פורום כאבים בכתף ובמרפק - עמוד 34
ד"ר ירון סלע
ד"ר ירון סלע, מומחה בכירורגיה אורתופדית ומומחה בכירורגיה של כף היד. בעל תת התמחות בתחום הכתף והמרפק.
ד''ר סלע הוא מנהל שירות כף היד ומרפק במרכז הרפואי האוניברסיטאי הלל יפה, כרופא כירורג אורתופד בכיר.
ד''ר סלע מקבל מטופלים דרך "המרכז הרפואי רמת אביב" - המרכז לכירורגיה ורפואה התערבותית, המספק שירותי רפואה פרטית ברמה הגבוהה ביותר. במרכז עובדים מיטב הכירורגים, כולם מנתחים בכירים ומנהלי מחלקות בבתי החולים המובילים בישראל.
ב"מרכז הרפואי רמת אביב" סטנדרטים אתיים ומקצועיים גבוהים, ציוד חדשני ושיטות ניתוח מתקדמות בעולם המערבי. המרכז מעניק מענה אישי עבור המטופלים ודואג ללוות את המטופל לפני, בזמן ולאחר הניתוח.
קביעת תור ב"מרכז הרפואי רמת אביב" - 054-3439454, 053-5322168
ד"ר ירון סלע מנהל פורום "כאבים בכתף ומרפק באתר
תחומי עניין:
• שברים, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה - אזור הכתף, מרפק וכף היד
• תסמונת תעלה קרפלית, תסמונת תעלה קוביטלית ותסמונות לחץ על עצבים אחרים
• שיחרור אצבע הדק, טיפול בתסמונות תפס ותסמונות דלקתיות של גידים
• פגיעות רצועתיות ופגיעות ספורט ביד,במרפק ובכתף
• ארטרוסקופיות של הכתף,מרפק שורש היד והאגודל
• טיפול ניתוחי ולא ניתוחי בשחיקת סחוסים ודלקות מפרקים ביד/מרפק/כתף- כולל קיבועים והחלפות מפרקים
• מכלול הבעיות המולדות והנרכשות של הגפה העליונה בילדים
• מיקרוכירורגיה של הגפה העליונה
• תיקון קרעים בגידיי השרוול המסובב בכתף ותיקון אי יציבות בכתף
• שחזורים מורכבים של הגפה העליונה
תחומי מחקר:
קרעים בגידי השרוול המסובב בכתף, החלפות גידים בכתף, שחיקה סחוסית בבסיס האגודל, בעיות רצועתיות במרפק, פגיעות ספורט במרפק, שברי רדיוס דיסטלי, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה.
מרפאות:
מרפאת יועצים רמת אביב, רחוב אינשטיין 40, קומה 3 מעל קניון רמת אביב טלפון: 0737028834
מרפאת יועצים ב- BEST MEDICAL, רחוב יהודי פקיעין 1, מרכז מסחרי "שערי חדרה", בחדרה טלפון: 0737028834
מרפאת ייעוצים, מרכז מסחרי לב הפארק, רחוב רבקה גובר 5, רעננה טלפון: 0737028834
מרפאת ייעוצים רפואיים - אורתופדיה כתף, מרפק, וכירורגית כף היד - רחוב קהילת וילנה 39, רמת השרון. טלפון: 0737028834
מרפאה לאומית, הבנים 14, הוד השרון טלפון: 0737028834
מאמר: תן כתף, אבל בזהירות: פציעות במסובבי הכתף
-
טיפול בקרע מלא 1.1 סמ עם דלקת
יוחי 02/09/2022 | 07:58בבדיקת אלטסאונד נמצא כי יש לי 2 קרעים מלאים הגידים של הכתף . הכאבים בלתי נסבלים לא מאפשרים שינה ותפקוד רגיל . מה הטיפול המומלץ ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
טיפול בקרע מלא 1.1 סמ עם דלקת
דר' ירון סלע 03/09/2022 | 10:40שלום רב יוחי ותודה על פנייתך ! מומלץ לגשת למומחה כתף ולעבור בירור מעמיק. יש לבצע בדיקה גופנית, יש לקבל מידע רב באנמנזה - בת כמה את, מה עיסוקך (פיזי או לא), האם מדובר ביד הדומיננטית, ומה ה"דרישות" ממנה ברמה היומית. האם יש פעילות גופנית מאומצת ? מה הטיפול שבוצע עד כה ? האם בוצעו בדיקות נוספות כגון צילום וMRI ? מה הרקע הרפואי הכללי (מעבר לכתף) מה הרקע הרפואי של הכתף עצמה... ועוד שלל שאלות חשובות על מנת לענות על שאלתך הבסיסית - "מה הטיפול המומלץ"? אשמח לעזור מחוץ לפורום. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
כאבים ביד ימין זרוע ואמה ,
חיה 12/07/2019 | 18:07אני בת 86 ,מזה חודש יש לי כאבים עזים ביד ימין זרוע ואמה, גם במנוחה , וכמובן באמץ קל, בהרמת היד זה מקרין לכתף וצידי הצואר, בצילום רגיל לא נראה ממצא מיוחד. עם טיפול פיזיוטרפי המצב ממש מחמיר - הכאבים מתגברים..מפריע לכל תיפקוד יומיומי. מה עושים ? למי לפנות ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים ביד ימין זרוע ואמה
דר' ירון סלע 14/07/2019 | 10:19שלום רב חיה, ותודה על פנייתך ! לאור העובדה שהכאב מפושט באזורים שונים לאורך היד, כולל בגזרת הצוואר- המלצתי לבצע בירור מעמיק גם של הצוואר. יש לברר מקורות כאב שונים - עצביים, סחוסיים, גידיים, באזורים שונים של היד - כגון כתף ומרפק. על מנת להיות מדויק איתך, יש לבצע בדיקה גופנית יסודית, על ידי מומחה בתחום- יתכן שילוב של מומחה עמוד שדרה לפי ממצאי הבדיקות, וגם מומחה כתף ומרפק. הבדיקה הגופנית בסופו של דבר היא הדרך הכי יעילה לקרבך לאבחנה מדויקת. היא גם מכוונת את הצורך בבדיקות עזר הדמייתיות. חשוב לברר גם, בשכבת הגיל שלך, מחלות רקע ובעיות רפואיות נוספות היכולות להוות מקור לבעיה. בברכה רבה,הוסף תגובה
-
כאבים באמה ובשורש כף היד
גל 02/09/2022 | 15:40שלום לפני 6 שבועות עברתי ניתוח ארתוסקופי לתיקון גידים בכתף. בנוסף לכאבים בכתף יש לי כאבים כמו מעין זרמים לאורך האמה ובשורש כף היד, כולל תחושה שורפת בחלק מהמקומות. האם זה קשור לניתוח ומה ניתן לעשות? תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים באמה ובשורש כף היד
דר' ירון סלע 03/09/2022 | 10:37שלום רב גל ותודה על פנייתך ! ברפואה הכל יכול להיות. יש לדון על סבירויות. מה הסבירות שהתלונות קשורות לניתוח או ללא קשר אליו. כמובן, שאני זקוק לבדוק אותך ולעבור על החומר הרפואי הקשור לכתף וליד. יש לברר מקור צווארי, יש לברר מקור עצבי פריפרי. מומלץ לבצע בירור מומחה עמוד שדרה ומומחה כתף וכף היד. אני זמין בשמחה מחוץ לפורום. יש לבצע בדיקת הולכה עצבית (EMG-NCV) כחלק מהבירור. לאחר בדיקה גופנית, יש לשקול בדיקות דימות נוספות היכולות לעזור באבחון. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
כאב בכתף לאחר מאמץ
שלומי 18/01/2020 | 01:35שלום דר'. אני על סף ייאוש ואנסה לתמצת עד כמה שניתן. אני בן 33, מתאמן בשנתיים האחרונות בחד"כ, וכבר שנים שאני סובל מכאבים חדים בכתף לאחר אימון משקולות או לאחר עבודה פיזית ממושכת עם הידיים. לאחר צילום US נאמר לי שיש לי הסתיידויות זעירות בגיד, הייתי אצל אורתופדים שאמרו שאין קרע ושלחו אותי לפיזיותרפיה, עשיתי טיפולי פיזיותרפיה (כולל US) ותרגילים לחיזוק שרירי השרוול המסובב, וכלום לא עזר. לבסוף יצאתי מהאורתופד עם מרשם לכדורים נרקוטיים נגד הכאבים. קשה לי להבין את זה שאין טיפול לזה? ויותר מזה, אני מרגיש שהם לא עלו על הבעיה במדויק. תיאור הכאב: לאחר כמה שעות של אימון משקולות בתרגיל דחיקת חזה למשל, או כל אימון כתפיים ואפילו שכיבות שמיכה, מגיע כאב תופת לכתף כאילו ננעצת לתוכה סכין ובקושי מצליח להזיז את היד ולפעמים הכאב אפילו מונע ממני להירדם בלילה. מיקום הכאב: בכתף הקדמית, לפי הפיזיותרפיסט מדובר בסאבסקפולריס. ולעתים גם בכתף האחורית. עוד נתונים: אין הגבלה בתנועות היד למעט כשאני שם את היד מאחורי הגב ומנסה להרים אותה כמה שיותר אז יש הבדל משמעותי בין שתי הידיים כך שהיד התקינה מגיעה הרבה יותר גבוה לכיוון העורף. אם אני לא מאמץ את הכתף אין כאבים בכלל אך מספיקה תנועה מסוימת כמו להישען עליה כדי שאתפתל מכאבים. השאלות שלי הן, מזה יכול להיות? אם דלקת, אז מתי היא עוברת אם בכלל? איזה בדיקות עוד אני יכול לעשות? ואיך אני מטפל בזה? האם יש דרך לדעת שהבעיה היא אכן בסבסקאפולריס ולא בלברום למשל? תודה מקרב לב!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תיאור מדוייק של מצבי במשך שנתיים
אביבה בללטי 18/01/2020 | 07:38מזדהה עם כל מילה תיאור מדוייק על מה שעובר עליי במשך שנתייםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב כרוני בכתף
דר' ירון סלע 19/01/2020 | 11:07שלום רב אביבה, ותודה על פנייתך ! כמובן, ואין לי פירוט על מצבך, ואינני יכול לכוונך... אולם, במידה ותחפצי בעזרה ישירה ממני, לאור משך הרה של תלונותיך, אשמח לעשות זאת, מחוץ ל"דפי הפורום". בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב בכתף לאחר מאמץ
דר' ירון סלע 19/01/2020 | 11:12שלום רב שלומי, ותודה על פנייתך ! אשמח לעזור באופן ישיר, על מנת לתת פתרון למצבך. בשלב ראשון, הייתי נמנע מפעילות פיזית הגורמת לך לכאב. זה שלב ראשוני בכל טיפול. בשלב שני, במידה והבדיקות דימות (אולטרסאונד וצילום ) שביצעת, כבר ישנות, הייתי מבצע בדיקות עדכניות ומשווה אותן לישנות. חשוב מאד לבצע בדיקת כתף יסודית על ידי מומחה כתף. האם נבדקת על ידי מומחה כתף עד היום ?במידה ולא, מומלץ, על מנת לקדם מצבך... האם עברת זריקה לכתף ? מעבר לצילום ואולטרסואנד, במידה ומומחה הכתף מתרשם שיש צורך, ניתן לבצע בדיקת MRI לכתף הנותנת מידע רב על הרקמות "הרכות" הכתף. בכל מקרה, במידה ולא נטלת נוגדי דלקת, ובמידה ואין לך אלרגיות לקבוצת תרופות זו, ובמידה ואין סיבות רפואיות אחרות אשר מונעות לקיחתם, הייתי מעדיף ניסיון טיפול בתרופות נוגדי דלקת במקום נרקוטיקה... במידה ותחפוץ בעזרתי הישירה, אשמח לספקה ... (מחוץ לפורום). בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
אני ספורטאי
מאיר 28/08/2022 | 13:42כאבים חזקים רק שאני מרים מישקולות צד ימיןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב
דר' ירון סלע 29/08/2022 | 08:28שלום רב מאיר, ותודה על פנייתך ! אני זקוק למידע נוסף. כל שאני יודע עליך , זה עובדת היותך ספורטאי. איכן כואב ? איזה סוג ספורט מבוצע ? כמה זמן כואב ? מה הטיפול והבירור שבוצעו עד כה ועוד כהנה וכהנה שאלות, מהוות בסיס לקבלת מידע מרופא. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
כאבים בכתף והסתייגות
Groisman 23/08/2022 | 19:18שלום , התחילו לי כאבים לפני שלושה חודשים באזור הכתף מעין תחושת צביטה (חשוב לציין אני עד אז הייתי מאוד פעיל ומתעסק באימוני כושר ) הלכתי לרופאים לקחתי תרופות ביניהם ארקוקסיה שעזרה ליומיים שלוש ואז הכאב חזר אבל הפעם לא בצורת צביטה אלא מקומי בעת תנועה , לאחר שעברתי על המון אורתופדים שלא כל כך עזרו לי לצערי הלכתי לכירופרקט שם עשו לי דיקור וכוסות רוח והיה נראה שהבעיה עברה במשך שבועיים לא הרגשתי כלל ולאחר שהתאמצתי שבוע שלם עם הכתף (ספורט וחדר כושר) חזר שוב ומאז אני ככה חודש שוב, חשוב לציין בUS איבחנו לי הסתיידות עדינה של 0.3 ס״מ בסופרספינטוס והתחלתי כרגע טיפול של גלי הלם ונכון לעכשיו (טיפול 3) לא חל שום שיפור , לא אשקר שאני חש מתוסכל וחסר אונים ובאמת אשמח לחוות דעת ואפשרות לעזור ..הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בכתף והסתיידות
דר' ירון סלע 25/08/2022 | 13:30שלום רב לך ותודה על פנייתך ! מצבך ברור לי, וכמובן ואשמח לעזור. לשם כך, עלי לבדוק אותך ולעבור על בדיקות העזר שביצעת - US וצילום. לאחר מכן, אטפל בך כמיטב יכולתי. כמובן, ואתה מוזמן ליצור קשר מחוץ לפורום ועל בסיס יומי אוכל לספק לך את המלצתי. חשוב לברר מה הנזק בכתף.. בשלב הראשון תמנע מעומס אשר מכאיב לך, ובשלב השני, מומלץ להוריד את הדלקתיות בכתף. ישנן דרכים שונות לבצע זאת ועל כך נדון במפגשנו. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
פריקת כתף
רונן 13/10/2019 | 19:28שלום רב, שמי רונן ואני בן 23. פרקתי את הכתף לפני כארבעה חודשים בפעם הראשונה (פריקה מלאה) ופעמיים קודם לכן חוויתי ככל הנראה פריקה חלקית. הכתף שוחזרה למקום בבית החולים לאחר כשעתיים וחצי מהפריקה בתהליך שנראה קצת מסובך ולא שגרתי (נדרשו שני רופאים לקבע ולדחוף אותה פנימה) לאחר מכן הצילום הראה כי הכתף במקום. לאחר כחודשיים ביצעתי בדיקת MRI שהראתה נזק ללברום, שבר היל זאקס והתקבלה ההחלטה לבצע ניתוח, התאריך המיועד הוא בעוד כחודש מהיום. להבנתי, לאחר תקופה כל כך ארוכה כל העניין היה אמור לעבור כאשר הייתה נותרת רק סכנה לפריקה נוספת ואולי הגבלה בתנועה. עם זאת, עדיין יש לי כאבים ביד לאחר מאמץ. הכאבים מוקרנים מהכתף אך נמשכים אל כל היד, כולל הזרוע והמרפק ולעיתים אני חווה עקצוצים ודקירות קלות כמו גם נימול קל. לא הצלחתי למצוא תשובה לעניין מהרופאים ששוחחתי עימם. הבנתי שיכול להתרחש נזק עצבי לכתף בעת ההחזרה שלה למקום או הפריקה עצמה. האם נתקלת בתופעה כזו בעבר? ממה זה נגרם והאם ניתן לטפל בזה? האם מומלץ לגשת לניתוח במצב הנוכחי? תודה מראש..הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
פריקת כתף
דר' ירון סלע 13/10/2019 | 20:24חג שמח רונן, ותודה על פנייתך המפורטת ! אכן, לגיטמי לגשת לניתוח לאחר ניתוח פריקה. בכנות מלאה, אומר לך, שישנם רופאי כתף, הממליצים להמתין ולטפל באופן שמרני, ואם ובמידה ותתרחש פריקה נוספת, לבצע ניתוח ייצוב הכתף. אינני יכול להיכנס לעומק המקרה ללא בדיקתך ומעבר על ה MRI. ולכן לא אתייחס לנושא האינדקיציה לניתוח - "כן או לא". לגבי תלונות עצביות כפי שתיארת אותם- שכיח. בהחלט קורה שבחודשים לאחר הפריקה יש אזורים רדומים ונימולים במקומות שונים לאורך הגף העליון, וזה תלוי בעצב אשר נמתח בעת הטראומה ו/או החזרת הכתף למקומה. לעתים (למעשה, ברוב המקרים...) מדובר ב"נוירופרקסיה" (סוג של מתיחה עצבית ונזק הפיך אשר עם הזמן משתפר). אולם, יתכן נזק משמעותי יותר לעצבים השונים עוברים סביב הכתף ובית השחי (המקלעת העצבית). עליך לבצע בדיקת EMG-NCV על מנת לברר לעומק מצבך הנוכחי. אאחל לך בריאות שלמה, ובהצלחה !!!הוסף תגובה
-
המשך פנייה
רונן 13/10/2019 | 23:35המון תודה על המענה המהיר וחג שמח!! חשוב לי לציין שמעבר לעקצוץ והנימול, אני מרגיש גם כאבים בכתף ובאיזורים שונים ביד. האם סביר שלאחר תקופה כל כך ארוכה עדיין יהיו כאבים בכתף? האם כאבים אלו הם חלק מאותו נזק עצבי שתיארת? בנוגע לבדיקה, כיצד אני יכול לגשת אליה? האם יש טיפים כלשהם על מנת להקל על הכאבים ביד בהנחה שקיימים בעקבות נזק עצבי כלשהו? שוב, המון תודה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך פנייה
דר' ירון סלע 23/10/2019 | 11:41כל מקרה לגופו לרונן, ואינני יכול להתייחס למקרה שלך ללא בדיקתך ומעבר על הבדיקות עזר. לגבי שאלתך, כן. בעיות עצביות עלולות להימשך זמן רב, והטיפול בהם אינו קצר טווח. לעתים יש החלמה ספונטאנית ממתיחות עצביות לאחר טראומות ולעתים יש מקום לעזרה רפואית במקביל להמתנה להתאוששות (שיכולה לקחת חודשים). לגבי הבדיקה- EMG ניתן לבצע בקופ"ח דרך רופא המשפחה או במסגרת פרטית המכוסה על ידי ביטוח בריאות פרטי. בהצלחה רבה !הוסף תגובה
-
פריקת כתף
בן אלי 24/08/2022 | 00:42היי כל מה שהוא תיאר למעלה גם לי היה ורציתי לדעת שאם התאריך של הבדיקה EMG רק עוד שבוע ופרקתי את הכתף לפני שבוע עלול להגרם נזק חמור אני עם סד לכתף וחש כאבים חזקים ותחושת נימולהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פריקת כתף
דר' ירון סלע 24/08/2022 | 09:31שלום רב אלי ותודה על פנייתך ! כמובן, ש"מרחוק" וללא בדיקתך, אינני יכול לענות על שאלתך הספציפית. באופן עקרוני, אדם החש כאב חד וחזק כפי שמתואר על ידך, ראוי שייבדק במהרה במוקד רפואי או במחלקה לרפואה דחופה על מנת לשלול "סיבות בעלות צורך טיפולי דחוף". בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
חבלה במרפק וחוסר יכולת ליישר
שי 29/07/2018 | 17:45שלום, לפני כחודש וחצי נפלתי על הגב וקיבלתי מכה חזקה במרפק. הוא התנפח והיה לי קשה להזיז את הזרוע. הלכתי לאורטופד וגם לצילום. התוצאות היו שאין חשד לשבר והאורטופד שלח לפיזיותרפיה. בינתיים התור הוא לעוד כמה חודשים ואני בינתיים עם מרפק שאני לא יכול ליישר. אין לי כאבים בד'כ. ואני מנסה להזיז את הזרוע והמרפק כמה שיותר כדי לשמור על התנועה. השאלה היא מה לעשות עכשיו ? איך לטפל בזרוע ובמרפק כדי למנוע הסתיידות לדוגמא. התור לפיזיותרפיה רק עוד כמה חודשים ואולי יש משהו לעשות בינתיים שיחסכו לי כאבים בהמשך. ניסיתי חום, להזיז בכוח, קור .. השניים האחרונים קצת גרמו לכאבים. בתודה, שי.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
דר' ירון סלע 29/07/2018 | 20:14שלום רב שי, ותודה על פנייתך ! כדי לעזור לך באופן מירבי, ולא לסכן אותך ב"עצות אחיתופל" - עלי לבדוק אותך ולעבור על הצילומים. ככלל, המרפק הנו מפרק "לא סלחני", בכל הקשור בתנועה ! הוא מהר מאד מתקבע ומתקשה, גם כשאין שבר. כתוצאה מהמטומה (דימום פנימי) ובצקת. אייעץ לך לסור לבדיקת מומחה כתף/מרפק או מרפק /כף היד בהקדם האפשרי לקבלת הכוונה ועזרה מהירה. לא הייתי מחכה מספר שבועות או חודשים ( מצב המוכתב לאור המציאות "העגומה" בשטח...) מעבר לכך, בשלב זה, אינני יכול להתייחס למצבך הנקודתי. בהצלחה רבה, ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דר' ירון סלע 02/08/2018 | 11:00שוב שלום שי. הוסיף ואומר שיש להיבדק על ידי מומחה בתחום. אינני יודע מי האורתופד שראה אותך. האם מומחה בתחום המרפק או לא... עבר זמן רב מאז החבלה וצריך לברר לעומק מדוע אחרי כל כך הרבה זמן (במידה ואכן אין פגיעה גרמית...) יש כאב וקושי בהנעה. צריך לבצע בדיקה גופנית יסודית הכוללת את העצבים והגידים ורצועות סביב המרפק. שלול בעיה ברקמות הרכות ולא רק בעצמות. צריך לוודא שאין נזק לעצם שפוספס. לעתים חוזרים על צילומים בזווית אחרת או מבצעים CT למרפק, במידה ויש חשד בעיה גרמית. לעתים מבצעים US למרפק במידה ויש חשד לנזק רקמה רכה. אין ספק שיש מקום לבצע פיזיותרפיה בהקדם. במידה ואין אפשרות בקופ"ח, מומלץ לבצע בדרכים אחרות... בהצלחה, ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
כאב עקב נפילה
אורלי 22/08/2022 | 22:25שלום נפלתי נפילה קשה על צד ימין חודש לא יכולתי להזיז את היד כאבים חזקים בכתף ובזרוע יש שיפור בכאב אבל עדיין לא יכולה לקחת את היד לכיוון הגב ביכלל כאב בזרוע עשיתי רנטגן וus אין שבר ואין קרע יש תחושה שיש בעיההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאב עקב נפילה
דר' ירון סלע 23/08/2022 | 13:06שלום רב אורלי ותודה על פנייתך ! המידע המסופק אורלי, חלקי ביותר, ומקשה על האבחנה. מה כוונתך ב"נפילה קשה"? מאיזה גובה? מה נחבל בדיוק? מה הטיפול שהוצע לך עד כה? אלו רק חלק מהשאלות שיש לברר בנושא... יש להיבדק על ידי מומחה כתף ומרפק ולראות מה בדיוק הנזק הריקמתי שנגרם, ובהתאם לזה, לספק המלמה טיפולית. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
כאב כתף ימין
אין 19/08/2022 | 14:55שלום רב . חייל משוחרר בן 21 , כאב בכתף ימין בחלק הקדמי מזה כחצי שנה , פיזיותרפיה מקצועית נעשתה ללא הצלחה , טיפול טרופתי נעשה ללא הצלחה , כל סוגי המשחות נעשו ללא הצלחה . כאב חד המופיע בתנועות חוזרות כמו שטיפת כלים, תנועה חדה לעבר חפץ מסוים , סוג של דקירה . הרופאה בקופת חולים שלי אמרה שאין פתרון קסם מלבד פיזיו וטיפול תרופתי . מלבד זאת חשוב לציין כי בוצע אולטרה סאונד תקין. קצת חסר אונים בשלב זה , הכל נראה תקין בממצאים אולם הכאבים ישנם בצורה טורדנית ומגבילה בחיי היום יום. אשמח לכיוון מסוים 🙏🏼הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב כתף ימין
דר' ירון סלע 21/08/2022 | 10:54שלום רב ותודה על פנייתך ! מצבך ברור ושכיח. מומלץ להתקדם. הכיצד מתקדמים ? מגיעים להערכה רפואית יסודית של מומחה כתף. טיפסת אט אט בפירמידה הטיפולית אצל רופאת המשפחה. וכעת, אני זמין בעבורך מחוץ לפורום על מנת לספק מענה. יש להגיע עם בדיקות הדימות שביצעת. לדוגמה רנטגן ו/או US ולבצע בדיקה יסודית לכתף עת מנת לתת מענה על מקור הכאב ודרכי הטיפול האפשריות. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
כאבים בכתף בין הכתף הקדמית לחזה שמאל
עדן 20/08/2022 | 10:58יש לי כאבים בין החזה הקדמי לבין הכתף, זה קרה לאחר אימון חזה ובסוף האימון הרגשתי מתיחה כואבת בכתף הקדמית. עם הזזת הכתף לפנים וכלפי מעלה יש לי כאבים באיזור ה60-120 מעלות. טווח התנועה שלי תקין ואני לא מרגיש שיש מגבלה תנועתית. ואני חושב שזו מתיחה בפרוטליקס מיי׳גור. כמה זמן המנוחה תיקח? (קרה לפני שלושה ימים) וממשככי כאבים וכדורים נגד דלקת יעזרו?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בכתף בין הכתף הקדמית לחזה שמאל
דר' ירון סלע 21/08/2022 | 09:16שלום רב עדן ותודה על פנייתך ! מאד חשוב להיבדק על ידי מומחה כתף, על מנת לקבל אבחון מדויק. יתכן דלקת מקומית, מלווה במתיחה חזקה או קרע חלקי או מלא בסיבי השריר או בגיד עצמו. לגיטימי לנסות לקחת משככי כאב ונוגדי דלקת במידה ואין אלרגיה או סיבה רפואית אחרת אשר מונעת מלקיחתם. מומלץ לדון עם רופא המשפחה בנושא התרופות. אשמח לייעץ בנוגע לכתף ושריר הפקטורליס מייז'ור במעמד של בדיקה גופנית ממשית. אני זמין מחוץ לפורום. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
קרע בעובי מלא בכתף
עודד 16/08/2022 | 15:22שלום ד"ר אני מעל גיל 65 ונפלתי על הכתף ב US נמצא: קרע בעובי מלא ברוחב 0.7 ס"מ ב SUPRASPINATUS אין הגבלה בתנועות, והכאב נסבל ובעיקר כשאני ישן על הצד. איזה טיפול יכול להתאים לי ,כדי שהצב לא יחמיר והכאב יפסק?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
קרע בעובי מלא בכתף
דר' ירון סלע 17/08/2022 | 10:33שלום רב עודד ותודה על פנייתך ! האם היו כאבים בכתף בעבר? לעתים הקרעים כרוניים שחיקתיים והנפילה רק "הוסיפה שמן למדורה". סוג של הקש ששבר את גב הגמל... יש להיבדק על ידי מומחה כתף. בשכבת הגיל שלך, מצב זה שכיח ביותר. לעתים נאלצים לבצע ניתוח לתיקון הקרע, אך לרוב, תחילה מנסים טיפול שמרני הכולל נוגדי דלקת על סוגיהם השונים ומשככי כאב, וטיפול בפרוטוקול ייעודי המותאם לקרעים בגידי השרוול המסובב. לסיכום, לשאלתך, מומלץ להיבדק על ידי מומחה כתף ומומחה בפיזיותרפיה לפציעות בכתף. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
לגבי שאלה של המומחה
עודד 17/08/2022 | 13:43הכתף התחילה לכאוב רק לאחר הנפילה. יש לי כאבים בעמוד שדרה צווארי ב C3-4 שהתחילו לפני הרבה שנים (כתוצאה משינויים ניווניים) ,ועברתי טיפולים במרפאת כאב. החבלה בכתף באותו צד של הבעיה בצוואר שכחתי שלציין שכאב בכתף מופיע גם כשאני מפעיל את אותו יד נבדקתי ע"י אורתופד כללי שבדק ואין חסכים בתפקוד. מניסיון שלך איזה פעולה תגרום לכך שקרע לא יתרחב? הכאב פחות מטריד אותי. תודה על תשובה המפורטתהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
עדכון מידע
דר' ירון סלע 17/08/2022 | 13:48חן חן על העדכון, עודד. תשובתי לא השתנתה מהותית. עצה ישירה ממני, יכולה להינתן רק לגופו של מקרה, לאחר בדיקת המטופל לעומק. אינני מתכוון לתת המלצה רפואית לא אחראית ואף עם פוטנציאל סיכוני בעבורך, ללא בדיקתך... "מניסיון שלי" - מתייחס לכל מקרה לגופו של מקרה. בירור אצל מומחה אורתופדי, ביצוע פיזיותרפיה אחראית ומקצועית, ומניעת עומס מסכן לכתף, הם הצעד הראשון למימוש שמירה על הקרע בגיד. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
שבר ללא תזוזה בעצם האקורומיון לאחר חבלה קשה
דרור 09/08/2022 | 18:22שלום רב, שמי דרור. לפני כ6 שבועות נפלתי מגובה על הכתף וקיבלתי מכה מאוד חזקה. לאחר שביצעתי בדיקת MRI התגלה כי יש לי שבר ללא תזוזה בעצם האקורומיון בכתף שמאל. כל שאר הממצאים שעלו ב-MRI תקינים לחלוטין. אני עדיין סובל מכאב קל בכתף שלאט לאט יורד אך מתחילת הפציעה ועד היום אין שום מגבלה בתנועה. א. כמה זמן החלמה דרוש לעצם האקורומיון להתאחות ? ב. האם אני אמור ללכת עם איזשהו מנשא לקיבוע היד? ג. האם יש כאן צורך בטיפול פיזותרפיה או שאוכל לחזור ברוב לפעילות ספורט מבלי חשש?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שבר ללא תזוזה בעצם האקורומיון לאחר חבלה קשה
דר' ירון סלע 17/08/2022 | 10:53שלום רב דרור ותודה על פנייתך ! כל מקרה לגופו. יש לענות על שאלותיך לאחר מעבר על הצילומים ובדיקה גופנית. אלה תנאי יסוד בסיסיים על מנת לענות ברצינות ומקצועיות על שאלותיך. אני זמין מחוץ לפורום, לשיקולך... תשובות כלליות, ולא לגופו של מקרה - א. מספר שבועות ב. בשלב זה סבירות גבוהה שכבר לא צריך ג. לרוב מומלץ מאד. זה לרוב עוזר ולא מריע. אך שוב, כל מקרה לגופו. אאחל לך בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
אוסטאופניה
-
פריקת כתף
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ניתוח ארתרוסקופיה של הכתף
-
פיזיותרפיה
-
בדיקות קשורות
-
אנדוסקופיה
-
בדיקת MRI
-
מונחים קשורים
-
אגן
-
אוסטאובלסט
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםהלוקס ולגוס (עצם בולטת)- אורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום הלוקס ולגוס ניתן להתייעץ עם צוות פיט סטפ פרו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הלוקס ולגוס (עצם בולטת)- ...פורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםמדרסים
בפורום מדרסים ניתן להתייעץ עם אורתוטיסט שמואל להב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מדרסיםפורוםדיקור סיני וכאבי גב
בפורום דיקור סיני וכאבי גב ניתן להתייעץ עם מר תום רוטנברג, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור סיני וכאבי גבפורוםטיפול בגלי הלם
בפורום טיפול בגלי הלם ניתן ניתן להתייעץ עם ד"ר דן צין, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בגלי הלם
ד"ר ירון סלע
פיט סטפ פרו
ד"ר בתיה יפה
תום רוטנברג
ד"ר דן צין