פורום כאבים בכתף ובמרפק - עמוד 33
ד"ר ירון סלע
ד"ר ירון סלע, מומחה בכירורגיה אורתופדית ומומחה בכירורגיה של כף היד. בעל תת התמחות בתחום הכתף והמרפק.
ד''ר סלע הוא מנהל שירות כף היד ומרפק במרכז הרפואי האוניברסיטאי הלל יפה, כרופא כירורג אורתופד בכיר.
ד''ר סלע מקבל מטופלים דרך "המרכז הרפואי רמת אביב" - המרכז לכירורגיה ורפואה התערבותית, המספק שירותי רפואה פרטית ברמה הגבוהה ביותר. במרכז עובדים מיטב הכירורגים, כולם מנתחים בכירים ומנהלי מחלקות בבתי החולים המובילים בישראל.
ב"מרכז הרפואי רמת אביב" סטנדרטים אתיים ומקצועיים גבוהים, ציוד חדשני ושיטות ניתוח מתקדמות בעולם המערבי. המרכז מעניק מענה אישי עבור המטופלים ודואג ללוות את המטופל לפני, בזמן ולאחר הניתוח.
קביעת תור ב"מרכז הרפואי רמת אביב" - 054-3439454, 053-5322168
ד"ר ירון סלע מנהל פורום "כאבים בכתף ומרפק באתר
תחומי עניין:
• שברים, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה - אזור הכתף, מרפק וכף היד
• תסמונת תעלה קרפלית, תסמונת תעלה קוביטלית ותסמונות לחץ על עצבים אחרים
• שיחרור אצבע הדק, טיפול בתסמונות תפס ותסמונות דלקתיות של גידים
• פגיעות רצועתיות ופגיעות ספורט ביד,במרפק ובכתף
• ארטרוסקופיות של הכתף,מרפק שורש היד והאגודל
• טיפול ניתוחי ולא ניתוחי בשחיקת סחוסים ודלקות מפרקים ביד/מרפק/כתף- כולל קיבועים והחלפות מפרקים
• מכלול הבעיות המולדות והנרכשות של הגפה העליונה בילדים
• מיקרוכירורגיה של הגפה העליונה
• תיקון קרעים בגידיי השרוול המסובב בכתף ותיקון אי יציבות בכתף
• שחזורים מורכבים של הגפה העליונה
תחומי מחקר:
קרעים בגידי השרוול המסובב בכתף, החלפות גידים בכתף, שחיקה סחוסית בבסיס האגודל, בעיות רצועתיות במרפק, פגיעות ספורט במרפק, שברי רדיוס דיסטלי, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה.
מרפאות:
מרפאת יועצים רמת אביב, רחוב אינשטיין 40, קומה 3 מעל קניון רמת אביב טלפון: 0737028834
מרפאת יועצים ב- BEST MEDICAL, רחוב יהודי פקיעין 1, מרכז מסחרי "שערי חדרה", בחדרה טלפון: 0737028834
מרפאת ייעוצים, מרכז מסחרי לב הפארק, רחוב רבקה גובר 5, רעננה טלפון: 0737028834
מרפאת ייעוצים רפואיים - אורתופדיה כתף, מרפק, וכירורגית כף היד - רחוב קהילת וילנה 39, רמת השרון. טלפון: 0737028834
מרפאה לאומית, הבנים 14, הוד השרון טלפון: 0737028834
מאמר: תן כתף, אבל בזהירות: פציעות במסובבי הכתף
-
שבר בעצם המסרק4 כף יד
דנה 11/11/2022 | 23:13שלום דר בת 26 בריאה ללא עבר של פציעות ב11.9 החלקתי ושברתי את עצם המסרק4 בכף היד שלשום הייתי אצל אורטופד והוא אמר שהשבר יתאחה אך ביד הפצוע העצם קצרה לעומת היד הבריאה ולכן קשה לי לתפקד ככה הוא המליץ לי פיזיותרפיה מרובה ולהניח את היד במים חמימים ולחזור בעוד שבועיים עם צילום מחודש שאלתי אותו במידה וזה לא יסתדר והעצם תשאר ככה לאחר שבועיים מה כדאי לעשות ? הוא טען שככל הנראה הוא די בטוח שבעוד שבועיים העצם תחזור לעצמה והפיזורתפיה תעודד את ההחלמה ואם לא יש הרבה אופציות אחת מהן היא שיוף של העצם אני ממש מפחדת להגיע למצב הזה האם יש דרכים אחרות שאפשר לטפל בזה ללא פעולה כירוגית ? והאם העצם יכולה להשתפר עם הזמן? תודה רבה!!!!!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שבר בעצם המסרק4 כף יד
ד"ר ירון סלע 13/11/2022 | 10:45שלום דנה ותודה על פנייתך! אולם, דנה, הפנייה אינה לפורום המתאים. אנא פני לפורום כף היד. תוכלי לקבל שם מענה מפניות דומות בעבר ולשאול את שאלתך. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
mri כתף, אודה להסבר
אני 07/11/2022 | 20:44נפלתי לפני כחודשיים וחצי ונפגעתי בכתף. רק עכשיו הגיעו תוצאות הmri. אפשר שמישהו יסביר לי מה הוא אומר ומה ניתן לעשות?: להלן ממצאי בדיקת MRI של כתף ימין הטכניקה : הבדיקה בוצעה בתהודות 2T, PD, 1T עם דיכוי שומן, ו- GE במישורים השונים. התוויה קלינית: כאבים ממצאים: קרע בעובי מלא לכל רוחב גיד הסופרה-ספינטוס, רטרקציה של הגיד כ 5 ס"מ . אטרופיה מתקדמת של שריר הסופרה-ספינטוס. קרע בעובי מלא עם רטרקציה של גיד האינפרה-ספינטוס, רטרקציה של הגיד כ-5.3 ס"מ אטרופיה מתקדמת של השריר. טנדינוזיס של גיד הסובסקפולריס .מסת השריר הסובסקפולריס תקינה. תת פריקה מדיאלית של גיד הבייספס הארוך, קרעים אינטר-סטיציאליים זעירים בגיד, ללא קרע בעובי מלא וללא רטרקציה של הגיד. נוזל יתר תוך מפרקי בכמות רבה . נוזל בכמות רבה בבורסה SASD. שינויים ניווניים היפרטרופיים בינוניים במפרק האקרומיו-קלביקולרי. סיכום: קרע בעובי מלא עם רטרקציה של גידי הסופרה-אינפרה ספינטוס. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
mri כתף, אודה להסבר
ד"ר ירון סלע 13/11/2022 | 10:44שלום רב ותודה על פנייתך. ממצאי ה MRI מצריכים בירור מעמיק נוסף. האם נבדקת על ידי מומחה כתף ? במידה ולא, אני ממליץ בחום. יש לברר האם היו כאבים בטרם הפציעה, מה הגיל? מה הרקע הרפואי ומה סגנון החיים מבחינת אופי עבודה ופעילות בשעות הפנאי, כל אלו מכתיבים את המשך הבירור והמלצות טיפוליות. אין דינו של בן 79 עם מחלת לב וחוסר יכולת לעבור ניתוח מסיבות רפואיות, כדינו של בן 23 קצין בסיירת. כל מקרה לגופו. חסר לי מידע רב, ולכן אינני יכול להתייחס. אשמח לסייע מחוץ לפורום ולעבור בעיניים שלי על בדיקת ה MRI ולבצע בדיקה גופנית יסודית ולברר בתשאול הרפואי מה בוצע כבר עד כה מבחינה טיפולית. בהתאם למידע החסר, ניתן לקבל החלטה האם יש מקום לניתוח ורמת דחיפותו. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
פיענוח US
ron 11/07/2021 | 21:10שלום, בן 43 בריא בדרך כלל, לא מאשן, משקל תקין, עוסק בפעילות ספורטיבית . לפני כשבוע ךאחר האימון בחדר כושר הרגשתי כאב עז בכתב ( ימין ) תוצאות בדיקת US של הרקמות הרכות מכיוון לשריר בייספס מימין לשלילת קרע: "... בתוך שכבת השריר הודגם נגע היפואקוגני מעורב לא מוגדר היטב באורך 30 מ"מ תומך בקרע בתוך השריר . לציין המטומה בצמוד... " מהי המשמעות "נגע היפואקוגני " ? האם יש צורך לבצע בדיקות נוספות לאבחון הבעיה? תודה על התייחסותכם, רוןהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
פיענוח US
דר' ירון סלע 12/07/2021 | 12:36שלום רב רון ותודה על פנייתך ! לא להתרגש מהמונח היפואקוגני. היפו= נמוך או מופחת. אקו = הדיות. בדיקת ה US טכנית עוסקת בגלים העוברים בנוזל ורקמות מוצקות והאופן בו חוזרים הגלים למתמר הסורק מגדירם כבעלי הדיות נמוכה או גבוהה. בשורה התחתונה, בעבורך, כל שאתה צריך לדעת זה שנוצר קרע בסיבי השריר בכתף, לא להתאמץ עם האזור בשבועות הקרובים. לא צריך ניתוח. יש להיבדק על ידי מומחה כתף להמשך אבחון והנחיות מדוייקות. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תת עורי מוקד היפואקוגני לא מוגדר עם היפרמיה מסביב בגודל - 1 ס"מ
אלי 03/11/2022 | 11:42שלום ד"ר, בבדיקת US לגוש במצח נמצא" תת עורי מוקד היפואקוגני לא מוגדר עם היפרמיה מסביב בגודל - 1 ס"מ - תמונה אולטרסאונדית מתאימה לשינויים דלקתיים יתכן סביב שורש שערה .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תת עורי מוקד היפואקוגני לא מוגדר עם היפרמיה מסביב בגודל - 1 ס"מ
דר' ירון סלע 03/11/2022 | 11:46שלום רב אלי ותודה על פנייתך! אולם פנית לפורום הלא נכון. פורום זה עוסק באורתופדיה של הכתף והמרפק ולא ברפואת עור בפנים. נא פנה לפורום העוסק בפנים ו/או בבעיות עור. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
כתף
יגאל 28/10/2022 | 07:29שלום.בבדיקת us נתגלו מימצאים הבאים;suprapinatus קרע בגודל 2.5 ס"מ subscapularis הודגם קרע.biceps tendon קיימת פריקה פנימית.מבקש חוות דעת והסבר של הבדיקה .תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כתף
דר' ירון סלע 30/10/2022 | 09:32שלום רב יגאל ותודה על פנייתך ! אשמח לסייע יגאל. חשוב לברר מה גילך? מה גרם לנזק ? (שחיקה או טראומה), מה עיסוקך (והאם יש גורמי סיכון במקצוע ו/או פעילות פיזית), מה הרקע הרפואי, מה ממצאי הבדיקה הגופנית של הכתף, מה הטיפול שבוצע עד כה לכתף, האם בוצעו בדיקות עזר (דימות) נוספות לכתף. נא עדכן. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
כתף
יגאל 31/10/2022 | 19:20בן 62 עוסק בזגגות הרמת משאות כבדים.מבקש לדעת מה המשמעות של תוצאות הבדיקות.תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כתף
דר' ירון סלע 31/10/2022 | 20:12שלום יגאל ותודה על העדכון. בכנות, אני לא מופתע. ההממצאים ב US תואמים עדן בשכבת הגיל שלך אשר עובד פייזת שנים רבות. לרוב, לא מדובר בממצא אקוטי טראומתי, אלא יותר מסוג "המתנות של החיים" לאחר שנים של עומס. מדובר בשחיקה הדרגתית. יש להיבדק על ידי מומחה כתף (אני זמין בעבורך). בבדיקה יש לראות טווחי תנועה וכוח, ממצאים נוספים בבדיקות הדימות ולעבור לעומק על הרקע הרפואי והאפשרויות הטיפוליות. יש לברר מה כבר ניסית ומה עוד ניתן לנסות מבחינה טיפולית. כל האפשרויות קיימות, בין טיפול שמרני ועד לטיפול ניתוחי. כל מקרה לגופו ויש לתפור את ה"חלפיה הטיפולית" הראוייה לך ספציפית. אאחל לך בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
קרע של ס"מ Supraspinatus Tendon 0.4
הכל דבש 28/10/2022 | 12:49קיבלתי תוצאה של אולטראסאונד להלן: Supraspinatus Tendon :קרע בגודל 0.4 ס"מ Infraspinatus Tendon : הדגמה תקינה . Tendon Teres Minor הדגמה תקינה Subscapularis Tendon : הדגמה תקינה . Subdeltoid and Subacromial Bursa הדגמה תקינה מפרק אקרומיוקלביקולרי: ללא ממצא חולני . בפרק הכתף: לא הודגם נוזל יתר מבנה גרמי : תקין מה המשמעות ואיך מתקדמים מכאן? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
קרע של ס"מ Supraspinatus Tendon 0.4
דר' ירון סלע 30/10/2022 | 09:31שלום רב ותודה על פנייתך ! המשמעות היא, שמומלץ להיבדק על ידי מומחה כתף. יש לברר כמה זמן הכאב, מי המטופל, מה גילו, מה גרם לכאב, מה מקל על הכאב, מה הטיפול שבוצע עד כה, מי שלח לבדיקת ה US - האם מומחה כתף או רופא משפחה, מה הרקע הרפואי הכללי מעבר לכתף, מה הממצאים בבדיקה הגופנית, והאם בוצעו בדיקות נוספות כמו צילום רנטגן ובדיקות אחרות... יש לברר האם הקרע חלקי או מלא, האם בוצעה פיזיותרפיה ועוד ועוד שאלות חשובות... אז, נוכל להבין מה המשמעות של הקרע בגיד סופרה ספינטוס. אשמח לסייע מחוץ לפורום. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
קרע בלברום בכתף
אלירן 28/10/2022 | 14:21האם אפשר לא לנתח והשאלה הכי חשובה מה המגבלות בקרע זה לתרגילים מסוימים לדוגמא דחיקה הרמה סיבוב נדנוד קיפינגהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
קרע בלברום בכתף
דר' ירון סלע 30/10/2022 | 09:28שלום רב אלירן, ותודה על פנייתך. הפנייה לקונית מידי ולא מאפשרת התייחסות רפואית. אין כאן מידע מספק. מי המטופל, בן כמה, מה העיסוק, מי בדק עד כה, מה ממצאי הבדיקה הגופנית, ומה הטיפול שבוצע עד כה, הן רק חלק קטן מהשאלות שיש לברר במעמד בדיקה גופנית יסודית. יש לעבור על ה MRI (במידה ואכן בוצע) , ויש לבדוק הכתף, ואז לענות על שאלותיך. אשמח לסייע באופן ישיר מחוץ לפורום. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
לא מאתרת את הסיבה ממנה סובלת מכאבים.
שני 29/10/2022 | 00:36בת 34. עד לפני שנה ללא בעיות בריאותיות. לפני שנה בעת סיבוב יד ימין (דומיננטית) כאב חד באגודל, אצבע מורה, והצד הפנימי של היד בחיבור לכף יד והזרןע. כאב זה עלה לכיוון המרפק ובהמשך לכתף ולעיתים שכמה. לעיתים מופיע גם נמלול באצבעות. חצי שנה לאחר מכן גם כאב דומה ביד שמאל לאחר מתיחה של היד בפיזיותרפיה לא מוצלחת. מזה חודשיים החמרה בכאבים כולל שרירי הידיים (השרירים כואבים במגע קל ובהפעלה של היד). אי יכולת לבצע פעולות כמו הקלדה, בישול, אחזקת בית, הרמת חפצים כבדים, לשים תיק על הכתף. כל דבר כזה מחמיר תכאב. ביצעתי עד כה את הבדיקות הבאות: אולטרסאונד כתף ומרפק ימין, Mri עמוד שדרה צווארי, כתף מרפק וברכיאל פלקסוס ימין, emg ליד ימין. דופלקס עורקי צוואר. כל הבדיקות תקינות. בנוסף, בבדיקת דופלר עורקי ידיים נצפתה ירידה קלה באינדקסים בעת הרמת ידיים וירידת דופק רדיקאלי בהרמת ידיים. ראומטולוג שלל בעיה ראומטית. מיואשת ולא יודעת ממה סובלת, לא יכולה לתפקד. שאלותיי הן 1. האם ייתכן שהכל נובע מתעלה קארפלית? לא בוצע לי אולטרסאןנד לכף יד. או סיבה אחרת 2. מה עלי עוד לבדןק? 3. והאם יכול להתקיים tos בנוכחות mri תקין? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
לא מאתרת את הסיבה ממנה סובלת מכאבים
דר' ירון סלע 30/10/2022 | 09:25שלום רב שני, תודה על פנייתך ! אני מניח שברור לך, שהמצב הרפואי שהצגת מורכב, ולא ניתן לבררו ללא בדיקתך. יותר מאשמח לעזור לך, באופן ישיר, מחוץ לפורום. במעמד הפגישה, נתעמק בבדיקה גופנית לכל אורך ידך, ונעבור יחדיו על שלל הבדיקות שפירטת. רק כך, אולי, אוכל לקדם אותך למצוא מזור למצוקתך הכרונית. באשר לשלושת שאלותייך - נענה עליהן במעמד המפגש לאחר בדיקה גופנית יסודית. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
מכה במרפק, זרמים חדים וכאבים משנייה
Ds 19/11/2018 | 10:56שלום רב. אתמול עשיתי אימון מקבילים ומתח ולאחר שעתיים חטפתי מכה לא חזקה כל כך באיזור המרפק. לפתע התחילו זרמים איומים מכיוון המרפק עד האצבעות ביד, בדגש על הזרת. הרגשתי שקורה משהו חריג שלא חוויתי לפני. אחרי כמה דק' בתחושה חזרה לכך היד, ועד עכשיו, יום אחרי יש רגישות במגע במרפק (בצד הפנימי) חמין חולשה בכל האמה וכן כאב קל אך מורגש בקיפול מלא של המרפק ממה זה יכול לקרות? זה אמור לעבור בימים הקרובים? יש לי בוחן כושר לפיקוד תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מכה במרפק, זרמים חדים וכאבים משנייה
דר' ירון סלע 20/11/2018 | 20:14שלום רב Ds , ותודה על פנייתך ! באזור המרפק עוברים עצבים רבים. העצב הרגיש ביותר לחבלות מסוג החבלה שהתרחשה אצלך, הנו העצב האולנרי. הוא עובר בתוך "תעלה" של ריקמה רכה הנקראת התעלה הקוביטאלית, אשר נמצאת בחלקו הפנימי של המרפק. העצם הבולטת נקראת באנגלית " THE FUNNY BONE" בדיוק עקב מקרים כפי שקרו לך. מכה בה יוצרת תחושת זרמים ועקצוצים , ומשום מה (ואל תשאל אותי למה ...) , בארה"ב , זה הכינוי שלה. כנראה שאצלם, זה יותר תחושה "מצחיקה" לא פחות ממכאיבה.... הבליטה בעצם נקראת MEDIAL EPICONDYLE OF HUMERUS והיא נועדה, בין השאר, להגן על העצב העובר בסמוך אליה. חבלות מקומיות , בשילוב עם כיפוף יתר ממושך ומאמץ של המרפק, גורמים ללחץ על העצב וכתוצאה, יש הרדמות של אצבע 5 (הזרת) ואצבע 4, הסמוכה אליה , בחלק הקרוב לזרת. נימולים וזרמים יכולים ללוות אותך לתקופה מסויימת , אשר משכה, תלוי ברמת הלחץ שכבר קיים בתעלה זו. נסה להוריד מאמץ בימים הקרובים, להימנע מחבלות נוספות למרפק, ולשמור על המרפק ישר במידת האפשר. בהצלחה רבה , ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
משמעות השם
בינג 29/10/2022 | 08:05אולי מקור השם funny bone בגלל הסיומת של MEDIAL EPICONDYLE OF HUMERUS. הומרוס, דומה ל-humor או בעברית - הומור.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מעניין
דר' ירון סלע 29/10/2022 | 14:40תודה על השיתוףהוסף תגובה
-
-
כאב בית שחי מקרין לזרוע
אני 25/10/2022 | 15:31שלום רב, בת 49, לא מעשנת. רקע אסטמתי. מזה 10 ימים סובלת מכאבים בבית שחי עם הקרנה לחזה/שד שמאל, לשכמות, לכתף וסובב כתף ובנוסף הקרנה לכל אורך הזרוע, מפרק כף יד, אצבעות. הכאב בא והולך אך מורגש בעיקר בזמן נשימה עמוקה או מאמץ. בסוף יום הכאב כבר די מפושט. מדי פעם יש כאב דומה גם בצד ימין אך הרבה פחות. הצד השמאלי פשוט מושבת. טיפול תרופתי של איבופן ומשחות נגד כאב לא הועילו. עברתי בדיקות א.ק.ג. לשלול רקע לבבי, עברתי US שד ושחי לפני חודש וחצי וכן בדיקה ידנית אתמול - הכל תקין. פניתי לאורתופד - טען שהמקור הוא מבית השחי לאחר שלחץ ומאוד כאב שם, למרות שיש כאבים במגע באזורים נוספים. לדעתו אין קשר אורתופדי. רופא משפחה שלח לא.ק.ג. נוסף, האם יש קשר?? האם תוכל להנחות אותי אילו בדיקות נוספות מומלץ לעשות? תודה מראש!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב בית שחי מקרין לזרוע
דר' ירון סלע 26/10/2022 | 14:51שלום רב לך ותודה על פנייתך! כמובן, שבת 49 עם כאב בבית שחי וחזה, מחייב בירור שהוא לא רק "אורתופדי". יש לשלול דברים "חשובים" במסגרת רופא המשפחה, כירורג שד ורופא הנשים. לאחר פסילת כיוונים אלו, יש לברר כיוונים "אורתופדים" המקרינים לאזורים אלו. לדוגמה, מקור הכתף ו/או מקור עמוד שדרה וכו'. כמובן, ובדיקה גופנית יסודית, מנדטורית, על מנת לקדם האבחנה. אשמח, כמובן, לספק שירות זה מחוץ לפורום, באופן ישיר, ובלי ספקולציות תאורטיות. לא לגופו של מקרה, כי לא בדקתי אותך, הייתי מבצע צילום רנטגן של החזה, צילום כתף, צילום עמוד שדרה צווארי וגבי ובדיקת אוטלרסאונד לכתף. ותכן בדיקות נוספות לאחר בדיקה ישירה. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
מתכנת בן 50, בעיות אורטופדיות במרפק ימין, איזור כף יד ימין, כתף שמאל, גב עליון צוואר
ג'ו 26/10/2022 | 12:50שלום רב, אני מתכנת כעשרים שנה. בתחילת הדרך התחילו לי כאבים ביד ימין במרפק ובשורש כף היד. כתוצאה מכך העברתי את העכבר ליד שמאל. לאחר מספר שנים החלו לי כאבים בכתף שמאל. בנוסף לנ"ל עם או בלי קשר לתאונות יש לי הרס של 3 דיסיקים בצוואר עם לחץ על העצב (EMG). המרפק הוזנח (גם ע"י הרופאים) והגיע למצב של הסתיידות ודלקת חריפה עם זיז\דורבן שנשבר (יש לי קושי ליישר את היד) איזור שורש כף היד לחוץ ויש לי קושי כאבים באיזור במאמץ וקושי לתפוס בקבוק וכו' (אובחן כשימוש ייתר) איזור כתף שמאל יש מעין צביטה ואובחן כקרע בגודל 1 ס"מ עם הסתיידות איזור גב עליון צוואר יש כאב ולחץ לכיוון שמאל בכל השנים האלו עשיתי עשרות טיפולים אלטרנטיבים (דיקור\טווינא\אוסטופטיה) ולאחרונה התחלתי בגלי הלם. הטיפולים עוזרים אבל לאחר זמן הכאב חוזר לאט נוח לי לשבת בעבודה והכאב מתגבר במשך היום בצעתי בירור ראומטלוגי ואין מחלה ראומטית אני מתוסכל ותוהה האם הנ"ל שייך לצוואר או ההפך ומה עוד אני יכול לעשות? במגוון הרופאים שראיתי (כל אחד בתחומו... כתף\מרפק\כף יד\עמוד שדרה) התרשמתי כי מעניין אותם רק באם יש מקום לנתח.. אם לא הם מיד מפנים לפזיוטרפיה או כדור\זריקה מבלי להסתכל על כל המכלול האם יש המלצה למומחה שיכול להסתכל על התמונה המלאה? התפקוד בעבודה כמתכנת ירד והלילות שלי קשים הציעו לי ללכת לרופא תעסוקתי אבל זה אולי ייטפל רק מבחינת העבודה.. אני רוצה איכות חיים מבלי שבכל כיוון יציק לי משהו אשמח לדעתךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מתכנת בן 50, בעיות אורטופדיות במרפק ימין, איזור כף יד ימין, כתף שמאל, גב עליון צוואר
דר' ירון סלע 26/10/2022 | 14:47שלום רב ג'ו ותודה על פנייתך המפורטת. אכן, מצבך מורכב מכדי לסכמו ולמצוא מזור תחת דפי האינטרנט. אני אשמח לעזור באופן ישיר לאחר בדיקתך. כמומחה כתף, מרפק וכף היד, אני חולש על 2/3 מהדיסציפלינות הרפואיות להן אתה זקוק. מומחה עמוד שדרה זו דיסציפלינה הנוספת . אכן, בנוגע לשאלותיך, הרושם שיש כמה בעיות במקביל וזה לא רק רופא אחד. יתכן ואפשרות ניתוחית עומדת על הפרק לחלק מבעיותיך ויתכן ולא, זאת אדע רק לאחר מעבר על החומר הרפואי ובדיקתך. כולי תקווה שניתן למצוא פתרונות רפואיים בעבורך שלא מצריכים התערבות ניתוחית. אני זמין בעבורך מחוץ לפורום. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
היצרות תעלת עמוד השדרה
-
פריקת כתף
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
יישור שיניים שקוף
-
ניתוח ארתרוסקופיה של הכתף
-
בדיקות קשורות
-
בדיקת ויטמין D
-
מיקרוסקופיה לנוזל סינוביאלי
-
מונחים קשורים
-
אוסטאוקלסטומה
-
אוסטאוסרקומה
רופאים בתחום
מיכל רהט
אוסטאופתיה
4.9
( 19 חוות דעת )
"אני ממעיט מאד בהסתייעות במרפאים ורופאים, מיכל התעמקה בבעיה שלי ונתנה לי תחושה שהיא תתאמץ ככל יכולתה על מנת לסייע לי. ממליץ עליה בחום רב."
ד"ר אריאל אורן
אורתופדיה
4.8
( 23 חוות דעת )
"הרגשתי שהגעתי לרופא מקצועי ענייני...שמתייחס אלי ומקדיש לי זמן כאילו אני המטופלת היחידה או הכי חשובה שלו. יצאתי מחוייכת ואני מיום ליום מרגישה טוב יותר. הלוואי שכל הרופאים היו מתייחסים כך למטופל"
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםדיקור סיני וכאבי גב
בפורום דיקור סיני וכאבי גב ניתן להתייעץ עם מר תום רוטנברג, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור סיני וכאבי גב
ד"ר ירון סלע
ד"ר בתיה יפה
תום רוטנברג