פורום כירורגיה פה ולסת - עמוד 36
ד"ר נבות גבעול
4.9
( 14 חוות דעת )
ד''ר גבעול הוא מנהל היחידה לכירורגיה פה, פנים ולסתות במרכז הרפואי סורוקה ומרצה בכיר בבית הספר לרפואה באוניברסיטת בן גוריון.
יועץ לסוכנות מדנס לביטוח בע''מ - ביטוח אחריות מקצועית וניהול תביעות ברפואת שיניים.
בתפקידו הקודם, שימש כרופא בכיר ומנהל מרפאת מפרקי הלסת, שיבא.
נבחר לרופא הטוב ביותר בתחום כירורגית בפה ולסת ברשימת הרופאים הטובים ביותר לשנת 2018 של Forbes ישראל
תחומי טיפול של ד''ר גבעול:
- שתלים דנטליים
- השתלות עצם
- הרמת סינוס
- עקירות כירורגיות
- עיוות במפרקי הלסת
הערוץ של ד"ר גבעול ביוטיוב:
https://www.youtube.com/channel/UCDEtokyQJnYmhm9w_gKtq0g
-
בדיקת mri עם שתלים כל הפה למעלה ולמטה
רוני 01/10/2021 | 08:07שלום רב ותודה,,, יש לי שתלים בכל הפה למעלה ולמטה כבר עשר שנים, היתה לי בעיה למעלה עם שתל שהוציאו לי, הוציאו לי את הגשר (זה לא הברגה אלא עם דבק) ועכשיו אני עם הגשר חרסינה שיש בו מתכת רגילה לא אצילה שאני מדביקה עם קוקידנט עד שהגשר החדש יהיה מוכן. עשיתי אתמול emri ציינתי בפניהם הכל מה שיש לי והטכנאי אמר שזה בסדר וקראתי עכשיו באינטרנט שזה מסוכן. שאלתי בבקשה, האם יכול להיגרם לי נזק לשתלים כתוצאה מכך ושאני עם כתר חרסינה שבפנים יש מתכת רגילה שמודבק עם קוקידנט? קראתי מקרה שסיכה בראש חדרה למח אז חלילה שהשתל לא יחדור לראש חלילה , התעוררתי הבוקר עם לחץ נוראי במפרקים ובכל הפה יש קשר לבדיקה? בבקשה מחכה לתשובה אני די לחוצה אולי הבדיקה לא היתה צריכה להיעשות. תודה רבה רבה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שלום רוני
ד"ר נבות גבעול 08/10/2021 | 23:29אין סכנה לmri עם שתלים וגשר. הלחץ במפרקים הוא תוצאה של עומס על המפרק ואינו קשור ל'mriהוסף תגובה
-
-
מחנק בגרון לאחר עקירה כירוגית
sara yaakov 23/09/2021 | 18:50שלום וברכה, אני כ-4 חודשים לאחר עקירה כירוגית של שן בינה תחתונה בצד שמאל. מהרגע שההרדמה פגה, חשתי מעין תחושת מחנק של הלשון , תחושה שהיא רדומה עדיין ולא משוחררת למרות שאם נגעתי בה חשתי את כל הלשון בכל הצדדים וגם באמצע. הלכתי 3 פעמים לרופאה הכירוגית שביצעה לי את העקירה והיא אמרה לי בוודאות שאין פגיעה עצבית ושהיא לא יודעת מה זה . הלכתי לרופא כירוג פה ולסת נוסף לחוות דעת שנייה והוא אמר אותו הדבר. חודש אחרי העקירה, התחלתי להרגיש יותר מעין מחנק כשאני מדברת . אני מרגישה תחושה מוזרה בסוף הלשון ( אולי בשורש הלשון ) הקרובה לגרון ואז כשאני מדברת אני מרגישה מעין מחנק שקשה לי לדבר. כאילו גוף זר מונח על סוף הלשון שלי ומפריע לי לדבר. גם כשאני לא מדברת אני מרגישה תחושה מוזרה בסוף הלשון בצד שמאל וחוסר נוחיות. מה עושים? כבר 4 חודשים אחרי וזה ממש פוגע לי באיכות החיים. זה מלווה אותי כל הזמן. אשמח לדעתך המקצועית - מה זה יכול להיות עוד? והאם זה יעבור לי? אי אפשר לחיות ככה. זה ממש מדכא אותי. האם שייך ללכת לאף אוזף גרון ? תודה מראש ד"ר.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שלום שרה
ד"ר נבות גבעול 25/09/2021 | 19:43לא ניתן לענות ללא בדיקה. את מוזמנת להגיע אלי או לכל מומחה לפה ולסת ולהיבדק.הוסף תגובה
-
-
טינטון וסתימת אוזניים
רוני 22/09/2021 | 08:04שלום, יותר מ 6 חודשים סובלת מטינטון, סתימת אוזניים בעת נסיעה ברכב ולפעמים כשמתעוררת בבוקר, סחרחורות לעיתים קרובות, עייפות בשרירי הפנים במקומות שונים (אך ללא כאב) לפעמים הטינטון מתחזק והסחרחורות גם אחרי מנה. תופעות אלו התחילו אחרי שבוע מאז שסמתי ריטינר עקב הורדת גשר בשיניים.. את הריטינר שמתי יומיים או שלושה, לא היה נוח בכלל וגרם לי לאי נוחות .. זרקתי אחרי 3 או 4 שימושים. (באותה תקופה היו לי גם לחצים מסיבות אחרות). נבדקתי על ידי א.א.ג ועשיתי בדיקת שמיעה והכל תקין. בדיקה נוירולוגית גם תקינה. ניגשתי לרופא פה ולסת, אמר לי שכל התופעות שאני סובלת נובעות מ tmd. כנראה שהריטינר גרם לתזוזה של מפרק הלסת וזה גורם לי לכל הבתופעות, טינטון, סתימה באוזניים, סחרחורת, רעשים במפרק לפעמים, עייפות בשרירי פנים. מחכה לקבל סד לילה השבוע הזה וגם הפנה אותי לעשות MRI, אך בבית חולים סירבו, מכוון שיש לי פלטות בלסת עליונה עקב ניתוח הקדמת לסת שעברתי ב 2013. חשוב לי להזכיר שעברתי MRI ראש בשנת 2015 ולא קרה כלום (גם אז היו פלטות בלסת), לא יודעת סוג המתכת שיש שם. יש לי כמה בירורים ברשותך: 1) האם יכול שכל תופעות אלה של TMJ? ואין לי כאב במפרקים ואין לי קושה או הגבלה בפתיחת פה (חוץ מהעייפות שאני מרגישה). 2) אם עברתי כבר MRI ראש כשיש פלטות ולא קרה כלום, זה לא אמור להיות אותו דבר גם עכשיו? מה יכול לקרות עכשיו ב MRI מפרקי לסת שאין את אותו סיכון ב MRI ראש? (פניתי לבית חולים אחר, עוד לא קיבלתי תשובה מהם). 3) האם המצב הזה הפיך? אני כבר 6 חודשים ולא חלף לי, אפילו החמיר (לפי הרגשתי) 4) סד לילה יעזור? יש לי חששות שיזיק, יש מצבים כאילו? * הערה, כירורג פה ולסת שמטפל בי עכשיו הוא אותו כירורג שביצע את הניתוח ב 2013.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שלום רוני
ד"ר נבות גבעול 25/09/2021 | 19:421. בסד לילה יש להשתמש לפחות חודשיים לקבל הטבה. בחודש הראשון יש תחושה של החמרה . 2. בדרך כלל פלטות הקיבוע הן מטיטניום ואין בעיה ב mri . לבקש מהרופא שניתח מכתב לרדיולוג באיזה פלטות נעשה שימוש. 3.ממליץ פזיוטרפיה. לשרירי הלעיסההוסף תגובה
-
-
בלוטות קטנות שנראות כמו בועות
רוי 20/09/2021 | 17:52היי כבר חודש וחצי יוצאות לי בבית הבליעה בלוטות קטנות שנראות כמו בועות כל פעם במקום אחר זה יוצא לכמה ימים ונעלם ואחרי שבוע ווצא במקום אחר חודש וחצי ככההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שלום רוי
ד"ר נבות גבעול 25/09/2021 | 19:40בלוטות קטנות נשמע כמו הרפס שניוני. ממליץ לגשת למומחה לרפואת הפההוסף תגובה
-
-
עשיתי ניתוח לגומות חן ואז אחרי שנתיים הופיע גוש ענק וכואב
שיר 16/09/2021 | 10:52היי המצב שלי לא טוב כבר שבוע וחצי שאני רצה בין רופאים אין לי מושג מה לעשות.לפני כשנתיים עשיתי ניתוח לגומות חן בלחי.כבר מעל שבוע שמופיע לי בלחי ימין גוש ענק פינמי כואב ואדום בהתחלה היה כאב מטורף של דופק וכאלו דקירות סכינים טופלתי באנביטיקה דרך הווריד סטרואידים להורדת נפח( אחכ הסברו לי שהיה טעות לקחת) וכמובן כל היום אופטלגין הלכתי לעשות ניקוז בהרדמה אבל יצא רק קצת מוגלה ככה שהנפח והגולה הענקית ממש לא קטנה ): נפוכה אדומה וכואבת קשה לדבר ולאכול…. אין לי מושג מה לעשות כשהזרקו לי את זריקת ההרדמה צרחתי את נשמתי זה כאב אדיר): הפנים שלי נראים אחרת…הכל מוזר ולרופאים אין ממצאים מדוייקים מה זה??? חבל שלא ניתן לצרף תמונההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שלום שיר
ד"ר נבות גבעול 18/09/2021 | 18:12להגיע לאחת ממחלקות פה ולסת עם מידע מה החומר שהוזרק ללחיהוסף תגובה
-
-
שטיפת מפרק בצד שמאל וארתרוסקופיה וניקוי של המפרק בצד ימים
יובל 08/09/2021 | 22:41היי דוקטור , ראיתי שאתה עונה על שאלות ואני בעוד שבועיים אמורה לעבור ניתוח של השטיפת מפרק וארתרוסקופיה בהרדמה מלאה . אני סובלת כבר כמה שנים מכאבים בלסת ומקליקים המון שנים שנעלמו ועברו לכאבים באוזניים ובשיניים . הכאבים באוזניים למדתי לחיות איתם וכל פעם שהולכת את הרוק מרגישה כמו בלונים מתפוצצים והכאבים בלסת אי אפשר להתמודד עם הכאב . בבדיקת mri שביצעתי באמת ראו שהמפרק זז מהמקום ושיש קושי בפתיחה של הפה . חשוב לי לציין שאני מבצעת פיזיוטרפיה אצל מישהי שמתמחה בפה ולסת ולוקחת מגנזיום כל לילה ובנוסף אוכלת דברים רכים והסד לילה הקשיח רק הזיק לי . אני לא מצליחה לאכול כמו בן אדם רגיל וכל זה משפיע לי על אורח החיים . אשמח לשמוע את חוות דעתך על הטיפול שאני צריכה לעבור והאם זה רק יכול להחמיר מהטיפול ואיך תהליך ההחלמה . אני מאוד בלחץהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שלום יובל
ד"ר נבות גבעול 10/09/2021 | 08:04לטעמי יש לשאול את כל השאלות האלה את הרופא שיבצע את הטיפול וזאת טרם החתימה על ההסכמה לניתוח.הוסף תגובה
-
תשובה
יובל 10/09/2021 | 08:05אך האם אתה ממליץ על שטיפת מפרק באופן כללי?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שלום יובל
ד"ר נבות גבעול 11/09/2021 | 11:31לא ממליצים על טיפול רפואי באופן כללי. יש לבדוק ואז להחליט מה הטיפול המתאים.הוסף תגובה
-
-
זוית פה
אור 05/09/2021 | 09:15בת 28, סובלת בחודשים האחרונים מבריחת רוק מזוית הפה הימנית, בערות ויותר בשינה. גם באכילה, ישנה תחושה שהפה אינו נסגר לחלוטין. בנוסף, התפתח כליטיס נשנה באותו צד. אציין שבהסתכלות לא נראה חוסר סימטריה בין שני הצדדים ובדיקה נוירולוגית בחשד לפגיעה בעצב הפנים תקינה. האם יש מה לעשות בנידון? תודה רבה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שלום אור
ד"ר נבות גבעול 10/09/2021 | 08:03לגבי בריחת רוק יש להבדק אצל כירורגנ פה ולסת או אצל אאג. לבדוק האם יש הפרעה בבליעההוסף תגובה
-
-
מספר שאלות לאחר עקירת שן בינה
דוב 05/09/2021 | 00:56שלום, אני שלושה וחצי שבועות אחרי עקירת שן בינה ימנית תחתונה שהייתה חצי כלואה. א. התפירה נעשתה באמצעות תפרים נמסים. רובם נמסו אבל עדיין יש 2 חוטים קטנים שלא נמסו. זה יימס בהמשך? ב. יש לי זיז עצם באתר העקירה שפוצע לי לעיתים את הלשון. (היה לי גם בעקירת שן בינה שמאלית תחתונה לפני כמה שנים). עד כה נמנעתי מלהגיע לשייף אותו בגלל הקורונה. אם אני לא משייף אותו- הוא אמור להתכסות עם חניכיים ואז לא יהיה צורך לשייף, או פשוט ליפול? ג. בימים האחרונים כשאני שוטף את הפה עם מי מלח, אני מרגיש כאבים באזור העקירה. אף פעם לא היו לי כאבים בעקבות מי מלח. הכאבים נמשכים 2 דקות אחרי המי מלח, ואז בהדרגה עוברים. זאת תופעה ידועה? על מה זה מראה? תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שלום דוב
ד"ר נבות גבעול 10/09/2021 | 08:02:שאר התפרים יפלו ממליץ להבדק אצל הרופא לבדוק האם יש צורך לשייף את שארית העצם. ולבדוק מדוע החלו כאבים האם משהו הזדהם.הוסף תגובה
-
-
פריקת לסת tmj
אוהד 01/09/2021 | 20:33שלום, הייתי בטיפול לפני הרבה זמן אצל רופא שיניים ופרקתי את הלסת אחרי הרבה זמן שהפה היה . מאז הפריקת לסת היו לי חריקת שיניים כאבים באוזניים קליקים במפרק שעברו. הבעיות שנשארו לי כאבים בפנים שמקרינים לצוואר,טיניטוס אסימטריה של השיניים העליונות עם התחתונות. לפי מה שקראתי באינטרנט יש כמה טיפולים אפשריים. רציתי לדעת איזה טיפול יכול לעזור למצב שלי שטיפת מפרק או ארתרוסקופיה? האם זה יכול לגרום ליובש בפה ולבעיות שינה(דום נשימה חסימתי)?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שלום אוהד
ד"ר נבות גבעול 09/09/2021 | 21:23לא גורם לדום משימה חסימתי . מוזכרים הרבה סימפטומים שבספק קשורים לאירוע הפריקה. יש להבדק אצל כירורג פה ולסת כדי לעשות סדר.הוסף תגובה
-
-
טעם חמוץ
נוגה 01/09/2021 | 17:19שלום, אני סובלת מטעם חמוץ (של ריקבון) בפה כבר קרוב לחודשיים. האיכות חיים שלי ירדה באופן דרסטי בין לילה. עשיתי את כל הבדיקות, נשאר רק לשלול גידול במוח (שאף אחד לא מאמין שזו הסיבה, כנל אני) הb12 שלי 177. אתחיל לקחת תוסף, אבל למה אני חווה את זה? אני סובלת כמו שלא סבלתי בחיים. מה אפשר לעשות כדי לצאת מזה? תודה רבה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שלום נוגה
ד"ר נבות גבעול 09/09/2021 | 21:21יש לגשת למומחה לרפואת הפה בדרך כלל מקור בקיבה או מוקד זיהום לא מזוהה בפההוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
עקירת שן בינה
-
ניתוח חניכיים
-
בדיקות קשורות
-
תרבית לשון
-
מונחים קשורים
-
לסת
רופאים בתחום
ד"ר פבל ווסקובויניק
רפואת שיניים
5.0
( 7 חוות דעת )
"ברצוני לשתף אותכם על חוויה יוצאת מן הכלל
לא הרגשתי
טיפול בשיניים
לאורך כל הדרך
מקצוען אמיתי
כולל אלונה אסיסטנטית שמשלימה אותו
לסיכום ממליץ בחום לבצע טיפול אין מה לחשוש
בהצלחה"
מרפאת שיניים G Magic Touch כרמיאל
רפואת שיניים
4.9
( 124 חוות דעת )
"המרפאה מצוינת. הצילו לי את הילד מהרדמה מלאה, ברגישות ובמקצועיות שאין כמוהן. אין לי מילים להסביר כמה אני מודה."
פורומים נוספים בתחום
פורוםכירורגיה פה ולסת
בפורום כירורגיה פה ולסת ניתן להתייעץ עם ד"ר נבות גבעול, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגיה פה ולסת
ד"ר נבות גבעול