פורום כאבים בכתף ובמרפק - עמוד 61
ד"ר ירון סלע
ד"ר ירון סלע, מומחה בכירורגיה אורתופדית ומומחה בכירורגיה של כף היד. בעל תת התמחות בתחום הכתף והמרפק.
ד''ר סלע הוא מנהל שירות כף היד ומרפק במרכז הרפואי האוניברסיטאי הלל יפה, כרופא כירורג אורתופד בכיר.
ד''ר סלע מקבל מטופלים דרך "המרכז הרפואי רמת אביב" - המרכז לכירורגיה ורפואה התערבותית, המספק שירותי רפואה פרטית ברמה הגבוהה ביותר. במרכז עובדים מיטב הכירורגים, כולם מנתחים בכירים ומנהלי מחלקות בבתי החולים המובילים בישראל.
ב"מרכז הרפואי רמת אביב" סטנדרטים אתיים ומקצועיים גבוהים, ציוד חדשני ושיטות ניתוח מתקדמות בעולם המערבי. המרכז מעניק מענה אישי עבור המטופלים ודואג ללוות את המטופל לפני, בזמן ולאחר הניתוח.
קביעת תור ב"מרכז הרפואי רמת אביב" - 054-3439454, 053-5322168
ד"ר ירון סלע מנהל פורום "כאבים בכתף ומרפק באתר
תחומי עניין:
• שברים, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה - אזור הכתף, מרפק וכף היד
• תסמונת תעלה קרפלית, תסמונת תעלה קוביטלית ותסמונות לחץ על עצבים אחרים
• שיחרור אצבע הדק, טיפול בתסמונות תפס ותסמונות דלקתיות של גידים
• פגיעות רצועתיות ופגיעות ספורט ביד,במרפק ובכתף
• ארטרוסקופיות של הכתף,מרפק שורש היד והאגודל
• טיפול ניתוחי ולא ניתוחי בשחיקת סחוסים ודלקות מפרקים ביד/מרפק/כתף- כולל קיבועים והחלפות מפרקים
• מכלול הבעיות המולדות והנרכשות של הגפה העליונה בילדים
• מיקרוכירורגיה של הגפה העליונה
• תיקון קרעים בגידיי השרוול המסובב בכתף ותיקון אי יציבות בכתף
• שחזורים מורכבים של הגפה העליונה
תחומי מחקר:
קרעים בגידי השרוול המסובב בכתף, החלפות גידים בכתף, שחיקה סחוסית בבסיס האגודל, בעיות רצועתיות במרפק, פגיעות ספורט במרפק, שברי רדיוס דיסטלי, פגיעות גידים ועצבים בגפה העליונה.
מרפאות:
מרפאת יועצים רמת אביב, רחוב אינשטיין 40, קומה 3 מעל קניון רמת אביב טלפון: 0737028834
מרפאת יועצים ב- BEST MEDICAL, רחוב יהודי פקיעין 1, מרכז מסחרי "שערי חדרה", בחדרה טלפון: 0737028834
מרפאת ייעוצים, מרכז מסחרי לב הפארק, רחוב רבקה גובר 5, רעננה טלפון: 0737028834
מרפאת ייעוצים רפואיים - אורתופדיה כתף, מרפק, וכירורגית כף היד - רחוב קהילת וילנה 39, רמת השרון. טלפון: 0737028834
מרפאה לאומית, הבנים 14, הוד השרון טלפון: 0737028834
מאמר: תן כתף, אבל בזהירות: פציעות במסובבי הכתף
-
SLAP ברור
אלעד 22/03/2021 | 11:15שלום רב, שמי אלעד, אני בן 38 ומתאמן בחדר כושר מספר שנים, בשנה האחרונה הרגשתי שכתף ימין שלי לא יציבה וכואבת ומדי פעם היו לי צביטות וכאבים, לאחרונה שלחו אותי לעשות MRA, אשמח לעזרה ולהבנה של תוצאות בדיקת MRA שביצעתי בתף ימין: במישור קורונלי, אקסיאלי וסאגיטלי, T1,T2, SPIR בשקלול TSE הבדיקה בוצעה בטכניקת לאחר הזרקת גדוליניום מדולל לתוך המפרק. MR-ARTHROGRAPHY וכן בטכניקת 1. אין עדות לשינויים מלשד העצמות. ללא עדות לקרע. מצב טרופי של השרירים שמור. :ROTATOR CUFF .2 3. גיד ביצפס ללא שינויים פתולוגיים. באזור האחיזה של הגיד בלברום עליון הודגמה לוקולציה של חומר ניגוד .SLAP- המתאימה ל .SDSA BURSA 4. המפרק האקרומיו- קלביקולרי תקין. יש לציין מעט נוזל יתר בתוך 5. היחס הגלנו-הומרלי שמור. 6. הלברום הקדמי והאחורי ללא שינויים פתלוגים. האם הממצאים מחייבים התערבות ניתוחית? האם יש קרע? ואם כן, מה הגודל שלו? תודה מראש, אלעדהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
SLAP ברור
דר' ירון סלע 24/03/2021 | 08:38שלום רב אלעד ותודה על פנייתך ! אשמח לעזור באופן ישיר על ידי בדיקתך ומעבר על הMRA בעיניים שלי. ללא תנאים בסיסיים אלו ,אינני יכול לענות לשאלות אישיות. על פניו הממצאים לא "קטסטרופלים" או "דרמטיים" במיוחד, אולם יש לשייכם לממצאי הבדיקה הגופנית. מעט נוזל בבורסה הסב אקרומאלית מאד שכיח באחוזים רבים מהאוכלוסייה. בוודאי ובוודאי בפעיל גופנית בחדר כושר. צריל לראות בבדיקה גופנית האם יש הקשר בין ממצא זה ובין תלונותיך ,או שזה ממצא מקרי בבדקיה "רגישה ביתר" מסוג MRA. ציינת SLAP אך לא ציינת איזה דרגה SLAP. יש כ- 10 דרגות שונות !!! ובוודאי שדרגה 1 לדוגמה, היא שונה בהתייחסות אליה מדרגה 4-5... איך אני יכול להתייחס לשאלתך האם יש קרע ומה גודלו, מבלי שראיתי את ה MRA ? וכתוצאה מכך, איך אני יכול לענות על שאלה כל כך קריטית כמו האם צריך ניתוח או לא ?... בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
ציסטה תת כונדולרית
תותי 22/03/2021 | 11:24מה זה? ציסטה תת המודולרית? ומה זה אוסטיופיט קוצני?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ציסטה תת כונדולרית
דר' ירון סלע 24/03/2021 | 08:34שלום רב תותי ותודה על פנייתך! כונדרוס זה סחוס - וציסטה תת סחוסית, מאד שכיחה בכתף. באיזה בדיקה זה הודגם ? MRI ? מה כוונתך בתת מודולרית? האם העתקה לא תקינה של הבדיקה ? האם תוכל לשלוח את כל ממצאי הבדיקה ולצרף גם מידע קליני על התלונה, על מנת לעזור בהבנת ההקשר של הבדיקה והממצאים שלה? אוסטאופיט קוצני זה בליטה של יצירת עצם באזור המשטח המפרקי סביב הגבול בין העצם והסחוס, וזה לרוב תהליך שחיקתי הדרגתי... אינני יודע מידע נוסף מעבר לכך על מנת לחדד את תשובתי. המידע שניתן לי שטחי וכללי, ובהתאם גם תשובתי. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
כאבים בחזה ימיני
יואל 21/03/2021 | 13:36שלום רב אני מאובחן עם קרע בגיד המסובב, וזה מספר חודשים כאשר אני מביא את יד ימין לכיוון יד שמאל אני מרגיש בחזה הימני כאב של שריר שממש בלתי נסבל. ביצעתי צילום חזה רנטגן לא היו ממצאים. האם הדוקטור יכול להגיד מה הסיבה לכאב או מה עלי לעשות כדי לטפל. תודה רבה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
כאבים בחזה ימיני
יואל 21/03/2021 | 13:58שכחתי לציין שהקרע בגיד המסובב הוא בכתף ימין תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בחזה ימיני
דר' ירון סלע 24/03/2021 | 08:27שלום רב יואל ותודה על פנייתך ! כמובן, וכאבים בחזה, מחייבים בירור מעמיק, תחילה, בתחום שאינו אורתופדי ובהמשך גם אורתופדי. יש לעדכן את רופא המשפחה ולשלול בעיות בריאות ובלב או סיבות אחרות לכאב בחזה. לא פעם, בעיות בלב, משתקפות דווקא בצד ימין ולא בהכרח רק בצד שמאל. בנוגע לפן האורתופדי, האם נבדקת על ידי מומחה כתף ? במידה ולא, בהחלט מומלץ להיבדק. יש לבצע בדיקה גופנית יסודית לצוואר ולכתף יש לעבור על הבדיקות, לרבות צילום כתף וצוואר ו US כתף . האם ביצעת בדיקות אלו ? איזה גיד קרוע מתוך שרירי השרוול המסובב, ובאיזה בדיקה זה הודגם ? ( MRI או US ). האם הקרע מלא או חלקי ? מה הרקע הרפואי שלך ? האם יש בעיות רפואיות ידועות ? מה גרם לכאב - האם חבלה ? האם באופן הדרגתי והסבל ממושך ? נא עדכן, בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
טווח תנועה
דני 18/03/2021 | 15:01שלום רב בבדיקת רופא עקב קרע בכתף התקבלה התשובה הבאה טווח פאסיבי מלא עם כאב בסוף טווחים רלוקציה שלילי על בדיקות התפס ובדיקות ל slat כאב דיפוזי. רציתי לדעת מה הכוונה בתשובה והאם זה מאשר את זה שיש באמת כאבים בכתף עקב בקרע והאם ניתוח זה הפתרוןהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
טווח תנועה
דר' ירון סלע 18/03/2021 | 19:45שלום רב דני, ותודה על פנייתך ! בכנות מלאה דני, גם אני רוצה לדעת מה הכוונה בתשובה... או שהועתקה לא נכון, או שנכתבה לא נכון. אינני מבין עד תום את "כוונת המשורר". נסה לתקן תחבירית ושלח מנוסח מחדש על מנת שאוכל להתייחס. תודההוסף תגובה
-
-
כאבים בכתף
מרינה גריגוס 15/03/2021 | 19:58שלום רב תוצאת האולטרסאונד של הכתף הינה קלציפיק טנדיניטיס של גיד הסופראספינטוס עם מספר הסתיידויות. הומלץ לי על טיפול בגלי הלם האם לדעתך יכול להיות אפקטיבי? והאם יש המלצה למכון? אך אני בוחרת מקום טיפול? אודה לתשובתך והמלצתךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בכתף
דר' ירון סלע 17/03/2021 | 12:57שלום רב מרינה, ותודה על פניתך ! בעמודים הראשונים בפורום זה בוודאי תמצאי שלל מידע בנושא הסתיידויות בגידים. התופעה מאד שכיחה, ומבין 4 הגידים המסובבים בכתף, הסופרה ספינטוס (כמו במקרה שלך) הוא השכיח ביותר להיות מעורב בתהליך. מדובר במשקעים של מינרלים (חשבי על חומר דמוי משחת שיניים) רכים בגידים. לעתים זה הופך בהדרגה לנוקשה בהדרגה ממש כמו אבן קטנה. מאד חשוב לדעת מה גודל ההסתיידות מבחינת הפרוגנוזה ודרכי הטיפול. אינני יודע מה גודל ההסתיידות אצלך מעבר לעובדה שאינני יודע שלל פרטים אודותייך, לרבות משך הזמן שיש לך כאב, האם זה דו צדדי, מה הטיפול שבוצע עד כה על מנת להקל על התלונות, מה ממצאי הבדיקה הגופנית ומי הרופא שבדק אותך עד כה ( האם מומחה כתף ?) יש לבצע גם צילום רנטגן בנוסף ל US . האם ביצעת ? האם ניסית זריקה לכתף ? האם ניסית פיזיותרפיה ? בנוגע לגלי הלם. התוצאות רחוקות מלהיות מרשימות... הספרות הרפואית חלוקה בנושא היעילות של הטיפול. זה בוודאי לא תעודת ביטוח... ומה שכן בטוח זה, שיש לצפות לכאבים במהלך הטיפול. זה טיפול כואב ! יש מספר מכונים פרטיים המבצעים זאת. אחת מתוך 4 הקופות חולים גם מסבסבדת זאת... באיזה קופ"ח את ? בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
כאבים בכתף
מרינה גריגוס 17/03/2021 | 20:27ראשית תודה רבה על תשובתך המפורטת. הכאבים הם מ2019 , בזמנו ההסתיידות היתה 0.8, לאחרונה הכאבים חזרו ואין להשוות אותם מבחינת העוצמה. אני עם הקלה לאחר תכשירים אנטידלקתיים וזריקה בכתף. הומלץ לי על טיפול בגלי הלם, קראתי לא מעט תגובות לטוב ולרע לכן אינני בטוחה ובנוסף ישנם לא מעט מכונים שעושים את הטיפול, האם ישנו שוני ביניהםהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בכתף עם הסתיידות
דר' ירון סלע 18/03/2021 | 19:43תודה על העדכון מרינה. המהלך שאת מתארת מאד שכיח. לרוב, זה כרוני עם התלקחויות כאב ודלקת. כמו גל סינוס עולה ויורד. לעתים התהליך נמשך שנים עם עליות ומורדות. יש אכן שלל מכונים, ואינני משווק או מבקר לחיוב או שלילה בפורום זה. עשי "שופינג" בנושא (בררי כמו שמבררים כל דבר בחיים), קבלי פידבקים מאנשים, ומצאי את המכון שאיתו יהיה לך חיבור. נקווה לבשורות טובות. בהצלחה, ובריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
קרע בגידי הכתף
רלף 14/03/2021 | 21:31שלום איבחנו לי שני קרעים בגידי הכתף אשמח לדעת כמה זמן החלמה אצטרך בטיפולים שמרניים עד שאוכל לחזור להיתאמן בחדכ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
קרע בגידי הכתף
דר' ירון סלע 17/03/2021 | 12:48שלום רב רלף, ותודה על פנייתך ! הפנייה מאד כללית ולא מעמיקה במידע המפורט וקשה לענות עליה בצורה זו. אין לי מישג כללי עליך - חשוב לדעת את גילך, בריאותך הכללית, מצב הכתף, למה נשלחת לבדיקה, מי בדק אותך עד כה ? איזה בדיקות לכתף עשית עד כה? מה הטיפול שקיבלת עד כה ? על איזה גידים מדובר ??? יש שלל גידים בכתף, ולכל גיד תפקיד אחר... הקרע מלא או חלקי ? מה ממצאי הבדיקה הגופנית ? ועוד ועוד... נא פרט ככל הניתן. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
לאחר ביצוע מ.ר.י רגיל ולאחר 3 שנים מ.ר.י ארתרוגרפיה
דוד 14/03/2021 | 12:49היי ד"ר , כמה שאלות אם תוכל לענות לי אשמח . אני לפני כמעט 3 שנים שברתי את עצם הבריח בתאונת דרכים , לאחר מכן בעקבות כאבים וקושי בתפעול של היד ביצעתי מ.ר.י רגיל שהתוצאות בקצרה הן שקיים קרע חלקי בגיד האינפרה ספינטוס בגודל 7 מ"מ על 1.3 ס"מ בתוך דפקט גרמי על שם היל זקס(מציין שבעבר לא היו לי בעיות כתף ולא פרקתי אותה מעולם) בנוסף כי הקפסולה הקדמית תחתונה מעובה , עוד נכתב שאין עדות ברורה לקרע בלברום והעיבוי בקפסולה התחתונה יכול להיות כתוצאה מקרע בליגמנט הגלנו בעבר . על מנת לברר האם יש קרע בלברום לאחרונה ביצעתי בדיקת ארתרוגרפיה התוצאות הן שאין לראות הפעם קרע בגידים מעבר לציסטה סובכורדיקלית באזור לפני האחיזה של הסופרה ספינטוס לראש ההומרלי (מה התשובה הנכונה שיש או אין בעצם, ולאיזו בדיקה להתייחס ואיך ניתן לדעת בוודאות?) עוד נכתב כי יש מעט אירגולריות של החלק התחתון בבסיבי האינפרה ספינטוס fraying בחלק הארטיקולרי לפני השלב של האינסרציה, נרשם גם שיש דפורמציה קטנה להיל זקס ושישנה ציסטה סובקורטיקלית באזור לפני האחיזה של הסופרה ספינטוס לראש ההומרלי . לגביי הלברום נכתב הפעם בפיענוח כי יש קרע לברלי קטן בצורה של שנץ מהלברום האחורי עליון ועד אחורי אמצעי . השאלה מה זה בעצם אומר התוצאות? מה יש לי בכתף שגורם לכאבים והגבלה ומה הדרך לטפל בהן? ניתוח? תודה רבה מראש על המענה .הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
לאחר ביצוע מ.ר.י רגיל ולאחר 3 שנים מ.ר.י ארתרוגרפיה
דר' ירון סלע 17/03/2021 | 12:46שלום רב דוד ותודה על פנייתך ! בנוגע לשאלתך- מה התשובה הנכונה שיש או אין בעצם, ולאיזו בדיקה להתייחס ואיך ניתן לדעת בוודאות? אני מבין שיש הפרש רב בזמנים בין שתי הבדיקות. לאור זאת, לא מפתיע שיש הבדל בתוצאות, מעבר לעובדה שאחת בוצעה ללא חומר ניגוד, והשנייה בוצעה עם חומר ניגוד, המעלה את רגישותה בזיהוי פתולויות תוך מפרקיות בכתף. ההיגיון הבריא, אומר, שיש להתייחס להווה ולא לעבר. משמע, תתייחס לבדיקה העדכנית. מה שהיה היה... וכעת לא משנה. מעבר לעובדה, שבגדול, אני גם מבין, שיש מקום לאופטימיות כי התשובה העדכני מעודדת יותר מהתשובה הישנה... בנוגע לשאלה השנייה, עלי לבדוק אותך ולעבור בעיניים שלי על הבדיקה על מנת לענות לך על שאלתך החשובה והקריטית - ניתוח או לא... מסוכן שאייעץ לך ללא בדיקתך וללא מעבר על הMRA העדכני. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
-
קרע בשריר הבייצפס
אבי 11/03/2021 | 02:02גיד הביצפס אינו מודגם באזור האחז לרדיוס . ישנו עיבוד של הגיד באזור המעבר גיד-שריר עם חסר רציפות קרוב לודאי שלם באזור מעבר גיד שריר כמתאים לקרע שלם כרוני . אות גבוה בשריר הביצפס ברצפים הרגישים לנוזל מתאים לתחילת שינוי אטרופי . אין רואים נוזל מוגבר במפרק המרפק . אחז הגידים הפלקסורי והאקסטנסורי המשותף נראה תקין . גיד הברכיאליס תקין. גיד הטריצפס תקין . סיכום : קרע קרוב לוודאי שלם בגיד הביצפס באזור מעבר גיד -שריר דיסטלי . תחילת שינויים אטרופיים בשריר . זהו פענוח אחרי תאונת דרכים מאז עברה תקופה של 5 חודשים . מוגבלות ביד קושי להרים דברים ועיוות בשריר . האם ניתן לנתח ? האם ניתן לתקן את הנזק או לצמצם ? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
קרע בשריר הבייצפס
דר' ירון סלע 11/03/2021 | 08:27שלום רב אבי, ותודה על פנייתך ! מספר שאלות חשובות בטרם החלטה על ניתוח - 1. מה גילך ? מה מצבך הרפואי הכללי ? יד דומיננטית או לא ? מה עיסוקך בשגרה - פיזי או משרדי? האם נבדקת על ידי מומחה בתחום בתחילת הדרך, כשהקרע עוד היה טרי או לא ? 2. חשוב לעבור על בדיקת ה MRI ולראות האם יש קרע בשרירי הבייספס עצמו או שהקרע בגיד... להבנתי יש ניתוק של הגיד מהרדיוס. כמו כן, יש שינויים ניווניים ואטרופיה בשריר המעידים על כך שזה מצב כרוני ולא טרי, מצב המפחית יעילות של ניתוח ומקטין סיכויי הצלחת ניתוח. 3. מה מצבך כעת ? האם יש הגבלה בטווח התנועה של המרפק ? האם יש כאב תמידי המחייב משככי כאב ? האם חזרת לעבודה? מה מנגנון הנזק? - האם תאונת עבודה או תאונה "אישית" ? ... יש שלל שאלות חשובות שצריכות להישאל, בטרם מחליטים האם יש מקום לניתוח. 4. ניתוחים מסוג תפירת הגיד הדיסטלי של הבייספס, אינם נטולים סיכונים ! בוודאי כשמדובר בקרע ישן , ופעמים רבות, צריך לקחת "שתל גיד" מבנק רקמות ויש עלייה בסיכונים הניתוחיים וירידה באחוזי ההצלחה. צריך לתפור את החליפה המתאימה לך, על ידי התעמקות במקרה הספציפי שלך בבדיקה של המרפק ואנמנזה רפואית מעמיקה. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
תגובה לשאלתך
אבי 11/03/2021 | 22:54תודה רבה על המענה והזמן ! הגיל הוא 28 ללא עבר רפואי לא נוטל כדורים מאמן כושר . תאונת דרכים איבחן אותי אורתופד ששלח אותי תחילה לאולטראסאונד ולאחר מכן mri . לאחר שבדק אותי ואת התוצאות לא המליץ על ניתוח מכיוון שצריך שתל גיד כדי לתקן את הזרוע . אין לי כאבים כאשר אני לא מעמיס משקל יתר על היד (מקסימום 5 קג) אין לי הגבלה בתנועה וזו היד הדוממיננטית שלי . אני מאוד רוצה לתקן ולא רואה את עצמי ממשיך להתנהל בחיים ללא הפעלת כוח בכלל כמעט ביד השמאלית . להבנתי אף רופא לא ימליץ על ניתוח אך בגלל שכול התהליכים של הצילומים והתורים המצב הקורונה וכו עיכבו את הכול עברו מס חודשים וכרגע זה המצב . מהם הסיכונים הבולטים בניתוח שתל גיד ? תודה רבה מראש אשמח לשמוע עצתךהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קרע כרוני בגיד הבייספס
דר' ירון סלע 14/03/2021 | 12:56באשר לשאלתך - 1. הרדמה כללית על כל המשתמע מכך. 2. ניתוח באזור בו יש כלי דם ועצבים עם סכנה לפגיעה בהם. 3. סיכון לזיהום מקומי 4. אי הצלחת קליטת השתל וקרע חוזר בעתיד. 5 הצורך בשיקום ממושך רב חודשי. תחילה יש להיות עם קיבוע ממושך ליד על מנת לאפשר קליטת שתל הגיד, ובהמשך, לאור הנוקשות וחולשת היד, יהיה צורך בשיקום בפיזיותרפיה. פעמים רבות, יש יצירת הידבקויות ונוקשות בתנועה של המרפק. 6 לרוב , הכוח ביד לא חוזר להיות כמו לפני הפציעה. 7. יתכן כאב ממושך וסיבוכים בלתי צפויים אחרים. בהצלחה !הוסף תגובה
-
-
כאב בזרוע
מזל דוידוב 09/03/2021 | 13:26.  ממצא לוואי : בסמוך לאספקט הלטרלי של האקרומיון מודגם מבנה היפראקואי בעל צל אקוסטי בגודל 0.5*0.7 ס"מ. יתכן הסתיידות. לקורולציה עם אמצעי הדמיה נוסף..... מה הכוונה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב בזרוע
דר' ירון סלע 10/03/2021 | 07:50שלום רב מזל, ותודה על פנייתך ! האם הפענוח של בדיקת אולטרסאונד ? על פניו, להערכתי מדובר (לפי הניסוח) באולטרסאונד. אני מניח שהמפענח המליץ להשלים בירור עם צילום רנטגן, על מנת לראות האם הממצא הוא הסתיידות אשר רואים בצילום (רדיו-אופקית). השאלה החשובה יותר היא מה ה"קליניקה" ? מה התלונות ומה ממצאי הבדיקה הגופנית ? ומה הטיפול שבוצע עד כה ומה הטיפול שהומלץ לך לבצע ? נא עדכני. בהצלחה !הוסף תגובה
-
-
עזרה בפרוש תוצאות mri בכתף (חבלה לאחר לאחר טיפולים אגרסיביים)
איילה 07/03/2021 | 08:58סובלת מכאבים קרוב ל 3 חודשים. מה פרוש ,תוצאת ה mri שלהלן: הטכניקה : הבדיקה בוצעה בתהודות 2T, PD, 1T עם דיכוי שומן, ו- GE במישורים השונים. ממצאים: מפרק ה- C/A מודגם תקין. מודגם נוזל בכמות קטנה בבורסה הסוב-אקרומיאלית. מודגמים אותות חריגים בין סיבי גיד הסופרה-ספינטוס, ייתכן כביטוי לטנדינוזיס. שאר הגידים המסובבים הודגמו תקינים. גיד הביצפס הודגם שמור. הלברום הודגם תקין. הודגמו אותות תקינים ממח העצם ללא עדות לשברים או בצקות. הודגם נוזל תוך פירקי בכמות קטנה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
עזרה בפרוש תוצאות mri בכתף (חבלה לאחר לאחר טיפולים אגרסיביים)
דר' ירון סלע 07/03/2021 | 09:09שלום רב איילה, ותודה על פנייתך ! כמובן, ויש לשייך את ממצאי ה MRI לבדיקה הגופנית, ותשאול רפואי מקיף. רק כך מבוצעת רפואה נכונה, אם מינימום הטעיות. בגדול, ולא לגופו של מקרה, הממצאים טובים בעבורך. בדיקת MRI הינה רגישה מאד בזיהוי פתולוגיות ושינויים אנטומיים בכתף. הממצאים אצל לא מעידים על קרעים גדולים בגידים או רצועות או סחוסים. אין דחיפות לביצוע ניתוח או פעולות דרמטיות אחרות. זו כבר התחלה טובה בעבורך... יש בורסיטיס (ממצא אופייני ושכיח בשכבות גיל מסוימות... אינני יודע גילך וסגנון חייך לרבות שעות הפנאי ואופי העבודה...) ויש שינויים קלים במרקם אחד הגידים המסובבים (שוב, ממצא אופייני ושכיח בשכבות גיל מסוימות... אינני יודע גילך וסגנון חייך לרבות שעות הפנאי ואופי העבודה...). במידה וטרם ראית מומחה כתף, אני ממליץ לתאם פגישה. אינני יודע מה הטיפול שהוצע לך עד כה. בריאות שלמה !הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
סיאטיקה
-
בורסיטיס
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
פיזיותרפיה
-
יישור שיניים שקוף
-
בדיקות קשורות
-
אנדוסקופיה
-
מיקרוסקופיה לנוזל סינוביאלי
-
מונחים קשורים
-
אוסטאוקלסטומה
-
אוסטאוכונדריטיס של נעורים
רופאים בתחום
ד"ר אריאל אורן
אורתופדיה
4.8
( 24 חוות דעת )
"שמחה שהגעתי לדר אריאל אורן הרגשתי בטוחה שאני בידיים טובות סוף סוף, ד"ר אריאל מקצועי ונעים הסביר ודאג להרגיע סוף סוף אחרי שנתיים של טיפולים בקהילה שכלום לא עזר, הרגשתי שהגעתי לרופא הנכון ממליצה בחום"
ד"ר ענאן שתייוי
אורתופדיה עמוד שדרה
4.9
( 26 חוות דעת )
"דר ענאן היה נעים, מקצועי, וסבלני. ניכר היה שהוא נעזר בניסיון וידע רחב שצבר ונעזר בו למען מטופליו"
פורומים נוספים בתחום
פורוםכאבים בכתף ובמרפק
בפורום כאבים בכתף ובמרפק ניתן להתייעץ עם ד"ר ירון סלע, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כאבים בכתף ובמרפקפורוםכירורגיה כף יד
בפורום כירורגיה כף יד יתן להתייעץ עם ד"ר בתיה יפה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!.
לפורום כירורגיה כף ידפורוםדיקור סיני וכאבי גב
בפורום דיקור סיני וכאבי גב ניתן להתייעץ עם מר תום רוטנברג, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום דיקור סיני וכאבי גב
ד"ר ירון סלע
ד"ר בתיה יפה
תום רוטנברג