פורום כאבים בכתף ובמרפק - עמוד 62
ד"ר ירון סלע
ד"ר ירון סלע, מומחה בכירורגיה אורתופדית ומומחה בכירורגיה של כף היד. בעל תת התמחות בתחום הכתף והמרפק.
ד''ר סלע הוא מנהל שירות כף היד ומרפק במרכז הרפואי האוניברסיטאי הלל יפה, כרופא כירורג אורתופד בכיר.
ד''ר סלע מקבל מטופלים דרך "המרכז הרפואי רמת אביב" - המרכז לכירורגיה ורפואה התערבותית, המספק שירותי רפואה פרטית ברמה הגבוהה ביותר. במרכז עובדים מיטב הכירורגים, כולם מנתחים בכירים ומנהלי מחלקות בבתי החולים המובילים בישראל.
ב"מרכז הרפואי רמת אביב" סטנדרטים אתיים ומקצועיים גבוהים, ציוד חדשני ושיטות ניתוח מתקדמות בעולם המערבי. המרכז מעניק מענה אישי עבור המטופלים ודואג ללוות את המטופל לפני, בזמן ולאחר הניתוח.
קביעת תור ב"מרכז הרפואי רמת אביב" - 054-3439454, 053-5322168
ד"ר ירון סלע מנהל פורום "כאבים בכתף ומרפק באתר
תחומי עניין:
• שברים, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה - אזור הכתף, מרפק וכף היד
• תסמונת תעלה קרפלית, תסמונת תעלה קוביטלית ותסמונות לחץ על עצבים אחרים
• שיחרור אצבע הדק, טיפול בתסמונות תפס ותסמונות דלקתיות של גידים
• פגיעות רצועתיות ופגיעות ספורט ביד,במרפק ובכתף
• ארטרוסקופיות של הכתף,מרפק שורש היד והאגודל
• טיפול ניתוחי ולא ניתוחי בשחיקת סחוסים ודלקות מפרקים ביד/מרפק/כתף- כולל קיבועים והחלפות מפרקים
• מכלול הבעיות המולדות והנרכשות של הגפה העליונה בילדים
• מיקרוכירורגיה של הגפה העליונה
• תיקון קרעים בגידיי השרוול המסובב בכתף ותיקון אי יציבות בכתף
• שחזורים מורכבים של הגפה העליונה
תחומי מחקר:
קרעים בגידי השרוול המסובב בכתף, החלפות גידים בכתף, שחיקה סחוסית בבסיס האגודל, בעיות רצועתיות במרפק, פגיעות ספורט במרפק, שברי רדיוס דיסטלי, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה.
מרפאות:
מרפאת יועצים רמת אביב, רחוב אינשטיין 40, קומה 3 מעל קניון רמת אביב טלפון: 0737028834
מרפאת יועצים ב- BEST MEDICAL, רחוב יהודי פקיעין 1, מרכז מסחרי "שערי חדרה", בחדרה טלפון: 0737028834
מרפאת ייעוצים, מרכז מסחרי לב הפארק, רחוב רבקה גובר 5, רעננה טלפון: 0737028834
מרפאת ייעוצים רפואיים - אורתופדיה כתף, מרפק, וכירורגית כף היד - רחוב קהילת וילנה 39, רמת השרון. טלפון: 0737028834
מרפאה לאומית, הבנים 14, הוד השרון טלפון: 0737028834
מאמר: תן כתף, אבל בזהירות: פציעות במסובבי הכתף
-
כתף קפואה
moria 06/03/2021 | 10:47שלום רב, אני סובלת מכתף קפואה מזה כחודשיים. האם זריקת דיפרוספאן מקלה על הכאבים ? האם יש טיפול יעיל יותר לכתף קפואה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כתף קפואה
דר' ירון סלע 07/03/2021 | 08:35שלום רב מוריה, ותודה על פנייתך ! בפורום זה, במיוחד בדפים קודמים, יש מידע רב אודות כתף קפואה. כמובן, שתחילה צריך לחתור לאבחנה נכונה. מי ציין בפנייך את האבחנה ? האם נבדקת על ידי מומחה כתף ? במידה וזו האבחנה המדויקת, ישנם דרכי התמודדות שונות. לרוב, הבעיה חולפת מעצמה, אולם התהליך ארוך מאד וכרוך בסבל. קריטי לבצע פיזיותרפיה ו/או הידרותרפיה לכתף. יש לשלב עם כדורים נוגדי כאב ודלקת לסירוגין. שילוב של הזרקה לכתף יעיל ברוב המקרים, וניתן לחזור על ההזרקה על מספר חודשים. במידה לא שכיחים, כאשר אין הטבה עם שלל טיפולים שמרניים, מבצעים ארתרוסקופיה אבחנתית וטיפולית ובה משחררים את הקפסולה הדבוקה והמעובה ומבצעים מניפולציה סגורה לכתף לשחרור הידבקויות ועל מנת לשפר טווחי תנועה. אאחל לך בהצלחה ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
הזרקה תחת שיקוף
חגית 01/03/2021 | 19:17שלום עברתי לפני כחודשיים וחצי ניתוח ארתרוסקופיה בכתף לצורך תיקון קרע מלא בגיד SSP . בביקורת אחרונה אצל המנתח אבחן כתף קפואה בשל כאבים בלתי פוסקים ביום ובלילה והגבלה בטווח התנועה. יש לציין שאני עושה פיזיותרפיה די אינטנסיבית מאז הניתוח ואין הטבה בכאבים ובטווחי התנועה. ההמלצה של המנתח לשחרור הכתף היא הזרקה של מים פיזיולוגיים תחת שיקוף דיסטנסיב הידרופלסטי לכתף. רציתי לשאול האם יש סיכונים בהזרקה כזו? האם מזריקים גם סטרואידים או רק מים פיזיולוגיים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הזרקה תחת שיקוף
דר' ירון סלע 02/03/2021 | 12:50שלום רב חגית, ותודה על פניתך ! מספר סוגיות בנושא- עלייך להתייעץ עם מנתח האם זה הזמן הנכון לבצע את הפעולה שציינת , בהתייחס לזמן שעבר מעת תיקון הקרע בגיד. עלייך לקבל את מירב המידע בנושא הפעולה של הזרקת המיים לכתף מהרופא שהציע את הפעולה. האם השאלות שאת מעלה כאן נשאלו במפגש עימו ? הפעולה המוצאת אינה מוכחת בספרות הרפואית "האיכותית" - LEVEL 1 EVIDENCE STUDIES - ויש לשקול היטב את האינדיקציות. יש לדעת, שלא נדיר, שאחרי ניתוחי כתף ,תתכן התפתחות של "כתף קפואה" . יש לוודא שזו אכן האבחנה הנכונה ויש שלל דרכים שונות להתמודד עם הבעיה. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
הזרקה תחת שיקוף
חגית 02/03/2021 | 13:15תודה רבה על התשובה .. זו ההמלצה של המנתח בביקורת האחרונה כחודשיים לאחר הניתוח . לצערי אין לי תקשורת איתו לכן פניתי לפורום בחיפוש אחר תשובות.. את ההזרקה אני אמורה לבצע במרפאת כאב .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הזרקה תחת שיקוף
דר' ירון סלע 07/03/2021 | 08:31תודה על העדכון חגית, אאחל לך בהצלחה. כמובן, שלמנתח יש יתרון מידע לגבי המקרה שלך ספציפית. במידה ותחפצי בחוות דעת מלאה, ומקצועית לגופו של מקרה, אשמח לסייע מחוץ לפורום. המלצות קונקרטיות אינן אפשריות (ואף מסוכנות...) מעל דפי האינטרנט. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
Rheumatoid arthritis
רוית 02/03/2021 | 17:17ד"ר סלע, שלום רב. עשיתי בדיקות דם לפני כמה ימים, ואשמח אם תוכל להאיר את עיני.. ייתכן שהעתקתי גם תוצאות לא רלוונטיות- לא ידעתי מה נחוץ. ** התקבלה תוצאה Rheumatoid arthritis<15 (כתוב- בוצע בארכיטקט מ31.10.18, שיטה חדשה מ31.10.18). ** כמו כן רמת C-REACTIVE PROTEIN נמצא 1.45 (רמת הנורמה 0-0.5). ( כתוב בוצע במכשיר ארכיטקט. מ-11.4.18 שיטה חדשה). ** המוגלובין A1C = 6.1 (טווח נורמה בין 4 ל 5.7). ** התוצאה של URIC ACID יצאה 6.4 (נורמה בין 2.6 ל 6.0). ** BILUBOIN DIRECT תוצאה 0.07 (נורמה בין 0.1 ל 0.3). ** AST )GOT , תוצאה 47 (נורמה 0 עד 31). ** בדיקת ALT )GP תוצאה 45 (נורמה 0 עד 34). @@ לא יודעת אם זה קשור- אני מרבה לשתות משקאות אנרגיה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
Rheumatoid arthritis
דר' ירון סלע 03/03/2021 | 10:08שלום רב רוית, ותודה על פנייתך ! אתחיל מהסוף - אני מאחל לך בריאות שלמה ! תודה על העתקת שלל בדיקות המעבדה בנושא תפקודי הכבד, ומדדי הדלקת השונים. הפורום הנוכחי אינו עוסק בתחום זה. נא חפשי באתר זה, פורומים בתחום ריאומטולוגיה ו/או רפואת המשפחה. אני מציע לך להתייעץ בנושא עם הרופא אשר הפנה אותך לבדיקות. אין לי מידע קליני על מצבך, כיוון שלא צורף מידע קליני מעבר להעתקת בדיקות המעבדה, אך יתכן ויש להיבדק על ידי רופא משפחה / ריאומטולוג במידה ויש אינדיקציה קלינית לכך. בהצלחה !הוסף תגובה
-
-
צילום mri
איציק 28/02/2021 | 11:49שלום רב ותודה מראש צילום mri שבוצע לבן שלי החייל רציתי לדעת האם יש לו נזק חמור בכתף ומה ניתן לעשות האם יכול להמשיך להתאמן במצב הזה? התוויה קלינית: חשד לנזק slap. ממצאים: מפרק ה - a/c מודגם תקין. הבורסה הסוב - אקרומיאלית הודגמה שמורה. מודגם קרע חלקי שטחי של המשטח הארטיקולרי של גיד הסופרה - ספינטוס קרוב לאזור אחיזתו הקדמי אל הגבשושית הגדולה בקוטר 8 מ"מ בציר הסגיטלי (חתך 6 סדרה 6) ובקוטר 6 מ"מ במישור הקורונלי (חתך 10 סדרה 4). הקרע מערב פחות משליש מעובי הגיד. שאר הגידים המסובבים הודגמו תקינים. גיד הביצפס הודגם שמור. מודגם נזק slap דרגה 2 מינימאלי. מודגם קרע חלקי בבסיס הלברום האחורי תחתון. הקפסולה הודגמה שמורה. הודגמו אותות תקינים ממח העצם ללא עדות לשברים או בצקות. סיכום : קרע חלקי שטחי של גיד הסופרה - ספינטוס, נזק slap דרגה 2 וחשד לקרע חלקי בבסיס הלברום אחורי תחתון כמתואר.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כתף MRI
דר' ירון סלע 28/02/2021 | 12:47שלום רב איציק, ותודה על פנייתך ! תודה על שליחת המידע הכתוב- קרע חלקי שטחי של גיד הסופרה - ספינטוס, נזק slap דרגה 2 וחשד לקרע חלקי בבסיס הלברום אחורי תחתון כמתואר. כמובן, וחשוב לראות הבדיקה בעיניים ולא רק לקרוא הפענוח... ועכשיו, ננסה לשלבו עם המציאות. מה התלונה? בן כמה הבן ? מה הטיפול שבוצע עד כה ? מה ממאי הבדיקה הגופנית !!! (קריטי ביותר...) מי שלח אותו ל MRI ? כמה זמן התלונות ? מה העומס הקיים בשגרה על הכתף של בנך? מה הפרופיל הצבאי שלו ואיכן הוא משרת ? מה היה הפרופיל שלו בגיוס והאם נגרמה פציעה בצבא ? ועוד שלל שאלות אשר ראויות להישאל... בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
צילום mri
איציק 28/02/2021 | 13:08שלום רב בהמשך לשאלה הבן שלי בן 19 משרת בחטיבת גולני החופלג שלח אותו לבדיקת ה mri זה כבר נמשך כמה חודשים הפרופיל שלו היה 82 לפני הגיוס והפציעה נגרמה בטירונות כעת הוא מטופל בבסיס עושים לו פעם בשבוע פיזיוטרפיה עם מכשיר טנס והוא בשבוע הבא אמור לעשות מסע כומתה הוא אומר שכואב לו קצת השאלה אם הוא יכול להמשיך רגיל באימונים במצב כזה והאם זה אמור להחמיר ולא תהיה ברירה אלא לעבור ניתוח בתודה מראש על תשובתךהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
מידע נוסף.
דר' ירון סלע 01/03/2021 | 09:03תודה על העדכון איציק. לאור המידע המצורף- אני מציע לבנך לא להתאמץ עם הכתף עד לסיום הבירור אצל מומחה כתף. במידה ולא נבדק עד כה על ידי מומחה כתף, עליו לראות אחד בהקדם. יתכן החמרת הנזק על ידי התעלמות ממצב הכתף. יש לעבור בדיקה גופנית יסודית ולעבור על ה MRI ולקבל החלטה על המשך הטיפול. המלצתי לא לבצע עומס במסעות כעת. בריאות שלמה לבנך!הוסף תגובה
-
-
פיענוח MRI ארתרו (לת)
שרית פיא 28/02/2021 | 15:10"סדק קצר דק וסדיר בלברום העליון המתאים לרסס סבלברלי, ללא עדות לSLAP חד." שאר הפיענוח תקין רקע: סובלת ממוגבלות וכאבים בכתף ולאורך היד. כח גס נמוך, טווחים מוגבלים (70) כאבים מעירים משינה מה פירוש הנ"ל והאם מסביר את המגבלה והכאב? מודה מראש על עזרתךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
ביצוע ניתוח שלישי בכתף
איציק 25/02/2021 | 07:06עברתי כבר2 ניתוחים בכתף קרע ברצועה בדיקה אחרונה של הmri התגלה קרע בגיד ויש לי לעיתים כאבים חריפים בכתף בייחוד בערב אחרי העבודה ועייפות בכתף שאלתי היא האם ניתוח שלישי בכתף מה תהליך השיקום והאם יש סיכוןהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ביצוע ניתוח שלישי בכתף
דר' ירון סלע 25/02/2021 | 07:51שלום רב איציק ותודה על פנייתך ! אשמח לסייע איציק, אך בשלב זה מבחינתי, רב הנסתר על הגלוי. אינני מבין מה הנזק. איזה רצועה, איזה גיד... יש הרבה רצועות והרבה גידים בכתף. יש צורך בבדיקה גופנית יסודית אצל מומחה כתף. יש לעבור ביסודיות על 2 דוחות הניתוח הקודמים. יש לעבור על בדיקת ה MRI העדכנית. יש לראות מה הטיפול שבוצע עד כה ולשקול טוב טוב האם ניתוח שלישי הוא הפתרון הנכון בעבורך. מתוך סקרנות, האם המנתח כתף שביצע את 2 הניתוחים הקודמים הוא אותו מנתח ? מה המלצתו הנוכחית - לבצע ניתוח שלישי ??!! אשמח לעזור, מחוץ לפורום. אני זמין בעבורך. כך או כך, בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
ניתוח שלישי בכתף
איציק 26/02/2021 | 08:09תודה על תשובתך עברתי 2 ניתוחים בכתף ניתוח ראשון ב2008 היה נגע סחוסי בגלאנויד הקדמי בוצע הטרייה של הנגע ניתוח שני בוצע ב2013 קרע עדין של הלברום הקדמי העליון המשתרע עד חלקו התחתון ציסטא פאראורטבראלית גדולה שמוצאה בלברום התחתון וממוקמת אינפריאורי לגלאנויד בגודל 1.5 ס"מ על 1.5 ס"מ ועל 2 ס"מ הקרע הודגם על במישור האקסיאלי גם בבדיקה הקודמת אך הציסטה לא הודגמה קרע של הלברום הקדמי עם ציסטה פרורטבראלית בוצע ניתוח עם עוגנים ותפירת הקרע כיום ישנם כאבים חזקים שמגיעים בתדירות אחת ליום בעוצמות שונות וגורם לפעמים לחוסר נוחות וחוסר שינה מכאבים בצילום אחרון הודגם קרע חלקי של המשטח האקרומיאלי של הגיד הסופרספינטוס בקוטר 4 מ"מ במישור הקורונלי ובקוטר 1.7ס"מ בציר הסגיטלי הקרע מערב פחות ממחצית הגיד ומודגמת טנדינוזיס של הגיד הסופרספינטוס השאלה שלי האם לבצע ניתוח לאור המצב פשוט הכאבים לפעמים חזקים ויש קושי ביד עייפות לאחר עבודה ביד ומהם הסיכונים תודה מראשהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ניתוח שלישי בכתף
דר' ירון סלע 28/02/2021 | 12:14שלום רב איציק ותודה על הוספת המידע. האם האינדיקציה לניתוחים שתיארת היתה כאב או מגבלה תפקודית? או גם וגם. האם היו פציעות כדוגמת פריקות כתף בעבר ? האם לאחר הניתוח בשנת 2013 היתה תקופה של הטבה? או שמעולם לא היה שיפור ? האם נגרמה חבלה נוספת לאחר הניתוח האחרון ? בנוגע לשאלתך הברורה - "השאלה שלי האם לבצע ניתוח לאור המצב פשוט הכאבים לפעמים חזקים ויש קושי ביד עייפות לאחר עבודה ביד ומהם הסיכונים" אשמח לסייע. נא תאם מולי פגישה. בפגישה נבדוק ביסודיות את הכתף שלך, נעבור על החומר הרפואי המורכב, הכולל כ- 13 שנה של רקע בכתף הפגועה. נעבור עליו ביסודיות מבלי לפספס מידע חיוני. כמו כן, נעבור על הדיסקים של כל בדיקות ה- MRI אשר בוצעו לאורך השנים, ונשווה ביניהם. לאחר מכן נדון על מצבך , נבצע תיאום ציפיות ברור בין המטפל והמטופל, וננסה יחדיו, "לתפור את החליפה" המתאימה לך. כך הרי, בסופו של דבר, מתנהלת רפואה נכונה. אני זמין לתקשורת בשלל דרכים מחוץ לפורום. בריאת שלמה !הוסף תגובה
-
-
כאבים בכתף
יקי 21/02/2021 | 19:59לפני שנה נפלתי על הכתף ונשברה לי עצם הבריח האיחוי היה טוב ועכשיו יש לי כאבים רופא שלח לאולטרא סאונד להלן התוצאות biceps tendon עודף נוזל שאר האבחנות תקינות האם לדעתך זה כתוצאה מהנפילה או ייתכן מתרגלי מתיחות שעשיתי קצת בצורה מוגזמת כדי לשפר את הטווחים יכולה לגרום ומהו הטיפול בבקשההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בכתף
דר' ירון סלע 22/02/2021 | 08:52שלום רב יקי, ותודה על פנייתך ! בכנות מלאה יקי, אינני יכול לעות לך על שאלתך. אף רופא לא יוכל. יתכן שרק הנפילה, יתכן שרק התרגילי מתיחות, ויתכן שגם וגם. יש להיבדק על ידי מומחה כתף. יש לראות האם יש הקשר בין ממצאי הבדיקה הגופנית וממצאי ה US . יש לדון איתך פנים מול פנים על אפשרויות הטיפול. בריאות שלמה יקי !הוסף תגובה
-
-
פריקת כתף
גידי 20/02/2021 | 13:49האם צריך ניתוח והאם זה מצב מסובך או לא נורא? התוויה: פריקות חוזרות ממצאים ------ מפרק אקרומיוקלביקולרי בעמדה תקינה. גיד הסופראספינטוס תקין. לברום עליון תקין. רצועת IGHL שמורה. גיד האינפראספינטוס תקין. לברום קדמי ותחתון שחוקים: איבדו צורתם. הגלנואיד שמור. הסחוס המפרקי שמור. נזק היל-זקס בקוטר 3.1סמ ועומק 3.0סמ בראש ההומרוס. גיד הבייצפס בתעלה. גיד הסובסקפולריס תקין. ללא היצרות הקשת הקוראקו-אקרומיאלית. שרירי השרוול המסובב שמורים. קרע של SGHL. CHL שמור. (ראה נישת גדוליניום מעל הבייצפס התוך מפרקי סדרה 9 חתך .(11 חתך 7 סדרה, 14 סיכום ----- 1 .נזקי בנקרט סחוסי והיל-זקס בתבנית לאחר פריקה קדמית. 2 .קרע של גג המרווח הרוטטורי (CHL ( 3 .ללא פגיעה בשרוול המסובבהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
פריקת כתף
דר' ירון סלע 21/02/2021 | 08:30שלום רב גידי, ותודה על פנייתך ! כמובן, שעל מנת לענות על שאלתך הברורה והחשובה, לא מספיק לקרוא פענוח של MRI. חשוב לא פחות - לבדוק אותך, לראות מה ממצאי הבדיקה, לעבור בעיניים על ה MRI, ולשאול אותך שאלות קריטיות בטרם קבלת החלטה על ניתוח או לא ניתוח - מה גילך, מה עיסוקך המקצועי ופעילות שעות הפנאי שלך, כמה פריקות היו עד כה, האם שתי הכתפיים פורקות, באיה גיל נגרמה הפריקה הראשונה ומתי הפריקה האחרונה, האם ישנה גמישות יתר בכל מפרקי גופך, מה הטיפול שבוצע עד כה ? ועוד ועוד.... אשמח לסייע מחוץ לפורום. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
טיפול חדשני
אבי 18/02/2021 | 15:24הומלץ טיפול p r p לכתף כתוצאה מדלקת . וכאבים . האם זה טיפול חדשני ומה ההבדל בין זה לזריקת קורטיזון. הבנתי שנותנים דם, והוא עובר איזה תהליך ולאחר מיכן מזריקים למקום הפגוע. האם אני מדייק?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
טיפול חדשני
דר' ירון סלע 21/02/2021 | 08:26שלום רב אבי, ותודה על פנייתך ! ועל זה נאמר, כל מקרה לגופו. אינני יודע מי ראה אותך והמליץ לך על הטיפול. הטיפול הנ"ל אינו חדש. ונמצא שנים לא מעטות ב"שוק". האינדיקציות מצומצמות וברורות. ואין ספרות רפואית "איכותית" (EVIDENCE BASED MEDICINE) התומכת בטיפול. אשמח לסייע לגופו של מקרה ולומר לך מה ההמלצות הטיפוליות במקרה שלך לאחר בדיקתך. האמירה - "דלקת" ו"כאבים" - כוללנית ושטחית מידי ולא מאפשרת לי להמליץ לך על הטיפול שרשמת. חשוב לדעת איזה טיפול ניתן לך עד כה... מה ממצאי הבדיקה הגופנית וממצאי בדיקות הדימות שנעשו לכתף, מי ראה אותך עד כה? מומחה כתף או אורתופד כללי ? כך או כך, בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
בורסה במרפק
דני 17/02/2021 | 17:05שלום שיפשפתי את המרפק ונוצרה לי בורסה התחלתי טיפול באנטיביוטיקה לצערי החלקתי על המרפק והבורסה "התפוצצה " והנוזלים התפזרו סביב המרפקהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
בורסה שהתפוצצה במרפק
דני 18/02/2021 | 00:36סליחה ד"ר זה שוב דני רשמתי מה קרה אך רציתי לשאול מה עושים במקרה שהבורסה "מתפוצצת מתחת לעור תודה וסליחה 😀הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אולקרנון בורסיטיס
דר' ירון סלע 18/02/2021 | 08:14שלום רב דני, ותודה על פנייתך ! אין לי האפשרות לראות את המרפק וחבל שכך. לעתים יפה מראה עיניים. אני מניח שאתה מדבר על אולקרנון בורסיטיס השכיחה במרפק בחלקו האחורי. ברוב המקרים, זו בורסיטיס החולפת בהדרגה ואם יש סימני זיהום נלווים אז לוקחים אנטיביוטיקה ובמקביל לעתים נוגדי דלקת. חשוב למנוע חיכוך מקומי. יש הנעזרים באביזר רפואי מרפד, המהווה חיץ בין הסביבה החיצונית והעור סביב הנפיחות. במידה והנפיחות ירד, ואין חתך עורי, ואין סימני זיהום, יש סבירות שאט אט הנוזל ייספג. אולם אינני רוצה להטעות אותך בשאננות יתר ומומלץ שמומחה כתף/מרפק או מרפק/כף היד יבדוק אותך בהקדם. אאחל לך בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
פריקה, נקע
-
כאבי גב תחתון
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
ניתוח ארתרוסקופיה של הכתף
-
איחוי מפרק
-
בדיקות קשורות
-
אנדוסקופיה
-
מיקרוסקופיה לנוזל סינוביאלי
-
מונחים קשורים
-
אוסטאופיט
-
שלד
רופאים בתחום
ד"ר קלוד פיקאר
אורתופדיה
מיכל רהט
אוסטאופתיה
4.9
( 20 חוות דעת )
"באתי למיכל אחרי שנים של טיפול בפציעה בצוואר עקב תאונת דרכים, אצלה אחרי הטיפול השני כבר התחלתי להרגיש שיפור משמעותי , כרגע אחרי הטיפול הרביעי אני מרגישה 0 תלונות ושום כאב לא מורגש כבר.
תותחית, מקצועית וסופר נעימה❤️"
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםדיקור סיני וכאבי גב
בפורום דיקור סיני וכאבי גב ניתן להתייעץ עם מר תום רוטנברג, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור סיני וכאבי גב
ד"ר ירון סלע
ד"ר בתיה יפה
תום רוטנברג