פורום רפואה סינית ומערכת העיכול - עמוד 39
אסף עזרא - יעל
טעם מר בפה שירן 19/02/2013 | 18:57שלום, אני סובלת הרבה פעמים מהופעה של טעם מר בפה (הרוק שלי מר כנראה כי שום דבר שאני שותה או אוכלת לא מעלים את זה). זה לרוב מופיע בערב, ועובר אחרי כמה שעות. אני לא לוקחת אף תרופה פרט לגלולות נגד הריון (שאותן אני לוקחת לפני השינה, הרבה מאוד שעות לפני שמופיעה המרירות למחרת). האם תופעה זו מוכרת? האם ישנן סיבות מוכרות לה? או רעיון לטיפול?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה טעם מר בפה דר' ראול רודריגז 20/02/2013 | 22:46יש מספר סיבות לטעם מר בפה,החל מפטרת פה/ קנדידה, דלקת חניכיים,בעיות במערכת העיכול/אבנים בכיס מרה ועוד. כמובן שיש טיפול ולשם כך מומלץ לקבוע פגישה . בינתיים אפשר לאכול יום יום המון פטרוזיליה או לקחת גרגר הל ולמצוץ. נשמח לעזור. תוכלי לקבוע פגישה אצל אבי או אצלי.הוסף תגובה
גזים ונפיחות תהל 17/02/2013 | 15:11שלום אנשים מכובדים שמי תהל ואני בת 25. אני נשואה באושר מזה כשנה וחצי ובימים כתיקונים, אני מנסה להיכנס להריון. אני בריאה בדרך כלל. זה מעט הרקע עליי, עכשיו לבעיה... מזה כחודש ימים אני מרגישה ממש נפוחה, אני מרגישה שהבטן שלי גדלה באופן משמעותי. ואני לא בהריון. לא מדובר רק בבטן אלא גם בצדדים, משהו שלא היה לי לפני כן. ללא קשר לזה אני מרגישה רוב היום ממש מלאה, למרות שלא אכלתי כלום. בגלל שאני לא רעבה אז אני לא אוכלת ומתחילים לי כאבי בטן של רעב. בנוסף, אני לא שיניתי את התזונה שלי ויש לי הרבה גזים, גראפסים ופוקים. אני לא שותה מוגז או כל דבר אחרי שידוע שיכול לגרום לזה. אני טבעונית. אני ממש אשמח לעזרה ולדעת מה לעשות. שבוע טוב ובברכה, תהל.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
נפיחות וגזיםמירב 18/02/2013 | 11:43כדאי לפנות לרופא לבדיקה אולי משהו בתזונה אולי משהו שאפשר לטפל בו צ'יק צ'ק. אני לאחרונה גם סבלתי מגזים ונפיחות, מין תחושת אי נוחות בבטן שליוותה אותי. לא מזמן הוספתי ביו פלוס של סופהרב ליום יום וזה פורמולה פרוביוטית שמשפיעה על איזון בין חיידקים טובים ומאוד יכולה לעזור. כדאי לבדוק את זההוסף תגובה
רגישות ללקטוז שירן 14/02/2013 | 13:53שלום רב, אובחנתי לאחרונה כרגישה ללקטוז ורציתי לדעת אם גם מאכלים המכילים חלב שבושל (פשטידות, רטבי שמנת וכו') יגרמו לבעיות בעיכול או שהלקטוז מתפרק בבישול ואז לא צריך לקטאז כדי לפרקו בגוף. תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה רגישות ללקטוז דר' ראול רודריגז 14/02/2013 | 23:35שלום שירן,שאלה יפה ...לא ניתן לענות על כך ללא ניסוי וטעיה...גם אם יגידו שמתפרק וגם אם לא,תצטרכי לבדוק על עצמך. בגדול,בשל נזקי החלב,אנו לא ממליצים שימוש בתוצרת חלב ומוצריו לסוגם וממליצים על בישול טבעי ללא "מעובדים".בכל זאת אם החלטת שכן לנסות תוכלי לקחת אנזימי עיכול שאולי יקלו על התופעות שאחרי..הוסף תגובה
טיפול בצליאק יעל 11/02/2013 | 14:48מלבד תזונה, האם יש דרך נוספת לטיפול בצליאק ובסימפטומים? אני משתדלת להקפיד על תזונה אך לעיתים הסימפטומים חוזרים, האם יש דרך למנוע אותם לחלוטין?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה צליאק דר' ראול רודריגז 12/02/2013 | 10:16אכן תזונה היא הדרך העיקרית לטפל בצליאק. חשוב לאזן את מערכת העיכול ולשפר את אוכלוסיית חיידקי המעי ע"י נטילת פרוביוטיקה ,כמו גם הקפדה על אכילת מזונות ללא גלוטן,חומרים מעובדים וכו' .הוסף תגובה
בנוסף כדאי לקחתאורלי 13/02/2013 | 08:40תוסף נוטרי-נאנו חומצה אלפא ליפואית שעוזרת לספיגה אצל חולי צליאק. לסולגאר יש כמוסות של זה, זה מה שאני לוקחת וזה עוזר לי עם התסמינים שאת מתארת שיש לך.הוסף תגובה
שאלה דחופה שאלה 11/02/2013 | 11:15אני בת 42 ובשנה האחרונה כל יום לקחתי משלשלים,לקסטיבים,תה סנה,נורמלקס הייתי לוקחת 6 כוסיות,לפני חודשיים החלטתי להיגמל להפסיק אמרו לי לשתות 3 כוסות מיץ שזיפים על כיבה ריקה ואכן הייתה לי יציאה אבל עכשיו נאמר לי שלמרות שנאמר לי שזה לא ממכר המיץ שהוא למעשה פועל כמשלשל ואני ממש בלחץ עכשיו כי זה כבר חודשיים שאני משתמשת בזה יש לציין שאני שותה כ4 ליטר מים ביום ואוכלת 2 סלטים גדולים ביום וכמו כן 2 מנות של ירקות מבושלים ולרוב גם 2 תפוחי עץ כך שאין לי בעיה של סיבים בתפריט יש לי נכות אז אני לא מאוד פעילה פיזית האם לדעתך יש סיכוי לשיקום המעיים אחרי שנה בעצם של שימוש במשלשלים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה עצירות ומשלשלים דר' ראול רודריגז 11/02/2013 | 12:14שלום,שימוש תכוף במשלשלים עלול לגרום עם השנים לתלות ואף לפגוע ברירית המעיים או מה שמכונה מעיים עצלים... אז איך מתמודדים עם התופעה ? ראשית כל תזונה נבונה.ממה שהבנתי תזונתך מבוסס על ירקות ופירות שנחשבים למזון מקרר,מה שעלול להאט את פעולת המעיים (נכון שיש סיבים אך האם יותר מדי? חוץ מזה צריך שומנים וחלבונים במידה רצויה בתזונה על מנת להגיע לפעילות תקינה) במרפאתנו אנו בונים תפריט מסודר על פי האבחנה ברפואה הסינית ,לצד צמחי מרפא ודיקור סיני .כל אלה גם יחד יעזרו לשקם את המעיים ולהחזיר לפעילות תקינה .תוכלי לפנות אלי או אל אבי פלד . בהצלחה .הוסף תגובה
הליקובקטר פילורי נתי (בת) 10/02/2013 | 10:28שלום רב, לפני כחודשיים - שלושה התחלתי לסבול משריפה בבטן ומהרגשה שכל מה שאני אוכלת / שותה עולה. עשיתי בדיקת תבחין נשיפה לשלילת הליקובקטר פילורי, בבדיקה יצא 33.6. קיבלתי טיפול של 2 סוגי אנטיביוטיקה וכדור נוגד חומציות למשך 10 ימים. לאחר הטיפול ההרגשה של הבחילות ושל השריפה בבטן עדיין קיימת. אני מותשת! מה עליי לעשות? המליצו לי על גסטרוסקופיה אבל הגסטרולוג אמר שזה לא יתן כלום... האם יש לחיידק הזה פתרון? אני מיואשת :(הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הליקובקטר דר' ראול רודריגז 10/02/2013 | 11:58שלום נתי, אם תסתכלי ברוב התשובות שנתנו כאן לשואלים בנושא דומה ,תראי שהמלצתנו היא לנסות את הטיפול הטבעי שאנו מציעים והוא בעזרת צמחי מרפא ותזונה מניעתית . הטיפול אורך כשלושה חודשים ולרוב יש הקלה משמעותית כבר בשבועות הראשונים לטיפול .תוכלי לקבוע פגישה אצלי או אצל אבי פלד . בהצלחה .הוסף תגובה
תבחין נשיפה שרון 05/02/2013 | 22:31שלטם דר יש לי בעוד שבןע תבחין נשיפה לחיידק בקיבה הרופאה אמרה לי לא לשתות כדורים שבוע לפניי אבל בגלל כאביי הבטן שיש לי רציתי לשאול האם לקחת ספסמלגין זה בסדר? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה Spasmalgin דר' ראול רודריגז 06/02/2013 | 16:42שלום לגבי לקיחה של תרופות התייעץ עם הרופא המטפל . אנו ממליצים על רפואה טבעית צמחי מרפא ודיקור סיני שעשויים להקל משמעותית מבלי לקחת כימיקלים . בהצלחה .הוסף תגובה
טפילים אצל ילדים שרית 05/02/2013 | 21:23שלום רב, אני אמא לשני ילדים, בת 6 ובן 3, ושניהם סובלים מזה תקופה ממושכת בתופעת התולעים הידועה אצל ילדים, או לפחות כך נדמה לי. במשך תקופה סבלה בתי מתופעה חוזרת של תולעים ממש אחת לחודשיים, באופן הזוי בתחילת כל חודש אי זוגי. מוזר... אבל ממש כך. עכשיו התדירות פחתה ובני ״הצטרף״ לחגיגת התולעים. ההתקפים הם ממש קשים, מלווים צרחות וגירודים וקפיצות הנמשכות שעות לתוך הלילה, עד שהוורמוקס עוזר. אני מיואשת ולא מצליחה להיפתר מהבעיה,ק אשמח לעצתך, ובכלל לכל פתרון, לאבות פגישה מסודרת במידה ויש בכך טעם. תודה מראש!!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תולעים דר' ראול רודריגז 06/02/2013 | 16:37שלום שרית, תולעים הנה תופעה שכיחה ובעיקר בגילאים הרכים . חשוב מאוד להקפיד על הגיינה ,להחליף תכופות מצעים ומגבות ולא להשתמש בכלים משותפים. לרפואה הסינית יש פתרונות ע"י צמחי מרפא הניתנים לבליעה ומיועדים לטפל בתולעים.כמו כן שינוי תזונתי והמנעות מסוכרים ופחמימות יכול לעזור . לייעוץ וטיפול מקיף תוכלי לפנות למרפאתנו . בהצלחה .הוסף תגובה
תוצאת בדיקת נשיפה רוני 02/02/2013 | 18:53תוצאת בדיקת הנשיפה להליקובטור שעשיתי התקבלה התוצאה 37.45 מה פירוש תוצאה זו? והאם יש קשר לשרפה בגרון שאני סובלת מידי פעם? אודה על התשובה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תבחין נשיפה דר' ראול רודריגז 03/02/2013 | 15:27שלום רוני,אם תסתכל בהמון מהשאלות כאן בפורום תראה שאתה לא לבד. התוצאות מעידות על הימצאות הליקובקטר פילורי,ותחושת הצרבת שאתה מרגיש היא לרוב תוצאה של חומציות הנגרמת מהימצאותו. אנו ממליצים על טיפול בעזרת צמחי מרפא ותזונה טבעית . תוכל לקבוע פגישה במרפאתנו . בהצלחה .הוסף תגובה
קלקול קיבה.. ll 29/01/2013 | 23:42שלום, סבלתי לפני כמה שבועות מקלקול קיבה רציני (לפי מה שאמרה הרופאה) במשך 5 ימים בגלל משו שאכלתי- היו לי כאבים בטן משתקים ללא הפסקה ושלשולים. מאז שעבר הסיוט הזה אני עדיין סובלת כל 3-4 ימים מתסמינים שמתאימים לתסמונת המעי הרגיז. לפני שאני פונה לשרשרת של בדיקות מעיקות, רציתי לדעת אם יש משהו שאני יכולה לעשות - שינוי תזונה, או תוספי תזונה.. כדי לנסות להחלים ולתקן את הנזק שנראה לי שנגרם.. תודה רבה מראש!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה קלקול קיבה דר' ראול רודריגז 30/01/2013 | 11:44שלום,במצבים מסוג זה חשוב להיות סבלניים ולתת לזמן לעשות את שלו ובמקביל לעזור לגוף לשקם עצמו. נטילת פרוביוטיקה איכותית על בסיס יומי חשובה ביותר,כמו גם אכילה של דגנים מלאים,ירקות מבושלים והמנעות מפחמימות פשוטות ותוצרת חלב. רקיחת צמחי מרפא ודיקור סיני יעילים ביותר ומומלץ לקבוע פגישה על מנת לקבל אבחון וטיפול שלם. תוכלי לפנות אלי או אל אבי פלד . בהצלחה .הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
א-בטא ליפופרוטאינמיה
-
גידולים שפירים של הוושט
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ניתוחי גידולי קיבה
-
הרפיה
בדיקות קשורות
-
נוגדנים למעטפת הפטיטיס B
-
רמת מטבוליט 6-TG של אימורן בדם
תרופות קשורות
-
סודיום ציטרט + גליצרול + סודיום לאוריל סולפואצטט
-
סוכראלפאט
מונחים קשורים
-
דיקור (אקופונקטורה)
-
אקו-וירוס

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםרפואה סינית ומערכת העיכול
בפורום רפואה סינית ומערכת העיכול ניתן להתייעץ עם אסף עזרא-יעל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית ומערכת העיכולפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםרפואה סינית
בפורום רפואה סינית ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סיניתפורוםרפלקסולוגיה
בפורום רפלקסולוגיה ניתן להתייעץ עם גב' צילה סמל רצון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפלקסולוגיהפורוםפריון וגינקולוגיה ברפואה סינית
בפורום פריון וגינקולוגיה ברפואה סינית ניתן להתייעץ עם המטפלת המוסמכת ענת בויס, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פריון וגינקולוגיה ברפואה סינית

אבנר מן
אסף עזרא - יעל
רעות מוקדס
צילה סמל רצון
ענת בויס