גיד סופרה ספינטוס קרע מלא
פורום כאבים בכתף ובמרפק
ד"ר ירון סלע
ד"ר ירון סלע, מומחה בכירורגיה אורתופדית ומומחה בכירורגיה של כף היד. בעל תת התמחות בתחום הכתף והמרפק. ד''ר סלע הוא מנהל שירות כף היד ומרפק במרכז הרפואי האוניברסיטאי הלל יפה, כרופא כירורג אורתופד בכיר. ד''ר סלע מקבל מטופלים דרך "המרכז הרפואי רמת אביב" - המרכז לכירורגיה ורפואה התערבותית, המספק שירותי רפואה פרטית ברמה הגבוהה ביותר. במרכז עובדים מיטב הכירורגים, כולם מנתחים בכירים ומנהלי מחלקות בבתי החולים המובילים בישראל. ב"מרכז הרפואי רמת אביב" סטנדרטים אתיים ומקצועיים גבוהים, ציוד חדשני ושיטות ניתוח מתקדמות בעולם המערבי. המרכז מעניק מענה אישי עבור המטופלים ודואג ללוות את המטופל לפני, בזמן ולאחר הניתוח. קביעת תור ב"מרכז הרפואי רמת אביב" - 054-3439454, 053-5322168 ד"ר ירון סלע מנהל פורום "כאבים בכתף ומרפק באתר תחומי עניין: • שברים, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה - אזור הכתף, מרפק וכף היד • תסמונת תעלה קרפלית, תסמונת תעלה קוביטלית ותסמונות לחץ על עצבים אחרים • שיחרור אצבע הדק, טיפול בתסמונות תפס ותסמונות דלקתיות של גידים • פגיעות רצועתיות ופגיעות ספורט ביד,במרפק ובכתף • ארטרוסקופיות של הכתף,מרפק שורש היד והאגודל • טיפול ניתוחי ולא ניתוחי בשחיקת סחוסים ודלקות מפרקים ביד/מרפק/כתף- כולל קיבועים והחלפות מפרקים • מכלול הבעיות המולדות והנרכשות של הגפה העליונה בילדים • מיקרוכירורגיה של הגפה העליונה • תיקון קרעים בגידיי השרוול המסובב בכתף ותיקון אי יציבות בכתף • שחזורים מורכבים של הגפה העליונה תחומי מחקר: קרעים בגידי השרוול המסובב בכתף, החלפות גידים בכתף, שחיקה סחוסית בבסיס האגודל, בעיות רצועתיות במרפק, פגיעות ספורט במרפק, שברי רדיוס דיסטלי, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה. מרפאות: מרפאת יועצים רמת אביב, רחוב אינשטיין 40, קומה 3 מעל קניון רמת אביב טלפון: 0737028834 מרפאת יועצים ב- BEST MEDICAL, רחוב יהודי פקיעין 1, מרכז מסחרי "שערי חדרה", בחדרה טלפון: 0737028834 מרפאת ייעוצים, מרכז מסחרי לב הפארק, רחוב רבקה גובר 5, רעננה טלפון: 0737028834 מרפאת ייעוצים רפואיים - אורתופדיה כתף, מרפק, וכירורגית כף היד - רחוב קהילת וילנה 39, רמת השרון. טלפון: 0737028834 מרפאה לאומית, הבנים 14, הוד השרון טלפון: 0737028834 מאמר: תן כתף, אבל בזהירות: פציעות במסובבי הכתף
גיד סופרה ספינטוס קרע מלא אור 12/03/2019 | 11:12שלום רב, ממצאי MRI מראים שיש לי קרע מלא בגיד סופרה ספינטוס ברוחב ובעובי 1.3 ס"מ ביד ימין!! (אני ימנית). אני מבינה שזה לא קרע גדול? קראתי קצת באינטרנט וראיתי שקרע גדול לנשים הוא בסביבות 4.9 ס"מ. האם אני צודקת? לפני כמה חודשים קיבלתי זריקת קורטיזון שלא עזרה במיוחד. אני אחרי פיזיותרפיה בת 8 מפגשים מרגישה יותר טוב. אני עושה פיזיותרפיה בבית פעם / פעמיים ביום ומרגישה יחסית טוב. האם אני בסיכון לקריעה מסיבית יותר? לא עוסקת בספורט. עובדת במשרד על כל ההשלכות (מחשב וכו.) וכל הפעילויות היומיומיות הרגילות. אני מתלבטת אם לעשות ניתוח. אם כן, האם יש צורך בניתוח מיידי או שאני יכולה לסחוב כמה חודשים.. האם כדאי לעבור את הניתוח בקיץ או בחורף? מבחינת ההחלמה. אם אחכה עם הניתוח לקיץ הבא, האם אני מסכנת את הכתף? הבנתי שאם יווצר קרע מסיבי יש סכנה ולא תהיה ברירה אלא בהחלפת מפרק.. ושאלה אחרונה, בקרע בגודל שלי כמה חורים בד"כ קודחים בכתף? (סליחה על השאלה הבוטה) בברכה, אורהוסף תגובה
תשובת מומחה גיד סופרה ספינטוס קרע מלא דר' ירון סלע 13/03/2019 | 10:22שלום רב אור ותודה על פנייתך ! ניתן לקרוא בפורום זה על קרעים בגידים ה RC בכתף. יש מידע רב בעיקר בעמודים הראשונים של הפורום. לאחר מכן היו פניות רבות בנושא שהופנו לעמודים הראשונים, לאור חזרת הנושא... הבעיה הזו שכיחה ביותר. הטיפול מותאם לאדם המסוים. פרמטרים כמו גיל (שאינני יודע אצלך), מחלות רקע (שאינני יודע אצלך...) תפקוד כללי, מצב הכתף בבדיקה הגופנית (שאינני יודע אצלך...) ומשך התלונות והמגמה הכללית של הכאב והתפקוד. כל אלה משפיעים על החלטה האם יש מקום לניתוח או המשך טיפול שמרני. לגבי מה שציינת - יש הגדרות של גודל קרעים לפי קלסיפיקציות שונות. לרוב, נהוג לומר שקרע מתחת ל 1 ס"מ הוא קטן, בין 1-3 ס"מ הוא בינוני ומעל 3 ס"מ הוא גדול ו"מאסיבי" סביב 5 ס"מ ומעלה. לאור זאת, מה שציינת- אינו מדויק. לא רק גודל הקרע חשוב. עם העובי של הקרע - מלא או חלקי- חשוב. כמו כן , מצב השרירים ולא הגיד קריטי לפרוגנוזה. אם יש אטרופיה של השרירי והסננה שומנית בשריר- זה ביטוי לקרע כרוני ישן ולא בעיה חדשה. לא ראיתי התייחסות למדדים אלה בפנייתך. על מנת להתייחד לשאר שאלותיך החשובות, אך ה "מאד ממוקדות", אני חייב לבדוק אותך ולעבור על החומר הרפואי שלך... אשמח לעשות זאת ,במידה ותחפצי. את יכולה לפנות אלי ישירות בדרכים המקובלות, ולא דרך הפורום (זו לא מהותו ומטרתו...) אאחל לך בריאות שלמה !הוסף תגובה
בהמשך לתשובתךאור 13/03/2019 | 11:22אני בת 52 ב- MRI נרשם קרע בעובי מלא. הרופא שבדק אותי אמר שהקרע ברוחב 1.3 ס"מ ולא כפי שנרשם באבחנת MRI. היו לי בעבר מספר דלקות בכתף ימין. בעבר החלקתי במדרגות ויתכן והגיד נקרע עקב נפילה זו. לפני חצי שנה עשיתי עבודת תחזוקה בביתי שלאחריו הרגשתי כאבים חזקים. באולטראסאונד לא נמצא דבר. המשיכו כאבים וקיבלתי זריקה שלא עזרה. עשיתי MRI והתשובה קרע ברוחב מלא ובעובי מלא. פניתי לפיזיוטרפיה ועשיתי 8 טיפולים במשך חודש במקביל אני ממשיכה לעשות תרגילים בבית. להלן ממצאי ה- MRI: השרוול המסובב: מעובה עם אות בינוני הטרוגני - טנדינופתי, עם קרע בעובי מלא בחלקו SSP - גיד הסופרה-ספינטוס האמצעי באורך כ 1 - ס"מ וברוחב כ 1 - ס"מ. בעלי עובי, רציפות ואות TM - והטרס מיינור SSC - הסובסקפולריס ,ISP - גידי האינפרה-ספינטוס תקינים. השרירים בעובי תקין, ללא סימני הסננה שומנית. בעל עובי ואות תקינים, ממוקם במקומו התקין בתעלה. - LHB - גיד הביצפס הארוך הגלנואיד והלברום - עד כמה שניתן להתרשם בהיעדר חומר ניגוד תוך מפרקי, ללא ממצא פתולוגי. ראש ההומרוס - ללא ממצא פתולוגי. ללא ממצא פתולוגי. - ACJ - המפרק האקרומיוקלביקולרי סביב גיד הביצפס ובבורסה ,GHJ - הודגמה כמות מעט מוגברת של נוזל במפרק הגלנוהומרלי .SA-SD - הסובאקרומיאלית-סובדלטואידי. אני מקווה שסיפקתי את מירב המידע שאתה זקוק כדי לומר לי אם כדאי לעבור ניתוח בהקדם. אודה גם לתשובתך בנוגע לשאלתי האחרונה שמעסיקה אותי.הוסף תגובה
תשובת מומחה קרע בסופרה ספינטוס דר' ירון סלע 13/03/2019 | 12:38שלום רב אור, ותודה על העדכון. אכן, סיפקת פרטים נוספים, והתמונה הכללית ברורה יותר כעת. יחד עם זאת, כרופא, אני ממליץ למטופל על ניתוח רק לאחר בדיקתו. זה לא מקצועי ואף מסוכן, לחרוג ממדיניות ברורה זו. מטרת הפורום אינה לומר למטופל המלצה חד משמעית לכאן או לכאן, אלא רק לספק אינפורמציה כללית והכוונות כלליות. אשמח לעזור ולספק את האינפורמציה בה את חפצה, כולל ברזולוציה של כמה עוגנים לכאן או לכאן ומה הטכניקה הניתוחית המועדפת, ועוד שלל "מיני ירקות" שרק תחפצי בהן, במפגש "קלאסי" וסטנדרטי של מטפל ומטופל. בברכה רבה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
קרע מאסיבי באורך 3.3 ס'מ בזרוע שמאל, כתוצאה נפילהרחל 27/05/2021 | 10:48אני איתרת יד שמאל, וזו היד הדומיננטית שלי,פעילה מאד,למרות גילי(78) עוסקת בספורט,משחקת מטקות בכל ימות השנה בצורה מקצועית, האם אוכל לחזור לפעילות מלאה של הזרוע והרמת יד חופשית ?אני עושה פיזוטרפיה,.או שתשאר מוגבלות בהרמת היד? הדבר מאד מטריד אותי, תודה להענותך .הוסף תגובה
תשובת מומחה קרע מאסיבי באורך 3.3 ס'מ בזרוע שמאל, כתוצאה נפילה דר' ירון סלע 27/05/2021 | 18:40שלום רב רחל, ותודה על פנייתך ! שאלתך ברורה, אך על מנת שאתן לך תשובה ברורה, עלי להכירך לעומק. מתי נפלת ? מה הטיפול שבוצע עד כה? מי אבחן אותך וטיפל בך עד כה ? האם היו כאבים בכתף לפני הנפילה? מה בדיוק קרה בנפילה? האם הממצאים המוצגים, ב MRI עדכני או ישן, והאם הוצע לך לבצע ניתוח בנוגע לקרעים ? בריאות שלמה !הוסף תגובה
קרע בגיד הזרוערחל 27/05/2021 | 19:53לשאלתך, נפלתי לפני שלושה שבועות במדרכה לפני כן לא היו לי כאבים בזרוע, זו יד דומיננטית ומאד חזקה, שאני משחקת בה בצורה אינטנסיבית , עשיתי אולטראסאונד, והאורטופד של קופ״ח. אמר לי שאין טעם לעשות ניתוח, התחלתי שלשום לעשות פיזוטרפיההוסף תגובה
קרע בזרוערחל 27/05/2021 | 20:01האורתופד יעץ לי לעשות זריקת קורטיזון , אני חוששת מהזריקה ולכן סירבתיהוסף תגובה
תשובת מומחה קרע בגיד סופרה ספינטוס. דר' ירון סלע 29/05/2021 | 10:27תודה על המידע הנוסף. יתכן והיה לך קרע בגיד שלא הטריד אותך, והנפילה החמירה המצב. יתכן ולא היה קרע והנפילה גרמה לקרע החדש. במידה ומדובר בקרע טרי - זה מעודד הנטייה להמליץ על התערבות ניתוחית, גם אחרי גיל 70. אדם פעיל שזו ידו הדומיננטית, ראוי לטיפול היעיל ביותר לטווח הארוך, וללא ספק, תפירת הגיד היא הפתרון לטווח הארוך. אולם, חשוב לתאם ציפיות ולהבין שבמידה ומבצעים ניתוח- השיקום ארוך, הצלחתו רחוקה מלהיות וודאית, ואת לא תשחקי מטקות עם היד הדומיננטית מספר חודשים. החבלה טרייה יחסית וקשה לנבא האם התנועה תשוב למלואה בטווח הארוך. יש להתמיד עם הפיזיותרפיה ואפשרות של זריקה מקומית חד פעמית או כל מספר חודשים, לגיטימית בהחלט, בידה ואין לך רגישות לתרופה או סיבות רפואיות אחרות אשר מונעות השימוש בזריקה. בריאות שלמה רחל !הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
פריקה, נקע
-
היצרות תעלת עמוד השדרה
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ניתוח ארתרוסקופיה של הכתף
-
איחוי מפרק
בדיקות קשורות
-
בדיקת ויטמין D
-
תרבית נוזל סינוביאלי
מונחים קשורים
-
הידרותרפיה
-
אוסטאומה

פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםהלוקס ולגוס (עצם בולטת)- אורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום הלוקס ולגוס ניתן להתייעץ עם צוות פיט סטפ פרו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הלוקס ולגוס (עצם בולטת)- ...פורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםמדרסים
בפורום מדרסים ניתן להתייעץ עם אורתוטיסט שמואל להב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מדרסיםפורוםדיקור סיני וכאבי גב
בפורום דיקור סיני וכאבי גב ניתן להתייעץ עם מר תום רוטנברג, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור סיני וכאבי גב

ד"ר ירון סלע
פיט סטפ פרו
ד"ר בתיה יפה
תום רוטנברג