פורום כירורגית כלי דם
תמרון ולסלבה Nivsch 14/10/2021 | 16:05לאחרונה עקב אוזניים סתומות ניסיתי לעשות תמרון ולסלבה (נשיפה כנגד פה ואף סגורים לגמרי) ועקב כך הן נפתחו והרגשתי הקלה. אם כי תחושת הלחץ בראש מאוד עלתה בזמן התרגיל. השאלה שלי האם התמרון הזה כאשר נעשה ב*מקסימום* עוצמה למשך 10-20 שניות עלול להיות מסוכן ולפוצץ עורק במוח/צוואר?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ולסלבה ד"ר אסף לבנון 18/10/2021 | 21:50לא נראה לי שזה מסוכן אך לא הייתי ממשיך ומנסה לבדוק את התאוריה. אם יקרה משהו אני משוכנע שתרגיש/י משהו חריגהוסף תגובה
תמרון וולסלבהלי 29/11/2025 | 22:35היי אפשר לשוחח טלפונית nivrltch בקשר לתמרון וולסלבההוסף תגובה
מינון של מתן אלקוויס לדילול דם דורית שם כינוי ניק ניים 14/07/2022 | 02:29סבתא כיום בת 83 ,יש רקע של צניחת מעיים רקטלית (פרולופס מפי הטבעת ) ,במשך שנים רבות סבתא נטלה אספירין אך לפני כשנתיים לאחר בירור רפואי אז הופסק מתן אספירין יומי שנמצא שלא הייתה לו התוויה מיוחדת , הורדת האספרין נועדה למנוע דימום מפי הטבעת כתוצאה מהפרלופס של המעיים שהיו נכנסים ויוצאים מפי הטבעת וגרם לדימום במתן אספירין , ובאמת לאחר הפסקת האספרין הדימום כמעט פסק לחלוטין, עד כאן הרקע מהעבר ,ועכשיו למצב העדכני, לפני כשלושה חודשים עקב קוצר נשימה ובצקות ברגליים, היא אובחנה עם אי ספיקת לב ופרפור , היא טופלה במשתנים לטיפול באי ספיקה, ומתן כדור אלקוויס במינון 2.5 שתי פעמים ביום לצורך הגנה בשל הפרפור , אך מאז מתן האלקוויס , החל שוב הגברת דימום, בקינוח בנייר ניכר רושם קל של עקבות דימום בתוך הצואה לאחר כל צאיות(שהם גם מרובות בשל הפרולפס)וכן לירידה בהמוגלובין, השאלה האם לנסות לרדת למינון של 2.5 פעם אחת ביום של אלקוויס במקום פעמיים , זה מספיק בטוח לספק הגנה מפני קרישים בשל הפרפור של הלב.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מינון של אליקוויס ד"ר אסף לבנון 19/07/2022 | 13:57שלום דורית וסליחה על המענה המאוחר יחסית. לגבי שאלתך, המצב אותו את מתארת מתאר מקרה ספציפי של הדילמה הקיימת בטפול בחולים כאשר לטיפול שאנו נותנים יש יתרונות וגם חסרונות ולעיתים ההחלטה הלגבי הטפול היא לא פשוטה. מכאן שההחלטה על מינון של אליקוויס היא החלטה שצריכה להתקבל ע"י מי שנתן את התרופה או לחלופין ע"י המטולוג העוסק בתחום הקרישה. מציע לא לבצע שום שינוי ללא התייעצות רפואית נאותה. בהצלחההוסף תגובה
אליקוויס לדילול דםברכה 21/11/2025 | 11:57מהו הערך התקין של תרופה זו ? בעלי קיבל תוצאה של 215 האם תקין?הוסף תגובה
איסכמיה בכף רגל ליאת 05/11/2025 | 09:33שלום, אבא שלי אובחן עם איסכמיה בכף הרגל. כל כף הרגל שלו, מלמעלה, מלאה בכתמים וחייבים לקטוע אותה כדי שלא יתפשט הזיהום. השאלה שלי- כמה זמן לקח לכף רגל להתמלא בכתמים? האם זה עניין של ימים או שעות? תודה רבה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה איסכמיה בכף רגל ד"ר אסף לבנון 05/11/2025 | 12:10שלום ליאת איני יכול לענות על תשובתך על סמך הנתונים שמסרת. לא כתבת שום פרט לגבי הרקע הרפואי, מצבו הכללי והתפקודי והתלונות שהיו בתחילת האירוע.הוסף תגובה
קרישתיות יתר ומעיינות חמים רונית 03/11/2025 | 09:39לפני מספר שנים נתגלה אצלי קריש דם בריאות מקבלת מדללי דם בנוסף גם ללחץ דםו כולסטרול, האם אני יכולה לטבול במעיינות חמים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה קרישתיות יתר ומעיינות חמים ד"ר אסף לבנון 05/11/2025 | 12:07שלום רב איני חושב שקיימת בעייה עם כניסה למעיינות חמים אך אני נשען רק על הגיון ולא על ידע חד משמעי בנושא זה. אני מעדיף שתקבלי תשובה מההמטולוג שמטפל בך.הוסף תגובה
היצרות קריטית עורק ציליאקי dk 19/10/2025 | 15:11שלום, 1. האם היצרות קריטית 99% בעורק הציליאקי בהכרח דורשת צנתור ומה הדחיפות? [עורק עליון היצרות קל עד בינוני] 2. נודה להמלצות על רופאים בכירים מנוסים באבחנה וצנתורים מהסוג הספציפי הזה? וכן על בי"ח בו המחלקה הטובה ביותר לכך. 3. מדובר באדם מבוגר ברקע קוצב לב, בעית כליות, לחץ דם מאוזן בכדורים. איך ניתן להבטיח התחשבות ביתר הדברים ובעיקר בכליות למנוע פגיעה? האם צריך להיות מתואמים עם המחלקות הרלוונטיות שמטפלות בבעיות האחרות ואיך פרקטית עושים זאת? תודה רבה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה היצרות קריטית עורק ציליאקי ד"ר אסף לבנון 20/10/2025 | 11:39שלום רב כדי לענות על כל השאלות החשובות שנרשמו יש להגיע לבדיקה אצל כירורג כלי דם אשר עובד גם במחלקה מסודרת בבית חולים. ההחלטה על צורך בטיפול בממצא- ככל הנראה אקראי מחייבת הבנה של תלונות המטופל על סמך שיחה איתו כמו גם התעמקות ברקע הרפואי שלו, בדיקתו ועיון בממצאי בדיקות ההדמייה שבוצעו. רק לאחר ביצוע כל השלבים האלה ניתן לקבוע מה מידת התועלת מול הסיכון כרוך בביצוע פעולה פולשנית כלשהי. הבקשה מכירורג כלי דם להמליץ על "רופאים בכירים מנוסים...וכו'" אינה לעניין. אשמח לעזור אם תהיו מעוניים.הוסף תגובה
שטפי דם תת עורים בזרועות רבוש 04/08/2023 | 07:12אמא בת 72 מזה כשנה צצים לה על הזרועות שטפי דם תת עורים לסירוגין וזה קורה רק בזרועות . אין דימומים אחרים בגוף . החלה בדיקות מקיפות ולא מוצאים כלום. היא לוקחת אספירין וכאשר התבקשה להוריד או להפחית לא היה שיפור..לא נמצא הקשר בין זה לבין הופעת הדימומים התת עוריים. בבדיקות דם מקיפות בבלינסון עשו אגריגציה של טסיות ולא נמצאה בעיה שקשורה לקרישיות הדם. אם צריך ואפשרי אעביר נתוני בדיקות. עשו שוב בדיקה להבין שלא היתה טעות ומחכים לתשובות , מה אנחנו מפספסים? איזה עוד בדיקות כדאי או צריך לעשות כדי להבין למה יש את התופעה הזו ומה נדרש כדי להפחית או להעלים אותה. אשמח להמלצה איך להתקדם מכאן כי אמא לא רגועה בגלל - לא כי יש כאבים מדובר בבעיה אסטתית שצצה כל הזמן ואין הסברים עוד דבר הוא החשש שיש פגיעה בחלקים אחרים בגוף נשמח לכל עצה שתאיר לנו את ההמשךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שטפי דם תת עוריים ד"ר אסף לבנון 13/08/2023 | 09:07שלום רבוש מצטער על העיכוב במענה . התופעה המתוארת אשר נקראת SENILE PURPURA היא מאוד נפוצה והיא קשורה בשבריריות של כלי הדם התת עוריים אשר הולכת וגוברת עם הגיל. הבעייה היא בעייה אסטטית בלבד ואין כל כך מה לעשות חוץ מאשר לקבל את העובדה שאין כאן שום דבר מסוכן . בהצלחההוסף תגובה
אלף תודות - עזרת לנו מאודרבוש 13/08/2023 | 10:14כל כך הרבה רופאים פגשנו ..ואתה היחידי שנותן לתופעה שם מתיחס ברצינות לכתוב ומאפשר לנו להרגע. לא מובן מאליו שזה היחס וגם שענית לא במידי זה בסדר גמור בשם אמא ובשמנו הילדים תודה שאתה שם בשביל כל מי שמבקש בהערכה רבההוסף תגובה
תשובת מומחה שמחתי לעזור ד"ר אסף לבנון 13/08/2023 | 10:16הוסף תגובה
שטפי דם תת עורייםליאה 03/01/2025 | 18:12קצת מטופש מצד אסף לבנון לפטור זאת בשבריריות כלי דם כי היא זקנה זה חלק מתופעה מסוכנת של אנפילקסיס כתוצאה מאלרגיה למזון וייתכן לחומרים אחריםהוסף תגובה
תשובת מומחה סיכום ד"ר אסף לבנון 04/01/2025 | 12:14תודה רבה ליאה על הערתךהוסף תגובה
שטף דם בשני אגודלים של הידייםיפה 10/10/2025 | 14:45הופיע באופן פתאומי שטף דם בשתי אגודלים בידיים מה זה אומר?הוסף תגובה
תשובת מומחה תגובה לשאלתה של יפה מ10.10.25 על שטף דם בשני אגודלים של הידיים ד"ר אסף לבנון 20/10/2025 | 11:29שלום יפה המידע שנתת מינימלי ואין באפשרותי לענות על שאלתך . מציע שתתיעצי בשלב ראשון עם רופא המשפחה ולאחר מכן יקבל החלטה לאן להפנותך במידת הצורךהוסף תגובה
שינויים טרשתיים בירור אולטסאונד 04/10/2025 | 10:49היי י CT עשיתי 18.7.25 ממצא טרשתיים בדופנות האאורטה וענפיה. 17.8.25 נמאו רבדים טרשתיים הטרוגניים מסויידים במוצא ובחלקו הפרוקסימלי של העורק הגורמים להצרות עד כ- 50 % ללא הפרעה המודינמית יש לי לחץ גם גבןה מקבלת לורדקס 50 ולקולסטרול לוקחת ליטואבה 20 האם זה מסוכן ? יש לי ברגל בשוק כתם שחור ומגרד כמו נמלים. תודה על תשובתךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שינויים טרשתיים ד"ר אסף לבנון 04/10/2025 | 13:36שלום לך הדרך הנכונה להבין האם ממצאי הבדיקה הם בעלי חשיבות קלינית היא לשוחח איתך ולהבין אם יש תלונות כלשהן, לבדוק אותך ולראות את צילומי הסיטי. את כל זה ניתן לבצע במסגרת ביקור במרפאה ועל כן מציע לך לקבוע תור לכירורג כלי דם באזור מגורייך. אם תרצה , אשמח לעזור בעצמיהוסף תגובה
חשד לcartoid body tumor אורי 30/09/2025 | 17:58שלום רב, בעקבות בדיקת us של קרטויד נתגלה חשד לגידול cbd בגודל 1.5 ס"מ. מה המשמעות של זה? האם יש צורך בניתוח? מה הסיכוי לממאירות? אני מאד מודאג. תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה חשד לcartoid body tumor ד"ר אסף לבנון 01/10/2025 | 10:16שלום אורי הנושא המדובר מורכב מדי מכדי לדון עליו כאן, תכתוב לי בבקשה מספר טלפון אליו אני יכול לחזור אחרי החג- ביום ה בערב או יום ו בבוקר. עדכון 4.10.25 בהמשך לשיחתנו הטלפונית, הממצא המדובר מצריך הדמייה מתקדמת יותר כדי לאמת או לשלול את החשד ולצורך תכנון המשך הטיפול. הבדיקה המומלצת היא : CT ANGIOGRAPHY של עורקי הצוואר.הוסף תגובה
דופלקס ורידי הרגליים- אי ספיקה בורידי רגליים KIKO 19/09/2025 | 17:32להלן תותאות הבדיקה: מערכת ורידים עמוקה פמורלי משותף: הודגמה זרימה ורידית תקינה פמורלי שיטחי: הודגמה זרימה ורידית תקינה פופליטאלי: הודגמה זרימה ורידית תקינה טיביאליים: הודגמה זרימה ורידית תקינה מערכת ורידים שיטחית ספנה גדולה: ספיקה ספנה קטנה: ספיקה צד שמאל מערכת ורידים עמוקה פמורלי משותף: הודגמה זרימה ורידית תקינה פמורלי שיטחי: הודגמה זרימה ורידית תקינה פופליטאלי: הודגמה זרימה ורידית תקינה טיביאליים: הודגמה זרימה ורידית תקינה מערכת ורידים שיטחית ספנה גדולה: אי ספיקה ספנו פמורלית ועד גובה הברך. מגובה זה הספנה מלווה בענפים מורחבים ובלתי ספיקים ספנה קטנה: ספיקה פענוח בדיקה מערכת ורידים עמוקה תקינה דו צדדית מערכת ורידים שיטחית: שמאל אי ספיקה ספנו פמורלית ועד גובה הברך. ביעוץ אצל רופא כלי דם: ממצאים בבדיקה קלינית: דליות גדולות עם סימני אי-ספיקה ברגל שמאל נפיחות ללא אודם, אקזמה או רגישות בשרירי השוקיים אין עדות לתהליך ורידי דלקתי או חסימתי פעיל 🧪 בדיקת דופלקס ורידים: ימין: אין פקקת, אי ספיקה לכל אורך הספנה הגדולה וענפיה כולל SFJ שמאל: אין פקקת, אי ספיקה קשה לכל אורך הספנה הגדולה וענפיה כולל SFJ 📋 סיכום: אי ספיקה ורידית בשתי הרגליים, חמורה יותר בשמאל דירוג CEAP-3 שאלה : האם הממצאים מאפשרים גם ניתוח VANESEAL? למה הומלץ על ניתוח בגלי רדיו RFA בלבד?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה דופלקס ורידי הרגליים- אי ספיקה בורידי רגליים תשובה ל KIKO מתאריך 19.9.25 ד"ר אסף לבנון 21/09/2025 | 17:57שלום רב לפני החלטה על סוג הטיפול הנחוץ יש לבחון את ההחלטה האם בכלל יש צורך בטיפול פולשני כלומר - עד כמה התלונות האסטטיות/תפקודיות הן אכן חמורות שכן בעיות ורידים שטחיים ברוב המוחלט של המקרים אינן מהוות בעייה מסוכנת. לגבי סוג הטיפול- יש מגוון טפולים פולשניים ומכאן שאין טיפול אחד שהוא הכי טוב. כל רופא שמתעסק בתחום מאמץ לעצמו את השיטה שאיתה נוח לו לעבוד מסיבה כזו או אחרת. אם מסיבה כלשהי את מתעקשת על טיפול מסויים, חפשי מישהו שמטפל בשיטה זו. בהצלחה.הוסף תגובה
כאב בשוק האחורי מלווה בשטף דף ללא ניפלה או מכהנורית 24/09/2025 | 11:48שלום רב, פעם שנייה שיש לי כאב בשוק האחורי,עד כדי צליעה,מלווה בשטף דם,ללא נפילה או מכה,או תזוזה לא נכונה של הרגל.אין בלט של וריד.הכאב ושטף הדם הוא בצידי השוק הפנימי.האם יש קשר לבעייה בווירידים?הוסף תגובה
תשובת מומחה כאב בשוק האחורי מלווה בשטף דף ללא ניפלה או מכה נורית 24/09/2025 | 11:48 ד"ר אסף לבנון 25/09/2025 | 09:23שלום נורית על פי מה שאת מתארת , לא נשמע שמדובר בבעיית ורידים אך ללא בדיקתך לא ניתן לקבוע זאת באופן חד משמעי, מציע לפנות בשלב ראשון לבדיקת אורטופד. יש מקום גם לביצוע דופלקס ורידי רגליים מערכת שטחית ועמוקה כך שניתן בזמן בדיקתך ע"י כירורג כלי דם , לבצע הערכה מקיפההוסף תגובה
תגובה לתשובת הרופא "דופלקס ורידי הרגליים- אי ספיקה בורידי רגליים תשובה ל KIKO מתאריך 19.9"Kiko 29/09/2025 | 19:48תודה ד"ר על תשובתך המורחבת. אכן הורידי רגליים הבולטים מלווים אותי מזה כשנתיים ולמעט כאבים ברגל שנסבלים ולא קבועים אין לי צורך דחוף בהתערבות... אבל מזה כשלושה חודשים במפשעה יש לי בליטה שהתבררה ב us נמצא: " במפשעה שמאלית - הודגמו מספר קשריות לימפה שמורות בגודל מרבי כ 1.3*0.4 ס"מ. ממצא אקראי - בירך שמאל קדמי הודגמו קשריות לימפה שמורות בגודל מרבי 2.0*0.6 " וכירורג קבע" ללא עדות לבעיה כירורגית". ושאלה אליך: האם יש קשר בין הבעיה באי הספיקת ורידים ברגל להתנפחות בלוטות הלימפה?הוסף תגובה
תשובת מומחה תגובה לתגובה לתשובת הרופא "דופלקס ורידי הרגליים- אי ספיקה בורידי רגליים תשובה ל KIKO מתאריך 19.9" ד"ר אסף לבנון 01/10/2025 | 10:14לגבי בלוטות הלימפה במפשעה- אין קשר לבעיית הורידים, לרוב ההגדלה קשורה לתגובה לתהליך דלקתי/ זהומי ברגל - יש משהו כזה ברגל? אם אין סיבה זהומית/דלקתית ויש תלונות של אי נוחות מקומית או לחלופין גדילה של הממצא יש צורך לחזור לכירורג לצורך שקילת הוצאת הבלוטה. אני מניח שביעוצו הכירורג התייחס לאפשרות שאולי קיים בקע מפשעתי ולא בטוח שהתייחס לבלוטות הליפה המוגדלות- בשורה התחתונה מציע לחזור אליו או אל מישהו אחר ובאופן ספציפי להתייחס לגורם לבלוטות הלימפה המוגדלותהוסף תגובה
טנטון פועם-מקור ווסרקולרי? לירון 28/09/2025 | 13:55היי, אני בת 31 בריאה בסהכ . אני סובלת כבר שנתיים וחצי כמעט שלוש שנים מטנטון פועם רק בצד שמאל - הטנטון לא כל הזמן, מופיע בלילה לרוב בשכיבה וגם לא כל הזמן ולא בכל תנוחה, רק בתנוחות מסוימות של שכיבה. יש תקופות שמופיע יותר ותקופות שמופיע פחות. ביצעתי mri ראש ואוזניים לפני כשנתיים וחצי שיצא תקין . ביצעתי לפני שנה וחצי ct אנגיו ראש צוואר שיצא תקין. בדיקת שמיעה במכון שמיעה ונוזלים לפני שנתיים וחצי - תקין . דופלר עורקי צוואר לפני שנתיים וחצי - תקין. בדיקות דם - תקינות סה״כ . בזמן הזה כבר הספקתי להיות בהריון וגם ללדת. אבל אני עדיין דואגת שמא פספסו משהו בבדיקות. האם עלי לבצע עוד הדמיות או בדיקות או שהבדיקות שביצעתי מספיקות להערכה ? האם זה יכול להיות סיבה מסכנת חיים ? אשמח לשפוך קצת אור על הנושא הזה שמדיר שינה מעיני תודה רבה !הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה טנטון פועם-מקור ווסרקולרי? ד"ר אסף לבנון 28/09/2025 | 21:34שלום לירון בהינתן הברור המקיף שביצעת, הסיכוי שמקור הטינטון הוא וסקולרי הוא שואף ל-0 , גם ככה מקור וסקולרי לטינטון אינו שכיח. מכיוון שנדיר שאנו ככירורגים כלי דם מתעסקים עם בעייה זו , אין בידי ידע כדי לשפוך יותר או על בעייה זו והכתובת לשאלותייך היא מומחה באף אוזן גרון. בהצלחה ובשורות טובות.הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
דלקת מיסב הבלוטה
-
נוירופיברומטוזיס
טיפולים וניתוחים קשורים
-
קילוף מעטפת ריאה
-
ניתוח כריתת תוספתן
בדיקות קשורות
-
ניקוז ציסטה מהשד
-
CT, סי טי
תרופות קשורות
-
בנזאלקוניום כלוריד
-
פיפרצילין
מונחים קשורים
-
הידרותרפיה
-
אדרנלין (אפינפרין)
פורומים נוספים בתחום
פורוםבקע - הרניה
בפורום בקע - הרניה ניתן להתייעץ עם ד"ר משה דודאי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום בקע - הרניהפורוםכירורגית כלי דם
בפורום כירורגית כלי דם ניתן להתייעץ עם ד"ר אסף לבנון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגית כלי דםפורוםניתוחי ריאות, בית חזה
בפורום ניתוחי ריאות, בית חזה ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי ריאות, בית חזהפורוםהזעת יתר
בפורום הזעת יתר ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הזעת יתרפורוםמיני מעקף קיבה
בפורום מיני מעקף קיבה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסים גרון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מיני מעקף קיבהפורוםכיס מרה
בפורום כיס מרה ניתן להתייעץ עם ד"ר איתי זוארץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כיס מרה

פרופ' משה דודאי
ד"ר אסף לבנון
ד"ר רונן גלילי
ד"ר נסים גרון
ד"ר איתי זוארץ