאינה מגיבה לטיפולים אחרים. החוקרים דיווחו על תוצאות מחקר תצפיתי פרוספקטיבי שנמשך 18 חודשים. החוקרים עקבו אחרי 21 נשים שאובחנה אצלן רירית רחם דקה מ- 7 מ"מ ביום מתן האוביטרל בטיפול ההפריה הראשון שלהן. החוקרים הזליפו באופן אטי דרך צנתר תוך רחמי G-CSF (Nupogen™) בבוקר של היום בו ניתן האוביטרל. אם רירית הרחם לא הגיעה לעובי של לפחות 7 מ"מ תוך 48 שעות, ניתן עירוי נוסף של G-CSF לאחר שאיבת הביציות המחקר היה לא מבוקר, כאשר כל אישה מהווה את הביקורת של עצמה. החוקרים מצאו שבחמשת הימים בין הזלפת ה- G-CSF והחזרת העוברים הרירית התעבתה בממוצע מ- 6.4 מ"מ ל- 9.3 מ"מ, כלומר התעבות של כ- 2.9 מ"מ. לא היה הבדל בעובי התעבות הרירית בין נשים שהרו לאלו שלא הרו. מכלל הנשים 19.1% השיגו היריון קליני. זהו שיעור היריון סביר לאור הגיל הממוצע הגבוה יחסית של המטופלות. החיסרון של המחקר היה המספר הקטן של המטופלות שנכללו בו והעדר קבוצת ביקורת לשם השוואה. אבל מדובר באוכלוסיית מחקר נבחרת של נשים עם רירית דקה שאינה מגיבה לטיפולים המקובלים ולכן בעלת עניין מיוחד. מסקנת החוקרים הייתה בהסתמך על המחקר הראשוני שלהם, כי יתכן ולטיפול עם G-CSF יש תועלת עבור נשים עם רירית רחם דקה באופן כרוני. נראה שהזלפת G-CSF עשויה לסייע בהשגת שיעורי היריון נמוכים, אבל סבירים. מסקנת החוקרים תמכה בכך שיתכן ולמתן G-CSF יש השפעה על רירית רחם שבאופן כרוני אינה מתעבה בתגובה להורמונים. Gleicher N, Kim A, Michaeli T, Lee HJ, Shohat-Tal A, Lazzaroni E, Barad DH. A pilot cohort study of granulocyte colony-stimulating factor in the treatment of unresponsive thin endometrium resistant to standard therapies. Hum Reprod 2013;28(1):172-7. אותם חוקרים אמריקאים, שערכו את התצפיות הראשוניות המעודדות, ערכו מחקר חדש, הפעם באופן אקראי ומבוקר על מנת לבדוק האם הזלפה לתוך הרחם של G-CSF משפיעה על עובי רירית הרחם, שיעורי ההשתרשות ושיעורי ההריונות הקליניים במחזורי הפריה שגרתיים. הייחודיות של המחקר החדש הייתה המתודולוגיה הטובה שלו, מאחר שהפעם המחקר היה כאמור מחקר אקראי כפול סמיות. כלומר בוצעה השוואה מבוקרת ועיוורת של מתן של G-CSF מול מתן פלצבו. במחקר נכללו 141 נשים בריאות. באופן אקראי, על ידי פתיחת מעטפות אטומות, סגורות וממוספרות, 73 נשים קיבלו 300 מיקרוגרם של G-CSF במ"ל אחד (Filgrastim, Amgen) והושוו ל- 68 נשים שקיבלו פלצבו (מי מלח). החוקרים מצאו עליה מובהקת של כ- 1.36 מ"מ בעובי רירית הרחם במשך 5 ימי המעקב. אבל לאכזבתם התעבות הרירית בקרב נשים שקיבלו G-CSF לא הייתה שונה באופן מובהק סטטיסטית מזו שנמדדה בקבוצת הביקורת. לא נמצאה גם השפעה של הטיפול עם G-CSF על שיעורי ההיריון וההשתרשות העוברים. לא היו תופעות לוואי לטיפול עם G-CSF. מסקנת החוקרים הייתה שעבור מטופלות הפריה עם רירית רחם נורמאלית, G-CSF לא משפיע על עובי רירית הרחם, על השתרשות העוברים או על שיעורי ההיריון. מאחר שהגיל הממוצע של המטופלות היה גבוה יחסית, יותר מ- 39 שנה, לא ברור האם הם גם בעלי תוקף עבור נשים צעירות יותר. בנוסף, המחקר אומנם לא מצא השפעה של G-CSF על עובי הרירית בנשים רגילות, אך החוקרים לא בדקו -- במחקר הגדול והמבוקר הנוכחי, האם טיפול עם G-CSF הינו בעל תועלת עבור נשים עם רירית רחם דקה. Barad DH, Yu Y, Kushnir VA, Shohat-Tal A, Lazzaroni E, Lee HJ, Gleicher N. A randomized clinical trial of endometrial perfusion with granulocyte colony-stimulating factor in in vitro fertilization cycles: impact on endometrial thickness and clinical pregnancy rates. Fertil Steril 2014;101:710-5.הוסף תגובה
-
רירית דקה
אפרת 27/09/2015 | 10:27זה לא נרות אסטרוגן שרוקחים מיוחד? ברצוני לציין שנקלטתי בעבר להריון טבעי עם רירית של 10 מ"מ. ובבדיקה אקראית אחרת שבוע לפני מחזור הרירית הייתה 8 מ"מ. מה יכולה להיות הסיבה שהרירית דקה כ- 6 מ"מ (+-) ולא מתעבה כשאין גרידות והכל תקין?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עיבוי רירית הרחם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 27/09/2015 | 19:18בין היתר בגלל אי ספיקת הדם לאזור,קרישיות יתר ,תת רוויה של קולטנים להורמונים,חסך בגורמי גדילה,ביטוי בלתי הולם ומספיק של קבוצת גנים האחראים לעיבויהוסף תגובה
-
רירית דקה
אפרת 27/09/2015 | 20:54ברצוני לציין שבדיקות לתפקודי קרישה היו אצלי תקינות. ומדובר על רירית שבמקרים מסוימים כן התעבתה כגון: נקלטתי טבעי להריון. והאם ניתן לפתור את הבעיה מבלי לסכן את עצמי עם הורמונים? נרות vag tab estrogen 3mg&Nifedinpine 20%הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עיבוי הרירית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 28/09/2015 | 10:50יש לעשות הפסקה בטיפולים למשך חודשיים ולעשות שימוש בתכשירים אלטרנטיבים לעיבוי הרירית שאנם הורמונלים ,מנסים לעבות את רירית הרחם, בעזרת חומרים שאמורים לשפר את זרימת הדם לרחם ולרירית, כמו תרופות שונות שמשפיעות על כלי הדם. למשל אספירין, פנטוקסיפילין, ויטמין E,ארגנין או סילדנפיל (ויאגרה).הוסף תגובה
-
עיבוי רירית רחם
אפרת 30/09/2015 | 13:40בבית המרקחת אין טרנטל 400 מ"ג לדלול הדם - האם ניתן לקחת אוקסיפירין 400 מ"ג?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פנטוקסיפילין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 30/09/2015 | 14:03שני התכשירים דומיםהוסף תגובה
-
שימוש בתרופות במקביל לעיבוי רירית
אפרת 30/09/2015 | 14:22האם ניתן לקחת במקביל: מירופירין (פעם ביום) טרנטל 400 (3 ביום) ויטמין e ונרות פעם ביום: vag tab estrogen 3mg&Nifedinpine 20%הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אין בעיה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 30/09/2015 | 16:39הוסף תגובה
-
vag tab estrogen 3mg&Nifedinpine 20% תופעות לואי
אפרת 01/10/2015 | 11:18תופעות לואי: לאחר מס' דקות מרגע הכנסת הנר לפני השינה - שורף לי בנרתיק ואני מרגישה צריבה בשעות הראשונות והתחתונים רטובים ולחים במהלך כל הלילה. (לא נתקלתי בתופעה דומה בשימוש עם נרות אנדומטרין או באסטרופם הוגינלי ואין לי דלקות....) האם זה בסדר?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בסדר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 01/10/2015 | 14:47הוסף תגובה
-
-
בטא (לת)
ויקי 01/10/2015 | 14:35שלום! ביצעתי בטא: ב 4.0 שבועות = 146 ב 6.1 שבועות = 54945 עדיין לא ביקרתי אצל רופא (נמצאת בחו"ל) האם יש סיכוי לתאומים? (הריון לאחר זריקות מנופור +אוביטרל) תודה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
דימומים לא מפסיקים
אני 22/09/2015 | 12:18שלום ד"ר ווסת אחרונה ב30/8 הווסת הסתיימה ומאז מלווה אותי מידי פעם בניגוב(סליחה על התיאור) הפרשה חומה/דמית ולעיתים מעט מיחושים. (יש לציין שאני בטיפולי פוריות IVF כרגע בחודש הפסקה) נגשתי לרופא נשים ביקש שאעשה בדיקת בטא ובדיקת דם ל cbc ובדיקת אולטרהסאונד בדיקות דם טרם ביצעתי להלן הממצאים של האולטרהסאונד: נתוני רחם מנח: תקין מירקם: תקין עובי אנדומטריום : 11.0 גבולות: סדירים מידות הרחם: 49* 41* 54 שחלה ימנית מידות 19*43 מרקם: תקין הערות: נצפו זקיקים שחלה שמאלית מידות 26*45 מרקם תקין הערות: בתוכה מבנה צלול בקוטר 22*26 ממ - גופיף צהוב? דוגלס: נוזל בכמות קטנה האם מדובר בציסטה? במידה וכן באיזה סוג של ציסטה? האם זה מסוכן?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הפרעה במחזור
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 24/09/2015 | 09:42לאור הנתונים ישנן מספר אפשרויות לכן בדיקת הדם הינה חיונית כדי למקם את האבחנה הראויההוסף תגובה
-
ציסטה
אני 01/10/2015 | 12:49שלום רב פרופ' לאחר בדיקות מתברר שישנה ציסטה בשחלה השמאלית בקוטר 24*42 מ"מ הרופא החליט לתת לי פרוברה 5מ"ג פעמיים ביום למשך 10 ימים. יש לציין שאני אמורה להתחיל מחזור טיפול בקבלת הווסת הבאה מחזור אחרון היה ב30.8 מתי לדעתך אני אמורה לקבל ווסת? האם לדעת ניתן להתחיל טיפול כאשר הציסטה קיימת? האם הציסטה אמורה להעלם בעזרת הכדורים הנ"ל או פשוט להיספג עם הזמן? תודה רבה לך מראש.הוסף תגובה
-
המשך
אני 01/10/2015 | 12:50יש לציין שהתחלתי ליטול פרוברה ב26.9הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 01/10/2015 | 14:12המשך טיפולתוך נטילת הכדורים יש חבצע מעקב עד להתאפסות הציסטה ולאר מכן להתחיל טיפול עם קבלת המחזור לאחר הפסקת הפרוברההוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
תסמונת אשרמן - מהי המחלה והשלכותיה
-
איטמות הנרתיק
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ניתוח קיסרי צרפתי
-
טיפולי פוריות
-
בדיקות קשורות
-
המוגלובין A1C
-
אבחון תסמונת ה-X השביר
-
תרופות קשורות
-
פתידין
-
נונוקסינול 9 + חומצה רצינולית
-
מונחים קשורים
-
אלחוש שדרתי (אפידורל)
-
טמפון
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיוןפורוםסחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)
בפורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים) ניתן להתייעץ עם ד"ר יעקב בן דוד, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סחרחורת וטינטון (רעשים ...פורוםדיקור מי שפיר וסיסי שליה
בפורום דיקור מי שפיר וסיסי שליה ניתן להתייעץ עם ד"ר יוסי הר-טוב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור מי שפיר וסיסי שליה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
גב' יאנה - בדיקה קורן
ד"ר יעקב בן דוד
ד"ר יוסי הר-טוב