פורום סרטן השד - עמוד 83
בפורום סרטן השד ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
כשזה מגיע לסרטן השד לא חושבים פעמיים. זמנו תור עכשיו למומחים שלנו:
המומחים הכי מבוקשים לסרטן השד:

מרפאת תל אביב מדיקל קליניק
מרכז רפואי פרטי בתל אביב המאגד רופאים בכירים ומומחים מובילים עם רפואה מתקדמת יחס אישי וליווי מקצועי לאורך הדרך

פרופ' מרדכי גוטמן - מומחה בכירורגיית שד
לשעבר מנהל מחלקה כירורגית במרכז הרפואי שיבא תל השומר, יו"ר אגוד הכירורגיים בישראל
כשזה מגיע לסרטן השד לא חושבים פעמיים. זמנו תור עכשיו למומחים שלנו:
3 גושים בשד ימין ליהי 22/07/2021 | 14:17היי דוקטור בת 40 ללא כל רקע משפחתי, בבדיקה ביתית בבית הרגשתי גוש, ישר קבעתי תור לכירוג שד והוא באמת הרגיש מה שהרגשתי, שלח אותי לבירור של אולטרא סאונד וממוגרפיה. באולטרא סאונד יצא כך: גוש בשעה 11 כ-6 סמ מהפטמה גודל 1.1×0.7 סמ ועוד גוש מעליו 0.7×0.5 ועוד גוש בשעה 10 סמוך לעטרה 0.5×0.5 מלווה בהסתיידויות. גבול סולידי , היפואקוגני בלתי מוגדר בעל גבול ספיקולארי birads 5 ההמלצה של האולטרא סאונד ביופסיה וmri. לאחר מכן ממוגרפיה-תשובת הממוגרפיה-גוש כ15 ממ , גבול כוכבי, סמיכות גבוהה, חיצוני עליון מתאים לשאתי. הסתיידויות עדינות פולימריות רבות, בחלק חיצוני עליון של השד מתאימות לשאתיות, רקמה פיברוגלדלרית-ארכיסטקטורה תקינה. רושם-חשד גבוהה לממאירות מציינת שביצעתי ביופססיות, ממתינה לתשובה. וממתינה לתור שקבעו לי ל mri עם יוד. השאלות שלי בבקשה הם: 1. האם לאחר כל התשובות והבירורים ששלחתי לך האם יש סיכוי שבסוף הגוש יהיה שפיר?קרה דבר כזה??שבסוף שזה סתם גוש 2. למה רושמים בממגורפיה --חשד גבוהה לממאירות-הם כבר יודעים פחות או יותר שזה לכיוון הזה??לגוש ממאיר מציינת ש-לפני 4 חודשים באפריל האחרון, הייתי אצל כירוג שד בבדיקה שיגרתית ביותר!בלי שום סיבה!!,והכל יצא תקין. מציינת שאין לי נוזל מהפטמה או עיוות . מציינת שאין לנו רקע משפחתי. ושבבדיקה אצל הכירוג שד שהייתי אצלו איך ש רגשתי תגושים בבדיקה שלו הוא מישש ואמר לי שכמו שהוא ממשש לא נראה לו שזה משהו לא תקין.(אולי סתם אמר בשביל שלא אלחץ) אשמח לתשובתך בבקשה באופן ברור. אני מבינה שרק הביופסיה קובעת אבל אשמח מימך לתשובה יותר נרחבת בתור דוקטור בכירה ומעורכת תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר נעה אפרת בן ברוך 23/07/2021 | 19:01ביראד 5 אומר שלפי קריטריונים של ההדמיה מדובר בגוש ממאיר, אך התשובה הסופית היא רק אחרי ביופסיה, ואז אם אכן ממאיר יוגדר כ ביראד 6. הסיכוי שזה לא גוש ממאיר קיים אך הוא קטן מאד
שד קטן וצפוף האם כדאי מיכל 23/07/2021 | 11:24שלום ד"ר תודה על הפורום קודם כל. אני בת 41 , יש לי שד קטן (70B) וצפוף אין לי כמעט שומן בו. עשיתי ממוגרפיה לפני עשור והכל היה תקין. כירורג נשים בדק אותי ידנית ואמר שהכל בסדר אין חשד לממצא. קיבלתי נשאות שלילית לBRCA אך בנות דודות של אבי חלו בסרטן השד. הבנתי שקשה לאבחן שד צפוף וגם המחשבה שאקבל קרינה לשדיים הקטנים שלי כמו קרינה לשדיים גדולים די מפחידה אותי. ניסיתי לבקש מכירורג השד בדיקת MRI אך הוא סירב ושלח אותי לממוגרפיה ואולטראסאונד שד. אבקש את עצתך האם יש צורך בממוגרפיה או רק באולטראסאונד שד.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה בדיקות ד"ר נעה אפרת בן ברוך 23/07/2021 | 18:58אולטראסאונד שד אינו מהווה בדיקת סקר. כך שאינו מספק כבדיקה יחידה.
מאיזה גודל גידול שוקלים טיפול לפני הניתוח נירה 19/07/2021 | 14:13שלום וברכה אובחנתי עם סרטן שד טריפל נגטיב 1.30 סנטימטר .האם בגודל כזה שוקלים לתת טיפול טרום ניתוחי ,או שבגודל כזה ישר מנתחים תודה רבהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה ניתוח ד"ר נעה אפרת בן ברוך 19/07/2021 | 15:24בדרך כלל מנתחים אם יש שד מאד קטן אפשר לחשוב על טיפולמקדים
טקסול ב 4 טיפולים במקום ב12 טיפולים אוסי 19/07/2021 | 08:05אחרי שסיימתי סדרת 4 טיפולי AC אני מתחילה את סדרת הטקסול. הייתי שמחה לצמצם את מס הטיפולים ל-4 במקום 12 אולם אני מנסה להבין את ההבדל בתופעות הלוואי ובדגש על הסיכוי של תופעת הנמלולים במקרה בו היא נשארת לתמיד. האם בסדרת טיפולים מרוכזת (4)יש סיכוי גבוהה יותר שהתופעה תישאר מאשר בסדרה הארוכה(12) תודה רבה מראש על העזרהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה טקסול ד"ר נעה אפרת בן ברוך 19/07/2021 | 15:23קשה לומר. יש עבודות שאכן מדגימות יותר נימול עם הטיפול המרוכז. אך יש עבודות שלא מדגימות זאת
סרטן שד בשני השדיים דניאלה 14/07/2021 | 18:06שלום רב האם כשמתגלה ב PET CT מחלה גם בשד השני האם זה אומר שזה מחלה גרורתית או שזה שני מוקדים ראשוניים תודה רבהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה פט/סיטי ד"ר נעה אפרת בן ברוך 14/07/2021 | 21:40קרוב לודאי שני גידולים ראשונים ביופסיה משני הגידולים יכולה לעזור באבחנה סרטן שד בדרך כלל לא שולח גרורות לשד השני אם האבחנה הפתולוגית היא של סרטן לובולרי, יותר שכיח שאלו שני גידולים ראשוניים
לטרוזול אור 11/07/2021 | 15:14שלום. לטרוזול גורם לי לנשיאה. יש משו לעשות ? יש הבדל בין לטרוזול גינאי לבין מקור ? תודה מראש..פתח בחלון חדש
תשובת מומחה לטרוזול ד"ר נעה אפרת בן ברוך 14/07/2021 | 21:38אין הרבה מה לעשות עם הנשירה קשה לדעת לגבי החלפה לפמרה ( לטרוזול מקורי) רק ניתן לנסות ולראות אם יש הבדל
טיפול בלטרוזול RKYL 09/07/2021 | 11:03שלום דר', אמי בת 96(בעוד 3 חודשים). נותחה לפני שנה וחצי עקב גידול בשד על רקע הורמונלי. לאחר הוצאת הגוש וזקיף לימפה הומלץ על המשך טיפול בכדורים בכדי למנוע הישנות. לאחר חוות דעת רופא גריאטרי ובהערכת אונקולוג שהסיכויים לחזרה של סרטן בשד הינם נמוכים, הוחלט שלא לתת את הכדורים מכיוון שקיים סיכוי לתופעות לוואי אשר יגרמו לה סבל. אמי צלולה אך מבחינה בריאותית סובלת מכאבי עצמות ושרירים ומעיוורון כמעט מלא. לפני חודש נתגלה גוש חדש, בוצעה ביופסיה אשר תוצאותיה הן סרטן מאותו סוג שהיה בשד הראשון. כעת הומלץ שלא לנתח, בגלל גילה ומצבה הפיזי . לחילופין, הומלץ על טיפול תרופתי של כדור לטרוזול פעם ביום. הרופא טוען שתופעת הלוואי של גלי חום אם תהיה כזו עוברת מהר ותופעת כאבי השרירים/עצמות, אם תהיה כזו, לא תשפיע על אימי בצורה קשה. לדעתו, אם לא יילקח הטיפול הסרטן עלול להתפשט לעצמות , מה שיגרום לה לסבל נוראי. דאגתי היא שישנן תופעות לוואי אשר הרופא לא התייחס אליהן, נשירת שיער, בחילות, הקאות, דיכאון, שבירת עצמות כתוצאה מדילול העצם ועוד ועוד... אני חוששת לתת לה את הטיפול ותוהה האם ניתן לבצע בדיקת מעבדה כלשהיא שתוכל לומר מה סיכון ההתפשטות ותוך כמה זמן. במאמר שקראתי באתר אחת מתשע ישנה בדיקה הנקראת ממהפרינט Mammaprint. הייתי רוצה לדעת האם בדיקה מהסוג הזה תוכל לעזור להחליט האם עדיף טיפול תרופתי או ללא טיפול כלל זאת בכדי לשמר את איכות חייה עד כמה שניתן ללא סבל . תודה מראש. בת מודאגתפתח בחלון חדש
תשובת מומחה טיפול ד"ר נעה אפרת בן ברוך 09/07/2021 | 11:33אפשר לבצע בדיקות כמו ממהפרינט או אונקוטייפ. אפשר לתת טיפול ולראות אם יש תופעות לוואי. כל תופעות החוואי שצצינת מאד לא שכיחות. זו תשובה כללית. לא לגבי אימך. צריך לראות את תשובות ההדמיה והפתולוגיה כדי לתתתשובה מהימנה. לא ניתן לביצוע בפורום
אפשרות של טיפול לפני ניתוח ב DCIS זהבה 04/07/2021 | 21:12שלום וברכה אובחנתי עם מוקד קטן של IDC בשד ובאותו שד מוקד נרחב של DCIS שהסרתו תצריך כריתת שד מלאה ,השאלה שלי היא האם קיים טיפול נאואדג'ובנטי בהורמונים לצורך הקטנת DCIS לצורך הקטנת היקף הניתוח כמו שקיים בסרטן שד פולשני או שה DCIS אין כזה דבר תודה רבהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה DCIS ד"ר נעה אפרת בן ברוך 04/07/2021 | 21:39לצערי לא קיים טיפול המקטין DCIS. DCIS הוא גידול המטופל כירורגית
גילוי מוקדם, נתונים. חן. 04/07/2021 | 13:48שלום. מה זה למעשה "גילוי מוקדם"? על אילו הגדרות זה עונה? השנה נצפה ממצא חדש שלא נצפה בממו וב-us קודמים. על שהובטח שהחשד 2-9%. מכל גורם מקצועי. הביופסיה חזרה עם בשורה רעה. הנתונים: Er.pos pr.pos. her2neg. Ki67-10%. גודל: 12 מ"מ (0.9*0.6). Idc+dcis. Mri- בלוטות לימפה נקיות. מועמדת לכריתת גוש משמר שד+ב.לימפה בודדות.טרם נקבע מועד עקב ממצא מזערי נוסף ב-mri. הדורש ביופסיה נוספת. טרם בוצעה. Ct1ct0 שלב 1. ציון 2. אני חרדה. לא נושמת. היסטרית. ת.תשובת ביופסיה: 14.6.21 . נדמה לי שכואב לי. דוקר לי לסירוגין. פשוט משותקת. מבועתת עד אימה. אין היסטוריה משפחתית משום צד. האם עפי' נתונים אלה זה אכן "גילוי מוקדם"? תודה.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה גילוי מוקדם ד"ר נעה אפרת בן ברוך 04/07/2021 | 14:59זה בהחלט גילוי מוקדם. ניתן לטיפול והחלמה מלאה אל תכניסי את עצמך לסרטים מיותרים.
תודהחן. 04/07/2021 | 16:32ריגשת אותי . מחבקת עם דמעות.
שינוי מטקסול לטקסוטר ימימה 04/07/2021 | 02:57שלום וברכה אובחנתי עם סרטן השד טריפל נגטיב עם בלוטות נגועות בבית שחי [N2] סוכם כשלב 3A .בעקבות זאת נשלחתי לטיפול כימי לפני הניתוח .אחרי 4 AC .התחלתי לקבל טיפול בטקסול ובקרבופלטין אך כבר ממש בתחילת הטיפול ממש בטיפות הראשונות הרגשתי קשיי נשימה חמורים ,אודם בכל הגוף ולכן בשל כך הוחלט לעבור לטקסוטר . השאלה שלי האם תופעת הלוואי מצדיקה גם ויתור על קרבופלטין שאלה נוספת האם אפשר לשלב טקסוטר עם קרבופלטין ושאלה נוספת האם יש פשרה במעבר לטקסוטר תודה רבהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה טיפול ד"ר נעה אפרת בן ברוך 04/07/2021 | 15:00אם חושבים שהאלרגיה היא מטקסול, אפשר לעבור לאברקסן. שזה טקסול שלא עושה אלרגיות. דורש קניה. אפשר בהחלט לשלב טקסוטר עם קרבופלטין
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
סרטן השד
בדיקות קשורות
-
ממוגרפיה
-
צילום שד
-
ביופסיה שד
תרופות קשורות
-
אקסמסטן
-
פלואורואוראציל
-
ריבוציקליב
רופאים בתחום

פרופ' אילן רון אונקולוגיה
5 ( 11 חוות דעת )
"פרופ׳ רון הסביר בסבלנות רבה את מהלך הביקור, שלב רישום הפרטים, הבדיקה הרפואית והסיכום, וכל זאת באדיבות יוצאת דופן. גילה כלפיה אמפתיה אמיתית, עורר בה חיוך והעניק לה תקווה חדשה בזכות הטיפול ההורמונלי שהמליץ. המפגש התנהל באופן מקצועי, באווירה נעימה ומרגיעה. אני ממליץ בחום על פרופ׳ רון, אדם מיוחד במינו ורופא מעולה, בעל אישיות מקרינה, ניסיון וידע רב, המשלב מקצועיות גבוהה עם יחס אנושי מרגש.]"

פרופ' מרדכי גוטמן - מומחה בכירורגיית שד כירורגיית שד
לשעבר מנהל מחלקה כירורגית במרכז הרפואי שיבא תל השומר, יו"ר אגוד הכירורגיים בישראל

מרפאת תל אביב מדיקל קליניק נוירוכירורגיה
מרכז רפואי פרטי בתל אביב המאגד רופאים בכירים ומומחים מובילים עם רפואה מתקדמת יחס אישי וליווי מקצועי לאורך הדרך
פורומים נוספים בתחום
פורוםסרטן השד
בפורום סרטן השד ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום סרטן השד

מערכת אינפומד