פורום סרטן המעי הגס - עמוד 59
ד"ר רונן ברנר
ד"ר רונן ברנר מנהל תחום גידולי מערכת העיכול בוולפסון (ושט, קיבה, לבלב, כבד, מעי דק, מעי גס, רקטום, אנוס, גידולים נוירו אנדוקריניים ו-GIST).
בוגר התמחות באונקולוגיה, מרכז הסרטן ע"ש דוידוף, בי"ח בילינסון בפ"ת.
מומחה ברפואה פנימית, פנימית ג' שיבא.
בעל נסיון קליני רב ברפואה פנימית ובאונקולוגיה. שילוב זה מאפשר מתן טיפול כוללני ועדכני במחלת הסרטן, בסיבוכי הטיפולים במחלה ובבעיות פנימיות שאינן קשורות ישירות במחלה ולכן נותרות לעיתים קרובות ללא מענה בחולים אונקולוגיים (חולי סרטן עם מחלות לב, סכרת, מחלות נוירולוגיות, מחלות ראומטיות).
דובר שפות:
עברית, אנגלית, יידיש.
* ד"ר רונן ברנר מנהל באינפומד את פורום סרטן הלבלב ופורום סרטן המעי הגס.
-
שאלה לרופא האונקולוג בנושא כימותרפיה לכבד
פיגרו 04/11/2013 | 16:46לד"ר המכובד שלום רב, אימי, בת 88, סובלת משתי גרורות בכבד בשתי האונות כשהמקור היה סרטן המעי הגס.הגידול הוצא ודרגת הממאירות הייתה 3. הגרורות נתגלו לפני כ-שמונה חודשים. היא טופלה בפרוטוקול של FOLFOX+AVASTIN כל שבועיים במשך חמישה חודשים, אלא שבחודשיים האחרונים ערכי המרקר CEA שלה עלו מ-30 ל-60 ובבדיקת סי.טי מלפני שבועיים נאמר שהגרורה אחת גדלה קצת. כמו כן נאמר שנתגלו קישריות בריאות כלומר בריאה הימנית בגודל של 3 מ"מ- 2 קשריות- ובריאה השמאלית אחת הרבה יותר קטנה. עקב כך, החליט האונקולוג להחליף את הטיפול לפרוטוקול של FORFIRI+AVASTIN. שאלותיי: 1- האם הטיפול החדש יכול להיות יותר יעיל מן הקודם? 2- במידה שהוא ייכשל, האם ישנם עוד טיפולים לכבד היכולים להועיל ? 3- האם הזרקת כימותרפיה ישירות לכבד יכול להוות אף הוא פתרון? 4- האם פורפירי ואבסטין יכולים להשפיע על הקישריות בריאות- במידה שהן גרורות חדשות? אציין רק שהיא מרגישה טוב, מתפקדת כרגיל, ובדיקות הדם והשתן וגם תיפקודי כבד תקינים, אך היא סובלת מחולשה עקב הטיפולים. בתודה לך מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כימותרפיה
דר' רונן ברנר 05/11/2013 | 19:06שלום לך. 1. כן. תצפיות מראות שככל שמחליפים טיפולים, היעילות יורדת אבל זה לא קורה תמיד ולעיתים טיפול חדש עוזר זמן רב מהקודם. 2. התשובה לכך תלויה במאפייני הגידול ומצב החולה. 3. במידה והממצאים הריאתיים הם אכן גרורות, טיפול בכבד בלבד אינו מתאים. 4. הפרוטוקול החדש פולפירי ואווסטין מיועד לטפל בכל אתרי המחלה, גם בכבד וגם בריאות. 3.הוסף תגובה
-
תודה רבה לך, ד"ר ברנר ועוד שאלה
אלגרו 05/11/2013 | 20:12חן חן ומי ייתן שלא תדע מכל צער או מחלה כלשהי. ברשותך שאלה נוספת: האם ניתן להזריק לאימי כימותרפיה ישירות לעורק הכבד בהרדמה מקומית? אני שואל משום ששמעתי שישנה אפשרות כזאת מפי רופא בכיר העובד ברדיולוגיה פולשנית. האם ידועה לך הפרוצדורה הזאת והאם היא יכולהל התאים גם בגיל המבוגר שלה? ושוב, רב תודותהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כימותרפיה לכבד
דר' רונן ברנר 09/11/2013 | 19:53כימותרפיה ישירות לכבד אינה טיפול סטנדרטי בסרטן קולון. טיפול זה ניתן לשקול בחולים שלהם מחלה כבדית בלבד. מאחר והרופא האונקולוג התרשם כי קיימת גם מחלה בריאות, הבחירה בהחלפת הטיפול הכימי בהחלט מתאימה.הוסף תגובה
-
-
דידי
דידי 03/11/2013 | 07:15ובדיקת אולטרסאונד או רנטגן לא תעזור? בדיקות הדם טובות ואין לי מיחושים, בCT לפני שנה וחצי היא חשבה שיש משהו בכסד ולכן הפעם עשיתי PET.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ממצא בקיבה
דר' רונן ברנר 03/11/2013 | 07:32אלו בדיקות פחות מדויקות ולכן לא יתנו תמונה מלאה. ההרגשה הכללית ובדיקות הדם גם כן לא שוללות קיום ממצא. לכן, כפי שאמרנו, אופי הממצא בהדמיה יכול לכוון לביצוע גסטרוסקופיה עכשיו או בדיקת PET CT נוספת. כפי שהציע חברי ד"ר זיו את בהחלט יכולה לקחת את ההדמיה לחוות דעת נוספת.הוסף תגובה
-
ממצא
דידי 03/11/2013 | 08:56תודה על התשובות המהירות, הבדיקה נעשתה באסותא שם לא גילו כל ממצא. בתל השומר העלו חשד. למי ניתן לקחת לחוות דעת שלישית?הוסף תגובה
-
שאלה
דידי 03/11/2013 | 09:14באסותא היכן שנערכה הבדיקה הכל תקין לגמרי בתל השומר הועלה הספק, היכן כדאי לקבל חוות דעת נוספת? כירורוג? מכון דימות? תודה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ממצא
דר' רונן ברנר 03/11/2013 | 21:18מכון דימות הוא הכתובת המתאימה. מאידך, ההחלטה של האונקולוגית לבצע בדיקה נוספת אינה טעות. במצב שתארת, הקרינה היא שיקול משני.הוסף תגובה
-
-
מעקב אחרי ניתוח וכימו
דידי 01/11/2013 | 20:22שלום לכם,באפריל 2011 כאבי בטן, אשפוז 4 CT דלקת בסיגמויד. שחרור לאחר אנטיביטיקה ומשלוח לקולונוסקופיה 17.7 בקולונסקופיה גילו גידול ממאיר בגול ס"מ. ניתוח 3.8, ממצאים שיש 4 בלוטות לימפה מתוך 14 נגועות. כימותרפיה חצי שנה. לפני שנה וחצי CT הכל תקין, לפני חצי שנה PET CT ץבאסותא אומרים שהכל תקין. במרפאת המעקב בתל השומר, עכשיו חצי שנה אחרי הסתכלו על הצילומים מאפריל 2013. ונראה לרופאה שיש משהו בקיבה לפי מה שאמרה הרנגנטולוגית.שאעשה עוד PET. ללא הסברים, אולי משהו אנטומי אבל שאעשה. מדוע כזו קרינה שוב, האם אי אפשר לעשות גסטרוקופיה? באסותא כותבים שאין שום ממצא. ובתל השומר רואים משהן? אני אובדת עצות.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
דידי
דר' יחיאל זיו 01/11/2013 | 21:12מה קורה עם סמנים בדם : CEA ו - CA19-9? הייתי לוקח את ה PET-CT לחוות דעת נוספת ואם אכן יש חשד לממצא בקיבה > גסטרוסקופיההוסף תגובה
-
תשובה
דידי 01/11/2013 | 21:29קודם כל , תודה על התשובה המהירה ועוד בערב שבת, הסמנים מצוינים CEA 1.8 CA 19-5 אני מרגישה טיוב טפו טפו אין כאבי בטן או משהו חריג. ההגיון אמר לי שלא יכול להיות שתוך חצי שנה אעשה שוב את הבדיקה הזו עם כל הקרינה, באסותא בדקו והכל תקין, בתל ה/שומר העלו את הדיסק ואז את הספק. אם היה משהו בקיבה אחרי חצי שנה, הזמן שעבר מ הבדיקה האם לא היו לי כאבי בטן או משהו חריג אחר?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דידי
דר' יחיאל זיו 02/11/2013 | 07:42הגיונית וצודקתהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ממצא בקיבה
דר' רונן ברנר 02/11/2013 | 23:13שלום דידי. ד"ר זיו הציע פתרון הגיוני ונכון של חוות דעת נוספת. גם גסטרוסקופיה אפשרית לבירור, אבל אם הממצא קיים בחלק החיצוני של הדופן יהיה צורך בהדמיה נוספת. מאחר והיתה אצלך מעורבות בלוטות, הגישה של האונקולוגית המטפלת מקובלת. נזק מקרינה במצב שאת מתארת הוא משתנה פחות משמעותי.הוסף תגובה
-
-
פוליפים בכיס המרה
אלי 29/10/2013 | 20:10אנ ב 33 נימצאו אצלי בבדיקת אולטרה סאונד 6 פוליפים בגודל 0.6ס"מ הומלץ לי על נתוח להסרת כיס המרה שאלה שלי אם לאחר הסרת כיס המרה יהיו לפוליפים האלו סיכוי להיות סרטנייםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
פוליפים
דר' יחיאל זיו 29/10/2013 | 20:391 - אם אכן מדובר בפוליפים אזי אין הכרח להוציאם אלא אם הם גדלים במעקב של אולטרה סאונד. פוליפ מ - 1 ס"מ ומעלה מהווה אינדיקציה לניתוח. 2 - לאחר הסרת כיס מרה אם פוליפים אין מה שישתנה לתהליך סרטני כיון שהם בחוץ. 3 - ממליץ לך להמתין 3 חודשים ולבצע US חוזר. 4 - אם יש כאבים בבטן ימנית עליונה , בהתקפים אזי מדובר באבנים ולא בפוליפים (אלו אינם כואבים)הוסף תגובה
-
-
מאבק להצלת חייהם של חולי סרטן מח העצם (לת)
עמותת אמ"ן 23/10/2013 | 18:34עמותת אמ"ן - אגודה למיאלומה נפוצה, יוצאת השנה למאבק להכנסת התרופות קרפילזומיב ופומלידומיד לסל התרופות עבור חולי סרטן מח העצם (מיאלומה נפוצה). סרטן מח העצם הינו סרטן דם קטלני אשר גורם סבל רב לחולים. נזק לעצמות, כליות, אנמייה ונטייה ללקות בזיהומים אשר הופכים את הפגיעה בחיי החולים לחמורה ואת ההתמודדות של החולים ובני משפחותיהם לקשה ביותר. אנו מבקשים מחברי ועדת הסל להכליל את התרופה בסל הבריאות, להאריך את חייהם של החולים, ולתת להם תקווה! כל חתימה על עצומה זאת מחזקת אותנו במאבקינו – אנא היכנסו לחתום ועזרו לנו במאבק: http://www.atzuma.co.il/amen תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
גזים
דני 19/10/2013 | 11:43שלום רב. בן 34 בריא. בשבוע וחצי האחרונים יש לי המון גזים, רעשים מהבטן, כאב קל פזור. אין שינוי ביציאות או תסמינים נוספים אבל נראה שהגזים מסרבים להיגמר. אציין כי אני בתקופה מתוחה. אין היסטוריית מחלות סרטן במשפחה. אני דואג שמא מדובר בסרטן המעי.. מה דעתך?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
גזים
דר' רונן ברנר 19/10/2013 | 12:15שלום דני. תלונות אלה למשך שבוע וחצי עם הרקע שציינת, לא מהוות סיבה לחשש שיש לך סרטן המעי.הוסף תגובה
-
גזים
דני 19/10/2013 | 13:38תודה רבה על המענה המהיר. אם כך, ניתן להעריך מהן הסיבות לריבוי הגזים בהנחה שלא שיניתי הרגלי אכילה או כל דבר אחר? האם ייתכן כי נגרמים כתוצאה ממתחים?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
גזים
דר' יחיאל זיו 19/10/2013 | 16:15ריבוי גזים : מצבי לחץ עם בליעת אוויר, תזונה מסוימת , שנוי צמחייה טבעית של חיידקי מעי עקב נטילת תרופות ועוד - כל אלו עלולים לגרום לריבוי גזים. מומלצת נטילת פרוביוטיקה, סופחי גזים למיניהם, שינוי תזונתי.הוסף תגובה
-
-
שאלה לאונקולוג בנושא גרורות בכבד
פיגרו 15/10/2013 | 19:49לד"ר שלום רב, אימי, בת 88, מטופלת בפולפוקס + אבסטין בגלל שתי גרורות בכבד שנתגלו לאחר שלפני שנה וחצי נמצא גידול סרטני במעי הגס שהוצא. הגידול היה בצקום. הגידול היה בשלב 3. את הטיפול בגרורות של הכבד היא החלה לפני כארבעה חודשים. הטיפולים עוברים ללא כל בעיות או תופעות לוואי. בבדיקות האחרונות נמצא שערכי הסמן CEA עלו בתוך החודשיים האחרונים מ-30 ל-60 ואילו ערכי המרקר 19-9 הם כרגע 100. שאר הסמנים שנבדקו תקינים. שאלותיי: 1- האם הממצאים מראים שיתכן שהיא חלתה בלבלב? זאת כיוון שקראתי שבזמן טיפול ביולוגי כימי לכבד ערכי הסמן של הלבלב עלולים לעלות. 2- האם שינוי הטיפול לפורפירי עשוי לעזור לה ועשוי לצמצם את הגידולים? 3-האם הסמנים הם ההוכחה היחידה להחרפה של המחלה או שישנם קריטריונים אחרים? עליי להוסיף שכל בדיקות הדם והשתן שלה כולל תפקודי האיברים האחרים והיא בסך הכל מרגישה טוב, ללא כאבים ומתפקדת כרגיל, מלבד חולשה בגלל הטיפולים. האונקולוג הפנה אותה לעשות CT על מנת להשוות את הממצאים עם אלה שהיו בעבר. 4- במידה שהטיפול של פורפירי ייכשל- האם ישנן עוד דרכים לעזור לה, למשל, בנושא של sirt אם יתברר שהגידולים נמצאים בכבד בלבד? האם בגיל כזה היא עשוהי להיות מתאימה לכך 5-האם ידועים לך על מקרים של חולים עם ערכים של CEA יותר גבוהים שמסוגלים להמשיך ולתפקד כרגיל? בתודה מראש ובאיחולי כל טוב.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
גרורות בכבד
דר' רונן ברנר 19/10/2013 | 11:001. הממצאים לא מכוונים לסרטן לבלב. CA 19-9 יכול להיות גבוה גם בסרטן הקולון. 2+3. שינוי הטיפול מתבצע כשברור כי הטיפול הנוכחי אינו יעיל. עליה בסמן בטווח שציינת אינה בהכרח בעלת משמעות כזו. את יעילות הטיפול אכן בודקים בעזרת הסמנים, הדמיה כמו CT וקליניקה ספציפית של החולה. יש צורך בהשלמת הבירור ואז מחליטים. אם הטיפול אינו יעיל החלפה לפולפירי עשויה לעזור. 4. הגיל של אמך אכן גבוה ולכן האופציה של SIRT דורשת שיקול דעת. מצד שני במחקרים שנעשו על טיפול ב-SIRT נכללו גם חולים בטווח הגיל של אמך. 5. הערכים המוחלטים של הסמן אינם קשורים ישירות למצב התפקודי של החולה. יש חולים עם ערכים גבוהים בהרבה שמתפקדים.הוסף תגובה
-
-
בעיה
שחר 13/10/2013 | 12:16שלום, אני בן 35. ביום ג׳ שעבר בשעות הערב סבלתי משלשולים וכאבי בטן שהתחילו לאחר אימון אירובי של כשעתיים. ביום רביעי הייתה לי יציאה רגילה ורכה אבל גיליתי על הנייר טואלט מעט רירית של דם. ביום חמישי הייתה יציאה רגילה ושוב הייתה רירית של דם בכמות מועטה מאוד. דם אדום בהיר. מאז ועד היום יש יציאות עם קצת עצירות, ללא הופעות של דם על הנייר טואלט. יש לעיתים הרגשה של בטן נפוחה, הרגשה שאני לא מתרוקן לחלוטין, והבטן לעיתים קצת כואבת. בעיקר הבטן העליונה. זה המצב עד היום. הרגשה מעט משתפרת אבל הבטן רגישה וקצת כואבת. אני הולך מספר פעמים ביום לשירותים. הרגשה של קלקול קיבה. נלחצתי קצת ולכן אני יוצר איתכם קשר. תודה מראש, שחרהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
שחר
דר זיו 14/10/2013 | 10:04קרוב לוודאי שמדובר ב"קלקול קיבה" על רקע מזון או גורם זיהומי. במידה והכל יחלוף תוך יום יומיים, הנח לזאת. במידה ולא - אנא פנה לגסטרואנטרולוג להמשך ברורהוסף תגובה
-
תודה
שחר 14/10/2013 | 17:13תודה על התשובה המהירה. נכון לעכשיו, המצב מעט השתפר אבל עדיין הבטן רגישה וזה מגיע עד לרגישות גם בחזה אחרי ארוחת צהריים בעיקר. תחושה שאני מלא עד הצוואר ממש. היציאות רכות מאוד. בכל מקרה, תודה.הוסף תגובה
-
-
בדיקת CRP
יוסי 14/06/2013 | 15:27שלום, גבר בן 34, עם כאבים במותניים מדי פעם, יציאות סדירות בד"כ, לעיתים שלשולים/עצירות, לסירוגין. לאחר בדיקת סיגמוסקופיה תקינה. עשיתי בדיקת דם CRP לפני חודשיים עם תוצאה: 1.03 ועכשיו לפני שבוע בדיקה נוספת עם תוצאה 1.09. השאלה היא: מה משמעות הCRP? אפשר לקבוע שישנה דלקת בדרכי העיכול או שהיא במקום אחר בגוף ? הגסטרואנטרולוג אמר שאם בבדיקה השניה ה-CRP יהיה גבוה הוא ימליץ על קולונוסקופיה מלאה. האם זה חובה ?? אפשר קולונוסקופיה וירטואלית ? האם הוא לא מגזים ??הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
CRP
דר' רונן ברנר 14/06/2013 | 21:57שלום יוסי. CRP הוא בדיקה המכוונת לקיום דלקת בגוף. היא אינה ספציפית דווקא לדלקת או סרטן של המעי הגס. מאידך, לך יש קליניקה שתיארת ולכן בהחלט מוצדק לבצע קולונוסקופיה מלאה בכדי לצפות בחלק הפנימי של המעי הגס וסוף המעי הדק ולקחת ביופסיה אם יש צורך. קולונוסקופיה וירטואלית מיועדת לסקר ולא לחולים עם סימפטומים ולכן לא מתאימה למקרה שלך.הוסף תגובה
-
CRP
יוסי 16/06/2013 | 00:00ואם ישנה דלקת ? אי אפשר לראותה בקולונו' וירטואלית ? מבחינתי עדיף את הוירטואלית ובמידה וישנה דלקת שהרופא ייתן תרופה. במידה וחס ושלום ישנו פוליפ אאלץ לעשות את הקולונוסקופיה המלאה, ב"נ. חוץ מזה, ראיתי בסרטון ביוטיוב שהוירטואלית מדוייקת הרבה יותר (מפני שנעשית ע"י מחשב חזק מאוד) ולא ע"י בני אדם שיכולים כמובן לטעות. אני מרגיש שיש לי דלקת, הכאבים במותניים מדי פעם וקצת בגב התחתון. נא עזרתכם. תודה רבה על הסיוע.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קולונוסקופיה וירטואלית
דר' רונן ברנר 16/06/2013 | 00:41כמו שהסברתי, קולונוסקופיה וירטואלית מיועדת לגילוי מוקדם של גידולים באנשים ללא סימפטומים. לך יש סימפטומים שיכולים לנבוע מסיבות שונות, לא בהכרח גידוליות ובמצב כזה קולונוסקופיה וירטואלית אינה בדיקה מתאימה. החשש מוכר, אבל אם אתה מעונין בטיפול יעיל. תצטרך לבצע קולונוסקופיה מלאה.הוסף תגובה
-
עדכון לגבי בדיקה נוספת - הליקובקטר פילורי
יוסי 07/10/2013 | 00:45ערב טוב, בשבוע שעבר בוצעה בדיקת צואה ונמסר כי ישנו חיידק הליקובקטר פילורי. ביקשתי אנטיביוטיקה אך הרופא אמר שאני מתאר כאבים בגב תחתון ובמותניים והם אינם מתאימים לסימפטומים שהחיידק גורם. לדבריו, החיידק גורם דווקא לכאבים ברום הבטן ולא בבטן התחתונה. נקבעה קולונוסקופיה לעוד מס' ימים. מה משמעות החיידק הזה עכשיו ?? לאחרונה יש כאבים בגב תחתון וקצת מעל (באיזור הכליות, נדמה לי) ובמותניים (לא ממש בצידי הגוף, אלא בחלק המותני-קדמי). מזה מס' חודשים עצירות ושלשולים לסירוגין ומדי פעם צואה שנראית רגילה. מה לעשות ? שמחתי כאשר נמצא החיידק כי חשבתי לתומי שהכאבים הללו הם דלקת או כיב כלשהו וחשבתי שאנטיביוטיקה תסיים עם הסיפור, אך רופא המשפחה טוען שזה לא סימפטומתי. מה לעשות ? בבקשה עזרה. תודה רבה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
יוסי
דר' יחיאל זיו 07/10/2013 | 07:34אני מצטרף לדעת חברי - קולונוסקופיה - מה לא ברור ? אם תקינה, תצטרך המשך ברור עם בדיקות עזר נוספותהוסף תגובה
-
תודה על ההמלצות
יוסי 07/10/2013 | 23:35שלום לכם רופאים יקרים. לאור המלצותיכם החד משמעיות, היום הייתי בשר"פ בבי"ח אצל רופא מומחה מהיחידה לאנדוסקופיה טיפולית והוחלט שבע"ה אעשה ביום חמישי שתי בדיקות: קולונוסקופיה וגם גסטרוסקופיה (בגלל ההליקובקטר פילורי). רציתי לשאול האם זה מקובל וסביר לעשות את שתי הבדיקות יחד ? הרופא אמר שגם ככה אקבל טשטוש אז כדאי כבר לבדוק כדי להיות רגועים. האם עדיף לפצל לשתי בדיקות בימים נפרדים ? האם ישנם סיכונים כלשהם ? תודה רבה על כל הייעוץ.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה יחד
דר' רונן ברנר 08/10/2013 | 00:30מקובל וסביר. בהצלחה.הוסף תגובה
-
עשיתי קולונוסקופיה + אילאוסקופיה + גסטרוסקופיה !!!!!!!
יוסי 11/10/2013 | 00:38ישתבח שמו לעד, הודות להמלצות החמות של שני הרופאים הנכבדים ד"ר זיו וד"ר ברנר שראויים לכל התשבחות על העזרה והסיוע לכל באי הפורום היקר הזה, היום עשיתי קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה בבי"ח. להלן סיכום הרופא עבור Colonoscopy:"בדיקה לכל אורך המעי הגס וכניסה לאיליום הסופי לאורך כ-20 ס"מ, תקינה." להלן סיכום הרופא עבור Upper Endoscopy: "לאחר קולונוסקופיה בסדציה. בבדיקה נמצאה גסטריטיס ארוזיבית מתונה באנטרום ודלקת ארוזיבית קשה בתריסריון כולל החלק הפוסט-בולברי. נלקחו ביופסיות. יש לברר את תשובת בדיקת ההליקובקטר בעוד כחודש." בקיצור, מה הרופאים חושבים ? משהו מוזר לי, מדוע יש לי כאבים במותניים אם הקולונוסקופיה תקינה ? ולעומת זאת, בבטן העליונה אין לי כאבים ודווקא שם יש כנראה אולקוס, כיבים בגלל ההליקופטר הזה ? ושאלה נוספת, ברשותכם: הרופא נתן לי מרשם של מוקסיפן 500 מ"ג + לוסק 20 מ"ג + קלסיד 250 מ"ג. לחיסול ההליקופטר. האם זה יעיל ? ראיתי באינטרנט שיש אנשים שזה רק הרע את מצבם והחיידק בכל זאת נשאר. לא כדאי משהו אחר ? תודה רבה ובהערכה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
יוסי
דר' יחיאל זיו 11/10/2013 | 14:03זה הטיפול המקובל להליקובקטר. לא מסביר את תלונות כאבי המותניים - התייעץ עם רופא כליות = נפרולוגהוסף תגובה
-
-
דקירות בעכוז
דני 09/10/2013 | 17:41האם דקירה בעכוז סמוך לפי הטבעת ודקירה נוספת במרכז העכוז באמצע הלילה מרמזות על משהו ? ברקע גבר בן 40 עם כאבי בטן בחצי שנה אחרונה ותחושת חוסר התרוקנות מלאה לרוב, ושלשולים/עצירות לסירוגין ללא דימום או ירידה במשקל עם בדיקות דם תקינות למעט CRP מוגבר מעט.(1.08). רופא גסטרו שאל מתי היו הדקירות ? באמצע הלילה או בתחילתו ? האם זה משנה לאבחנה ? וכן מדי פעם מעין כאבים - הקרנה לרגל ימין. רב תודות.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
דני
דר' יחיאל זיו 09/10/2013 | 20:48אין מקום לתאוריות אלא בדיקה הכוללת רקטוסופיה ואם תקינה יש לבצע אולטה סאונד רקטלי. אם תקין > MRI אגןהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
הפטיטיס G
-
אוסטאוארתרופתיה היפרטרופית
-
בדיקות קשורות
-
תבחין עור טוברקולין
-
מבחן שילינג
-
תרופות קשורות
-
דיסודיום קלודרונאט
-
בלוקסאוויר (קסופלוזה)
-
חיסונים קשורים
-
תרכיב נגד שלבקת חוגרת (הרפס זוסטר)
-
חיסון נגד דלקת ריאות ודלקת קרום המוח
-
מונחים קשורים
-
אודם
-
אלבומינוריה
פורומים נוספים בתחום
פורוםסרטן ריאות
בפורום סרטן ריאות ניתן להתייעץ עם ד"ר נטלי מימון רבינוביץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן ריאותפורוםלופוס ומחלות אוטואימוניות
בפורום לופוס ומחלות אוטואימוניות ניתן להתייעץ עם פרופ' ננסי אגמון-לוין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום לופוס ומחלות אוטואימוניותפורוםסרטן המעי הגס
בפורום סרטן המעי הגס ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן המעי הגספורוםנפרולוגיה ויתר לחץ דם (מחלות כליה, מחלת כליות כרונית, אי ספיקת כליות ודיאליזה, לחץ דם גבוה)
ברוכים הבאים לפורום שמוקדש לבריאות הכליות ולטיפול ביתר לחץ דם. כאן תוכלו למצוא מידע מהימן, לשאול שאלות ולקבל תמיכה בנושאים כמו אי ספיקת כליות, דיאליזה, השתלת כליה, וכן על לחץ דם גבוה ודרכים לטפל בו. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה
לפורום נפרולוגיה ויתר לחץ דם (מחלות ...פורוםסרטן הלבלב
בפורום סרטן הלבלב ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן הלבלבפורוםאורטיקריה (סרפדת)
בפורום אורטיקריה (סרפדת) ניתן להתייעץ עם ד"ר רמית מעוז-סגל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטיקריה (סרפדת)
ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
פרופ' ננסי אגמון-לוין
ד"ר רונן ברנר
ד"ר יובל הורביץ
ד"ר רמית מעוז-סגל