פורום כאבים בכתף ובמרפק - עמוד 43
ד"ר ירון סלע
ד"ר ירון סלע, מומחה בכירורגיה אורתופדית ומומחה בכירורגיה של כף היד. בעל תת התמחות בתחום הכתף והמרפק.
ד''ר סלע הוא מנהל שירות כף היד ומרפק במרכז הרפואי האוניברסיטאי הלל יפה, כרופא כירורג אורתופד בכיר.
ד''ר סלע מקבל מטופלים דרך "המרכז הרפואי רמת אביב" - המרכז לכירורגיה ורפואה התערבותית, המספק שירותי רפואה פרטית ברמה הגבוהה ביותר. במרכז עובדים מיטב הכירורגים, כולם מנתחים בכירים ומנהלי מחלקות בבתי החולים המובילים בישראל.
ב"מרכז הרפואי רמת אביב" סטנדרטים אתיים ומקצועיים גבוהים, ציוד חדשני ושיטות ניתוח מתקדמות בעולם המערבי. המרכז מעניק מענה אישי עבור המטופלים ודואג ללוות את המטופל לפני, בזמן ולאחר הניתוח.
קביעת תור ב"מרכז הרפואי רמת אביב" - 054-3439454, 053-5322168
ד"ר ירון סלע מנהל פורום "כאבים בכתף ומרפק באתר
תחומי עניין:
• שברים, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה - אזור הכתף, מרפק וכף היד
• תסמונת תעלה קרפלית, תסמונת תעלה קוביטלית ותסמונות לחץ על עצבים אחרים
• שיחרור אצבע הדק, טיפול בתסמונות תפס ותסמונות דלקתיות של גידים
• פגיעות רצועתיות ופגיעות ספורט ביד,במרפק ובכתף
• ארטרוסקופיות של הכתף,מרפק שורש היד והאגודל
• טיפול ניתוחי ולא ניתוחי בשחיקת סחוסים ודלקות מפרקים ביד/מרפק/כתף- כולל קיבועים והחלפות מפרקים
• מכלול הבעיות המולדות והנרכשות של הגפה העליונה בילדים
• מיקרוכירורגיה של הגפה העליונה
• תיקון קרעים בגידיי השרוול המסובב בכתף ותיקון אי יציבות בכתף
• שחזורים מורכבים של הגפה העליונה
תחומי מחקר:
קרעים בגידי השרוול המסובב בכתף, החלפות גידים בכתף, שחיקה סחוסית בבסיס האגודל, בעיות רצועתיות במרפק, פגיעות ספורט במרפק, שברי רדיוס דיסטלי, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה.
מרפאות:
מרפאת יועצים רמת אביב, רחוב אינשטיין 40, קומה 3 מעל קניון רמת אביב טלפון: 0737028834
מרפאת יועצים ב- BEST MEDICAL, רחוב יהודי פקיעין 1, מרכז מסחרי "שערי חדרה", בחדרה טלפון: 0737028834
מרפאת ייעוצים, מרכז מסחרי לב הפארק, רחוב רבקה גובר 5, רעננה טלפון: 0737028834
מרפאת ייעוצים רפואיים - אורתופדיה כתף, מרפק, וכירורגית כף היד - רחוב קהילת וילנה 39, רמת השרון. טלפון: 0737028834
מרפאה לאומית, הבנים 14, הוד השרון טלפון: 0737028834
מאמר: תן כתף, אבל בזהירות: פציעות במסובבי הכתף
-
זריקת קורטיזון למרפק גולף
נדב 15/03/2022 | 18:42שלום דוקטור נפצעתי באימון לפני חודשיים אני עושה פיזויטרפיה כחודש במקום מקצועי עקב פציעה של מרפק גולף ואין שיפור ניכר. אני שוקל זריקת קורטיזון ורציתי לדעת אם בהכרח הזריקה טובה רק לטווח הקצר ומסכנת את הגיד לעתיד או שאם אני חוזר להתאמן בהדרגתיות ובזהירות אחרי הזריקה הדלקת לא תחזור?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
זריקת קורטיזון למרפק גולף
דר' ירון סלע 17/03/2022 | 19:52שלום רב נדב, ותודה על פנייתך ! תחילה, צריך לדעת שהאבחנה נכונה. מי בדק אותך עד היום ? האם נבדקת על ידי מומחה מרפק ? איזה טיפול ניתן לך עד כה למרפק? האם רק פיזיותרפיה ? בנוגע לשאלותיך, במידה והאבחנה נכונה, לעתים זריקה עוזרת לטווח הארוך, אך פעמים רבות היא עוזרת זמנית בלבד. אשמח לסייע מחוץ לפורום. בריאות שלמההוסף תגובה
-
-
זרמים ביד ימין ונעילות
ליאור 16/03/2022 | 13:11כבר במשך שנתיים שיש לי רעידות וזרמים ביד ימין. היד ננעלת לי בשעת מאמץ (אפילו חיתוך סלט זה מאמץ בשבילה) אני מרגישה בנוסף כאבים שמגיעים מאזור השכמות והצוואר אך רק בצד ימין!! צד שמאל מתפקד כרגיל. אני רואה שינויים גם בתזוזה מבחינת מה שיד ימין מסוגלת לעשות ומה שיד שמאל מסוגלת. וברצוני לציין כי יד ימין הינה היד החזקה שלי. הייתי אצל אורטופדים, ועשיתי EMG שיצא תקין אך עדיין לא מצאו את הבעיה. האם יש לך רעיון ממה זה יכול להיגרם? לאיזה תחום רופא אחר כדאי לי ללכת ? הכאבים משתקים ואני בחורה צעירה בת 24.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
זרמים ביד ימין ונעילות
דר' ירון סלע 17/03/2022 | 18:36שלום רב ליאור ותודה על פנייתך ! פנייה זו אינה בתחום הרפואי שפורום זה עוסק בו. הרושם שבעייתך נובעת מהצוואר או בעיה עצבית אחרית. התחלה טובה תהיה להתחיל עם רופא עמוד שדרה ומומחה נוירולוג. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
כאבים בכתף
יהודית 06/03/2022 | 17:27שלום מישהו סחב את ידי בחוזקה ואני התנגדתי ורציתי למשוך את היד בחזרה ואז אני הייתי בפעולה נגדית והוא המשיך למשוך לקדימה. ומאז אני סובלת מכאבים ותחושה של שריפה בכתף איפה המפרק יכולה להזיז את היד אבל יש לי כאבים. ולא יודעת אם אני טועה אני מרגישה שיש לי משקע בכתף. פניתי לאורטופד אמר לי לשתות נורופן או זאליאר נהיה לי נימול בשפתיים והפסקתי את התרופה. הרופא אמר שזה רק מתיחת השריר ומשהו עם העצב ויעבור.. עברו יותר מ10 ימים והכאבים לא עוברים ולא היו לי כאבים לי. לא הסכים להפנות אותי לשום צילום. איך אני יכולה להקל על הכאב שלי. אני בת 40 לא ספורטאיתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בכתף
דר' ירון סלע 07/03/2022 | 07:26שלם רב יהדית ותודה על פנייתך ! כמובן, ויש לבדוק את הכתף. מומלץ לפנות למומחה כתף. יש לבצע בדיקות בסיסיות לכתף כתנאי התחלתי לבירור מהות הנזק. יש לבצע צילום רנטגן לכתף ובדיקת US- אולטרסאונד לכתף הפגועה. את יכולה לבקש בדיקות אלו מרופא המשפחה בטרם את מגיעה למומחה הכתף. במידה ויש תלונות עצביות, ניתן גם לבצע בדיקת EMG - הולכה עצבית. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
גיד הביצפס
יוליה 17/02/2022 | 18:18שלום לכולם לפני שבועיים מי דחפה את ידי בחוזקה לאחור מאז אני סובלת מכאבים בכתף השמאלי פלוס נימול ביד ושומעל רעשים בכתף בצילום אולטראסאונד יצא תעלת גיד הביצפס עם מעט נוזל,וגיד הביצפס שמור לא מעובה,בורסה s a s.d עם מעט נוזל מה זה אומר ומה דרכי הטיפול המומלץ ומה הסיכונים לחמרת מצב והאם זה יכול לקרות מהדחיפה?? בת 41הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
נזק לגיד הבייספס
דר' ירון סלע 20/02/2022 | 14:54שלום רב יוליה, ותודה על פנייתך ! אשמח לסייע, אך חסר לי מידע. מה בדיוק קרה במנגנון הפציעה? האם נפלת על הכתף הכאובה ? האם נמשכה היד בחוזקה? לפני החבלה המתוארת היו כאבים בכתף ? האם יש מחלות רקע ו/או עומס יתר על הכתף בשגרה? האם נבדקת על ידי מומחה כתף ? ומה הטיפול שבוצע עד כה? מה ממצאי הבדיקה הגופנית המכוונים לכתף אשר בוצעו על ידי מומחה כתף ? כמה זמן את כאובה ומה המגמה - שיפור או החמרה ? נא ספקי לי פרטי מידע אלו.\ וכך אוכל לקשר בין ממצאי ה US ובין תלונותיך. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תגובה לתשובה
יוליה 20/02/2022 | 15:15שלום היד נמשכה בחוזקה לאחור,בהתחלה לא הרגשתי כלום רק לאחר שעה הרגשתי כמו נפיחות באצבע הגדול וכאילו ראיתי את השורש בולט וכאב בכתף ויום לאחר יום התחלתי להרגיש כאבים וקליקים בכתף, והגבלה בתנועה.. לאחר קבלת התשובה פניתי לאורטופד אמר לי שאין ממה לחשוש ולהמשיך לחיות רגיל עם זה. וכשדיברתי על הנימול אמר שאולי יש בצקת רק להרים את היד וזהו לא הפנה אותי לשום רופא נוסף . העבודה שלי עבודה משרדית.הוסף תגובה
-
גיד הביצפס
יוליה 20/02/2022 | 15:18לפני כן לא היו לי בכלל כאבים בכתף,ולא נפלתי על הכתף. והכאבים גוברים יותר ולפעמים הכאב נסבל..הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הוספת מידע
דר' ירון סלע 24/02/2022 | 09:08שלום רב ותודה על המידע הנוסף. אני מודה, שעדיין התמונה הכללית לא ברורה לי לגמרי. יתכן דלקת סביב גיד הבייספס בכתף. צריך לבצע בדיקה גופנית ממוקדת לגיד זה. אני מבין שנבדקת על ידי אורתופד כללי. אני מייעץ לך להיבדק על ידי מומחה כתף. נושא הנימול והזרמים והרדימות מצריך בירור מעמיק. יתכן מקור צווארי או מקור מקלעת עצבית סביב בית השחי וכתף או מקור פריפרי יותר סביב המרפק וכף היד. יש לבצע בירור בבדיקה הגופנית ולשקול לעתים בדיקת עזר כדוגמת EMG-NCV על מנת לברר לעומק מקור הבעיה העצבית. ההחלטה על בדיקה זו רק לאחר בדיקה גופנית יסודית. אשמח לעזור מחוץ לפורום על מנת לכוונך לאבחנה מדויקת. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תוספת מידע
דר' ירון סלע 24/02/2022 | 09:09שלום רב ותודה על המידע הנוסף. אני מודה, שעדיין התמונה הכללית לא ברורה לי לגמרי. יתכן דלקת סביב גיד הבייספס בכתף. צריך לבצע בדיקה גופנית ממוקדת לגיד זה. אני מבין שנבדקת על ידי אורתופד כללי. אני מייעץ לך להיבדק על ידי מומחה כתף. נושא הנימול והזרמים והרדימות מצריך בירור מעמיק. יתכן מקור צווארי או מקור מקלעת עצבית סביב בית השחי וכתף או מקור פריפרי יותר סביב המרפק וכף היד. יש לבצע בירור בבדיקה הגופנית ולשקול לעתים בדיקת עזר כדוגמת EMG-NCV על מנת לברר לעומק מקור הבעיה העצבית. ההחלטה על בדיקה זו רק לאחר בדיקה גופנית יסודית. אשמח לעזור מחוץ לפורום על מנת לכוונך לאבחנה מדויקת. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
גיד הבייספס
יוליה 06/03/2022 | 10:47אשמח להתייעץ איתך באופן פרטי איך ניתןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
גיד הבייספס
דר' ירון סלע 06/03/2022 | 12:04דרך אתר זה, יש פנייה לרופא מחוץ לפורום. או באתרים נוספים אחרים. לפי שם הרופא בגוגל. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
קושי בתנועת כתף בעקבות שבר זרוע
עדי 27/02/2022 | 12:37לפני 5 חודשים שברתי את הזרוע, עכשיו התחיל איחוי, יש הגבלה גדולה בתנועה של הכתף, נשלחתי לאולטרסאונד כתף, נכתב שם " מפרק ה - ACJ הודגם תקין . קורטקס ראש ההומרוס מודגם בלתי סדיר, בעיקר בגבשושית הקטנה, באזור האחיזה של גיד הסוב סקפולריס " מה זה אומר?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שבר בזרוע וקושי בתנ ועת הכתף
דר' ירון סלע 27/02/2022 | 12:42שלום רב עדי, ותודה על פנייתך ! תשובת ה US - "קורטקס ראש ההומרוס מודגם בלתי סדיר, בעיקר בגבשושית הקטנה, באזור האחיזה של גיד הסוב סקפולריס " , מעידה על מיקום השבר. הוא מתאר את הנזק לעצם בשפה סונוגרפית. יש לבצע פיזיותרפיה בשלב זה, על מנת לשפר טווחי התנועה, בניטור מומחה כתף שעוקב אחר הצילומים על מנת לוודא שאין תזוזה משנית בשבר ושיש איחוי רנטגני וקליני. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
כאבים לאחר זריקת קורטיזון
רוחלה 20/02/2022 | 20:16היו לי כאבים חזקים בכתף ימין. ולאחר US וצילום בכתף קיבלתי זריקת קורטיזון . אבל עברו כבר 3 שבועות והכאבים חזרו . מה לעשות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים לאחר זריקת קורטיזון
דר' ירון סלע 24/02/2022 | 08:57שלום רב, ותודה על פנייתך ! אשמח לסייע. האם נבדקת על ידי מומחה כתף בנושא בעייתך ? מה היו ממצאי ה US ובדיקתו הגופנית ? איזה טיפול נוסף לזריקה קיבלת? כמה זמן יש תלונות בכתף ? האם בוצע גם צילום רנטגן ? אלו שאלות חשובות, כדי לקבל תמונה כללית על מצבך וכך להבין מדוע חזרו הכאבים. עזרה ישירה, אוכל לבצע רק מחוץ לפורום. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
המלצה/אי המלצה לניתוח כתף
זיווש 19/02/2022 | 17:21אודה להמלצה האם בשלב זה חייבת ניתוח לאלתר או שיש פתרון ביינים למשוך עוד א.ס כתף כאבים בכתף ימין לאחר תנוע חדה כתף ימין US ==================================================================== שינויים ניווניים היפרטרופיים והתעבות סינוביאלי- - ACJ : ROTATOR CUFF מעובה , היפואקןוי בלתי הומוגני באחיזה בהשוואה לצד הנגדי,. - Infraspinatus אין עדות לנוזל תוך מפרקי. השטחה של הגיד- קרע מלא - Supraspinatus היפואקויד בלתי הומוגני באחיזה לראש מתאים לקרע חלקי . - Subscapulafis בלתי הומוגני.. subcoracoid bursa נוזל ב - Subdeltoid and Subacromial Bursa דיסלוקציה של הגיד מרקם בלתי הומוגני המתאימים לקרעיםם חלקי. - Biceps tendon Bursa מבנה גרמי - אי סדירות גרמית בראש האומרוס המתאים לשינויים היפרטרופים במידה מתקדמת. סיכום: סיבת ההפניה: ממצאים: . SS כתף ימין- כמתואר- הממצאים מתאימים לקרע מלא בגיד .SSCT- BICEPS - ISP קרעים חלקי בגיד bursitis. בלתי הומוגני בכמות לא גדולה SCB נוזל ב שינויים ניווניים בראש האומרוס וב ACJהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
המלצה /אי המלצה לניתוח
דר' ירון סלע 20/02/2022 | 15:04שלום רב לך ותודה על פנייתך ! ההחלטה האם לנתח או לא, היא החלטה קריטית עם משמעות ארוכת טווח. יש לקבל החלטה זו לאחר בדיקה גופנית ומעבר על כל בדיקות העזר הזמינות. אינני יכול לענות לך על השאלה ללא בדיקתך. אשמח לסייע לך מחוץ לפורום ולענות לך על השאלה לאחר בדיקתך ומעבר על הבדיקות השונות שכבר בוצעו. האם נבדקת על ידי מומחה כתף ? כמה זמן התלונות ומה הטיפול שבוצע עד כה ? מה מחלות הרקע ? מה גילך ותפקודך הכללי ? ועוד ועוד... אלו רק חלק קטן מהשאלות שיש לברר במעמד הפגישה. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
תוצאות CT
אוראל 19/02/2022 | 23:32שלום רב, לפני כשנה וחצי עשיתי תאונת דרכים וקבילתי חבטה חזרקה בצד השמאלי של הגוף ועד היום אני סובלת מכאבים בצוואר ובכתף כעת שלחו אותי לסיטי בכתף רציתי לדעת מה אומרות התוצאות של הCT ומה אני אמורה לעשות ------------------------------------------------------------------------------------------------- מודגם קלוס גרמי עם חפיפת מקטעים קלה בשליש האמצעי של הקלביקולה משמאל - שבר ישן. שאר המבנים הגרמיים תקינים. המפרקים האקרומיאוקלביקולרים והגלנו-הומרלים תקינים. בועות אויר בודדות קטנות נראות במפרק הכתף משמאל. לא זוהתה פתולוגיה ברקמות הרכות. תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
חבלה לכתף
דר' ירון סלע 20/02/2022 | 15:01שלום רב אוראל ותודה על פנייתך ! עושה רושם שהיה שבר בעצם הבריח משמאל. האם זה האזור הכואב ? האם ידעת עת שבר והאם הוא היה ידוע בטרם התאונה. מה המגבלות כעת ? מה הטיפול שבוצע עד כה ? אשמח לסייע כולל התבוננות ב CT על מנת לתת המלצות מכוונות למקרה. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
כאבי כתף
לילי 17/02/2022 | 07:57שלום רב סובלת מכאבי כתף כנראה מקרע בגיד.. אשר מקרינים גם במנוחה לאורך הזרוע.. מגבלת תנועה מומחה כתף הציע לי טיפול ביולוגי משולבPRP ומומחה כאב הציע זריקת סטרואידים מה לדעתך הטיפול המומלץ.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבי כתף
דר' ירון סלע 17/02/2022 | 09:18שלום רב לילי ותודה על פנייתך ! על מנת לענות על שאלתך, יש צורך באבחנה מדויקת. לציין "כנראה קרע בגיד..." זה לא מספיק טוב. יש קרעים שונים ויש פתולוגיות שונות בכתף, ולכל אחת, אופי טיפולי שונה. יש לבצע צילום רנטגן ו US לכתף בשלב הראשוני, ויתכן בדיקות דימות נוספות בהמשך. יש להיבדק על ידי מומחה כתף באופן יסודי ולקבל אבחנה. אז, ורק אז, ניתן לדון על יתרונות וחסרונות כל אסטרטגיה טיפולית - הזרקות דיפרוספאן ו/או PRP או טיפולים אחרים. בריאת שלמה !הוסף תגובה
-
-
כאב במרפק הפנימי
נדב 16/02/2022 | 17:35שלום דוקטור. אני בן 27 אחרי פציעה במהלך אימון משקולות אני סובל מגולפר אלבוו שאובחן אצל אורטופד אני עושה פיזוטרפיה כבר מעל חודש ואני שוקל לעשות זריקת קורטיזון לאזור כי אני לא רוצה לחכות כל כך הרבה זמן עד שזה יחלים אם בכלל.. הזריקה בד"כ מצליחה להעלים את הכאב לצמיתות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב במרפק הפנימי
דר' ירון סלע 17/02/2022 | 09:16שלום רב נדב, ותודה על פנייתך ! תחילה, צריך לוודא שזו האבחנה הנכונה. יש להיבדק על ידי מומחה מרפק. במידה ואכן יש מרפק גולף, לרוב המצב משתפר בהדרגה מעצמו עם מנוחה לאורך זמן, טיפול בפיזיותרפיה מתאימה, וניתן לזרז ההחלמה עם אביזר רפואי ייעודי - חבק למרפק ונוגדי דלקת מקומיים או בכדורים או בהזרקה מקומית. אין הוכחה מדעית מחקרית במאמרים בעלי איכות מחקר אופטימלית, שהזריקה חיונית ופותרת המצב לטווח הארוך . לרוב, ישנה הקלה לטווח הקצר. במידה ולא מבוצעות שאר ההנחיות שצוינו לעיל, אין לצפות שהזריקה תהווה תרופת פלא וקסם ותעלים המצב לצמיתות. יש לשלבה עם שאר הטיפולים עם דגש מיוחד על מנוחה !!! בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
פריקת כתף
-
היצרות תעלת עמוד השדרה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
פיזיותרפיה
-
יישור שיניים שקוף
-
בדיקות קשורות
-
אנדוסקופיה
-
תרבית נוזל סינוביאלי
-
מונחים קשורים
-
פילאטיס
-
אוסטאוגנזה אימפרפקטה
רופאים בתחום
ד"ר שמוליק יצחק
אורתופדיה
4.9
( 10 חוות דעת )
"אני יניב וינשטיין שופט כדורגל
עברתי פציעה של קרע בשריר
לדר יצחק שמואל יש אבחנה מקצועית וקבלת טיפול מקצועי
ברמה גבוהה
ברצוני להודות לו על היעוץ והטיפול המסור!"
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםדיקור סיני וכאבי גב
בפורום דיקור סיני וכאבי גב ניתן להתייעץ עם מר תום רוטנברג, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור סיני וכאבי גב
ד"ר ירון סלע
ד"ר בתיה יפה
תום רוטנברג