פורום כירורגיה פה ולסת - עמוד 34
ד"ר נבות גבעול
4.9
( 14 חוות דעת )
ד''ר גבעול הוא מנהל היחידה לכירורגיה פה, פנים ולסתות במרכז הרפואי סורוקה ומרצה בכיר בבית הספר לרפואה באוניברסיטת בן גוריון.
יועץ לסוכנות מדנס לביטוח בע''מ - ביטוח אחריות מקצועית וניהול תביעות ברפואת שיניים.
בתפקידו הקודם, שימש כרופא בכיר ומנהל מרפאת מפרקי הלסת, שיבא.
נבחר לרופא הטוב ביותר בתחום כירורגית בפה ולסת ברשימת הרופאים הטובים ביותר לשנת 2018 של Forbes ישראל
תחומי טיפול של ד''ר גבעול:
- שתלים דנטליים
- השתלות עצם
- הרמת סינוס
- עקירות כירורגיות
- עיוות במפרקי הלסת
הערוץ של ד"ר גבעול ביוטיוב:
https://www.youtube.com/channel/UCDEtokyQJnYmhm9w_gKtq0g
-
רשלניות רפואיות בפה ולסת שיבא מה הסיכוי לתיקון?
isaacje 11/11/2021 | 18:10אני פגוע ראש לפני 11 שנים חלה התישנות משפטית בשיבא אין פתרון עקב הנסיבות עובר לרמבם האם שם ישנה רמה כזאת שתעלה על שיבא? תוהה אם זה בכלל בר תיקון בעולם כי שיבא משתווה או עולה ברמתה על מרכזים רפואיים בעולם ארובת עין ימין נשברה העין שלמה אך מטיפול מגרה גלגל העין מצולק יש בו אלרגיה כרונית עם הפרשות וזה עבר לעין הרואה[עצב הראיה בימין מת] האזור מעוות החיבור לא מושלם יש שקע ובליטה העין חצי סגורה העין לא באותו קו רוחב אין סימטריה נרדם בקלות כתוצאה מטשטוש ההכרה עקב הדלקת משתמש תדירות במגבונים זה נמשך הרבה זמן אני במבוי סתום המראה כמו בפוטו רצח יש לי מולטי פוקל לראיה טובה יותר אך זה לא מסתיר הכיעור גם אסטתית זה מפריע הרגשת חוסר אונים ודיכדוך האם בבתי חולים באירופה אוכל להיעזר? מה הפרוצדורה לכך? מי יממן? האם זכותי לבקש הכוונה משיבא או רמבם לטיפול אלטרנטיבי כלשהו להקלת הסימפטומים לפחות במימונם בארץ או בחול? בעיקר האם יש לזה סיכוי היכן שהוא? או להמשיך עם סבל מיותר? יש לי לווי משפטי ולא ניתן הרבה לעשות אנא שחרר אותי מן המצוקה מעוניין בתשובה דחופה וענינית ה אימייל שלי בעייתי עדיף לי תשובה כאן ועוד יותר טלפונית פרטי אליהו יצחק מסמילנסקי 14 נתניה טל 0525584774 תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שלום אליהו
ד"ר נבות גבעול 13/11/2021 | 19:54יש לבקש מסמכי סיכום בשיבא, להציג אותם ברמבם ולקבל תשובותהוסף תגובה
-
-
המשך טיפול
שירה 09/11/2021 | 00:09שמו לי שתל בלסת עליונה לפני שבועיים. אתמול הסירו לי תפרים. היום הרגיש לי משהו בלשון ומסתבר שלא כל התפרים הוסרו. רופאת השיניים שלי בחו"ל ותהייה רק ביום ראשון חזרה האם יש איזשהו סיכון לחכות עד אז ? מה מומלץ לעשות ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שלום שירה
ד"ר נבות גבעול 13/11/2021 | 19:51אין בעיה לחכות עם הסרת התפרהוסף תגובה
-
-
קליקים באוזן כבר 3 ימים
הילה 08/11/2021 | 17:12אני סובלת מטינטון (צפצופים באוזניים) כבר שנה וחצי ובלי קשר לזה ב3 ימים האחרונים צד ימין שמחבר בין הלסת לאוזן כשפותחת את הפה וסוגרת וכשאוכלת יש קליקים שמורגשים מהאוזן וזה נורא מציק לי מציינת אני גם מתאמנת ומרימה משקולות כבר הרבה שנים לא חושבת שקשור הקליקים האלו זה בימים האחרונים התחיל מלחיץ אותי מאוד ניסיתי לעשות מתיחות צוואר קצת ולשחק עם הלסת ואין שום שינוי יש מצב שעשיתי נזק? ומה אפשר לעשות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שלום הילה
ד"ר נבות גבעול 13/11/2021 | 19:49להגיע להבדק אצל כירורג פה ולסת.הוסף תגובה
-
-
נפיחות/בליטה בחיך העליוו
אנונימי 06/01/2020 | 19:22כבר מספר שבועות שאני מרגיש מן פס/בליטה במרכז-שמאל החיך העליון. הנפיחות משתנה כל כמה זמן לפעמים מרגיש נפוח וכואב ולפעמים כמעט לא מרגיש אולי רק בליטה קטנה. כל התחושות של הבליטה הן עם הלשון והאצבע אך רופא שיניים וגם רופאת משפחה אמרו שהם לא רואים שום דבר וגם לא מרגישים שום דבר. אני בתקופה עמוסה בעבודה ויש חרדות ונעילת לסתות בלילה ובעקבות זו כאבי פנים, לחץ באף ובשיניים העליונות הקדמיות אך את זה אני מקשר ללסתות. בנגיעה בבליטה לא מרגיש כאב כבל רגישות וחוסר נוחות בפנים כשאני לוחץ על זה. בנוסף לפעמים צד ימין של הפנים מרגיש טיפה רדום אבל אולי קשור לחרדה וללסת? האם הבליטה בחיך יכולה להיות קשורה ללחץ ועומס? ואם לא מה עוד יכול להיות? דלקת שנמשכת המון זמן? הרופא שיניים אמר לי למרוח קורס דול ג'ל ולפעמים זה קצת מרגיע.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תוספת
אנונימי 06/01/2020 | 21:08רוצה גם להוסיף שהאיזור הנפוח גם מרגיש קרירהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שלום
ד"ר נבות גבעול 11/01/2020 | 23:54יש להבדק. יתכן ומדובר בהלוטת רוק קטנה שהתנפחה. אני יותר מוטרד מהירידה בתחושה בפנים. לכן יש לבדוק ולמפות את התופעות ומשם להתקדםהוסף תגובה
-
לאחר בדיקה
אנונימי 17/01/2020 | 17:57נבדקתי על ידי רופא שיניים ושוב הוא לא הצליח לראות כלום. הנפיחות עדיין מטרידה אותי וכואבת. בעיקר כי מפעילה לחץ על הפנים. שמתי לב שבשתיית משקאות מוגזים כמו קולה למשל הנפיחות מתגברת. מה זה יכול להיות?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שלום
ד"ר נבות גבעול 21/01/2020 | 20:28מבקש לבדוק בטרם אענההוסף תגובה
-
בדקתי
אנונימי 21/01/2020 | 20:33כבר בדקתי אף רופא לא רואה שום דברהוסף תגובה
-
מרגישה תחושות דומות
אני 06/11/2021 | 19:02מה זה היה בסוף?הוסף תגובה
-
-
סיבוך אחרי עקירה כירורוגית
שרה בן שבת 06/11/2021 | 03:31לפני שבועיים עברתי עקירה בשן בינה עם תפרים לאחר מספר ימים החלמתי והכאבים חלפו . מאז לא מצליחה ללעוס גם בצד שלא היתה עקירה כל לעיסה מתנגשת בחריקת שיניים וכאבים בלתי נסבלים מהצד של העקירה אני מרגישה שהסגירה של הפה שונה לגמרי , ובנוסף על הפה מהצד לעקירה יש גוש קשה . אודה לקבל את תשובתך. מרגישה כאב בלתי נסבל מהצד של העקירה בזמן כל פעולת הלעיסה גם מהצד הבריא שלועסת . הכאב באוזניים ועד הראש כשמפעילה את הפה באכילה .הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שלום שרה
ד"ר נבות גבעול 06/11/2021 | 12:32יש להבדק. הטוב ביותר לחזור למי שעקר.הוסף תגובה
-
לאחר עקירה
שרה 06/11/2021 | 17:48תודה על התשובה לפי המצב הרופא שלי לא יכול לפתור את הבעיה האם אוכל להתקבל לבדיקה אמל רופא פה ולסת מה עלי לעשות כדי להגיע לבדיקה במרפאתך ? סביר להניח שאצטרך להבדק במרפאת פה ולסת .הוסף תגובה
-
-
הצלחה / כשלון
מיגל 05/11/2021 | 20:41אחרי כמה זמן ניתן לאמר שהשתל נקלט כראוי ואין סיכוי לכשלון ? מרגע ההשתלה, החשיפה והשיקום ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שלום מיגל
ד"ר נבות גבעול 06/11/2021 | 12:32בחשיפה ניתן לאמת שנקלט. אין מושג כזה אין סיכוי לכישלון בטיפול רפואי.הוסף תגובה
-
-
קיטום שן בינה כלואה
קארין 31/10/2021 | 08:45שלום, לפני כמה שבועות החלו כאבים באזור שן בינה, בבדיקה נאמר לי שהיא כלואה ופיתחה דלקתיות. מומחה פה ולסת ראה צילום וקבע שיש לנתח ולקטום את ראש השן (הבסיס ממש קרוב לעצב) בהמתנה לניתוח, לאחר 3 מחזורי אנטיביוטיקה, כבר חודש שאין לי כאבים בכלל. אני שומרת היטב על היגיינת הפה. רציתי לשאול- האם יש מצב שהשן התמקמה לה וכבר אין צורך מיידי בניתוח? אני מתלבטת בעיקר כי יש לי תאומים פעוטות, ועקב תהליך החלמה ארוך וכואב- ייתכן שעדיף לדחות? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שלום קארין
ד"ר נבות גבעול 06/11/2021 | 12:28בהנחה שאת מעל גיל 21 השן כנראה לא תזוז ממקומה. יש לטפל בהקדם האפשרי. דלקות משן בינה עלולות להדרדר למצב מסכן חיים.הוסף תגובה
-
-
שתלים שונים
שירן 29/10/2021 | 10:35האם זה בסדר לשים בפה שתלים שונים מחברות שונות ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שלום שירן
ד"ר נבות גבעול 30/10/2021 | 14:09כן ניתן לשים שתלים מחברות שונות בתנאי שהרופא המשקם יודע לשקם על כל הסוגים המדוברים.הוסף תגובה
-
-
כאבים לאחר כתר מודבק על שתל
שירה 25/10/2021 | 21:43אחרי שהכתר הצליח טוב סוף כל סוף וחזר מהמעבדה. אחרי הטיפול כואב ואמרו שרגישות יכולה בלשון וגם בחניכיים וגם שלקח הרבה זמן שלא היה בפה רק שתל . תוך כמה זמן הכאבים והרגישויות צפויות להיות פחות וגם יהיה קל יותר לאכול. כי קשה היה היום ובמיוחד בעיקא בצד השני?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
היי שירה
ד"ר נבות גבעול 27/10/2021 | 15:46הניסוח שלך לא ברור אשמח אם תכתבי מחדשהוסף תגובה
-
-
tmj ורגישות לרעש
ליאת 23/10/2021 | 11:02שלום, נהגתי לשמוע מוזיקה המון מבלי בעיות בשמיעה אך לאחרונה, בעקבות החרדה, התחלתי להדק את הלסת מה שהוביל לצלצולים ותחושת מלאות באוזניים. מאז כל פעם שאני שומעת שירים במוזיקה גבוהה (כמו שעשיתי בעבר ללא בעיות) אני חווה ירידה בשמיעה; צלצולים ותחושת מלאות חריפה עוד יותר שלא עוברת עם הזמן (מה שציפיתי שיקרה ולא קרה לצערי). האם הtmj יכול להיות קשר לכך שהאוזניות שלי רגישות יותר למוזיקה והאם זה הפיך? תודה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שלום ליאת
ד"ר נבות גבעול 25/10/2021 | 09:03יכול להיות אך ממליץ בדיקת אאג.הוסף תגובה
-
tmj ורגישות לרעש
ליאת 26/10/2021 | 17:11הייתי כבר אצל רופא א.א.ג לפני כשנה והוא לא מצא בעיה כבדק אותי. הוא גם הפנה אותי לבדיקת שמיעה מקיפה שיצאה תקינה. איך אפשר לבדוק אם הבעיה נובעת מבעיה במפרק הלסת או כתוצאה מנזק לאוזניים מרעש? דרך בדיקה אוטוסקופית או בדיקת מפרק הלסת?הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ניתוח חניכיים
-
עקירת שן בינה
-
בדיקות קשורות
-
תרבית לשון
-
מונחים קשורים
-
לסת
פורומים נוספים בתחום
פורוםכירורגיה פה ולסת
בפורום כירורגיה פה ולסת ניתן להתייעץ עם ד"ר נבות גבעול, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגיה פה ולסת
ד"ר נבות גבעול