פורום כירורגיה פה ולסת - עמוד 119
ד"ר נבות גבעול
4.9
( 14 חוות דעת )
ד''ר גבעול הוא מנהל היחידה לכירורגיה פה, פנים ולסתות במרכז הרפואי סורוקה ומרצה בכיר בבית הספר לרפואה באוניברסיטת בן גוריון.
יועץ לסוכנות מדנס לביטוח בע''מ - ביטוח אחריות מקצועית וניהול תביעות ברפואת שיניים.
בתפקידו הקודם, שימש כרופא בכיר ומנהל מרפאת מפרקי הלסת, שיבא.
נבחר לרופא הטוב ביותר בתחום כירורגית בפה ולסת ברשימת הרופאים הטובים ביותר לשנת 2018 של Forbes ישראל
תחומי טיפול של ד''ר גבעול:
- שתלים דנטליים
- השתלות עצם
- הרמת סינוס
- עקירות כירורגיות
- עיוות במפרקי הלסת
הערוץ של ד"ר גבעול ביוטיוב:
https://www.youtube.com/channel/UCDEtokyQJnYmhm9w_gKtq0g
-
תפרים אחרי השתלת עצם ושתלים נפתחו מה ניתן לעשות כאבי תופת
אנונימית 11/05/2014 | 17:27מה ניתן לעשות ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תפרים אחרי השתלת עצם ושתלים נפתחו מה ניתן לעשות כאבי תופת
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 12/05/2014 | 10:19לגשת בדחיפות לרופא/ה שביצע את ההשתלה.הוסף תגובה
-
כאבים אחרי השתלת עצם בלסת תחתונה ושני שתלים
אנונימית 22/05/2014 | 16:14התפרים נפתחו כעבור שבוע ותפרו לי שוב בחוט שנמס ושוב נפתחו לקחתי אנטיביוטיקה והכל פתוח כואב לי מאד אני לוקחת כדורים נגד כאבים ולא כל כך עוזרים לי . האם העצם שהושתלה עדיין בלסת ? מה לגבי השתלים ? ינאם יחזיקו ? האם רצוי לבצע בדיקת c.t אובדת עצות אני לא יוצאת מהבית .תודה על עצתך דוקטור נכבדה .הוסף תגובה
-
כאבים אחרי השתלת עצם בלסת תחתונה ושני שתלים
אנונימית 22/05/2014 | 16:16התפרים נפתחו כעבור שבוע ותפרו לי שוב בחוט שנמס ושוב נפתחו לקחתי אנטיביוטיקה והכל פתוח כואב לי מאד אני לוקחת כדורים נגד כאבים ולא כל כך עוזרים לי . האם העצם שהושתלה עדיין בלסת ? מה לגבי השתלים ? ינאם יחזיקו ? האם רצוי לבצע בדיקת c.t אובדת עצות אני לא יוצאת מהבית .תודה על עצתך דוקטור נכבדה .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תפרים אחרי השתלת עצם ושתלים נפתחו
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 24/05/2014 | 21:22שלום, לצערי, לא ניתן לסייע דרך האינטרנט במצב כזה. לדעתי חשוב מאד שתלכי מיד לרופא/ה שביצעו את הפרוצדורה כדי שהם יבדקו ויעריכו מה קורה. אם אין אפשרות כזאת, הדרך הנכונה היא לפנות למחלקת כירורגית פה ולסת כדי שיבצעו בדיקה מלאה ואז גם יוכלו לתת לך פתרון ותשובות נכונות. המתנה אינה מסייעת אלא מסכנת את האזור.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים אחרי השתלת עצם ושתלים
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 24/05/2014 | 21:23שוב שלום, כפי שציינתי קודם, אנא פני בדחיפות לרופא/ה המבצע/ת או למחלקה לכירורגית פה ולסתות.הוסף תגובה
-
-
מי פה לפני השתלה
שירה 21/05/2014 | 20:08אני אמורה לעבור עוד כמה שבועות השתלת שתל + ניתוח חניכיים ובינתיים אני משתמשת במי פה האם זה בסדר כלומר זה עושה טוב לטיפול או שלהפסיק כי זה עושה נזק ובכלל מה כדאי בדרך כלל בבית מי פה ללא אלכוהול או עם אלכוהול מה יותר בריא וטוב?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מי פה לפני השתלה
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 22/05/2014 | 13:18שלום שירה, יש כמה סוגי מי פה. אם מדובר על מי פה הכוללים פלואור, אין כל בעיה. כך גם לגבי שטיפות אחרות הנמכרות ללא מרשם. אין משמעות לשאלה אם יש או אין אלכוהול במי הפה. בארה"ב אנשים אוהבים תמיסות הכוללות אלכוהול. אני לא מכיר כל יתרון ספציפי לשטיפות פה אלה. אבל... יש כמה סיבות לביצוע ניתוחי חניכיים. אם מדובר על מחלת חניכיים, ישנם רופאים הממליצים על שימוש בשטיפות יעודיות (כמו כאלה המכילות כלורהקסידין) לפני הניתוח. ולכן, הכי נכון זה לשאול את הרופא שיבצע את הניתוח. הוא מכיר את מצבך באופן המלא ביותר והוא יוכל להמליץ לך מה הכי נכון לך.הוסף תגובה
-
-
ניקוי שיניים
דנה 13/05/2014 | 12:30רציתי לשאול האם כדאי לעשות ניקוי שיניים לפני הניתוח חניכיים , והאם 3-3.5 חודשים זה לא מעט זמן מהניקוי הקודם , ואחרי הניתוחים שאצטרך האם אח"כ התדירות של הניקוי צריכה להיות פחותה לא כל -5-6 חודשים אלא כל פחות חודשים כלומר איך זה כדאי שיתבצע?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ניקוי שיניים
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 13/05/2014 | 12:57שלום, כדי להבטיח את הצלחת הטיפול, חשוב לבצע ניקוי שיניים לפני הניתוח. טיפול כזה יבטיח שהניתוח מבוצע על רקמה בריאה. ניקוי נוסף נדרש בהתאם לרמת ההגיינה האוראלית שלך, בהתאם להנחיית הרופא המנתח.הוסף תגובה
-
ניקוי שיניים
דנה 13/05/2014 | 13:06אבל לא מוקדם מדי 3-3.5 חודשים ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ניקוי שיניים
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 13/05/2014 | 18:17כפי שאמרתי, בד"כ זה בהחלט מספיק זמן ולא, זה לא מוקדם מדי. אבל מאחר ודבר תלוי ברמת ההגיינה והצחצוח שלך, עדיף להתייעץ עם הרופא/ה. בצורה כזאת תבטיחי שאת לא עושה טיפול מיותר (אולי את לא צריכה ניקוי...) ו/או שהטיפול מתאים למצב שלך.הוסף תגובה
-
ניקוי שיניים
דנה 13/05/2014 | 18:20זהו שהשיננית ביקשה שבפעם הבאה יהיה כעבור 4 חודשים , ואז זה בדיוק בזמן ההחלמה מהניתוח ואחרי אני לא יודעת כמה זמן אחרי ניתוח בכלל מותר שוב יהיה לגעת באיזור ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ניקוי שיניים
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 14/05/2014 | 08:10שלום דנה, עם כל הרצון הטוב, היחידים שיכולים לתת לך תשובה מוחלטת הקשורה במצבך הם הרופא/ה והשיננית. אני לא מכירה אותך ו/או את מצבך הרפואי. אינני מכירה את מצבך הדנטלי ואת מצב החניכיים שלך. אינני יודעת מה היקף הניתוח המדובר, מה סוגו ו/או מה היכולת הקלינית של הרופא/ה המבצע/ת. ולכן, בעיקרון, אני יכולה לומר לאחרי כ-3-4 חודשים אתר הניתוח צריך להגיע לרמת הבראה כזו שתאפשר טיפול ע"י שיננית. ואולם, כפי שציינתי קודם, יש חריגים. ולכן אני חוזרת על המלצתי: פני לרופאים המטפלים בך או פני לבדיקה והערכה אצל רופא מומחה בתחום החניכיים כדי לקבל תשובה המתאימה למצבך.הוסף תגובה
-
ניקוי שיניים שאלה אחרונה אודה על תשובה
דנה 14/05/2014 | 10:19רק שאלה אחרונה אם לא אצטרך לפני , בדרך כלל כמה זמן אחרי בדרך מותר לעשות ניקוי עד שמהקום מניתוחי חניכיים ושתל מחלימים?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ניקוי שיניים
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 14/05/2014 | 10:59בד"כ 3 חודשים הם זמן סביר בהחלט לריפוי.הוסף תגובה
-
-
דימום מהאף לאחר עקירת שן בינה
עדנה 13/05/2014 | 20:02שלום רב! אני לאחר עקירת שן בינה שמאלית עליונה. הניתוח עבר בהצלחה לאחר 20 דק הרופא טען שהיה ללא סיבוכים לאחר מכן לא הייתה לי כלל נפיחות והכאב נסבל. לאחר 30 שעות מהניתוח קינחתי אתהאף ויצא לי הרבה דם בצבע כהה מאותו נחיר שנמצא בצד השן שנעקרה וכך בכל כמה זמן שאני מקנחת אתהאף. אך זה לא מלווה בכאבים. רציתי לדעת האם יש לי מה לדאוג?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
דימום מהאף לאחר עקירת שן בינה
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 13/05/2014 | 20:46שלום, הסימנים מצביעים על אפשרות של פריצה לסינוס ו/או שטף דם באיזור. כנראה שלא מדובר בדימום ממשי, שכן במקרה כזה הדימום יהיה רציף והדם יהיה אדום וזורם ללא הפסקה. בכל מקרה, כדי לדעת מה באמת קורה צריך לבצע צילום של האיזור. אני מציעה שתפני לרופא שביצע את הפעולה לצורך מעקב. הוא ידע טוב מכולם מה הסיכוי לסיבוך כזה, ונראה לי הגון וראוי שהוא יראה מה קורה.הוסף תגובה
-
-
ניקוי
דנית 10/05/2014 | 14:42רציתי לשאול כמה זמן אחרי ניתוחי חניכיים ושתל אפשר לקבוע תור אצל השניונית כי לפני לא יתאפשר וגם יוצא לי מוקדם מדי מהתור הקודם כלומר האם חידוש מהניתוח זה בסדר?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ניקוי
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 10/05/2014 | 20:25שלום דנית מקובל לבצע ניקוי לפני הניתוח ולא אחריו, כדי להגיע לניתוח החניכיים עם פה נקי עד כמה שניתן. אם לא מתאפשר לך להגיע לניקוי קודם, לדעתי נכון יותר לדחות את הניתוח ולא לבצע אותו בתנאים לא ראויים.הוסף תגובה
-
ניקוי
דנית 10/05/2014 | 20:40אבל האם חודש אחרי הניתוח כבר באופן עקרוני אפשר לבצע ניקוי ? או שכמה כדאי לחכות עד שאפשר לעשות ניקוי?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ניקוי
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 11/05/2014 | 08:07ברוב המקרים, בהחלט ניתן לבצע ניקוי חודש אחרי ההשתלה. הרקמה הרכה נסגרת לאחר כשבועיים ואז אין כל מניעה לבצע טיפול ע"י שיננית.הוסף תגובה
-
-
שתל
רויטל 06/05/2014 | 10:42יש לי 2 שאלות , רציתי קודם כל מהו תהליך התקנת השתל ומהם התופעות הלוואי אחרי השתל ? ושאלה שנייה קבעו לי לשיקום אחרי השתל , גם מבנה גם כתר זמני במעבדה וגם כתר רגיל? האם טעו שמים גם מבנה וגם כתר זמני כי מישהי אמרה לי שלה לא שמה כתר זמני רק מבנה , ואצלי המצב לא עקירה והשתלה באותו זמן אלא עקירה ואחרי 4 חודשים ההשתלה . אודה אם תסביר לי כי יצאתי קצת מבולבלת.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שתל
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 10/05/2014 | 20:34לאחר אבחנה ותוכנית טיפול הכוללת שתל, ולאחר שהסכמת לטיפול וחתמת על הסכמה מדעת קובעים תור לביצוע ההשתלה. בעת הטיפול מבצעים אלחוש ("הרדמה") מקומית, מבצעים חתך בחניכיים וחושפים את העצם ואז קודחים בעצם ויוצרים מקום לשתל. בסוף התהליך מחדירים את השתל וסוגרים את החנכיים מעל או שמשאירים בורג המתחבר לשתל ונשאר חשוף לחלל הפה. כמו שאת מבינה, יש כמה אפשרויות וההחלטה תלויה בשיטת העבודה המקובלת על הרופא/ה שלך ועל המצב במקום המיועד להשתלה ועוד גורמים רבים. מבחינת סיבוכים, הבעיות הקשות ביותר הן או דחיה של השתל וצורך לבצע את הפרוצדורה שוב לאחר כחודשיים-שלושה, ו/או פגיעה בעצב ראשי. ישנם כמובן סיבוכים אפשריים נוספים. אני מציעה שתבקשי מרופא השיניים שלך להסביר לך את הסיכונים האופיניים לשתל שלו את נזקקת, משום שכל אזור בפה מאופיין על ידי סיבוכים קצת אחרים. גם לגבי השיקום (מבנה וכתר) יש פרוטוקולים שונים. מאחר ואני אינני מבצעת אותם, אני מציעה שתפני לרופא מומחה לשיקום הפה בהקשר לאלה. שוב, גם במקרה זה, התשובות הנכונות ביותר הקשורות בטיפול שלך צריכות להנתן על ידי הרופא/ה שלך.הוסף תגובה
-
-
שתל+הארכת כותרת
לילך 06/05/2014 | 17:36שלום יש לי תור לעוד חודש לשתל + הארכת כותרת רציתי לשאול כמה זמן בערך לוקח הטיפול מדובר בשן 45+46 (46 לשתל שהיתה מודלקת מאוד ועקרו , ושן 45 להארכת כותרת) לא מדויק בערך והאם יכול להיות דברים שלא היו ידועים לפני הטיפול ויכולים להתגלות בטיפול עצמו ועל כן מאריך את הטיפול?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שתל+ הארכת כותרת
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 10/05/2014 | 20:28ניתוח כזה לוקח ב-45-90 דקות. הדבר תלוי בגורמים רבים. וכן, בהחלט עלולים להתגלות דברים רבים במהלך הטיפול. שיטות ההדמיה הקיימות, כולל CT אינן יכולות עדיין להגיע לרמה של 100% בדיוק שלהן ולכן בסופו של דבר, צריך תמיד לצפות שיהיו הדבלים בעת ראיה ישירה של העצם והרקמה בעת הניתוח.הוסף תגובה
-
-
חשיפת שתל
ירדן 04/05/2014 | 18:05רציתי לשאול מהו התהליך של חשיפת שתל ? וכמה זמן אחרי ההתקנה בדרך עושים מדובר בלסת תחתונה ושן טוחנת ? ואם היתה דלקת האם לפני שעשו את השתל האם בדרך כלל זמן ההמתנה ארוך יותר כמו שקצת היה לי בין העקירה לשתל?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
חשיפת שתל
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 05/05/2014 | 14:33בעת חשיפת שתל מבצעים אלחוש של המקום ומבצעים חתך קטן מעל השתל שהוחדר. חושפים את הבורג המכסה את חלקו העליון של השתל ומחברים לשתל בורג גבוה יותר הנקרא גם "בורג רפוי". מדובר על פורצדורה שהיא על פי רוב קטנה יותר מפרוצדורת ההשתלה. בלסת התחתונה נוהגים לחשוף את השתל בתוך חודשיים-שלושה. לגבי הדלקת - אם הרופא/ה המתינו עד לריפוי המקום, הרי שאין להיסטוריה של המקום כל השפעה על הריפוי.הוסף תגובה
-
-
שתל
שירה 04/05/2014 | 18:03רציתי לשאול האם יש הבדל באיזה שן עושים שתל ? שמעתי ששיניים טוחנות בכלל הפעולות הכירוגיות קצת יותר מורכבות וצריך יותר עדינות וזהירות ? אני צריכה בקרוב מאוד לעבור שתל בשן טוחנת האם כך הדבר ואם כן האם בעקבות זה יכול להיות יותר ארוך או החלמה קצת יותר ארוכה ? ובכלל מהן התופעות ולכמה זמן יכולות להיות תופעות אחרי התקנת שתל?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שתל
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 05/05/2014 | 14:31שלום שירה, האמת היא, שהרבה יותר מסובך לבצע שתל באיזור הקדמי (המכונה גם האיזור האסתטי) מאשר באיזורי השיניים הטוחנות. כמובן שבשני המקרים יש להשמר מפני פגיעה בעצבים או בצידי העצם, אבל בהנחה שמדובר ברופא/ה היודעים את עבודתם, ממילא הם ינהגו בזהירות הראויה. לגבי זמן ההחלמה, יש כמה גורמים המשפיעים על ההחלמה, כמו סוג השתל, רמת היציבות שלו בעת ההשתלה, האם נדרשת הוספת עצם כחלק מהפרוצדורה, מספר השתלים ו/או השיניים החסרות ועוד. בד"כ, השתלה באזור הטוחנות אינה דורשת זמן ריפוי ממושך יותר מאשר כל שתל אחר, וגם תופעות הלוואי ו/או הסיבוכים אינם שונים מהותית משתלים במקומות אחרים של הפה. התופעות השכיחות ביותר הם רגישות וכאב באזור ההשתלה כמה ימי םלאחר ביצוע השתל, כמו גם נפיחות, שטף דף ו/או דימום קל - שנפוצים יותר בעת ביצוע פרוצדורת השתלות גדולות (הרבה שתלים בבת-אחת, מעורבות הסינוס וכו'). בד"כ, תופעות אלה חולפות בתוך כמה ימים.הוסף תגובה
-
-
ניתוחי חניכיים ושתל
נועה 30/04/2014 | 21:47רציתי לשאול האם תמיד אחרי ניתוחי חניכיים ושתל משתמשים בשטיפות אנטיבקטריאליות ואם כן לכמה זמן , והאם השטיפות תמיד צובעות את השיניים או שיש סיכוי גם שלא ולא אצל כל אחד , ואם לא תמיד במה זה קשור בהגיינה שיש בפה שבזמן שמשתמשים בה או משהו אחר?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ניתוחי חניכיים ושתל
ד"ר נעמה סאמט-רובינשטין 01/05/2014 | 12:21שלום נועה. לא תמיד צריך להשתמש בשטיפות פה אחי ניתוחי חניכיים. מומחה החניכיים או כירורג פה ולסת ינחה אותך לפי הצורך. בהקשר לצביעה - היא תלויה במשך וכמות השטיפות וכן בהבחלט ברמת ההגיינה שלך. בכל מקרה - הסרת הצביעה היא פשוטה ומהירה, כך שגם אם היא נוצרת ניתן לטפל בכך בקלות.הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
עקירת שן בינה
-
ניתוח חניכיים
-
בדיקות קשורות
-
תרבית לשון
-
מונחים קשורים
-
לסת
רופאים בתחום
פורומים נוספים בתחום
פורוםכירורגיה פה ולסת
בפורום כירורגיה פה ולסת ניתן להתייעץ עם ד"ר נבות גבעול, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגיה פה ולסת
ד"ר נבות גבעול