פורום כירורגיה פה ולסת - עמוד 24
ד"ר נבות גבעול
4.9
( 14 חוות דעת )
ד''ר גבעול הוא מנהל היחידה לכירורגיה פה, פנים ולסתות במרכז הרפואי סורוקה ומרצה בכיר בבית הספר לרפואה באוניברסיטת בן גוריון.
יועץ לסוכנות מדנס לביטוח בע''מ - ביטוח אחריות מקצועית וניהול תביעות ברפואת שיניים.
בתפקידו הקודם, שימש כרופא בכיר ומנהל מרפאת מפרקי הלסת, שיבא.
נבחר לרופא הטוב ביותר בתחום כירורגית בפה ולסת ברשימת הרופאים הטובים ביותר לשנת 2018 של Forbes ישראל
תחומי טיפול של ד''ר גבעול:
- שתלים דנטליים
- השתלות עצם
- הרמת סינוס
- עקירות כירורגיות
- עיוות במפרקי הלסת
הערוץ של ד"ר גבעול ביוטיוב:
https://www.youtube.com/channel/UCDEtokyQJnYmhm9w_gKtq0g
-
כאבים בחניכיים ופצעים בחלל הפה (לת)
ריקוש79 08/08/2022 | 12:26אני אף פעם לא סבלתי מבעיות חניכיים ועושה באופו סדיר ניקוי אבן כל חצי שנה לפני כחודש עשיתי טיפול אצל שיננית ואחרי כמה ימים התחילי לי שפשופים על כל מיני מקומות בחניכיים שממש כאבו לי ולא יכולתי לצחצח הייתי אצל הרופא שיניים שחשד לדלקת חניכיים ושלח אותי לצילום סטטוס בצילום לא ראו דלקת חניכיים אבל התחילו לי אחרי שבועיים כאבים בצד אחד של הפה למטה כאבים בלעיסת האוכל לא יכולתי לאכול על הצד .חזרתי לרופא שיניים שצילם את המקום ולא ראה כלום ואמר אולי יש דלקת מסביב לשן ונתן לי אוגמנטין 875 פעמיים ביום למשך שבוע הכאבים אחרי יומיים הופחתו אבל עדיין יצאו לי פצעים בפנים הלחיים והיה לי גם טעם מר בפה ובאותו מקום של הכאבים יש הרגשה של נפיחות או בצקת פנימית אני מפחדת שאסיים מחר את האנטיביוטיקה והכאבים יחזרו לא יודעת מה יש לי בחיים לא היה לי דבר כזה (רוצה לציין שמצחצת מאז עם משחת גייסון עץ התה וכן מי פה פרודנטקס וכן מנקה עם חוט דנטלי ושום דבר לא עוזר אין לי אודם בחניכיים ולא דם מה יכולה להיות הבעיה? גם לא ראו בצילום סטטוס שום בעיה בשינייםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
נשיכת לשון חוזרת (לת)
שיר 04/08/2022 | 21:43לום. אני סובלת מבעיה די מביכה זה תקופה ארוכה, במהלך היום אני נושכת את הלשון, ממש לועסת אותה מצד ימין או משני צידיה לעיתים, לשעות ארוכות, ומשתגעת מהתופעה, פניתי לרופא שיניים העל תקין ועשיתי בדיקות דם הכל תקין . אשמע לעיצה❗️הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
עודף רוק מצטבר בפה
שולה 30/07/2022 | 10:50היי ד״ר, אשמח לקבל את תשובתך למקרה הבא.. לפני כחמישה חודשים נשך אותי משהו ברגל ולאחר כשבועיים הלכתי למשרד הבריאות ועשו לי שני חיסוני כלבת, מאז המקרה יש לי הצטברות של רוק בפה וכל הזמן צריכה לבלוע האם זה בגלל שהגוף חווה טראומה? או שבגלל שקראתי הרבה על תסמיני מחלת הכלבת ועודף רוק זה אחד מהם, אז פיתחתי את התסמין, יש לציין שהייתי אצל רופא אף אוזן גרון ורופא פה ולסת ושניהם אמרו שהבלוטות תקינות, זה ממש תופעה מעצבנת ולא נעימה.. מה עוד יכולה להיות הסיבה לכך ? תודה רבה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שלום שולה
ד"ר נבות גבעול 01/08/2022 | 22:28עליך לברר עם משרד הבריאות על תופעות הלוואי של החיסון שקיבלת. קרוב לוודאי שיהיו להם תשובות.הוסף תגובה
-
-
לשון רדומה לאחר עקירת שן בינה
יואל 06/07/2022 | 14:18שלום, עברתי היום עקירת שן בינה תחתונה, 6 שעות לאחר העקירה - הלשון עדיין רדומה. האם זה בהכרח אומר שהייתה פגיעה בעצב? או שזו תחושה שייתכן שתעבור?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שלום יואל
ד"ר נבות גבעול 17/07/2022 | 21:44ההסתברות שהתחושה תחזור 95%הוסף תגובה
-
תודה על התשובה. אם עברו כבר 3 שבועות
יואל 24/07/2022 | 18:50ועדיין תחושת נימול בלשון, האם יש מה לעשות? תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שלום יואל
ד"ר נבות גבעול 01/08/2022 | 22:21לחזור לרופא ולהתחיל קומפלקס ויטמין bהוסף תגובה
-
-
בעיות במפרק הלסת ושרירים תפוסים
אילן 19/07/2022 | 19:34שלום אני סובל כמעט חצי שנה מכאבים בלסת פנים אוזניים רקות ושיניים ההיתי אצל כמה רופאי שיניים שלא ראו משהו ההיתי אל שתי רופאים אאג ולא ראו כלום גם בדיקת mri לשלילת משהו עיצבי יצא שלילית רופא פה ולסת הבכין כי יש בעיה במפרק הלסת ושרירים תפוסים אני חורק שיניים בלילה ויושן אם סד לילה הכאבים האלה בלתי ניסבלים רוב הזמן כואב וליפעמים יש הפוגה לתקופה קצה אני כבר לא יודע מה לעשות מיואש ומכניס אותי לדיכאון כבר האם כל התיסמנים האלה יעברו מתי שהו או שזה לכל החיים מה אפשר לעשות על הקלה לכאבים כדורים כבר בקושי עוזרים ולא רוצה להיכנס לעניין כדורים אשמח לתשובה ולעזרה תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שלום אילן
ד"ר נבות גבעול 01/08/2022 | 22:19יש צורך בבדיקה התסמינים לא יעברו מעצמם ויתכן צורך בטיפול תרופתי כל זה ניתן לברר בבדיקה.הוסף תגובה
-
-
ניקוי עמוק בלסת תחתונה על 5 שתלים
דפנה 24/07/2022 | 22:32שלום דר ותודה מראש, יש לי 5 שתלים בלבד למטה שעשיתי לפני עשור. הגשר נשבר ואני עושה גשר חדש. הכירורג שעשה לי לפני עשור חתך את כל החניכיים לצערי והשאיר באמצע קצת. רופאת השיניים לחצה עלי לעשות ניקוי עמוק למרות שלא רציתי. כירורג שבא אליה אינני יודעת עד כמה הוא טוב עשה לי לפני 4 חודשים ניקוי עמוק, חתך עוד יותר את החניכיים המעט שהיו ובנוסף חשף רבע או חצי מהשתלים. היום ראיתי ששתל אחד מתנדנד וכנראה צריך להוציא אותו. בנוסף 3 חודשים היו לי כאבים מטורפים יום ולילה מהניתוח שרציתי למות, ידוע לי שכאב אחרי ניקוי עמוק מקסימום שבוע שבועיים. השאלה שלי אם הוא חשף את השתלים אז הוא גם חתך עצם? כי השתלים הם בתוך עצם ואם נחשפו אז גם העצם סביבם? האם אני צודקת? בבקשה אם תוכל לענות לי אני בהיסטריה נוראית כי אם חלילה פגע לי בכל השתלים ואין לי חניכיים אפילו פלטה לא תעזור ולא אוכל לאכול שזה דבר בסיסי של החיים. אנא תשובתך , תודה רבה רבה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שלום דפנה
ד"ר נבות גבעול 01/08/2022 | 22:14ממליץ לגשת לרופא המבצע לבקש הסבר על הפעולות שעברת.הוסף תגובה
-
-
פפילומה בפה מדבקת?
אנה 11/10/2018 | 21:16שלום, שתיתי מכוס של מישהי שהתברר שיש לה פפילומה בפה. האם מדבק?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
שלום אנה,
ד"ר נבות גבעול 15/10/2018 | 09:48התשובה היא לאהוסף תגובה
-
פפילומה
יובל 25/07/2022 | 13:29האם יש צילום לזיהוי פפילומה בלוע ובגרון? ואם כן איך יודעים שזה פפילומההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שלום יובל
ד"ר נבות גבעול 01/08/2022 | 22:11אין צילום. זיהוי נעשה על ידי מראה ובעיקר על ידי ביופסיה וזיהוי מבנה מקרוסרופיהוסף תגובה
-
-
פיענוח mri
מירי 24/07/2022 | 11:09עשיתי בדיקה הייתי רוצה לברר האם אפשר לטפל בממצאים בבדיקה שינויים ארטריטיים במפרק , תת פריקה קדמית של הדיסק ללא שחזור בפיחת הפה, עם דיסק שאריתי קרוע תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
פינוח בדיקה
מירי חדד 28/07/2022 | 10:39בבקשה רוצה תשובה שלחתי לפני זמן מה ואולי לא הגיעהוסף תגובה
-
-
שאלה קטנה ברשותך דוקטור.
ג'יני 26/06/2022 | 15:19דוקטור שלום, בשנים האחרונות אובחנתי עם 2 נגעים ושניהם הוסרו במלואם. (שפירים ב"ה) נאמר לי לבצע ביקורות מידי שנה על מנת לוודא כי הכל תקין מכיוון ש"היו מקרים שבהם בעת הופעת נגעים דומים הופיעו גם דברים חמורים יותר" שלא נדע. ברצוני לדעת מהי ההסתברות/אכן ישנו סיכוי למצב כזה בעתיד? (אציין הופסק עישון ואלכוהול מאז הזיהוי, כבר מספר שנים) ושמירה על הגיינה ברמה גבוהה נגע ראשון היה - גוש קטן בחיל הרך קוטר 4.2 קטע רקמה בלתי סדירה אפורה גמישה ממצאים - Minor salivary gland with no significant changes Submucosal lichenoid inflammatory is noted No tumor seen. נגע שני היה - נגע שטוח בלתי סדיר צבע לבן 0.1*0.6*0.3 . ממצאים - קטע רקמה מצופה אפיתל קשקשי עם היפראקטוזיס מוקדי, פרהקרטוזיס, אקנטוזיס קל בתת אפיתל תסנין מונונוקלארי מינימאלי מוקדי הממצאים יכולים להתאים לאבחנת - ליפוקלאקיה, שלילית לדיספלציה אודה מאוד למענה, אפילו אשמח לדבר טלפונית (גם בתשלום) תודה, ג'יניהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שלום ג'ני
ד"ר נבות גבעול 28/06/2022 | 18:58ההסתברות להשתנות ממאירה הינה 5%. לא המון, אבל קיים. יש להקפיד על מעקבהוסף תגובה
-
תודה דוקטור. שאלה נוספת ברשותך
מודה לך מאוד. 30/06/2022 | 13:49גם לאחר הסרה מלאה? כלומר לנצח נדרש מעקב? תודה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שלום ג'ני
ד"ר נבות גבעול 17/07/2022 | 21:36אכן ידרש מעקב קבוע.הוסף תגובה
-
תודה רבה.
ג'יני 19/07/2022 | 20:23תודה דוקטור.הוסף תגובה
-
-
כאבי שיניים?
מיואשת 17/07/2022 | 15:45שלום דר, מזה כחמש שנים אני סובלת מכאבים בשן 26 שבאים והולכים במאין "התקפים". בשנה האחרונה הכאב החל להקרין גם ללחי ולגבה (כואב מאוד לגעת בלחי ובגבה כשאני ב"התקף" כזה), והחל להיות בלתי ספציפי לשן (26 עדיין כואבת קצת יותר מאחרות אבל גם השיניים סביבה החלו לכאוב). מצאתי את עצמי מסתובבת בין מגוון רחב מידי של מומחים : 1. מומחית פה ולסת שקבעה שיש ברוקסיזם והפנתה לפיזיותרפיה וסד לילה (נתן הקלה מסויימת בכאבים אחרים שלא קשורים למה שתיארתי קודם...) 2. אא"ג שביצע צילום סיטי סינוסים- עיבוי רירית מקסילרית באותו צד של הכאב. ללא ממצאים נוספים או חריגים. אמר שהכאב לא קשור לסינוס. אין עדות לממאירות או לשינויים בעצמות הפנים הגרמיות (כדבריו) 3. כירורג פה ולסת שקבע שיש לעקור שן 26 כי בסיטי אנדו רואים סדקים בשן וגרנולציה סביב השן. 4. כירורג פה ולסת שקבע שאין דבר בלסת והשיניים נראות שלמות גם בסיטי אנדו, גם בסטאטוס מקביליות ואין תהליכי ספיגת עצם או דלקת. יתכן ומדובר בכאב עצבי. 5. אנדודנט שקבע שמדובר בשן סדוקה - טוען שבסיטי אנדו אין עדות לסדקים. גם לא במיקרוסקופ. חשב שיש סדק בגלל הקליניקה אך מכיוון שבבדיקה כאבו לי שיניים נוספות ולא רק 26 ביקש להמשיך מעקב כרגע. אמר ש"אולי" רואים דלקת ליד השן בצילום רנטגן פשוט שעשה בקליניקה שלו. 6. פריודנט- שראה התפתחות של כיס ליד השן, אבל כרגע לא דורש התערבות או טיפול כדבריו. 7. רופא שיניים נוסף אמר לעשות כתר לשן 26 כי הוא חושד שזה סדק... מכיוון שאני מקבלת המון דעות מנוגדות והכאבים ממשיכים לחזור שוב ושוב, אני כבר לא יודעת למי לפנות ולמי להתייעץ. הכאב לא חד, אלא לוחץ (תחושה שבא לי להוציא את השיניים מהמקום) ומציק מאוד, לפעמים פועם. זה פוגע לי מאוד בתפקוד. יש הטבה מינימלית בלבד בנטילת משככים. בשינה אין כלל כאב וגם לא כשאני קמה משינה. הוא הולך ומתגבר במהלך היום. אם זה מעניין - לפני כ-5 שנים היה אירוע במטוס בו הרגשתי זרם חד וכואב מאוד בפנים (בעיקר צד שמאל) ונאמר לי שהתחילה טרגימנל נוירלגיה, אך הכאב החד נעלם ולא חזר עוד כל השנים ולא קיבלתי טיפול יעודי לכאב. אשמח לרעיונות נוספים... למי עוד לפנות? מתי לעצור את הבירורים? אין לי כוחות וזמן וכסף להתעסק בזה יותר...הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שלום
ד"ר נבות גבעול 17/07/2022 | 21:46ממליץ לפנות לנוירולוגהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
עקירת שן בינה
-
ניתוח חניכיים
-
בדיקות קשורות
-
תרבית לשון
-
מונחים קשורים
-
לסת
רופאים בתחום
ד"ר אלי רוזנפלד
כירורגיית פה ולסת
4.9
( 13 חוות דעת )
"קיבלתי יחס אנושי מאוד ודר.רוזנפלד טיפל בי ברגישות והבנה לגבי מצבי.
הוא מהוד מקצועי."
פורומים נוספים בתחום
פורוםכירורגיה פה ולסת
בפורום כירורגיה פה ולסת ניתן להתייעץ עם ד"ר נבות גבעול, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגיה פה ולסת
ד"ר נבות גבעול