פורום סרטן השד - עמוד 123
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
מלאות בבית שחי ימין חרדה ומפוחדת שלי 01/08/2019 | 19:35שלום ד״ר, בת 40, ברקע אנדומטריוזיס מגיל 25/26 מאז הגילוי של האנדומטריוזיס מטופלת בטיפול שמרני על ידי גלולות למניעת היריון (נוטלת שלושה חודשים רצוף, הפסקה לקבלת וסת וחוזר חלילה). אני נבדקת אחת לשנה בבדיקה ידנית אצל כירוג שד. לפני כשנה עשיתי us בשד כבדיקה שגרתית, אך נאמר לי שהבדיקה אינה אפקטיבית מכיוון שהשד סמיך. הבדיקה הייתה תקינה אך הומלץ לעבור ממוגרפיה. אני הרבה פעמים בודקת את עצמי, ממששת שד ובית שחי כדי להרגיש עם יש שינויים. לפני מספר ימים מיששתי את בית השחי שלי והרגשתי תזוזה של משהו כמו מעין הרגשה של שריר ארוך שזז. ניגשתי לכירוג שד הקבוע שלי בדק ואמר שהוא מרגיש את מה שאני מרגישה וזה מרגיש לו כמו שריר אורכי או עורקי (לא הבנתי למה הוא מתכוון). צריך ללחוץ ממש עמוק כדי להרגיש את זה, וזה לא כואב אין לי נפיחות או ״גולה״ בכל מקרה נתן לי us וממוגרפיה אך לדברין בגילי ספק אם יסכימו לעשות לי us אלא יתעקשו על ממוגרפיה (אני נרתעת ממוגרפיה בשל רמות הקרינה על השד) . שאלתי את הרופא אם זה ממצא מדאיג אבל הוא לא ממש ענה או הרחיב לגבי העניין. מאז אני בלחץ וחרדה עד שאקבע תור (לאחר סוף השבוע). שאלותיי הן: 1) הרופא ציין בהפנייה מלאות בבית שחי ימין! מה זה אומר בבקשה? 1) האם us תלת מימדי יכול להוות בדיקה טובה במקרה של שד סמיך? 2) האם מתחת לבית השחי יש כל מיני בליטות וגושים טבעיים כמו שיש בשד 3) האם אפשר להימנע מבדיקת ממוגרפיה? 4) האם נטילת הגלולות לזמן כה ממושך מעלות סיכון לסרטן השד ? כל הרופאים ששאלתי אומרים שהסיכוי הוא קטן ממש.. יודגש כי במשפחתי אין סיפור משפחתי של סרטן השד. אודה לתשובתכם כי אני חרדה מאוד.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה לא לפחד ד"ר נעה אפרת בן ברוך 02/08/2019 | 15:49מלאות - היא מונח כללי, ולא אומר דבר ספציפי , זה אומר שיש משהו לא מוגדר US היא בדיקה טובה לשד סמיך, אך את מריגשה משהו בבית השחי לא בשד , US רגיל לדעתי מספק לפעמים יש ציסטות שומניות מתחת לבית השחי אין סיבה להמנע ממוגרפיה, כמות הקרינה היא מזעריתץ ממוגרפיה אינה בדיקה אופטימלית לשד סמיך לא ברורה לי מדוע את כה חרדה.. סרטן שד אינה מחלה של גיל צעיר, ביחוד אם אין סיפור משפחתי
שאלת המשך ומענה לשאלתך - אודה לך אם תוכלי להשיב לישלי 02/08/2019 | 17:00ד״ר שלום, ראשית, תודה על המענה המהיר והמרגיע. לשאלתך, אני חוששת בגלל השימוש הרב בגלולות למניעת היריון עקב אנדומטריוזיס (מגיל 25/26). אני מקפידה על תזונה וכן על פעילות גופנית ואיני מעשנת . כשקראתי קצת בגוגל הבנתי שסרטן השד יכול להיות גם ללא סיפור משפחתי או הגן המיוחד. האם זה נכון? אציין כי הרופא כתב בהפניה לממוגרפיה/us - ״שמה לב לנפיחות באיזור הסופראקלויקולרי״ (בית השחי שלי לא נפוח רק הייתה תחושה כאילו יש שם משהו שונה שאין בבית השחי בצד השני) ממצאי הבדיקה הידנית שביצע - ״ שד ימין ללא גושים ללא שינויים בפטמה ללא בלוטות מוגדלות בבית השחי, מלאות בבית שלי ימין. שד שמאל - ללא גושים ללא שינויים בפטמה ללא בלוטות מוגדלות בבית השחי. החשש שלי נובע מהשימוש הממושך בגלולות. המחשבות שלי רצות לכל הכיוונים ואני מתקשה להירגע. אודה לך אם תוכלי להשיב גם לשאלתי זו.
עוד פרט קטןשלי 02/08/2019 | 17:13אין הריונות ברקע והגלולות למניעת היריון הן מסוג פמינט.
תשובת מומחה עניתילך ד"ר נעה אפרת בן ברוך 04/08/2019 | 18:15
עזרה בפענוח ביופסיה ליאור19 09/07/2019 | 17:09שלום , עקב תוצאות בממגורפיה מעט הסתיידויות עדינות מאורגנות בקבוצה אחתbiards 3 כל השאר תקין כל באולטרסאונד כנראה שפיר לא הייתי רגועה וביקשתי לבצע ביופסיה , תומאות הביופסיה fibrocystic changes with focal atypical ducutalheyperplasia er,p63, ck5/ and k903 stain were erformed , אני בת 40 לא עברתי הריונות ואין לי סיפור משפחתי , מה הממצא הזה אומר , אני ממש לחוצה ומה דרכי הטיפול בזה בנוסף בגלל היותי רווקה מאוד מפחדת מניתוח בגלל השלכות , האם אפשר לטפל בתרופות או שמספיק מעקב ? אין את זה אצלנו לאף אחת במשפחה כל הסיפור נראה לי מוזר , אודה לעזרהפתח בחלון חדש
בנוסףליאור19 09/07/2019 | 17:12נאמר לי ע"י הכירוג שאין גידול עכשיו
תשובת מומחה ממצא ד"ר נעה אפרת בן ברוך 10/07/2019 | 11:32זה אכן לא סרטן, אך הממצא מעלה מידת סיכון לחלות בסרטן שד בעתיד דורש התיחסות, אך לא במסגרת הפורום קבעי פגישה מסודרת עם כירורג שד או אונקולוג
ממצאליאור 19 12/07/2019 | 13:16תודה על התייחסותך, האם יש לכך טיפול תרופתי בלי לבצע ניתוח? האם מחייב לבצע ניתוח במידה ואין סרטן? אם כן איזה והאם הוא מותיר צלקות .
תשובת מומחה תשובה ד"ר נעה אפרת בן ברוך 12/07/2019 | 14:38צר לי אלו לא שאלות שניתן לענות עליהן באופן וירטואלי
תשובת מומחה תשובה ד"ר נעה אפרת בן ברוך 02/08/2019 | 15:53הממצאים הם לא סרטניים אך דורשים התיחסות לא ניתן לעשןת זאת במסגרת פורום גשי לכירורג שד, לא לכירורג כללי
תשובת מומחה המשך ד"ר נעה אפרת בן ברוך 02/08/2019 | 15:54זה נכון באופן כללי, אך הממצא דורש המיחסות
תוצאות ביופסית שד מישהי 25/07/2019 | 12:07שלום רב, בת 33. קיבלתי את תוצאות הביופסיה. אשמח לדעת מה הן אומרות: right breast biopsy: fibroepithelial lesion showing cellular stroma most compatible with juvenile fibroadenoma whit stromal smooth muscle differentiation. focal microcalcifications. תודה רבהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר נעה אפרת בן ברוך 02/08/2019 | 15:50התשובה מעידה על גידול שפיר של השד גשי לכירורג או למי שהפנה אותך לבדיקה
רלוקסיפן (אוויסטה) סיוון 07/07/2019 | 17:53שלום רב, בת 33. 4 שנים לאחר סרטן שד הורמונלי, ללא בלוטות, עברתי למפקטומי והקרנות. מטופלת בטמוקסיפן מאז, ועד לפני 8 חודשים גם בדקפפטיל. לאחרונה מאוד קשה לי להתמודד עם תופעות הלוואי של הטמוקסיפן. בעיקר עם הדיכאון, פוליפים ברחם, צ'יסטות בשחלות. הדיכאון לא עובר, הפוליפים והצ'יסטות כל הזמן מופיעות שוב ושוב. מרגיש לי מן לופ כזה שלא נגמר וגם לא יגמר. בכל אופן, האונקולוגית הציעה שאעבור לרלוקסיפן. השאלה שלי היא, האם יש מספיק מחקרים על היעילות של הרלוקסיפן בסרטן שד? בנוסף, קראתי באינטרנט שהתרופה בכלל ניתנת לנשים בגיל המעבר. ואני עדיין בגיל הפוריות.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה רלוקסיפן ד"ר נעה אפרת בן ברוך 10/07/2019 | 11:40אין כל מחקרים לגבי רלוקסיפן כטיפול מניעתי לחולות לאחר אבחון של סרטן שד המחקרים היחידים הם לגבי טיפול מניעתי אצל נשים בסיכון מוגבר לחלות בסרטן שד, כאמור בנשים בגיל הבלות שאלי את האונקולוגית שלך לגבי הצורך בהמשך טיפול בטמוקסיפן
רלוקסיפןסיוון 10/07/2019 | 17:31היא אומרת שזה מוקדם מידי להפסיק. אבל מצד שני תופעות הלוואי, הפגיעה באיכות החיים, והסיכונים כשאני ממשיכה לקחת את התרופה גם גדולים. כך שאיני יודעת מה לעשות. בגלל זה שאלתי כאן לדעתך. האם אפשרי להפסיק לאחר 4 שנים או שזה בכלל משהו שלא עולה על הדעת מבחינת סיכון? האונקוטייפ יצא לי 18 כלומר 12% עם טיפול הורמונלי. בנוסף שמעתי שיש את הבדיקה באסף הרופא שבודקת אם האנזים שמפרק את הטמוקסיפן נמצא בגוף. האם מומלצת?
תשובת מומחה תשובה ד"ר נעה אפרת בן ברוך 10/07/2019 | 19:03הבדיקה באסף הרופא אינה מתוקפת להחלטת בנוגע לטמוקסיפן. לגבי החלטה טיפולית פרטנית לגבייך. אין לי אפשרות ליעץ לך בפורום
טריפל נגטיב RUT 05/07/2019 | 13:47שלום דוקטור בן ברוך, שלום רב, מבקשת לדעת האם זה מתאים להגדרה של סרטן שד "טריפל נגטיב" ? : HER-2 (+2) Estrogen receptors -0 % of cells positive Progestron receptors- 50 % of cells positive תודה , רותפתח בחלון חדש
תשובת מומחה איפיון ד"ר נעה אפרת בן ברוך 10/07/2019 | 11:41ברגע שיש PR חיובי, הסרטן לא מוגדר כטריפל נגטיב
גוש קטן באיזור מפשעה בצד ימין קשה בתוך השפה לריסה 10/07/2019 | 01:26שלום דוקטור לפני כ 5חדשים אובחנתי כי סרטן שד idc לימפה טריפל פוזיטיב..התחלתי 4אגום...ו 6טיפולים טקסול ו ביאולוגי...עברתי ו לפני יומיים הרגשתי גוש קטן במפשעה בתוך השפה כזה בצד ימין..גוש קשה...האם זה גרורה או מהשהו, מאוד ב לחץ .פתח בחלון חדש
תשובת מומחה גוש ד"ר נעה אפרת בן ברוך 10/07/2019 | 11:28לא נשמע לי כמו גרורה, קרוב לודאי ציסטה שומנית גשי לבדיקת רופא נשים
Lynparza ( Olaparib ) RUT 03/07/2019 | 09:28ד"ר בן ברוך שלום רב, אני נשאית מוטציה BRCA1 סרטן שד טריפל נגטיב בת 50. בינואר 2019 הישנות סרטן שד עם פיזור ריאתי. בוצע ניתוח למפקטומיה, הקרנות. בתאריך 11/6/2019 סיימתי 12 טיפולי TAXOL . תוצאות בדיקת CT : התקדמות המחלה. עקב זה , הוחלט להתחיל טיפול עם תרופה ביולוגית LYNPARZA מינון 600 מ"ג ליממה. .מבקשת לדעת: 1. האם מבחינת אישורי "קווי הטיפול " ב FDA , ישנה חשיבות לגבי הסדר בטיפולים ? 2. במידה וטיפול עם אולפאריב (לינפרזה ) לא יעזור, האם ניתן אחרי זה להמשיך עם טיפול כימו, אימונותרפי? האם העובדה ש (ATEZOLIZUMAB+ ABRAXANE ) אושר ב FDA כקו ראשון בלבד ימנה ממני לנסות טיפול משולב אימונותרפיה אחרי טיפול LYNPARZA אולפריב? בתודה מראש, רותפתח בחלון חדש
תשובת מומחה שאלות ד"ר נעה אפרת בן ברוך 03/07/2019 | 09:55צר לי אלו שאלות שלא ניתן לענות עליהן בפורום. דברי עם האונקולוג שלך
Lynparza ( Olaparib) RUT 28/06/2019 | 08:35ד"ר בן ברוך שלום רב, אני נשאית מוטציה BRCA1 סרטן שד טריפל נגטיב בת 50. בינואר השנה הישנות סרטן שד עם פיזור ריאתי. בוצע למפקטומיה, הקרנות. ביום שני 11/6 סיימתי 12 טיפולי TAXOL . עקב בדיקתCT לא מעודדת, הוחלט להתחיל טיפול עם תרופה ביולוגית LYNPARZA מינון 600 מ"ג ליממה. מבקשת לדעת כמה זמן מומלץ להמתין אחרי סיום טיפול TAXOL כדי להתחיל טיפול ביולוגי ? בתודה מראש, רותפתח בחלון חדש
תשובת מומחה לינפרזה ד"ר נעה אפרת בן ברוך 29/06/2019 | 11:19נראה לי שאין צורך להמתין וודאי עם האונקולוג שלך
לינפרזהRUT 30/06/2019 | 13:54שלום, תודה על התשובה! בהמשך לשאלתי הקודמת: 1. האם לינפרזה אושרה על ידי ה FDA לטיפול בסרטן שד בנשאיות BRCA , גרורתיות עם הר-2 שלילי ? 2.האם התרופה נמצאת כבר בסל התרופות? 3.מהן הדרכים להשיג את התרופה ? תודה, רות
תשובת מומחה ליפרזה ד"ר נעה אפרת בן ברוך 30/06/2019 | 15:07אני קצת מתפלאת, אם הוצע לך שימוש בלינפרזה , הרופא המטפל אמור היה לענות לך. בכל מקרה 1. התרופה מאושרת FDA לאינדיקציה ששאלת 2. לא בסל 3. יש תוכנית חמלה, או דרך ביטוח או בקניה
הוצאת שתלים וקפסולות יעל 19/06/2019 | 21:59היי, לאחרונה יותר ויותר נשים מוציאות שתלים +קפסולות (רקמת החיבור שמתפתחת סביב השתל) רציתי לשאול האם לאחר הוצאה אישה המגיעה לבדיקות הדמייה תקופתיות ויש צלקות פנימיות וחיצוניות כתוצאה מהניתוח האם אתם עלולים להתבלבל בבדיקות ההדמייה ולפרש צלקת פנימית/חיצונית כגוש/גידול? או שמזהים מיד שזוהי צלקת פנימית/חיצונית? אשמח למענהפתח בחלון חדש
הוצאת שתלים דילגת על השאלה שלי. מדוע?יעל 30/06/2019 | 12:53דילגת על שאלתי. אפשר מענה
תשובת מומחה שתלים ד"ר נעה אפרת בן ברוך 30/06/2019 | 15:05עניתי, כנראה לא נקלט בכל מקרה זו שאלה לרדיולוג שד לא אלי
פמרה איטה 26/06/2019 | 19:01היה לי her2 4 גושים שהיו קטנים מ 2 סמ וגם בשד שניzdcis גוש 1 פחות מ 2 סמ לא היו בלוטות לימפה נגועות עברתי כימו 19 טיפולים ביולוגים. כתריתה דו צדדית וכבר 8 חודשים פמרה מקורית אחרי לטרזול שעשה לי תופעות לוואי קשות. אבל הפמרה המרורית עם המון תופעות לוואי כאבי ראש חולשה קיצונית כאבי שרירים ועצמות מה אומר המחקר לגבי החשיבות דל הטיפול הזה במצב שלי?. שוקלת להפסיק בגלל שזה לא איכות חיים תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה פמרה ד"ר נעה אפרת בן ברוך 29/06/2019 | 11:21ככל טיפול הורמונלי מוריד את הסיכוי להישנות בשליש. האם נסית טמקסיפן? או ארומזין?
טומוקסיפן או ארמוזיןאיטה 29/06/2019 | 11:40טומוקסיפן עם המון תופעות לוואי ארמוזין לא ניסיתי שווה לנסות? אחרי כישלון לטרזול וגם פמרה שעשו לי תופעות לוואי נוראיות תודה רבה
תשובת מומחה ארומזין ד"ר נעה אפרת בן ברוך 29/06/2019 | 12:05תמיד שוה לנסות
תודה רבה על המענה המהיראיטה 29/06/2019 | 12:17תודה רבה

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד