פורום כאבים בכתף ובמרפק - עמוד 45
ד"ר ירון סלע
ד"ר ירון סלע, מומחה בכירורגיה אורתופדית ומומחה בכירורגיה של כף היד. בעל תת התמחות בתחום הכתף והמרפק.
ד''ר סלע הוא מנהל שירות כף היד ומרפק במרכז הרפואי האוניברסיטאי הלל יפה, כרופא כירורג אורתופד בכיר.
ד''ר סלע מקבל מטופלים דרך "המרכז הרפואי רמת אביב" - המרכז לכירורגיה ורפואה התערבותית, המספק שירותי רפואה פרטית ברמה הגבוהה ביותר. במרכז עובדים מיטב הכירורגים, כולם מנתחים בכירים ומנהלי מחלקות בבתי החולים המובילים בישראל.
ב"מרכז הרפואי רמת אביב" סטנדרטים אתיים ומקצועיים גבוהים, ציוד חדשני ושיטות ניתוח מתקדמות בעולם המערבי. המרכז מעניק מענה אישי עבור המטופלים ודואג ללוות את המטופל לפני, בזמן ולאחר הניתוח.
קביעת תור ב"מרכז הרפואי רמת אביב" - 054-3439454, 053-5322168
ד"ר ירון סלע מנהל פורום "כאבים בכתף ומרפק באתר
תחומי עניין:
• שברים, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה - אזור הכתף, מרפק וכף היד
• תסמונת תעלה קרפלית, תסמונת תעלה קוביטלית ותסמונות לחץ על עצבים אחרים
• שיחרור אצבע הדק, טיפול בתסמונות תפס ותסמונות דלקתיות של גידים
• פגיעות רצועתיות ופגיעות ספורט ביד,במרפק ובכתף
• ארטרוסקופיות של הכתף,מרפק שורש היד והאגודל
• טיפול ניתוחי ולא ניתוחי בשחיקת סחוסים ודלקות מפרקים ביד/מרפק/כתף- כולל קיבועים והחלפות מפרקים
• מכלול הבעיות המולדות והנרכשות של הגפה העליונה בילדים
• מיקרוכירורגיה של הגפה העליונה
• תיקון קרעים בגידיי השרוול המסובב בכתף ותיקון אי יציבות בכתף
• שחזורים מורכבים של הגפה העליונה
תחומי מחקר:
קרעים בגידי השרוול המסובב בכתף, החלפות גידים בכתף, שחיקה סחוסית בבסיס האגודל, בעיות רצועתיות במרפק, פגיעות ספורט במרפק, שברי רדיוס דיסטלי, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה.
מרפאות:
מרפאת יועצים רמת אביב, רחוב אינשטיין 40, קומה 3 מעל קניון רמת אביב טלפון: 0737028834
מרפאת יועצים ב- BEST MEDICAL, רחוב יהודי פקיעין 1, מרכז מסחרי "שערי חדרה", בחדרה טלפון: 0737028834
מרפאת ייעוצים, מרכז מסחרי לב הפארק, רחוב רבקה גובר 5, רעננה טלפון: 0737028834
מרפאת ייעוצים רפואיים - אורתופדיה כתף, מרפק, וכירורגית כף היד - רחוב קהילת וילנה 39, רמת השרון. טלפון: 0737028834
מרפאה לאומית, הבנים 14, הוד השרון טלפון: 0737028834
מאמר: תן כתף, אבל בזהירות: פציעות במסובבי הכתף
-
קרע בגיד הסופרה ספינטוס
קרמבו 30/12/2021 | 18:54שלום ד"ר קראתי כאן בפורום. רק רציתי לשאול לאחר בדיקת MRI נמצא קרע בגיד הזה בעובי חלקי מדרגה נמוכהבאספקט הבורסלי ב FOOT PRINT עם מרכיב טנדינוזיס. שאלתי: תוך כמה זמן בממוצע ההחלמה? ו למה הכוונה ניוון כתוצאה מהדלקת? הרופא אמר שאם אחזור אליו בפעם הבאה זה יהיה זריקה- פחות רוצה. מה דעתך על פיזיותרפיה? - לא נתן לי. האם פיזיותרפיה תמנע ניוון? כיום: לא עושה שום דבר ביד הזו לכן הכאבים בקושי... בהתחלה לא יכלותי אפילו להירדם. לא נוטלת תרופות והבנתי שתרופה נגד דלקת לא תעזור. אשמח להמלצה מה עושים? אגב מבחן שעשה לי, ששזה עם האגולה לסובב את היד למטה, ללא הצלחה. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
קרע בגיד הסופרה ספינטוס
דר' ירון סלע 03/01/2022 | 13:04שלום רב ותודה על פנייתך ! על מנת שאוכל לענות לגופו של מקרה, אני זקוק לבדיקה של המקרה. באופן תאורטי ועקרוני, ההחלמה משתנה מאדם לאדם. לעתים שבועות ולעתים חודשים. לעתים אף שנים יש כאבים. כל מקרה לגופו. יש לראות מה גודל ועובי הקרע. יש לנסות טיפולים שמרניים תחילה , בטרם שוקלים התערבות פולשנית בכתף. לא הבנתי את השאלה בנוגע לניוון ודלקת... איזה רופא ראה אותך ? מומחה כתף או לא? מה הטיפול שבוצע עד כה ? לרוב, פיזיותרפיה היא חלק אינטגרלי בטיפול בקרעים ב RC . מרוב שהמקרה שכיחף יש אף פרוטוקול טיפולי ידוע וברור בפיזיותרפיה. באשר שלאת הסיכום שלך-- "אשמח להמלצה מה עושים?"- אשמח לעזור למחוץ לפורום לאחר בדיקתך ומעבר על ה MRI , ולומר לך ביסודיות ובמקצועוית, מה עושים. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
כאבים במרפק ויד ימין מהכתף עד כף יד
גדי חטר 02/01/2022 | 15:50מה זה אומר ? קיימת דחיסה ודפקט גרמי 10×5 מ"מ באספקט מדיאלי של משטח מפרקי. אי סדירות וציסטות סב כונדרליות זעירות בטרוכלאה אובחן ב CTהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים במרפק ויד ימין מהכתף עד כף יד
דר' ירון סלע 03/01/2022 | 12:56שלום רב גדי ותודה על פנייתך ! בגדול גדי, אין לי מספיק מידע אודות בעייתך הרפואית על מנת שאוכל לעזור לך ביעילות. לרוב, בעיות בכתף בלבד , לא מקרינות לכף היד. הן לרוב נעצרות בגובה הזרוע. יתכן ויש בעיה בצוואר ו/או בעיה בכף היד והאמה המתבטאות בכף היד. ללא בדיקתך הגופנית , הכל בגדר ספקולציה. אשמח לעזור מחוץ לפורום בבדיקתך וסיוע לשיור מצב בריאותך. יש לראות את ה CT ו/או צילום ו/או US שביצעת לכתף ולשקול ביצוע בירורים נוספים כדוגמת הדמייה לצוואר ו/או כף היד במידה ולא ביצעת עד היום. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
כאבים במרפק ברדיוס
תומר 26/12/2021 | 19:22היי ד"ר ירון, בשנת 2015 נפלתי על יד שמאל ושברתי את המרפק - שבר ראש רדיוס שמאל ( מייסון 1) טופל שמרני- בוצע ניקור - יציאת ליפוהמוארוטזיס, הזרקת לידוקאין , סד. לפני שנתיים בערך בוצע צילום רנטגן והתוצאה הייתה אי איחוי של שבר.. המשכתי בטיפול שמרני ופיזותרפיה. עשיתי לפני כמה ימים צילום רנטגן חוזר והתוצאה - בראש עצם רדיוס קיים רושם לעיוות גרמי, שבר? אפשר להגיד שלצערי התרגלתי לכאב הזה ואני תמיד מרגיש שיש שמה "משהו" ועם השנים אני עושה לעצמי ויתורים באוטומט עם היד הזאת ומשתמש יותר ביד השניה. כואב לי לכופף ולישר את המרפק, וגם קצת התנועה של סיבוב - לדוגמא תרגיל פשיטת יד אחורית, כואב לי מאוד לעשות את הפעולה הזאת.(בלי משקולת, רק הפעולה עצמה) היד מתעייפת מהר שאני מרים שקיות מהסופר ואני צריך להעביר ליד השניה.. כואב לקחת דברים שנמצאים בגובה, ובכללי חולשה קבועה כזאת מהיד, היד מתעייפת מהר.. כאילו שהשריר קצר. רציתי לדעת מה ניתן לעשות? איזה אופציות יש לי כדיי לטפל בבעייה ומהם אחוזי ההצלחה? האם יש ניתוח שיכול לטפל בזה ולאחר ההחלמה שאני יוכל להתאמן וגם להרים משקולות? יד שמאל זאת היד הדומינטנית שלי ובגלל הפציעה הזאת מרגיש לי שיד ימין יותר חזקה. תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
שכחתי להוסיף גיל -בן 28
תומר 27/12/2021 | 01:12הפעולה שיותר קשה לי לעשות זה ליישר את היד תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים במרפק ברדיוס
דר' ירון סלע 28/12/2021 | 12:04שלום רב תומר ותודה על פנייתך המפורטת ! אכן, הדברים מסתדרים בין כל מה שציינת. שבר בראש רדיוס המתאחה בעמדה לא אנטומית ובהמשך יש שחיקה סחוסית ומצב זה יכול לגרום למגבלה בתנועה וכאב במאמצים. יש לבדוק את המרפק ויש לראות את הצילומי רנטגן ( הישנים והחדשים ולראות המגמה). לעת עתה יש להוריד את העומס הלא הכרחי על היד השמאלית. עומס יתר מעודד ומזרז שחיקה. על מנת לענות על השאלות שהצגת , אני זקוק לבדוק את המרפק ולראות הצילומים. אשמח לסייע מחוץ לפורום במידה ותחפוץ בכך. לשיקולך. ללא בדיקה של המרפק וללא מעבר על הצילומים, כל עצה שלי, לגופו של מקרה , מסכנת אותך ואותי. יש דרגות חומרה שונות של נזק לראש הרדיוס ולסחוס המפרקי ואני זקוק לראות הצילומים. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שכחתי להוסיף גיל -בן 28
דר' ירון סלע 28/12/2021 | 12:05נכון. בסוף יישור יש יותר עומס על המשטח המפרקי בראש הרדיוס מול עצם הקפיטלום.הוסף תגובה
-
-
כאבים בכתף בזמן זחילה
סהר 25/12/2021 | 18:26היי יש לי כאבים כמו דקירות בכתף בזמן שאני זוחל(מתאמן לצבא) אני חייב שזה יעבור לי כמה שיותר מהר כי המיונים שלי הם עוד שבוע. תורים לרופא בקופ"ח הם רק לעוד שבוע ככה שזה לא יעזור לי. מה אפשר לעשות כדי להעביר את הכאבים? אשמח לתשובה תודה רבה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בכתף בזמן זחילה
דר' ירון סלע 26/12/2021 | 09:07שלום רב סהר, ותודה על פנייתך ! בראש ובראשונה, אאחל לך בריאות שלמה. בשלב שני, אאחל לך בהצלחה במיונים. אך בראש ובראשונה - הבריאות ! אינני יכול לתת לך עצה מדויקת ונכונה ללא בדיקתך הישירה. זה הרי מובן מאליו... ההיגיון הבריא אומר, מנוחה ! אל תבצע פעולה המכאיבה לך... הגוף רומז לך משהו... אינך רוצה לגרוף לגופך הצעיר, נזקים בלתי הפיכים. אני זמין בעבורך מחוץ לפורום הרבה יותר מהר ממה שהצגת בלוחות הזמנים. אתה מוזמן לפנות אלי ואבדוק אותך. בריאות שלמה ובהצלחה !הוסף תגובה
-
-
כאב בכתף ימין/שכמה שלפעמים מוקרן ליד גם
שבי (בדוי) 20/12/2021 | 11:02היי אני בת 22 ותקופה ארוכה שאני סובלת מכל מיני כאבים בכתף ימין האחורית, שכמה, מתקרב לצוואר, שלעיתים זה גם מקרין לכיוון היד לפעמים זה כביכול חולף ואחרי כמה ימים מפריע שוב הייתי כמה פעמים אצל אורטופד שטען שזה מישיבה ממושכת על מחשב (שזוהי עבודתי, רוב היום על מחשב) ושלח אותי לפיזיותרפיה, אבל אני לא חושבת שזה דווקא מישיבה במחשב, כמו"כ לפעמים כשאני מסובבת את הראש או עושה פעילויות אני מרגישה כביכול שאיזו רצועה בגב ימין נמתחת וכואבת לי, אני לא יודעת ממה זה נובע וזה ממש מציק אשמח לתגובה ו/או פיתרוןהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב בכתף ימין/שכמה שלפעמים מוקרן ליד גם
דר' ירון סלע 20/12/2021 | 11:12שלום רב ותודה על פנייתך ! כמובן, שכדי לתת לך תשובה מדוייקת וודאית, עלי לבדוק אותך. מהמידע הקצר שקיבלתי ממך, אני מייעץ לך להיבדק על ידי מומחה עמוד שדרה ומומחה כתף. יתכן בעיה הנובעת מעמוד שדרה צווארי ו/או מהשכמה ו/או ממפרק הכתף. יתכן גם שילוב שלהם. יש לבצע בדיקה גופנית יסודית ולשקול בדיקות עזר (דימות) לפי הממצאים בבדיקה הגופנית. אאחל לך בריאות שלמה ובמידה ותחפצי בבדיקתי הישירה, אני זמין "מחוץ לפורום". בהצלחה !הוסף תגובה
-
-
קרע חלקי בגיד הסופרה ספינטוס
שגיא 19/12/2021 | 23:22שלום רב ד"ר סלע לפני שבוע וחצי נחבלתי בכתב כתוצאה מנפילה. בימים הראשונים שלאחר הנפילה לא יכלתי כמעט להרים את היד, ונשלחתי ל US. באולטראסאונד נמצא שבתעלת גיד הביצפס יש ריבוי נוזלים, ובגיד הסופרה ספינטוס יש קטע אנאקוגני של כ 5 מ"מ עם חשש לקרע חלקי. בימים האחרונים יש הטבה משמעותית ביכולת התנועה של הכתף, אם כי עדיין כואב מאוד ולא ניתן לעשות תנועות חדות. האם נדרש MRI לדעתך? האם כדאי להתחיל פיזיוטרפיה (יש לי הפניה) כבר כעת? תרופות (נגד דלקת)? תודה רבה מראש.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
קרע חלקי בגיד הסופרה ספינטוס
דר' ירון סלע 20/12/2021 | 09:16שלום רב שגיא ותודה על פנייתך ! ברמה העקרונית שגיא, ההחלטה האם יש לבצע בדיקת MRI מגיעה לאחר בדיקה גופנית של הכתף ומעבר על בדיקות עזר כדוגמת צילום רנטגן ו US המבוצעות לפני MRI. שקלול המידע המגיע מהאנמנזה (תשאלו רפואי) וממצאי הבדיקה הגופנית וממצאי הבדיקות עזר, יחדיו, מאפשר לבודק (מומחה הכתף) לקבל החלטה האם יש צורך בבדיקת עזר נוספת כדוגמת CT או MRI וכו'. גם השאלות הנוספות ששאלת - האם כדאי להתחיל פיזיוטרפיה (יש לי הפניה) כבר כעת? תרופות (נגד דלקת)? מחייבו תאת הבדיקה הגפנית שלי. אינני רוצה להטעות אותך בהמלצה ללא בדיקה. אני זמין מיידית מחוץ לפורום. לבינתיים, אהיה קשוב לגוף ולא לבצע מאמצים או פעולות המכאיבות לכתף עד שתיבדק על ידי מומחה כתף. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
כאב בזרוע אך לא בכתף
מור 16/12/2021 | 16:56אני בת 55, סובלת מכאב חד בזרוע בעיקר בתנועות של מתיחת היד לצדדים או למעלה. לעתים הכאב מגיע עד כף היד. מגבלה קשה מאוד בתנועה. הבנתי שמדובר בכאב שמקורו בכתף. הכתף כלל לא כואבת לי ולמעשה אין לי בעיה עם סיבובי הכתף. האם הגיוני שהמקור בכל זאת מהכתף או שתיתכן בבעיה עם הזרוע בלבד? אגב צילום כתף וזרוע ו us תקינים.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב בזרוע אך לא בכתף
דר' ירון סלע 19/12/2021 | 12:57שלום רב מור, ותודה על פנייתך ! כמובן, שכדי לתת לך תשובה אחראית ומקצועית, אני זקוק לממצאי בדיקה גופנית. יש לברר את הצוואר בנוסף לכתף. לעתים, כאבים המקרינים לאורך כל היד, מגיעים מהצוואר ומקרינים מטה. כאב ממקור של הכתף, לרוב (אך לא תמיד) לא יורד עד לכף היד. לכן, לא מפתיע שבדיקות העזר שביצעת יצאו תקינות. אני מייעץ לך לבצע גם צילום עמוד שדרה צווארי. יש להיבדק על ידי מומחה עמוד שדרה וגם על ידי מומחה כתף. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
קרע בשרוול המסובב
תמרה 11/12/2021 | 23:31שלום, עשיתי בדיקת MRI עקב כאבים והגבלת תנועה ביד ימין ואלו הם הממצאים: מודגמים שינויים ניווניים במפרק ה-AC קרע חלקי של גיד הסופרה-ספינטוס קרוב לאיזור אחיזתו אל הגבשושית הגדולה המערב פחות משליש מעובי הגיד בקוטר 1.6 ס"מ במישור הקורנלי ובקוטר 1.1 בציר הסיגיטלי. כתוצאה מכך יש לי כאבים חזקים בכתף ימין ולאחרונה זה עבר גם לכאבים מקדימה. עשיתי פיזיותרפיה ולא עזר עם הכאבים. מה עוד ניתן לעשית כדי להקל על הכאבים? לאחרונה אני ממש סובלת מכאבים חזקים וקשה לי לישון בחילה. אשמח לקבלת ייעוץ/עזרה להקלה בכאבים. תודה 👌🤗הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
קרע בשרוול המסובב
דר' ירון סלע 15/12/2021 | 13:36שלום רב תמרה, ותודה על פנייתך ! מה גילך? האם נחבלת בכתף או מדובר במצב כרוני עם שחיקה ממושכת. מה עיסוקך - פיזי או לא ? מי בדק אותך עד כה- מומחה כתף או אורתופד כללי או רופא משפחה ? האם יש מחלות רקע כדוגמת סכרת ? האם טופלת בעבר בזריקות לכתף ? אשמח לייעץ לך באופן ישיר לאחר בדיקת הכתף שלך. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
כתף ימין לאחר שבר עזרה בהבנת הכתוב
יוסי 13/12/2021 | 15:21אשמח לעזרה והבנה עד שיגיע תורי לאוטופד ואחליט האם לעשות ניתוח ביצעתי בדיקת US וצילום לכתף ימין US הודגמו קרעים חלקים של שרירים מסביב לכתף בצילום הודגם תת פריקה כלפי מעלה אלה תוצאות MRI להלן תוצאות סריקה בתהודה מגנטית של כתף ימין: הבדיקה בוצעה בטכניקות שונות בשקלול T1, T2במישור אקסיאלי, קורונלי וסגיטלי סמי-אלכסוני. הבדיקה בוצעה לבירור כאבים בכתף לצורך ביצוע ניתוח. במפרק גלנו-הומורלי נראים זיזים גרמיים גדולים בראש ההומרוס ובגלנואיד. סינוביטיס תוך מפרקית. דפורמציה במבנה ראש ההומרוס, יתכן לאחר שבר ישן. שינויים טנדינוטיים בגיד סופרה-ספינטוס ואינפרה-ספינטוס. הקטנת נפח של שריר אינפרה-ספינטוס בשיעור כ- % .50הקטנת נפח קלה של שריר סופרה-ספינטוס. גיד הסב-סקפולריס תקין. מהלך תקין של הביצפס. האקרומיון מעוגל. שינויים ארטרוטיים במפרק אקרומיו-קלביקולרי. ה- NOTCHהספינו-גלינואידי חופשי. לסיכום: שינויים ארטרוטיים בולטים במפרק גלנו-הומורלי. השינויים הארטרוטיים החמירו מעט בהשוואה למה שהיה ב- .22/2/2012הקטנת נפח של שריר סופרה-ספינטוס ואינפרה-ספינטוס בולטת יותר בבדיקה הנוכחית תודה על התשובה וההסברהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כתף ימין לאחר שבר עזרה בהבנת הכתוב
דר' ירון סלע 15/12/2021 | 13:34שלום רב יוסי ותודה על פנייתך ! רב הנסתר על הגלוי במקרה שלך. אינני יודע גילך, בריאותך הכללית, מה עיסוקך בשגרה, מה גרם לבעיה בכתף וכמה זמן היא קיימת.. מה ממצאי הבדיקה הגופנית. כל פרטי מידע אלו ועוד רבים אחרים, קריטיים בנוגע לשאלת הצורך בניתוח או לא... אשמח לראות את הצילום רנטגן של הכתף ואת בדיקת ה MRI בעיניים שלי. אשמח לבדוק את הכתף שלך ולקדם אותך במהרה למציאת מזור לבעייתך. אני זמין מחוץ לפורום. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
שאלה
נעמי 20/12/2016 | 18:35אני בת 24 ומאד גמישה מטבעי. בילדותי התעמלתי ותמיד הרגשתי שהכתפיים שלי כאילו יוצאות מהמקום ללא מאמץ. אין לי כאבים כלל אך חברים אמרו לי לבדוק שאין לי נזק בסחוס מהפריקות החוזרות. מה אתה ממליץ לי לעשות? אני בריאה לחלוטין ולא רוצה לעשות טעויות שאשלם עליהם בעתיד. מקווה שהשאלה לא מוזרה ושראית מקרים כאלה בעבר. תודה רבה מראש.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
גמישות יתר במפרקים
דר' ירון סלע 20/12/2016 | 20:39נעמי שלום, שאלתך במקום, ואינה מוזרה כלל. ההפך הוא הנכון. אני משוכנע שקוראים רבים בפורום יזדהו עם מצבך ! גמישות יתר במפרקים היא תופעה שכיחה! לרוב היא מערבת מפרקים רבים בגוף (ולא מבודדת למפרק אחד, אלא אם כן, המקור הוא טראומה מבודדת לאותו מפרק, אשר גרמה לאי-יציבותו) כגון כתפיים, מרפקים, אצבעות הידיים, ברכיים וכו'. "אלסטיות-יתר" זו, אופיינית יותר בנשים מבגברים, ויותר בצעירים מבמבוגרים. זו אינה "פתולוגיה", פשוט עובדה קיימת. פעמים רבות אנו רואים את הנערות הגמישות עוסקות בהתעמלות לסוגיה, כפי שציינת בגוף ראשון, נעמי. לרוב, אין כל פנייה לרופא. ה"גמיש" או ה"גמישה" לומדים לחיות עם תנועתיות יתר במפרקים שלהם. הם לא מתלוננים על כאב וזו שגרת חייהם. יש הטוענים, שגמישות יתר זו, מציבה אותם בסיכון לאי-יציבות מפרקית לאורך זמן, לאור "תתי נקיעות" או " תתי פריקות" במפרקים כדוגמת הכתפיים (שוב, כפי שציינת בפנייתך). הספרות המקצועית האורטופדית בתחום הכתף, עסקה שנים רבות (ועודנה עוסקת...) בהתחבטויות האם יש מקום לטפל ניתוחית במטופלים עם "פרופיל" זה (גמישות יתר עם ארועים מרובים של תחושת "ד'ר, הכתף היתה בחוץ וחזרה לבד"...), או בשום פנים לא להציע אופצייה ניתוחית לשיפור היציבות, ורק להתמקד בפזיוטרפיה, ביופידבק, והגברת מודעות כאמצעי מניעה. אני אישית, נוטה לאסכולה השמרנית ונמנע להתערב כירורגית שלא לצורך במטופל אשר מתאים לפרופיל שלך. ציינת שאין לך כאבים. זה מידע חיוני ביותר, והוא מטה את הכף למעקב בלבד ולא להחמיר מצבך עם התערבויות ניתוחיות מיותרות. בניגוד לאדם אשר אינו גמיש, שאצלו פריקות או תתי-פריקות בכתף, אכן עלולים להזיק לסחוס המפרקי, במקרה שלך יש אלסטיות יתר של הרקמות הרכות סביב (קפסולת המפרק המורכבת מרצועות, ושרירים סביב) אשר הופכת את המפרק ליותר "סלחני", או אולי נפשט זאת ל"יותר עמיד" לנזק סחוסי, העלול להיגרם מתנועיות מפרקית מוגברת. ככלל אצבע, במידה והיה לך נזק בסחוס, בסבירות גבוהה ביותר, הוא היה מלווה בכאב. לסיכום- כאורח חיים, אני ממליץ לך להיות קשובה לכתפיים, להיות מודעת למצבך ולנהוג בחוכמה. במידה ואכן יחלו סימני כאב לא מוסברים, אנא גשי לבדיקת אורטופד. שאי ברכה !הוסף תגובה
-
תודה רבה על התשובה!
(אחת עם גמישות יתר ופריקות חוזרות) 17/05/2018 | 16:24(אחת עם גמישות יתר ופריקות חוזרות)הוסף תגובה
-
גם אצלי המצב כזה...
עוד אחד שפורק כתף :) 09/12/2021 | 23:09גם אצלי יש פריקות חוזרות כבר המון המון שנים בכתף וגמישות יתר מאז שהייתי קטן. גם לאחר חצי שנה של פיזיותרפיה פרקתי את הכתף (תת פריקה). כל האורטופדים ענו בדיוק את התשובה הזו במידה ומאוד מפריע יש אפשרות לנתח ואם לא פשוט ללמוד לחיות עם זה. בקיצור בהצלחה לנו ;)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
גמישות יתר
דר' ירון סלע 15/12/2021 | 13:29בשמחה רבה, בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
פריקות חוזרות
דר' ירון סלע 15/12/2021 | 13:31אמת לאמיתה. מומלץ מאד שלא "לרוץ" לניתוח ,בהינתן גמישות יתר מולדת. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
פריקת כתף
-
דמם
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
יישור שיניים שקוף
-
פיזיותרפיה
-
בדיקות קשורות
-
אנדוסקופיה
-
בדיקת ויטמין D
-
מונחים קשורים
-
אוסטאוקלסטומה
-
אוסטאוסרקומה
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםהלוקס ולגוס (עצם בולטת)- אורטופדיה כף רגל וקרסול
בפורום הלוקס ולגוס ניתן להתייעץ עם צוות פיט סטפ פרו, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הלוקס ולגוס (עצם בולטת)- ...פורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםמדרסים
בפורום מדרסים ניתן להתייעץ עם אורתוטיסט שמואל להב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מדרסיםפורוםדיקור סיני וכאבי גב
בפורום דיקור סיני וכאבי גב ניתן להתייעץ עם מר תום רוטנברג, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור סיני וכאבי גב
ד"ר ירון סלע
פיט סטפ פרו
ד"ר בתיה יפה
תום רוטנברג