פורום כאבים בכתף ובמרפק - עמוד 122
ד"ר ירון סלע
ד"ר ירון סלע, מומחה בכירורגיה אורתופדית ומומחה בכירורגיה של כף היד. בעל תת התמחות בתחום הכתף והמרפק.
ד''ר סלע הוא מנהל שירות כף היד ומרפק במרכז הרפואי האוניברסיטאי הלל יפה, כרופא כירורג אורתופד בכיר.
ד''ר סלע מקבל מטופלים דרך "המרכז הרפואי רמת אביב" - המרכז לכירורגיה ורפואה התערבותית, המספק שירותי רפואה פרטית ברמה הגבוהה ביותר. במרכז עובדים מיטב הכירורגים, כולם מנתחים בכירים ומנהלי מחלקות בבתי החולים המובילים בישראל.
ב"מרכז הרפואי רמת אביב" סטנדרטים אתיים ומקצועיים גבוהים, ציוד חדשני ושיטות ניתוח מתקדמות בעולם המערבי. המרכז מעניק מענה אישי עבור המטופלים ודואג ללוות את המטופל לפני, בזמן ולאחר הניתוח.
קביעת תור ב"מרכז הרפואי רמת אביב" - 054-3439454, 053-5322168
ד"ר ירון סלע מנהל פורום "כאבים בכתף ומרפק באתר
תחומי עניין:
• שברים, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה - אזור הכתף, מרפק וכף היד
• תסמונת תעלה קרפלית, תסמונת תעלה קוביטלית ותסמונות לחץ על עצבים אחרים
• שיחרור אצבע הדק, טיפול בתסמונות תפס ותסמונות דלקתיות של גידים
• פגיעות רצועתיות ופגיעות ספורט ביד,במרפק ובכתף
• ארטרוסקופיות של הכתף,מרפק שורש היד והאגודל
• טיפול ניתוחי ולא ניתוחי בשחיקת סחוסים ודלקות מפרקים ביד/מרפק/כתף- כולל קיבועים והחלפות מפרקים
• מכלול הבעיות המולדות והנרכשות של הגפה העליונה בילדים
• מיקרוכירורגיה של הגפה העליונה
• תיקון קרעים בגידיי השרוול המסובב בכתף ותיקון אי יציבות בכתף
• שחזורים מורכבים של הגפה העליונה
תחומי מחקר:
קרעים בגידי השרוול המסובב בכתף, החלפות גידים בכתף, שחיקה סחוסית בבסיס האגודל, בעיות רצועתיות במרפק, פגיעות ספורט במרפק, שברי רדיוס דיסטלי, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה.
מרפאות:
מרפאת יועצים רמת אביב, רחוב אינשטיין 40, קומה 3 מעל קניון רמת אביב טלפון: 0737028834
מרפאת יועצים ב- BEST MEDICAL, רחוב יהודי פקיעין 1, מרכז מסחרי "שערי חדרה", בחדרה טלפון: 0737028834
מרפאת ייעוצים, מרכז מסחרי לב הפארק, רחוב רבקה גובר 5, רעננה טלפון: 0737028834
מרפאת ייעוצים רפואיים - אורתופדיה כתף, מרפק, וכירורגית כף היד - רחוב קהילת וילנה 39, רמת השרון. טלפון: 0737028834
מרפאה לאומית, הבנים 14, הוד השרון טלפון: 0737028834
מאמר: תן כתף, אבל בזהירות: פציעות במסובבי הכתף
-
כאבים בכתף ימין
סהר 25/06/2018 | 13:23היי,לפני כשנה עברתי צילום mri ארתרוגרפיה לכתף שמאל בעקבות פריקה, בעקבות ממצאי הבדיקה (קרע בלברום) נאלצתי לעשות ניתוח בכתף. היום חצי שנה אחרי הניתוח של הכתף השמאלית התחילו לי כאבים חזקים בכתף ימין שמקשים על התפקוד היום יומי שלי,הלכתי לאורטופד שהפנה אותי לmri לכתף הימנית השאלה האם יש הבדל בין mri לmri ארתרוגרפיה בגלל שזאת הבדיקה שעשיתי לכתף השמאליתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בכתף ימין
דר' ירון סלע 30/06/2018 | 10:31שלום רב סהר, ותודה על פנייתך ! התשובה היא כן. ישנו הבדל. הזרקת החומר (ארתרוגרפיה) מאפשרת בירור וזיהוי פתולוגיות תוך מפרקיות בצורה טובה יותר (רגישות הבדיקה עולה ) בהשוואה לבדיקת MRI ללא הזרקה. יחד עם זאת, יש לציין, שבעבר לפני שנים, כשבדיקות ה MRI בוצעו עם מכשירים פחות איכותיים, משמעות הארתו היתה גבוהה יותר. כיום, במקומות מסוימים , ישנם מכשירי MRI איכותיים ביותר, ובשילוב עם טכנאי טוב, ונבדק אשר לא זז בבדיקה, ניתן להגיע לאיכות בדיקה מצוינת. לכן, לא תמיד צריך הזרקה של חומר לכתף. מאד חשובה הבדיקה הגופנית והתשאול הרפואי לפני השליחה ל MRI כדי לדעת איזה סוג MRI הרופא רוצה וצריך. אתה בוודאי גם זוכר, שהזרקה החומר לכתף השמאלית שלך לפני כשנה, היתה לא נעימה (בלשון המעטה...) זו בדיקה כואבת. ולכן , "אליה וקוץ בה " . רק אם יש הכרח שווה לבצע ארתרו. בברכה רבה, ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
ריבוי נוזל בתעלת הגיד
אפרת 25/06/2018 | 18:21שלום. בתעלת הגיד הביצפס יש לי ריבוי נוזל ובגיד הסופרה - ספינטוס קיימות לי שתי הסתיידויות של 2 מ״מ. איזה סוג טיפול צריך? אשמח להמלצותיך. בברכה, אפרת.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ריבוי נוזל בתעלת הגיד הבייספס הארוך והסתיידות בגיד SS
דר' ירון סלע 30/06/2018 | 10:15אפרת שלום רב ותודה על פנייתך ! תלונתך שכיחה ביותר, אפרת, ונדונה "לעייפה" בפורום זה... שלל שרשורים תמצאי בדפים מטה, בהם אני מתייחס לדלקות סביב הגיד הארוך של הבייספס (LHB) עם נוזל התעלה שלו (המודגם בבדיקת אולטרסאונד או MRI ) והסתיידויות סביב גיד הסופרה ספינטוס או שאר הגידים בשרוול המסובב בכתף. אני ממליץ בחום לקרוא מטה ולמצוא תשובות מפורטות לשאלותייך. בקצרה ולסיכום ("השורה התחתונה") - מנוחה מנוחה מנוחה ! בשילוב עם :כדורים נוגדי דלקת לתקופה קצרה, חימום מקומי, משחות מקומיות נוגדות דלקת, לעתים לשלב עם זריקה מקומית של קורטיזון , בשילוב עם פיזיותרפיה/ הידרותרפיה. כמו כן, כיוון אחר נמצא ברפואה משלימה. זה מאד "סובייקטיבי" - ויש מטופלים המוצאים בכיוון זה מזור. דיקור סיני ועוד... כיוונים אחרים יכולים לכלול גלי הלם ועוד טיפולים בשלבים מתקדמים וכרוניים של הבעיה. בברכה רבה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
דלקת בגידים של המרפק
ברכה 24/06/2018 | 22:47שלום וברכה קצת רקע...אני בת 41 בעלת עודף נישקל לפני כחצי שנה התחיל להיות לי כאבים במרפק יד שמאל. לא יכולה להרים את היד כדי לקחת חפץ יש כאב. שאני נוגעת כואב אמרתי אולי עם הזמן יעבור אך לא. פניתי לאורטופד לפני 4 חודשים ועשה לי זריקה עזר והכאב חלף אך אחרי חודשיים שוב חזר הכאבים יום שישי הייתי שוב אצל הרופא ואמר לי לעשות פיזיותרפיה נתן משחה וכדורים... אתופן ופמוטידין. הפמוטידין זה כדור גסטרו שחייב לקחת לפני אוכל ואחרי אוכל את האתופן השאלה שלי שאני מפחדת כי קראתי על האתופן שזה כדור חזק והרבה הזהרות והגסטרט מה קשור.....אז העדפתי לשאול האם זה בסדר? זה מסוכן? זה ל10 ימים? אמור להיות לי תופעות או לא מחייב? סליחה על אורך המכתב אך חשוב לי אשמח מאוד לתשובה תודה ושבוע טובהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
דלקת בגידים של המרפק
דר' ירון סלע 30/06/2018 | 10:09שלום לך ברכה, ותודה על פנייתך ! הפנייה מחולקת לשני חלקים - הראשון הוא הנושא של האבחון שלך ומה מקור הבעיה והכאב... לכך לא אוכל כמובן להתייחס ללא בדיקה גופנית שלי ומעבר על הרקע הרפואי. בנושא התרופות שציינת - אכן, משפחת נוגדי הדלקת למיניהם (NSAIDS) כדוגמת אטופן או ארקוקסיה ועוד ועוד, הנם יעילים ו"חזקים" , אך גם בעלי תופעות לוואי וסיכונים, אם נלקחים בצורה לא מבוקרת. לא לקחת כדורים אלו על קיבה ריקה, לא לקחת אותם לתקופה ממושכת מעל כשבועיים. לא לקחת במינון יומי גבוה מידי, ועוד ועוד הגבלות. במידה ויש לך רגישות בקיבה, כדור כמו פמוטידין, או "גסטרו" או אומפרדקס ועוד רבים וטובים מתרופות נוגדות החומציות בקיבה, הנם פתרון טוב ויעיל להפחית הרגישות, בזמן לקיחת אטופן ו"מקביליו". חשוב דם לקחת את נוגדי הדלקת על קיבה מלאה. אני ממליץ לנסות את התרופות לפי הנחיות והגבלות אלו , ולראות האם יש שיפור בכאב. כמו כן מומלץ להיות בניטור מומחה מרפק וכף היד , לאור מה שציינת ברקע. בברכה רבה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
תסמונת cervical outlet
סיגלית 20/06/2018 | 10:02שלום רב. כבר שלושה חודשים שאני סובלת מכאבים בכתף ימין. לאחר צילומים אולטרסאונד עם של הכתף שהכל נמצא תקין ולאחר נטילת גדורים נוגדי דלקת שלא עזרו והכאבים עדיין קיימים ללא שיפור. הפיזיותרפיסט איבחן אותי עם תסמונת זו הכתובה בכותרת אמר שהבעיה בשריר הסקלניי והפקטורליס מיינור. עשיתי עד כה 2 איפולים פיזיותרפיים ואין ככ שיפור. קבעתי תור עכשיו לרופא מומחה עמוד שדרה כיוון ומדובר בשריר של הצוואר. מה עוד יש לי לעשות??? אני ממש סובלת מכאבים במיוחד במיוחד לאחר קימה משינה. הודה מאוד להכוונתכם ועצתכם בנושאהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תסמונת cervical outlet
דר' ירון סלע 30/06/2018 | 09:01שלום רב סיגלית, ותודה על פנייתך ! מדובר כאן בתמונות שונות של לחץ על העצבים - יש המכנים זאת - תסמונת מוצא הצוואר כתוצאה מלחץ על העצבים על ידי שרירי הצוואר השונים, או תסמונת מוצא בית החזה, כאשר הלחץ מעט נמוך יותר. יתכן לחץ עצבי או לחץ כל כלי הדם או שילוב של השניים. ישנן בדיקות גופניות המאפשרות הכוונה למקור הכאב והלחץ העצבי. יש לממש את התור למומחה עמוד השדרה. יתכן, ויש לבצע בדיקת EMG/NCV לבירור תפקוד ההולכה העצבית. כמו כן, יתכן, ויש לבצע MRI (מותנה, ולפי החלטת המומחה הבודק אותך) . בהצלחה רבה, ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
שבר ביד אצל ילד
כרמית 27/06/2018 | 13:46צהרים טובים בני כבן 8 נפל השבוע בצילום נמצא כי יש לו שבר דחיסה של צוואר הרדיוס ללא זיוות. בבית חולים שמו לו סד והוזמנו לביקורת תוך שבוע א. מה זה אומר שבר דחיסה? ב. להערכתך, מה משך זמן ההחלמה/ השימוש בסד? ג. אנו עתידים לטוס לחול במהלך אוגוסט, האם עד אז הגבס יורד? האם נצטרך לטפל ביד באופן מסויים? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שבר ביד אצל ילד
דר' ירון סלע 30/06/2018 | 07:26שלום רב כרמית ותודה על פנייתך ! עצה מדויקת (לגופו של מקרה) מכיווני, תתאפשר רק לאחר מעבר על הצילום ובדיקת המרפק של בנך. אינני יכול, בשלב זה, לומר לך האם אכן יש לו שבר דחיסה או לא, מכיוון שאינני אחראי למסקנותיהם של רופאים אחרים... א. שבר דחיסה - כשמו כן הוא... ישנה דחיסה של העצם באזור קו השבר למול הצד השני של העצם. חשוב לוודא האם יש גם אלמנט של ריסוק או זיוות של העצם. ב. אינני יכול לענות על שאלה זו, לאור מה שציינתי קודם. ג. בגיל 8, עקרונית, שברים מתאחים מהר מאד. אינני מתייחס לגופו של מקרה, אך תאורטית, יש לך מקום לאופטימיות רבה, כיוון שחודש וחצי זה זמן מספק... בוודאי שהסד גבס יורד עד אז. אינני יודע האם יצטרך טיפול נוסף לאחר הורדת הסד, כי לא ראיתי הצילום. בברכה רבה ובהצלחה !הוסף תגובה
-
-
כאב בכתף ימין
זאב 07/06/2018 | 11:10דר' ירון שלום. יש לי כאב בכתף ימין כבר למעלה משנה וחצי.עשיתי בהתחלה טיפולים פיזיותרפים הקל מעט על הכאב,אך לא עצר אותו.גם מרחתי משחות אנטי דלקתיות. אני מקפיד לעשות מדי יום תרגילים פיזיותרפים אך הכאב נשאר עשיתי אולטרסאונד פעמיים עכשיו ולפני שנה הממצאים דומים: הודגם מעט נוזל מסביב לגיד הבייספס לא הודגם נוזל בתוך בורסה תת דלתואיד. הודגמה אי סדירות בrc.בגיד הסופרספינטוס הודגמו שינויים בצקתיים קשים,הודגמו קרעים חלקים ברוחב מקסימום 5 ממ במצב ir ( השינוי היחיד מהבדיקה הראשונה לשניה שהקרע החלקי קטן מ6ממ ל5ממ) לא הודגמה צביטה באבדוקציה. אני בן 31. בריא, עוסק בפעילות גופנית. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב בכתף ימין
דר' ירון סלע 10/06/2018 | 11:08שלום רב, ותודה על פנייתך זאב ! אני מציע לך לעבור על שרשורים רבים בפורום זה הנוגעים למצבים רפואיים הדומים לשלך. הבעיה שלך מאד שכיחה באוכלוסיה נוזל סביב הגיד הארוך של הבייספס וקרעים חלקיים בגידי ה RC - כדוגמת הסופרה ספננטוס , קיימים באחוזים גבוהים מהאוכלוסיה הבוגרת. אני מציע לך להיבדק על ידי מומחה כתף, במידה ולא עברת בירור על ידי מומחה עד כה... יתכן ויהיה צורך בביצוע MRI לכתף, לאור העובדה שאתה צעיר ובריא, ומאד כדאי שלא להזניח קרע חלקי שיתכן ויגדל ויהפוך בהדרגה לקרע בעובי מלא. בדיקת ה US היא תת אופטימלית בהשוואה ל MRI. במידה והכאב וההגלבה בתנועה כרוניים, יש אינדיקציה לבירור מעמיק יותר על ידי MRI כתף. \ אין תחליף לבדיקת כתף יסודית ומעמיקה, על ידי מומחה בתחום. בהצלחה רבה , ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
קרע בלברום קידמי עליון
תודה עמית 01/06/2018 | 13:12שלום ד"ר לפני כשנה נפלתי על האמה איבחנו אצלי נקע בעצם הבריח ודלקת בגידים התחלתי פיזיוטרפיה כחודשיים עד הגיוס לאחר שלושה חודשים מהגיוס חזרתי לפיזיוטרפיה כחודשיים. אך במהלך כל השנה החולפת אני עם כאבים בכתף ולא יכולה להניח עליה משקל בכלל. לפני כחודש שלחו אותו לmri שתוצאותיו הן קרע בלברום קידמי עליון וממצאים המחשידים על קפסוליטיס אדהזיבית. רציתי לדעת האם אני אצטרך לעשות ניתוח או שיש אפשרות אחרת לריפוי הקרעהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
קרע בלברום קידמי עליון
דר' ירון סלע 01/06/2018 | 14:17שלום רב עמית ותודה על פנייתך ! המצב שאתה מתאר עמית, מצריך התערבות ובירור מעמיק של מומחה עמוד כתף. לא הייתי מזניח המצב. אתה צעיר, ובריא (אני מניח). במידה ואתה משרת בתפקיד צבאי ומעמיס רבות על הכתפיים, נזק נוסף יכול להיגרם עם הזמן, במידה ותתעלם... יש לבדוק הכתף. יש לברר האם יש אכן מצב של ADHESIVE CAPSULITIS - כתף קפואה והאם יש מצב של SLAP LESION (נזק עליון בלברום ) על ידי בדיקות גופניות ספציפיות לאזורים אלו במפרק הכתף. יתכן ואכן תצטרך לעבור ניתוח, אך אינני יכול להתייחס לגופו של מקרה ללא בדיקתך ומעבר על ה MRI בעיניי שלי. בהצלחה רבה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
קרע בגיד בכתף
שלום 23/05/2018 | 17:38עשיתי אולטרסאונד בכתף שמאל.לאחר נפילה מסולם.התגלה לי קרע חלקי בגיד ושריר supraspinatus באורך 0.8 ס"מ מה הטיפול הנכון לעשות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
קרע בגיד בכתף
דר' ירון סלע 24/05/2018 | 13:21שלום רב שלום ותודה על פנייתך ! המצב הנו שכיח ביותר ואני מפנה אותך לקרוא שרשורים רבים בפורום זה בעמודים הקודמים בנושא קרעי סופרה ספינטוס - חלקיים או מלאים. הקרע שלך מוגדר כקטן בגודלו , ומזלך שהוא בעובי חלקי ולא עובי מלא. אינני יודע גילך ותפקודך הכללי. הקרעים האלו פעמים רבות הם שחיקתיים והדרגתיים ומגיעים עם הגיל. לעתים הם כתוצאה מטראומה המחמירה את מה שכבר היה שחוק "מתחת לפני הקרקע..." פעמים רבות הקרעים החלקיים כלל אינם כואבים ועד שאין חבלה כמו נפילה מסולם... הנבדק כלל לא היה מודע לקרע. אמליץ לך להיבדק על ידי מומחה כתף. יש שלל טיפולים אפשריים. לרוב , יש לנסות טיפול שמרני ולא ניתוחי. נוגדי דלקת פומיים וכדורים משככי כאב. זריקה חד פעמית של קורטיזון, פיזיותרפיה, רפואה משלימה , משחות וחימום ועוד שלל אסטרטגיות טיפוליות קיימות בשוק. עליך למצוא את זו המתאימה לך. מומחה בתחום יוכל לסייע לך ב" תפירת החליפה המתאימה לך" בתהליך הטיפולי והשיקומי. בהצלחה רבה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
כאבים
שלום 27/05/2018 | 18:21אני בן 43 עובד כמחסנאי סביב הקרע החלקי יש גם נוזל רשום מה אמורים לעשות קשה לי להרים דברים בגלל הכתףהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קרע חלקי בגיד SS
דר' ירון סלע 31/05/2018 | 13:28תודה על העדכון שלום. לאור המידע הנוסף שסיפקת, אמליץ לך לא להזניח המצב. יש לטפל בדלקת וקרע בכתף. אבקש שתיבדק על ידי מומחה כתף, במידה ולא נבדקת עד כה. יש לבצע הערכה מדויקת של החומרה על ידי בדיקה גופנית יסודית ואמצעי עזר אבחנתיים כנדרש. יתכן ותזדקק לזריקה משל קורטיזון מכוונת לאוזר הבעיתי. כמו כן פיזיותרפיה הכרחית ועוד שאר טיפולים שמרניים כניסיון להימנע מהתערבות ניתוחית. בהצלחה רבה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
כאבי גב עליון נקודתי........
שירלי 28/09/2017 | 09:20היי. אנסה להסביר את בעייתי. לפני 9 חודשים ירדתי במדרגות וכמעט החלקתי. מה שעצר את הנפילה זה שהחזקתי בשתי ידיים במעקה יד בכל צד של המעקה והגוף החליק למטה והידיים אחזו במעקה. מאז יש לי כאב נקודתי מאד בנקודה מסויימת בגב העליון. הכאב הוא רק בתנוחה מסויימת (כשהגב כפוף. כשאני יושבת זקוף זה לא כואב) ורק כשאני נושמת נשימה עמוקה. אני חושבת שהכאב הוא מהכמעט נפילה אך לא בטוחה. רופאת משפחה לא התייחסה ואמרה שזה יעבור, אך כאמור זה לא עובר.. אני לא יודעת אפילו אצל מי מי להתחיל ברור.. אורטופד? שד? גסטרו? ריאות ?(עשיתי צילום חזה לפני 10 חודשים כביקורת אחרי דלקת ריאות שחלפה והכל היה תקין) לדרוש צילום רנטגן? מאיפה מתחילים? בגדול זה לא ממש מפריע לשגרת חיי אבל אני קצת חוששת שאולי זה נובע מאיזו בעיה אחרת ולכן אני רוצה בירור.. אשמח לתגובתך..הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב גב עליון לאחר חבלת מתיחה
דר' ירון סלע 22/10/2017 | 08:44שלום רב שירלי ותודה על פנייתך ! אכן, זמן רב עבר מאז החבלה ועושה רושם שפתרון טרם נמצא. יכולים להיות שלל גורמים לכאב זה - החל מרקמות השריר בין הצלעות , השרירים וגידים בין עצמות השכמה, מקור שלדי בעמוד השדרה והרצועות והשרירים האחוזים בו, כמובן, מקורות בבית החזה, בדופן החזה ואיברים עמוקים יותר גם כן אפשריים... הייתי מתחיל בירור על ידי אורטופד כללי ו/או מומחה עמוד שדרה, ומתקדם משם. בצעי צילום עמוד שדרה צוואר וגבי עליון כהתחלת בירור בסיסית. טיפול ראשוני יכלול נוגדי דלקת פומיים במידה ואינך רגישה אליהם. טיפול בקומפרסים חמים ומשחות אנטי דלקתיות בשילוב עם טיפול תומך פזיותרפי יכול להביא מזור במידת מה. אך תחילה, עברי בירור על ידי אורטופד ותני לו לכוון אותך. בהצלחה רבה שירלי !הוסף תגובה
-
תודה לך
שירלי 30/05/2018 | 22:59gk gzr,l vncurf,הוסף תגובה
-
-
כאבים בכתף תוצאת בדיקת emg
דוד 24/05/2018 | 21:05אהלן, סובל מכאבים בכתף כבר תקופה ארוכה, ביצעתי בדיקת emg והסיכום שלה היה המשפט הבא: מעורבות עצב סופראספנטוס ואנפרא ספנטוס מימין. אשמח אם תוכל פחות או יותר להסביר לי מה קורה לי בכתף.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בכתף תוצאת בדיקת emg
דר' ירון סלע 27/05/2018 | 10:48שלום רב דוד ותודה על פנייתך ! בדיקת ה EMG / NCV אחראית על בירור התפקוד העצבי. בודקים את רמת ההולכה של העצבים והתפקוד השרירי של השרירים המעוצבבים על ידי עצבים אלו. לרוב מבוצעת הבדיקה בעת תלונות תחושתיות או מוטוריות. מה התלונה שלך למעט הכאב ? קשה לי להתייחס למקרה שלך עקב מחסור רב במידע. בן כמה אתה, מה בריאותך הכללית, מה תפקודך היומי ועבודתך ? האם היתה חבלה? מה גרם להתחלת הכאב? האם יש חולשה מוטורית בבדיקה? האם ירידה בתנועתיות ? איזה טיפול בוצע עד כה? מי שלח אותך לבדיקה זו ? האם רופא משפחה או אורתופד כללי או מומחה בתחום הכתף ? ממליץ בחום להיבדק על ידי מומחה כתף. ישנו עצב בשם SUPRA SCAPULAR NERVE האחראי על עצבוב שני השרירים שציינת - אלו שני השרירים מתוך הארבעה המסובבים הפנימיים של הכתף. הם אחראים על הרמה קדמית וסיבוב חיצוני של הכתף. האם יש לך מגבלה בתנועה זו או חולשה מוטורית ? ישנן סיבות שונות לירידה בתפקוד של עצב זה. חלקן זמניות וחלקן תמידיות. חלקן ממקור מכאני אנטומי הלוחץ עליו או ממקור אחר, לעתים רחוק אנטמית ממנו, כמו בעיה בתפקוד המקלעת העצבית ( BRACHIAL PLEXUS) ועוד סיבות רבות. צריך להיות ממוקד לפי הבדיקה הגופנית ושלל בדיקות העזר. במינימום הייתי מבצע US ( אולטרסאונד) וצילום רנגטן לכתף. יתכן גם MRI לכתף. בהצלחה רבה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
אוסטאופניה
-
כאבי גב תחתון
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
פיזיותרפיה
-
יישור שיניים שקוף
-
בדיקות קשורות
-
בדיקת MRI
-
תרבית נוזל סינוביאלי
-
מונחים קשורים
-
אוסטאוגנזה אימפרפקטה
-
אוסטאופיט
רופאים בתחום
ד"ר חיים שטארקר
כירורגיה אורתופדית
4.9
( 11 חוות דעת )
"הטיפול אצל ד"ר חיים היה מקצועי ונעים מאוד. הוא הפגין סבלנות, ידע רב ויחס אישי שהעניק תחושת ביטחון ונוחות."
ד"ר תומר כהן
כירורגיה אורתופדית
מומחה בכירורגיה אורתופדית עם התמחות על בפציעות ספורט וברכיים
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםדיקור סיני וכאבי גב
בפורום דיקור סיני וכאבי גב ניתן להתייעץ עם מר תום רוטנברג, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור סיני וכאבי גב
ד"ר ירון סלע
ד"ר בתיה יפה
תום רוטנברג