פורום כאבים בכתף ובמרפק - עמוד 119
ד"ר ירון סלע
ד"ר ירון סלע, מומחה בכירורגיה אורתופדית ומומחה בכירורגיה של כף היד. בעל תת התמחות בתחום הכתף והמרפק.
ד''ר סלע הוא מנהל שירות כף היד ומרפק במרכז הרפואי האוניברסיטאי הלל יפה, כרופא כירורג אורתופד בכיר.
ד''ר סלע מקבל מטופלים דרך "המרכז הרפואי רמת אביב" - המרכז לכירורגיה ורפואה התערבותית, המספק שירותי רפואה פרטית ברמה הגבוהה ביותר. במרכז עובדים מיטב הכירורגים, כולם מנתחים בכירים ומנהלי מחלקות בבתי החולים המובילים בישראל.
ב"מרכז הרפואי רמת אביב" סטנדרטים אתיים ומקצועיים גבוהים, ציוד חדשני ושיטות ניתוח מתקדמות בעולם המערבי. המרכז מעניק מענה אישי עבור המטופלים ודואג ללוות את המטופל לפני, בזמן ולאחר הניתוח.
קביעת תור ב"מרכז הרפואי רמת אביב" - 054-3439454, 053-5322168
ד"ר ירון סלע מנהל פורום "כאבים בכתף ומרפק באתר
תחומי עניין:
• שברים, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה - אזור הכתף, מרפק וכף היד
• תסמונת תעלה קרפלית, תסמונת תעלה קוביטלית ותסמונות לחץ על עצבים אחרים
• שיחרור אצבע הדק, טיפול בתסמונות תפס ותסמונות דלקתיות של גידים
• פגיעות רצועתיות ופגיעות ספורט ביד,במרפק ובכתף
• ארטרוסקופיות של הכתף,מרפק שורש היד והאגודל
• טיפול ניתוחי ולא ניתוחי בשחיקת סחוסים ודלקות מפרקים ביד/מרפק/כתף- כולל קיבועים והחלפות מפרקים
• מכלול הבעיות המולדות והנרכשות של הגפה העליונה בילדים
• מיקרוכירורגיה של הגפה העליונה
• תיקון קרעים בגידיי השרוול המסובב בכתף ותיקון אי יציבות בכתף
• שחזורים מורכבים של הגפה העליונה
תחומי מחקר:
קרעים בגידי השרוול המסובב בכתף, החלפות גידים בכתף, שחיקה סחוסית בבסיס האגודל, בעיות רצועתיות במרפק, פגיעות ספורט במרפק, שברי רדיוס דיסטלי, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה.
מרפאות:
מרפאת יועצים רמת אביב, רחוב אינשטיין 40, קומה 3 מעל קניון רמת אביב טלפון: 0737028834
מרפאת יועצים ב- BEST MEDICAL, רחוב יהודי פקיעין 1, מרכז מסחרי "שערי חדרה", בחדרה טלפון: 0737028834
מרפאת ייעוצים, מרכז מסחרי לב הפארק, רחוב רבקה גובר 5, רעננה טלפון: 0737028834
מרפאת ייעוצים רפואיים - אורתופדיה כתף, מרפק, וכירורגית כף היד - רחוב קהילת וילנה 39, רמת השרון. טלפון: 0737028834
מרפאה לאומית, הבנים 14, הוד השרון טלפון: 0737028834
מאמר: תן כתף, אבל בזהירות: פציעות במסובבי הכתף
-
זרמים בלסת/שיניים מבעיה בכתף
שחורי 01/08/2018 | 20:44שלום, אני מאובחן כחולה בטרשת נפוצה אבל ללא התקפים כלל. לאחרונה התחלתי להרגיש זרמים או כאב כמו מכת חשמל באיזור אוזן ולסת ימנית. הכאב לא קבוע, לפעמים יש, לפעמים אין בכלל. בהתחלה חשבתי שזה מגיע משורש נויראלגיה טריגמינלית מה שיש להרבה חולי טרשת לפי הבנתי. עם הזמן אני מתחיל לפקפק בזה מכמה סיבות: 1. משככי כאבים (ניורופן/אקמול) מעלימים לי את הכאב לגמרי. לפי הבנתי, אובופרופן/פרצטמול לא אמורים לעזור במקרים של נויראלגיה טריגמינלית. 2. מתיחות של הכתף - סיבוב הידיים לצדדים לדוגמה מעביר לי את הכאב לגמרי 3. אני מרגיש שיש לי משהו (שריר קצת תפוס או מתיחה) באזור כתף ימנית, טיפה מאחורה. לחיצה ו/או עיסוי של המקום מעביר לי את הכאב לגמרי. השאלה אם כן, האם באמת יכול להיות שאין קשר לנויראלגיה טריגמינלית ובאמת יש לי משהו באזור הכתף?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
זרמים בלסת/שיניים מבעיה בכתף
דר' ירון סלע 02/08/2018 | 11:51שלום לך שחורי, ותודה על פנייתך ! אכן, העלית נקודה חשובה לבירור. אין ספק, שבעיית הרקע הרפואית שלך נמצאת באבחנה המבדלת של הגורם למצוקתך. אך, כפי שאמרת , יש להיזהר ממצב בו היא "ממסכת" על בעיה אחרת בנוסף... אני מציע לך לשלול בעיה צווארית. לעתים חוליות עליונות שחוקות או בעיות בדיסקים עם לחץ עצבי , יכול לגרום לכאב מקרין לקרקפת ולראש, סחרחורות וכאב מקרין. לעתים ללסת ולצוואר. אינני יודע גילך ומחלות הרקע האחרות שלך והאם יש לך שחיקת סחוסית במפרקים אחרם. אינני יודע מצב צווארך והאם כואב לך בעת רוטציות ואתה חש חריקות או לא. יש לבצע צילום צווארי, יש לשקול לבצע EMG , יש לבצע צילום לכתף ו US לכתף לשלילת מקור כאב מכיוון זה. בהצלחה רבה, ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
קרע וכתף קפואה
איריס 31/07/2018 | 13:40שלום דר' ירון, אני בת 48 בריאה בד"כ מורה במקצועי. מזה כשנה סובלת מכתף קפואה בצד שמאל עם מגבלות תנועה הנובעים מקרע שהתפתח לדלקת וגרם לכתף קבועה.(למזלי אני ימנית). לא היתה חבלה, ככל הנראה פציעת ספורט עקב פעילות ספורטיבית BODYPUMP (בר עם משקולות) טופלתי בפיזיוטרפיה ללא הועיל וכן בכדורים נוגדי דלקת ללא הועיל. טופלתי בהזרקה תחת שיקוף פעם אחת ובמשך חצי שנה שילבתי הידורתרפיה פעמיים בשבוע. טיפולים אלה קידמו אותי מאוד בהגבלות התנועה מקשות לבינוניות. ביצעת גם EMG ומיפוי עצמות - תקין ביצעתי MRI ארתרוגרפיה שאבחן קרע לברלי עליון מסוג SLAP שעות 1 עד 12 בגדר הנורמה פרט לשינוי קל AC-J. כרגע הגבלה בתנועה 90FF אבד IR20ER 70 עכוז קיבלתי המלצה מרופא מומחה לכתף לבצע טיפול distensive hydrroplasty. האם כדאי לי לבצע זאת? והאם טיפול זה ניתן במסגרת סל הבריאות של כללית או כללית מושלם ופלטיניום? בשלב זה לא מעוניינת בניתוח לתיקון הקרע. מקווה שהמידע שנתתי מספק למתן תשובה מתאימה תודה מראש, איריסהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
קרע וכתף קפואה
דר' ירון סלע 01/08/2018 | 10:37שלום רב איריס, ותודה על פנייתך המפורטת ! אני מודה לך על הפנייה המפורטת, ומעודד את ציבור הקוראים לעבור בקפידה על אופי פנייה זו ולנסות ולשלוח פניות "באיכות" דומה . תמיד חשוב לציין את הבדיקה הגופנית ואת התלונות ואת ממצאי ההדמייה.... ולגבי שאלתך, אכן כתף קפואה היא "צרה צרורה" ולוקח זמן רב להיפטר ממנה. פעמים רבות שנה עד שנתיים. אפשרויות טיפול שמרניות רבות קיימות, ואת רובן עברת, כפי שציינת. לרוב הבעיה נפתרת מעצמה! אך לוקח זמן... לרוב, ניתוח ארתרוסקופי לשחרור הקפסולה, ומניפולציה סגורה של המפרק בהרדמה כללית, מבצעים רק כששום טיפול שמרני לא עזר ויש החמרה. הטיפול שציינת להרחבת המפרק עם נוזל , הנו טיפול חדש יחסית. ספרות רפואית (מאמרים באיכות טובה) מבוססת, ומקיפה, בנושא טיפול זה בהשוואה לטיפולים אחרים, חסרה... יש מקרים בהם הטיפול אכן עוזר והוא "לגיטימי" . לשאלתך - "האם כדאי לי לבצע זאת? " - אינני יכול להתייחס אליך ישירות ללא בדיקתך ומעבר על החומר הרפואי "שלך" . לגבי שאלתך - "והאם טיפול זה ניתן במסגרת סל הבריאות של כללית או כללית מושלם ופלטיניום? " - אינני יודע ויש גורמים פרה-רפואיים אדמינסטרטיבים במסגרת רפואית זו, שתפקידם וייעודם לענות לך על שאלה חשובה זו. בהצלחה רבה , ובריאות שלמה (בכל דרך טיפול שתבחרי...)הוסף תגובה
-
תודה דר' ירון
איריס 01/08/2018 | 16:14הבנתי בסדר גמור תודה על תשובתךהוסף תגובה
-
-
אימון משקולות - סיכון לתסמונת אימפינגמנט?
עומר 27/07/2018 | 19:48שלום דוקטור! לאחרונה התחלתי להתאמן באימוני משקולות , ויצא לי קצת לראות מתאמנים שעושים תרגילים שהידיים שלהם נמצאות מאחורי הצוואר: לחיצת כתפיים ובמיוחד משיכת פולי עליון מאחורי הצוואר (שניהם בדגש על מאחורי הצוואר) . אני פונה אליך בשביל לשמוע דעת מומחה, האם זה מסוכן לעשות את התרגילים האלו שהידיים נמצאות מאחורי הצוואר? יצא לי קצת לקרוא על תסמונת אימפינגמנט , אשמח לשמוע מה דעתך.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
אימון משקולות - סיכון לתסמונת אימפינגמנט?
דר' ירון סלע 28/07/2018 | 12:23עומר שלום רב, ותודה על פנייתך ! יתכן וזה מקרה קלאסי בו "תמונה שווה אלף מילים" כדי שאבין בדיוק לאיזה תנוחה אתה מתכוון... אומר לך עומר, ולציבור הקוראים בקצרה- "כל פעילות ממושכת לאורך שנים , פיזית מאד ,מעל גובה חגורת הכתפיים (עם דגש על עבודה גבוה וצידית עם הידיים מושטות לצדדים ומעלה) עם עומסים, גורמת להאצה בשחיקה מרכיבי הכתף השונים." חלק מרקמות הכתף הנשחקות ביתר - סחוסים של המפרק העיקרי של הכתף - GHJ. מפרק ה ACJ (מקרה קלאסי של שחיקה מואצת בשרירנים/חובבי משקולות) , שחיקה בלברום והרצועות סביב המפרק ובגידים ה RC (השרוול המסובב) כל המרכיבים הנ"ל "לא מבסוטים" מהעומס המבוצע עליהם לאורך זמן בחדרי הכושר. חשוב על מידע זה, ואמירתי הכללית, ובחר מה לעשות עם המידע. לשיקולך ונקודת מבטך. בהצלחה רבה והנאה מפעילותך !הוסף תגובה
-
היי
עומר 28/07/2018 | 12:42שלום דוקטור! תודה רבה על תשובתך :-) התכונה שאני מתכוון, היא זו למשל: http://weighttraining.guide/wp-content/uploads/2017/08/behind-the-neck-barbell-overhead-press.png בדגש על מצב שבו המוט נמצא מאחורי הצוואר . כמו שאני מבין, מפרק הGHJ נמצא מתחת למפרק הACJ , וכל פעם מפרק הGHJ זז כנגד מפרק הACJ (בתמיכה של הrotator cuff) . אם כך, איזה תרגילים לכתף כדאי לבצע מבלי לסכן את מפרקי הכתף? האם התרגיל, לחיצת כתפיים, שבו המשקולת/מוט נמצאים מלפני הגוף (ולא מאחורי הצוואר) , מתאים?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עומס כל הכתפיים בחדר הכושר
דר' ירון סלע 29/07/2018 | 14:07תודה על העדכון עומר ! אכן התמונה מבהירה את שאלתך. אומר בפשטות, שכל פעולה מעל חגורת הכתפיים עם עומס רב, לאורך זמן ותנועות "רפיטטיביות" (החוזרות על עצמן פעמים רבות...) בהדרגה גורמת לשחיקה, במידה מומבצוע בצורה לא מבוקרת יש להעלות עומסים בהדרגה רבה. יש לבצע מספר מבוקר של חזרות של הפעולה. פעולות נמוכות מחגורת הכתפיים פחות מעמיסות על המפרק והגידים ורצועות המכילים אותו. עבודה על הבייספס (תאומים ) במשקל נמוך או על הטרייספס בצורה מבוקרת, יכולה להיות נסבלת יותר לטווח הארוך. בהצלחה עומר !הוסף תגובה
-
-
שבר במרפק
מווה 28/07/2018 | 20:01שלום בת 66 לפני שלושה שבועות נפלתי. בבית החולים אובחן שבר סופר קונסילר ללא תזוזה מטופלת על ידי סד. עד מתי אני אמורה להישאר עם הסד? האם לא רצוי לעבור למילה בלבד? הסד מגביל , לוחץ ומטריף. אודה לתשובה מהירההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שבר במרפק - סופרה קונדילר
דר' ירון סלע 28/07/2018 | 20:18שלום לך מווה, ותודה על פנייתך ! לא אוכל לייעץ לך ישירות ולתת לך חוות דעתי ללא בדיקתך ומעבר על צילומיך. במידה והשבר אכן ללא תזוזה, סבירות גבוהה שבצילום ביקורת הוא יראה סימני חיבור הדרגתיים וישמור על עמדתו. לשם כך, עליך לבצע צילום ביקורת בהקדם האפשרי ולהיות בניטור של מומחה כתף/ מרפק או מרפק/כף היד אשר ימליץ לך לפי בדיקתו ומעבר על הצילומים מיום השבר והשוואתם לצילום ביקורת, האם אכן האפשרות של טיפול שמרני ולא ניתוחי, היא הנכונה. במידה ונבחר טיפול שמרני, בקרוב יהיה צורך להוריד הסד גבס ולהתחיל פיזיותרפיה. המרפק הוא מפרק "רגיש לאי-תנועה ממושכת" וכדאי בהקדם האפשרי (במידת האפשר...) להתחיל להפעילו. בהצלחה רבה, ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
כאבים ותחושות של התפרקות
רומה 27/07/2018 | 11:23אימא שלי סובלת מכאבים בכל הגוף. הצוואר שלה כואב ומרגישה זרמים כשמזיזה אותו. הרפואה מתקדמת. אין פיתרון חדשני?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים ותחושות של התפרקות
דר' ירון סלע 28/07/2018 | 12:14שלום רב רומה, ותודה על פנייתך ! צר לי לשמוע על מצבה של אימך. הפירוט דל ביותר, וקשה לי מאד להיות מכוון ופרודוקטיבי למקרה הספציפי שלה. אינני יודע גילה , ומצבה הרפואי הכללי. האם היתה חבלה . האם יש מחלות רקע מחשידות ? במצבים בהם יש כאבים כלליים בגוף. חשוב להיות בניטור רופא המשפחה . הייתי מבצע בדיקות דם כלליות כולל תפקודי כבד וכליות וספירת הדם ומדידת רמות ויטמינים ומנירלים בגוף. יתכן מחסור בחלק מהם הגורם לסימפטומים. אלו. במידה והכל תקין סיסטמית מכיוונו של רופא המשפחה, הייתי פונה למומחה עמוד שדרה וגב. יש כאן פורום בנושא זה, וניתן לפנות בשאלה לפורום המתאים. כאבי צוואר מצריכים במינימום צילום עמוד שדרה. יתכן ויהיה צורך בבדיקות דימות מתקדמות יותר בהמשך. זרמים בגפיים מצריכים בדיקת EMG-NCV . זו בדיקת הולכה עצבית אשר לעתים מכוונת למקור הבעיה. בריאות שלמה ובהצלחה !הוסף תגובה
-
-
כאבים בכתף ימין
אודליה 25/07/2018 | 17:29שלום דר'. אני בת 35 לאחר לידה, ימים ספורים לאחר הלידה נפלתי על הכביש על כתף ימין ומאז אני סובלת מכאבים עזים עד כדי כך שאני לא מסוגלת לעשות פעולות בסיסיות לסובב מפתח, לעשות קוקו לילדה, להרים ידיים או לנוע בחופשיות על היד. זו יד משמעותית ואני חסרת אונים. הייתי אצל אורתופד במיון ועשו לי צילום שבו לא מצאו פריקה או שבר ולאחר שבוע שוב הייתי אצל אורתופד ונעשה לע אולטרסאונד ושם נמצא "Long tendon of biceps muscle- הודגם במקום האוטונומי עם כמות בנונית של נוזל סביב הגיד, אין לראות קרע...מה זה אומר? יש טיפול? איזה טיפול- תרופתי, ניתוח, פיזוטרפיה? כמה זמן החלמה(עברו מספר שבועות)? האם היד חוזרת לתפקוד תקין? אני אמא לתינוקת וכל פעולה מורכבת עבורי...תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בכתף ימין לאחר חבלה
דר' ירון סלע 26/07/2018 | 08:06שלום רב אודליה, ותודה על פנייתך ! אאחל לך בריאות שלמה, ובמהרה ! כמובן, שכדי להיות מדויק איתך , אני חייב לבדוק אותך. אינני סומך על בדיקת רופא אחר או על סמך דיווח מגוף שני על ממצאי הצילום ואולטרסאונד. אין לי מידע על הבדיקה הגופנית שלך, ופרט זה מהותי ועקרוני בעבורי. במידה ואת רגישה בחלקה הקדמי של הכתף ויש לך רגישות במבחני תגר ספציפיים לגיד הבייספס הארוך, אכן מדובר ב"דלקת" סביב הגיד, המתבטאת בנוזלים מרובים בבדיקת האולטרסאונד ועיבוי מעטפת הגיד. לעתים זה תהליך הדרגתי שבא עם השנים כתוצאה מעומס יתר, ולעתים טראומתי, לאחר חבלות. הטיפולים השונים, כמו תמיד, מתחילים משמרניים ומתקדמים בפולשניות שלהם עד כדי ניתוח (מבנה פירמידה 0 מהקל לכבד...) 1. משחה וקומפרסים מקומיים. 2. כדורים נוגדי דלקת 3. שילוב עם עיסוי מקומי ופיזיותרפיה 4. שילוב עם רפואה משלימה על סוגיה השונים - פתרון סובייקטיבי , אשר לעתים עוזר ומקל על כאב ולעתים לא... 5. מנוחה, כמובן, לשריר הבייספס. אינני יודע מה אופי עבודתך ושגרת חייך מבחינת עומסים על שרירי הזרוע וכתף... 6. זריקות מקומיות של קורטיזון 7. ולעתים, אם אין מזור למשך תקופה ארוכה, מבוצעת ארתרוסקופיה אבחנתית וטיפולית (על סוגיה השונים, לא ארחיב כעת, כי זה לא המצב הצפוי אצלך...) אאחל לך בהצלחה !הוסף תגובה
-
-
כאבים בגולף אלבו
חביבה שגב 24/07/2018 | 20:32האם שימוש במכשיר הביקיור לייזר מסוגל להקל או לפתור כאבים מתמשכים כרוניים בגולף אלבו. אודה מאוד לתשובתך.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בגולף אלבו
דר' ירון סלע 25/07/2018 | 09:52שלום רב חביבה, ותודה על פנייתך ! באופי עקרוני חביבה, ושאר ציבור הקוראים, אינני מתייחס למוצרים מסחריים/שיווקיים, כאלה או אחרים בפורום זה. אבקש להימנע מאזכרת שמות מסחריים שונים, למניעת ניגוד אינטרסים או "ריח" שיווקי, ולו הקל שבקלים. אומר רק זאת, מוצרים רבים קיימים בשוק. רובם "מבצבצים" כמו פטריות אחרי הגשם. מיעוטם נשארים לאורך זמן... אין ספרות מקצועית "איכותית" המדגימה יתרונות מוצר אחד על מוצר אחר, ודי לחכימא ברמיזא. אאחל לך, בריאות שלמה - ובמהרה !הוסף תגובה
-
-
MRI אחרי פריקת כתף חוזרת
שר 22/07/2018 | 11:23עיקרי הממצאים להלן - מה ההמשמעויו וההמלצות במקרה כזה ? אי סדירות קליפתית באספקט הפוסטרולטרלי עליון של ראש ההומרוס בהקשר פריקה יכול להתאים לתבנית של נגע מסוג היל-סאקס. סריקה 63והסריקות השכנות ב- THRIVEאקסיאלי. גיד הביצפס הארוך במקומו האנטומי התקין, ללא אות חריג. מפרק ה- ACJשמור. מצב ה- :RCהדגמה תקינה של מרכיבי ה- ,RCללא קרע וללא דליפת חומר ניגוד לבורסה. ללא אות חריג. מצב הלברום: מודגם אות חריג פסי החוצה את הלברום הקדמי תחתון מתאים בהקשר של פריקה לתבנית של נגע מסוג בנקרט לברלי. רקמות רכות שכנות הכלולות באזור הסריקה בלי ממצא פתולוגי. בסיכום: כמפורט לעיל. נגעי היל-סאקס ובנקרט לברלי כמתואר. שאר הממצאים כמפורט. לייעוץ קליני מתאים. קטגוריה 2הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
MRI אחרי פריקת כתף חוזרת
דר' ירון סלע 22/07/2018 | 12:10שלום רב שר, ותודה על פנייתך ! המלצתי להיבדק על ידי מומחה כתף, במידה ולא בוצעה בדיקה זו עדיין. אין לי מידע מספק כדי לענות לשאלותיך הבסיסיות. אני זקוק לבדיקה גופנית, תשאול רפואי יסודי, ולא רק פענוח של בדיקת MRI. כמה זמן עבר מהפציעה? מה קרה בפציעה? האם היו בעבר פריקות חוזרות ? מה גילך ? תפקודך הכללי ? העומס והצורך שלך בכתף ? (מבחינת פעילות גופנית ואופי עבודה - פיזית או לא...) האם טופלת בצורה כלשהי עד כה ? מה דרגת הכאב? מה המגמה הכללית של התפקוד וכאב? שיפור או החמרה ? ועוד נתונים רבים החסרים לי כדי לתת המלצה ממוקדת לך. בגדול, ממה שקראתי, עושה רושם שהיתה חבלה לכתף שכללה יציאת ראש ההומרוס מה"מכתש" המפרקי. מעבר לזה אין לי מידע . בהצלחה רבה, ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
תוצאות MRI המשך לשאלה מ 26/6/18 כאב בחיבור בין הכתף לחזה
עדי 20/07/2018 | 14:48שלום שמי עדי בן 44. מזה כחודשיים אני סובל מכאב בחיבור בין הכתף לחזה צד שמאל (הקפי) יש נימול באצבעות שמאל. האורתופד ע"ש שלח אותי לסדרת צילומים (רנטגן ע"ש שנראה תקין לפי הרפואה וMRI שלא אושר וביצעתי פרטי) בנוסף U.S כתף שיצא תקין. בביקור אצל האורתופד אמר שיש בלט קטן ולא הסתכל על שאר הסטים של הצילומים ואמר שהכול תקין ושלח אותי לאורתופד כתף. תוצאות ה MRI :.T1, T2 הבדיקה נעשתה בסדרות משוקללות . השוואה לצילום מ- 29/5/2018 סיבת הפניה: כאב רדיקולרי דו צדדי. ממצאים: אין עדות לתמט או תזוזה. חוט השדרה בעובי, מבנה ואותות תקינים. אותות תקינים ממח עצם חולייתי. :C5-C6 בלט דיסק אחורי קל. :C6-C7 בקע דיסק אחורי מרכזי ומעט ימני קטן. סיכום: כמתואר. מה זה אומר?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
דיסקופטייה צווארית
דר' ירון סלע 21/07/2018 | 20:58שלום רב עדי, ותודה על העדכון! בקע דיסק אינו בלט. בלטי דיסק קלים אכן שכיחים ברוב האוכלוסייה הבוגרת, ופעמים רבות כלל לא ידועים לנו. בקע (פריצה ) משמעותי יותר, ואל לך להזניח אותו. כמובן, שזה לא נושא פורום זה. נשא למקד פנייתך ושאלתך בפורום עמוד שדרה (גב) באתר זה. אבקש שתראה מומחה עמוד שדרה (קבל חוות דעת נוספת, במידה הצורך). בהחלט בדיקת הכתף על ידי מומחה כתף ,אינה רעיון גרוע, ומומלץ "לסמן וי" גם על כיוון הזה למרות ה US תקין. ציינתי בפניך בעבר, שש לבדוק גם את המקלעת העצבית (BRACHIAL PLEXUS), בהגיעך אל מומחה עמוד שדרה הצווארי. בהצלחה רבה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
המשך לדר ירון סלע
עדי 21/07/2018 | 21:20מה שמוזר הייתי בחופש למשך 8 ימים לאחר יומיים 90% מהכאב והנימול נעלם (השוני היחיד זה המיטה שהייתה רקה מאוד והכרית שלא נראים לי אורתופדים והרכב שנהגתי והטיול עצמו).הוסף תגובה
-
-
כאבים בזרוע ובכתף
עליזה דולב 20/07/2018 | 11:53שלום.שמי עליזה בת 67.חודשים אחרונים חשה כאבים חזקים בזרוע ובכתף. גם בשינה זה מעיר אותי.נשלחתי לעשות צילום זרוע.אובחן תהליך ציסטי בזרוע.רופאת המשפחה שלחה אותי לבדיקת U.S. בבדיקה אובחן שיש נוזל מסביב לגיד הביספס. נוזל מסביב לבורסה תת דלטויד.אי סדירות בגידי ה BC.קרע חלקי בגיד הסופרסנטוס בגודל 5 ממ במצב IR.מתנצלת מראש במידה ולא דייקתי במונחים.אשמח לקבל את חוות דעתך.תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בזרוע ובכתף
דר' ירון סלע 21/07/2018 | 21:02שלום רב עליזה ותודה על פנייתך ! עליזה יקרה, מצבך שכיח ביותר באוכולוסיה אותה את מייצגת . עשרות אחוזים מבני גילך סובלים סירוגין מבעיות דומות. לרוב זה לא לאחר חבלה או אירוע חד פעמי, אלא תהליך הדרגתי. "תהליך זוחל" המוחמר בהדרגה. ישנם פתרונות רבים, ורובם אינם ניתוחיים. אנא עברי בזהירות בפורום זה על שרשורים רבים שלים עם מטופלים בנושא קרעי גידים ב RC (סופרה ספינטוס לדוגמה) קרעים חלקיים כמו שלך ודלקות סביב הבורסה הסב דלטואיד וסביב הגיד הארוך של הבייספס. אנא היבדקי על יד מומחה כתף. ישנם פתרונות מצוינים ומידיים להקל על סבלך. בהצלחה רבה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
פלטפוס
-
כאבי גב תחתון
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
יישור שיניים שקוף
-
איחוי מפרק
-
בדיקות קשורות
-
תרבית נוזל ברך סינוביאלי
-
מיקרוסקופיה לנוזל סינוביאלי בברך
-
מונחים קשורים
-
אגן
-
פילאטיס
רופאים בתחום
ד"ר תומר כהן
כירורגיה אורתופדית
מומחה בכירורגיה אורתופדית עם התמחות על בפציעות ספורט וברכיים
ד"ר ענאן שתייוי
אורתופדיה עמוד שדרה
4.9
( 26 חוות דעת )
"דר ענאן היה נעים, מקצועי, וסבלני. ניכר היה שהוא נעזר בניסיון וידע רחב שצבר ונעזר בו למען מטופליו"
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםדיקור סיני וכאבי גב
בפורום דיקור סיני וכאבי גב ניתן להתייעץ עם מר תום רוטנברג, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור סיני וכאבי גב
ד"ר ירון סלע
ד"ר בתיה יפה
תום רוטנברג