ADH
פורום סרטן השד
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
ADH ADH 05/07/2011 | 23:51ד"ר בן אהרן שלום, אני בת 35 ללא הסטוריה משפחתית. בביופסיית מחט נמצאו אצלי שינויים פיברוציסטיים ומוקד של ADH (single focus). לפני שבוע, כשהיו תוצאות מעבדה אך לא תשובה סופית, הכירורג שלי התקשר להגיד שהכל בסדר, אם כי אמר שאחרי שישוו את תוצאות המעבדה לבדיקות האולטרסאונד ייתכן שיידרש מעקב. אתמול, לאחר שהתקבלו התוצאות הסופיות אמר שלאחר התייעצות עם מכון הממוגרפיה הופניתי ל-MRI והוא ממליץ על ניתוח (ביופסיה פתוחה). אני לא מצליחה להבין ממנו מה השתנה, וגם לא מה השיקולים בעד ונגד ניתוח. מקריאה באינטרנט אני מבינה שגם אם יוציאו את ריכוז תאי ה-ADH זה לא אומר שלא יתפתח סרטן - ואם זה המצב, מה הטעם בניתוח? מה המשמעות של ניתוח כזה מבחינה אסתטית? בהנחה שאכן נחוץ ניתוח, האם אפשר לצמצם את הנזק האסתטי על ידי השתתפות של פלסטיקאי? האם כדאי להתייעץ גם עם אונקולוג לגבי המשך הטיפול? תודה.
תשובת מומחה ADH דר' אוריאל בן אהרן 08/07/2011 | 11:37שלום לך, טרם התייחסותי. מה הסיבה שבעטיה הוחלט על ביופסיה? האם מדובר היה בגוש? כיצד הוגדרה רמת החשד בבדיקות עזר? האם הגוש משיש? ככלל, ADH משמעותו שינוי טב היכול לרמוז על הימצאות של מחלה גידולית בסמיכות לו. אני מעריך כי כאשר מדובר במוקד בודד קיימת התלבטות לגבי הצורך בניתוח. מטרת הניתוח הינה להסיר את הנגע עם רקמת שד מסביבו כדי לשלול על הסף הימצאות של מחלה גידולית שלא תמיד ניתנת לאיבחון גם לא בבדיקת MRI . מכאן ההתלבטות המובנת של הרופא. יש אלה שעוקבים ויש אלה שמסירים. היום, הנטייה היא להיות "תוקפני" ולהסיר מקטע שדי עם הנגע, בד"כ לא נרחב. שיתוף פעולה בין הכירורג והרדיולוג מאפשר קבלת החלטה. המשמעות מבחינה אסטטית בד"כ מיזערית, לכירורג פלסטי אין תפקיד מהותי. חוות דעת מרופא אונקולוג אינה רצויה.
ADH - המשך08/07/2011 | 20:00ראשית, תודה על התשובה, שכבר לימדה אותי הרבה. הסיבה לביופסיית המחט היתה גוש כואב שהרגשתי במישוש ושכירורג שד הרגיש גם כן. עשיתי בדיקת ממוגרפיה (שלא ממש ניתן היה לראות בה משהו כי מסתבר שיש לי שד בסמיכות גבוהה), ואולטרסאונד - באולטרסאונד זיהו באיזור המישושי מספר ציסטות בלתי צלולות בקוטר עד 1 ס"מ. לכן, עשו FNA לציסטה, שבו לא נמצאו ממצאים ממאירים (אם כי מצאו קבוצה גדולה מורחבת ולא שמורה של תאים אפיטליאליים), וכן טרוקט מהאזור הנמוש, שבו נמצא מוקד ה-ADH. כיוון שהבלוטות בבית השחי נראו קצת מוגדלות אך שמורות, למרות שבהתחלה רצו לקחת גם מהן ביופסיה בסוף "ויתרו לי" ורק המליצו מעקב סונוגרפי עוד 4 חודשים. האם לדעתך במצב כזה כדאי לנתח? הכירורג שלי גם זרק משהו על טמוקסיפן - אני רוצה להכנס להריון בשנה הקרובה, האם זה יכול להפריע? שוב תודה על המידע, עוזר מאד לקבל הסבר הגיוני וסבלני בעת כזאת של בלבול.
ADH - ועוד המשכון08/07/2011 | 20:05רק רוצה להוסיף - לא בטוחה לגבי הגדרת רמת החשד בבדיקות העזר - בסיכום האולטרסאונד נאמר רק: ציסטות באיזור המישושי בחלקן לא צלולות ללא גוש מוגדר. שוב תודה.
תשובת מומחה ADH דר' אוריאל בן אהרן 14/07/2011 | 12:14שלום לך, התיאור של בדיקת האולטראסאונד הוא תקין. מכאן שלא ברור לי מה הסיבה שבעטיה נעשתה ביופסית מחט? עצם הימצאות ה- ADH היא המנחה את הצורך בהחלטה לנתח. דעי, כי לצורך ניתוח על הרופא הכירורג לדעת היכן הממצא האמור (באם אינו משיש). לכן טרם הניתוח נדרש סימון של ה"איזור" שתוכנן להסירו. בברכה,
תשובת מומחה ADH דר' אוריאל בן אהרן 14/07/2011 | 12:23שלום לך, קראתי שוב את שאלתך. תתעלמי במידה מתשובתי הקודמת. הנטייה שלי להמליץ לך( בידיעה כי מוגדרת "מטרה" ) לעבור ניתוח. טיפול בטמוקסיפן כטיפול מניעתי במקרים אלה הינו נושא שבויכוח. העדויות על יעילות הטיפול אינן "מוצקות". להבנתי, רוב העוסקים בכך לא ימליצו על טיפול מניעתי מסוג זה. מאידך נדרש מעקב. בברכה,
תודה25/07/2011 | 17:01
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
סרטן השד
בדיקות קשורות
-
MRI שד
-
ביופסיה שד
-
ממוגרפיה
תרופות קשורות
-
אנאסטרוזול
-
לפטיניב
-
פולווסטראנט
רופאים בתחום

פרופ' אילן רון אונקולוגיה
5 ( 11 חוות דעת )
"פרופ׳ רון הסביר בסבלנות רבה את מהלך הביקור, שלב רישום הפרטים, הבדיקה הרפואית והסיכום, וכל זאת באדיבות יוצאת דופן. גילה כלפיה אמפתיה אמיתית, עורר בה חיוך והעניק לה תקווה חדשה בזכות הטיפול ההורמונלי שהמליץ. המפגש התנהל באופן מקצועי, באווירה נעימה ומרגיעה. אני ממליץ בחום על פרופ׳ רון, אדם מיוחד במינו ורופא מעולה, בעל אישיות מקרינה, ניסיון וידע רב, המשלב מקצועיות גבוהה עם יחס אנושי מרגש.]"
פורומים נוספים בתחום
פורוםסרטן השד
בפורום סרטן השד ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום סרטן השד


מערכת אינפומד