פורום טיפולי פוריות - עמוד 2052
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ. פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב. כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו. במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה. עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם). את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע: אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד. הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות. בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF. פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית. מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית. ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות > כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר קבלת קהל: יום שני וחמישי 15:30-20:00 יום שלישי 17:30-20:00 אפשרויות חניה: כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף יש הנחה לתושבי תל אביב
מחזור לאחר הפסקת הריון לימור 20/12/2014 | 09:26נכנסתי להריון מטיפולי פוריות ב ivf. לאחר כמה חודשים גילו בעיה ונאלצתי לעבור הפסקת הריון. לאחר 5 שבועות קיבלתי מחזור, אבל הוא מאוד חלש, כמו סוף של מחזור. האם זה באמת מחזור? האם זה אומר שהיה ביוץ אחרי הפסקת ההריון?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מחזור לאחר הפלה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 20/12/2014 | 12:21המחזור מופיע כ-5 שבועות לאחר ההפלה,בתקופה זו מתרחש ביוץ,אולם עוצמת הדימום בווסת אמורה להיות עוצמתית יותרהוסף תגובה
מחזור לאחר הפלהלימור 20/12/2014 | 15:43תודה רבה. אז מה זה אומר שישי דימום חלש? מה כדאי לעשות? האם זה יכול להיות שאריות מהפלה?הוסף תגובה
תשובת מומחה מחזור לאחר ההפלה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 21/12/2014 | 10:01כדאי ליוועך ברופא המטפל בקשר לביקורת אפשריתהוסף תגובה
החזרת מוקפאים Karena 20/12/2014 | 18:40שלום רב אני לפני החזרת מוקפאים וברצוני לדעת מה הסיבה שלפיה מחליט הרופא האם לתת פרוגינובה או לא, הפעם לא קיבלתי הנחייה ליטול פרוגינובה לפני ההחזרה אלא רק אנדומטרין, רירית רחם ביום הביוץ 7.9 ערכי e2. 286 וערכי פרוגסטרון 6.7 ההנחיה היא לפעמיים ביום אנדומטרין החזרה צפויה למחר תודה ושבוע טוב קרינההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה פרוטוקול טיפול להחזרת עוברים מוקפאים פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 21/12/2014 | 09:59הרופא כנראה ביסס את הטיפול על מחזור טבעי והחל לתת לך תמיכה בפרוגסטרון לאחר הביוץ עד למועד החזרת העוברים ואחריההוסף תגובה
ביוץ לילי 18/12/2014 | 17:45שלום. האם ניתן לדעת אם מתרחש ביוץ רק על סמך בדיקת LH? היום הערך היה 50. מה מצבי מבחינת זמן ביוץ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ביוץ פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 19/12/2014 | 14:06הביוץ אמור להתרחש בטווח 24-28 שעות ממועד לקיחת הדם ל-LHהוסף תגובה
מס' טיפולים דניאלה 15/12/2014 | 07:04מה מס' טיפוליivf המותרים בשנה בקופח כללית? 4 או 6? האם ההגבלה הינה גם לטיפול במגזר הציבורי וגם בפרטי? תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מספר הטיפולים בשנה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 15/12/2014 | 15:08בשני המגזרים עד 5 טיפוליםהוסף תגובה
מס טיפולים בשנהדניאלה 15/12/2014 | 17:14פרופ' אשכנזי תודה רבה לך על התשובות הברורות והמהירות. מבחינתי לדעת שאתה נמצא פה עבורנו, מקלה רבות בסיטואציה המבלבלת והקשה במצב הקשה שאנו נמצאות בו. תודה רבהההההוסף תגובה
תשובת מומחה תודה על הכרת התודה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 16/12/2014 | 14:53תודה על הכרת התודההוסף תגובה
התקררות..דניאלה 19/12/2014 | 07:52בוקר טוב אתמול עברתי שאיבה ומזה יומיים מצוננת ומשתעלת, שיעול מהסרעפת, שיעול חזק וצורב. אמורה לעבור החזרת עוברים ביומיים הקרובים, מה אני יכולה לקבל ביומים אלו שיסייעו להפסקת השיעול ואת ההתקררות בכלל? לא מעוניינת להרוס את הטיפול בשל התקררות. פרופסור אשכנזי אודה על כל הדרכים המקובלות על מנת להפחית את השיעול שברור שיגרום לנזק לאחר ההחזרה. תודה מראשששששהוסף תגובה
תשובת מומחה התקררות פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 19/12/2014 | 14:02ניתן לקחת אקמול וסירופ לשיעול ברונכולטהוסף תגובה
ערכי בטא לאחר החזרת ביציות. גימל ה. 19/12/2014 | 10:26שלום רב, ב-5.12.14 הוחזרה לי ביצית אחת מופרית (לאחר שאיבה שהתבצעה יומיים קודם לכן). ב- 18.1214, ביצעתי בדיקת דם וערכי הבטא עמדו על 138. האם זה תקין? תודה ושבת שלום, ג.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ערך ביטה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 19/12/2014 | 14:00התשובה תקינההוסף תגובה
כישלון חוזר של בלסטוציסטים רוצה להיות שוב אמא. 16/10/2014 | 23:05שלום רב, הגוף שלי מגיב חזק מאוד לתרופות, מניב כמות גבוהה של ביציות וגם של עוברים שאף מניבים בלטוציסטים. רירית מעל 8. מטופלת בדקה פפטיל, 5 ימי גונל, 4 ימי מונפור ואז אוביטרל. למרות כל נתונים הפתיחה שלכאורה טובים, יש לי כשלונות חוזרים של טיפולים. טיפול אחרון שנכשל של החזרה כפולה. אני בת 40 וקצת. נחה יום אחד של ההחזרה ואז חוזרת לפעילות רגילה משתדלת לא מאומצת. מה שכן עצבנית מאוד במהלך השבועיים שעד ההחזרה. בעבר הייתי בהיריון. אני מיואשת מאוד כי זו כבר שאיבה רביעית שלא צולחת. מה כדאי לשנות על מנת שסוף סוף יצליח.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
כשלון חוזר של בלסטוציסטיםרוצה להיות שוב אמא 16/10/2014 | 23:09הסיבה ל- IVF הינה הסרת חצוצרות עקב הריונות חוץ רחמיים. עברתי גם היסטרסקופיה אבחנתית וגם ניתוחית להסרת הידבקויות.הוסף תגובה
תשובת מומחה כשלון חוזר בטיפולי ההפריה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 17/10/2014 | 08:49בהתחשב בנתונים שציינת,מתקבל הרושם שנעשה כל מה שנדרש על מנת להרות,יתכן והעיכוב נובע בגלל הגיל המפחית את סיכויי ההשתרשות של העוברים על רקע השינויים הגנטים המתחוללים בביציות עם הגיל ,כל מה שאת צריכה הוא לקוות ולהמשיך,(כמובן שבתנאי שרירית הרחם עומדת בציפיות ,ובדיקת היסטרוסקופיה חוזרת מאשרת שחלל הרחם אינו פגום)הוסף תגובה
כישלון חוזר בטיפולי ההפריהרוצה להיות אמא שוב 17/10/2014 | 11:51תודה רבה על התשובה. הרירית היא תלת שכבתית. האם העצבים הרבים שבהם אני שרויה בתקופת ההמתנה פוגמים בתהליך? והאם מנוחה של יום אחד בלבד מספקת.הוסף תגובה
דקה פפטילרוצה להיות שוב אמא 17/10/2014 | 12:05האם הדקה פפטיל עשוי למנוע השתרשות, האם היית ממליץ להחליף את הדקה פפטיל בתרופה אחרת?הוסף תגובה
תשובת מומחה פקטור נפשי פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 18/10/2014 | 12:32מרבית המטפלים מודעים גם לגורם הרגשי בטיפולי ההפריה הגורם לנזק קולטרלי להליך ההשתרשות-עלייך לרבל סיוע בנושא.הדקפפטים אינו פוגם בהשתרשותהוסף תגובה
היסטרסקופיה אבחנתיתדנה 17/12/2014 | 23:14שלום רב, עשיתי היסטרוסקופיה אבחנתית נוספת השבוע יצאה תקינה, יש לי עוד בלסטוציסטצים מוקפאים- הרופא רוצה לעשות שוב החזרה על בסיס טבעי עם תמיכה של אנדומיטרין פרוגינובה ואספירין 75 - ואני לוקחת לסטורל לנפש- האם יש משהו שהיית משנה? אני רוצה להודות לך שוב מקרב לב על הפורום ועל ההיענות המועילה שלך לשאלותינו בפואםהוסף תגובה
תשובת מומחה המשך טיפול פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 18/12/2014 | 10:05חזקה על הרופא שלך שהוא יודע מה שהוא עושה והוא מציע לך את הפרוטוקול המירבי והתמיכה בהתאם -לכי על זה ושיהיה בהצלחההוסף תגובה
תודה רבהדנה 18/12/2014 | 21:09תודה רבה לךהוסף תגובה
הדבקויות עדינות קרן עמוקה יותר דנה 16/12/2014 | 17:10שלום אחרי היסטרוסקופיה אבחנתית מימצאים רירית תקינה הדבקויות עדינות בקרן שמאל שהרופא אמר שהן לא יפריעו להשתרשות ואין צורך לפתוח אותן וצוין קרן ימנית עמוקה יותר- מה המשמעות של קרן עמוקה יותר והאם אתה מסכים עם מסקנת הרופא שהידבקויות עדינות לא יפריעו להשתרשות, בנוסף יש לי היום קצת כאבים באגן אחרי ההיסטרסקופיה וקצת דימום כתוצאה מפיפל שגם בוצע- האם נורמליהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה לאחר ההיסטרוסקופיה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 16/12/2014 | 17:58חזקה על הרופא שלך שלאור התרשמותו ההנחה שלו היתה שאין מקום להתערבות כירורגית נוספת להסרת ההידבקויות,באשר לפיפל שבוצע בתנאים הקיימים עלייך לברר אם הרופא המטפל.הוסף תגובה
קרן עמוקהדנה 16/12/2014 | 18:32תודה רבה ומה לגבי הקרן העמוקה?הוסף תגובה
תשובת מומחה קרן עמוקה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 17/12/2014 | 14:50כל רחם מורכב עם שתי קרניים ,אם ההבדלים בין קרן אחת לשנייה אינם נרכשים כתוצאה מהדבקויות הרי שהסיכוי של ההיריון להשתרש בקרן המורחבת והעמוקה יותר סבירה יותרהוסף תגובה
קרן עמוקהדנה 17/12/2014 | 16:40תודה רבההוסף תגובה
תשובת מומחה בהצלחה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 18/12/2014 | 10:10בהצלחההוסף תגובה
תודה רבהדנה 18/12/2014 | 21:07תודה רבה אתה עושה מצווה גדולה עם הפורום הזה ועם ההיענות המהירה שלך לשאלות והתשובות המקצועיותהוסף תגובה
גבינת ריקוטה עינת 18/12/2014 | 09:18בהריון בשבוע 5. אתמול אכלתי גבינת ריקוטה במסעדה והיום תקף אותי שלשול חריף שעבר מיד בלי תסמינים נוספים... האם יש חשש לזיהום??הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה גבינת ריקוטה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 18/12/2014 | 10:03במידה והשלשול יימשיך הרי שקיים חשד סביר שמדובר בזיהום הנובע מאכילת הגבינה ויהיה צורך לפנות לרופאהוסף תגובה
גבינת ריקוטהעינת 18/12/2014 | 10:27האם גבינת ריקוטה היא גבינה שאסורה לאכול בהריון?הוסף תגובה
תשובת מומחה גבינת ריקוטה היריון פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 18/12/2014 | 14:07מומלץ להקפיד על שימוש בחלב מפוסטר ובמוצרי חלב העשויים מחלב מפוסטר בלבד ממקורות מפוקחים. מבין הגבינות, המיוצרות מחלב מפוסטר, כדאי להימנע מגבינות בשלות (גבינות עובש) כמו: ברי, רוקפור ומגבינות רכות כמו: פטה וריקוטה. גבינות אלה ניתן לצרוך לאחר בישול יסודי.הוסף תגובה
אורך צואר הרחם ח 18/12/2014 | 10:43בוקר טוב.. רציתי לדעת מהו אורך צוואר הרחם תקין לשבוע 32+5 ומתי מתחילים לבדוק את אורך צואר הרחם ? תודה רבה :)הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה אורך צואר הרחם בחודש שמיני להיריון פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 18/12/2014 | 14:03בגבולות ה-3 ס״מ,אם אין רקע של לידה מוקדמת או צירים אין צורך בבדיקה עוקבת של אורך צואר הרחםהוסף תגובה
ערכים בהריון בר 17/12/2014 | 12:12שלום, נמצאת בשבוע 5 בבדיקות דם נמצאו בערכים הבאים: פרוגסטרון 122 בטא 3200 Lh קטן מ-0.17 E2 1800 אני לא לוקחת שום תמיכה. האם הערכים תקינים? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ערכי הורמונים בהיריון פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 17/12/2014 | 13:41הערכית תקינים ביותר לשבוע ההיריוןהוסף תגובה
קלקול קיבהבר 17/12/2014 | 15:18הי, מיד אחרי ששלחתי את השאלה אליך לגבי הערכים של בדיקת הדם, קיבלתי כנראה קלקול קיבה מקצינות בשר שאכלתי בחוץ... האם זה יכול להיות מסוכן?הוסף תגובה
תשובת מומחה קלקול קיבה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 18/12/2014 | 10:19יש להמתין ולראות אם השלשול יתגבר ויופיע חום,בכל מקרה יש להיות על המשמר במיוחד לאחר אכילה בחוץהוסף תגובה
קלקול קיבהבר 18/12/2014 | 13:21אם זה היה חד פעמי ולא היה מלווה בחוםאו תחושה כללית רעה... האם אני יכולה להיות רגועה או שזה לא אומר כלום...?הוסף תגובה
תשובת מומחה קלקול קיבה פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 18/12/2014 | 13:58בשלב זה מתקבל הרושם שהסערה חלפההוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
תאחיזה לכרומוזומי מין
-
סרטן רירית הרחם
טיפולים וניתוחים קשורים
-
קשירת חצוצרות, עיקור חצוצרות
-
התקן תוך רחמי IUD
בדיקות קשורות
-
בדיקת טיי זקס
-
ויטמין A
תרופות קשורות
-
טינידאזול
-
מתילארגומטרין
מונחים קשורים
-
אורגזמה
-
בדיקת CIN

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיוןפורוםסחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)
בפורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים) ניתן להתייעץ עם ד"ר יעקב בן דוד, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סחרחורת וטינטון (רעשים ...פורוםדיקור מי שפיר וסיסי שליה
בפורום דיקור מי שפיר וסיסי שליה ניתן להתייעץ עם ד"ר יוסי הר-טוב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור מי שפיר וסיסי שליה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
גב' יאנה - בדיקה קורן
ד"ר יעקב בן דוד
ד"ר יוסי הר-טוב