פורום טיפולי פוריות - עמוד 2154
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי, מומחה בגניקולוגיה, מחלוצי ההפריה החוץ גופית בארץ. פרופ' אשכנזי ייסד וניהל את היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים השרון, עד לאיחודה עם היחידה בבית חולים בילינסון. בנוסף לפעילותו ביחידת ה- IVF, ניהל וקידם גם את היחידה לפוריות הגבר של בית חולים השרון יחידה שרשמה לזכותה הישגים מרשימים וזכתה למוניטין רב. כיום פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי משמש כסגן מנהל היחידה בבלינסון – מרכז רבין שכיום הינה היחידה הציבורית הגדולה בארץ, ומרצה בכיר בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. פרופ' אשכנזי מפרסם שנים רבות בספרות המקצועית הבין לאומית הטובה ביותר. מאמריו עוסקים בתחום פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית, הן בהיבט הקליני והן בהיבט המחקרי. עד כה פרסם פרופ' אשכנזי למעלה מ-100 מאמרים בתחומים אלו. במחקריו נבדקו השפעת תרופות שונות לגרימת ביוץ על שיעורי ההריונות, השפעת פרמטרים השונים של הזרע על איכות ההפריה, העוברים, וההצלחה בטיפולי IVF. בנוסף התמקדו מחקריו בתסמונת השחלות הפוליציסטיות, השפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים, על תוצאות הטיפול בהפריה חוץ גופית ושיעורי ההצלחה. עיסוקו רב השנים של פרופ' אשכנזי בהיבטים השונים של פוריות הגבר הביא לשיתוף פעולה פורה עם פרופ' משיח ויחד הם הקימו את בנק זרע הפרטי החדש והמודרני בישראל סופרם (סופר ספרם). את טיפולי ההפריה החוץ גופית (IVF) פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי מבצע במטופליו בבית חולים אסותא בתל אביב ובנוסף מבצע: אבחון ליקויי פוריות - צילום רחם, היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה, השבחת זרע, הזרעות, בחירת מין הילוד. הפריה חוץ גופית, תרומת ביציות פונדקאות, הקפאת ביציות. בנק זרע - תרומת זרע, הקפאת זרע לשימור ולגיבוי ל IVF. פיפל, גרידה, הפסקת הריון, הפלה נדחית. מעקב הריון- תפירת צוואר הרחם, דיקור מי שפיר, אולטרא סאונד הריון, שקיפות עורפית. ניתן להפנות שאלות לפרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי פורום טיפולי פוריות > כתבה במאקו: כשל חוזר בהשתרשות: החידושים האחרונים באבחון ובטיפול שכדאי להכיר קבלת קהל: יום שני וחמישי 15:30-20:00 יום שלישי 17:30-20:00 אפשרויות חניה: כחול לבן ברחוב עם Pango או Cello כמו כן יש חניה מתחת לבנין או חניון רגיל ברחוב הנ״ל אחרי מס׳ 2, חניון אחוזות החוף יש הנחה לתושבי תל אביב
זרע יעל 21/07/2014 | 16:38אני בת 39 לאחר 2 הזרעות וifv שנכשל (עוברים באיכות טובה מאוד ) אבל לא צלח ,הפרופסור שלי טוען שאני מאוד פוריה!!ושאטטו אני אכנס להריון אבל אני מאוד מבולבלת , לאחר הפרופסור שלי אמר לי שהבדיקת זרע של הבן זוג שלי טובה ואין בעית זרע בכלל למרות מורפולגיה 3% וגם בדקתי מול פרופסור פייזר שאמר שהזרע מפרה .. וגם הבחור במעבדה של הקופה אמר לי שאני צריכה להיות רגועה והזרע מפרה ובאיכות מעולה !! אתמול הלכתי לרופא ברפואה משלימה לדיקור לפני החזרה והוא ביקש את הבדיקת זרע ואמר לי חד משמעית שהבדיקה לא תקינה ושאנחנו צריכים לפנות לפרופור בנימין ברטוב והסביר לי שהנפח גדול מאוד מול המורפולגיה וכנראה שיש לו דלקת בערמונית .. והוא שאל אותי אם הבן זוג שלי קם בלילה הרבה לשירותים ובאמת כך הוא קם המון ..נותרו לי עוד 3 עוברים ואני באמת לא יודעת מה לעשות מצ"ב תוצאות הבדיקב התנזרות 3 ימים צבע צהבהב התנזלות לאחר נפח +++ נפח 6,0 מ"ל ריכוז 30x10 ph 7.4 תנועתיות 53% סוג התנועה פרוגסבית 40% אסטנית % מקומית % סיבובית % ליוקוצים 1.2 מ"ל אגלוטינציות שלילי ריכוז 10/6 תאים תקנים 3% פתוליות ראש 79% פתולגיות 18% אשמח לשמוע את תגוובתך בנושא ..הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה בדיקת זרע פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 21/07/2014 | 17:58בדיקת הזרע בגבול התקין,העדר אגלוטינציות אינו תורם בחשד לדלקת,כמו כן אין נתונים בבעיה בהתנזלות,או קיומם של לוקוציטים רבים בנוזל הזרע-הערכתי היא כמו של הרופא המטפל שלך שאין בעיה עם הזרע בקשר עם הפרית מבחנה,לכן המלצתי שתמשיכי בטיפול הייעודי כמתוכנןהוסף תגובה
זרעיעל 22/07/2014 | 10:29השאלה שלי אם אתה ממליץ על השיטה של פרופסור בנימין ברטוב ? הרופא מהדיקור אמר לי שהשיטה שלו הרבה יותר יעילה והאחוזים להיכנס להריון הם 75 אחוז ולא 25 ברגיל .הוסף תגובה
תשובת מומחה המשך הטיפול פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 22/07/2014 | 11:14להערכתי בשלב זה אין צורך להשתמש בשיטת ברטוב למיון תאי זרע לצורך ביצוע ICSI ,במיוחד שנתוני הזרע מאפשרים הפריה רגילה ללא צורך ב-ICSI,ובמיוחד שהאיכות המורפולוגית של העוברים מצויינתהוסף תגובה
זרעיעל 22/07/2014 | 12:57אז בעית זרע אתה אומר שאין , האם הסיבה לכך שאני לא נקלטת בגלל הגיל שלי 39 ? מאחר שכל הבדיקות יצאו תקינות שלי ושל הבן זוג שלי - והפרופסור שלי אמר לי שהשחלות שלי מתפקדות כמו בת 29 ולא בת גלי ..אז אולי הגיל קצת בעייתי ?לקליטת ההריון אני כבר רוצה להיות בהריוןהוסף תגובה
תשובת מומחה זרע פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 23/07/2014 | 10:01בהחלט יש בטיעונים שלך בסיס לבעיההוסף תגובה
היריון תאומים - הקאות שבוע 31 רוית 22/07/2014 | 12:36פרופסור אשכנזי שלום, אני בהריון תאומים שבוע 31 אחרי טיפולי IVF החל משבוע 22 קשה לי לעכל כל מה שאני אוכלת, אני לא יכולה לאכול / לשתות שום דבר בלי לקחת פראמין. אני אוכלת מנות מאוד קטנות, אני הולכת אחרי כל ארוחה, אני עומדת כמה שאני יכולה. כל היום מלווה בכאבים בלתי נסבלים גם בחלק התחתון של הבטן, מצב של שריפה קבוע. לפי בדיקות מעקב רזיתי מתחילת ההיריון 10 קג' ולא עליתי בכלל. ככל שהשבועות מתקדמים נהיה יותר קשה לאכול, לפעמים גם עם כדורים אני לא מעכלת מה שאני אוכלת יש משהו לעשות ? למעט להמשיך לקחת פראמין לפני כל למה שאני מכניסה לפה אלפי תודות וסליחה על האורךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הקאות מרובות פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 23/07/2014 | 09:59ללא ספק שירידה של 10 ק"ג למרות ההריון הינה חריגה ומחייבת התייחסות של הרופא המטפל ובדיקה מעמיקה שלו,כדי לשלול בעיה נוספת המצויה מתחת לפני השטח ,הקשורה בירידה במשקל .הוסף תגובה
הפרשות קרינון דנה 22/07/2014 | 14:41אני עברתי הפרייה ויצא לי תוצאה שלילית והרופא אמר להפסיק את הקרינון ויומיים אחרי שהפסקתי יוצא לי הפרשות שחורות לא חומות ולא ורודות שחורות זה תקין?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הפרשות של הקרינון פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 23/07/2014 | 09:55בהחלט תיתכן הפרשה מהסוג המדובר שיכולה עוד לצאת מספר ימים לאחר ההפסקה בשימוש בתכשירהוסף תגובה
תוצאות בדיקה מזל 22/07/2014 | 17:34שלום הופניתי ע"י הגניקולוג לעשות בדיקות דם ולהלן התוצאות: Estradiol (E2) Urgent = 337 Progesterone Urgent = 1.8 מה אומרים הערכים האלה? מה זה אומר על הזקיקים והביוץ? האם ערכים אלה מעידים על בשלות להיריון? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה בדיקות הדם פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 23/07/2014 | 09:54בדיקות אלו מצביעות על העובדה שהינך מצויה בשלב מסויים לפני הביוץ,כדי לקבל מידע מדויק יותר נדרשת גם בדיקת אולטרסאונד על מנת לקבוע את קרבתך לביוץהוסף תגובה
זריקות פרוגסטרון האם עלולות להשפיע על עובר ממין נקבה המודאגת 22/07/2014 | 17:48פרופסור שלום, עד שבוע 7 קיבלתי זריקות פרוגסטרון (לפחות 5 זריקות), בשילוב עם נרות. היום אני כבר יודעת את מין העובר, ומדובר בנקבה. שמעתי וגם קראתי שזריקות מהסוג הזה עלולות להשפיע לרעה על עובר ממין נקבה כשמדובר בזריקות לא מחומר טיבעי 1. איך אני יכולה לדעת באיזה חומר זריקות השתמש הרופא? לי אין מושג מה זה חומר טיבעי או סיננטי 2. האם זה נכון שעלול להזיק לעובר ממין נקבה? 3. מה מידת הנזק? אשמח מאוד לתשובה מפורטת, כי זה ממש מטריד אותי תודה מראש, המודאגתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה השפעת התמיכה הפרוגסטטיבית פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 23/07/2014 | 09:52הסיכוי שתכשירי הפרוגסטרון המצויים היום בשימוש לגרום לנזק או למום הינו אפסיהוסף תגובה
תשובת מומחה גירוי יתר פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 23/07/2014 | 09:48קרינון אינו גורם לגירוי יתר ,אלא אם כן מדובר בגירוי מקומי של הנרתיקהוסף תגובה
סיכון מיקרו-מניפולציה icsi חסוי וחסויה 22/07/2014 | 17:58שלום רב, אני ואישתי בני שלושים. לאחר בדיקות מקיפות ורבות, נמצא כי לאישתי יש בעיות הורמונליות אשר גורמות לדימום מוקדם (ביצענו המון בדיקות שיצאו תקינות, ומכאן ההנחה שהבעיה אכן הורמונלית). כמו כן, נמצא כי לי יש בעיה במורפולוגיה (כל שאר הפרמטרים תקינים). המורפולוגיה נעה בין 5% תקין ו 10% borderline, לבין 0% תקין ו 1% borderline (שיטת קרוגר). בשתי בדיקות הזרע האחרונת שביצעתי נמצא כי מורפולוגית היו 0% ו 1% תאים תקינים. לכן, בעת שאיבת הביציות ומתן הזרע שלי באותו הרגע (שהיה תקין בכל הפרמטרים, חוץ ממורפולוגיה שלא נבדקה), הוחלט לבצע פעולת icsi שכן בדיקות הזרע האחרונת הראו מספר נמוך של תאים תקינים מורפולוגית. היום קראתי כי שיטת icsi מגדילה סיכויים למומים בעובר, ובעיה בכרומוזונים שעלולים להוביל לתסמונות קשות. האם עליי לדאוג? מה הסיכויים למומים בעובר / תינוק באחוזים? האם עלינו לנסות ולהמנע מפרודצורת icsi?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ICSI מומים מולדים פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 23/07/2014 | 09:47הדיעה המקובלת היא שיתכן וה-ICSI מגדיל במידה מסויימת את שיעור המומים ,בחלק מהעבודות הגדולות המבוקרות נמצא ששיעור זה גבוה ב-20% מקבוצת המטופלות בהפריה רגילה ,למרות זאת שיעור המומים נמוך ורובם ניתנים לאיתור באמצעי ההדמיה והאמצעים האחרים העומדים לרשות הרופא במעקב ההריון,לכן הייתי ממליץ לך להפסיק לדאוג ולפעול לפי שיקולי הרופא המטפל שלך שהינו ער לכל האפשרויות האלוהוסף תגובה
ביקור מחו״ל לצורך טיפולי פוריות לירון 23/07/2014 | 04:18שלום רב, אני מגיעה מארה״ב כדי לעשות טיפול ivf ויש לי כמה בעיות בהכנה לטיפול ואני זקוקה לעזרתך. התחלתי חפיסה של גלולות כדי לתזמן את קבלת המחזור למועד שבו אהיה בארץ, אבל לצערי הרב דיממתי במשך כל החודש תוך כדי נטילת גלולות, כשבשבוע האחרון של החפיסה היה דימום ממש כבד ואפילו כאבי מחזור. לפני חמישה ימים הפסקתי את החפיסה כי תכננתי לקבל מחזור סביב ה-20 לחודש אבל כצפוי... לא התחיל מחזור (אחרי שדיממתי כל כך הרבה זה נשמע לי הגיוני). הבעיות הן שתיים: אחת, שאני צריכה עוד לעשות פרופיל הורמונלי ביום ה-3 למחזור לפני שאני טסה (הטיסה בספטמבר), ושתיים, שלא אכפת לי הדימום כל החודש אבל אני צריכה לקבל מחזור סביב ה-20 בספטמבר. בעקבות זה יש לי כמה שאלות ברשותך... האם אפשר לעשות פרופיל הורמונלי בהפסקה בין החפיסות גם אם לא קיבלתי מחזור (מבחינת רמת ההורמונים)? על אותו עקרון, האם אוכל להתחיל טיפול לאחר סיום חפיסה גם אם לא אקבל מחזור?(פרוטוקול קצר). כמו כן, אודה לעצות איך אני יכולה להסדיר את המחזור ולהספיק לעשות פרופיל הורמונלי באוגוסט. תודה רבה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה המשך טיפול פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 23/07/2014 | 09:421.ביצוע פרופיל הורמונלי לאחר נטילת גלולות אינו אמין ואינו מבטא כראוי את הסטטוס ההורמונלי הבסיסי שלך,בגלל השפעת הדיכוי ההורמונלי עקב השימוש בגלולה 2.המלצתי היא שתתחילי בגלולה לאחר ביצוע אולטרסאונד שיאשר שאין כל ממצא ציסטי חריג וכל הזקיקים קטנים,ובנוסף רירית הרחם דקה כמו לאחר שימוש בגלולה -בתנאים אלו התחילי בגלולב למניעת הריון מחדש באופן רציף עד למועד ה-15/9 (גם אם יתרחשו אירועים דימומיים),ואש להפסיק את נטילת הגלולה , וב- 20/9 ניתן להתחיל את הטיפול להשריית הביוץ כמתוכנן,ללא צורך בביצוע פרופיל הורמונליהוסף תגובה
US זקיקים גנפר 22/07/2014 | 00:08שלום, US מעקב זקיקים ביום 13 לווסת בשלב שהזקיקים הקיימים צריכים להופיע במצב טבעי בנורמה כמה זקיקים צריכים להיות ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מחזור טבעי פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 22/07/2014 | 09:01בד"כ לקראת הביוץ ביום ה-13 מצוי זקיק מוביל אחד בגודל של 18-23 מ"מ ובנוסףצ בכל שחלה מספר זקיקים קטניםהוסף תגובה
טיפולי פוריות דנה 22/07/2014 | 01:54הרופא הסביר לי להזריק כל יום 50 יחידות למשך 4 ימים גונל אף בעזרת מזרק, פעם ראשונה שאני עובדת עם המזרק, כנראה שעשיתי טעות עם המזרק מבחינה טכנית והזרקתי פעמיים יום אחרי יום 450 יחידות, האם זה מסוכן? האם יכול להגרם לי נזק מאחר והרופא אמר שהשחלות שלי שחלות פוליציסיות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה גירוי יתר פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי 22/07/2014 | 09:00מאחר והזרקת סה"כ כמות הגדולה פי 9 מהכמות המומלצת עלייך להפסיק בשלב זה לקחת הורמונים נוספים ולעקוב אחרי התגובה בימים הבאים באמצעות בדיקות דם ואולטרסאונד כדי לא להסתכן בגירוי יתרהוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
סרטן רירית הרחם
-
הריון מדומה
טיפולים וניתוחים קשורים
-
תחליף אסטרוגן
-
ניתוח קיסרי צרפתי
בדיקות קשורות
-
הורמון מעורר זקיק FSH
-
אולטרסאונד וגינלי
תרופות קשורות
-
חומצה נאלידיקסית
-
אסטריול
מונחים קשורים
-
אנדרוגן
-
בדיקת CIN

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםביוץ והזרעה
פורום ביוץ והזרעה מנוהל ע"י ד"ר גיל ירושלמי, רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית, מרכז רפואי ע״ש חיים שיבא, תל השומר. היכנסי עכשיו והתייעצי עם מומחה/ית!
לפורום ביוץ והזרעהפורוםהפלה, הפסקת הריון
בפורום הפלה, הפסקת הריון ניתן להתייעץ עם ד"ר אהוד רז, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפלה, הפסקת הריוןפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםנסיון
בפורום נסיון ניתן להתייעץ עם ד"ר רופא ניסיון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נסיון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
ד"ר גיל ירושלמי
ד"ר אהוד רז
ד"ר בתיה יפה
גב' יאנה - בדיקה קורן