פורום כאבים בכתף ובמרפק - עמוד 121
ד"ר ירון סלע
ד"ר ירון סלע, מומחה בכירורגיה אורתופדית ומומחה בכירורגיה של כף היד. בעל תת התמחות בתחום הכתף והמרפק.
ד''ר סלע הוא מנהל שירות כף היד ומרפק במרכז הרפואי האוניברסיטאי הלל יפה, כרופא כירורג אורתופד בכיר.
ד''ר סלע מקבל מטופלים דרך "המרכז הרפואי רמת אביב" - המרכז לכירורגיה ורפואה התערבותית, המספק שירותי רפואה פרטית ברמה הגבוהה ביותר. במרכז עובדים מיטב הכירורגים, כולם מנתחים בכירים ומנהלי מחלקות בבתי החולים המובילים בישראל.
ב"מרכז הרפואי רמת אביב" סטנדרטים אתיים ומקצועיים גבוהים, ציוד חדשני ושיטות ניתוח מתקדמות בעולם המערבי. המרכז מעניק מענה אישי עבור המטופלים ודואג ללוות את המטופל לפני, בזמן ולאחר הניתוח.
קביעת תור ב"מרכז הרפואי רמת אביב" - 054-3439454, 053-5322168
ד"ר ירון סלע מנהל פורום "כאבים בכתף ומרפק באתר
תחומי עניין:
• שברים, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה - אזור הכתף, מרפק וכף היד
• תסמונת תעלה קרפלית, תסמונת תעלה קוביטלית ותסמונות לחץ על עצבים אחרים
• שיחרור אצבע הדק, טיפול בתסמונות תפס ותסמונות דלקתיות של גידים
• פגיעות רצועתיות ופגיעות ספורט ביד,במרפק ובכתף
• ארטרוסקופיות של הכתף,מרפק שורש היד והאגודל
• טיפול ניתוחי ולא ניתוחי בשחיקת סחוסים ודלקות מפרקים ביד/מרפק/כתף- כולל קיבועים והחלפות מפרקים
• מכלול הבעיות המולדות והנרכשות של הגפה העליונה בילדים
• מיקרוכירורגיה של הגפה העליונה
• תיקון קרעים בגידיי השרוול המסובב בכתף ותיקון אי יציבות בכתף
• שחזורים מורכבים של הגפה העליונה
תחומי מחקר:
קרעים בגידי השרוול המסובב בכתף, החלפות גידים בכתף, שחיקה סחוסית בבסיס האגודל, בעיות רצועתיות במרפק, פגיעות ספורט במרפק, שברי רדיוס דיסטלי, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה.
מרפאות:
מרפאת יועצים רמת אביב, רחוב אינשטיין 40, קומה 3 מעל קניון רמת אביב טלפון: 0737028834
מרפאת יועצים ב- BEST MEDICAL, רחוב יהודי פקיעין 1, מרכז מסחרי "שערי חדרה", בחדרה טלפון: 0737028834
מרפאת ייעוצים, מרכז מסחרי לב הפארק, רחוב רבקה גובר 5, רעננה טלפון: 0737028834
מרפאת ייעוצים רפואיים - אורתופדיה כתף, מרפק, וכירורגית כף היד - רחוב קהילת וילנה 39, רמת השרון. טלפון: 0737028834
מרפאה לאומית, הבנים 14, הוד השרון טלפון: 0737028834
מאמר: תן כתף, אבל בזהירות: פציעות במסובבי הכתף
-
כתף
יוני 07/07/2018 | 11:35שלום רב. אני עובד בחברה והבעיה היא שהכסאות בחברה הידיות של הכסא נמוכות, פניתי למנהלת שלי וגם לאב הבית והם טוענים שכך בכל החברה, עכשיו אני יודע שהאמות צריכות להישען על שולחן או משענת ידיים של הכיסא. אני פותח מעטפות וממיין דואר. כשאני חוזר הביתה כואבות לי הכתפיים מה ניתן לעשות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב בכתף
דר' ירון סלע 08/07/2018 | 14:11שלום רב יוני ותודה על פנייתך ! המידע שניתן לי כללי ביותר. חסר לי מידע רב. באופן עקרוני, ולא לגופו של מקרה, אין ספק, שיש לשבת בתנוחה טובה. יש העובדים שעות רבות למול מחשב או מבצעים פעילויות "רפיטטיביות" בתנוחה מסוימת ויש עייפות ושחיקה וחולשה של מערכת השלד שלהם לאחר שנים. עדיף להיות במצב של גב ניצב, כיסא אורתופדי ייעודי, עדיף אכן להיות במנח של אמות וזרועות נתמכות על ידי משענת בגובה הנכון. עדיף שיהיה יחס נכון בין גובה הכיסא והשולחן ועוד ועוד. זהו מדע שלם בפני עצמו (אני מניח שאתה מודע לזה...) ארגונומיה ! נא בקש ממקום העבודה שיפנו אותך ל"ארגונומיסט" , או לחילופין , שיזמינו אחד שכזה למקום העבודה. זה לגיטימי וזו זכותך ! אין סיבה שגופך יפגע בהדרגה כתוצאה מתנאים לא ראויים במקום העבודה. בברכה רבה, ובהצלחה !הוסף תגובה
-
-
נוירופיברומטוזיס
אני 07/07/2018 | 17:02שלום רב! אני חולה מנוירופיברומטוזיס 1. יש לי גוש בין הצוואר לכתף. שבמגע מקרין לזרוע. הייתי אצל אורטופד שסבר כי מקור הכאב מקורו בגוש והפנה אותי לבדיקת אם אר איי. בנתיים, אני סובלת מכאבים בכל היד, זרוע, אמה, כתף ובבסיס הצוואר. יש גם הגבלה בתנועה. מה ניתן לעשות עד לבדיקה מבחינת כאב? גם כשאני שוכבת היד כואבת ממש.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
נוירופיברומטוזיס
דר' ירון סלע 08/07/2018 | 14:07שלום רב לך ותודה על פנייתך ! אינני יודע מינך, בריאותך הכללית , גילך, ומידע חיוני נוסף (אשר קיים ונגיש לרופא מטפל בבדיקה שגרתית) לאור זאת, קשה לי לייעץ ספציפית לך. במחלת הנוירופיברומטוזיס, יש כישוע לך, מספר גורמים שונים לכאב. יתכן ומדובר בנוירופיברומה גדולה, יתכן ממצא אחר אשר גדל בריקמה הרכה. ללא ספק יש לבצע MRI . יש כמובן לבצע בדיקה גופנית יסודית של הצוואר והמקלעת העצבית (BRACHIAL PLEXUS) והכתף לבירור מקור הכאב המקרין. הייתי משלב גם צילום רנטגן ו US של המקומות הכואבים. יתכן ויהיה צורך ב EMG- NCV לבירור הסטאטוס העצבי. בהצלחה רבה, ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
כאבים בכתף ושורש כף היד
אופיר 02/07/2018 | 14:44שלום ירון , ברצוני לבקש עזרה אני כבר די אובד עצות . אני בן 21 התאמנתי באופן קבוע במכון כושר עם משקולות ומרים משקלים וכל מיני , לפני כחצי שנה התחילו לי כאבים בשורש כף היד ב2 הידיים, בגב כף היד ובשורש , הפסקתי להתאמן עקב הכאבים ולאחר שבוע שלא עשיתי כלום הופיעו לי כאבים בכתפיים גם ב2 הצדדים , לקחתי כדורים נוגדי דלקת ניסיתי לעשות פיזותרפיה שלפעמים צלחה ולפעמים פשוט כאב לי למשך שבועיים ולא יכלתי לעשות כלום. אני נמצא באותו מצב עם אותם כאבים כבר חצי שנה ואני אפילו מרגיש שהכאב מתחיל להקרין לי להמשך של היד מהכתף. אשמח לשמוע עצה או איזה רעיון או אבחון או משהו כזה , תודה מראש.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בכתף ושורש כף היד
דר' ירון סלע 04/07/2018 | 09:04שלום רב אופיר ותודה על פנייתך ! צר לי לשמוע על משך הזמן הרב של כאב והגבלה בתפקוד באדם צעיר. יש צורך בבירור מעמיק על ידי מומחה בתחום הכף יד וכתף. יש לבצע בדיקה גופנית מכוונת ומדויקת לאיברים אלו ובהתאם לבדיקה לדרוש את הבדיקות הדמייה הרלוונטיות. יש בדיקות שונות. לאור משך הזמן הרב של הסבל, אציע לך לבצע הייעוץ בהקדם .סבירות גבוהה, שבמינימום, תידרש לבצע צילום רנטגן ואולטרסאונד של איברים אלו , ויתכן בדיקות מעמיקות יותר בהמשך. בהצלחה רבה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
קרע בגיד הביצפס
אבי לוי 02/07/2018 | 15:12ליפני כ6 שבועות תוך כדיהרמת משקל כבד ביד שמאל הרמתי את יד ימין ופתאום נפלה עם כאב עז עשית צילומים ואולטא סאון ולא מצאו כלום התחלתי בפיזוטרפיה אינטסיבית היום אני מזיז את היד אבל מלובה בכאבים מידי פעם וכמובן מוגבל מעט בתנועה בשינה על הצד לא נוח מלובה בכאבים אתמול עשיתי בדיקת MRI והתוצאות קרע מלא של גיד הביצפס מאזור אחיזתו אל העוגן גדם הבצפפס ברקטרקציה דיסטרליתקרע בשולי הלברוםהעליון באזור מוצא הביצפס סיכום: קרע בעובי מלא של הביצפס גדם הביצפס נצפה מעובה בתעלה שאלה: אני כבן 52 האים כדאי לגשת לניתוח או יש דרך אחרת יש לצין שעבודתי פיזית תודה מראש אבי לויהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
קרע בגיד הביצפס
דר' ירון סלע 04/07/2018 | 09:01שלום רב אבי ותודה על פנייתך ! עושה רושם שעברת בירור הדמייתי טוב. יש לך כבר צילום ו US ו MRI. המצב ברור. יש הסבר לכאביך וההגבלה בתנועה ורגישות. לאור העבודה שאתה עובד פיזית, ואני נוטה לחשוב שמדובר ביד הדומיננטית שלך (יד ימין...) יש השלכות מבחינת התפקוד. צפויה חולשה קלה לטווח הארוך בכיפוף המרפק ורוטציה של האמה (סופינציה ). יחד עם זאת, ניתוח אינו תעודת ביטוח, וגם לאחריו אין ערבים לכך שיש שיפור מהותי. פעמים רבות, ניתן לטפל שמרנית בנזקים אלו. באנשים מבוגרים יותר, באנשים שלא פעילים פיזית או עובדים פיזית... אין תשובה וודאית למקרה שלך. אפשר להתחיל טיפול שמרני - לתת לזמן לעשות את שלו... לאט לאט תתרחק ממועד הטראומה לכתף והדלקת תשכח בהדרגה, הכאב יפחת. כל זאת בתנאי שתנוח ולא תעבוד פיזית (חופש מחלה ?) ובמקביל תבצע פיזיותרפיה וטיפול בכדורים נוגדל דלקת או זריקה מקומית... אסטרטגיה אחרת היא "לתקוף, הנושא מהר בניתוח מהיר על מנת לנסות ולקבע את הגדם הקרוע של הגיד. הקיבוע מבוצע עם חומר מלאכותי וניתן לקבעו מחדש לעצם הזרוע מעט מתחת לכתף או בתוך התעלה. יש טכניקות שונות. במקביל לעשות ארתרוסקופיה לכתף ולנקות הרקמות שלא בריאות ובמידת הצורך לתקן קרעים בלברום עם עוגן. אתה חייב להבין שאחרי ניתוח כזה אתה לא יכול לעבוד כ 2-3 חודשים. במיוחד לא עבודה פיזית. וכאמור, אין ערבים להצלחת הניתוח. אינני יודע האם אתה עצמאי או שכיר ומה האפשרויות שלך מבחינת אופי החיים והעבודה מבחינת זמן מחוץ לעבודה... כפי שאתה רואה וקורא, יש שיקולים רבים בקבלת ההחלטה האם ללכת לניתוח או לא... אני מציע לך להיפגש עם מומחה כתף. לבצע בדיקה יסודית לכתף ומעבר על ה MRI והחלטה משותפת באיזה אסטרטגיה טיפולית לבחור. בהצלחה רבה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
כאבי כתף ימין שמקרין לכל הגוף
ש2307 03/07/2018 | 22:10שלום רב, אני סובלת מכאבי שרירים בכתף צד ימין (צוואר-כתף-עמוד שדרה) כבר כמה שנים, כל פנייה לרופא אורטופד הסביר לי שאלה כאבי שרירים שכיחים. הבעיה שלי, שהכאב חוזר על עצמו לעתים תכופות יותר ובעוצמה חזקה יותר, ומקרין לכל צד ימין של הגוף. לפני כמה שנים הופיעה מדרגה בירך הקדמי שלי (ימני) , לאחרונה השקע בירך בולט יותר וגם הכאב שאני מרגישה בו מחריף עם הזמן. יש לציין שהכאב בירך מופיע אחרי שכאב באזור הכתף שתואר לעיל מתחיל. בימים האחרונים הכאב בירך מתפשט גם לכיוון הברך וזה מפריע לי מאוד בתנועה. אשמח לקבל ייעוץ והכוונה!! בתודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבי כתף ימין שמקרין לכל הגוף
דר' ירון סלע 04/07/2018 | 08:49שלום רב ותודה על פניתך ! מידע רב חזר לי - מה המין שלך ? מה הגיל ? מה מחלות הרקע ובעיות רפואיות נוספות. מה התפקוד הכללי ? עיסוקים בעבודה ושעות הפנאי ? מה גרם לכאבים ? חבלה או שחיקה ? וכו וכו וכו'. התיאור מאד מעורפל לצערי. לא ברור לי ההקשר בין הצוואר וכתף והירך. לרוב הדברים נפרדים זה מזה. יתכן בעיות במספר גזרות אנטומיות בגוף. יש צורך בבירור מעמיק במקרה שלך. אני מציע להיבדק על ידי מומחה ירך ומומחה עמוד שדרה ומומחה כתף. כל אחד בתחומו יספק לך מידע מעמיק . יש צורך בבדיקה גופנית יסודית ומכוננת איבר. לאחר מכן בדיקות עזר הדמייה לפי שיקול דעתו של הרופא הבודק. בהצלחה רבה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
הסננה של הסתיידויות תחת US
ילי 02/07/2018 | 13:23לאחר 6 שנים של כאבים שרק מחמירים ולאחר 2 זריקות ופיזיותרפיה של עזרו האורתופד ממליץ לי על טיפול של הסננה של ההסתיידות תחת US. לא מצאתי חומר למעט אחד המראה לי אחוזי הצלחה והאם כדאי. מה דעתך על טיפול כזה והאם הוא כדאי? מודה על תשובתך.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הסננה של הסתיידויות תחת US
דר' ירון סלע 02/07/2018 | 13:40שלום רב ילי, ותודה על פנייתך! אשמח לעזור, אך אני זקוק למידע נוסף. מה גילך ? מה מצבך הבירואתי הכללי? איפה כואב? מה ממצאי הצילום ו US ? איפה ממוקמת ההסתידות . באיזה גיד ? מה גודלה ? לפי גודל ההסתיידות יש המלצות שונות ? האם נבדקת על ידי מומחה כתף בעבר ? נא לכוון אותי עם מידע בסיסי נוסף. תודה ובהצלחה !הוסף תגובה
-
-
כאב בחיבור בין הכתף לחזה
עדי 26/06/2018 | 16:31שלום מי זה כמה שבועות יש לי כאב באזור חיבור הכתף שמאל לחזה (הקפי יורד מתחת לבית השחי ועולה בחזרה ) ובנוסף יש כאב על הכתף עם החיבור לצוואר וממשיך לכיוון הראש (נראה לי שזה נקרה שריר הטרפז). זה התחיל בכאב בשתי השכמות ובהרגשת כאב בע"ש בזמן כיפוף הראש למטה . ובנוסף יש לי נימול באצבעות וסוג של כאב ביד עצמה. אני מרגיש את הכאב בשלל תנועות : 1.מתיחת היד אחורה. 2.הורדת הכתף למטה ואטית הראש ימינה. 3.ללא כל תנועה אני מרגיש את המקום. 4.וכו. רופא אורתופד ע"ש שלח אותי לבצע MRI צוואר שלא אושר ע"י הקופה אלה סי.טי. יש לי יכולת לבצע MRI פרטי האם כדאי ומה צריך לעשות אם בכלל זה קשור לצוואר? בברכההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב בחיבור בין הכתף לחזה
דר' ירון סלע 30/06/2018 | 08:14שלום רב עדי ותודה על פנייתך ! כמובן, ואחזור שוב על ה"מנטרה" הקבועה שלי כאן, בתגובות לפונים - "ללא בדיקה גופנית שלי ומעבר על בדיקות העזר שבוצעו עד עתה, אינני יכול להתייחס לגופו של מקרה". על פניו, לאור מה שתיארת, אני מציע לך כמובן להמשיך את הבירור. יש סיכוי שמקור הבעיה בלחץ עצבי בגובה חוליות הצוואר או בגובה ה"מקלעת העצבית" - BRACHIAL PLEXUS ישנה אבחנה מבדלת. ישנם תרגילים מסוימים בבדיקה הגופנית המכוונים למקלעת העצבית, וחשוב שיבוצעו במקרה שלך, בניסיון להבין, האם הבעיה ממקור הצוואר, או המקלעת העצבית הנמצאת במוצא בית החזה לכיוון הבית שחי והזרוע. אציע לך לציין זאת בפני הרופא הבודק אותך, במידה והנושא לא העולה עד כה, ו/או לא נבדק... יש לבצע MRI צווארי ו MRI המכוון למקלעת העצבית (במידה ואכן, הבדיקה הגופנית מעלה החשד לנושא...) במידה וקופ"ח לא מאשרת, נא בצע זאת במסגרת ביטוח הבריאות הפרטי. בהצלחה רבה, ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובה לדר' ירון כאב בחיבור בין הכתף לחזה
עדי 01/07/2018 | 13:32אורתופד ע"ש נתן לי הפניה ל MRI ע"ש צוואר ,הרופא חושד שזה מהצוואר למרות שלא שלח אותי ל US כתף. הקופה לא מאשרת את ה MRI. אני מבצע את הבדיקה ביום שלישי בצורה פרטית בקפלן (ניידת MRI).הוסף תגובה
-
-
שבר בקליקולה
לריסה 25/06/2018 | 20:38שלום לפני חמישה ימים עברתי תאונת דרכים באופנוע וכתוצאה מכך יש לי שבר בברך שמאל מגובסת עד למעלה עח הרגל ויש שבר בקליקולה האם זה מסתדר עם הזמן יש כאבים היד תלויי והעצם מבצבץ אני דואגת מה אפשר לעשות. תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שבר בקלוויקולה (עצם הבריח)
דר' ירון סלע 30/06/2018 | 09:21שלום רב לריסה, ותודה על פנייתך ! צר לי לשמוע על התאונה. חבלות בקלוויקולה שכיחות מאד בקרב רוכבי האופניים ואופנועים... אין לי מידע רב על מצבך. חסרים לי גילך, בריאותך הכללית, עיסוקך המקצועי (רמת העומס) ופעילות גופנית ושאר מידע חיוני לדעת על עומס השגרה שלך על הכתפיים. כמו כן אין לי מידע על הבדיקה הגופנית וצילומי הרנטגן שבוצעו. לאור זאת, אבקש ממך להיבדק על ידי מומחה כתף. לפי אופי השבר (מיקומו בקלוויקולה ואופיו...) ולפי תשאול רפואי (אנמנזה) - ניתן לקבל החלטה האם לטפל שמרנית או ניתוחית ומה צפי השיקום כעת. בהצלחה רבה לריסה, ובריאות שלמה לברך ולעצם הבריח !הוסף תגובה
-
שבר בקלוויקולה
לריסה 01/07/2018 | 00:04שלום אני בת 33 עובדת בגן ילדים האם יש אפשרות איך שהוא לשלוח צילומי רנטגן על מנת לשמוע עוד חוות דעת מומחה כמוך. אני מאוד מודאגת כי כאשר אני מסתובבת הקלוויקולה מבצבצת החוצה ואילו אני שוכבת היא נכנסת פנימה והאם היד שלי צריכה להיות מקובעת 90 מעלות תודה רבההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שבר בקלוויקולה
דר' ירון סלע 01/07/2018 | 08:41לריסה שלום רב, אשמח לעזור כמובן ! נא צרי עימי קשר דרך הכרטיס רופא שלי באתר. ישנן דרכים רבות לאתר אותי דרך אתרי האינטרנט השונים ומנועי החיפוש השכיחים. בהצלחה רבה !הוסף תגובה
-
-
קליקים בכתף לאחר ניתוח
מאור 27/05/2018 | 11:36שלום,עברתי מלפני חודשיים כמעט ניתוח בכתף יש מצבים שאני מרגיש קצת חוסר יציבות וקליקים בלתי נגמרים באזור האחורי של הכתף שזה משפיע גם על סוג של לחץ לאזור הגב העליון. מה צריך לעשות לדעתך? יש לי פגישה עם הרופא עוד מספר שבועות. האם הקליקים יעברו? האם תחושת חוסר יציבות אחרי חודשיים יכולה להעיד על ניתוח כושל? יש לי גם גולה בולטת באזור הקדמי של הכתף הפיזאוטרפיסט אמר שזה לא צריך להיות ככה וזה בגלל הניתוח. אגב הניתוח הוא לייצוב הכתף אני כבר ממש מיואש אני אפילו לא יודע מה הוא עשה לי בכתף נראה לי יש יותר נזק ממה שהיההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
קליקים בכתף לאחר ניתוח
דר' ירון סלע 31/05/2018 | 13:32שלום רב מאור ותודה על פנייתך ! צר לי לקרוא על מצבך הנוכחי ותסכולך הרב. אני מאחל לך בריאות שלמה ובמהירות. והחלמה מהירה בשיקום מהניתוח. כמובן, ואינני יכול להתייחס במקצועיות לגופו של מקרה ללא התעמקות בו, מעבר לפורום זה. לא הייתי בניתוח , לא קראתי דוח ניתוח, לא בדקתי אותך גופנית ולא עברתי על ההדמיה שלך. באופן עקרוני אומר, שאתה חייב להיבדק על ידי המנתח שלך בהקדם ולרשום שאלות על דף לפגישה, כדי שיעבור מאיתך ביסודיות על כל שאלה. זכותך המלאה לקבל מידע על הניתוח ועל מצבך והציפייה לעתיד לבוא. בהצלחה !הוסף תגובה
-
תגובה לתשובה
מאור 31/05/2018 | 14:17שלום דוקטור רציתי לדעת עם איזה קופות חולים אתה עובד כדי לפגוש אותך, שתבדוק אותי ואת מצבי הרפואי ושתוכל לקבל הערכה לטיפולהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קליקים בכתף
דר' ירון סלע 30/06/2018 | 10:49מאור יקר, מטרת פורום זה, אינה לשווק אותי כמטפל, אלא לעזור לציבור הקוראים והפונים. ניתן למצוא מידע אודותיי, כמובן, בפורום זה בעמוד הרופא, או באתרים רבים אחרים. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
כאבים בכתף
אני 24/06/2018 | 20:45שלום, אני בן 49, שוחה מזה מספר שנים, לאחרונה החלו כאבים בכתף שמאל, הלכתי לאורטופד, לטענתו יש לי , swimmer shoulders, נתן לי כדור, בנוסף החלו לי מן הרדמות בזרת שמאל, ניגשתי לרופא משפחה ששלח אותי לצילומים,US, EMG, הרנטגן הראה הודגמו שינויים ספונדילוטים עם יצירת אוסטאופיטים קדמיים בגופי החוליות C3,C5,C6, הרופא אמר לי לעשות פיזיוטרפיה, יוגה וכו', ניסיתי יוגה, לא מדבר אליי. מה אני עושה? מקשיב לאורטופד ונח עד שזה עובר, נראה שהאורטופד לא התרגש מזה יותר מדי, בלי שחיה אני חצי בן אדם.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בכתף
דר' ירון סלע 30/06/2018 | 10:46שלום רב לך ותודה על פנייתך ! מצבך מצריך בירור מעמיק. ישנן מקורות כאב שונות וחייבים בדיקה גופנית מאד יסודית לבירור האם המקור מהצוואר או מהכתף או מלחץ עצבי בגובה המרפק או היד - או, שילוב של כמה דברים יחדיו. תשובת הצילום צוואר- אכן מעלה חשד למקור צווארי (יחד עם זאת הצילום אינו מספק, ולעתים עש צורך לשלב CT או MRI - לא בהכרח במקרה שלך...) יש לראות את תשובת US (אולטרסאונד) הכתף. כמו כן מאד חשובה תשובת אלקטרומיוגרפיה (EMG-NCV) אליה נשלחת (בצדק) על ידי רופא המשפחה שלך. חשוב לראות למה אצבע 5 שלך נרדמת. יתכן לחץ עצבי (עצב אולנרי) בגובה המרפק או בשורש כף היד או ממקור צווארי או מקלעת עצבית בין הצוואר והכתף... כמובן, שמנוחה חיונית משחייה. יש לבצע פעילות גופנית אחרת (תתמקד בהליכה וריצות... יותר גפיים תחתונות) עד חלוף הביעה. ניתן לשלב נוגדי דלקת פומיים, כדורים משככי כאב. לאחר בירור מקור הבעיה ניתן יהיה להיות יותר ספציפי בטיפול ובהמלצות. בהצלחה רבה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
בורסיטיס
-
פריקה, נקע
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
יישור שיניים שקוף
-
פיזיותרפיה
-
בדיקות קשורות
-
אולטרסאונד עמוד שדרה
-
בדיקת MRI
-
מונחים קשורים
-
אוסטאובלסט
-
אוסטאופיט
רופאים בתחום
ד"ר אלעד קרן
אורתופדיה
מומחה בכירורגיה אורתופדית, מנהל מרפאת פצעים מורכבים "מכבי שרותי בריאות"
מרפאת ספורתאג - בהובלת ד"ר נועם רשף - אורתופד ספורט מנתח
אורתופדיה
5
( 5 חוות דעת )
"הייתי בפיזיותרפיה אצל שחק. איש משכיל, נעים הליכות ובעיקר מטפל מצויין. תודה רבה וממשיך לסדרת טיפולים אצלו !"
ד"ר דניאל לוין
אורתופדיה
4.8
( 104 חוות דעת )
"שלום, היום זו היתה הפעם הראשונה שפגשתי את ד"ר לוין, הגעתי אליו בהמלצות חמות של מטופלים קודמים וההמלצות בהחלט הוכיחו את עצמן, רופא מקצועי רגיש ומלא סבלנות, מעבר להסבר המקצועי נענה לכל שאלה והיה קשוב לכל הפרטים שהעלתי, חוויה מתקנת.
תודה ד"ר לוין."
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםדיקור סיני וכאבי גב
בפורום דיקור סיני וכאבי גב ניתן להתייעץ עם מר תום רוטנברג, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור סיני וכאבי גב
ד"ר ירון סלע
ד"ר בתיה יפה
תום רוטנברג