פורום סרטן המעי הגס - עמוד 61
ד"ר רונן ברנר
ד"ר רונן ברנר מנהל תחום גידולי מערכת העיכול בוולפסון (ושט, קיבה, לבלב, כבד, מעי דק, מעי גס, רקטום, אנוס, גידולים נוירו אנדוקריניים ו-GIST).
בוגר התמחות באונקולוגיה, מרכז הסרטן ע"ש דוידוף, בי"ח בילינסון בפ"ת.
מומחה ברפואה פנימית, פנימית ג' שיבא.
בעל נסיון קליני רב ברפואה פנימית ובאונקולוגיה. שילוב זה מאפשר מתן טיפול כוללני ועדכני במחלת הסרטן, בסיבוכי הטיפולים במחלה ובבעיות פנימיות שאינן קשורות ישירות במחלה ולכן נותרות לעיתים קרובות ללא מענה בחולים אונקולוגיים (חולי סרטן עם מחלות לב, סכרת, מחלות נוירולוגיות, מחלות ראומטיות).
דובר שפות:
עברית, אנגלית, יידיש.
* ד"ר רונן ברנר מנהל באינפומד את פורום סרטן הלבלב ופורום סרטן המעי הגס.
-
קולונוסקופיה
דן 07/09/2013 | 23:56שלום . בן 43, לקראת הבדיקה הנ"ל. רציתי לשאול האם בביצוע בדיקת קולונוסקופיה הפציינט מקבל תיעוד של הסרטון ? ואם לא, האם ניתן לדרוש זאת ? על-מנת שניתן יהיה להציג לרופא נוסף ולקבל חוות דעת שנייה ? שאלתי את הרופא שאמור לעשות לי את הבדיקה האם ניתן לקבל סרטון או האם ניתן להקליט את הסרטון והוא אמר שלא. קשה לי להאמין שבמכונה כזו משוכללת לא ניתן להקליט ולשמור סרטון ולתת לפציינט. הרי היום, בכל פלאפון או מכשיר פשוט אחר ניתן להקליט סרטונים. זו לא בדיקה פשוטה, ולצורך הבדיקה אמרו לי שצריך הכנה של מספר ימים ואי נעימות, וגם הבדיקה עצמה, פולשנית ואולי, אני לא יודע, מסוכנת במידת כלשהי. האם נהוג לקבל סרטון על דיסק או משהו ? האם אפשר להביא דיסק או מדיה אחרת ולתת לרופא שיקליט לי ? לא עושים בדיקה כזו כל יום, אלא פעם בעשר שנים לפחות. מדוע הרופא לדעתכם מסרב לבקשתי ? האם בקופות חולים מסויימות כן נותנים סרטון כזה ? אני קצת חושש ולא יודע אם כדאי לעשות את הבדיקה בקופת חולים או במכון פרטי. ושאלה נוספת: בכל בדיקה רפואית מותר שיהיה אדם נוסף נוכח, האם גם בבדיקה הזו מותר שיהיה אדם נוסף ? למשל בת זוגתי ? תודה על העזרה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
דן, קולונוסקופיה
דר' יחיאל זיו 08/09/2013 | 09:17זו זכותך, אך אתה צריך לוודא שבקום שאתה עושה יש אפשרות הקלטה. לגבי זוגתך - זו גם זכותך אך לא מקובל כפי שגם אני אשתדל לשכנע את בני הזוג לא להיכנס לניתוח אותו אני עושה לקרוביהם. זה מקנה שקט נפשי בעת הפעולה או הניתוח.הוסף תגובה
-
קולונוסקופיה
דן 08/09/2013 | 22:16הד"ר לא אמר לי האם זה נהוג לתת ללקוח סרטון ובו הסיור שנעשה במעיו ? קראתי באחד הפורומים שחלק מן הרופאים בחלק מן הקופות מבצעים את הבדיקה בפרק זמן שנע בין חמש לעשר דקות במקרה הטוב, כך שהבדיקה מאוד שטחית ולא בהכרח תניב תוצאות גם אם ישנן כאלה בשטח. וזאת בשל ריבוי פציינטים וקוצר הזמן בין פציינט למשנהו. הדבר הזה מקומם מפני שאדם שמגיע לבדיקה, מגיע לאחר לבטים ארוכים, לאחר הכנה לא נעימה, עם חששות רבים ובמקום שתבוצע בדיקה מקיפה, כ-30 דקות לערך, היא מבוצעת במהירות וייתכן שיש ממצאים שדורשים טיפול אך הרופא לא ישים לב אליהם. וכך, אדם יוצא מהבדיקה, לאחר שהרופא אומר לו שהכל תקין אך בפועל ייתכן וישנה בעיה וכמובן שהיא אינה מטופלת ואת המשמעות, הד"ר יכול להסביר לכולנו. לסיכום, מה לעשות ? היכן ניתן להיבדק חוץ מבדיקה בקופות החולים והאם ניתן לקבל סרטון שאיתו ניתן לגשת גם לרופא אחר לקבל חוו"ד שניה ? ומהן העלויות המשוערות והאם ניתן לקבל החזר מביטוחים משלימים ? רב תודותהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דן קולונוסקופיה
דר' יחיאל זיו 09/09/2013 | 07:46תקרא שוב את תשובתי . לגבי שאר הדברים זו אינה מטרת הפורום שהינו מקצועי ולא מתעסק בעלויות והערכות של מקצועיות רופא כזה או אחר. גמר חתימה טובההוסף תגובה
-
-
דחוף. ירידה חדה במשקל ועצירות
יואב 31/08/2013 | 08:16שלום, אדם מבוגר שתמיד היה שמן והתקשה לרדת במשקל איבד לאחרונה כחמישה קילו בכחודש חודש וחצי כמו כן שם לב כי התחילה אצלו בעיית עצירות שמעולם לא הייתה קיימת. מעולם לא עשה בדיקה קולנוסקופיה. האם יש לחשוש מהגרוע מכל או שיכולים להיות הסברים אלטרנטיביים? אילו בדיקות יש לעשות? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ירידה במשקל ועצירות
דר' רונן ברנר 31/08/2013 | 09:25שלום יואב. לכל צירוף של סימפטומים וסימנים יש אבחנה מבדלת, כלומר האבחנות השונות שיכולות לגרום למצב. מסדרים אותן לפי גודל הסיכוי, מהסיכוי הגבוה תחילה ונמוך בסוף. אין בידי נתונים מלאים על החולה אבל, במצב שתארת של ירידה במשקל ועצירות חדשה באדם מבוגר, סרטן המעי הגס נמצא במקום גבוה באבחנה המבדלת וקולונוסקופיה בהקדם היא הבדיקה הנחוצה. רופא המשפחה ישלח לפני כן לבדיקות דם לאיסוף נתונים נוספים. אם בדיקת הקולונוסקופיה תהיה תקינה יומשך הבירור.הוסף תגובה
-
תודה על התשובה המהירה. עוד שאלה
יואב 31/08/2013 | 09:28יצוין שנעשו בדיקות דם לפני כחודש וחצי שיצאו בסדר. ושהאדם סובל מסכרת.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ירידה במשקל ועצירות
דר' רונן ברנר 31/08/2013 | 10:07בדיקות דם תקינות אינן שוללות קיום גידול במעי. נחוצה קולונוסקופיה בהקדם.הוסף תגובה
-
-
שאלה בנוגע לגרורות בכבד
בולרו 20/08/2013 | 14:06לד"ר שלום רב, אמא שלי מטופלת בפרוטוקול כימותרפי הכולל: AVASTIN+FOLFOX כל שבועיים. היא החלה את הטיפול לפני שלושה חודשים, כאשר ערכי המרקר CEA היו 60. הערכים ירדו בהרדגה והגיעו עד 20 עד לפני שבוע. בבדיקות שנערכו לפני יום הערכים שוב עלו ל-32. כל שאר הבדיקות תקינות. בשלב זה לא ניתן בכלל לנתח אותה בגלל הגיל שלה, כי היא בת 88, וכן בגלל שאחד הגידולים יושב בסמוך לכלי דם. גם טיפול צריבה לא יוכל להתבצע כרגע. עד כה אמא עברה 6 טיפולים. אציין שהיא קיבלה רק 80% של FOLFOX ו-100% של AVASTIN. שאלותיי: 1- האם ישנם פרטוקולים אחרים לטיפול בדומה לזה שהיא מקבלת כרגע ?אם כן, מהם? תוצאות סי.טי שנערך לפני שבועיים הצביע על התפשטות גרורה אחת מ-30 ל-37 מ"מ במשך שבעה חודשים. 2--האם ישנה סבירות שהיא תגיב לטיפולים אחרים? 3--עד אילו ערכים של CEA ניתן להגיע על מנת שהיא תמשיך לתפקד כרגיל, כפי שקורה בימים אלה?בכבוד רב ובתודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
בולרו
דר' זיו 20/08/2013 | 14:28בר הסמכא הינו דר ברנר, המתיני לתשובתוהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
גרורות בכבד
דר' רונן ברנר 20/08/2013 | 23:27שלום לך. קיימים פרוטוקולים אחרים לטיפול אם כי לא רבים. כמו שעניתי לך בעבר, ההחלטה להמשיך בפרוטוקול הנוכחי, יש בה הגיון במקרה של אמך והיא נובעת ממגוון שיקולים ורק אחד מהם הוא היכולת לנתח או לטפל ב-RF. יש סיכוי שהיא תגיב לטיפול אחר אבל יש גם חסרונות בהחלפת טיפול. ההפרעה לתפקוד החולה נגרמת ע"י הגידול. יש גידולים גדולים ומפושטים שלא מעלים רמת CEA וגידולים קטנים שמעלים. לכן המדד שאנחנו מתייחסים אליו הוא האם קיימת מגמת עליה או מגמת ירידה ברמות. אין רמה קבועה שמעליה צפוי שהחולה לא יתפקד.הוסף תגובה
-
-
ca 19.9 תוצאה 104.9
ענבל 20/08/2013 | 10:46שלום, אני בחורה בת 37 בריאה. בסוף החודש אני עוברת ניתוח להסרת ציסטה דרמואידית מהשחלה. בעקבות הניתוח עברתי בדיקות דם שכולם יצאו תקינות. בבדיקות סמנים גם כל הסמנים יצאו תקינים ca125, ca15.3, cea. ca19.9 התוצאה 104.9, האם פרט להיותו סמן לסרטן בלבלב ומערכת העיכול יכול להיות כתוצאה מהציסטה? האם עלי לעבור בדיקות נוספות? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
ca 19-9
דר י. זיו 20/08/2013 | 14:27בהנחה שיש בידייך CT בטן הרי שלעניות דעתי אין צורך בבדיקות נוספות אלא אולי לחזור על ca19-9 שיחזור קרוב לוודאי תקין.הוסף תגובה
-
תודה
ענבל 20/08/2013 | 16:32תודה על התגובה המהירההוסף תגובה
-
-
גידול?
נירה 16/08/2013 | 12:59שלום ותודה מראש. לאמא שלי לפני חודש לערך התגלה בגילוי מוקדם שאת השד. בטרם עברה ניתוח התבקשה לבצע בדיקת US בטן והתשובה היתה תקינה פרט להרחבת CBD עד 15 מ"מ. בוצע CT עם ובלי חומר ניגודי והרעיון היה לשלול תהליך כבדי משני, בבדיקה הכבד הודגם בגודל תקין והכן הלבלב הודגם תקין ללא SOL. אך הביע היא כי קיימת הרחבה של ה CBD וכן נצפתה הרחבה מתונה של העץ המרתי התוך כבדי ואין לשלול תהליך אמפולרי. לא נצפו התסידויות או אבנים מסוידות לאורך הCBD. הרופאה של אמא שלי התקשרה וביטלה בדחיפות את הניתוח מתוך צורך בהול לברר את הממצא. על פניו נראה כי המערכת תקינה מה משמעות הממצא הנוכחי?? נסתי לדלות פרטים מהרופאה אך הגעתי למבוי סתום, אף היא לא ממש יכולה לענות לי על הבעיה. יש לציין כי לפני עשרים וחמש שנה לערך אמא שלי עברה כריתת כיס מרה לתשובה מהירה אודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
גידול? נירה
דר' יחיאל זיו 17/08/2013 | 00:50הי הסירי דאגה מליבך. אנו רואים הרחבה של דרכי מרה לאחר כריתת כיס מרה. אם לא הוגם כלום הגורם לחסימה, אין צורך בברור נוסף. חשש מיותר של הרופאה שלךהוסף תגובה
-
גידול???
נועה 17/08/2013 | 12:47ראשית תודה על תשובתך המהירה. שנית הבעיה נעוצה במשפט הנוכחי קיימת הרחבה של ה CBD וכן נצפתה הרחבה מתונה של העץ המרתי התוך כבדי ואין לשלול תהליך אמפולרי. התהליך הזה הוא כנראה הגורם שמפריע, האם בכל זאת אין מקום לדאגה לעניות דעתך?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
גידול ?
דר' יחיאל זיו 17/08/2013 | 20:26את רבעת שיש תהליך, הנוסח : אין לשלול. לאור מה שידוע - אין צורך בברור נוסףהוסף תגובה
-
-
גרורות
מזל (האם החולה מהשאלות על גרורות ) 11/08/2013 | 01:43שבוע טוב לכם רופאים יקרים, האם בזמן קבלת הכימוטרפיה כטיפול בגרורות . ישתנה המראה החיצוני שלי? והאם זה יגרום לי להשיל קילוגרמים רבים ממשקלי ? בתשובתכם לעיל נאמר שאצטרך כימוטרפיה לכל החיים, האם לאורך כל החיים זה יהיה בתדירות של אחת לשבועיים כפי שנאמר לי , שזוהי התדירות של 6 הטיפולים הראשונים שאתחיל לקבל בשבוע הבא. תודה על התייחסותכם המלאה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
גרורות
דר' יחיאל זיו 11/08/2013 | 09:14הי, המתיני לתשובת דר' ברנר האונקולוג אשר בטוחני שייתן לך את התשובה המוסמכת ביותר. בהצלחההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
גרורות
דר' רונן ברנר 17/08/2013 | 12:12שלום מזל. מחלת הסרטן אכן מטילה מורא גדול. המחשבה הנפוצה היא על חולה אשר נראה חולה מאד, יורד במשקל, שיערו נושר ועוד. התדמית הזו לא עשתה הפרדה בין ההשפעה של המחלה עצמה ותופעות הלואי של הטיפולים הכימיים. ואכן עד לפני מספר לא רב של שנים, התרופות שניתן היה לתת לחולים היו מעטות , היעילות שלהן היתה לא גדולה ותופעות הלואי היו קשות מאד. בשנים האחרונות יש התפתחויות עצומות בתחום. פותחו תרופות חדשות בעלות יעילות גדולה בהרבה. חלקן בעלות רעילות נמוכה בהרבה מהתרופות הותיקות. פותחו גם תכשירי נוגדי תופעות לואי, כך שהטיפולים כיום קלים בהרבה מבעבר. בהתאם אצל חלק גדול מהחולים המקבלים טיפול אונקולוגי כיום, נשמרת איכות החיים ובהתאם השינויים הפיזיים שניתן לראות חיצונית קטנים באופן משמעותי. ברור שעדיין מדובר במחלה קשה והתמודדות מורכבת. לכן, במגבלות התכתבות בפורום, סביר שהמראה החיצוני שלך לא ישתנה באופן משמעותי בגלל הטיפולים. יש טיפולים ביולוגיים הגורמים תפרחת דמוית פצעי בגרות, שאיתה ניתן להתמודד עם אנטיביוטיקה. בתקווה והטיפול יפעל היטב, סביר גם שלא תהיה ירידה ניכרת במשקל. בסרטן קולון, נשירת שיער אינה חמורה בד"כ. על תופעות לואי אחרות וידועות של הטיפול יספר לך האונקולוג המטפל. בשלב כלשהו בעתיד יכול האונקולוג שלך לשנות את תדירות מתן הטיפול לפי הצורך. בהצלחה.הוסף תגובה
-
-
שאלה בנושא גרורות בכבד
בולרו 13/08/2013 | 08:57לד"ר המכובד שלום רב, אמא שלי אובחנה כסובלת משתי גרורות בכבד . היא בת 87 ועברה לפני שנה בדיוק ניתוח לכריתת CECUM לאחר שנתגלה גידול ממאיר שהיה בדרגה 3. את שתי גרורות הכבד גילו בסוף ינואר 2013, כלומר לפני כשמונה חודשים. גרורה אחת יותר בולטת נמצאת בסגמנט 7 והיא הייתה 30 מ"מ בקוטר האקסיאלי בינואר. גרורה שניה, יותר שטחית, נמצאת בסגמנט 3. היא החלה לקבל טיפול לפי פרוטוקול של AVASTIN+FOLFOX. את הטיפול היא החלה ביוני השנה ועד כה עברה שישה טיפולים במחזוריות של שבועיים מטיפול לטיפול. ערכי הסמן CEA, שהיו לפני הטיפול 60, החלו לרדת בהדרגה ולאחר חמישה מחזורי טיפול הגיעו ל-20 -בבדיקה לפני כמה ימים. האונקולוג המטפל בה שלח אותה לעשות CT בטן עליונה ותחתונה על מנת להעריך את מצבה. בבדיקה של ה-CT מלפני שבוע נכתב כך: החמרה של גרורת הכבד, כמו למשל הגרורה שהייתה בקוטר 30 מ"מ בינואר 2013 היא כעת 37 מ"מ. ואולם אחר כך נכתב בפיענוח כך: "יש לציין שלפעמים נגעים נראים ברורים והיפודנסים יותר דווקא כתגובה לטיפול". עליי לציין שכל בדיקות הדם והשתן של אמא תקינות לחלוטין והיא אף עלתה במשקל 2 קילוגרם במשך חודש וחצימ-50 קילו ל-52 ק"ג. גבוה: 1.48 מ'. שאלותיי: 1--עד איזה גודל או רוחב או עומק יכולות להגיע גרורות בכבד שיכולות להחריף את המחלה? האם הגודל או עומק הגרורות קובע או שישנם דברים אחרים שיכולים לפגוע בתפקודי הכבד? רופא בכיר כירורג שבדק אותה לפני כמה חודשים קבע שלא ניתן לתת לה טיפול RF משום שאחת הגרורות יושבת ליד כלי דם וטיפול כזה עלול לסכן את חייה. 2--מדוע, למרות הטיפול שהחל ביוני השנה, אין הקטנה של הגרורות? האונקולוג אמר שבדיקות הדם ,השתן וכן הירידה בערכים של סמן CEA הם הוכחה לכך שהטיפול יעיל( היא עשתה גם בדיקת KRAS.) 3-- האונקולוג קבע שיש להמשיך בטיפול לפחות עוד חדשיים ואז ישלח אותה שוב לעשות CT. האם החלטה זאת טובה? האם יש סיכוי שהגרורת יקטנו בהמשך הטיפול? 4- האם ידועים לך מקרים דומים כלומר:מצד אחד הגרורת גודלות ומצד שני יש הקטנה בסמני הסרטן ובדיקות תפקודי כבד תקינים? 5-- מה פירוש המושג: היפודנסי? בתודה מראש וסליחה על השאלות הרבותהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
גרורות בכבד
דר' רונן ברנר 15/08/2013 | 22:56שלום לך. מדובר בהחלט במקרה מורכב. מתאורך ניתן להבין שלאור גילה הגבוה של האם, האופציה שעלתה בחשבון היא טיפול ב-RF ולא בניתוח. טיפול כימי וביולוגי הכולל אווסטין יכול ליצור מצב בו מצד אחד קיימת גדילה מסוימת של הגרורות ומאידך קיים שינוי במרקמן והדבר נחשב לתגובה לטיפול. רמת הסמן מהווה גורם תומך במצב זה, כך שיש בהחלט הגיון בגישתו של האונקולוג. היפודנסי- הכוונה לאזור שנראה בצילום ה-CT כבעל צפיפות רקמה נמוכה. גרורה בכבד למשל שונה בהרכבה מרקמת הכבד ולכן יכולה להראות היפודנסית בבדיקה. אני מציע לשאול את האונקולוג גם על קרינה ממוקדת לנגעי הכבד. זו אפשרות נוספת להרוס את הגרורות בדרך פחות פולשנית מניתוח.הוסף תגובה
-
תודה לך, ד"ר ברנר, ועוד שאלה אחת
בולרו 16/08/2013 | 09:47כמה טיפולים אמא יכולה או צריכה להמשיך לקבל על מנת שהמחלה לא תתפשט או או שקצב התפשטות המחלה יהיה יותר נמוך?האם ניתן להוריד את רמות הCEA לדרגת המינימום בעזרת הטיפול הנוכחי? כרגע היא מטופלת במחזורים של כל שבועיים. אציין שהאונקולוג אמר שבעוד כחודשיים או קצת פחות יהיה לה עוד סי. טי. על מנת להעריך את המשך טיב הטיפול ואת הרכבו.תופעת הלוואי הכי לא נעימה שלה היא בעליה בערכי לחץ הדם כנראה כתוצאה מן האבסטין, אך היא מקבלת כדורים לאיזון הערכים. בתודה לך מראש.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מספר טיפולים
דר' רונן ברנר 17/08/2013 | 11:45כשמנסים להקטין גרורות בכבד בכדי להסיר אותן, מספר הטיפולים שניתן לפני הפעולה, קשור לדרך ההסרה (ניתוח או RF או קרינה), לתגובת המחלה לטיפול ולרעילות הטיפול אצל חולה ספציפי. אצל אמך ישקול האונקולוג את מכלול הנתונים. רצוי לבצע את פעולת ההסרה, מיד כשמתאפשר לפי ההדמיה. ביתר ל"ד ניתן לרוב לשלוט היטב בעזרת טיפול תרופתי.הוסף תגובה
-
-
דירוג שלב המחלה
רות 04/08/2013 | 21:49אמי,בת 48, הובהלה לניתוח לפני כשבוע וחצי-לכריתת חלק מהמעי הגס לאחר שהקיאה את צרכיה. הוסרו לה שני גושים בגודל 4,5 ס"מ. נאמר לה כי ישנם גרורות בטחול וכי מקווים שהכימוטרפיה תעזור. האם ניתן על סמך מידע זה לאמר באיזה שלב של המחלה אימי נמצאת? אם כן,איזה? ואם לא, מתי נוכל לדעת באיזה שלב היא? אחרי הביופציה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
דרוג שלב מחלה
דר י. זיו 05/08/2013 | 14:28אם תתקבל תשובת ביופסיה של תהליך סרטני הרי מדובר בשלב 4 וטיפול כימי, אנו מקווים שיעזורהוסף תגובה
-
דירוג שלב המחלה
מזל 05/08/2013 | 15:02בהמשך לשאלתה של רות , רציתי לשאול שנית את השאלה עם פרטים יותר מדוייקים: (אני אמא של רות בת 48) הוסרו שני גושים ביחד בגודל 9 ס"מ צמודים מהמעי הגס, מקצה הטחול ישנה גרורה שהרופאים טוענים שהטיפול הכימי יעזור לטיפולה. בנוסף ידוע לי על גרורה נוספת בדופן הקיבה. לאחר שהעשה פאד סיטי אדע במדויק היכן ואם ישנם גרורות נוספות. אשמח לדעת עפ"י האינפורמציה הקיימת מהו דירוג שלב המחלה ? והאם ישנו סיכוי לצאת מהמחלה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
גרורות
דר' רונן ברנר 05/08/2013 | 16:46כמו שהסביר ד״ר זיו, את מתארת מחלה בשלב 4. טיפול משולב כימי וביולוגי, יכול לאפשר הארכת חיים משמעותית בחולים עם התפשטות המחלה שתארת.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
גרורות
דר' יחיאל זיו 05/08/2013 | 19:51דעתי זהה לזו של דר ברנרהוסף תגובה
-
בהמשך לדרוג שלב המחלה - דרכי טיפול
לירן (הבת שלה) 08/08/2013 | 08:32שלום לכם, ותודה על המענה המהיר בהמשך למה שנכתב קודם לכן, מספר התייעצויות: 1. אנחנו בהתלבטות אם לבצע טיפולים כימיים , והאם הם באמת יעזרו. כי לפי מה שנאמר לנו בבית החולים לא ניתן לנצח דבר כזה אלא רק להאריך חיים.וההתלבטות פה היא שהיות ואילו לא טיפולים קלים, האם הם לחינם - מהי דעתכם המקצועית? 2. האם טיפול בדם טבורי במקרה כזה הוא יעיל? 3. האם ידוע לכם על טיפולים נוספים פורצי דרך שניתן לבצע כעת (שאינם רק בפיתוח) כמו פלוריסטם עם התרופה מהשיליה, או חברות שמפתחות מוצרים אחרים שהייתם ממליצים עליהם? תודה רבה!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
גרורות
דר' רונן ברנר 08/08/2013 | 22:44שלום לירן. טיפולים תרופתיים בסרטן מעי גס גרורתי הכוללים תכשירים כימיים וביולוגיים בהחלט עוזרים. הם מאריכים חיים מחודשים בודדים לעשרות חודשים. התרופות החדשות וצורות המתן החדשות מאפשרות הקטנה ניכרת של תופעות הלואי ביחס לטיפולי עבר. לגבי השאלה השניה, המקום של טיפולים שלגביהם אין נסיון מוכח, הוא במסגרת ניסויים קליניים מאושרים, או במקרים שבהם מוצו כל הטיפולים הרגילים.הוסף תגובה
-
תודה
לירן 11/08/2013 | 11:10אני מודה לכם מאוד על המענה המהיר והמקצועי, עזרתם לנו מאודהוסף תגובה
-
-
ניתוח
ג׳ן 10/08/2013 | 18:54שלום עברתי ניתוח פיסורה ( חיתוך צידי של הסוגר הפנימי בצד שמאל) לפני כשלושה חודשים, הפיסורה נשארה במקומה ובמיוחד הכאבים לאחר כל יציאה לא הצליח הניתוח כלל!( יש לציין שאני נעזרת הפגלקס פעמיים ביום וגם נפידיפין ) בשבוע הבא ב״ה אני עוברת ניתוח פיסורה שני כריתת פיסורה והשארת הפצע פתוח עד להחלמה, יש לציין שאני נורא חוששת כי לאחר הניתוח הראשון עברתי גיהנום מבחינת כאב, מי שעושה לי את הניתוח הוא פרופסור שהלכתי אליו בהמלצות, והוא טוען שאי אפשר אחרת או לסבול או כריתה כי הוא מפחד לפגוע לי בסוגרים שאאבד שליטה, רציתי לדעת אם זה ניתוח עם אחוזים טובים להחלמה סופית ??כי אני מיואשת ארבעה חודשים של סבל ולמרות ניתוח שלא צלח, ומה משך ההחלמה? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
ג'ן
דר י. זיו 10/08/2013 | 21:22מן הראוי שתדבר ותקבל מידע מ "הפרופסור" שלךהוסף תגובה
-
-
סרטן מעי הגס
מזל 07/08/2013 | 21:55גילו לי סרטן מעי הגס בדרגה 4 עם גרורות לחלל הבטן , וגרורה לטחול אני אמורה להתחיל טיפול כימוטרפיה. האם אצטרך כימוטרפיה לכל החיים? . וכמה מקסימום חיים יש לי? ואם אני לא אעשה את הטיפול , כמה שנים סביר שאחיה ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
סרטן גרורתי
דר' רונן ברנר 08/08/2013 | 22:22שלום מזל. במחלה גרורתית עם פיזור שאת מתארת, טיפול כימי בשילוב עם תכשירים ביולוגיים ניתן לכל אורך חיי החולה. ללא טיפול, תוחלת החיים נמדדת בחודשים. עם טיפול, תוחלת החיים נמדדת בשנים.הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
אי ספיקת כבד
-
דיכוי מח העצם
-
בדיקות קשורות
-
מוטציה ב-KIT-D816V
-
ביופסיה שד
-
תרופות קשורות
-
הידרוקסיאוריאה (הידרוקסיקרבאמיד)
-
ונקומיצין
-
חיסונים קשורים
-
תרכיב נגד שלבקת חוגרת (הרפס זוסטר)
-
חיסון נגד דלקת ריאות ודלקת קרום המוח
-
מונחים קשורים
-
אורתוסטטי
-
אלבומינוריה
פורומים נוספים בתחום
פורוםסרטן ריאות
בפורום סרטן ריאות ניתן להתייעץ עם ד"ר נטלי מימון רבינוביץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן ריאותפורוםלופוס ומחלות אוטואימוניות
בפורום לופוס ומחלות אוטואימוניות ניתן להתייעץ עם פרופ' ננסי אגמון-לוין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום לופוס ומחלות אוטואימוניותפורוםסרטן המעי הגס
בפורום סרטן המעי הגס ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן המעי הגספורוםסרטן הלבלב
בפורום סרטן הלבלב ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן הלבלבפורוםנפרולוגיה ויתר לחץ דם (מחלות כליה, מחלת כליות כרונית, אי ספיקת כליות ודיאליזה, לחץ דם גבוה)
ברוכים הבאים לפורום שמוקדש לבריאות הכליות ולטיפול ביתר לחץ דם. כאן תוכלו למצוא מידע מהימן, לשאול שאלות ולקבל תמיכה בנושאים כמו אי ספיקת כליות, דיאליזה, השתלת כליה, וכן על לחץ דם גבוה ודרכים לטפל בו. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה
לפורום נפרולוגיה ויתר לחץ דם (מחלות ...פורוםאורטיקריה (סרפדת)
בפורום אורטיקריה (סרפדת) ניתן להתייעץ עם ד"ר רמית מעוז-סגל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטיקריה (סרפדת)
ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
פרופ' ננסי אגמון-לוין
ד"ר רונן ברנר
ד"ר יובל הורביץ
ד"ר רמית מעוז-סגל