פורום טיפול בכאב - עמוד 55
אבנר מן
-
התכווצויות בצד שמאל של החזה
אלכס 21/04/2019 | 19:00ערב טוב רציתי לשאול שאלה יש לי כבר תקופה סוג של התכווצויות בצד שמאל של החזה סוג של רטט אם אפשר לקרוא לזה ככה אני בן 29 משקל 73 קילו גובה 175 בן אדם שעושה ספורט עשיתי אקו לב רגיל ואקו במאמץ והכל יצא תקין הבעיה שעדיין יש לי כל פעם סוג של רטט שכזה ולפעמים לחץ באיזור החזה אחרי ריצה .הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מר גבעון פלד 22/04/2019 | 11:04האם הכאב אחרי הריצה או מתגבר במהלכה? אשמח גם לדעת את סגנון עבודתך, משרדי, בעל אופי מלחיץ או לא....הוסף תגובה
-
אותו נושא
אלכס 22/04/2019 | 11:57במהלך הריצה לפעמיים כן לפעמיים לא יותר נכון זה לא כאבים זה יותר הרגשה של לחץ אני עובד באינטל לא משהו מלחיץ ולא כזה פיזי 50/50 אמרו לע שזה יכול להיות חרדה אבל אני לא רואה סיבה לכך .הוסף תגובה
-
אותו נושא
אלכס 22/04/2019 | 11:59אבל בגדול אני עבדתי לפני באבטחה הרבה שנים ולא מזמן התחלתי לעבוד במפעלהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מר גבעון פלד 22/04/2019 | 12:45לאור תשוהבותיך הייתי ממליץ לך לגשת לאיבחון וטיפול מתחום השיקום האורטופדי. מתבצע אצל מטפלים שהוכשרו לכך. חשוב לבדוק את נושא הכאב במאמץ אצל רופא מתאים ולבצע בדיקה במאמץ.הוסף תגובה
-
אותו נושא
אלכס 22/04/2019 | 13:13עשיתי אקו לב במאמץ והכל יצא תקין . השאלה אם הרטט הזה בחזה יכול להיות מסוכן כי כמו שכבר אמרתי עשיתי אקו לב במאמץ והוא יצא תקיןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מר גבעון פלד 22/04/2019 | 13:45החשוב הוא בדיות המאמץ. א הכל תקין, סביר להניח שאין כל חשש וזהו רק רטט שרירי. יש להקפיד על בדיקות שגרתיות ולשים לב.הוסף תגובה
-
אותו נושא
אלכס 22/04/2019 | 19:33הבנתי תודה רבה .הוסף תגובה
-
-
כאב חזק בצלעות עקב נפילה
סימה אריאל 18/04/2019 | 21:18בס"ד. שלום וברכה היום באוטובוס נפלתי ויש לי כאבים חזקים בצלעות בצד ימין האם מומלץ לשים בקבוק מים חמים על המקום. זה ערב חג ואין לי זמן ללכת לרופא. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב חזק בצלעות עקב נפילה
מר גבעון פלד 22/04/2019 | 11:11חג שמח. גם אני הייתי בחופשה ולכן לא יכולתי לענות לך. בכל מקרה אחרי נפילה ומכה יבשה במרבית המקרים דווקא שימוש בקור יכול לעזור. יש להיזהר בהנחה על מגבת או בגד ולא ישירות על העור וכן ליישם בצורה הבאה: להניח לדקה ולהסיר לדקה לאורך האזור הכואב. לחזור על כך חמש-שש פעמים.הוסף תגובה
-
הודעת תודה וחג שמח
סימה אריאל 22/04/2019 | 13:34בס"ד. תודה רבה על התגובה אני כמובן יעשה על מנת להפיג את הכאב יישר כחהוסף תגובה
-
-
החלמה מהתקף
קרן 19/04/2019 | 09:09לפני חודשיים חטפתי התקף והקרנה לרגל ימין התחלתי טיפולי פיזיותרפיה הייתה לי מגמת שיפור בכאב בערך 40 אחוז ביום רביעי חטפתי התקף נאלצו לקחת אותי למיון נתנו לי מורפיום באינפוזיה וגם כדורים שרופאים נתן לי פרוסקט לא יכלתי ללכת לצערי הרב עכשיו חזרתי לפרשת דרכים אני לא יכולה ללכת בבית כמה דקות אני חוטפת כאבים אני חוזרת מהר למיטה מה עשיתי שקורה כזה דבר מגמת שיפור והתקף עם הייתי בטיפולי פיזיטרופיה הכול היה בסדר אני מיואשת איך חוזרים למצב שהרגל הייתה במגמת שיפור ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
החלמה והתקף שקרה !
קרן 19/04/2019 | 09:11עם אני יחזור להמשיך לעשות פיזיטרופיה יכול להיות שהכאב יתחיל עוד פעם לדעוך ואני יכל ללכת כמו שהיה קודם ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
החלמה מהתקף
מר גבעון פלד 22/04/2019 | 11:06חג שמח. קודם כל את מתארת שיפור אחרי טיפולי הפיזיוטרפיה כך שאינני רואה מקום לשינוי הטיפול. בכל מקרה יש לקבל הנחיות מהרופא המטפל אחרי התקף נוסף וליידע כמובן את המטפל/ת בפיזיוטרפיה.הוסף תגובה
-
-
כאבים פתאומיים בצלעות צד ימין
דבורה 18/04/2019 | 10:35שלום רב. אני בת 18 בבריאה בד"כ. יש לי כאבים חדים בצלעות צד ימין. משהו שנמשך כמה שניות. כאבים כאלו חדים שאני לא יכולה לנשום כי זה כואב. אני זוכרת שהיה לי את זה מאז היותי ילדה קטנה, אני זוכרת שהייתי מתפתלת מכאבים ובוכה. שוב, לכמה שניות עד דקה. אני עדיין ממשיכה לסבול מזה ורציתי לדעת מה זה יכול ליהיות ומה הפיתרון לדבר הנוראי הזה? בתודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מר גבעון פלד 18/04/2019 | 12:36את מתארת כאב פתאומי בא והולך הרבה שנים, מילדות. האם היו בעיות רקע, תאונות, נפילות? האם המצה מחמיר עם השנים? האם פעילות גופנית מגבירה את הכאב?הוסף תגובה
-
המשך לשאלה קודמת
דבורה 18/04/2019 | 21:33שלום אילו בעיות יכולות להיות קשורות לכאבים בצלעות? לא היו תאונות או נפילות המצב אכן מחמיר, מבחינת הכאבים פעליות גופנית לא מחמירה או מגבירה את הכאב. זה בפתאומיותהוסף תגובה
-
חוזרת על שאלתי
דבורה 21/04/2019 | 21:46חוזרת על שאלתיהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מר גבעון פלד 22/04/2019 | 11:03חג שמח. התאור של הכאב ובנוסף המענה לשאלותי לא מאפשר לתת לך כיוון ודאי בפורום. לצערי נאלץ להפנות אותך לבדיקה פיזית, יש להתחיל אצל רופא המשפחה ולהתקדם משם.הוסף תגובה
-
-
כאב בצלע בצד שמאל
אפרת 15/04/2019 | 11:54עשיתי צילום צלעות שלא הראה ממצא. ברצוני ללכת לרופא מומחה שיבדוק אותי ויבדוק הצילום. לאיזה רופא יש ללכת? אורטופד? כירורג?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב בצלע בצד שמאל
מר גבעון פלד 15/04/2019 | 13:46את צריכה לתת פירוט רב יותר על מנת שאוכל בכלל לנסות ולענות על כל שאלה. מה משך הכאב? מה עוצמתו? מתי מתעורר והאם נרגע במנחים מסויימים? האם קיבלת מכה או שהתחיל בתנועה חדה? בכל אופן רק לגבי המלצה להמשך ביקורת רצוי לגשת עם הצילום לרופא המטפל.הוסף תגובה
-
כאב בצלע בצד שמאל
אפרת 15/04/2019 | 15:07כואב לי בצלע התחתונה בצד שמאל של הגוף. בעיקר בישיבה ולפעמים גם בעמידה. בשכיבה הוא פחות מורגש או כאשר אני שואפת אויר ומעלה את בית החזה כלפי מעלה. עוצמת הכאב לא גדולה, אלא מדובר בכאב מציק ותחושה תמידית של חוסר נוחות. כנראה שקיבלתי מכה באותו צד במכון כושר בירידה מההליכון. הוא "נתקע" לי בצלעות. עשיתי צילום רנטגן של המקום ובפענוח נכתב: "לא הודגם ממצא גרמי פתולוגי". נראה לי שצריך להמשיך בירור כי לא הגיוני שאין לי כלום שכל כך מציק ליהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בצלע בצד שמאל
מר גבעון פלד 16/04/2019 | 12:35גם מכה שיכולה להיות מורגשת כחסרת משמעות באותו הרגע עלולה לייצר תגובה גופנית של נעילת מערכות שריר על ידי טריגרים ולייצר כאבים משתנים כמו אלו שאת מתארת לאורך זמן. אם בצילום לא נמצא כלום הייתי ממליץ לך לגשת לאיבחון וטיפול אצל מטפלים מתחום השיקום האורטופדי.הוסף תגובה
-
תודה רבה
אפרת 17/04/2019 | 12:12תודה רבההוסף תגובה
-
-
התכווצויות
משה 16/04/2019 | 00:35שלום דוקטור כבר כ-5 שנים שאני סובל מהתכווצויות באזור הבטן ,מהוושט ועד השלפוכית.כיום ההתכווצות מתחילה מהשלפוכית ומיד מתחיל להרגיש זרמים ונימול בפנים.כל לחץ הכי קטן שיש גורם להפעלת ההתכווצות, עשיתי כמעט כל בדיקה אפשרית.הרופא גסטרו קבע שזה מלחץ נפשי...הנקודה היא שכמעט כל לחץ הכי קטן מפעיל לי את המקום, ואני סובל מזה כל היום...מה ניתן לעשות??שמעתי שיכול להיות שיש לי עצב לחוץ שגורם לכל הבלאגן..איך ניתן לשחרר אותו?? אני פשוט בסבל שכבר הפך להיות בלתי נסבל, זה אמנם לא משתק אבל הורס ללא ספק את כל איכות החיים.מה לדעתך ?אשמח לתשובה ותודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
התכווצויות
מר גבעון פלד 16/04/2019 | 12:39שלום רב. אשמח למידע עלייך של גיל, גובה ומשקל. האם עוסר או עסקת בפעילות גופנית? האם היו בעבר נפילות, תאונות או שברים ולא משנה כמה רחוק בעבר. האם לפני תחילת תאור הסבל שלךך הייתה רגישות בקיבה? סגנון עבודתך. האם יש או היו לחצים פיזיים, רגשיים או נפשיים? האם יש או היו בעיות רקע?הוסף תגובה
-
-
כאב בחזה בזמן ריצה
אלון 14/04/2019 | 20:40שלום רב, בן 41. במהלך החודשים האחרונים אני חש בכאבים ותחושות שונות ומשונות המלוות אותי. 1. כאבים במרכז החזה בזמן ריצה. כאילו מקח של מטאטא תקוע לי במרכז החזה. הכאבים מתגברים עם העלאת מהירות הריצה. ביצעתי פעמיים בחודשים האחרונים אקו לב במאמץ. יצא תקין. יש לציין שאני רץ כ 40 ק"מ בשבוע. 2. תחושת נימול באצבעות יד שמאל בזמן ריצה. 3. תחושת זרמים ועקצוצים ביד שמאל בזמן ריצה. 4. תחושת זרמים בעמוד השדרה במנוחה ובריצה. 5. תחושת מתיחה באזור החזה וכאב בגב בזמן התמתחות. אני אובד עצות. אודה לעצתך.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב בחזה בזמן ריצה
מר גבעון פלד 15/04/2019 | 11:00שלום אלון. האם היו לך בעבר גם הרחוק, תאונות, שברים או נפילות תמהותיות? האם יש אן היו תחושת של צוואר תפוס או נוקשה? ולבסוף מה סגנון העבודה שלך....הוסף תגובה
-
כאבים בחזה
אלון 15/04/2019 | 11:42היי, לא היו לי תאונות או נפילות. אני עובד בעבודה משרדית. יש לי מגבלה קלה בצידוד הראש לצד שמאל. קתת יותר מוגבל מצד ימין.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בחזה בזמן ריצה
מר גבעון פלד 15/04/2019 | 13:43הייתי ממליץ לך לגשת לאיבחון וטיפול בגישה הנקראת שיקום אורטופדי ומהותה טיפול ברקמות רכות, רקמות חיבור ושריר. תמיד חשוב במקרים מעין אלו לשלול בעיות חמורות בבדיקות כגון אלו שביצעת ואני חושב שטיפול נכון בטריגרים, סעיקר צוואריים יעזרו לך.הוסף תגובה
-
כאבים בחזה
אלון 15/04/2019 | 15:03היי, תודה. האם כלל התחושות כולל הכאבים בחזה יכולים לנבוע ממה שתיארת?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בחזה
מר גבעון פלד 16/04/2019 | 12:33בהחלט.הוסף תגובה
-
-
כאבים לאחר שיעול
חן 11/04/2019 | 18:40שלום דר. אני משתעלת כחודשיים. בהתחלה היו ממש התקפים חזקים של שיעול. לא יכלתי לישון וכד. עכשיו השיעול הוא מידי פעם ולא התקפי. הבעיה החדשה שנוצרה בשבועייםה אחרונים זה כאב בצד ימין. לא יודעת אם זה צלעות נקרא. זה ליד השד ומתחתיו. גם כשאני לוחצת שם. ובעיקר בזמן שיעול או התעטשות. יש לציין אני עם נזלת וליחה כל הזמן הזה. עד שהשיעול קצת התמתן הגיע הכאבים האלה. כואב גם כשאני מתמתחת, מתכופפת ושוב בעיקר בזמן שיעול ונשימה עמוקה.בזמן רגיל של נשימה ולא בזמן שיעול לא כואב. מה זה? ומה יכולה לקחת כדי להקל על הכאבים? זה כמו סכינים דוקרים. הייתי אצל רןפא משפחה. עשיתי צילום ריאות שיצא תקין. עכשיו שלחו אותי לרופא אאג. עוד לא הגיע התור. הכאבים בצד מפריעים יותר מהשיעול שנשאר. האם זה נגרם מהשיעול ההממושך(חודשיים פלוס)הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים לאחר שיעול
מר גבעון פלד 14/04/2019 | 11:16ראשית התנצלות, לא קיבלתי התרעות על שאלות בפורום ולכן אני עונה באיחור לא אופיני. כאבים כגון אלו שאת מתארת אחרי שיעול מתמשך מוכרות. הביקורת הרפואית שעשית חשובה מאוד ויש לבצע דבר ראשון. מעבר לכך אני ממליץ לך לגשת לאיבחון וטיפול אצל מטפלים מתחום השיקום האורטופדי העוסק בנקודות טריגר ברקמות החיבור של השריר. יכול לתת מענה מצויין לתסמיני הכאב שציינת.הוסף תגובה
-
-
הליקובקטר פילורי
אלה 07/04/2019 | 18:18שלום, כ3 חודשים אני סובלת מכאבים חזקים בחזה שמקרינים לצוואר ,כאבים ברום הבטן, סחרחורות, בחילות, צרבות, חולשה, מצב רוח ירוד, חוסר תאבון, הרגשה של קוצר נשימה כמו שמשהו תקוע בגרון. לאחר כמה פעמים שהגעתי למיון מרוב כאבים ולאחר שביצעתי בדיקות מקיפות (בדיקת מאמץ, הולטר, בדיקות דם כלליות וגסטרוסקופיה). התברר שיש לי חיידק הליקובקטר פילורי וכל השאר תקין. האם החיידק הזה יכול לגרום לכאבים כה חזקים בחזה שמקרינים לצוואר ולידיים? או שעלי לבדוק סיבה אחרת.האם יכול להיות קשר בין מתן גלולות לכאבים בחזה? אני מציינת שבדקתי עם כמה רופאים ודעתם אינה חד משמעית. אני בת 26 בריאה ועברתי שתי לידות. תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הליקובקטר פילורי
מר גבעון פלד 14/04/2019 | 11:14ראשית התנצלות, לא קיבלתי התרעות על שאלות בפורום ולכן אני עונה באיחור לא אופיני. בעיות נשימה ולא משנה מה מקורם אם בבעיות דיסקליות בצוואר ואם מבעיות בטניות עלולות להשפיע ולייצר את התסמינים שאת חווה. יש להמשיך את הטיפול שאת מבצעת היום והייתי ממליץ לך גם לגשת לאיבחון וטיפול מתחום השיקום האורטופדי \העוסק בנקודות טריגר ברקמות הרכות. זה יכול לתת מענה לכאבים הנלווים שתיארת.הוסף תגובה
-
-
כאב בצלעות בצד ימין מתחת לשד
פרלה 06/04/2019 | 23:28שלום, יש לי כאב בצלעות בצד ימין מתחת לשד, כואב לי להרים את יד ימין למעלה, כואב בזמן נשימה עמוקה, כואב בשכיבה ללא תזוזה, כשאני מתרוממת לקום, וגם כואב במגע כשאני נוגעת באיזור, זאת אומרת כאב חיצוני ופנימי. הייתי חולה , סטרפ בגרון וגם שיעול מאוד חזק אני עדיין על אנטיביוטיקה ולפני כמה ימים בזמן השיעול החל הכאב הזה בצלעות בצד ימין ומאז לא משתחרר. מה עליי לעשות, מה זה יכול להיות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב בצלעות בצד ימין מתחת לשד
מר גבעון פלד 14/04/2019 | 11:12ראשית התנצלות, לא קיבלתי התרעות על שאלות בפורום ולכן אני עונה באיחור לא אופיני. בגלל תאורך של כאב בכל מצב כולל במנוחה מוחלטת המלצתי המובהקת היא לגשת לאיבחון פיזי ולהתחיל אצל רופא המשפחה שלך.הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
הרפיית שרירים הדרגתית
-
פלדנקרייז
-
בדיקות קשורות
-
רמת פניטואין (דיפנילהידנטואין)
-
תרופות קשורות
-
נורטריפטילין
-
פרופוקסיפן
-
מונחים קשורים
-
סומטי
-
מיינדפולנס
פורומים נוספים בתחום
פורוםסרטן ריאות
בפורום סרטן ריאות ניתן להתייעץ עם ד"ר נטלי מימון רבינוביץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום סרטן ריאותפורוםטיפול בכאב
בפורום טיפול בכאב ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בכאבפורוםרפואה סינית ומערכת העיכול
בפורום רפואה סינית ומערכת העיכול ניתן להתייעץ עם אסף עזרא-יעל, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית ומערכת העיכולפורוםנטורופתיה
בפורום נטורופתיה ניתן להתייעץ עם גב' רעות דביר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום נטורופתיהפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואיפורוםרפואה סינית
בפורום רפואה סינית ניתן להתייעץ עם המטפל אבנר מן, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואה סינית
ד"ר נטלי מימון רבינוביץ
אבנר מן
אסף עזרא - יעל
רעות מוקדס
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס