פורום כירורגיה פה ולסת - עמוד 76
ד"ר נבות גבעול
4.9
( 14 חוות דעת )
ד''ר גבעול הוא מנהל היחידה לכירורגיה פה, פנים ולסתות במרכז הרפואי סורוקה ומרצה בכיר בבית הספר לרפואה באוניברסיטת בן גוריון.
יועץ לסוכנות מדנס לביטוח בע''מ - ביטוח אחריות מקצועית וניהול תביעות ברפואת שיניים.
בתפקידו הקודם, שימש כרופא בכיר ומנהל מרפאת מפרקי הלסת, שיבא.
נבחר לרופא הטוב ביותר בתחום כירורגית בפה ולסת ברשימת הרופאים הטובים ביותר לשנת 2018 של Forbes ישראל
תחומי טיפול של ד''ר גבעול:
- שתלים דנטליים
- השתלות עצם
- הרמת סינוס
- עקירות כירורגיות
- עיוות במפרקי הלסת
הערוץ של ד"ר גבעול ביוטיוב:
https://www.youtube.com/channel/UCDEtokyQJnYmhm9w_gKtq0g
-
בליטות בחיך העליון
אנונימי 06/04/2019 | 19:38שלום דוקטור לפני 4 שנים הופיעה לי בליטה בחיך העליון נורא כאבה כשהופיעה ואז הפסיקה לכאוב אבל הבליטה נשארה עדיין לאחר מכן באותה תקופה הופיעה לי כמו פצעון על החיך העליון למעלה בגודל של חצקון גם נורא כאב כשהופיע לאחר מכן הפסיק לכאוב אבל הבליטה עדיין נשארה עד היום לאחר 4 שנים הופיע לי עוד בליטה בגודל של חצקון סמוך לבליטה הישנה הפסיקה לכאוב אבל הבליטה עדיין נשארה אני מציין שכל הבליטות באוצו צבע של החיך ונמצאות על החיך הקשה ובעל מרקם חלק כלומר מתחת לעור בחיך נבדקתי לפי כמה שנים על ידי רופא שיניים שסיפרתי לו על הבליטות האלה והוא שלח אותי לרנטגן והרנטגן לא הראה כלום והוא אמר שזה כלום לאחרונה הנושא נורא מדאיג אותי יש אולי השארה מה זה יכול להיות אני בן 21 מעשן ושותה תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שלום
ד"ר נבות גבעול 07/04/2019 | 16:16ממליץ לך לגשת להבדק אצל כירורג פה ולסתהוסף תגובה
-
בליטה בחיך העליון
אנונימי 07/04/2019 | 20:33תודה על ההמלצה אבל יש לי עוד זמן עד הרופא ואני לחוץ ורק רציתי לדעת אם אם יש סיבה לחשוש מזה או לא ואם יש השארה פחות או יותר מה זה יכול להיותהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שלום
ד"ר נבות גבעול 08/04/2019 | 11:02בדרך כלל בליטה העצם חסרת חשיבותהוסף תגובה
-
-
כאבים אחרי עקירת שן בינה וטיפול שורש
אפרת דותן 05/04/2019 | 23:33שלום רב , לפני כמעט שלושה וחצי שבועות התחילו לי כאבים בשן בינה תחתונה לאחר לקיחת מוקסיפן מספר ימים ביצע הרופא עקירה שהייתה מאוד קשה בגלל שן כלואה . לקחתי מס ימים נוספים מוקסיפן ללא הטבה ואז הרופא אבחן מכתשית יבשה עם נפיחות רבה באזור , שם חומר חיטוי ולאחר מכן הייתה קצת הטבה אך לאחר מכן גברו הכאבים מאוד , בבדיקה נוספת מס ימים אחרי בנוסף למכתשית הוברר שנשברה לי סתימה בשן סמוכה וצריך טיפול שורש וניתן חי אוגמנטין. את הטיפול שורש ביצעתי לפני מס ימים כשעדיין יש דלקת . לאחר הטבה של 24 שעות לערך , חזרו הכאבים במקום ביתר שאת ממש מטורפים אם הקרנה לאוזן ולראש והאזור נפוח . שאלתי האם זה סביר שלאחר 3 שבועות ולקיחת אוגמנטין בשבוע האחרון עדיין יש דלקת והאם צריך לבצע בדיקות נוספות ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שלום אפרת
ד"ר נבות גבעול 07/04/2019 | 16:14לאחר טיפול שורש ועקירה ממליץ להמתין כ 10 ימים. באם לא משתפר יש לפנות שוב לרופאהוסף תגובה
-
-
כאב מקרין משן בינה כלואה
איריס 02/04/2019 | 19:56שלום. מזה כחודש מרגישה כאבים בצד ימין למעלה,רופאת השיניים איבחנה שן בינה כלואה,עשיתי צילום רגיל וגם צילום פנורמי ולטענת הרופאה כרגע אין צורך להוציא את השן. לפני כשבוע התחילו כאבים בכל צד ימין של הפנים, באזור האף,באזור הסינוס מתחת לעין,ותחושה של נפיחות מסביב לעין,כאילו שהעין שקועה ודועמת.הרופאה טוענת שאין קשר לשן בינה.רופאת משפחה חושדת שמדובר בסינוסיטיס וקיבלתי טיפול אנטיביוטי אך הטיפול אינו עוזר. האם הכאבים שאני מתארת יכולים להיות קשורים לשן בינה ויש טעם לבקש הפניה לכירורג ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שלום איריס
ד"ר נבות גבעול 04/04/2019 | 08:30אין קשר בין השן לכאבים שאת מתארתהוסף תגובה
-
-
החלפת סתימת אמלגם
אמיר 31/03/2019 | 22:46שלום לכם לפני כחמשה חודשים התגלו אצלי סימנים לבנים בפה,לאחר מספר בדיקות אצל רופאי פה ולסת בבית חולים הומלץ לי להחליף את סתימות האמלגם בפה ובמיוחד הקרובים לסימנים הלבנים. נודע לי שהסרת סתימות אלו חייב להיות בצורה בטיחותית לפי פרוטוקול מסויים שלא מאפשר את פיזור האמלגם בפה. השאלה אם אתם מכירים רואים בצפון הארץ שעובדים לפי פרוטוקל זה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
אמיר
ד"ר נבות גבעול 03/04/2019 | 10:50לא ברור מדוע יש להחליף את הסתימות, לא ברורה ההמלצה.הוסף תגובה
-
-
לשון
יפית 28/03/2019 | 20:22שלום, מזה כשבוע צריבה בלשון עם כתם כהה יותר מהלשון ובמרקם חלק יותר מהלשון. הייתי אצל רופא עור שאבחן זאת כאפטה, לציין כי לא מראה כמו אפטה ולא מרגיש כמו אפטה אין פצעים על השטח המדובר. בנוסף כשמקפלת את הלשון לצדדים מרגידה כאב בשריר הלשון. לפני כשנה וחצי קרה אותו מקרה שאובחן כפטרייה לאחר שהכתם הלך וגדל וקיבלתי אורלטן נשארו לי הכדורי מציצה מהפעם הקודמת ולקחתי 4 ימים ולא עזר. הכתם מתחיל להתפשט. לאיזה רופא אפשר ללכת??? ומה ניתן לעשות כדי להרגיע. שמה סודה לשתייה מס פעמים ביום. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שלום יפית
ד"ר נבות גבעול 31/03/2019 | 10:18יתכן ומדובר בלשון גיאוגרפית, ממליץ ללכת למומחה לרפואת הפה.הוסף תגובה
-
-
פצע מתחת ללשון אצל ילד בן 6
מאיה 27/03/2019 | 22:25שלום רב, הבחנתי אצל ילדי לפני כשבוע בחתיכת בשר לבנה נפוחה מידלדלת מתחת ללשון. לאחר יום יומיים כנראה שהיא התנקזה איכשהו ונותר מן פצע אדמדם דומה לאפטה שההחלמה שלו מאד איטית. הילד לא מתלונן על כאבים בכלל. אשמח לדעת אם זה עלול להיות מרמז על משהו מסוכן. אני בכל מקרה מתכננת ללכת איתו להיבדק אצל רופא שיניים. תודה רבה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
בהמשך לשאלה
מאיה 27/03/2019 | 22:32חתיכת הבשר הידלדלה מרקמת הבשר המחברת את הלשון לרצפת הפה והפצע שנשאר לאחר מכן הוא ברצפת הפה צמוד לקטע המחבר כאמור. תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שלום מאיה
ד"ר נבות גבעול 28/03/2019 | 11:10זה לא מרמז על משהו מסוכן, אך רצוי להבדק.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שלום מאיה
ד"ר נבות גבעול 28/03/2019 | 11:18זה לא מרמז על משהו מסוכן, אך רצוי להבדק.הוסף תגובה
-
-
ברור
לירון 26/03/2019 | 02:19שלום דר', אני סובלת מיזה מספר שנים מיובש קיצוני כרוני בפה וגרון. ביצעתי בדיקת סיאלוגרפיה ויש חסימה של בלוטות הרוק. האם יכול להיות תוצאה של הדבקה בזיהומים נגיפיים / דלקתי? (קראתי מאמר שבו כתוב: זיהומים נגיפיים קשורים לעיתים קרובות עם פתולוגיה של בלוטת הרוק) בפה ולסת איזו בדיקה יש לבקש ספציפית לברור פתולוגיה זו? אשמח לתשובתך. תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שלום לירון
ד"ר נבות גבעול 27/03/2019 | 18:08יכול להיות כתוצאה של נגיף. מומחים לרפואת הפה מטפלים בתופעה ממליץ לפנות לאחד מהםהוסף תגובה
-
המשך...שאלה נוספת
לירון 28/03/2019 | 00:41שלום דר', תודה על תשובתך. אני שואלת מפני שברפואת או פה ולסת הכיוון הוא לבצע ביופסיה מהבלוטה בחשד לשיוגרן. ואני מעוניינת לוודא כיוון אחר, אתה יודע האם יש בדיקה ספציפית שיכולה להוכיח שהיובש תוצאה של נגיף / או לשלול ? או תוצאה של נגיף יכול להיות אחד הגורמים לבעיה = יובש ללא יכולת הוכחת הגורם? אשמך לתשובה מהידע שלך. תודה.הוסף תגובה
-
-
כאבים ממכתשית יבשה ומחניכיים מעל
בני 25/03/2019 | 21:19שלום, עשו לי עקירה לפני שבוע של שן טוחנת למטה וגילו לי מכתשית יבשה. שמו לי חומר חיטוי להרגיע. במקביל כואב לי למעלה באותו צד. למעלה עקרו לי שיניים אחרות לפני יותר מחודשיים והפסיקו הכאבים. שבוע לפני העקירה למטה התחילו לי הכאבים למעלה והם רק ממשיכים. ממה זה? האם יש קשר למכתשית היבשה למטה? עם זאת, כאשר נוגעים למעלה בחניכיים כואב לי. אז ממה הכאב למעלה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שלום בני
ד"ר נבות גבעול 27/03/2019 | 18:09אין קשר למכתשית היבשה יש לבדוק את אתר העקירה העליוןהוסף תגובה
-
-
כאבים כמה חודשים עקירות
גיא 20/03/2019 | 15:59שלום, לפני מס'חודשים עשו לי שתי עקירות ברצף.הכאבים מהעקירה עברו והאזור שקט. לפני כמה ימים התחילו לי כאבים שוב מהאזור של העקירה (לא משן ליד). ממה זה יכול להיות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שלום גיא
ד"ר נבות גבעול 25/03/2019 | 09:21כנראה שכעת הכאב לא מהעקירה ממליץ לבדוק את האזורהוסף תגובה
-
-
כאבים לא ברורים אחרי עקירות
ב 22/03/2019 | 09:48שלום, עשו לי עקירות למעלה, עברו חודשיים ללא כאב. בימים האחרונים אני מרגיש שם כאב בכל האזור בחניכיים. האם זאת בעיית חניכיים? האם זה מקרין משן למטה שנעקרה וכואבת עדיין? האם משהו אחר?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שלום
ד"ר נבות גבעול 25/03/2019 | 09:20כנראה שכעת הכאב לא מהעקירה ממליץ לבדוק את האזורהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
עקירת שן בינה
-
ניתוח חניכיים
-
בדיקות קשורות
-
תרבית לשון
-
מונחים קשורים
-
לסת
רופאים בתחום
ד"ר נבות גבעול
כירורגיית פה ולסת
4.9
( 14 חוות דעת )
"ד"ר נבות, משיב לשאלות, מסביר פנים, מקצועי, בודק בזמן הטיפול עם המטופל אם ניתן להמשיך בתהליך, וזמין לאחר הטיפול."
פורומים נוספים בתחום
פורוםכירורגיה פה ולסת
בפורום כירורגיה פה ולסת ניתן להתייעץ עם ד"ר נבות גבעול, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגיה פה ולסת
ד"ר נבות גבעול