פורום שתלים דנטליים - עמוד 7
ד"ר ניצן שלזינגר ד"ר ניצן שלזינגר מנהל מרכז להשתלות שיניים ואסתטיקה במרכז יהלום ,ראש העין, בעל ניסיון רב בהשתלות שיניים ושיקום לסתות בשיטות שונות ALL ON 4-6 שתלים מוטים, שיקום לסתות ביום אחד, בנית עצם בשיטת SONIC WELD הרמת סינוס סגורה פתוחה - וזעיר פולשנית, בעל ניסיון רב באסתטיקה בשיקום פה ולסתות. התמחות בטכנולוגיות דנטליות מתקדמות: תכנון ממוחשב והדמיות בתלת-ממד, סריקה דיגיטלית, השתלות מונחות מחשב ופרוצדורות זעיר-פולשניות להרמת סינוס 1994-1997 מרצה ומדריך בפקולטה לרפואת שיניים, האוניברסיטה עברית , הדסה ירושלים. 1994-1996 מתנדב ביד שרה - טיפול באנשים מבוגרים ושיקום לסתות. חבר וועד של העמותה הישראלית להשתלות שיניים . ד"ר ניצן שלזינגר מנהל פורומים מקצועיים בנושא השתלות שיניים: אינפומד- השתלות שיניים סטארמד- השתלות שיניים BE-OK- השתלות שיניים וטיפולי שורש 4SENIOR- השתלות שיניים. משתתף פעיל וקובע דרך בהשתלמויות וכנסים של העמותה הישראלית להשתלות שיניים. משתתף בכנסים רבים בארץ ובעולם ומרצה בכינוסים מקצועיים. כתבה במאקו: שיטת All at once להשתלת שיניים המצמצמת את משך הטיפול 039012411
שתלים לבן 18 שתל 19/08/2022 | 13:22שלום הבן שלי צריך לעבור השתלה של 2 שיניים למעלה, הצמודות לקדמיות )בין הניבים לקדמיות( נולד ללא 2 השיניים האלו. בסי טי נראה שיש עצם טובה וארוכה מספיק. רופא אחד המליץ על שטראומן שהוא השתל הטוב ביותר, ונספג בצורה טובה, ועדיף להשתיל אותו מאחר ומדובר בילד ו 2 אחרים ממליצים על שתלים ישראליים, ולדעתם אין צורך בשטראומן מאחר ויש עצם טובה. לא קיבלתי תשובה מספקת מדוע עדיף את השטראומן. מה היתרונות של השטראומן? האם מחזיק יותר? והאם יש משמעות לגיל הילד.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שתלים דנטליים לבן 18 ד"ר ניצן שלזינגר 06/10/2022 | 22:45שלום, מאחר ומדובר בצעיר בן 18 - יש לבחון קודם כל , האם סיים לגדול - במידה ולא יש להמתין עד סיום הגדילה. שתלי שטראומן נחשבים לשתלים טובים, ישנם שתלים ישאליםאו ,אמריקאים או אירופאים אחרים טובים גם כן. בהשתלת שתל דנטלי יש חשיבות גדולה למיקום ההשתלה של השתל,למצב העצם, סוג השתל, צורת השיקום, סוג החניכיים ושמירת היגיינה בצורה נכונה ומתאימה.ישנם הרבה גורמים המשפיעים על הצלחת השיקום . בהצלחה :-)הוסף תגובה
השתלת שיניים לילד צעיר סווטה 21/08/2022 | 11:44שלום, הבן שלי איבד כמה שיניים קדמיות בתאונת אופניים. רובן שיני חלב. כדאי לחכות עם השתלת שיניים עד שיצמחו השיניים הקבועות? מודה לך על תשובההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה השתלת שיניים לילד ד"ר ניצן שלזינגר 06/10/2022 | 16:29סווטה שלום, לא מבצעים שתלים לילד צעיר ובטח לא כאשר ינשן שיניים קבועות אשר אמרות להחליף את שיני החלב שנשרו או יצאו עקב חבלה. יש לבדוק עם הרופא המטפל שיש מספיק מקום לשיניים הקבועות לבקוע ובמידת הצורך להתקין שומר מקום על מנת שהשיניים הסמוכות לשיניים החסרות , לא ייטו לכיוון חוסר השיניים. בהצלחה :-)הוסף תגובה
סתימות על ברגי שתלים נופלות אורן 14/09/2022 | 16:41הסתימות מעל ברגי השתלים נופלות וזאת לאחר שלוש פעמים של סתימות חדשות מה עושים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תוספת לשאלהאורן 14/09/2022 | 17:28מדובר על 2 שתלים צמודים לסת תחתונה אחורייםהוסף תגובה
סתימות נופלותאורן 18/09/2022 | 20:44מסתבר שהסתימות מסיליקון האם לא צריך לעשות סתימות מתכת כמו על שן מחוררתהוסף תגובה
תשובת מומחה סתימה של פתחי הברגה של כתרים על שתלים ד"ר ניצן שלזינגר 06/10/2022 | 16:25אורן שלום, במקרה של כצר הבמורג ישירות על שתל , נשאר פתח של ההברגה , לעיתים סותמים עם סוג של סיליקון - באופן זמני .לחר מכן סותמים עם חומר קומפוזיט 0 מרוכב) כמו בסתימות לבנות של השיניים ואז הוא בד"כ לא נופל. בהצלחה ::-)הוסף תגובה
כתר על שתל נועה 23/08/2017 | 10:31ד"ר שלום וברכה לפני כשנה בצעתי שתל ,הכתר שעליו מודבק בדבק זמני כיון שהרופא טוען כי לא ניתן להדביק קבוע על שתל לעולם. מאז הכתר נפל פעמיים עם כל האי נוחות הכרוכה והריצה לרופא להדבקה שאלתי האם אכן לא ניתן להדביק קבוע?לא נראה לי הגיוני כל כמה חודשים להדביק שוב..... תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הדבקת כתר על שתל ד"ר ניצן שלזינגר 23/08/2017 | 23:59נועה שלום אכן, כתר על שתל לא מדביקים עם דבק קבוע. הדבר נובע מן העובדה שאל השתל מחובר מבנה בהברגה ואליו מודבק הכתר . ישנם מקרים בהם הבורג שמהדק את המבנה לשתל נפתח ואז המבנה זז. על מנת לסדר את זה יש להסיר את התער מן המבנה ,לחזק שוב את הבורג ואז להדביק שוב את הכתר למבנה. במידה והכתר מודבק קבוע . לא ניתן להסיר אותו ואז יש לחתוך את הכתר ולחזק את המבנה ולבצע כתר חדש.לכן מדביקים רק עם דבק זמני. במקרים בהם הכתר נוטה ליפול. רי שניתן להדביק עם דבק זמני חזק יותר. בהצלחה :-)הוסף תגובה
כתר על שתל אחרי כמה שנים שמתנדנד אך אינו יוצאשרה 03/07/2020 | 16:27האם יש חומר כל שהו שניתן באמצעותטו להמיס את הדבק בין הכתר לשתלים? יש לי גשר של 3 כתרים על שתלים, שהחל להתנדנד לאחר כ8 שנים, והרופאה חוששת לדפוק בכתרים שמא יישבר השתל, או צוואר השתך. האם ניתן לעשות משהו לפני חיתוך הכתרים? האם קיים אולי סוג צילום שאפשר לראות בצילום כלשהו מיוחד אם בגשר של 2 הכתרים האחרים שאינם מתנדנדים יש רק דבק או המסנה מחובר לכתר?הוסף תגובה
תשובת מומחה כתר מתנדנד על שתלים ד"ר ניצן שלזינגר 04/07/2020 | 21:48שרה שלום, כתר אשר מתנדנד כתוצאה משחרור של מבנה - אינו דבר רצוי לאורך זמן - הדבר יוצר דלקת במקם וכן הבורג והתבגיג בתוך השתל נשחקים. ממליץ לנסות להוציא ובמידת הצורך אף לחתוך את הגשר- אני מכיר חומר שיכול המיס את הדבק. במידה והכתרים האחרים יצבים סביר שהכל בסדר בהצלחה :-)הוסף תגובה
כתר על שתלשרה 26/05/2022 | 12:16אני אמורה לשים כתר על השתל ונאמר לי משום שאין מקום אני לא אוכל לשים כתר חרסינה מלא שיראה אסתטי אלא שתל מוברג כולל מבנה הדפסה דיגיטלית זימר , קצת מרגישה שמערבבים אותי ונורא חשובה לי הנראות . השאלה אם יש מקום להתעקשות , וכדאי ללכת לעוד מרפאות ?הוסף תגובה
תשובת מומחה כתר על שתל ד"ר ניצן שלזינגר 08/06/2022 | 01:48שירה שלום, קשה לתת חוות דעת מבלי לבצע בדיקה קלינית וראות צילום רלוונטי. בכל מקרה , גם כתר מוברג יכול להיות אסטטי- את הפתח ניתן לסגור עם חומר של סתימה לבנה (חומר מרוכב) ובמידה והכתר עשוי מזירקוניה , תתקבל תוצאה יפה . בהצלחה :-)הוסף תגובה
כתרים על שתליםירדנה 29/08/2022 | 20:04הרופא חיבר לי על גבי שני שתלים צמודים שני כתרים מחוברים טען שככה הכתרים יותר חזקים והם לא יפלו האם טוב לחבר ביחד שני שתליםהוסף תגובה
כיפת ריפוי מרב 12/08/2022 | 19:58שלום, נפלה לי הכיפת ריפוי מן בורג קטן כזה...(היום). האם זה מסוכן? התור שלי רק ביום ראשון.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כיפת ריפוי שנפלה ד"ר ניצן שלזינגר 13/08/2022 | 12:25מירב שלום, אין כל סכנה בכך שכיפת הריפוי נפלה - אולם ככל שיעבור יותר זמן מן ההנפילה עד ההחזרה שלה - כך הסיכויים גדולים יותר שהחניכיים ינסו לסגור את הפתח ויהיה צורך בהרדמה מקומית על מנת להחזיר את כיפת הריפוי . בכל מקרה כדאי למרוח על המקום קורסודיל ג'ל . בהצלחה :-)הוסף תגובה
שתל ביירון ועקירתו אורי 28/07/2022 | 12:17שלום לאחרונה השתילו בייקונים אך אחד השתלים רחוק מעט . הרופא רצה לעקרו אל סיפרו לי שעקירת בייקון זה כמו להוציא מסמר מבטון האם זה כך .. או הכאב אחר כך בלתי נסבל ? .. אולי להשאירו כבר בפנים ללא שימוש?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הוצאת שתל בייקון ד"ר ניצן שלזינגר 13/08/2022 | 12:23אורי שלום, מאחר ושתל ביקון מושתל ע"י דפיקתו לעצם ולא ע"י הברגה שלו לעצם ( כמו בשתלים רגילים) - הרי שההוצאה שלו = תהיה ע"י כירסום חלק מן העצם מסביבו ואז הוצאתו. - בדוק האם אתה חייב להוציא את השתל - במידה ולא אז אתה יכול להשאיר אותו גם ללא שימוש . לגבי כאב - לא חייב להיות כאב אבל קשה לדעת. בהצלחה :-)הוסף תגובה
פלטת וואקום מירי 14/12/2017 | 14:51שלום עקרתי את כל השיניים העליונות שלי, ושמתי פלטה זמנית, הייתי איתה במשך שנה והחלטתי לעשות פלטה וואקום, הרופא לקח את הפלטה הזמנית, ועשה בה וואקום הבעיה שהיא לא נדבקת לי , ושאני נוגסת , הפלטה יוצאת לי. מה יכולה להיות הבעיה וכן כואב לי הלסת העליונה........ האם זה מכור /ידוע ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תותבת עליונה - ואקום ד"ר ניצן שלזינגר 07/01/2018 | 14:51מירי שלום, תותבת עליונה שלמה "יושבת" במקום ואינה נופלת רק במידה ונוצר ואקום - כלומר היא יושבת בצורה הדוקה אל הרקמה הרכה כך שנוצר ואקום - במידה ומשהו מפריע לואקום להווצר (חוסר התאמה או חור) הרי שהתותבת תיפול . נראה שאין מספיק אחזה אצלך - יתכן ויש צורך בהתאמה נוספת.. ניתן להעזר בדבק לתותבתות . ממליץ לפנותץ לרופא המטפל. בהצלחה :-)הוסף תגובה
איך מנקים תותבת אקריל שלמה עליונהזיגו 27/07/2022 | 13:45יש לי תותבת עליונה שלמה שעד עכשיו הוואקום החזיקה אותה. הרופא עשה לי ריפוד עד שיהיה לי תותבת חדשה . השאלה: איך מנקים תותבת עליונה עם ריפוד. כי שימוש במי ברשת ועם סבון יכול לפגוע ב ריפוד. לא ? טנא עזרההוסף תגובה
ניקוי עמוק למטה על 5 שתלים (לת) דפנה 24/07/2022 | 22:27שלום דר ותודה מראש, יש לי 5 שתלים בלבד למטה שעשיתי לפני עשור. הגשר נשבר ואני עושה גשר חדש. הכירורג שעשה לי לפני עשור חתך את כל החניכיים לצערי והשאיר באמצע קצת. רופאת השיניים לחצה עלי לעשות ניקוי עמוק למרות שלא רציתי. כירורג שבא אליה אינני יודעת עד כמה הוא טוב עשה לי לפני 4 חודשים ניקוי עמוק, חתך עוד יותר את החניכיים המעט שהיו ובנוסף חשף רבע או חצי מהשתלים. היום ראיתי ששתל אחד מתנדנד וכנראה צריך להוציא אותו. בנוסף 3 חודשים היו לי כאבים מטורפים יום ולילה מהניתוח שרציתי למות, ידוע לי שכאב אחרי ניקוי עמוק מקסימום שבוע שבועיים. השאלה שלי אם הוא חשף את השתלים אז הוא גם חתך עצם? כי השתלים הם בתוך עצם ואם נחשפו אז גם העצם סביבם? האם אני צודקת? בבקשה אם תוכל לענות לי אני בהיסטריה נוראית כי אם חלילה פגע לי בכל השתלים ואין לי חניכיים אפילו פלטה לא תעזור ולא אוכל לאכול שזה דבר בסיסי של החיים. אנא תשובתך , תודה רבה רבה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
שתלים דנטליים- מבחר רם 19/07/2022 | 09:36קצת מבולבל מכל האפשרויות... איזה כתר הכי יעיל, נשמר לשנים ומתפקד היטב? אודה לדבריך. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שתלים דנטליים מבחר ד"ר ניצן שלזינגר 20/07/2022 | 20:57רם שלום, השאלה לא בוררה - אתה שואל על סוגי כתרים או סוגי שתלים????הוסף תגובה
כתרים מתנדנדים אא 02/07/2022 | 21:46יש לי 2 כתרים על 2 שתלים, 2 הכתרים מתנדנדים מזה כחודש ימים. הרופא המטפל, אמר לי אחרי בדיקה וניסיון להוריד את הכתרים שלא עלה יפה, להמשיך ולהשתדל לאכול על הצד של הכתרים המתנדנדים, מתוך מגמה שבסוף יפלו, עד כב כבר יותר מחטדש אין שינוי והמצב גורם לי לדלקת חניכיים באזור. מה האפשרויות שעומדות לרשותי.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כתרים על שתלים מתנדנדים אך לא יוצאים ד"ר ניצן שלזינגר 20/07/2022 | 20:56אא שלום, במקרה של כתרים מודבקים על שתלים - מדביקים בד"כ בדבק זמני על מנת לאשפר את הניתוק שלהם מן הבנים. בעקרון השתל משוקם ע"י מבנה אשר מוברג לשתל והוא מהווה עמוד לכתר אשר משלים את השן החסרה ישנם מקרים בהם הברגים אשר מחברים את המבנה לשתל משתחררים ואז הכתרים מתחיל לזוז אבל לא מתנתקים כי הם דבוקים חזק למבנה . המצב שאחה מתאר פחות טוב לשתלים ןלרקמת החניכיים- ואכן יוצר דלקת בחניכיים. כמו כן הברגים עלולים לפגוע בתבריג הפנימי של השתל או להשבר . רצוי לנסות שוב להסיר א ת הכתרים . במידה והמצב ללא שינוי , ניתן לשקול קידוח של הכתרים והגעה למבנים ואז לשחרר את המבנים , להחליף בורג וליצר כתרים חדשים - . החסרון כאמור הינו שיש לבצע כתרים חדשים אבל אז יגרם פחות נזק לשתלים ולרקמה - . בהצלחה :-)הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
מחלת מיסב השן
טיפולים וניתוחים קשורים
-
השתלה
-
יישור שיניים שקוף
בדיקות קשורות
-
צילום פנורמי
תרופות קשורות
-
לידוקאין + פרילוקאין (אמלה)
מונחים קשורים
-
טיפולי שיניים
-
אוגמנטציה של הרכס

פורומים נוספים בתחום
פורוםכירורגיה פה ולסת
בפורום כירורגיה פה ולסת ניתן להתייעץ עם ד"ר נבות גבעול, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגיה פה ולסתפורוםיישור שיניים שקוף Invisalign
בפורום יישור שיניים ניתן להתייעץ עם ד"ר אסתי ליברמן, מצוות מרפאת שיניים האומה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום יישור שיניים שקוף Invisalignפורוםשתלים דנטליים
בפורום שתלים דנטליים ניתן להתייעץ עם ד"ר ניצן שלזינגר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום שתלים דנטלייםפורוםהשתלות שיניים ביום אחד
בפורום השתלות שיניים ביום אחד ניתן להתייעץ עם ד"ר ניצן שלזינגר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום השתלות שיניים ביום אחדפורוםהשתלות עצם חניכיים ושיניים
בפורום השתלות עצם חניכיים ושיניים ניתן להתייעץ עם פרופ' זיו מזור, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום השתלות עצם חניכיים ושינייםפורוםטיפולי שיניים ומחלות חניכיים בלייזר ומיקרוסקופ
בפורום טיפולי שיניים ומחלות חניכיים בלייזר ומיקרוסקופ ניתן להתייעץ עם ד"ר אריאל סביון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפולי שיניים ומחלות חניכיים ...
ד"ר נבות גבעול
מרפאת שיניים האומה
ד"ר ניצן שלזינגר
פרופ' זיו מזור
ד"ר אריאל סביון