פורום טיפולי פוריות - עמוד 2139
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ.
פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב.
כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר
בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב.
פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות
האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו.
במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה.
עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם).
את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע:
אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד.
הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות.
בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF.
פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית.
מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית.
ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות >
כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר
קבלת קהל:
יום שני וחמישי
15:30-20:00
יום שלישי
17:30-20:00
אפשרויות חניה:
כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello
כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף
יש הנחה לתושבי תל אביב
-
פטריה
מור 27/08/2014 | 14:16היי אני כבר אובדת עצות מתחננת לעזרה אחרי7 יום של החזרת עוברים מוקפאים לא יכולה להמשיך לסבול תגירוד הנורא שיש לי מדלקת בנרתיק( פטריה)הרופא אומר שאין הרבה מה לעשות אבל אני לא מצליחה לתפקד ככה בנוסף רציתי לציין שהדלקת מופיעה אך ורק שאני עושה את הטיפול האם יש סיבה כלשהי ? האם זה יכול להזיק והסיכוי שלי להיקלט נמוך יותר? תודה תודה תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
המשך טיפול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 27/08/2014 | 23:30ניתן להחליף את הנרות בזריקות גסטון ולקבל טיפול מקומיהוסף תגובה
-
פטריה
מור 28/08/2014 | 01:24תודה על תשובתך המועילה רציתי לדעת אם עקב הפטריה הסיכוים להיקלט מהחזרת העוברים נמוכים יותר? או שזה לא מפריע?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סיכויי השתרשות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 28/08/2014 | 10:01לא אמור להפריעהוסף תגובה
-
-
אשך טמיר
עידן33 26/08/2014 | 13:00פרופסור אשכנזי שלום רב אני בן 33, ספורטאי ובריא בד"כ..בגיל 8 בוצע לי הורדת אשך טמיר ימין מאיזור המפשעה לשק האשכים. ( לא ברור לי אם הורידו את האשך או ששמו לי שתל על מנת למנוע הפרעה אסתטית). מכל מקום, אני נשוי חצי שנה ואני מאוד מפחד מבעיות פריון. אשמח לדעת מהם שיעורי ההצלחה עם הריון ספונטני עם אשך טמיר? ומה הסיכוי באמצעות טיפולי הפריה להרות במקרה כזה? אני מאוד חושש ואמור לבצע בדיקת זרע ב-8.9.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
אשך טמיר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 26/08/2014 | 13:18הגישה הטיפולית העכשווית הינה במקרים של אשך טמיר לנתח כבר בגיל שנה כדי לצמצם את הנזק לאשך,במקרה הנדון נעשה ניתוח בגיל 8 ויש לקוות שלא נגרם נזק מהותי,בכל מקרה גם אם מדדי הזרע נפגעו הסיכוי להצלחה באמצעות הפריה חוץ גופית הינו גבוה אפילו אם דגימת הזרע מכילה זרעים בודדים בתנועההוסף תגובה
-
תודה רבה על תשובתך המהירה..
עידן 33 26/08/2014 | 13:42רק האם ניתן להרות באופן ספונטני? האם זה מקרה שכיח שיצא לך לטפל בו?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אשך טמיר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 27/08/2014 | 23:40הנסיבות האלו שכיחות,כדי לבצע הערכת סיכויים יש צורך לקבל מידע לגבי מצב בדיקת הזרעהוסף תגובה
-
-
היסטרוסקופיה
BABY95 25/08/2014 | 20:45לאחר כישלון של IVF 1 והחזרת מוקפא הוחלט ע"פ בקשתי לבצע היסטרוסקופיה. אולם נאמר לי שאי אפשר לעשות באותו סבב מחזור גם את השאיבה. (למרות שקראתי במקומות שונים שיש רופאים שכן עושים IVF באותו סבב מחזור עם היסטרוסקופיה) האם כן ניתו לעשות מאותו סבב מחזור היסטרוסקופיה וIVF? ואם לא, האם ניתן לעשות באותו סבב מחזור היסטרוסקופיה והחזרת מוקפאים (ללא שאיבה)? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ביצוע היסטרוסקופיה וטיפול הפריה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 26/08/2014 | 08:58מאחר ולרירית הרחם תפקיד מרכזי בהליך הטיפול של הפריה חוץ גופית במחזור טרי או של עוברים קפואים ,והיסטרוסקופיה פוגעת במידה לא מבוטלת ברירית הרחם לכןלא רצוי לבצע באות מחזור טיפול היסטרוסקופיה ואחד מטיפולי ההפריההוסף תגובה
-
הוספתי פיפל להסטרוסקופיה
BABY95 26/08/2014 | 14:50האם בוודאות כל רופא שעושה הסטרוסקופיה, עושה גם פיפל (דרך מכבי קבעתי תור למי שהיה פנוי- ד"ר גייסט רות בבני ברק) האם את הפיפל ניתן לעשות בכל שלב במחזור? כי אני עושה את הפיפל יחד עם ההסטרוסקופיה וזה יוצא יום-יומיים לאחר סיום המחזור (כשהרירית ממש דקה) זה אפקטיבי?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ביצוע פיפל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 27/08/2014 | 11:04ההמלצה היא לבצע פיפל כ-7 ימים לפני קבלת המחזור המיועד לטיפול(שלב לוטאלי של המחזור)הוסף תגובה
-
פיפל
BABY95 27/08/2014 | 11:24אני מתחילה לקחת גלולות מיד עם קבלת המחזור (אמור להגיע היום..) כך שזה יוצא בערך כ7 ימים לפני המחזור לטיפול.. האם זה לא בעייתי שהרירית תהיה מאוד דקה? או שמה שחשוב זה במועד לפני המחזור הבא? תודה רבה לך!!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ביצוע פיפל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 27/08/2014 | 23:38לטעמי לא רצוי לבצע פיפל בעת נטילת גלולות המדכאות את רירית הרחם והרירית דקה וספק אם בנסיבות אלו התגובה להליך הינה הולמתהוסף תגובה
-
-
מה קורה לגוף שלי?!!?!?
חסוייה2 27/08/2014 | 08:54מחזור שעבר 4 ימי גונאל והטיפול הופסק באמצע ... היום קיבלתי מחזור (או שלא?) אחרי שבועיים מהמחזור הקודם דימום לא הכי חזק אבל דימום! באולטרסאונד נצפו 6 זקיקים בגדלים 15-20 מה קורה פה?! זה מחזור או לא? אין לי מושג למה לצפות האם כדאי לי לבקש גלולות על מנת לסדר הכל? אני כבר ממש מיואשת חודשיים בלי טיפולהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
דמם לא סדיר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 27/08/2014 | 10:27כל הממצאים נובעים מהטיפול שעברת,בשלב זה הייתי מתחיל בגלולות כדי לאפס את המבנים הציסטים שנוצרו בעקבות הטיפול הקודם ולהסדיר את המעגל המחזורי שלךהוסף תגובה
-
בד"כ נותנים גלולות ל10 ימים?
חסוייה2 27/08/2014 | 11:19מאיזה יום למחזור לוקחים את הגלולות? למה הרופאי פוריות לא בעד הגלולות?הוסף תגובה
-
היום התחיל הדימום הרציני? אפשר להתחיל לקחת היום-מחר?
חסויה 2 27/08/2014 | 11:21זה בד"כ לעשרה ימים?הוסף תגובה
-
E2 220 פרוגרסטרון 9.5
חסויה2 27/08/2014 | 12:26אפשר להתעקש שיביא לי גלולות? זה בסדר להתחיל לקחת היום? היום ה2 למחזור?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
נטילת גלולות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 27/08/2014 | 23:34מיום 1-5 למחזורהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
נטילת גלולות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 27/08/2014 | 23:35אפשרהוסף תגובה
-
-
החזרת עוברים
עדי 27/08/2014 | 13:50שלום רציתי לדעת בבקשה האם סיכנתי את תהליך ההחזרת עוברים בכך שקיימתי יחסי מין 5 ימים לאחר החזרת עוברים מוקפאים? תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
לאחר החזרת עוברים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 27/08/2014 | 23:31בשום פנים ואופן לא סיכנת את ההליך הטיפוליהוסף תגובה
-
-
סיכוי להריון תקין
אפרת 26/08/2014 | 20:09בת 43 (ללא ילדים) לאחר סבב רביעי של החזרה ללא הריון של עובר 3 תאים - (הרירית הייתה מעל 7 מ"מ בעת ההחזרה, הפרוטוקול על בסיס מחזור טבעי עם הורמונים כשהזקיק בגודל 14 מ"מ) לפני הטיפול הנוכחי, נקלטתי טבעי להריון כימי.ולפני כשנה נקלטתי טבעי להריון שלא התפתח. לנוכח המצב, איזה פיתרון / טיפול יעלה סיכוי להריון? תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
סיכויי הריון תקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 27/08/2014 | 10:46למרבה הצער בגיל זה שיעור ההפלות הינו מעל 50% ולכן יש להמשיך בקו הטיפולי הנוכחיהוסף תגובה
-
בהמשך:
אפרת 27/08/2014 | 14:27לא כדאי ללכת כבר לתרומת ביצית? האם בתרומת ביצית הסיכוי להפלות בגיל הזה גם 50%?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תרומת ביציות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 27/08/2014 | 23:23בהליך זה סיכויי ההריון גבוהים יותר ושיעור ההפלות קטן עקב גי התורמותהוסף תגובה
-
-
פרוגרסטרון היורקסי PROHO17
חסוייה 26/08/2014 | 14:29ברקע פרוגרסטרון גבוה תחילת כל טיפול הערך עד 5 ויצא לי 19!!!! מה זה אומר? הערך עד 5 יצא לי 19! הרופא אמר שלפי הבדיקה הזו יחליט אם לתת לי פרדינזון או לא מה דעתך? האם יש לתת לאור התוצאה שיצאה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
17 הידרוקסי פרוגסטרון גבוה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 27/08/2014 | 11:0717 הידרוקסי פרוגסטרון- גבוה יכול להיגרם כתוצאה מהפרעה גנטית הנקראת (congenital adrenal hyperplasia (CAH המתבטאת בייצור מוגבר של אנדרוגנים. במצב זה קיים שגשוג של רקמת יותרת הכליה ,הנגרם מחסר אנזימים כמו 21hydroxylase ,או של 17α hydroxylase או 11β-hydroxylase במצב זה רמת פרוגסטרון יכולה להעפיל ולהגיע לערכים גבוהים עד פי-10 מהנורמה, והסימפטמים יכולים להידמות למצב של תסמונת השחלות הפובליציסטיות,כאמור מצב זה יכול להשפיע על הפוריות וניתן לטפל בו על מנת לאזן את המצב ולהשיג ביוץ איכותי,בהחלט ניתן לתת במצב זה פרידניזון כדי להוריד את רמת ההורמון ולהוריד את רמת הפרוגסטרון הכללית הפוגעת בהליך הטיפולי ובאיכות רירית הרחםהוסף תגובה
-
-
זריקת אוביטרל
תוקילצת 26/08/2014 | 23:52שלום, בעלי ואני מנסים להיכנס להריון כבר למעלה משנה ללא הצלחה. לאחרונה התחלתי ליטול כדורי כלומיד בשילוב עם זריקת אוביטרל. הבנתי שהזריקה אמורה לתזמן את הביוץ ככה ש-36 שעות לאחר מתן הזריקה אמור להתרחש הביוץ. השאלה שלי היא מה קורה אם נניח הביוץ ה"טבעי" אמור להתרחש אחרי 24 שעות - האם זה יתעכב ויקרה רק אחרי 36 שעות? בנוסף, בגלל כדורי הכלומיד יש לי יותר מזקיק אחד. האם יכול לקרות מצב שאחד יבשיל לבד והשני ימתין ל-36 שעות? או שבהכרח שני הזקיקים יבשילו יחד? (הרי הם לא בדיוק באותו גודל..) דבר נוסף ואחרון - במידה ואני נוטלת את הכדורים ולא לוקחת את הזריקה - מה קורה אז עם הזקיקים? האם יתרחשו כמה ביוצים טבעיים במשך החודש? תודה רבה על התשובות!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תקופת הפוריות לאחר זריקת האוביטרל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 27/08/2014 | 10:43- כאשר ניתן אוביטרל להשראת ביוץ על בסיס מעקב הזקיקים,הזריקה אמורה להוות אלטרנטיבה מכוונת להורמון ה-LH העולה באופן טבעי בביוץ טבעי,כך שמתן האוביטרל משטלת על התהליך ומכתיב את קצב האירועים גודל הזקיקים לא תמיד משקף את מועד הביוץ בגלל יכולת ההשתנות של גודל הזקיקים לפני הביוץ. ביוץ יכול להתרחש 22-47 שעות לאחר זריקת אוביטרל. מאחר שאחרי הביוץ, עומדות לרשותנו 24 שעות נוספות של ביצית בעלת כושר ההפריה, יש לנו כ-71 שעות אפקטיביות ממועד זריקת האוביטרל להפריה של הביצית בתקופה זו רצוי לקיים יחסים או לבצע הזרעות. אווח הפוריות הינו ארוך במיוחד שמדובר גם בביוץ רב זקיקי שבו הביציות מצויות בשלבי בשלות שונים,ובעקבות זריקת האוביטרל ההבשלה שלהם משתרעת על פני 24-36 שעות,דבר המקנה לתקופה הזו את חלון ההזדמנות הממושךהוסף תגובה
-
-
מחזור אחרי שבועיים?
חסויה2 26/08/2014 | 09:53לפני חודשיים לקחתי פרוברה לעיכוב מחזור מאז הגיע מחזור בעיכוב והיה קצר מן הרגיל לפני שבועיים היה מחזור גם 3 ימים הפרוגרסטרון לפני שבוע היה 6 אני אמורה להיות בערך בביוץ עכשיו עכשיו להפתעתי נכנסתי לשירותים וראיתי דימום!!!!!!!!!! אני לא רוצה להפסיד עוד סבב כבר 3 חודשים לא עשיתי טיפול יש טעם ללכת לבדיקות ביום ה3 של הדימום? זה יכול להיות בכלל מחזור אחרי שבועיים?!?! לפני שבוע פרוגרסטרון 6 ואסטרדיול 7000 אחרי 4 ימים של גונאל שהופסק מה הסיכוי שזה מחזור?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
המשך טיפול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 26/08/2014 | 11:11במקומך הייתי פונה לבדיקת דם ואולטרסאונד כדי לאשר שאת מצויה בפועל בשלב המתאים למחזור וסתהוסף תגובה
-
לפני שבוע האסטרדיול היה 7000 בגלל טיפול שהופסק
חסויה 26/08/2014 | 11:35מה הסיכוי שבשבוע האסטרדיול ירד ל200 ערכיםן הנכונים למחזור? יש סיכוי שזה מחזור בכלל? בנתיים זה דימם לא כבד לחכות לכבד או בכל מקרה לעשות? הפרוגרסטרון היה 6הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בדיקת דם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 26/08/2014 | 11:46במקומך הייתי עושה את בדיקת הדם בכל מקרההוסף תגובה
-
-
פרוטוקול קצר או פרוטוקול ארוך
אילנית 25/08/2014 | 13:24אחרי שני סבבים של IVF לא מוצלחים (שאיבה, החזרה, החזרת מוקפאים+הריון כימי, שאיבה והחזרה). עכשיו לפני סבב חדש. מתי מחליט רופא אם לתת פרוטוקול קצר או ארוך ומה הסיבות? לפי הבנתי בשני הסבבים שלי נתנו לי פרוטוקול קצר, הורמונים בתחילת הוסת שאיבה והחזרה לאחר כשבועיים.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
פרוטוקול קצר או פרוטוקול ארוך - המשך...
אילנית 25/08/2014 | 14:22האם יש יותר סיכויי הצלחה בפרוטוקול כזה או אחר?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פרוטוקול קצר או ארוך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 26/08/2014 | 09:18ההחלטה בבחירת הפרוטוקול מתנית 1.ברקע ההורמונלי שלך 2.בגילך 3.בתגובה השחלתית שלך וברזרבה השחלתית שלך4.כפרוטקול אלטרנטיבי בדרך של הנסיון והטעייה 5.בפרקטיקה האיששית והעדפה של הרופא המטפל 6.ובתיזמון לוח הזמנים שלך ושל הרופאהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פרוטוקול ארוך מול פרוטוקול קצר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 26/08/2014 | 09:19מקובל לחשוב שהפרוטוקול הארוך עולה בתוצאות שלו על הפרוטוקול הקצרהוסף תגובה
-
רק להגיד תודה
אילנית 26/08/2014 | 09:35מודה לך על התשובה המפורטת. נפעמת כל פעם והסבלנות וההשקה בתשובות שלך לבנות פה. יישר כח, אתה פשוט עושה עבודת קודש!!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תודה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 26/08/2014 | 11:46תןדההוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
לידת עכוז
-
הפלות חוזרות
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
שאיבת ביציות
-
קשירת חצוצרות, עיקור חצוצרות
-
בדיקות קשורות
-
בדיקת הריון
-
תרבית נרתיק
-
תרופות קשורות
-
צטרורליקס
-
איזוקונאזול
-
מונחים קשורים
-
דירוג פיגו (FIGO)
-
ביוץ
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
ד"ר אהוד רז
ד"ר בתיה יפה
גב' יאנה - בדיקה קורן