פורום סרטן המעי הגס - עמוד 63
ד"ר רונן ברנר
ד"ר רונן ברנר מנהל תחום גידולי מערכת העיכול בוולפסון (ושט, קיבה, לבלב, כבד, מעי דק, מעי גס, רקטום, אנוס, גידולים נוירו אנדוקריניים ו-GIST).
בוגר התמחות באונקולוגיה, מרכז הסרטן ע"ש דוידוף, בי"ח בילינסון בפ"ת.
מומחה ברפואה פנימית, פנימית ג' שיבא.
בעל נסיון קליני רב ברפואה פנימית ובאונקולוגיה. שילוב זה מאפשר מתן טיפול כוללני ועדכני במחלת הסרטן, בסיבוכי הטיפולים במחלה ובבעיות פנימיות שאינן קשורות ישירות במחלה ולכן נותרות לעיתים קרובות ללא מענה בחולים אונקולוגיים (חולי סרטן עם מחלות לב, סכרת, מחלות נוירולוגיות, מחלות ראומטיות).
דובר שפות:
עברית, אנגלית, יידיש.
* ד"ר רונן ברנר מנהל באינפומד את פורום סרטן הלבלב ופורום סרטן המעי הגס.
-
שאלה על לספר על סרטן
מיכל 02/07/2013 | 22:20שלום, יש לי שאלה חשובה שבוודאי תסייע להרבה מחברי הפורום- לסבא שלי יש סרטן קיבה, בן 86, ואני מאוד מבולבלת באיזה שלב לספר לו על המחלה אם בכלל. האישור על המחלה התקבל מלפני שבועיים, כשהוא סובל מקשיי בליעה מחודש מאי. 1. האם כדאי לי לקחת אותו עכשיו לרופא שיספר לו על המחלה, או אפשר לחכות עם זה זמן מה ולקחת אותו כשנראה שהוא לא מרגיש טוב- כי כרגע הוא עוד מרגיש בסדר..יש לו רק קשיי בליעה וזה רק השלב ההתחלתי (לפי דברי הרופאים או 1 או 2)... 2. אם הוא יתחיל לקחת כימותרפיה ברגע שהוא כבר ירגיש לא טוב זה משנה מבחינת אורך החיים שלו? האם כדאי לקחת כימותרפיה כמה שיותר מהר? אם הוא יקח כימותרפיה בשלב מאוחר יותר כשירגיש לא טוב זה יקצר לו יותר את אורך החיים? 3. מי צריך לספר לו על המחלה? תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מיכל
דר' יחיאל זיו 02/07/2013 | 22:40תלוי מי זה סבך, צלול? מבין? מצב גופני כללי? מחלות נלוות?, מי המשפחה ? תומכת מאד? מה הציפיות? כל אלו בנוסף לשלב החלה והטיפול שבא בחשבון נלקחים בחשבון ואין כאן הנחייה חד משמעית איך לפעולהוסף תגובה
-
-
פוליפ שטוח 1 ס"מ שפיר בכפף הכבד
זאב 25/06/2013 | 09:46לפני שנה בקולו גילו לי פוליפ שטוח 1 ס"מ בכפף הכבד. צרבו אותו, לפני חודש ניסו להסירו ע"י הרמה כל הנסיונות לא צלחו. הביובסיות שנלקחו הן שפירות. בדיקת CEA 0.78 . הופנתי לכירורוג שממליץ להסיר את הקולון הימני. האם לא עדיף להוריד הפוליפ בלבד. אני בן 66 בריא. מה דעתכם?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
זאב
דר זיו יחיאל 25/06/2013 | 12:02ממליץ לעשות נסיון חוזר אצל גסטרואנטרולוג מנוסה. פוליפ בסדר גודל כזה מצדיק ניסיון נוסף אשר עשוי לחסוך ניתוח. במידה ולא יצלח נסיון נוסף בו יסומן המקום והמראה המקרוסקופי הינו קרוב לוודאי שפיר, אפשר להסתפק בכריתת הפוליפ בלבד בתנאי שאתה מודע וער שאם הביופסיה תחזור עם גידול סרטני, לא יהא מנוס מניתוח נוסף של כריתת מחצית ימנית של מעי גס.הוסף תגובה
-
תגובה לתשובה מיום 25.6
זאב 28/06/2013 | 09:16בבדיקת C.T שעשיתי לגבי פוליפ שטוח 1 ס"מ שלא ניתן להסרה התקבל "בבדיקה זו לא הודגם פוךיפ שטוח שהוזכר בהזמנה לנבדק". עלי לציין שיום לאחר הקולו כשהתנגבתי היה על הנייר גלד שטוח 1 ס"מ ועליו גוש חצי כדורי לבן חצי שקוף. אגב, ב-C.T לא התקבלו שום ממצאים (הכל תקין).הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פוליפ שטוח
דר' רונן ברנר 29/06/2013 | 11:43לפי התאור שנתת, את הפוליפ ראו בקולונוסקופיה לפני כחודש ולא הצליחו להסירו. בדיקת ה-CT מוגבלת בהדגמת דופן המעי ולכן לא תשנה את ההתיחסות. מה שראית בניגוב לא מוסיף נתונים. אני מצטרף להמלצתו של ד"ר זיו לגבי פניה לגסטרואנטרולוג מנוסה.הוסף תגובה
-
תגובה לתשובה מה-29.6
זאב 30/06/2013 | 08:28עשיתי השנה כבר 3 קולונוסקופיות, האם אין סכנה לנזק למעי הגס (דלקות וכו')?הוסף תגובה
-
זאב
דר י. זיו, מומחה בכירורגיה כללית והתמחות-על בכירורגיה של קולו-רקטום 30/06/2013 | 08:47אותם סיכונים כמו בקולונו הראשונההוסף תגובה
-
-
החלמה לאחר ניתוח
דוד 24/06/2013 | 00:47עברתי ניתוח לפני חודשיים להסרת סטומה זמנית עקב נקב שנעשה לי בעקבות בדיקת קולונוסקופייה. יש לי עדיין תחושות לא נעימות באזורים שחתכו אותי לאורך הבטן וכן באזור התפרים שהיו לי,וגם בתוך הבטן הכאב הוא עמום אמנם וניסבל במשהו אבל מציק בכל זאת. אחרי האוכל ישנו כאב ותחושה לא נעימה באיזור הבטן העליונה באזור הקיבה ואחרי זמן מה שהאכל מתעכל הכאב נעלם גם כן. האם זה הגיוני וזה חלק מתהליך ההחלמה ואם כן כמה זמן הכאב העמום הזה ילווה אותי.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
דוד
דר זיו 24/06/2013 | 12:18ללא בדיקה אינני יכול לדעת.הוסף תגובה
-
אחדד יותר את שאלתי
דוד 25/06/2013 | 08:37בסך הכל ברצוני לדעת תוך כמה זמן תעלם הרגישות וחוסר הנוחות בבטן באזור שחתכו אותי. כאמור עברו חודשיים מאז הניתוח.הוסף תגובה
-
-
שאלה דחופה בנוגע לסרטן הקיבה!
מיכל 16/06/2013 | 01:55שלום, יש לי שאלות דחופות מאוד. לסבא שלי בן 86 גילו סרטן קיבה. הוא עשה בדיקת גסטרוסקופיה ב-12.6.13 והממצאים שנתקבלו הם: ממצאים בושט- היצרות ממאירה: מתחילה במעבר ושט-קעבה ס"מ מהשיניים אורכה ס"מ. ממצאים בקיבה- גידול מסוג במיקום קרדיה נמצא בס"מ מהשיניים 6 ס"מ בקוטר המירבי. תריסיון ושוער תקינים. אבחנות אנדוסקופיות :Gastric Cancer. בבקשה תענו לי על השאלות הבאות: 1. לפי הממצאים האם ניתן לנתח את הגידול? כי לפי מה שהבנתי הוא 6 ס" מ בקוטר המירבי אז באיזה שלב זה בערך של ההתפתחות? 2. האם אדם בן 86 יכול לגשת לניתוח? הוא לוקח תרופות ללב אך מדובר באדם חזק פיזית ומנטאלית. 3. במידה ולא ניתוח- הבנתי שהאופציות האחרות הן כימותרפיה, קרינה ותרופות ביולוגיות. האם אפשר לפרט לי מה הדבר הטוב ביותר הידוע כיום שיכול להאריך את משך חייו? (אם זה בשימוש יחיד או משולב-את כל האופציות לפרט אחד אחד). 4. האם בארץ נמכרים התכשירים הטיפוליים הטובים ביותר לסרטן הקיבה או יש תכשירים טובים יותר בחו"ל שמאריכים את זמן החיים? 5. היכן כדאי יותר לבצע את הניתוח- בדרום או במרכז ואיפה מומלץ (בית חולים)? האם כדאי בארץ? האם הניתוחים ממומנים? 6. אפשר לקבל רשימה של רופאים אונקולוגים טובים מהדרום והמרכז מומלצים לטיפול בסרטן הקיבה? כמה זמן לוקח לקבוע תור לרופא? 7. באיזה שלב של המחלה אפשר לבצע ניתוח בגילו ומה אחוז ההצלחה בכל אחד מהם? 8. מהו משך זמן החיים לאחר ניתוח לסרטן קיבה בערך? 9. קראתי שסרטן קיבה היא מחלה שמתפתחת מאוד מהר, ידוע קצב זמן ההתפתחות? 10. בפורום כאן קראתי על אנשים שמספרים על דברים מאוד קשים ביחס לסרטן הקיבה במשפחתם-על סבל רב של הקרוב משפחה שלקה בסרטן הקיבה..סבא שלי לא יכול לבלוע ולשתות אך עושה דברים ופעיל. האם זה אומר שהמחלה היא בשלב מאוד מוקדם אצלו ואפילו התחלתי? 11. באינטרנט קראתי שללא טיפול לסרטן הקיבה אפשר למות תוך 4-6 חודשים. האם זה נכון? והאם בזמן הזה נכלל גם הזמן בו המחלה נותרת סמויה? וכמה זמן בערך היא נותרת סמויה? 12. האם אני יכולה להידבק במחלה מסבא שלי דרך הרוק למשל או שימוש בכלים משותפים? או באילו עוד דרכים? מה הסיכוי למעבר גנטי אליי של המחלה? 13. מה הסיכוי שהמחלה תחזור בעתיד אחרי הניתוח והאם לחץ יכול להגביר את הסיכוי שהמחלה שלו תחזור והאם אפשרי גם לנתח פעם שניה? 14. הבנתי שהגידול נמצא בחלק העליון של הקיבה. האם זה יותר מסוכן לנתח את החלק העליון של הקיבה? תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
סרטן קיבה
דר זיו 17/06/2013 | 01:10לא זה הפורום המתאים, אך אולי דר ברנר אשר הינו מומחה אונקולוגי לגידולי מערכת העיכול יוכל להתייחס לשאלותייךהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סרטן הקיבה
דר' רונן ברנר 19/06/2013 | 23:27שלום מיכל. רשימה חשובה ומפורטת של שאלות. התשובות לשאלות 1-3: הדרכים לטפל בגידול שתארת הן אמנם כירורגיה, קרינה וכימותרפיה. אין מניעה מוחלטת לנתח חולה בן 86. ההחלטה איך לטפל ניתנת לאחר בדיקה של אונקולוג שמבצע הערכה יסודית של מצב החולה ושל מידת התפשטות הגידול בעזרת אמצעי הדמיה שונים. האינפורמציה שנתת חלקית, ולא ניתן לתת תשובות בעלות ערך כאן. 4. בארץ נמכרים התכשירים החדשניים ביותר. 5. יש כירורגים מצוינים בדרום, במרכז וגם בצפון. הניתוחים בחינם לכל אזרחי המדינה. 6. לא ניתן בפורום לתת המלצות על רופאים ספציפיים. 7. ניתן לנתח כשהמחלה עדיין ממוקמת (פירוט לא אפשרי במסגרת זו). 8. אפשר גם להחלים מהמחלה לאחר ניתוח קיבה. 9. אכן מחלה מהירה בד"כ ולכן יש צורך לטפל בהקדם. 10. זה לטובתו אך לא ניתן להסיק מסקנה זו. 11. אני מציע לקבל מידע ספציפי על סבא שלך מאונקולוג בשיחה. 12. סרטן אינו מדבק. הסיכוי לקיום מחלה גנטית קיים אך קטן מאד. 13-14. יש סיכוי לחזרת מחלה לאחר טיפול. הסיכוי קשור בין למידת ההתפשטות שלפני הניתוח. גידול המערב את הושט דורש ניתוח מורכב יותר. לסיכום: רצוי מאד להגיע בהקדם לאונקולוג לשם החלטה על הטיפול הנחוץ.הוסף תגובה
-
סרטן קיבה-חשוב מאוד
מיכל 25/06/2013 | 01:35שלום, אני פונה אליך לגבי סבא שלי בן 86 שהתגלה אצלו סרטן קיבה. האונקולוג אמר שלפי הביופסיה מדובר באדנה קרצינומה בשלב מקומי כנראה לא מפושט בתוך הקיבה. מה זה אדנה קרצינומה? מדובר בגידול סרטני? מה דרגת מסוכנותו? אם אפשר פירוט... ב-CT לא הזריקו לו חומר. אם כן עד כמה הסיכוי שהתוצאות שהתקבלו ודאיות? לא הזריקו בגלל אי ספיקת כליות. האם תוכלו לתת לי שמות של מרפאות פרטיות הכי טובות בארץ לסרטן קיבה וגם שמות של כירורגים הכי טובים בארץ לסטן קיבה לאדם בן 86? הכסף לא משנה.. האם זה נכון שתרופות כימותרפיות יכולות להאריך חיים של מקסימום עד שנה וחצי? האם אדם בעל אי ספיקות כליות בגלל תרופות, שלוקח כדור ללב וכאבי רגליים שחזק פיזית ונפשית יכול לעמוד בניתוח לסרטן קיבה- מה הסיכון שיעמוד ולא יעמוד אם עדיין לא פיתח גרורות ? (באחוזים)...הגידול בקיבה בקרדיה בגודל 4.4 ס"מ... הרופא לא המליץ לו לקחת כימותרפיה לא לפני ולא אחרי בגלל שהוא בן 86 בגלל גילו. האם זו עצה טובה? כי קראתי שכימותרפיה מונעת באחוזים גבוהים יותר מסרטן קיבה לחזור... האם הסיכוי למות מניתוח סרטן קיבה במרפאות פרטיות יורד ביחס למרפאות ציבוריות? האם בחוץ לארץ יש יותר תרופות שיכולות להאריך חיים ביחס לארץ? האם אפשר לתאר את החיים לאחר ניתוח סרטן קיבה? קשיים מרכזיים... איזה בדיקות יש לעשות לפני ניתוח לסרטן קיבה? האם לחץ עשוי לגרום לפיתוח גרורות? האם אם הוא פחות יאכל זה ישפיע על הצלחת הניתוח? תודה רבה, מצפה לתשובתך בהקדם.הוסף תגובה
-
בנוסף..
מיכל 25/06/2013 | 01:43האם זה נכון שסרטן קיבה שמערב את הושט גם (יש לו בעיות בליעה וקצת הקאות זה נקרא מערב את הושט? ) אז זה אומר שהניתוח יהיה מורכה יותר? קודם כל זה מערב את הושט ומה זאת אומרת שהניתוח יהיה מורכב יותר אם זה כן מערב את הושט? במה זה יבוא לידי ביטוי בניתוח ומה סיכויי ההישרדות אז לאדם בן 86? תודה.הוסף תגובה
-
-
סרטן המעי הגס עם גרורות בכבד
אנה 17/06/2013 | 23:52אבא שלי ישראלי שמתגורר בארה"ב. לפני פחות מחודש נותח באופן דחוף להוצאת גידול מהמעי הגס לאחר בדיקת קלונוסקופיה. הופנה בגלל גילוי גרורות בכבד. הוא מתכוון דחוף להגיע לארץ להמשך טיפול. השאלה שלי, למה אפשר לקוות במידה והנתונים כדלקמן: אולטראסאונד כבד: There are multiple solid masses in the liver. The largest involves the right hepatic lobe measures 3.9x2.9x3.6 cm בדיקת CT: The liver demonstrates multiple lesions too numerous to count throughout left and right lobes of the liver. Gallblader demonstrates multiple gallstones ביופסיה: Left liver lobe biopsy Metastatic colorectal carcinoma Metastatic carcinoma is present in 5 of 12 pericolic lymph nodes A specimen is received fresh and consists of a wedge of pink-tan liver that measures 2.3x1.8x1.3cm. On sectioning there is a grey-white gritty mass that measures 1.3x1.0cm. Specimen is submitted in its entirety as A1 and A2. Portion of left colon The specimen is received fresh and consists of segment of colon that measures 35.6 cm in length and ranges from 2.9 to 8.7 cm in circumference. Located 3.0 cm from one surgical margin is a circumferential, pink-tan, ulcerated lesion that measures 4.7x3.7x1.3 c. This mass strongly extends through the muscle wall and into the surrounding fat. The lesion comes to within 7.1 cm of the vascular pedicle margin. On examination the remaining mucosa is grossly unremarkable. Examination of the pericolic mesentery shows sixteen probable lymph nodes. Representative sections are submitted as B1 surgical margin, surgical margin nearest tumor inked, B2-B4 sections of tumor, B5 vascular pedicle margin, B6 three probable lymph nodes in their entirety - one bisected, B7 four probable lymph nodes in their entirety, B8 - four possible lymph nodes in the entirety, B9 - four probably lymph nodes in their entirety, B10 - LArgest lymph node bisected. Microscopic comment: Sections confirm liver involved by a circumscribed and extensively necrotic tumor consisting of small malignant glands possessing oval nuclei, frequent small nucleoli and basophilic cytoplasm. The center of the lesions shows "dirty" necrosis. The tumor is strongly positive for CDX2 by the immunoperoxidase technique. The overall findings are consistent with a diagnosis of metastatic colorectal carcinoma. כמה זמן אפשר לחיות עם זה והאם יש היגיון בטיפולים? תודה רבה אנההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
אנה
דר זיו 18/06/2013 | 15:55טיפול כימי וחברי דר ברנר האונקולוג ייתן לך מענה מלומד יותרהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סרטן מעי גס עם גרורות בכבד
דר' רונן ברנר 19/06/2013 | 22:47שלום אנה. הטיפולים הכימיים והביולוגיים העדכניים בסרטן קולון גרורתי כפי שיש לאביך, מאפשרים הארכת חיים ניכרת ושמירה על איכות החיים. מסיבות מובנות, אני נמנע מלנקוב במספרים מדויקים ביחס לסיטואציה של חולה ספציפי דרך הפורום אבל, יש בהחלט תועלת בטיפול ורצוי בהקדם.הוסף תגובה
-
המלצה על רופא באיזור חיפה והקריות
אנה שכטמן 20/06/2013 | 10:55תודה רבה לך, רונן. האם צריך ישר לגשת לאונקולוג? אתה יכול בבקשה להמליץ על מישהו באיזור חיפה והקריות כדי לא לבזבז זמן. אבא שלי תושב חוזר לכן ארצה לסדר הכל עם הרופא לפני שיגיע. גם פרטי זה בסדר. תודה אנההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אונקולוג
דר' רונן ברנר 22/06/2013 | 15:21בהחלט לגשת ישר לאונקולוג. באיזור חיפה והצפון יש מספר בתי חולים עם אונקולוגים מצוינים. אנחנו לא ממליצים בפורום זה על רופאים ספציפיים.הוסף תגובה
-
-
כאבים מאוד חדים מתחת לחזה אזור הקיבה
רות 16/06/2013 | 17:04שלום שמי רות, מזה שבוע ויותר אני סובלת מי כאב מאוד עמוק מתחת לחזה אמצע הקיבה,הכאב מעיר אותי משנתי,צואה יחסית בהירה,אני משתמשת בתרופה ששמה דה -נול והצואה עכשיו בצבע שחור,מה הסיכוי שיש לי אולקוס? תודה מראש רותהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
רות
דר זיו 17/06/2013 | 01:07במידה והוצאה שחורה כזפת את חייבת לפנות מיד לחדר מיון והברור ייעשה תוך אשפוזהוסף תגובה
-
המשך לתגובתך
רות 17/06/2013 | 09:15שוב שלום, אני קראתי בדף המידע של התרופה שאני בולעת ששמה דה-נול ושם מפרטים על כך שאחד הסימפטומים משמוש בה הוא צואה שחורה,איך אפשר עכשיו לדת אם זה מהתרופה או מהמחלה?הוסף תגובה
-
רות
דר זיו 18/06/2013 | 15:53בדיקת צואה לדם סמויהוסף תגובה
-
-
קולונוסקופיה בזמן מחזור
מבררת 17/06/2013 | 06:54שלום, נקבעה לי בדיקת קולונוסקופיה למחר ובדיוק קיבלתי את המחזור החודשי. האם יש מניעה כלשהיא לקיים את הבדיקה במועדה? (אציין כי כבר התחלתי את תהליך ההכנה לבדיקה מיום שבת...) תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
קולונוסקופיה בזמן מחזור
דר זיו 18/06/2013 | 15:51אין בעייההוסף תגובה
-
-
שאלה בנושא סטומה
שלמה 16/06/2013 | 21:42לפני כחודש נותחתי במעי הגס עם כריתה חלקית של המעי בגלל גידול סרטני ויש לי סטומה בימים האחרונים יש לי גזים מפי הטבעת וגם יציאות קטנות אני מרגיש לחץ בפי הטבעת ומעט מאוד דימום האם התופעה היא תופעה רגילה או שיש סיבה לדאגה? תודה מראש ,שלמההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
שלמה
דר זיו 17/06/2013 | 01:04שום סיבה לדאגההוסף תגובה
-
-
איך להתייחס למצב והאם יש חשש לסרטן?
עומר כהן 28/05/2013 | 07:1248 לפני 11 שנה אדנומה ב30סמ נכרתה אחרי שנה קולונסקופיה חוזרת תקין. כל הסמטומים המוכרים מלפני הגילוי של אדנומה נעלמו. יציאה יוםיומית תקינה. בחודשים האחרונים גזים ומעט קיבה רכה. אי נוחות בבטן אבל יציאות תקינות. לקחתי חודשים נקסין והפסקתי. לאחרונה הכאבים עוויתות גברו. נעשו בדיקות דם תקינות. אולטרא בטן תקין. סיטי בטן ללא חומר ניגוד תקין. השאלות האם סיטי בטן ללא חומר ניגוד מהווה תשובה ברורה שאין סרטן? מה בדיקות נוספות לבצוע? היתכן מצב של סרטן במעי הגס? תודה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
עומר
דר זיו 28/05/2013 | 11:34אם קולונו אחרונה נעשתה מעבר ל 5 שנים, יש לחזור עליההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
האם יש חשש
דר' רונן ברנר 28/05/2013 | 14:40CT בטן אינו מספק. מצטרף לד"ר זיו בהמלצה לבצע קולונוסקופיה.הוסף תגובה
-
תודה , הופנת לקולונסקפיה, האם
עומר כהן 28/05/2013 | 21:40הופנתי לקולונסופיה, האם זה דחוף ? יש תורים לעוד שלושה חודשים בערך, בהנחה שבסיטי לל ניגוד ל נראה ממצא למרות שאין בזה ברור סופי, אני יכול להמתין את הזמן לבדיקה שציינתי? ואם יהיהממצא הוא יהיה ראשוני רק בתוך המעי? או שלבש לעשות דחוף? עכשיו שקיבלתי שקיבלתי את דעתכם ננסתי ללחץ , כי אם יתגלהממצא בעייתי יהיה לי קשה לבל שזה לא בוצע לפני. בעצם עבר זמן ב מדי מהבדיקה לפני 11שנה. מה לעשות? האם מניסיונכם יש סיטי תקין ובקולונוסקופיה מגלים סרטן? ויותר גרוע סרטן ללא ריפוי? אני מאוד יעריך תשובה ישירה היא תעזור לי לפעול נכון. יש מכונים פרטיים שעושים את זה תוך כמה ימים? תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הפניה לקולונוסקופיה
דר' רונן ברנר 31/05/2013 | 18:49כשמדובר בבדיקת סקר ללא סימפטומים, תור ל-3 חדשים קדימה הוא סביר. כשיש סימפטומים, רצוי לבצע יותר מוקדם. אני מציע שתפנה שוב לקופת החולים ונסה להקדים את התור.הוסף תגובה
-
שלום בהמלצתכם ניגשתי לקולונסקופיה
עומר 07/06/2013 | 18:31ביצעתי את הקולונוסקופיה וגם גסטרוסופיה, אין ממצאים פתולוגיים. אני שמח אבל יש לי כאבים בבטן כל הזמן. ראשית אם עכשיו אחרי 11 שנה מאז הוצאת האדנומה אין כל פוליפ או גיול בקולונסקופיה, זה סוף הספור? מניסיונכם מתי שוב לעשות קולונסקופיה, הרווחתי זמן עד עכשיו אבל זה בעצם סיכון, מתי שוב אם בכלל? מה הכיוון של הברור עכשיו מעי דק? Mri ? אני רוצה גם להודות לכם על התשובות לעשות את הקולונסקופיה ולהסיר את י הודאות, זה נתן לי דחיפה והתגברתי על הדחיה הטבעית, אני רגוע יותר. תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עומר
דר' יחיאל זיו 08/06/2013 | 12:31תתרחק מרופאים ותהיה בריאהוסף תגובה
-
הבנתי, אני ברחתי מהם 11 שנה, הם רדפו אחרי לעשות קולונסקופיה.
עומר 08/06/2013 | 12:44חחחחח אני מבין שצריך לעזוב את הרופא משפחה וגסטרו ל10 שנים הבאות,,,חחחח כמו שעשיתי עד עכשיו. , הרופא משפחה דואג שאני לא מבא אליו, נו אז מצבי טוב. בעצתך א ני מסיים את הברור פה. :-)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי בטן
דר' רונן ברנר 08/06/2013 | 13:51אני מסכים עם ד"ר זיו שרצוי להתרחק מרופאים אם אין צורך. בכ"ז, אם עדיין יש כאבי בטן, אני מציע להמשיך בבירור אצל פנימאי.הוסף תגובה
-
-
אחרי כמה זמן המעיים חוזרים לתפקוד?
אנדי 04/06/2013 | 18:29לאחר קלונוסקופיה מלאה ופיקולקס - זה כמו סודה קאוסטיק לפתיחת סתימות בכיור, הרסני למעיים, כמה זמן מעכת העכול מתחילה להסתדר, יש גזים נפיחות ולחץ פנימי כאילו המעיים לא בסנכרון, יש המלצות איך לתן את המצב? תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
אנדי
דר זיו 05/06/2013 | 13:38יום-יומייםהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
גרגירומת
-
דיכוי מח העצם
-
בדיקות קשורות
-
ביופסיה
-
כספית בשתן
-
תרופות קשורות
-
אימטיניב
-
בלאומיצין PFI
-
חיסונים קשורים
-
חיסון נגד דלקת ריאות ודלקת קרום המוח
-
תרכיב נגד שלבקת חוגרת (הרפס זוסטר)
-
מונחים קשורים
-
יק"ר
-
כימותרפיה
פורומים נוספים בתחום
פורוםסרטן ריאות
בפורום סרטן ריאות ניתן להתייעץ עם ד"ר נטלי מימון רבינוביץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן ריאותפורוםלופוס ומחלות אוטואימוניות
בפורום לופוס ומחלות אוטואימוניות ניתן להתייעץ עם פרופ' ננסי אגמון-לוין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום לופוס ומחלות אוטואימוניותפורוםסרטן המעי הגס
בפורום סרטן המעי הגס ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן המעי הגספורוםסרטן הלבלב
בפורום סרטן הלבלב ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן ברנר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן הלבלבפורוםנפרולוגיה ויתר לחץ דם (מחלות כליה, מחלת כליות כרונית, אי ספיקת כליות ודיאליזה, לחץ דם גבוה)
ברוכים הבאים לפורום שמוקדש לבריאות הכליות ולטיפול ביתר לחץ דם. כאן תוכלו למצוא מידע מהימן, לשאול שאלות ולקבל תמיכה בנושאים כמו אי ספיקת כליות, דיאליזה, השתלת כליה, וכן על לחץ דם גבוה ודרכים לטפל בו. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה
לפורום נפרולוגיה ויתר לחץ דם (מחלות ...פורוםאורטיקריה (סרפדת)
בפורום אורטיקריה (סרפדת) ניתן להתייעץ עם ד"ר רמית מעוז-סגל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום אורטיקריה (סרפדת)
ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
פרופ' ננסי אגמון-לוין
ד"ר רונן ברנר
ד"ר יובל הורביץ
ד"ר רמית מעוז-סגל