שכיחות מאוד: עייפות, חיוורון, השתנה כואבת ותכופה- סימני זיהום בדרכי השתן, כאב גרון, נזלת, חום- סימני זיהום דרכי הנשימה, קלקול קיבה, הפרעות עיכול, צרבת (אי-נוחות או כאבים בבטן העליונה), תיאבון מופחת , קוצר נשימה, קשיי נשימה, שיעול, כאב גב, בחילה, שלשול, הקאה, עצירות, פצעים בפה עם דלקת חניכיים, כאב בטן, נשירת שיער או הידללות השיער, התקרחות, פריחה, גירוד, תשישות, כאב ראש, ידיים, קרסוליים או כפות רגליים נפוחות,סחרחורת. כאב גרון עם אפיזודה בודדת של חום.
שכיחות: כאב בטן, בחילה, הקאה ושלשול- סימני זיהום במערכת העיכול, דימום או חבורות ללא סיבה,עיניים דומעות, עיניים יבשות, ירידה ברמת האשלגן בדם, העלולה להוביל להפרעות בקצב הלב, ירידה ברמת סידן בדם, אשר עלולה לפעמים להוביל להתכווצויות שרירים, ירידה ברמת פוספט בדם, ,עיוות של חוש הטעם, קלקול קיבה, הפרעות עיכול, צרבת, אי-נוחות או כאבים בבטן העליונה, רמה גבוהה של קריאטינין בדם, אדמומיות בעור, תחושת סיבוב- ורטיגו, עור יבש, אובדן צבע העור בצורת כתמים, פה יבש, כאב גרון (כאב בלוע).
יש לדווח לרופא במקרה של:
שילוב של כל אחד מהתסמינים הבאים: פריחה, עור אדום, שלפוחיות בשפתיים, בעיניים או בפה, קילוף עור, חום גבוה, תסמינים דמויי שפעת ובלוטות לימפה מוגדלות, סימנים של תגובה חמורה בעור. במקרה של תגובה חמורה בעור, הרופא יפסיק מייד את הטיפול.
חום, הזעה או צמרמורות, שיעול, איבוד משקל, קוצר נשימה, דם בליחה, פצעים על הגוף, אזורים חמים או כואבים בגף, שילשול או כאב בטן.
חולשה וזיהומים תכופים כמו כאב גרון או כיבים בפה. עייפות, עור צהוב, אובדן תיאבון, דימום או חבלה הקורים בקלות, יותר מהרגיל. כאב או אי נוחות בחזה, שינויים בקצב הלב, התעלפות, סחרחורת, קוצר נשימה- או כל תסמין שמחריף.
תוצאות לא תקינות בבדיקות דם של תפקודי הכבד. ירידה ברמת אשלגן בדם (היכולה להוביל להפרעה בקצב הלב).
דלקת של הריאות שעלולה לגרום לשיעול יבש, כאב בחזה, חום, בעיות נשימה, וקוצר נשימה. עלולים להיות סימנים לבעיות ריאה או דלקת ריאות, ועלולים להיות, כאשר הם חמורים- מסכני חיים. הרופא עשוי לרשום מינון נמוך יותר, לעצור את הטיפול, או להפסיקו לצמיתות.
הרופא עשוי להפחית מינון או להפסיק את הטיפול באופן זמני, במידת הצורך, כדי לאפשר לכבד, לכליה, לתאי הדם, לרמות האלקטרוליטים או לפעילות הלב להתאושש. הרופא עשוי גם להחליט להפסיק את הטיפול לצמיתות.
פרטי תגובה עם תרופות אחרות
יש לעדכן רופא באשר לנטילת תרופות, כולל תרופות ללא מרשם ותוספי תזונה.
תרופות שעלולות להשפיע על אופן ההשפעה של ריבוציקליב:
טמוקסיפן- תרופה נוספת לטיפול בסרטן השד, תרופות מסוימות המשמשות לטיפול בזיהומים פטריתיים, כגון קטוקונאזול, איטרקונאזול, ווריקונאזול או פוסאקונאזול. תרופות מסוימות המשמשות לטיפול בנגיף הכשל החיסוני, HIV, כגון: ריטונביר, סקווינביר, אינדינביר, לופינביר, נלפינביר, טלפרביר ואפאבירנז. תרופות מסוימות המשמשות לטיפול בפרכוסים,אנטי אפילפטיות, כגון קרבמזפין ופניטואין. תרופה צמחית הנקראת שורש סנט ג‘ונס,היפריקום, המשמשת כטיפול בדיכאון ובמצבים אחרים. תרופות מסוימות המשמשות לטיפול בבעיות קצב לב או לחץ דם גבוה, כגון: אמיודארון, דיזופיראמיד, פרוקאינאמיד, קווינידין, סוטלול ווראפאמיל. תרופות לטיפול במלריה, כגון: כלורוקווין. אנטיביוטיקות, כגון קלאריתרומיצין, טליתרומיצין, מוקסיפלוקסאצין וריפמפיצין, ציפרופלוקסצין, לבופלוקסצין ואזיתרומיצין. תרופות מסוימות המשמשות להרגעה או להרדמה כגון מידאזולם. תרופות מסוימות המשמשות לטיפול בבעיות פסיכוטיות כגון הלופרידול, או פסיכיאטריות כגון נפזודון. תרופות המשמשות לטיפול בתעוקת חזה כגון: בפרידיל. מתדון, המשמשת לטיפול בכאב או בהתמכרות לאופיואידים. תרופות כמו אונדאנסטרון במתן תוך ורידי, המשמשות למניעת בחילה והקאה , הנגרמות כתוצאה מכימותרפיה.
ריבוציקליב עלולה להעלות או להוריד את הרמות בדם של תרופות אחרות:
במיוחד: טמוקסיפן, תרופה נוספת המשמשת לטיפול בסרטן השד, תרופות המשמשות לטיפול בתסמינים של הגדלה שפירה של הערמונית כגון: אלפוזוסין. תרופות נוגדות הפרעות קצב בלב,אנטי אריתמיות, כגון אמיודארון או קווינידין. תרופות לטיפול בבעיות פסיכוטיות, כגון פימוזיד או קווטיאפין. תרופות המשמשות לשיפור רמות שומנים בדם, כגון סימבסטטין, לובסטטין, פיטבסטטין, פרבסטטין או רוזובסטטין. תרופות המשמשות לטיפול ברמות גבוהות של סוכר בדם,סוכרת, כגון: מטפורמין. תרופות המשמשות לטיפול בבעיות בלב כגון: דיגוקסין. תרופות המשמשות לטיפול ביתר לחץ דם עורקי ריאתי ובעיות בזקפה,אין אונות, כגון: סילדנאפיל. תרופות המשמשות לטיפול בלחץ דם נמוך או במיגרנה, כגון ארגוטמין או דיהידרוארגוטמין. תרופות מסוימות המשמשות לטיפול בהתקפים אפילפטיים או משמשות להרגעה, או להרדמה כגון מידאזולם. תרופות המשמשות לטיפול בהפרעות שינה כגון טריאזולם. תרופות לשיכוך כאבים כגון אלפנטניל ופנטניל. תרופות המשמשות לטיפול בבעיות במערכת העיכול כגון ציסאפריד. תרופות המשמשות למניעת דחייה של השתלת איברים כגון טקרולימוס, סירולימוס ∙ וציקלוספורין המשמשת גם לטיפול בדלקת מפרקים שגרונית ובספחת. אוורולימוס, המשמשת לטיפול במספר סוגים של סרטן ובטרשת קרשית .
השפעת שימוש ממושך
נדרשות בדיקות ומעקב. ניטור תיפקודי כבד, כליות (במידת הצורך), רמות תאי דם ואלקטרוליטים, בדיקת פעילות הלב.